mandag 12. november 2018

Nr. 2339: Hva ligger egentlig bak Evangelist Jimmy Swaggart fall, vranglære og nedover-spiral!?


Nr. 2339:
Hva ligger egentlig bak Evangelist Jimmy Swaggart fall, vranglære og nedover-spiral!?

Frances og Jimmy Lee Swaggart (83 år ung), og Berit Christensen. 
Foto: Jan Kåre Christensen.



 
Rom. 15. 4 For alt som før er skrevet, det er skrevet oss til lærdom, forat vi skal ha håp ved det tålmod og den trøst som skriftene gir.

1 Kor. 10. 6 Men disse ting skjedde som forbilleder for oss, forat ikke vi skal ha lyst til det onde, likesom de hadde lyst til det.

Hebr. 13. 7 Kom i hu eders veiledere, som har talt Guds ord til eder! gi akt på utgangen av deres ferd, og efterfølg så deres tro!

Første gang jeg ble klar over Jimmy Swaggart var så langt jeg kan erindre, det var i 1984. Faktisk siden da har jeg fulgt han og hans tjeneste. I begynnelsen da jeg var ung, var han må mange måter som et forbilde for meg.

Swaggart hadde egentlig «alt». Han forkynte Ordet klart, underviste berikende og sang vidunderlig, mer enn noen annen forkynner på mange måter.

Men dessverre, det begynte å gå nedoverbakke for Jimmy Swaggart.

Første gang jeg ble klar over dette ligger tilbake i en kampanje han hadde i 1987 på August 87 Crusade at Long Island, New York USA.

29 August 1987 på Long Island, NY Crusade ved Nassau Veterans Memorial Coliseum lørdag kveld ble Jimmy Swaggart avslørt for første gang så langt jeg vet.
Du går inn fra 25 minutter og til 29 minutter og du får med deg alt.

Har skrevet noe om dette her, om jeg ser at jeg bommer på en dag.


Long Island Assembly of god Pastor Gary Strut var det som gjord dette.

Han hadde en drøm der han fikk oppleve at det var Jimmy Swaggart som trengte veiledning, ikke at han skulle veilede alle andre. Da han konfronterte Swaggart med dette, så var ikke Swaggart mann nok til å erkjenne sin synd.

Han sto frem helt halvt år senere, avslørt for hele verden og dette ble også sendt over hele verden på alle kanaler. Selv her i Norge, ble dette sendt på NRK.



Vi vet at Jimmy Swaggart «ramlet» utpå igjen sentere også. Den 11. oktober 1991 ble Jimmy Swaggart funnet i sammen med ei prostituert for annen gang.

Hvordan kunne dette skje, og hva var grunnen? Selvfølgelig er det synden som bor i våres alles hjerter som kommer frem. Men hvorfor skjedde dette med Jimmy Swaggart? Tror jeg vil nevne 3 grunner.

1.)  Han ville ikke underordne seg autoritet.

2.)  Han var for «aktiv» i tjenesten.

3.)  Hadde for mange «ja» mennesker rundt seg. Vi trenger alle noen «nei» mennesker som også kan si oss sannheten og trykke på våre svakheter og brister.

1.)  Da han falt i synd, ville han ikke underlegge seg de reglene som Assembly of God hadde. Dette resulterte i et ytterlig fall og vranglære med at han har fått en «ny» lære om 2 Kors.

2.)  Swaggart har aldri hatt evne og vilje til å ta det med ro, og sette Herren først og stillhet med Gud.

3.)  Det er ikke tvil om at Swaggart som dessverre andre ikke har evnet og villet til å ta imot råd og formaninger. Det vitner ikke minst hans nye lære om de 2 Kors.

Sluttkommentar:

Har mye mer å si om denne saken. Men her har jeg dokumentert det at akkurat som Kon David fikk profeten Natan på besøk, har også Swaggart fått mennesker som har kommet til han for om mulig å formane han til sann omvendelse.
Dessverre så ser det ut som Swaggart er fremdeles i et «modus» av ikke å ha omvendt seg enda til Herren.
Det vitner hans nye lære om, der han mener han har fått en «ny» åpenbaring om et ekstra Kors. Som ikke er noe annet enn fremmed lære!
Som igjen skaper et skille blant oss troende som ikke er sunn eller bibelsk.
Dette er Jimmy Swaggart i dag, en mann som på mange måter står i spagat. Der han har en herlig og befriende lovsang. Men samtidig driver med fremmed lære!

Ingen kommentarer: