lørdag 9. juli 2011

Nr. 93: Drømmer og visjoner, hvem er det i fra?

Spørsmål 93:

Drømmer og Visjoner, er det utelukkende fra Gud, fra deg selv eller Satan? Spiller ikke underbevisstheten inn her eller skal vi avise alt dette?

Svar:

Dette er et spørsmål som ikke innbyr til et ja eller nei, men et både og!

Alt det Gud gjør, springer ut av våre ønsker eller hans ønsker, for og med oss!
Vi skal også ha drømmer, forhåpninger, ønsker og mål for vårt liv.

“Tro hva de vil, joda, jeg vet at mange tenker sånn. Men jeg vil si rett ut at kristentro, det er det samme som håp! Det viktigste er vel ikke hva andre tror. Det viktigste må vel være hva vi selv tror, og at dette gir oss håp? Et liv vi kan glede oss over, hver eneste dag? Det du kan tro på er vel hva som gir livet mening? Jeg tviler på det, for selv om man ikke tror på en spesiell religion så tror man vel på noe? Slik at man skal ha noe som helst å strekke seg etter i dette livet? Håpets bord i Paulus brev til Romerne står det at håp er det vi ikke ser. Er det ikke nettopp dette som kan gjøre livet så spennende, at vi har et “håpets bord” der vi kan velge mellom mer eller mindre margfulle retter? Et bord der vi riktignok må gjøre vårt beste for å velge den ekte og mest næringsrike varen, men like fullt et bord dekket til randen med håp! Intet håp, intet liv. Den som tar fra mennesker håpet, tar fra dem livet.

Er drømmer og visjoner fra Gud? Ja, så sant det stemmer med Guds ord og det går i oppfyllelse. Så enkelt og greit er det.

Salme 34. 4 Ha din lyst og glede i Herren, så gir han deg det ditt hjerte ønsker! 5 Legg din vei i Herrens hånd, stol på ham, så griper han inn.

For at en drøm, visjon eller at Guds vilje skal “gå” igjennom må det være tre ting tilstede. Disse virker i felleskap med hverandre.

1.) Det må og skal være Gud som har “anerkjent” og satt det hele i gang.

2.) Redskapet som Gud bruker må virke og leve i samsvar med Guds vilje.

3.) De som skal motta og ha budskapet, må også smelte i sammen med budskapet og ta imot det.

Tror vi har fått med en hel del sider og viktige årsaksforhold her nå!

4.) Vi kan også få ting “igjennom” som ikke Gud står bak, men allikevel han “velsigner” da vi opphøyer hans navn.

Har kort nevnt 4 forskjellige områder her og kan da gi noen eksempler under hvert punkt.

1.) Da Jesus ble sendt, ånden ble utgytt på pinsefestens dag, da Isak ble født etc.

2.) Daniel, Job og Josef var alle 3 innvidd 100 %. Og Guds vilje gikk igjennom her “hver” gang, men hos Kong David, Samson, Salomo og andre var også redskapene enkelte ganger like mye en hindring som en mulighet.

3.) Da Jesus forkynte evangeliet ville de ikke ta imot ham. Det har dessverre vært gjennomgangsmelodi for veldig, veldig mange av Guds menn og kvinner gjennom tidene.

4.) Ismael er her et eksempel, Bileam likeså, Kong Jeroboam og mange andre!

Underbevisstheten vår kan være som en Herrens lampe, og det står at den hellige ånd skal minne oss om alle ting, som Gud bringer fram. Men det kan også ligge urent materiale der da vi alle har gått syndens og verdens vei mer eller mindre. Vi må hele tiden bli korrigert av Guds ord om og om igjen. Dette er en livslang prosess som jeg tror vil vare tom også etter at vi er kommet hjem og har mottatt herlighetslegemet. Det vil ikke bare vare livet ut men inn i herligheten. Det er nye områder å innta, både i vårt eget liv og av hva Gud har lagt ferdig av gjerninger som vi skal gå inn i.

Ingen kommentarer: