fredag 25. november 2022

 Nr. 3121: Huseierne i Øvre Smestadvei 14 C fikk ikke medhold hos Statsforvalteren, men skal få lov å søke på nytt om alt det som blir klassifisert som ulovlig!

 Nr. 3121:

Huseierne i Øvre Smestadvei 14 C fikk ikke medhold hos Statsforvalteren, men skal få lov å søke på nytt om alt det som blir klassifisert som ulovlig!

 

https://blog.janchristensen.net/2022/10/nr-3074-sknad-fra-nancy-sporsheim-om.html

 

Vi på den Himmelske blogg har fulgt saken i Øvre Smestadvei 14 C.

Utfallet på saken er ikke endelig, men en kan si at de ligger under med flere mål da det er konstatert ulovligheter på deres eiendom.

Nå må de søke og håpe på dispensasjon og godkjennelse.

Slik jeg leser denne saken, vil det aller største problemet være to ting.

 

1.)  Fallet på deres eiendom er ikke tilstrekkelig til å ha en mur på 1.5 meter, om den muren er nok litt mer enn dette!

 

2.)  Har en først tapt og kommet på kant med det offentlige, spesielt PBE. Så viser det seg at de får stort sett medhold også hos de andre instanser.

 

3.)  Jeg mener også at det burde vært sendt inn denne saken for politisks behandling snarest. Forvente dispensasjon og godkjennelse hos PBE, det må de ikke forvente og ha alt for store forhåpninger til.

 

Her er avslaget hos Statsforvalteren:

 


 




 

 

 

 

 

Advokat Knut Howlid nevner noe viktig i sitt ankeskriv til Borgarting Lagmannsrett:

Det er også feil å tillegge så stor vekt som tingretten i dette tilfellet har gjort på prinsippet om at eventuelle endringer skal skje gjennom endringer av planer og ikke gjennom dispensasjoner. 

 

Dispensasjoner er tross alt en lovfestet rett som forvaltningen plikter å ivareta til tiltakshaveres fordel. Det har umulig vært ikke lovgivers mening eller formål med lovbestemmelsene at adgangen til å gi dispensasjoner skal overstyres av mer snevre håndhevingshensyn og mulige presedensvirkninger, særlig ikke i et tilfelle når fordelene for tiltakshaver er av stor viktighet og klart større enn de ubetydelige ulempene det teoretisk kan tenkes å innebære i boligområdet av nevneverdig sjenanse for naboer/gjenboere eller tilfeldige forbipasserende. 

 

Ulempene har vært små veid i forhold til fordelene. Tiltakene bod, mur og trapp har ikke fremstått som uestetiske, dominerende eller til sjenanse for naboer/gjenboere, og heller ikke for noen endret verken for innsyn eller utsikt, samtidig som hensynene bak lovbestemmelsene det kan dispenseres fra, ikke er blitt vesentlig tilsidesatt.

 

Trafikksikkerheten og vedlikeholdet av veien og veisystemet, samt ivaretakelse av miljø og samfunnshensyn på eiendommer langs tilstøtende vei, er heller ikke blitt hindret eller forringet.

(sitat slutt.)

 

Akkurat her er vår sak og denne veldig identiske og like.

Det høyner standarden og bruken på våre eiendommer.

Og det skader ingen, men høyner standarden og brukervennligheten.

Tar bort overvann og gjør alt mue triveligere og mer estetisk pent.

Dette er forhold som PBE her i Oslo driter fullstendig i, selv.

Men dette er ikke intensjonen med lovverket, som PBE også driter fullstendig i. Hele etaten er giftig, hatefull og inkompetent.

 

Nå skal de få søke, men stopper ikke noen PBE.

Så går det nok feil vei for Nancy Sporsheim og Andre Standberg!

https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=202214178

https://blog.janchristensen.net/2022/11/nr-3101-statsforvalteren-gir-oss-avslag.html

https://blog.janchristensen.net/2022/10/nr-3095-andre-strandberg-og-nancy.html

Ingen kommentarer: