fredag 16. mars 2018

Nr. 2186: Sylvi Listhaug «to ansikter», eller var det en feilglipp å kaste ut asylsøkerere/konvertitter fra et menighetslokale!?

Nr. 2186:
Sylvi Listhaug «to ansikter», eller var det en feilglipp å kaste ut asylsøkerere/konvertitter fra et menighetslokale!?

http://blog.janchristensen.net/2015/11/nr-1289-vebjrn-selbekk-jeremy-hoff-er.html

http://blog.janchristensen.net/2013/05/nr-613-hviler-det-blodskyld-pa-norge.html

http://blog.janchristensen.net/2018/03/nr-2183-kristen-norge-hykler-som-vanlig.html

Bilde av Sylvi Listhaug, med kors. At hun også har gjort feil i enkelte tilfeller, og da nevne at hun ikke bærer korset med verdighet er kvalmende!


For min del, så har jeg alltid likt Sylvi Listhaug som en rettskaffen, klar og dyktig politiker. Husker henne fra da hun jobbet i politikken her i Oslo, for regner jeg med 2005 og utover etter vi kom tilbake til Oslo etter en del år på Vestlandet!
Altea-saken!

Jeg fulgte med på saken, den såkalte Altea-saken. Der Oslo kommune kjøpte en tomt for å bygge sykehjem for eldre i fra Oslo.

At dette ikke gikk igjennom var en tragedie. Sylvi Listhaug var mer fremsynt enn de fleste, men i dette bakvendt landet vi til tider bor i. Så hadde en ikke den rette tålmodigheten, og Oslo kommune solgte tomten med tap. Trist, for et opphold ikke minst på vintertid måtte være det beste for eldre mennesker når det er kaldt, mørkt og vanskelig til tider her i Norge.

2013 fikk de lov å bygge.

Fra Aftenposten:

Oslo kommune kjøpte tomten på den spanske solkysten i 2006. Hensikten var å bygge et sykehjem der, men eiendommen var ikke regulert for slikt, og byggingen ble derfor satt på vent.

Til sammen har kommunen brukt 30 millioner kroner på prosjektet. I tillegg har forsøk på bestikkelser og korrupsjon skapt hodebry for Høyre og Frp-politikerne som ville bygge sykehjemmet. Det ble blant annet fremmet mistillitsforslag mot Frp-byråd Sylvi Listhaug i Oslo i 2010 for hennes håndtering av saken.

I dag meldte Spaniaavisen at Oslo kommune omsider har fått byggetillatelse. Den kommer etter at Ombudsmannen i Valencia-regionen nylig sendte brev til ledelsen i Altea og ba om at kommunen gir Oslo klarsignal til å bygge.

I brevet ba ombudet Altea om å oppheve blokkeringen av utbyggingen innen en måned. Ombudsmannen påpekte at Oslo-prosjektet vil kunne trekke tusenvis av brukere med middels til høyt inntektsnivå til kommunen. Sykehjemmet kan dessuten gi 200 nye arbeidsplasser i området.

Regionsmyndighetene mente det ikke var noen juridiske problemer med utbyggingen.

Både Røsland og Johansen beskriver prosjektet i Altea som lang og komplisert. Direktøren i Omsorgsbygg viser særlig til korrupsjonsforsøkene i sin forklaring på hvorfor byggetillatelsen har uteblitt.

— Vi skulle hatt en tillatelse langt tidligere. Vi mener denne saken er blitt trenert, noe vi ser i sammenheng med at vi er utsatt for korrupsjonsforsøk, sier Johansen.

Stian Berger Røsland mener at saken er blitt mer tidkrevende enn noen kunne se for seg.

Burde dere kvittet dere med tomten før kostnadene skjøt i været?

— De siste årene har det spanske eiendomsmarkedet vært dårlig. Vi anså det som mest fornuftig å vente før spørsmålet ombyggetillatelse var avklart, enn å selge på bunn, sier han.
(sitat slutt).

Kirkeasyl – en «gammel bibelsk ordning»!

Vi leser om at Israels barn skulle ha 6 tilfluktbyer som «manndraperne» kunne flykte til. De som av vanvare hadde drept noen. På mange måter kan en si at dagens asylordning har slående likheter med seg. Da myndigheten gjør også feil, og da å kunne flykte til en kirke eller menighetshus. Det er en nødvendighet i enkelte tilfeller da myndighetene også gjør sine feil, og da kan kirken eller menigheten være som et fristed.

At Sylvia Listhaug og politiet ikke respekterer dette er bare dypt beklagelig!

Be for Listhaug, at hun må få øynene opp og la seg bli korrigert! Vi trenger modige og flinke politikere som Listhaug, og andre!

4 Mosebok 35. 25 Og menigheten skal verge manndraperen mot blodhevneren og la ham vende tilbake til den tilfluktsstad som han var flyktet til; og der skal han bli til ypperstepresten - han som er salvet med den hellige olje - er død. 26 Men dersom manndraperen kommer utenfor den tilfluktsstads enemerker som han er flyktet til, 27 og blodhevneren treffer ham utenfor hans tilfluktsstads enemerker og dreper manndraperen, så har han ingen blodskyld på sig. 28 For manndraperen skal bli i sin tilfluktsstad til ypperstepresten er død; men efter yppersteprestens død kan han vende tilbake til den bygd hvor han har sin eiendom. 29 Dette skal være en rettsordning for eder fra slekt til slekt hvor I så bor.

Dette med å ha et tilfluktsted, og kunne rømme der. Det er en bibelsk tanke som bl.a. dette med at konvertitter kan få en mulighet å skjule seg når myndigheten som her på Fitjar åpenbar gjør overgrep mot mennesker!

Ingen kommentarer: