fredag 12. juni 2020

Nr. 2730: Opplysninger sendt Arbeidstilsynet etter Unibuss mobbing og trakassering!

Nr. 2730:
Opplysninger sendt Arbeidstilsynet etter Unibuss mobbing og trakassering!

Til arbeidstilsynet                                  Oslo 12/6-2020
Referansenummer 2020/1324

Ny tjenestepåtale p.g.a. blant annet feil skobruk, eller valg av fottøy!

Du tror det ikke før de leser det.
Jeg snakket med ledelsen om dette for noen år siden.
De sa at det var «innenforbi» å bruke sorte sandaler, men ikke brune.
Men med sokker, noe jeg har gjort på sommeren.
Så plutselig, andre bruker joggesko, jeg og enkelte andre bruker sandaler.
Greit, reglementet som ikke er oppdatert sier sorte sko.
Jeg har etter å ha snakket med ledelsen, de har «godkjent» sandaler med sokker.
Skulle det ha vært et problem, da måtte de kommunisert.
Her misbruker de regelverket for å ta meg, dette er mobbing og trakassering.
Bilde av de 2 skoene jeg har brukt, begge kostet vel 2.000, - kr og er veldig gode skor. At nå henger jobben min i en tynn tråd etter feil skovalg høres mer ut som en spøk en som en sannhet.Tjenestepåtale av 8.6.2020

Av det som kommer frem i denne tjenestepåtalen, er det flere forhold som sett fra mitt ståsted ikke er riktig fremstilt.

1.)  Når det blir nevnt dette med å stjele på SAS Radisson Hotell, er dette kommentert før. Da ble dette skrevet.

«Vedrørende tjenestepåtale

Jeg viser til tjenestepåtale av 08.november 2017.

Først vil jeg påpeke at jeg synes det er unødvendig å gi advarsel for ting som jeg ville innrettet meg etter ved en enkel henvendelse fra nærmeste leder. Bl.a. at jeg etterlater bussen «grisete» og at jeg har vært inne på SAS Nydalen.
Alt er sågar engangshendelser, gjøre et stort nummer ut av dette er nedrig og søkt.

Når det er sagt bestrider jeg advarselen på følgende punkter:

-          Jeg kjenner meg ikke igjen i at jeg etterlater bussen grisete.
-          Jeg har ikke kjørt på rødt lys.
-          Jeg har ikke stjelt mat/drikke hos SAS Radisson Nydalen. Jeg har av og til vært innom og kjøpt en kaffe på hotellet, og av og til har jeg fått en kaffe og kanskje et eple. Betjeningen har vært veldig hyggelig, frem til det var en som plutselig mente jeg måtte betale for full buffé for en kopp kaffe, noe jeg sa meg villig til. Jeg synes ikke det tilsier en advarsel, og jeg kommer uansett ikke til å dra tilbake dit.»

2.)  Dette med ikke uniformert skotøy er sett fra min side, det som skrives her løgn.
Jeg hadde som sagt noen brune sandaler. Per Christian Bing og Leite som nå er sluttet spurte jeg om hva som var det riktige. Slik jeg husker det, så kunne vi ha sorte sandaler men med sorte sokker. Det var «innenforbi».
At andre har joggesko og annet fottøy, blir ikke påpekt. Dette blir absurd og nedrig å dra dette inn i en tjenestepåtale når det er blitt kommunisert, og det praktiseres så ulikt.
Nå har jeg sendt forslag til fagforeningen om at sandaler skal være lov å bruke.
I mellomtiden bruker jeg ikke sandaler lengre, noe som jeg trives best med. Dette er primitivt at Bing, og uriktig fremstilt.

3.)  Når det gjelder andre forhold, ligger det så mange år tilbake i tid, og jeg vasker ikke bilen min lengre heller i vaskehallen om jeg har sett flere andre gjøre det. Selv når de i vaskehallen vet om det, det er greit for meg.
At det er en regel for andre, og en regel for andre. Slik er jeg vant med å ha det.

4.)  Jeg hadde Andrej med meg i bussen, og han fikk oppleve å kjøre med meg. Det gikk knirkefritt, som alt det jeg ellers gjør pleier det å være slik hvis ikke ledelsen begynner med mobbing, trakassering og diskriminering.

5.)  Ellers så er den siste kundeklagen ikke troverdig. Det er fysisk umulig å spille på høy lyd og samtidig føre en samtale bak sperrebånd 2 meter avstand. Samt en sidevegg mellom, det lar seg ikke i praksis gjennomføre.

6.)  Jeg kan ikke se at jeg spiller høyere eller lavere musikk/radio når jeg hadde Andrej med meg eller de kundeklagene.

7.)  I det store og det hele, så kan jeg kun finne 2 små feil jeg har gjort i løpet av de siste 12 årene. Det er i 2016 da jeg hentet kaffe kl. 06. på morgen og parkert inntil fortauet i sykkelfelt. Ikke en sykkel på mil omkrets, men feil. Nr. 2 var nå da jeg leverte et kort, og parkerte foran inngangen kl. 06. på morgenen. Ikke rett, men kun 2 feil.

8.)  Jeg har alltid når det har vært noe, da med skader, sparing på diesel etc. Alltid vært i det øverste sikte. Jeg kjører buss forbilledlig.

9.)  At Per Christian Bing ikke vil innrette seg etter en dom fra Diskriminergsnemda sier han. Det vitner om å være særdeles høy på seg selv, her skal ingen få lære meg!

10.)                     I tjenestepåtalen nevnes det kjørestil etc. Jeg anser meg selv for å være en hyggelig og god bussjåfør, alle tilbakemeldinger jeg får, peker også i den retningen. Høy musikk liker jeg ikke, og det har jeg aldri på heller når jeg kjører buss.

Mvh
Jan Kåre Christensen

Tjenestepåtale for bl.a. feil valg av sko som ledelsen har sagt var allright.Oppføgninstur der alt gikk knirkefritt.


Mitt tillegg.Ønsket tilføyelse:

Jeg, Jan Kåre Christensen og Andreja Peric samtalte før kjøring at radiospillingen skulle være så lik som mulig som jeg kjører med henhold til radiospilling (valg av kanaler), og lydstyrke for om mulig at jeg hadde på høyere lyd enn det som eventuelt ikke var ønskelig.

Da jeg påpekte at hvis min opplevelse av at jeg spiller moderat høy radio, enn det jeg selv oppfattet.

Så langt jeg vet, så var mitt lydnivå innforbi det område som alle andre sjåfører spiller av lydstyrke.

Ønsker at ledelsen, instruktører og alle andre å komme å være med på bussen både uanmeldt og anmeldt for om mulig å avdekke eventuelle avvik som jeg ikke kan se foreligger.

Kundeklagene oppleves som grunnløse og oppkonstruerte av den enkle grunn at jeg ikke liker høy lyd.

At ledelsen tror på enkelte negative kunde klager oppleves som søkt, da siste kundeklage umulig kan være reel.

Da kunden som påstår og klager, at jeg spiller høy musikk snakket jeg med bak sperrebåndet.
Det er fysisk umulig at det kan skje når høyttaleren min er 30 cm fra øret og klager står 2 meter ifra. Klagen er oppkonstruert da det er fysisk umulig å føre en samtale med høy lyd under slike forhold!
Det blir som å vinne i lotto uten å spille, like troverdig og hold i er det i siste kundeklage av 20 mai.

Mvh
Jan Kåre Christensen

4 kommentarer:

Kjell Andersen sa...

Fullstendig absurd av Unibuss og gi deg tjenestepåtaler for dette.
De har en agenda og er åpenbart kristendomsfiendlige.
Det ser ut som om noen har lagt deg for hat Jan Kåre.
Enkelte har gått langt tidligere i andre saker du har vært involvert i.
Mulig de samme kreftene står bak nå..
Stå på

Jan Kåre Christensen sa...

Ja, enig, men tenk.

Ny tjenestepåtale p.g.a. blant feil skobruk!

Du tror det ikke før de leser det.
Jeg snakket med ledelsen om dette for noen år siden.
De sa at det var «innenforbi» å bruke sorte sandaler, men ikke brune.
Men med sokker, noe jeg har gjort på sommeren.
Så plutselig, andre bruker joggesko, jeg og enkelte andre bruker sandaler.
Greit, reglementet som ikke er oppdatert sier sorte sko.
Jeg har atter å ha snakket med ledelsen, de har «godkjent» sandaler med sokker.
Skulle det ha vært et problem, da måtte de kommunisert.
Her misbruker de regelverket for å ta meg, dette er mobbing og trakassering.
De 2 skoene jeg har brukt, begge kostet vel 2.000, - kr og er veldig gode skor. At nå henger jobben min i en tynn tråd etter feil skovalg høres mer ut som en spøk en som en sannhet.

Kjell Andersen sa...

Det er helt vilt, henge seg opp i sko.
De forsøker åpenbart å ta deg for noe.
Skulle ikke forundre meg om Unibuss sender ut anonyme spioner for å lete etter feil hos deg.
Alt er tydeligvis mulig i disse dager.

Jan Kåre Christensen sa...

Det som er så tragisk, er at alle andre går med det fottøyet de vil.
Det er null troverdighet det som Per Christian Bing og ledelsen holder på med!
Samtidig, de har sagt klart og tydelig at det er greit å gå med sandaler, bare de er sorte.
Nå har jeg sendt forslag til fagforeningen, så får vi se.

Her er mitt forslag til Foreningen.

Forslag!

At vi har lov å gå i svarte sandaler, ikke bare skor. Der en ikke trenger å ha sokker da det trekker til seg fuktighet og svette.

Mvh
Jan Kåre Christensen
Fører 29383
YTF medlem