mandag 31. juli 2017

Nr. 2031: Nettstedet Søkelys anser en uriktig dom for å være av det gode, men det er en tragedie når løgn blir sannhet, og sannhet blir løgn!

Nr. 2031:
Nettstedet Søkelys anser en uriktig dom for å være av det gode, men det er en tragedie når løgn blir sannhet, og sannhet blir løgn!

Bilde av advokat Malin Strømberg Amble som ikke spurte meg en eneste gang i retten (Oslo tingrett) det hun dømte meg for.
Da er man ikke skikket for jobben i mine øyne.



Bilde av advokat Øystein Hermansen (Borgarting lagmannsrett) som ikke spurte meg en eneste gang i retten det han dømte meg for.
Da er man ikke skikket for jobben i mine øyne.



           
Tror selv Kim Jong-un hadde synes at dommen imot meg hadde vært drøy!



Jesaja 5. 20 Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt, som gjør mørke til lys og lys til mørke, som gjør bittert til søtt og søtt til bittert! 21 Ve dem som er vise i egne øine og forstandige i egne tanker!

Har hatt en diskusjon på nettstedet Søkelys der flere hevder at det er «sannhet» om en blir uriktig dømt.
Slik er det nok ikke, men en skal så langt som det er mulig innrette seg etter myndighetene. Selv om de har gjort og gjør feil!

I denne saken mellom meg og Jan Aage Torp og Oslo politiet, så fremstår det som bombesikkert for meg at Torp løy til poltiet da han anmeldte meg. han har hele tiden prøvd å bruke ting imot meg, da det er mitt syn på skilsmisse og gjengifte som gjør at han hater meg og den Himmelske blogg.

Det var mange som sto frem og sa de var Messias, også på Jesu tid!
Det var mange som sto frem på Apostlenes tid, og sa de var apostler.
Det var mange som sto frem da profetene virket, og sa de var profeter!

Men legg merke til det, det er den som har med den levende Gud å gjøre som stort set alltid blir forfulgt, kneblet og til slutt i ytterste konsekvens må bøte med livet.
Nå tror jeg ikke at jeg vil bøte med livet, men at jeg blir forfulgt og skjevt behandlet. Det er hevet over enhver tvil!
Så vil vi se om vi evner og klarer og få saken min igjennom i Strasbourg.
Hvis ikke, så går det også greit!
Dårlig behandlet er jeg i hvert fall blitt, og andre i denne saken uansett hva de gjør av åpenbare kriminelle handlinger. Så får de lov å holde frem og alt ser så «godt» ut!
Men det er en Gud i himmelen som har den fulle og hele oversikten, han vil både dømme, bedømme, straffe og gi lønn, i sin tid!

Sluttkommentar:

Nå er det egentlig kun et fokus, det er ikke det som har vært. Det viser klart at jeg rent verbalt er den som har vært minst verbal.
Mens Jan Aage Torp og hans allierte har overgått meg flere hakk.
Men når dommerne i både Oslo tingrett og i Borgarting lagmansrett dømmer meg etter noe som ikke har vært behandlet og tatt opp. At det er mengden som er det avgjørende. Det var ikke med i siktelsen eller noe, så er det selvfølgelig løgn hele dommen bygger på.

Da Norsk Høyesterett forkastet den meget gode anken til Brynjar Meling, så forteller det at det er et demokratisk underskudd.
Der skrev Meling klart at det ikke har vært oppe til behandling det jeg er dømt for.
Norsk Høyesterett forkastet anken, det er helt undermåls.

I begge rettsinstansene ble det hevdet i dommen — at jeg virker å være drevet av et «personlig forfølgelsesmotiv».
Hvorfor ble dette da aldri behandlet i retten, kun slått fast i dommen!?
Hele prosessen imot meg er akkurat som en ser det i Nord Korea, om ikke enn verre!

Siste rettslige mulighet er å få saken behandlet i Menneskerettsdomstolen i Strasbourg i Frankrike. Det går vi for, be om at saken slipper igjennom og at jeg og den Himmelske blogg blir frikjent til slutt kjære troende venner!

Relaterte linker:
http://blog.janchristensen.net/2017/07/nr-2023-jeg-hadde-i-realiteten-ingen.html

http://blog.janchristensen.net/2017/07/nr-2021-vebjrn-selbekk-gir-utrykk-for.html
http://blog.janchristensen.net/2017/07/nr-2017-urettferdighet-et-sted-er-en.html
http://blog.janchristensen.net/2017/07/nr-2012-at-tre-norske-domstoler-gjr-alt.htmlhttp://blog.janchristensen.net/2017/07/nr-2010-saken-imot-meg-er-et-direkte.html
http://blog.janchristensen.net/2017/07/nr-2003-vi-satser-pa-fremme-anken-til.html
http://blog.janchristensen.net/2017/06/nr-1994-norges-historiens-strste.html
http://blog.janchristensen.net/2017/06/nr-1995-selv-kim-jong-un-hadde-vrt.html
http://blog.janchristensen.net/2017/06/nr-1998-nar-siktelsen-sier-at-det-jeg.html
http://blog.janchristensen.net/2017/06/nr-1997-narreapostel-jan-aage-torp-og.hml
 
 
http://blog.janchristensen.net/2017/07/nr-2018-jeg-har-aldri-vrt-i-nrheten-av.html

søndag 30. juli 2017

Nr. 2028: Alf Gjøsund fremstår som en person som lever av å sette andre i et dårlig lys, for på den måten fremstå prektig selv, og han nekter meg å skrive på Verdidebatt, selv om han ikke har noen grunn til det!

Nr. 2028:
Alf Gjøsund fremstår som en person som lever av å sette andre i et dårlig lys, for på den måten fremstå prektig selv, og han nekter meg å skrive på Verdidebatt, selv om han ikke har noen grunn til det!

Boikotte betyr å nekte å handle med, holde seg borte fra boikotte handel med visse land. Det er den linjen som Alf Gjøsund og kristen Norge elsker å opptre overfor noen som har noe fra Gud. Historien gjentar seg, og det er ingen som ble så mye boikottet som Guds egen sønn – Jesus Kristus!
Så jeg går i Mesterens fotspor – med å bli boikottet!




Hadde for 1 mnd. siden en spesiell opplevelse da jeg ble utestengt fra Verdidebatt av merkverdige grunner.
Bl.a. at jeg brukte noen sitater av David Wilkerson, som gjør at dette er et komplott imot meg som dessverre er nå blitt «gjengs» imot meg og den Himmelske blogg.

Jeg fikk litt interesse for denne Alf Gjøsund som kan holde på slik som han gjør, og det var da ikke overraskende at han opptrer og er imot meg som han er.

Reglene sier at etter 1 mnd. utestengelse, skal en få anledning å skrive igjen. Det virker det ikke noen interesse å overholde overfor meg. da jeg har sendt 2 mailer og ikke fått noe svar. Her er mine 2 mailer.

1.)   
Nå nærmer det seg 1 mnd. siden din famøse utestengelse av meg, oppheves den da eller?

Mvh
Jan K

Fra: Debatt VL-RED [mailto:debatt@vl.no]
Sendt: 2. juli 2017 11:10
Til: Jan Kåre Christensen
Emne: Re: utestengelse verdidebatt

Hei igjen,
Med vennlig hilsen

Alf Gjøsund
Religions- og debattredaktør

Pb 1180 Sentrum, 0107 Oslo, Norway
Besøksadresse: Grubbegata 4-6 

Mobil: +47 924 48 666
Epost: 
alf.gjosund@vl.no
når du spør om jeg kan være mer konkret, betyr det at du ikke forsto at de innleggene du sendte inn – som jeg slettet – var i strid med retningslinjene?

2.)   
Hei!

Har sendt en mail, dere stengte meg ute fra verdidebatt.
Nå har det gått snart 1 mnd.
Opprettholder dere utestengelsen, eller får jeg lov å skrive igjen?

Vi vet at når jeg ser på Alf Gjøsund skriverier og andre, så elsker han å undertrykke andre. Meg klarer han ikke det med, skjønner derfor hvorfor gjorde det som dere gjorde da jeg ikke lar meg diktere av en mann som lever av å sette andre i et dårlig lys!

Mvh
Jan K

Fra: Debatt VL-RED [mailto:debatt@vl.no]
Sendt: 2. juli 2017 11:10
Til: Jan Kåre Christensen
Emne: Re: utestengelse verdidebatt

Hei igjen,
Med vennlig hilsen

Alf Gjøsund
Religions- og debattredaktør

Pb 1180 Sentrum, 0107 Oslo, Norway
Besøksadresse: Grubbegata 4-6 

Mobil: +47 924 48 666
Epost: 
alf.gjosund@vl.no

Når du spør om jeg kan være mer konkret, betyr det at du ikke forsto at de innleggene du sendte inn – som jeg slettet – var i strid med retningslinjene?

Er dette verdig? Og en sunn og bibelske måte å reagere på?

En kjent og vanlig hersketeknikk er å hatstemple andre som ikke mener det samme som en selv. Ved å gjøre dette har man puttet alle kritikere i en boks, og ved at man tok hat initiativet så klarer man igjen og igjen å fremstille seg selv i sannhetens og rettferdighetens lys og på en enkel og bekvem måte får ryddet all motstand av veien da ens motstandere da fremstår som useriøse eller hatske.
Men det er jo en selv som egentlig har opptrådt hatsk, fordomsfullt og dømmende, men fordi vinden i samfunnet blåser i ens egen retning så blir en så stor del av samfunnet lurt igjen og igjen og en del blir skremt til taushet fordi de ikke er frie fra menneskefrykten.

MEN det finnes alltid noen som våger å tale Roma MIDT IMOT og det er dem historien vil hylle og alle som har spilt et spill VIL bli avslørt til slutt, for det er jo alltid en gang slik at en keiser som ER naken, faktisk alltid vil være naken, uansett hvor mye feige journalister og venstrevridd media prøver å rope at dette ikke er tilfelle og prøver å idiotforklare guttungen som roper at keiseren faktisk er «naken»!
Du er «naken» Alf Gjøsund!

Sluttkommentar:

Ser når Alf Gjøsund skriver, så bruker han alltid hersketeknikk. Mannen er slik jeg ser det en typisk manipulator, og som selvfølgelig ikke burde hatt en ledende rolle som skal avgjøre hvem som skal få skrive.
Men som sagt, dessverre kristen Norge «kryr» av slike personer. Ikke rart at det er som det er, ille!
 

lørdag 29. juli 2017

Nr. 2029: Kjell Andersen lukker øyne og vil ikke innse at dommen imot meg og den Himmelske blogg er en dom ala Kongo og Nord Korea dom!

Nr. 2029:
Kjell Andersen lukker øyne og vil ikke innse at dommen imot meg og den Himmelske blogg er en dom ala Kongo og Nord Korea dom!

Språkbruken på Søkelys



Jan Aage Torp har ikke tatt avstand fra dette, som er skrevet av hans tilhengere.
Da er det åpenbart at han enten står bak dette, eller er delaktig i slike artikler, ille:


https://smyrnamenighet.wordpress.com/2016/01/25/pastor-torp-vant-det-forste-slaget-vant-han-krigen/
Min advokat Brynjar Merling som er blitt totalt oversett og ignorert i retten.
Han sa klart i fra i Oslo tingrett at Jan Aage Torp har verbalt gått uendelig mye lengre enn meg å kalle meg for en Anders Behring Brevik forsvarer, tilhenger, tvillingsjel, etterfølger og barnemorder-supporter.
Bilde av ABB som Torp mener jeg er en tvilling-sjel til.



Her fra nettstedet Søkelys.
Kjell Andersen du skriver:
«Nå fant jeg spørsmålet ditt Christensen: Jeg er uenig i at det er et justismord selv om jeg hadde ønsket at saken hadde blitt behandlet av høyesterett. Jeg begrunner et slikt ønske med at dommen hadde hatt større autoritet dersom lagmannsretten og høyesterett hadde gitt partene tid til å forklare seg. Når det er sagt mener jeg dommen likevel er riktig fordi jeg mener at ytringsfriheten ikke betyr en automatisk rett til å fritt kunne bruke mengdevis av skjellsord mot de ofre man har plukket ut.
 Selv om jeg applauderer Selbekks kamp for ytringsfriheten under eksempelvis karikatur-striden -er det her viktige forskjeller -og jeg mener Selbekk argumentasjon her kommer til kort.»

Jeg svarer:
Skjønner du misliker meg og den Himmelske blogg, det er helt allright!

Men at du ikke ser at det som er kommer imot meg er faktisk en dom ala Kongo eller Nord Korea.
Det som jeg er blitt dømt for, å skrive ikke et ord, men det samme ordet, eller ordene flere ganger. Det er altså mengden til sammen som har vært avgjørende.
Men dette har ikke vært oppe til behandling i retten, kun skrevet inn i dommen.
Hvis du ikke ser, eller vil se at dette er et justismord og et komplott imot meg og den Himmelske blogg. Da vet jeg ikke hva som må til for at de øyne skal bli opplatt.

NÅR EN IKKE HAR FÅTT ANLEDNING Å FORSVART SEG, DA DET EN ER BLITT DØMT FOR IKKE HAR VÆRT GJENSTAND FOR DRØFTELSE I RETTEN, DA ER DET EN DOM ALA KONGO ELLER NORD KOREA.

Dette skriver også Brynjar Meling i sitt ankeskriv som faktisk høyesterett er så råtne at de ikke kommenterer engang, snakk om justismord.

Dette skriver Brynjar Meling:

Sakens faktum

Lagmannsretten har gjort tingrettens beskrivelse av faktum til sin egen ved å sitere de tre mest sentrale avsnitt i tingrettens gjengivelse av faktum på side 3 og 4 i lagmannsrettens dom. Så langt den rekker, må denne beskrivelsen derfor legges til grunn, str.prl. § 306, 2. ledd.

Sluttkommentar:
Dette er en meningsutveksling på nettstedet Søkelys som er mye lengre enn dette.
For en gang skyld skal jeg fatte meg i korthet.
Når det jeg er blitt dømt for ikke har vært debattert i retten.
Da mangler dette vel sidestykke? Og jeg får beskyldninger imot meg som virker å være skrevet på et «gutterom» da det jeg blir beskyldt og tillagt meg av meninger, holdninger og synspunkter som ikke er blitt tatt opp til behandling.

Tidens justismord, en dom ala Kongo og Nord Korea er dette!

søndag 23. juli 2017

Nr. 2023: Jeg hadde i realiteten ingen mulighet å bli frikjent, da saken imot meg har vært et komplott og en sammensvergelse fra myndighetens side, da saken åpenbart har vært avgjort på forhånd etter min vurdering!

Nr. 2023:
Jeg hadde i realiteten ingen mulighet å bli frikjent, da saken imot meg har vært et komplott og en sammensvergelse fra myndighetens side, da saken åpenbart har vært avgjort på forhånd etter min vurdering!

Det er fordi at dommerne i de forskjellige instanser i Norge har behandlet denne saken så dårlig og stygt, at jeg ønsker denne saken skal komme opp i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i Frankrike.
Joshua French og Tjostolv Moland ble i 2009 pågrepet og fengslet i DR Kongo. Rettsaken var egentlig en farse, slik har denne saken mellom meg og Oslo politiet også vært. Faktisk, verre enn saken i fra Kongo.
Bilde fra farsen i Kongo. Dommertribunalet i Kongo mener det er bevist utover enhver tvil at Joshua French drepte cellekameraten Tjostolv Moland, drepte sjåføren og gjorde mye annet. Slik er saken med meg også, det jeg er blitt dømt for, er ikke blitt behandlet i retten. Retten i Norge er dermed verre enn retten i militærfengselet Ndolo i Kinshasa i Kongo. Som tross alt behandlet det saken dreide seg om. Her blir jeg siktet for en ting, at jeg har kalt Torp for spedalsk og annet. Og dømt for noe helt annet, at jeg har skrevet «for mye»!

Snakk om tidens justismord, verre enn dette er det umulig at ting kan bli.


 


Til mer jeg ser på denne saken der jeg tapte og ble dømt, og Norsk Høyesterett ikke ville behandle saken som nå er på vei til å bli behandlet i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i Frankrike!

Så er det åpenbart mer og mer for meg at det hele virker å være et komplott imot meg fra politiets og domstolene i Norge imot meg og den Himmelske blogg. Saken virker til å være avgjort da de har siktet meg for en ting, vi har drøftet dette under rettsforhandlingene. Men dømt for noe helt annet enn jeg er siktet for og som har vært behandlet under rettsforhandlingene.
Jo, jeg skriver i overskriften:
«Jeg hadde i realiteten ingen mulighet å bli frikjent, da saken imot meg har vært et komplott og en sammensvergelse fra myndighetens side, da saken åpenbart har vært avgjort på forhånd etter min vurdering!»

Dypest sett mener jeg kun to ting er kriminelt i denne saken. Ikke noe av hva jeg og noen andre har skrevet på nettet er straffbart og kriminelt.

1.)       Jan Aage Torps anmeldelse av meg er kriminell, da det er falske anklager. Det var hans hat imot meg og den Himmelske bloggs forkynnelse om gjengifte som gjorde at hatet og raseri i han drev han til å komme med en fiktiv anmeldelse.

2.)       Torodd Fuglesteg og Ansgars Braut dokumentforfalskninger og utallige mail til meg og min familie, samt arbeidsgivere og andre. Det er kriminelt og straffbart!

Alt annet, det er langt, langt innforbi tros- og ytringsfriheten!

Det er underlig hele saken når en får en siktelse imot seg, og i retten kommer det frem at det er langt innforbi tros- og ytringsfriheten.
Så blir en dømt, for noe som ikke retten har tatt stilling til. Da skjønner en egentlig at det hele er en fabrikkert dom imot meg ala Kongo, Saudi Arabia eller Nord Korea. Det er egentlig umulig å komme fri slike ting, en blir dømt uansett!

En blir siktet for en ting som retten behandler, og en blir dømt for en ting som retten kun har snerret inn på. Og som jeg ikke har faktisk fått et eneste spørsmål om. Hverken i Oslo tingrett eller Borgarting lagmannsrett, at Norsk Høyesterett avviser da anken. Forteller oss kun en ting, at retten i Norge kan faktisk være dårligere enn retten både i Kongo og andre steder. Hvis en ikke gjør jobben sin og lar løgn og hat styre, så blir det slik!

Sluttkommentar:

Hovedgrunnen for at jeg ønsker å anke denne dommen innforbi menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i Frankrike. Det er den slette og uriktige behandlingen jeg har fått.
Som allerede skrevet, så mener jeg at dommen er fabrikkert og et komplott. Da hva jeg er sømt for, at det er skrevet om Torp i en alt for stor utstrekning. Dette stemmer, men det er fordi at vi har diskutert Jan Aage Torps miserable liv over en forholdsvis lang periode. Der frontene og synspunktene har stått steilt imot hverandre.
Dette er ikke straffbart, da motparten her med bl.a. den onde treenigheten.
Jan Aage Torp, Ansgar Brast og Torodd Fuglesteg har ikke bare rent verbalt og hva som er skrevet i mengde. Vært på nivå med meg, men langt over!

Denne saken vil etter all sannsynlighet koste meg og min familie «minimalt»!

Ser en på viktigheten av denne sak, så vil den garantert koste under 100.000,- kr.

(Det er «peanøtter» å regne for viktigheten av denne saken).

Da etter all sannsynlighet, derfor vil din gave bidra enormt!

Samtidig, så hvis vi vinner saken.

Så vil jeg og min familie få igjen boten som jeg er ilagt på 15.000,- kr.
Alt vi gjør, så betyr penger ikke noe. Det er for at rettferdigheten skal seire!
Tros- og ytringsfriheten skal ikke gå 200 år tilbake, men være intakt som i dag!

Alt er i de beste hender. Det er to advokater som jobber for meg nå.
Det er Advokat Brynjar Meling som har stått meg hele tiden.

Nå er det en pensjonert advokat som er med meg og den Himmelske blogg.
Det er advokat Geir Jøsendal.
Som vil bistå Advokat Brynjar Meling i denne saken.

Vil du/dere være med å støtte?

Se her: Trenger forbønn og støtte for videre arbeid og tjeneste, vil du være med?

Takk!

Her er kontonummeret i DNB: 0535 06 05845

Vær velsignet i den Herre Jesu Kristi Navn!

Mulighetene er mange, men da må vi stå sammen og hjelpe hverandre fremover i tjenesten!

Målet med det hele er at jeg skal bli frikjent, om det skjer på den ene eller annen måte.
Enten p.g.a. feil lovanvendelse eller p.g.a. dårlig belysning av saken i retten her i Norge. Dommen imot meg er fabrikkert og et justismord!

Relaterte linker:
http://blog.janchristensen.net/2017/07/nr-2022-nar-rettsinstansene-i-norge.html

lørdag 22. juli 2017

Nr. 2022: Når rettsinstansene i Norge legger til grunn at jeg skulle ha visst dommen på forhånd, da de bl.a. skriver at det er mengden av det jeg har skrevet til en «personforfølgelse», selv om jeg aldri har oppsøkt Torp en enste gang!

Nr. 2022:
Når rettsinstansene i Norge legger til grunn at jeg skulle ha visst dommen på forhånd, da de bl.a. skriver at det er mengden av det jeg har skrevet til en «personforfølgelse», selv om jeg aldri har oppsøkt Torp en enste gang!

Dommer i Borgarting lagmansrett lagdommer Øystein Hermansen mente hvis at jeg skulle ha vært synsk, da han aldri spurte meg eller de andre meddommerne hvorfor det er skrevet og talt i de mengdene om Torp.
Det er enkelt å svare på, vi har debattert hans miserable liv over en lang tid, og motsetningen har vært store og sterke.

Lagdommer Øystein Hermansen



Jan Kåre Christensen avslører dommer Øystein Hermansen som løgner:

 

Når Jan Aage Torp og hans disipler, bl.a. Ansgar Braut og Torodd Fuglesteg.
Har skrevet mange ganger mer og tøffere verbalt enn hva jeg har skrevet og talt. Dette blir ikke sett på som straffbart selv om det overgår meg flere ganger!
Og dette er ikke blitt behandlet i retten, da er saken imot meg et justismord og kristendomsforfølgelse slik jeg ser det!

Oslo tingrett har i sin dom lagt en usann og rigid føring:
«Retten mener også at uttalelsene samlet sett har beveget seg langt bort fra tros- og religionskritikk, og heller tatt form av sjikanøs og trakasserende personforfølgning. Dette er etter rettens syn både hensynsløst og sterkt klanderverdig opptreden»

Dette imøtegår advokat Brynjar Meling i sitt ankeskriv at dette ikke har vært behandlet i retten.
Å bruke dette i dommen imot meg er ikke noe annet enn et komplott.

Dette skriver Brynjar Meling:

Sakens faktum

Lagmannsretten har gjort tingrettens beskrivelse av faktum til sin egen ved å sitere de tre mest sentrale avsnitt i tingrettens gjengivelse av faktum på side 3 og 4 i lagmannsrettens dom. Så langt den rekker, må denne beskrivelsen derfor legges til grunn, str.prl. § 306, 2. ledd.

Saksbehandlingsfeil, provokasjon og retorsjon

Som det fremgår nederst på side 4 og øverst på side 5 i lagmannsrettens dom, anførte domfelte til til sitt forsvar at hans ytringer måtte lates straffrie eller bedømmes mildt ut fra prinsippet om provokasjon og retorsjon.

Lagmannsretten har – til tross for denne anførselen – overhodet ikke gått inn på hvor omfattende fornærmede og meningsfellers imøtegåelse av ankende parts verbale angrep har vært, eller hva slags karakteristikker domfelte har måttet tåle som gjengjeldelse for sine verbale angrep mot pastor Torp.
Ettersom meningsfylt vurdering av evt. straffrihet eller redusert straff pga. provokasjon og retorsjon i relasjon til gjensidige verbale angrep forutsetter både en kvantitativ og kvalitativ sammenlikning av de fremførte ytringer fra begge sider, anføres det at lagmannsrettens avgjørelsesgrunner er utilstrekkelige.

Lagmannsretten har – se første fullstendige avsnitt på side 8 i dommen – i aktuell sammenheng begrenset seg til å konstatere at Torps motangrep mot Christensen har bidratt til å eskalere og forlenge konflikten mellom domfelte og fornærmede. Dette er ikke tilstrekkelig for å kunne avgjøre «ytringsbalansens» eventuelle betydning, hverken for skyldspørsmålet eller straffeutmålingen.
Den omtalte utilstrekkelighet ved lagmannsrettens premisser har videre sammenheng med at strl. (1902) § 250 overhodet ikke er omtalt i rettens premisser, hvilket i seg selv også er en ytterligere utilstrekkelighet, gitt de spørsmål som knytter seg til lagmannsrettens lovforståelse, se nærmere nedenfor.

Saksbehandlingsfeil, berettiget harme

Av flertallet av de karakteristikker hvorigjennom domfelte har ytret seg om fornærmedes livsførsel fremgår det at Christensen har vært moralsk – eller moraliserende om man vil – opprørt over visse sider ved pastor Torps livsførsel og adferd, forhold som rent objektivt ser ut til å være i strid med Bibelens ord.
Selv om bokstavtro og unyansert anvendelse av moralbud i religiøse, angivelig hellige tekster ikke lenger er et vanlig fenomen i norsk sosial virkelighet, spesielt når det ikke er tale om straffbare handlinger i sekulær forstand, og selv om det å angripe andre på et slikt grunnlag i full offentlighet etter hvert er enda mer uvanlig enn blott og bart å inneha fordømmende holdninger på religiøst grunnlag, må man stille seg det spørsmål om det ikke – innenfor de snevre kretser hvor fundamentalistiske holdninger til slike spørsmål ennå er utbredt og anses fullt legitimt – kan være grunnlag for å anse pastor Torps livsførsel som grunnlag for «berettiget harme», jfr. strl. (1902) § 56 nr. 1 litra b)?

Kan Christensen m.a.o. anses å ha handlet i berettiget harme, gitt den spesielle teologiske kontekst både domfelte og fornærmede tilhører?

Det at lagmannsretten i sine premisser overhodet ikke drøfter problemstillingen, anføres å innebære at avgjørelsesgrunnene i dommen er utilstrekkelige. Dette selv om strl. (1901) § 56 nr. 1 litra b) ikke eksplisitt ble påberopt fra forsvares side: Lagmannsretten våker ex officio over lov- anvendelsen.
(sitat slutt).

Her er nøkkelpåstanden:
«Det at lagmannsretten i sine premisser overhodet ikke drøfter problemstillingen, anføres å innebære at avgjørelsesgrunnene i dommen er utilstrekkelige.»

Dommen i fra Oslo Tingrett og Borgarting lagmansrett bygger begge to samme påstand.
At jeg har skrevet om Jan Aage Torp x antall ganger både det ene og det andre.

Her er minst to faktafeil!

1.)  Det er overhode ikke dokumentert hva Jan Aage Torp påstår her:

«Forholdene saken gjelder er blogginnlegg i tidsrommet januar 2012 til mars 2015. Torp har foretatt en opptelling av innleggene om ham og kommet til at han er nevnt i bloggen over 3 000 ganger. Hans kone er nevnt rundt 900 ganger, herunder er hun omtalt som en “hore” 167 ganger. Videre er Torp omtalt som en “gammel gris” over 30 ganger, “horebukk” over 110 ganger, “narcsissist/narresist” over 30 ganger, “psykopat” over 200 ganger og “falsk pastor/profet/apostel” over 400 ganger. Antallene er ikke bestridt, og retten legger dem til grunn som bevist. Retten legger videre til grunn at dette er det samlende antallet ganger Torp er omtalt, og at tallene må nedjusteres noe sett hen til tidsperioden tiltalen gjelder. Retten legger likevel til grunn at Torp er omtalt på bloggen svært hyppig i den aktuelle perioden, at de overnevnte karakteristikker er brukt hyppig. I tillegg til dette er Torp flere ganger kalt “spedalsk”, at han “lever i hor” og er en “horkarl”, er “selvsentrert, ekkel, frekk og narsissistisk”, at han fremstår som “syk, ukontrollert og presset”, at han “er og blir forblindet og styrt av demoner”, at han er “en gammel gris som skiller seg og gifter seg med barnepiken akkurat som Todd Bentley”, at mennesker som Torp “ikke er ledet av Gud, men av kjødet sitt, og at demonene får da fritt spillerom”, at Torp er et “sykt maktmenneske og opptrer som en hensynsløs psykopat” og at han er en “taper”. Videre har tiltalte uttalt at “Skulle jeg fått det til, hvis det hadde hjulpet, så skulle jeg tatt piggsko eller arbeids skoene mine fatt og sparket Hanvold, Torp og alle andre gjengiftede mitt i skrittet for det som de holder på med bringer ikke vekkelse eller fremgang med seg. Men dom død og fordervelse!”. Videre har han lagt ut et bilde av en gris med vinger, og skrevet at “Bilde av griser som sikter til hva folk kaller en person som gifter seg med ei dame som kunne vært hans datter. Dette er bare et Illustrasjonsbilde på et forhold der en kaller noen for å være en gammel gris, men dette er bare et Illustrasjonsbilde. Selv griser kan se “hellige” ut, men en gris er en gris!”. De overnevnte karakteristikker om omtaler av Torp er hentet fra større tekstinnlegg som handler om Torp og ulike bibelske temaer. Torp forklarte at det i perioder kunne være så mye som 2-7 innlegg i uken om ham, mens det gjennomsnittlig har vært 1-3 innlegg. Intensiteten har økt etter at Torp anmeldte forholdet i september 2014. Torp forklarte videre at den massive negative omtalen av ham, men også hans kone og andre familiemedlemmer, har vært en stor personlig belastning.»

Nesten alt dette er fabrikkert. For eksempel har jeg aldri nevnt hans nye kone i den utstrekningen som Jan Aage Torp påstår. Og ordet horebukk er vel omtrent ikke nevnt, og alt annet er kun udokumenterte påstander fra Jan Aage Torp. Som er like lite troverdige som en person som er notorisk kriminell eller belastet på en annen måte!

2.)  Hva som er blitt skrevet imot meg og min familie er overhode ikke tatt med. Med andre ord, mine verbale skyts er som små kinaputter imot hva Jan Aage Torp og hans lakeier og pudler har kommet med.

Jeg og min familie har de 4 siste årene fått alt som er mulig å få imot oss av enten Jan Aage Torp, eller hans disipler og som har allierte seg med han.
Der Norges 2 største og verste nettroll, har stått helt med narreApostelen Jan Aage Torp.

Det har vært dokumentforfalskninger, utallige personlige mail til meg, min kone, våre overordnede, arbeidsgiver, min sønn og opprettet også egen blogg for å sverte meg og min familie.
Regner med at de som står imot meg og den Himmelske blogg, har skrevet ca. 300 artikkler imot meg og min familie. Lagt ut et sted mellom 20 – 30.000 hatmeldinger +++ mye, mye annet!

Sluttkommentar:

Dommerne og meddommerne Oslo Tingrett og Borgarting lagmansrett fremstår med null troverdighet, integritet og redelighet.
Begge dommene bygger på et «faktum» som Brynjar Merling skriver følgende om: «overhodet ikke gått inn på hvor omfattende fornærmede og meningsfellers imøtegåelse av ankende parts verbale angrep har vært, eller hva slags karakteristikker domfelte har måttet tåle som gjengjeldelse for sine verbale angrep mot pastor Torp.»

Med andre ord, her er vi ved selve sakens kjerne. Og hvorfor da dette er egentlig et angrep på tros- og ytringsfriheten.
Da hele dommen imot meg er fabrikkert, stygg og vise den mørke siden ved også Norsk rettsvesen.

Når begge dommer, og to forskjellige rettsinstanser bygger på det samme som ikke har vært debattert som advokat Brynjar Meling sier. Da blir hele saken imot meg og den Himmelske blogg et falsum!

Sluttkommentar:

For å dømme noen må retten finne bevisene så sterke at de er så godt som sikre på at tiltalte er skyldig.
Her har dette ikke skjedd, da det ikke ER hva jeg har skrevet på den Himmelske blogg av MENGDE ER BLITT BEHANDLET I RETTEN, HVERKEN I TINGRETTEN ELLER I LAGMANSRETTEN!

Det hadde vært helt greit å blitt dømt hvis dette hadde vært gjenstand for drøftelse i retten. Men det er det overhode ikke gjort, kun lagt noen fantasi tall fra Jan Aage Torps side som det virket som ingen tok alvorlig.

Hvis da dommerne i tingretten eller lagmannsretten hadde ment dette hadde vært relevant. Så hadde de spurt meg, og spurt min forsvarer om dette. Men det er ikke tatt opp til behandling, det er ikke i siktelsen. Dette er kun noe som er kommet i ettertid, for å få en fellende dom på meg og den Himmelske blogg.

Jeg skriver i overskriften:
«Når rettsinstansene i Norge legger til grunn at jeg skulle ha visst dommen på forhånd, da de bl.a. skriver at det er mengden av det jeg har skrevet til en «personforfølgelse», selv om jeg aldri har oppsøkt Torp en enste gang!»

Her skulle jeg vært Gud selv eller synsk for å kunne vite hva som skulle komme. Dommen imot meg er en dom ala Nord Korea eller Kongo dom, ikke troverdig!


fredag 21. juli 2017

Nr. 2021: Vebjørn Selbekk gir utrykk for at han støtter meg og den Himmelske blogg anledning for å mene og ytre oss slik vi gjør, da det er innforbi tros- og ytringsfriheten, og det er åpenbart ikke straffbart!

Nr. 2021:
Vebjørn Selbekk gir utrykk for at han støtter meg og den Himmelske blogg anledning for å mene og ytre oss slik vi gjør, da det er innforbi tros- og ytringsfriheten, og det er åpenbart ikke straffbart!

Bilde av dommer fra Oslo tingrett Malin Strømberg Amble som blindt trodd på Jan Aage Torps løgntall som var også udokumentert løgn!
Og det hun dømte meg for, mengde av å skrive.

Det ble jeg ikke spurt en gang om hverken i tingretten eller Borgarting lagmannsrett. Med andre, dommen imot meg er også et justismord da det jeg er blitt dømt for, ikke er blitt behandlet i retten, hverken i tingretten eller i lagmannsretten.

At høyesterett ikke ville behandle denne saken, gjør at dommen imot meg er like «troverdig» imot meg som en dom i Kongo, Saudi Arabia og Nord Korea.

Hele dommen, rettsprosessen og opplegget med å bli nektet ny rettsrunde i Høyesterett gjør at dommen imot meg er egentlig ikke verd papiret den er skrevet på!


Avisen Dagen ved sjefsredaktør Vebjørn Selbekk har gitt meg en delvis støtte.
Men jeg savner virkelig at jeg hadde fått anledning til å bli intervjuet eller det jeg har skrevet eller blir spurt å skrive slik at min side av saken hadde kommet frem og blitt belyst.

Til nå er stort sett enten Jan Aage Torp eller politiets side av saken kommet frem, og den er etter min mening ikke troverdig!
Det er åpenbart ikke jeg, men Jan Aage Torp som hadde blitt siktet og tiltalt.
Og straffet for falske anklager og løgn i retten.
Det blir spennende å se om avisen Dagen tør og er villig før saken skal opp i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i Frankrike om de tør og er villig å slippe meg til ordet!
(Først anke, før den eventuelt kommer opp for behandling).

Jeg skriver:
Hei Vebjørn Selbekk!

Du skriver om meg, følgende:



På hvilken måte er det jeg har skrevet om Jan Aage Torp ut over enhver anstendighet?
Torp har brukt langt sterkere skyts imot meg, enn jeg om ham!
Samt, hans disipler har vel skrevet imot meg og min familie mer en 20.000 meldinger og 300 artikkler.

Du skriver videre:

Jeg er et slags nettroll. Kan du forklare det, takk for svar på forhånd!

Jeg skriver og taler i full offentlighet, hvordan kan du da sammenligne meg med et såkalt kristent nettroll skulle vært fint å få høre?!

Mvh
Jan Kåre Christensen


Hei Jan Kåre Christiansen,

I den kommetarartikkelen du siterer fra har jeg argumentert med at det er viktig ut fra et ytringsfrihetsperspektiv at du får anledning til å skrive det du har gjort angående Torp uten å bli straffeforfulgt. Jeg håper du har merket deg den støtten.

Så kan jeg i tillegg ha synspunkter på hvor anstendig en del av påstandene er, men det rokker altså ikke ved at jeg faktisk synes det er et ganske viktig religiøst ytringsfrihetsspørsmål at du må ha rett til å hevde de synspunktene du gjør.

Vennlig hilsen
Vebjørn Selbekk

Jeg skriver:

Fint, men den er ikke blitt belyst på en riktig måte.

Torp har vært mye flinkere og dreven enn meg og Meling er temmelig åpenbart når han har klart å få saken til å gå sin vei!

Har mye mer å si, du får lese de linkene jeg sendte, og jeg mener det er temmelig søkt at det er mengde av det jeg har skrevet som er de kriminelle her. Ikke hva jeg har skrevet, men mengden!

Saken er den, at vi har debattert Jan Aage Torp, Jan Hanvold og andre PinseKarismatiske kristne ledere nå i minst 4 år på nettet.

Torp og Torps disipler har skrevet vel regner jeg med 300 artikkler og over 20.000 meldinger imot meg og min familie.

At det da er mengde, riktig. Men på begge sider!

At jeg da skal bli straffeforfulgt og dømt for dette, er ikke noe annet enn et justismord.

Husk, jeg har aldri gjort noe kriminelt gjennom hele livet, da er det ikke vanskelig å hanskes med meg!

Dette har både Torp, politiet, påtalemakten og dommerne virkelig gjort seg bruk av!
Føler meg virkelig lurt av både Oslo tingrett og Borgarting lagmansrett, da det som jeg er blitt dømt, har ikke vært oppe til behandling for i det hele tatt.

Det er akkurat dette som Brynjar Meling skrev i sitt ankeskriv så rett og godt til Høyesterett;

«Det at lagmannsretten i sine premisser overhodet ikke drøfter problemstillingen, anføres å innebære at avgjørelsesgrunnene i dommen er utilstrekkelige. Dette selv om strl. (1901) § 56 nr. 1 litra b) ikke eksplisitt ble påberopt fra forsvares side: Lagmannsretten våker ex officio over lov- anvendelsen.»

Broderhilsen
Jan K

Hei igjen,

Ja, jeg vet at du blir straffeforfulgt nå og det mener jeg er en urett som blir begått og en fare for den religiøse ytringsfriheten. Den må ha vide rammer.

I Dagen har vi fulgt denne saken helt siden den begynte å verser i rettsvesenet. Og vi vil fortsette å følge den.

Mvh Vebjørn Selbekk

PS!
Vil bare komme med to korte kommentarer, du har vel mer enn nok å gjøre av andre ting.

1.)       Du skriver: «det mener jeg er en urett som blir begått og en fare for den religiøse ytringsfriheten. Den må ha vide rammer.»

I denne saken kan Torp ytre og mene hva han vil, hans disipler som i mengde har skrevet tre ganger mer enn meg.
De kan ytre seg så mye de vil, både i ordlyd og mengde, men jeg skal tas.

2.)       Selv om du mener at jeg er et såkalt kristent nett-troll og andre mener mye annet. Så blir det jeg skriver og taler på nettet lagt merke til, og det veldig.
Med andre ord, hvis jeg får en dom imot meg.
Så vil ikke bare det sette tros- og ytringsfriheten tilbake noe veldig. Men vil skremme andre å skrive.

Slike som meg som egentlig er en liten men stor aktør på nettet da det jeg skriver blir lagt merke til og mange reflekterer over det om de ikke alltid er enig med meg!

Med andre ord, å skrive på nettet blir vanskeligere!

Broderhilsen
Jan K

Sluttkommentar:

Dette skriver Vebjørn Selbekk i avisen Dagen om meg:
«Ord som «horkarl» ble forklart ut fra det religiøse språket som Bibelen selv bruker, eller «Kanaan-språket» som Christensen selv benevnte det som fra vitneboksen.
Han fremholdt at Den nye testamentet betegner personer som skiller seg og gifter seg med en annen enn sin opprinnelige ektefelle, på denne måten.
Derfor mener Christensen at han kun har kritisert en velkjent og svært profilert kristen leder for å ikke leve i pakt med den kristne tro.

Bruken av andre, mer ikke-religiøse betegnelser som «maktmenneske», «narsissist» og lignede forsvarer Christensen med teologiske uenigheter rundt måten Jan-Aage Torp har drevet sin menighetsvirksomhet på.

Retten fikk blant annet høre om en bekjent av Christensen som skal ha gitt 1,5 millioner kroner til Torp, men siden angret seg. Torp selv innrømmet for øvrig i sitt vitneutsagn at også han på sine nettsider har kalt Christensen både for «lystløgner», «idiotisk», «ryktespreder», «slem», «ond og dum» og formidler av «sosialpornografi»

Det er disse svært spesielle religiøse overtonene som gjør saken mot «sjikane-pastoren» Jan Kåre Christensen så spesiell. Det er derfor den blir noe mer enn en vanlig sak om krenkelse av privatlivets fred. Eller noe mer enn en krangel mellom to Oslo-pastorer som ikke akkurat praktiserer det varmeste brødrefelleskapet.

Det er isolert sett ingen tvil om at Jan Kåre Christensen karakteristikker av pastor Torp er langt ut over enhver anstendighet.
Folk flest vil nok oppfatte Christensen som et slags kristent nettroll.

Men - og det er et stort «men» her.
Hvis dette er snakk om religiøse ytringer, vil de i praksis ha et sterkere vern enn sjikanøse uttalelser uten noe slikt trosmessig grunnlag.

Ubaydullah Hussein, den kjente og beryktede lederen for, Profetens Ummah ble i fjor sommer frikjent av Lagmannsretten for å hylle gjennomførte terrorhandlinger på nettet. D
et gjaldt også en terrorhandling som hadde krevd norske menneskeliv, aksjonen mot det delvis Statoil-eide oljeanlegget i In Amenas i Algerie. Retten la til grunn at det i dette tilfellet var snakk om en religiøs ytring. Hussains lovprisning av Allah for denne blodsutgytelsen hadde sitt utgangspunkt i Husseins egen voldelige tolkning av islam.

Disse sakene er ikke direkte sammenlignbare. Men de sier begge noe om rommet for religiøse meningsytringer, også når det som sies eller skrives oppleves som støtende og avskyelig av det store flertallet.»

Her sier Selbekk klart at jeg som mange andre sier det samme:
«dette er snakk om religiøse ytringer, vil de i praksis ha et sterkere vern enn sjikanøse uttalelser uten noe slikt trosmessig grunnlag.»

Her blir jeg behandlet som en kriminell, selv om jeg sikkert er Norges «snilleste» mann.
Men fordi jeg holder frem Guds ord som sier at å gifte seg på nytt etter en skilsmisse er å drive hor! Da skal jeg tas, og alle midler og uredeligheten er på topp eller bunn, etter som du ser det.
Imot meg fra myndighetens side for å få tatt meg og den Himmelske blogg.

Derfor er dommen imot meg kristendomsforfølgelse, og et angrep på tros- og ytringsfriheten!