onsdag 8. oktober 2014

Nr. 894: Store kaker veien til vekkelse og fremgang i Guds rike og menighet!?



Nr. 894:
Store kaker veien til vekkelse og fremgang i Guds rike og menighet!?

Det gikk gjetord om at det var vekkelse utenforbi Fetsund ved Lillestrøm. Det var i tidligere lokale Ekeberg Indremisjons lokaler med en svensk forkynner Mattias Samuel Lekardal. Forkynnelsen på det ene møte jeg var egentlig slik jeg og min kone erfarte det ganske så vanlig. Ikke dårlig, ikke overvettes, men midt i mellom. Men etter møte, hva da? Da var det koselig, intimt og mat for alle og enhver.
Bilde av en kake.
 


Hva lengter menneskene etter i dag, og hva trenger de?

Jeg var der på møte, og for meg var dette ikke ekstra ordinert hverken den ene eller andre veien. Men har sjelden opplevd en slik sosial menighet, ikke minst her på Østlandet der folk er mer stive og seg selv nok en ellers rundt i landet?

Det bugnet over av mat, kaker og alt annet.

Sjelden jeg har sett så mye mat, og mer enn nok til de vel over hundre som var på møte. Og gratis var det, men du kunne gi litt penger hvis du ville. Men her kom mennesker langveisfra. Og det til møte på en lørdag som jeg, min kone og noen venner var der.

Er det viktigere å være sosial enn åndelig?

Jeg vet ikke, men etter et slikt møte så gjør jeg mine refleksjoner. Og tenker at vi mennesker er en todelt skapning, der vi skal ha møtt våre behov på flere plan. Vi er også sosiale vesner, som trenger og er i behov av kjærlighet og omsorg, omtanke og trenger andre mennesker.

Men Guds ord og evangeliet, trenger vi ikke det?

Jo, men det kan bli erstattet av noe annet, eller er det meningen at vi skal sette Herren først, så kommer alt det andre på plass etterpå? Jeg vet ikke alltid, men den frie menighet på Ekeberg hadde lite undervisning ut i fra Guds ord, enkel forkynnelse (ikke noe å si på det), men den hadde noe mer enn andre.

Den var oversosial og mat i alle fasonger!

Alt dette er vel og bra, men hvor er Jesus og evangeliet mitt opp i dette?
Jeg vet ikke alt, men her har en klart å trekke mennesker fra fjernt og nær gjennom en gedigen satsning på å være over sosial og ha mat til alle som kommer i kontakt med dem.

Overnatting og sosialt samhold viktigere enn Guds ord?

Tenker at det er dette i enkelte tilfeller. Tenk der, jeg vet ikke, men flere lever som gjengiftede, samboere etc.? Jeg vet ikke, men det var ingen forkynnelse som noen som helst ville blitt anstøt, selv ikke noen som er gjengiftet eller homoer. Greit å være tolerant, men hvor vil da dette ende? Her var mat og det sosiale så sterkt, at mange reiste langveisfra. Bra med mat og alt annet da, men var det virkelig Guds ord som dro disse menneskene der på møte? Dette kan ikke jeg alltid avgjøre, men forkynnelsen var grei, men ordinær. Har vi vekkelse da? Eller?

Vi må ta menneskene seriøst, og den medmenneskelig kontakten er veldig viktig, spesielt for de som ikke har den.

Dette er trist, men sant. For den som er ensom, så er det kroken på døra i livet. Så å overse det sosiale og medmenneskelige er helt feil. Men hva med Guds ord, ikke minst i dag? Hvor blir Guds ord av, og den klare og kraftfulle undervisningen?

Kombinasjonen er best der både det sosiale og Guds ord går hånd i hånd!

Men Guds ord, og forkynnelse ut i fra Guds ord er viktigere enn alt. Ingenting kan og skal erstatte forkynnelsen ut i fra Guds ord. Derfor er det ikke vekkelse om mange kommer i sammen, ut at Guds ord blir forkynt klart, rent og i sin hele fulle bredde og tyngde. Må dette skje i Jesu navn!



Ingen kommentarer: