onsdag 29. juli 2015

Nr. 1180: De første kristne ba, eller tilba ingen andre enn Gud fader – den eneste sanne Gud!! Skal ikke vi praktisere og leve etter hva de første kristne gjorde??

Nr. 1180:
De første kristne ba, eller tilba ingen andre enn Gud fader – den eneste sanne Gud!! Skal ikke vi praktisere og leve etter hva de første kristne gjorde??

Jeg opplever nærmest et hat imot meg som person og forkynner da jeg ikke tror på den såkalte tradisjonelle treenighetslæren med tre likeverdige personer i en felles Guddom. En ubibelsk og fremmed lære og tanke for Guds ord;
tre likeverdige Gudepersoner i en felles triade-Gud.

Bilde av Apostelen Johannes som aldri åpenbart trodde på en triade-Gud som dessverre brorparten av kristenheten er forvillet til å tro på. Han skriver at det er kun en som er den eneste sanne Gud, det er Faderen. Jesus er ikke den eneste sanne Gud, men er utgått i fra Faderen og er Gud eller Guddommelig da han er uten synd som vi ikke er.

Her fra Apostelens syn der han ser Faderen på tronen og Jesus ved hans side.

Ikke noen person kalt den hellige Ånd, der er fabel og totalt ubibelsk lære å tro at den hellige Ånd er en tredje person i en felles Guddom. Det er på det nivået å tro at månen er en stor gul ost!

 Peter Paul Rubens: De apostel Johannes

Skriften lærer ikke dette dogme, det er i ytterste konsekvens vranglære!
Selv om det står i den  den athanasianske trosbekjennelse at en må tro på en triade Gud for å være «frelst»!

Det forteller bare hvor sterkt den Onde har forført menigheten og den kristne kirke! Faktisk gjennom 1700 år da det var den katolske eller da den «forente» kirke som innførte denne lære (kirken ble delt ca. 1054 med en øst og vest kirke).

 Jeg prøver her å gjengi bønner som de første kristne ba, og hadde i sin midte.

De ba aldri til Jesus, eller «Jomfru» Maris, eller engelen Rafael eller noen andre enn Gud Fader. Langt mindre til en «gammel» pave som nå Ulf Ekman ynder å gjøre!

 Ap.gj. 4. 23 Etter at de var løslatt, gikk de til sine egne og fortalte hva overprestene og de eldste hadde sagt. 24 Da de andre hørte det, ba de til Gud med ett sinn og én stemme og sa: «Herre, du som skapte himmelen og jorden og havet og alt som er i dem, 25 du lot Den hellige ånd si dette gjennom din tjener David, vår far:

           Hvorfor er folkeslag i opprør?

           Hvorfor grunner folkene på det som er forgjeves?

             26 Jordens konger reiser seg,

           fyrstene slår seg sammen
           mot Herren og hans Salvede.

 27 Ja, i denne byen slo de seg sannelig sammen mot din hellige tjener Jesus, som du salvet. Både Herodes og Pontius Pilatus sammen med hedningfolkene og Israels stammer – 28 alle har de gjort det som du ved din hånd og din vilje hadde bestemt skulle skje. 29 Og nå, Herre, hold øye med truslene deres og la dine tjenere tale ditt ord med frimodighet. 30 Rekk ut din hånd, så det skjer helbredelser og tegn og under ved navnet til Jesus, din hellige tjener.»

 Efes. 1. 3 Velsignet er Gud,

          vår Herre Jesu Kristi Far,

          han som i Kristus har velsignet oss

          med all Åndens velsignelse

          i himmelen.
       
     4 I Kristus utvalgte han oss

          før verdens grunnvoll ble lagt,

          til å stå for hans ansikt,

          hellige og uten feil.

          I kjærlighet
         

     5 og etter sin egen gode vilje

          avgjorde han på forhånd

          at vi skulle få rett til å være

          hans barn ved Jesus Kristus,

     6 til lov og pris for hans herlighet og nåde,

          som han overøste oss med

          i ham som han elsker så høyt.

               7 I ham har vi friheten,

          kjøpt med hans blod,

          tilgivelse for syndene.

          Så rik er Guds nåde,

         
     8 som han har latt strømme over oss

          med all visdom og forstand,

               9 da han kunngjorde for oss

          sin viljes mysterium,

          det han gjerne ville gjøre i ham.

              10 Han ville fullføre sin frelsesplan i tidens fylde:

          å sammenfatte alt i Kristus,

          alt i himmel og på jord i ham.

              11 I ham er også vi blitt arvinger,

          vi som på forhånd var bestemt til det

          etter Guds forsett,

          han som gjennomfører alt

          etter sin egen plan og vilje.

    12 Slik skulle vi være til lov og pris

          for hans herlighet,

          vi som alt nå har satt vårt håp

          til Kristus.

      
    13 I ham kom også dere til tro

          da dere hørte sannhetens ord,

          evangeliet om deres frelse.

          I ham ble dere merket med seglet:

          Den hellige ånd som var lovet oss,

         

    14 han som er pantet på vår arv,

          inntil Guds eget folk blir satt fri,

          til lov og pris for hans herlighet.

15 Derfor holder jeg ikke opp med å takke Gud for dere når jeg husker på dere i mine bønner. 16 For jeg har hørt om deres tro på Herren Jesus og deres kjærlighet til alle de hellige. 17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få en Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. 18 Må han gi dere lys til hjertets øyne, så dere får innsikt i det håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig hans arv er for de hellige 19 og hvor overveldende hans kraft er hos oss som tror. 20 Med denne veldige makt og styrke reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, 21 over alle makter og åndskrefter, over alt velde og herredømme og over alle navn som nevnes kan, ikke bare i denne tid, men også i den kommende. 22 Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, ga han til kirken, 23 som er Kristi kropp, fylt av ham som fyller alt i alle.

 

Sluttkommentar:

 

Ikke en bønn, eller antydning om bønn til noen andre enn Gud Fader. Hør bare

Her:

«Herre, du som skapte himmelen og jorden og havet og alt som er i dem»

«Ja, i denne byen slo de seg sannelig sammen mot din hellige tjener Jesus, som du salvet»

«Og nå, Herre, hold øye med truslene deres og la dine tjenere tale ditt ord med frimodighet.»

«Rekk ut din hånd, så det skjer helbredelser og tegn og under ved navnet til Jesus, din hellige tjener.»

«Velsignet er Gud, vår Herre Jesu Kristi Far,»

«Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få en Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne.»

«Må han gi dere lys til hjertets øyne».

Ikke be noen bønner uten til Gud fader, da er du på trygg evangelisk grunn!
Her er et «forslag» på en bibelsk bønn, og ikke henvend deg til Jesus, men til Gud Fader. Nye tanker for mange? Men fremfor alt bibelske.


Kjære Far jeg kommer nå som et syndig, skittent, korrupt, angrende og ydmykt person innforbi deg i Jesu navn. Det navnet som er over alle andre navn og som du har behag i.

Jeg takker deg for din vedvarende nåde, at du kan ta imot en slik lømmel som meg. Jeg selv var ikke bare korrupt, men jeg var en del av en korrupt verden før du viste meg nåde. Takk Fader fordi du førte meg ut av mørke og det korrupte, og plasserte meg i lyset, i din elskede sønns rike og i dag sitter jeg med ham i himmelen.

Ber om nåde til å vandre og tro rett, leve i lyset og ha seier over meg selv og mitt eget kjød, og den Onde på alle livets områder. Takk for du hører mine bønner, du har vært trofast, god og nådig. Det takker jeg deg for at du vil være kjærlig og god mot meg og alle som har vendt seg til deg både i nå og inntil evig tid! All ære tilkommer deg, og deg alene!

Frels og la det lykkes, frelst alle, fremfor alt mine må jeg få med meg på himmelveien! Takk gode Far og la min største rikdom og glede i livet alltid være deg, og hva du har tilveiebragt for meg og alle som tror i Kristus Jesus!

 Be aldri til Jesus. Be aldri til noen andre enn Gud Fader i Jesu navn!

 Relaterte linker:
http://blog.janchristensen.net/2015/07/nr-1179-bnn-til-jesus-maria-den-hellige.html
http://blog.janchristensen.net/2015/07/nr-1178-det-er-like-feil-be-til-jesus.html

Nr. 1182: Så skjer det som jeg har advart imot at de lesbiske og homoseksuelle blir akseptert på samme måte som de gjengiftede i kristne miljøer og menighet!

Nr. 1182:
Så skjer det som jeg har advart imot at de lesbiske og homoseksuelle blir akseptert på samme måte som de gjengiftede i kristne miljøer og menighet!

Amos 3. 7 For Herren, Israels Gud, gjør ikke noget uten at han har åpenbaret sitt lønnlige råd for sine tjenere profetene.

Bilde av Lot og hans familie som flyr under Guds dom over Sodoma og Gomorra, dessverre så ble hans kone til en saltstøtte da hun så seg tilbake stikk i strid med englenes ord (Guds ord til henne og familien).
Vi lever i den tiden som bibelen beskriver som de siste av de siste dager. De siste dager begynte etter Guds ords lære på pinsefestens dag og vil avslutte med et ragnarok kalt i Guds ord bl.a. for Jakobs trengsel da dette vil være inngangen for Israel inn i et 1000 års fredsrike som vil være som en fødsel – en meget trang og smertefull fødsel!




Dette som NÅ skjer har jeg i bunn og grunn advart imot i over tredve år!

Det er som Amos sier det: «Herren, Israels Gud, gjør ikke noget uten at han har åpenbaret sitt lønnlige råd for sine tjenere profetene.»

Hør på profetene sier også skriften:

2 Krøn. 20. 20 Morgenen efter tok de tidlig ut og drog avsted til Tekoa-ørkenen; og med det samme de drog ut, stod Josafat frem og sa: Hør på mig, Juda og I Jerusalems innbyggere! Tro på Herren eders Gud, så skal I holde stand! Tro på hans profeter, så skal I ha lykke med eder!

Det er om å tro på Herrens profeter, og ikke de falske profeter. Da vil det gå deg og dere vel, men lytter du på de falske profeter vil de bare narre deg og dere og du vil ende i fortapelsen med ditt liv i verste fall. I beste fall vil du blir frelst, men hele ditt livsverk vil gå tapt!

Vi leser: Lukas 17. 26 Og likesom det gikk i Noahs dager, så skal det også gå i Menneskesønnens dager: 27 de åt og drakk, de tok til ekte og blev gitt til ekte, like til den dag da Noah gikk inn i arken; så kom vannflommen og ødela dem alle sammen. 28 På samme vis - likesom det gikk i Lots dager: de åt og drakk, de kjøpte og solgte, de plantet og bygget; 29 men den dag da Lot gikk ut av Sodoma, da lot Gud ild og svovel regne fra himmelen og ødela dem alle sammen - 30 således skal det også gå på den dag da Menneskesønnen åpenbares.

Jeg har i alle år aldri å klassifisere synd – vi ser nå hva som er i ferd med å skje og som skjer!

Når jeg ser tilbake på hva jeg har forkynt i alle de år – og hva storparten av kristenheten i Norge har forkynt, eller unnlate å forkynne. Så blir det med stor glede og tilfredstillelse på hva jeg har forkynt nå i over tredve år.
Mens hva storparten av kristenheten i Norge har forkynt, eller unnlatte å forkynne. Så blir det med et stort vemod, vemmelse og her er det de falske profeter som har overtatt det hele som Jesus advarte imot ville skje nå i endetiden!

Matt. 24. 10 Og da skal mange ta anstøt, og de skal forråde hverandre og hate hverandre; 11 og mange falske profeter skal opstå og føre mange vill

Mange vill ta anstøt – akkurat hva jeg har erfart og erfarer!

Jeg har sagt fra dag en at gjengifte er synd, å leve som homoseksuell eller lesbisk er synd. Vi kan ikke katekisere noen former for synd. Synd er og forblir synd!

Jeg vet at jeg ikke er bedre enn noen andre, langt derifra! Men hva sier skriften er og har alltid vært min parole. I fortid – nåtid og fremtid!

Selv den falske profeten Jan Hanvold har nå åpent forsvart de som er lesbiske.

Etter Hanvolds Facebook innlegg som jeg referer til her:
«De hetrofobie er på krigsstien. Og tåler ikke at noen har et annet syn på homofile enn de selv. Men slik er det med disse som lider av hetrofobie. Hvis de homofile roper etter toleranse, må de kunne tolerere biskoper som har et annet syn. biskop Per Arne Dahl, er en from mann som følger sin samvittighet og burde blitt respektert for sitt syn. Den hetsen han utsettes for av de heterofile folkene, er jo respektløst. Vi står i fare i Norge til å miste ytringsfriheten og det som er verre, religionsfriheten. Hvor folk ønsker å følge Guds ord som sin største autoritet. Og hvor mennesker vil lyde Gud mer enn mennesker. Så da må en respektere at folk har ulike syn. Men de som roper om toleranse, viser seg og være de minst tolerante. Og da blir det ordet som jeg har innført, mer og mer virkelig. At vi lever i et demokratur. Hvor eliten og de som roper og skriker høyest, skal bestemme hva vi andre skal tenke tro og mene. Og hvis vi mener noe annet. Er vi intolerante og lider av homofobi eller av islamofobi. Men alle som lider av hetrofobie og kristofobi, er tolerante mennesker. Og selvfølgelig de er de som får oppmerksomhet i media, er de stakkars menneskene som lider av hetrofobie. Snart blir alle som ikke enig med disse folkene, stemplet med at de driver med hat-kriminalitet. Tiden kommer da jeg ikke lenger kan forkynne Guds ord rent og klart. Hvis jeg sier at Jesus er eneste veien til Gud. Diskriminerer jeg alle muslimer og andre som ikke tror. Eller jeg forkynner hva bibelen sier om ekteskapet. Eller jeg uttrykker meg angående abort. Som vi så her i 2014, da det ble storm, fordi noen leger ikke ville ta abort. Derfor er det viktig at kristenfolket står opp for menn som Biskop Per Arne Dahl. En from herrens tjener som har et stort hjerte for alle mennesker. La oss be for han.»

Her viser Hanvold sitt sanne JEG! Han mener å kritisere de som lever i synd vil føre til at vi mister ytringsfriheten. Hva gjør det? Vi skal forkynne Guds ord om hele verden tiljubler oss eller hater oss. Om vi blir aksepterte, eller hatet, vi er satt til å holde frem Guds evige og sanne ord. Der både gjengifte og alle andre typer og former for synd skal påpekes, avsløres og holdet utenfor menigheten!

Sluttkommentar:

Jeg går ikke rundt og slår meg på brystet og sier: «Å Se her, hva var det jeg sa!»

Det bare burde få enda flere til å få opp øynene at det som pådrar Guds dom fremfor noe er ikke AP og andres Israel hat, om det er ille nok!
Men fremfor alt Guds folk som lever og vandrer i synd, ulydighet og opprør!

Skriften sier og dette bør vi legge oss på hjerte:

1 Pet. 4. 17 For det er nu tiden da dommen skal begynne med Guds hus; men begynner det med oss, hvad blir da enden for dem som ikke vil tro Guds evangelium?

Se mer her:

Relaterte linker:

søndag 26. juli 2015

Nr. 1181: Jan Hanvolds hat imot Ulf Ekman er bare den Ondes avledningsmanøvrer for Hanvolds hat imot Jesus og Paulus undervisning om ekteskapet!

Nr. 1181:
Jan Hanvolds hat imot Ulf Ekman er bare den Ondes avledningsmanøvrer for Hanvolds hat imot Jesus og Paulus undervisning om ekteskapet!

Jeg skriver i overskriften: «Jan Hanvolds hat imot Ulf Ekman er bare den Ondes avledningsmanøvrer for Hanvolds hat imot Jesus og Paulus undervisning om ekteskapet!»

Det kunne likegodt stått dette: «Jan Hanvolds hat imot Ulf Ekman er bare den Ondes avledningsmanøvrer for Hanvolds hat imot Christensen og den katolske kirke undervisning om ekteskapet!»

Jan Hanvold er etter mine begreper en pervers og kjødelig person som har klart og fremdeles klarer å luren en sovende og forført kristenhet (det skal ikke så mye til).

Jan Hanvold mener at Ulf Ekman er forført av Satan og er en syk person har ingenting med saken egentlig å gjøre.

Dette er bare et renkespill fra den Onde, der han selvfølgelig bruker Hanvold som er den Ondes tjener med å leve et liv i synd. Hanvold er fraskilt – og gjengiftet.

Hanvold angriper Ekman under den parolen at «angrep er det beste middel mot forsvar». Det er Hanvold, og Hanvolds synd som blir bagatellisert og oversett her. Fokuset skal ikke ligge på Ekman, men på horkarlen Jan Hanvold.

Skriften sier da som den katolske kirka rett hevder, at da lever en imot Guds og Jesu bud.

Ekteskapet i sammen med dåp (bibelen taler kun om troendes dåp) og nadverd kan en fint hevde er et sakrament.

Selv om jeg ikke vil bruke de ordene. Så lærer den katolske kirke helt rett angående ekteskapet, ære være dem for det!

Galskap og feighet preger hele den Norske kristenhet som ikke vil konfrontere Jan Hanvolds akilleshæl, det er at han er gjengiftet som en «kristen»!

Dette har jeg skrevet såpass mye om, legger derfor ut det jeg har skrevet før istedenfor å skrive noe nytt. Jeg står for det jeg skrev som overskrift her:

«Jan Hanvolds hat imot Ulf Ekman er bare den Ondes avledningsmanøvrer for Hanvolds hat imot Jesus og Paulus undervisning om ekteskapet!»

Men det som er det tragiske med hele den problematikken i dagens kristen Norge, er at ingen menigheter, forkynnere, orgenasjoner eller kirkesamfunn griper tak i det som er kristenhetens mest alvorlige unnlatelse synd i forkynnelsen, liv og praksis. Ekteskapet store betydning for det kristne livet, for den enkelte og hele samfunnet. Gjengifte er og forblir hor for troende mennesker uansett årsak!


Av Evangelist og bibellærer Jan Kåre Christensen, Smyrna Oslo.


Jeg har prøvd å ha litt fokus på Hanvold, for hvis en ikke ser at han er en falsk profet, da ser en ikke heller andre som er det men mer fordekt. Hvis en ikke klarer å se at han er det, da tror jeg en er så forført og lurt, at en må virkelig revurdere alle sin holdninger og synspunkt. For å nevne kort 10 punkter for ordens skyls som gjør Hanvold, Pastor Jan Hanvold til en falsk profet i enighet med skriften:
1.) Hanvold er fraskilt og lever da i hor sier skriften. Lukas 16. 18 Hver den som skiller sig fra sin hustru og gifter sig med en annen kvinne, han driver hor, og hver den som gifter sig med en kvinne som er skilt fra sin mann, han driver hor.
2.) Hanvold selv sier han er en falsk profet, da får vi tro hans egne ord:
En profet er en person eller budbringer som anses å kunne formidle og åpenbare et religiøst budskap fra Gud.
Jan Hanvold sa jo selv, når han profeterte på Visjon Norge at fru Clinton ble neste president, at vist ikke dette går i oppfyllelse, så er jeg en falsk profet, noe han hadde helt rett i.

Mine kjære, tro ikke enhver ånd! Prøv åndene om de er av Gud! For det er gått mange falske profeter ut i verden.
Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill.
For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig å føre selv de utvalgte vill.

3.) Hans pengetigging er manipulerende og ubibelsk. Han lover på vegne av Gud, noe som ingen har myndighet og makt til å gjøre.
4.) Han snakker om såing og høste, som et mantra. 1000 kr til ham, så får du 10.000 tilbake. Dette har Gud aldri lovet i sitt ord.
5.) Han skor seg på godtroende og forførte menneskers gavmildenhet, skremmende at han håver inn millioner på dette, som han også puter rikelig ned i sin egen lomme.
6.) Fordømmer andre og irettesetter andre men selv lever i synd og driver med ubibelsk lære. Dette er stikk i strid med Jesu Bergpreken og Guds ord lære. Det er først når vi har skikket vårt eget liv at vi skal kunne være frimodige å avsløre og irettesette andre. Her er bibelen virkelig radikal, les selv! Matt. 5. 19 Derfor, den som bryter et eneste av disse minste bud og lærer menneskene således, han skal kalles den minste i himlenes rike; men den som holder dem og lærer andre dem, han skal kalles stor i himlenes rike. 20 For jeg sier eder: Dersom eders rettferdighet ikke overgår de skriftlærdes og fariseernes, kommer I ingenlunde inn i himlenes rike.
7.) Hanvold er en karismatiker og trosbevegelsen mann. Åpner en opp for ham, så får en også med disse forkynnerne og disse lærene på “lasset”. Dette er virkelig å gå i ledertog med satan og de onde åndsmakter, noe jeg vil på det sterkeste advare imot. 2. Kor. 6. 14 Trekk ikke i ulikt spann, sammen med vantro! For hva har rettferd med urett å gjøre, og hva samfunn har lyset med mørket? 15 Hvordan kan Kristus og Beliar være enige? Hva forener en troende og en vantro? 16 Hvordan kan Guds tempel og avgudene forlikes? For vi er den levende Guds tempel. Gud har jo sagt:
        Jeg vil bo og ferdes blant dem,
        jeg skal være deres Gud,
        og de skal være mitt folk.
    17 Derfor sier Herren:
        Dra bort fra dem,
        og skill dere fra dem,
        rør ikke noe urent!
        Da vil jeg ta imot dere,
    18 jeg skal være deres far,
        og dere skal være mine sønner og døtre,
        sier Herren, Den Allmektige.
7. 1. Mine kjære, når vi har disse løftene, så la oss rense oss for all urenhet på kropp og sjel og fullføre vår helliggjørelse i frykt for Gud.

8.) Dette punket er et meget vanskelig punkt å ta opp da denne mann har skaffet seg enda en ny kone og barn, men det må allikevel sies i fra da han er en offentlig person og som promoterer seg selv og sin egen virksomhet som få og ingen andre. Når ha står for det han står og lever i hor, så vil ha dra alle andre med seg i den samme dom som alle andre falske profeter til alle tider har gjort. Først sin egen nye familie, sine medarbeidere og alle som stiller opp på hans kanal som David Østby, Emanuel Minos, Lise Karlsen, Arvid Bentsen, Vebjørn Selbak og alle andre som med vitende vilje stiller opp i sammen med ham.
2. Joh. b. 9 Den som ikke holder seg til Kristi lære, men går ut over den, har ikke samfunn med Gud. Den som holder seg til læren, han har samfunn med Faderen og Sønnen. 10 Om noen kommer til dere og ikke fører denne lære, så ta ikke imot ham i deres hjem, og hils ham ikke vel møtt. 11 For den som hilser ham, blir medskyldig i det onde han gjør.

9.) En meget viktig grunn for å advare imot Hanvold som bl.a. Kong David ble dømt så strengt av Gud for var at ved det han gjorde, gav han fienden eller hedningen en grunn til å spotte Gud. Dette vil ikke Herren gjøre seg bekjent ved. Her kunne jeg tatt flere og mange eksempler men jeg nevner kun et eksempel hva Hegner og Kapital skrev om Hanvold. For Gud så betyr vårt vitnesbyrd ovenfor den døende og fortape verden mye. Se her hva Kapital skrev: Predikant Jan Hanvold med fattigfolk som sponsor
Stiftelsen VBC, med Jan Hanvold i spissen, brukte seks av fem innsamlede nødhjelpsmillioner til eiendom i 2003. Nå har de nettopp svidd av 6,5 millioner på nye lokaler til TV Visjon Norge.

10.) Det siste punket er også meget viktig som jeg vil ta opp. Når Hanvold og Visjon Norge får så stor plass og så mye økonomisk støtte vil de ta opp meget stor plass som går på bekostning av andre. Derfor finner vi i Guds ord igjen og igjen at Herren vil ha førsteplassen og ikke avgudene. Og Herren ville at hans sanne Profeter skulle ha førsteplassen, ikke de flakse profeten. Dette er et mønster som gjør seg gjeldende. Ved alle midler, tid og krefter mange oppriktige, godtroende og naive mennesker bruker på ham. Som de skulle og kunne brukt på andre, blir da forbigått og de vil ikke få lønn for det hos Himmelens Gud, men heller dom og miste sin lønn. Hvis de blir frelst.
2. Krøn. 20. 20 Morgenen etter brøt de tidlig opp og drog ut til Tekoa-ødemarken. Med det samme de drog ut, trådte Josjafat fram og sa: «Hør på meg, dere menn fra Juda og Jerusalem! Tro på Herren deres Gud, så skal dere holde stand! Tro på hans profeter, så skal dere ha lykken med dere!»
Nå har jeg ikke tatt med fruktene av hans arbeid og “tjeneste”. Har så vidt hvert innom dommen over det, men slik kunne jeg har fortsatt, men dette må være mer en nok for at en skulle ta 100 % avstand overfor ham og Visjon Norge!
Her en artikkel om dette tema og emne: http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=mange-falske-profeter-er-allerede-staatt-frem
Nr. 612:
Hvorfor vil ikke Kristen Norge ta en diskusjon og debattere Pastor Jan Hanvold og Visjon Norge? Sannheten vil alltid seire – til slutt!

Jeg har prøvet å få i gang en diskusjon eller debatt om Pastor Jan Hanvold og Visjon Norge, uten å lykkes skikkelig. Det ser ut som det er veldig stengt for dette, selv om Jan Hanvold er en herlighets og lykke profet som lever i hor etter skriften. Hva er grunnen? Prøver her å gi noen svar og antydninger. Bilde at Satan som står bak Visjon Norge og Jan Hanvold



Jan Hanvold kan ikke være en troverdig kristen leder da han er gjengift som troende.

Riktignok er han ærlig nok til å innrømme at han selv er skyld i dette, men Gudsordet taler klart og tydelig om dette med ekteskap, skilsmisse og gjengifte, og hva vi har å holde oss til som troende. Ikke minst gjelder dette for en forsamlingsleder og tilsynsmann som er et forbilde og mønster for hjorden.

Det er trist at denne alvorlige sannhet enkelt og greit blir neglisjert og oversett. Som kristen skal alle ting i våre liv kunne bli blottlagt og eventuelt bli gjenstand for overveielse og diskusjon dersom man gjør noe som strider imot Skriftens ord. Riktignok kan alle ta feil, men ved å høre og ta imot råd skal vi som troende ikke trå feil og det er lov å omvende seg dersom man har gjort feil. Det er uforståelig og skremmende at vi som kristne lever som verden, de gir til ekte og tas til ekte, dette er også et endetidstegn sier Joh. Åp. Er det virkelig rett fatt når vi gjør dette, hvorfor taler ingen om dette og imot dette? Feigheten og falskheten er stor!

I endetiden vil det oppstå mange falske profer, det vil bli vanskelige tider og de troende vil ikke høre på sannheten, bare på eventyr. Jesus advarte imot forførelse som det sikreste endetidstegnet. Det første han sa i sin endetidstale var at ingen måtte bli ført vill!

Matt. 24. 3 Men da han satt på Oljeberget, gikk hans disipler til ham i enrum og sa: Si oss: Når skal dette skje? og hvad skal tegnet være på ditt komme og på verdens ende? 4 Og Jesus svarte og sa til dem: Se til at ikke nogen fører eder vill!

Vi er alle troende som skal tilbringe en evighet i sammen, er det da ikke rett og riktig å begynne å snakke i sammen her? Vi har alle samme mål, samme Far og samme frelser? For meg er dette å ikke debattere en så villfaren og falsk profet som dessverre får mer og mer fotfeste innforbi store deler av den Norske kristenheten som kjødets gjerning.

1.) Pastor Jan Hanvold er en av nidingene i Israel! Hvordan kan han da ha blitt en av kristen Norges fremste ledere og med mest innflytelse?

2 Sam 16:7 Og Sime'i bante ham med de ord: Bort, bort med dig, din blodhund, din niding!

Jeg er sikker på en ting, hadde den åndelige standarden vært intakt i Guds menighet i Norge hadde Visjon Norge og Pastor Jan Hanvold fått hørt: «bort med deg din niding!».

2.) Guds ord advarer imot å «forsvare» personer som Hanvold som lever i synd og forkynner herlighetsteologi (les vranglære). Ved det så setter en ting opp ned.

Jesaja 5. 20 Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt, som gjør mørke til lys og lys til mørke, som gjør bittert til søtt og søtt til bittert!

Det er av ytterst alvorlig åndelig betydning å på en eller annen måte gå god for Visjon Norge og Hanvold. Da kommer vi over på neste punkt.

3.) Den som ikke advarer imot VN og Pastor Hanvold indirekte forsvarer de. Men det som er langt mer alvorlig, det er å forsvare, tale vel om og stille opp på den kanalen og i sammen med Hanvold. Da blir en medskyldig i hans perverse og kjødelige liv og levnet sier skriften. Og det er de som lar Hanvold og andre be for seg, det vil jeg på det sterkeste advare imot for da overførers Hanvolds åndsmakter på deg fortere og i en større skala en du er klar over det.

Her fra en artikkel jeg skrev om å være medskyldig: 2. Joh. b. 9 Den som ikke holder seg til Kristi lære, men går ut over den, har ikke samfunn med Gud. Den som holder seg til læren, han har samfunn med Faderen og Sønnen. 10 Om noen kommer til dere og ikke fører denne lære, så ta ikke imot ham i deres hjem, og hils ham ikke vel møtt. 11 For den som hilser ham, blir medskyldig i det onde han gjør. Jakob 3. 1. Mine brødre! Ikke mange av dere bør bli lærere, for dere vet at vi skal bli så mye strengere dømt. Lukas 17. 1. Han sa til disiplene: «Det er ikke til å unngå at forførelser kommer, men ve den som de kommer fra! 2 Det ville være bedre for ham å bli kastet i havet med en kvernstein om halsen, enn at han skulle forføre en av disse små. 3a Ta dere i vare! Det forundrer meg hvor lite opplyst troende mennesker er om disse ting. At vi står i en relasjon til alle andre troende om vi selv ønsker det eller ikke. Vi er som et legeme og tilhører hverandre. Og når et lem lever ikke i takt med hode – som er Kristus – så smitter det over på alle andre. Når et lem er lydig, så blir konsekvensen at det også påvirker de andre. Dette har ikke noe med noe annet en at vi står i direkte livsforbindelse med hverandre pga at vi har det samme liv og den same Ånd. Og den samme frelser, Herre og Far. Alt dette binder oss i sammen som troende på tross av skiller og uenighet. Dette er et faktum og en realitet. De som er forkynnere og står i et ansvar overfor andre, har dette enda sterkere. Jeg som forkynner har et ekstra stort ansvar, dette gjelder også for alle andre. Når forkynnere stiller opp i sammen med andre forkynnere som lever i synd eller driver med åpenbar vranglære, så blir vi medskyldige. Ja, det er så alvorlig i enkelte tilfeller at Jesus sier at det hadde vært bedre å fått en kvernstein om sin hals og blitt kastet med den rundt halsen og da hadde en bare ødelagt for seg selv. Men her ødelegger en ikke bare for seg selv, men også for andre. Vi fører andre til fortapelse, ut i uføre og inn i villfarelse ved selv å påvirke og forkynne for andre. Det står i Rom. 10. 17 at Troen kommer av forkynnelsen. Det gjelder ikke bare troen, men også vranglæren og vantroen kommer også av forkynnelsen, har du tenkt på det? Eller er du av de som godtar alt og ikke har egne standpunkter og holdninger? Alt er ikke fra Gud hvis det ikke er i samsvar med Guds ord. Det er kun det som stemmer med Guds ord, som vi skal innrette oss etter. Alt annet skal vi sky som “pesten”, det vil føre oss borti fra Kristus og den enfoldige troskapen til ham! Her er en forklaring på hvorfor presten har krage rundt halsen som i overført betydning har mye for seg: Enno i dag blir prestar ofte teikna med den gamle prestekragen. Men kva var tanken bak denne underlege kreasjonen? Ei av forklaringane er at kragen skulle minne presten om kvernsteinen. Ikkje den nede på mølla i bygda, men den steinen som Jesus tala om: «Den som lokkar til fall ein av desse små som trur på meg, han var betre tent med å få ein kvernstein hengd om halsen og søkkt i havsens djup». Det ville altså vera betre å få ein kvernstein om halsen, enn å føre ein som trur på Jesus, på ville vegar. Så alvorleg er det å føre menneske ein annan veg enn det Gud seier. (sitat slutt).

4.) De gamle kristne godtok aldri gjengifte, er vi kommet lengre i dag spør jeg meg selv?

Det er rart at en plutselig hoper bukk over alt. Det var utenkelig at en som var gjengift som kristen, og som også har skyld i sine egne skilsmisser. Får anledning til å forkynne Guds ord og bli en av de mest profilerte lederne i landet. Og mange medarbeiderne som han har med seg er også gjengift som kristen (og også som vantro). De har et eller flere ekteskap bak seg, men «tjener» Gud. Slike som Jon Egil Stavik, Sten Klevås-Olsen, Jan Eriksen, Jan Hagen, Albert og Marita Ånensen, Per Haugan og Vivian Zahl Olsen. Her går «far» som et forbilde, et stort forbilde. + mange flere, det er som et ormerede hele Visjon Norge med Jan Hanvold, da på det moralske og åndelige område med ubibelsk lære og et liv som ikke er Kristus verdig!

5.) Hva gjør de for den kommende generasjon? Når de i dag tar seg de friheter for kjødet og lystene akkurat som det passer dem. Hvilken arv legger de igjen til den kommende generasjon?

Vi må aldri tro at det blir lettere, men vanskelige. Hvor egoistiske og ukjærlig er man ikke her, og andre plasser der en åpner opp for det samme med ubibelsk lære, synd og gjengifte etc. det neste som kommer vil bli mer Sadistiske og utsvevende synder. Synd avler synd!

6.) Gjennom dette hadde Gud fått en mulighet til å vise forskjell på hans standard, og verdens standard. Men her er de såkalte kristne like ille som verden, dette mishager Herren og hans dom venter hvis enn ikke omvender seg.

"Da skal dere igjen se forskjellen mellom den rettferdige og den ugudelige, mellom den som tjener Gud, og den som ikke tjener ham." Mal.3.18.

Det er dette vakuumet som er i ferd med å komme, som jeg tror vil skape grobunn for an sann vekkelse. Ikke dermed sagt at mennesker kommer i tusentall, men at det kommer flere og flere over på «vår» side, det er jeg overbevist om.

7.) Her er det også et sterkt misbruker av midler som en mener enn gir til Herrens sak. Jeg tror at de som gir til Visjon Norge dypest sett ikke gir til Guds sak.

Guds ord taler om flere plasser å gi. Luk 6:38 Gi, så skal dere få: Et godt mål, rystet, stappet og breddfullt, skal dere få i fanget. For det skal måles opp til dere med det samme mål som dere selv bruker.

Hva er det Gud gir oss i fanget? Er det penger som Hanvold forkynner og herlighetsteologene? Nei, det er vranglære. Han gir oss det vi trenger til for Ånd, Sjel og Legeme! Alt det vi trenger til i livet rett og slett. Hanvold har ikke mestret å være en god ektemann, det kunne han fått hjelp til hos Herren.

8.) Kristenfolket i Norge mangler seriøsitet. Det er så mange innforbi alle menigheter og leier av skilte og gjengifte i dag å ta opp dette tema og belyse det slik Guds ord gjør hadde skapt et ramma skrik. Hele kresenheten i Norge er blitt såpasset forfører, dullet inn i søvn og manipulert av demoene at de ikke vet forskjell på rett og galt, lengre!

Unnfallenheten og likegyldigheten styrer kristen Norge, ikke Gud og hans ord. Strutsen stikker hode ned i sanden, og tror at faren går over. Mon tro han er en gjennomsnitt Norsk kristen? Å ta et tak i ting, studere Guds ord og etterleve det, det er den eneste farbare vei, Hallelujah! Og det er fult mulig hvis en selv vil, og ønsker det. Gud gir kraft og styrke som en trenger til, selv om det bytter imot i kjødet.

9.) Dette med å skille seg og gifte seg på nytt har ikke med et spesielt bibelsyn, men å gå imot Jesu bud å gifte seg på nytt slik Hanvold har gjort. Det er sterke ord, men her sier Apostelen Paulus at dette er et Jesu bud: 1. Kor. 7. 10 De gifte byder jeg, dog ikke jeg, men Herren, at en hustru ikke skal skille sig fra sin mann; 11 men er hun skilt fra ham, da vedbli hun å være ugift eller forlike sig med sin mann - og at en mann ikke skal skille sig fra sin hustru (sitat slutt).

Legg merke til at dette er hva Jesus selv underviste, og som de første kristne la vekt på. Apostelen Paulus siterte Jesus: «De gifte byder jeg, dog ikke jeg, men Herren».

10.) Hvorfor vil enn ikke debattere dette? Og drøfte seg igjennom dette som de første kristen gjorde igjen og igjen. I små som store fora? Det er av flere grunner? Men mangel på sunn og sann åndelig modenhet er en vesentlig årsak. Det er såpasset mange som er skilt og gjengift innforbi alle menigheter i dag at en ikke vil ta opp dette team selv om gjengifte mennesker eller de som er gift med en gjengift lever i synd etter Guds ord. Og verden har fått så stort og omfattende innpass blant de troende at det er ikke lengre forskjell på de kristen og verden, tragisk men sant!

Sluttkommentar:

Det er de som angriper meg, men hvem angriper de? Gud. Det er de som støtter meg, hvem støtter de? Ikke meg, men Gud og hans ord. Jeg er ikke redd for å høre disse kvalmende Pinse Karismatikerne komme med sitt oppgulp, de går ikke med Gud, men Satan. De er inntatt av en rus der de gjør den ondes vilje, dette til advarsel og rettledning.

2 Tim. 2. 25b om Gud dog engang vilde gi dem omvendelse, så de kunde kjenne sannheten 26 og våkne igjen av sitt rus i djevelens snare, han som de er fanget av, så de må gjøre hans vilje.

Min konklusjon er følgende, ikke minst p.g.a. den nødstid vi lever i dag: å Tillatte gjengifte eller at troende gifter seg med fraskilte er å åpne opp direkte for kjødets gjerning og demonen, selv om en bekjenner Jesus navn. Det hjelper ingen ting, absolutt ingenting hvis vi ikke følger Jesus og lar Guds ord være vår rettledning. Det er nok av de som sier at Gud har talt, Gud har vist meg, jeg har drømt osv. Men la alltid Guds ord få veilede deg, og oss. Skal vi nå himmelen en dag? Få full lønn? Bli bevart og stående etter å ha overvunnet alt? Da må vi knuse slike typer som Hanvold da han er oppreist av Satan, og ikke Gud. La de menneskene som lever etter Guds ord og underviser andre deretter, være rettesnor for deg kjære venn. Støtt de i forbønn og ved økonomisk hjelp, og Gud velsigner deg, vær du sikker!

Matt. 5. 19 Derfor, den som bryter et eneste av disse minste bud og lærer menneskene således, han skal kalles den minste i himlenes rike; men den som holder dem og lærer andre dem, han skal kalles stor i himlenes rike.

 Nr. 599:
Bibelsk råd og veiledning til Inger og Jan Hanvold og deres støttespillere. Da de burde og skulle gjøre da de ikke lever som rette ektefolk etter Guds ord!
 
Hei!

Du skriver om Pastor Jan Hanvold og hans nye flamme som han har barn med Inger Hanevold. Er enig med deg at de ikke er bibelsk gift, men hva mener du de to skulle gjøre og de som støtter dem, hva bør de gjøre når de først er blitt villedet og forført?

Agnar P

Her er «samboer-paret» Jan og Inger Hanvold avbildet. Skriften sier at de lever i et ugyldig ekteskap etter Guds ord og dermed er det eneste utvei hvis de skal leve i samsvar med bibelen å bryte opp og starte et nytt liv på hver sin kant. Inger Hanvold er egentlig fri, men jeg vil ikke anbefale henne å gifte seg på nytt da hennes brøde er meget stor og stygg i Herrens øyne!



http://blog.janchristensen.net/2012/01/nr-341-pastor-og-apostel-jan-age-torp-i.html

Inger og Jan Hanvold lever pr. bibelens defensjon i et somboerskap og ikke i et bibelsk ekteskap. Skriften taler om at horkarler og horer ikke har adgang og skal arve Guds rike. Ekteparet er et ekteskap som er og forblir urent, de lever i synd og driver hor. Slike skal vi vende oss bort i fra og ikke ta del i deres onde gjerning.

Profetens Esras råd til de ulydige var klart, det var å skille seg fra de «ekteskap» som var inngått som var «ugyldige». Han rev dem t.o.m. i håret og befalte dem å skille seg for å leve enslige og oppdra barn uten en far som ikke var den rette ektemann. Gud har ikke forandret seg, skriften sier i Hebreerbevet 13 8 Jesus Kristus er igår og idag den samme, ja til evig tid.

Esra 10. Mens nu Esras lå gråtende på jorden foran Guds hus og bad og bekjente, samlet det sig om ham en meget stor skare av Israels folk, både menn og kvinner og barn; for folket gråt sårt. 2 Da tok Sekanja, Jehiels sønn, av Olams barn, til orde og sa til Esras: Vi har båret oss troløst at mot vår Gud og tatt fremmede kvinner av de andre folk her i landet til hustruer; men ennu er det håp for Israel i denne sak. 3 Så la oss nu gjøre en pakt med vår Gud om å skille oss med alle disse kvinner og deres barn, således som Herren vil det og de menn som har ærefrykt for vår Guds bud, og la oss gå frem efter loven! 4 Stå op! For det er du som må sørge for dette, og vi skal hjelpe dig; vær frimodig og sett det i verk! 5 Da stod Esras op og lot de øverste prester og levitter og hele Israels høvdinger sverge at de vilde gjøre som sagt var; og de svor på det. 6 Så gikk Esras bort fra plassen foran Guds hus og inn i Johanans, Eljasibs sønns kammer. Og da han var kommet dit, kunde han hverken ete eller drikke, så dypt sørget han over de hjemkomnes utroskap. 7 Derefter lot de utrope i Juda og Jerusalem til alle de hjemkomne at de skulde samles i Jerusalem, 8 og om det var nogen som ikke kom innen tre dager, således som høvdingene og de eldste hadde fastsatt, skulde alt hans gods bannlyses, og han selv utelukkes fra de hjemkomnes menighet. 9 Så samledes alle Judas og Benjamins menn i Jerusalem innen de tre dager; det var den tyvende dag i den niende måned. Alt folket satt på plassen ved Guds hus og skalv både for sakens skyld og for regnbygene. 10 Da stod presten Esras op og sa til dem: I har båret eder troløst at og tatt fremmede kvinner til hustruer, og dermed har I øket Israels skyld. 11 Så bekjenn det nu for Herren, eders fedres Gud, og gjør hans vilje! Skill eder fra de andre folk her i landet og fra de fremmede kvinner! 12 Da svarte hele folket og sa med høi røst: Ja, som du har sagt, så er vi skyldige å gjøre. 13 Men folket er tallrikt, og det er nu regntid, så vi ikke er i stand til å stå her ute, og dette er et arbeid som ikke kan utføres på en dag eller to; for det er mange av oss som har syndet i denne sak. 14 La derfor våre høvdinger stå frem for hele folket, og la alle dem i våre byer som har tatt fremmede kvinner til hustruer, møte til fastsatte tider sammen med de eldste og dommerne i hver by, til vi får vendt vår Guds brennende vrede bort fra oss, og denne sak er avgjort. 15 Bare Jonatan, Asaels sønn, og Jahseja, Tikvas sønn, satte sig imot dette, og Mesullam og levitten Sabbetai støttet dem. 16 De hjemkomne gjorde da som sagt var, og valgte presten Esras og nogen menn som var overhoder for sine familier, og som alle var nevnt ved navn, og de trådte sammen på den første dag i den tiende måned for å granske saken, 17 og de blev ferdig med alle de menn som hadde tatt fremmede kvinner til hustruer, til den første dag i den første måned. 18 Blandt prestenes sønner fant de nogen som hadde tatt fremmede kvinner til hustruer; det var: av Josvas, Josadaks sønns sønner og hans brødre: Ma'aseja og Elieser og Jarib og Gedalja; 19 de gav sin hånd på at de vilde skille sig fra sine hustruer og ofre en vær av hjorden som skyldoffer for den skyld de hadde pådradd sig. 44 Alle disse hadde tatt fremmede kvinner til hustruer, og blandt dem var det nogen som hadde fått barn.

Nehemja 13. 25 Jeg gikk i rette med dem og forbannet dem, ja, nogen av dem slo jeg og rev dem i håret; jeg lot dem sverge ved Gud og sa: I skal ikke gi eders døtre til deres sønner eller ta nogen av deres døtre til hustruer for eders sønner eller for eder selv. 26 Var det ikke med sådant Israels konge Salomo forsyndet sig? Iblandt de mange folk var det ingen konge som han, og han var elsket av sin Gud, og Gud satte ham til konge over hele Israel; men endog ham forførte de fremmede kvinner til synd. 27 Og eder skulde det være tillatt å gjøre denne store ondskap og vise troløshet mot vår Gud ved å ta fremmede kvinner til hustruer! (sitat slutt).

Dette var et betimelig og det kreves et klart svar som nok går langt på utsiden av hva som blir praktisert og etterlevd i dag. Ønsker å sette opp ti (10) punkter som en vei ut for dette kraftig forførte og villedet paret.

1.) Det må ligge en klar bekjennelse, syndserkjennelse bak en omvendelse skal de komme ut av sitt horeri.

Jan Hanvold har flere ganger bekjent at han har syndet og har forvoldt ektespasbrudd. Men han har ikke gjort noe med det. Det hjelper ingenting å bekjenne sin synd hvis en ikke omvender seg. Men at det er en syndserkjennelse, det er første steg i riktig retning. Men så er det å begynne å gå veien som fører til livet. Smal er den port, men bred er den vei som fører til fortapelse sier Jesus i Bergprekenen.

2.) De kan aldri under noen omstendighet dele felles bo og ekteseng da Hanvold er fraskilt og Inge Hanvold er da «gift» med en fraskilt og er under samme dom som ham.

Dette er egentlig ikke så ekstremt. På misjonsmarken som Norske og andre misjonerer har praktisert når det er flerkoneri, så har mannen hatt en kone og forsørget de andre. Det samme kan Jan Hanvold gjøre. Leve enslig eller forlike seg med sin første kone. Og forsørge Inger og barna med barnebidrag som er helt vanlig i Norge. Vi trenger ikke å gjøre det vanskeligere enn det er!

3.) Omvendelse her må bli at de ikke bare bekjenner det som synd. Men at de begynner et nytt liv på hver sin kant da de lever i dag i hor etter hva Guds ord sier og det vil de gjøre så lenge de lever i sammen.

Veien ut for dem begge er å starte på nytt på hver sin kant da de lever i hor etter hva Guds ord sier. Da gjør de det rette og vil få en god samvittighet og fred med Gud. De vil ha mulighet for å nå Himmel landet, slik de nå lever så lever de i synd og er på vei mot fortapelsen, begge to da Inger har innledet et forhold til en person som tilhører en annen. Skriften sier å gifte seg med en fraskilt er å drive eller å leve i hor ved flere anledninger.

Lukas 16. 18 Hver den som skiller sig fra sin hustru og gifter sig med en annen kvinne, han driver hor, og hver den som gifter sig med en kvinne som er skilt fra sin mann, han driver hor.

4.) Sexuelle synder tiltrekker seg også åndsmakter og vi må regne med at begge to er besjelet om de ikke er inntatt av åndsmakter derfor burde de innledet de nye steg med faste og bønn.

Seksuelle synder er ødeleggende, selv når uheldige virkninger ikke synes med det samme. Det står i Bibelen, 1. Korinterne 6,18. ”Hold dere borte fra hor! All synd som et menneske ellers gjør, er utenfor kroppen. Men den som driver hor, synder mot sin egen kropp.” Hva utgjør ofte første skritt mot seksuelle synder? Det står i Bibelen, Matteus 5,28. ”Men jeg sier dere: Den som ser på en kvinne med begjær etter henne, har allerede begått ekteskapsbrudd med henne i sitt hjerte.” Bibelen forbyr seksuell omgang med fraskilte som er det samme som å drive en form for prostitusjon. Det står i Bibelen, 1. Korinterne 6,15.16. ”Vet dere ikke at deres legemer er Kristi lemmer? Vil du da ta Kristi lemmer og gjøre dem til en skjøges lemmer? Det må ikke skje! Eller vet dere ikke at den som holder seg til en skjøge, blir ett legeme med henne? Det er sagt: ”De to skal være ett”.”

Dette har også pågått over tid, derfor trengs det her noen som går inn og kjemper striden med dem. Det er akkurat slik når noen har lagt på seg for mane kilo. Så trengs det tid for å bli kvitt dem. På samme måte er det her. De er så sterkt og stygt inntatt av urene åndsmakter som de to er blitt. Vil de mer og mer bli inntatt av dem før de omvender seg og bryter opp. Utfrielsen her er uten tvil noe som ikke vil skje på minuttet eller noen sekunder. De trenger å komme tilbake til Gud. Og komme inn i en et liv med legedom, gjennopprettelse og i sammen med andre troende for å bli fri. Så sier også Guds ord at menneske er slikt skadet etter slike feilgrep og synd, at det vil ta tid for å bli fri – virkelig fri! Vi har ikke bare å gjøre med kjød her, men også Ånd da Hanvold er blitt inntatt og besjelet av urene åndsmakter. Akkurat som Todd Bentley, Jan Åge Torp og andre som er gjengiftet som troende.

5.) De trenger hjelp av andre troende i begynnelse på en spesiell måte.

Nå har Inger og Jan Hanvold kommet over på Satans territorium med sine liv som alle andre troende også gjør hvis de gifter seg på nytt mens den første ektefellen lever eller en gifter seg med en fraskilt. At forkynnere og Pastorer gjør det er dobbelt så ille da de er et mønster og forbilde for de andre troende. Skulle Inger skille seg fra Jan eller motsatt, så er det en ting som er sikkert. De trenger hjelp, støtte og forbønn for å gå til et slikt skritt, det er det ingen tvil om.

6.) Det hadde vært naturlig at de hadde også søkt hjelp hos Advokat og ellers forskjellige samfunns institusjoner for å fordele ungene og bo.

Vi er ikke av denne verden som troende, men vi er i denne verden. Så lenge vi er her til «huse» må vi innrette oss etter samfunnet og de forordningen som er der. Derfor ville det vært også rett og naturlig at de hadde søkt råd og veiledning hos Advokat, Kommunen og skole for at de skal legge til rette at de kan begynne åp fungere på hver sin kant, selv om de har felles barn.

7.) Da de har påført seg selv og de ungene så mye smerte vil jeg si at begge to bør leve enslig resten av livet om Inger Hanvold egentlig kan gifte seg da ekteskapet med Jan Hanvold aldri har vært et gyldig ekteskap innforbi Gud.

De har begge to vært ansvarlig for at mange tusener er blitt bedratt og forført, ikke minst gjennom den livstilen de har hatt. Derfor er det noe med å ikke bare omvende seg og begynne på nytt. Men å «sone» for sin brøde, og gjøre rett og skjell for seg etterpå. Derfor vil jeg ikke råde noen av dem egentlig et nytt forhold om enn Inger Hanvold har «rett» til å gifte seg på nytt da hun egentlig kun har vært samboer med Jan Hanvold, ikke bibelsk gift. Skriften lærer klart at Hanvold skulle ha levd alene eller forlike seg med sin første og rette kone, nr. 1. i rekken:

1 Kor. 7. 10 De gifte byder jeg, dog ikke jeg, men Herren, at en hustru ikke skal skille sig fra sin mann; 11 men er hun skilt fra ham, da vedbli hun å være ugift eller forlike sig med sin mann - og at en mann ikke skal skille sig fra sin hustru.

8.) Hanvold som er mann har et ekstra ansvar. Selv etter omvendelse så er han aldri mer skikket til å stå på en talerstol da han har tatt seg selv slik til rette.

Kong Ussia ble spedalsk resten av sitt liv, slik vil jeg også betrakte Hanvold. Han er spedalsk ved å leve i synd på en slik ekstrem måte. Jan Hanvold og ikke minst Inger kan en se med letthet at de er enten demon besatte eller sterkt besjelet at urene åndsmakter

9.) Jan Hanvold har et ekstra stort ansvar heg da han er både man og forkynner. Han er den som har hovedansvaret for det hele.

Kardinalen her er uten tvil Jan Hanvold som er mann og forkynner. At han gir seg slikt hen til sitt eget kjød vitner om en mann med et meget stort ego og som ikke tar itu med sitt eget kjød og dyrker sin egen buk og lyster.

Fra mine bibelkommentar Filipenser brevet 3. 17 Ha meg som forbilde, dere også, og se på dem som følger det eksempel vi har gitt dere. Paulus store forbilde var Kristus. Men det er noe å ha et forbilde, men noe annet å leve opp til det. Paulus evnet det med sin beslutning og ved Åndens hjelp. Hadde Paulus fortsatt med å følge forskrifter og anordninger hadde det ledet inn i hat, intoleranse og parti sinn. Men Jesu kjærlighet hadde smeltet hans hjerte etter han møtte sin Frelser på vei til Damaskus (Ap.gj.9.). Jesu kjærlighet hadde gjort Paulus til en etterfølger og en kunne også ha ham til forbilde.

18 Jeg har sagt det ofte og må si det igjen med tårer at det er mange som lever som fiender av Kristi kors. Det er en smerte over å se at andre troende kommer til kort, gjerne gang etter gang. Vi er et legeme, når et lem lider og har det vondt smitter det over på alle andre. Salme 119. 158 Jeg ser med avsky på de troløse, som ikke gir akt på ditt ord. Det er dessverre fremdeles ”Judaser” som går blant de troende, som ikke har bryllups kledning på. Men vi må skille mellom villeder og de som blir villedet. Og mellom bedragere og de som det mislykkes for.

19 De ender i fortapelsen, de har magen til gud og setter sin ære i det som er en skam for dem, og de er bare opptatt av jordiske ting. Det viser dessverre gang på gang at det er så altfor mange som tar så lett på alt. Gud er rik nok for alle men en må åpne seg opp og slippe han inn. Når fornøyelse og kjødets gjerninger får slå rot selv i den troendes hjerte og sinn. Da kan og vil en gå fortapt hvis en ikke omvender seg igjen (Esekiel 33).

20 Men vi har vår borgerrett i himmelen, og derfra venter vi Herren, Jesus Kristus, som frelser. Vi er på pilegrims reise her, det himmelske løfteslandet venter. Vi har en borgerrett her ned, men det er midlertidig og ikke vår egentlige borgerrett. Det er det nye Jerusalem og i Himmelen vi har vær borgerrett. Vi venter på Jesus men han venter på at Gud vår Far skal si til Sønnen; dra og hent dem. Hvilken dag det må bli.

21 Han skal forvandle vårt svake og forgjengelige legeme så det blir likt det legeme han har i herligheten. For han har makt til å underlegge seg alt. Etter syndefallet kom død, sykdom og forgjengelighet inn. Det skjedde ikke bare noe med vårt åndsliv som ble formørket og vårt sinn ble uopplyst for åndelige sannheter. Selv vårt legeme er ikke lagget lengre for å leve evig som var Guds tanke med oss. Derfor skal vi få et helt nytt legeme som vi skal bære i all evighet, et helt nytt. For Gud er ingenting umulig. Han som har skapt alt og som opprettholder alt skal også en dag forvandle alt etter sitt eget behag og til vårt beste (sitat slutt).

10.) Det er noe som er viktigere enn alt, det er å nå himmelen en dag, det nye Jerusalem.

Det som ligger i bunn for det hele er at vi alle en dag skal nå frem til det Nye Jerusalem og få bli med og funnet verdige. Vi leser om ham som kom inn til bryllupet uten å ha bryllups kledning på i Matteus 22. 2 Himlenes rike er å ligne med en konge som gjorde bryllup for sin sønn. 3 Og han sendte sine tjenere ut for å be de innbudne komme til bryllupet; men de vilde ikke komme. 4 Atter sendte han andre tjenere ut og sa: Si til de innbudne: Se, jeg har gjort i stand mitt måltid: mine okser og mitt gjø-fe er slaktet, og alt er ferdig; kom til bryllupet! 5 Men de brydde sig ikke om det og gikk sin vei, den ene til sin aker, den annen til sitt kjøbmannskap; 6 og de andre tok fatt på hans tjenere, hånte dem og slo dem ihjel. 7 Men kongen blev harm, og sendte sine krigshærer ut og drepte disse manndrapere og satte ild på deres by. 8 Derefter sier han til sine tjenere: Bryllupet er vel ferdig, men de innbudne var det ikke verd; 9 gå derfor ut på veiskjellene og be til bryllups så mange I finner! 10 Så gikk da disse tjenere ut på veiene og fikk sammen alle dem de fant, både onde og gode, og bryllupshuset blev fullt av gjester. 11 Da nu kongen gikk inn for å se på dem som satt til bords, så han der en mann som ikke hadde bryllupsklædning på. 12 Og han sa til ham: Min venn! hvorledes er du kommet inn her og har ikke bryllupsklædning på! Men han tidde. 13 Da sa kongen til tjenerne: Bind hender og føtter på ham og kast ham ut i mørket utenfor! Der skal være gråt og tenners gnidsel. 14 For mange er kalt, men få er utvalgt.

Jesus spør Inger og Jan Hanvold og alle andre som er fraskilt og gift som troende eller gift med en fraskilt som en kristne følgende: «Min venn! hvorledes er du kommet inn her og har ikke bryllupsklædning på?». Det hjelper ingenting å være «godkjent» av kristen Norge da en ikke har bryllupsklædning på! At slike personer får komme frem vitner om at vi lever mitt i frafalls og Laodikea tider her i vårt kjære Norge!

Sluttkommentar: Nå har jeg gått igjen følgende spørsmål: Du skriver om Pastor Jan Hanvold og hans nye flamme som han har barn med Inger Hanevold. Er enig med deg at de ikke er bibelsk gift, men hva mener du de to skulle gjøre og de som støtter dem, hva bør de gjøre når de først er blitt villedet og forført? Agnar P Har fått svar på alt bortsett fra dette: «hva mener du de to skulle gjøre og de som støtter dem?». Alle som støtter Visjon Norge og tilvarende virksomheter får del i deres synd og åndsmaktene vil begynne å virke på den enkelte. Vi skal ikke engang slike urene og synd belastete mennesker som Jan og Inger Hanvold engang be for oss da deres Ånd fra Satan vil bli «overført» til den og de som kommer i kontakt med dem. Jeg ville ikke uansett for enhver pris latt slike personer som overnevnte bedt og lagt hendene på meg. Fått en slik ond Ånd ville jeg ikke for all verdens penger, mak eller annerkjennelse!

1Tim 5:22 Vær ikke snar til å legge hendene på nogen; gjør dig ikke delaktig i fremmede synder; hold dig selv ren!

Litt utdrag fra en artikkel jeg skrev for noen få år siden: http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=er-du-medskyldig

Er du medskyldig?

2. Joh. b. 9 Den som ikke holder seg til Kristi lære, men går ut over den, har ikke samfunn med Gud. Den som holder seg til læren, han har samfunn med Faderen og Sønnen. 10 Om noen kommer til dere og ikke fører denne lære, så ta ikke imot ham i deres hjem, og hils ham ikke vel møtt. 11 For den som hilser ham, blir medskyldig i det onde han gjør.

Jakob 3. 1. Mine brødre! Ikke mange av dere bør bli lærere, for dere vet at vi skal bli så mye strengere dømt.

Lukas 17. 1. Han sa til disiplene: «Det er ikke til å unngå at forførelser kommer, men ve den som de kommer fra! 2 Det ville være bedre for ham å bli kastet i havet med en kvernstein om halsen, enn at han skulle forføre en av disse små. 3a Ta dere i vare!

Det forundrer meg hvor lite opplyst troende mennesker er om disse ting. At vi står i en relasjon til alle andre troende om vi selv ønsker det eller ikke. Vi er som et legeme og tilhører hverandre. Og når et lem ikke lever i takt med hode – som er Kristus – så smitter det over på alle andre. Når et lem er lydig, så blir konsekvensen at det også påvirker de andre. Dette har ikke noe med noe annet en at vi står i direkte livsforbindelse med hverandre pga at vi har det samme liv og den same Ånd. Og den samme frelser, Herre og Far. Alt dette binder oss i sammen som troende på tross av skiller og uenighet. Dette er et faktum og en realitet.

De som er forkynnere og står i et ansvar overfor andre, har dette enda sterkere. Jeg som forkynner har et ekstra stort ansvar, dette gjelder også for alle andre.

Når forkynnere stiller opp i sammen med andre forkynnere som lever i synd eller driver med åpenbar vranglære, så blir vi medskyldige.

Ja, det er så alvorlig i enkelte tilfeller at Jesus sier at det hadde vært bedre å fått en kvernstein om sin hals og blitt kastet med den rundt halsen og da hadde en bare ødelagt for seg selv. Men her ødelegger en ikke bare for seg selv, men også for andre. Vi fører andre til fortapelse, ut i uføre og inn i villfarelse ved selv å påvirke og forkynne for andre. Det står i Rom. 10. 17 at Troen kommer av forkynnelsen. Det gjelder ikke bare troen, men også vranglæren og vantroen kommer også av forkynnelsen, har du tenkt på det? Eller er du av de som godtar alt og ikke har egne standpunkter og holdninger? Alt er ikke fra Gud hvis det ikke er i samsvar med Guds ord. Det er kun det som stemmer med Guds ord, som vi skal innrette oss etter. Alt annet skal vi sky som “pesten”, det vil føre oss borti fra Kristus og den enfoldige troskapen til ham!

Her er en forklaring på hvorfor presten har krage rundt halsen som i overført betydning har mye for seg: Enno i dag blir prestar ofte teikna med den gamle prestekragen. Men kva var tanken bak denne underlege kreasjonen? Ei av forklaringane er at kragen skulle minne presten om kvernsteinen. Ikkje den nede på mølla i bygda, men den steinen som Jesus tala om: «Den som lokkar til fall ein av desse små som trur på meg, han var betre tent med å få ein kvernstein hengd om halsen og søkkt i havsens djup». Det ville altså vera betre å få ein kvernstein om halsen, enn å føre ein som trur på Jesus, på ville vegar. Så alvorleg er det å føre menneske ein annan veg enn det Gud seier.

Relaterte linker: http://blog.janchristensen.net/2012/03/nr-388-skjuler-du-deg-bak-jesus-og.html http://blog.janchristensen.net/2011/05/nr-138-hvem-var-bileam-og-hva-star-hans.html http://blog.janchristensen.net/2011/09/nr-189-falske-profeter-eller-sverter-vi.html http://blog.janchristensen.net/2011/06/nr-149-hvem-er-de-falske-profetene-i.html http://blog.janchristensen.net/2011/03/sprsmal-49-hvorfor-mener-du-at-jan.html http://blog.janchristensen.net/2012/11/nr-512-det-er-forskjell-pa-demonisk.html http://blog.janchristensen.net/2012/07/nr442-er-gjengiftetde-forkynnere-verre.html http://blog.janchristensen.net/2012/04/nr-401-det-er-narsissistisk-og-falsks.html http://blog.janchristensen.net/2012/04/nr-396-evangelist-og-dr-emanuel-minos.html http://blog.janchristensen.net/2012/03/nr-371-det-er-kun-i-jan-age-torps-liv.html http://blog.janchristensen.net/2012/02/nr-360-jeg-angrer-ingenting-ikke-minst.html http://blog.janchristensen.net/2012/02/nr-361-jan-age-torp-skjnner-ikke-og-vil.html http://blog.janchristensen.net/2012/02/nr-254-er-emanuel-minos-og-co-ved-sine.html http://blog.janchristensen.net/2012/02/nr-345-inger-hanvold-snakker-med-to.html http://blog.janchristensen.net/2012/02/nr-345-inger-hanvold-snakker-med-to.html http://blog.janchristensen.net/2011/11/nr-239gjengifte-er-som-en-prvestein-pa.html http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=Ekteskapet

mandag 20. juli 2015

Nr. 1179: Bønn til Jesus, Maria, den hellige Ånd, engelen Rafael eller andre mennesker er ikke i samsvar med den nytestamentlige lære og praksis!

Nr. 1179:

Bønn til Jesus, Maria, den hellige Ånd, engelen Rafael eller andre mennesker 

er ikke i samsvar med den nytestamentlige lære og praksis!



Protestantene har en veldig hard måte å dømme katolikkene på som ber til Maria. Ja, det er rett. Men å be til noen andre enn Gud fader er ikke heller i samsvar med hva det nye testamente hverken lærer, eller hva vi finner av hva de første kristne praktiserte. Bønn i Jesu navn til Gud – den eneste sanne Gud – er den eneste praksisen vi finner etter pinsefestens dag!

Bilde av Jesus som alltid selv ba til sin Himmelske Far – den eneste sanne Gud. Det at Jesus skal være vårt eksempel, det vitner han også her til fulle at han ba til Gud sin Far. Gå du hen og gjøre likeså vil jeg si.



Pinsefestens dag – dagen å ta utgangspunktet for all nytestamentlig lære, tro og praksis!

Ser vi oss tilbake, selv til Jesus sin undervisning, uten å se fremover, innover og på hva fremfor alt Paulus underviste og lærte, vil vi gå oss vill i det åndelige landskapet. Dette kan selvfølgelig som alt annet dras for mye i begge retninger.

Men Jesus levde under loven, forkynte til Jødene eller fremfor alt til Sør-riket som var Juda stamme, Levi stamme og en del av de andre Israelitter som ikke var spred rundt over i verden etter delingen av Israel 700 år før!


Etter Jødene forkastet både Jesus og evangeliet (Ap.gj. 13.) så kom vi som hednings-kristne inn (Rom. 9-11).


Jesus lærte til dels å be til seg, men dette var noe som «gjaldt» før pinsefestens dag fordi da hadde de ikke Ånden!


Vi finner ikke noen praksis i Apostelgjerningene eller i omtale i brevene å be til Jesus. Vi finner ikke noen eksempler på å be eller lovsynge Jesus i det nye testamentet før vi kommer til himmelen og synger Guds og Lammets sang!



Kan vi bygge en lære om et skriftsted eller et Jesu sitat?


Ja, hvis en finner det gjengitt hos Paulus, ikke uten! Eller at Paulus «anerkjenner» Jesu ord og undervisning. Og er det noe fra GT eller den gamle pakt, er det på samme måte!


Paulus er den «store» arkitekten og «lærefader» for oss som hedning-troende eller nytestamentlige kristne. Selv Jesus som forkynte til Jødene blir her stilt i «skyggen» av Paulus.


Dette kan selvfølgelig være veldig rart å høre for mange, men det hele har med å gjøre hvilken gjerning og oppdrag en har fått av Gud fader, og hvem forkynnelsen er stillet til!


Kan vi finne noen plasser i Paulus undervisning der han tror på følgende:


1.)  En Triade-Gud

2.)  Be til noen andre enn Gud Fader

3.)  Lovsynge og tilbe noen andre enn Guds Fader?

Hos Jesus – før Pinsefestens dag – så kan vi finne at Jesus taler om å be til meg, som noe som gjaldt disiplene før Ånden var kommet. Etter Ånden var kommer, så finner vi kun bønn og tilbedelse til Gud Fader. Og det i Jesu navn!

Sluttkommentar:

Det er mange som tror, fordi en ting er blitt praktisert gjennom generasjoner så er det rett. Men å bygge på tradisjoner om de er katolske, protestantiske eller nå hva de er. Det er kun en ting som vi skal forholde oss til, det er bibelen, og i særdeleshet det nye testamente med Paulus undervisning som må og skal ligge i bunn for nytestamentlig lære, tro og praksis.


Vi finner egentlig utallige skriftsteder som forteller oss at bønn og tilbedelse er rettet imot ingen såkalt treenig Gud. Men til den eneste sanne Gud – Faderen.


Samtidig så vil jeg ikke slå hånda av noen, da Gud ser til hjerte. Derfor burde protestantene så vel som katolikkene innse at de tar feil så lenge de ikke ber til den eneste sanne Gud – Faderen. Be til Jesus, be til Maria, be til engelen Rafael eller en annen såkalt Gudeperson eller engleskikkelse, det er og forblir ubibelsk og ute av det Paulus lærte, trodd og praktiserte. Og de første kristne om de var jødekristne eller hedningkristne!


Relaterte linker:
http://blog.janchristensen.net/2015/07/nr-1178-det-er-like-feil-be-til-jesus.html