onsdag 26. oktober 2022

Nr. 3095: Andre Strandberg og Nancy Sporsheim i Øvre Smestadvei 14 C fikk som forventet avslag hos Plan og bygningsetaten for å beholde det som var «ulovlig», derfor er det nå Statsforvalteren som skal se på saken og eventuelt opprettholde eller gi dem dispensasjon og godkjennelse!

 Nr. 3095:

Andre Strandberg og Nancy Sporsheim i Øvre Smestadvei 14 C fikk som forventet avslag hos Plan og bygningsetaten for å beholde det som var «ulovlig», derfor er det nå Statsforvalteren som skal se på saken og eventuelt opprettholde eller gi dem dispensasjon og godkjennelse!

 

La meg si det med en gang, vi heier og holder med Andre Strandberg og Nancy Sporsheim i Øvre Smestadvei 14 C. At det som de har bygget skal rives, er bare helt, helt meningsløst.

De har en utpreget pen og funksjonell eiendom.

En av begrunnelsene er denne for at de skal rive:

Eiendommen er regulert til bolig i S-4220. I reguleringsplanens § 6.5 (se utsnitt under) fremgår tillatt høyde og avstand fra nabogrense for støttemurer. I reguleringsplanens § 6.6 (se utsnitt under), fremgår det at overvann skal håndteres lokalt på egen eiendom. I bestemmelsen er det også satt en begrensning i utnyttelsen av eiendommens overflate, spesifikt hvor stor andel av eiendommen som kan dekkes av harde, vannugjennomtrengelige flater, for å sikre begrenset avrenning til tilliggende eiendommer.

(stat slutt.)

 

Her alt gjennomført på eiendommen, som gjør at eiendommen er nå langt bedre enn den var før de bygget det som de har gjort.

Derfor svarer også Nancy Sporsheim følgende:

Harde overflater


Det er støpt to terrasserte betongkonstruksjoner (platting i betong) med drenering imellom i vår hage, der det også er etablert et stort japansk lønnetre. Overvann håndteres lokalt på egen eiendom,
også i front av huset, der det er etablert heller i betong med 10 cm. mellomrom i fulle bredder for avrenning.
Vi har dessverre ikke vært kjent med bestemmelsen om 40% opparbeidelse som det vises til i deres brev, og beklager hvis noe i den forbindelse skulle fremstå som feil, men vi kan ikke se at det utførte
kommer i konflikt med noen av bestemmelsene det er vist til. Tomten vår er på 710 kvm. 40% av dette er 284 kvm. De to konstruksjonene som er i betong er på 7*3 m og 4*2.5 m, til sammen 30 kvm. Hellene i front i betong er på til sammen 59 kvm, altså totalt 89 kvm. Opprinnelig omsøkt BYA er på 110 kvm. inkl. carport. Sammen med tidligere bebyggelse vil følgelig ikke 284 kvm. være dekket med vann-ugjennomtrengelige overflater.
Vi ønsker i denne sammenheng også å vise til veilederen til småhusplanen som dere viser til der det fremgår at «enkle løsninger på lokal overvannshåndtering kan være å benytte grus eller belegningsstein».

Våre betongheller i front av huset kan sammenliknes med belegningsstein i en mer moderne og plassbygget form enn tradisjonell belegningsstein som kjøpes på Maxbo eller likende.
Den valgte løsningen har minst like god drenering som tradisjonell belegningsstein som legges tett inntil hverandre, se til illustrasjon bilder under. Under våre betongheller er det grus og andre drenerende masser som tar overflatevann ned i tomten forøvrig, det er også lagt grus/rulle-stein mellom hellene. Vi har også plantet nye trær og busker som samme veileder foreslår som ett av flere tiltak for å håndtere overflatevann. Ved de store regnskyllene i sommer har det ikke vært overflatevann som ikke har blitt drenert og håndtert på egen tomt i samsvar med forskriften.
Hagen har med innslagene av betong fått en høy estetisk kvalitet gjennom godt materialvalg som er kombinert harmonisk, sml. småhusplanens veileder på side 21. Våre heller i betong og
plattingene i betong kan dermed ikke i seg selv være i strid med bestemmelsen som det er vist til i deres brev.

(sitat slutt.)

Bilde viser til venstre Nancys eiendom, og til høyre tilvarende eiendom, men godkjent.

 


Her er avslaget i fra PBE

 


 

Sluttkommentar:

 

Dette er egentlig en klassisk drittpakke.

Noen klager på det som er bygget.

Hadde en ikke gjort noe, så hadde en selvfølgelig ikke fått problemer.

Så viser det seg at noe ikke er gjort helt korrekt, så starter rabalderet!

Vi heier på Andre Strandberg og Nancy Sporsheim i Øvre Smestadvei 14 C!

Det får vi håpe også at Statsforvalteren gjør!

 

Se her for mer:

https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201916175

https://blog.janchristensen.net/2022/10/nr-3093-plan-og-bygningsetaten-nekter.html

 

Ingen kommentarer: