onsdag 11. mars 2015

Nr. 1059: Streiken i Norwegian over – har den lært oss noe?Nr. 1059:

Streiken i Norwegian over – har den lært oss noe?

Vi skriver veldig lite om det profane livet på den himmelske blogg. Men streiken med Norwegian er en av de få tingen vi har skrevet om.

Bilde av piloten Willy Westhagen som åpent støttet Bjørn Kjos.

 

Streiken i Norwegian over – har den lært oss noe?

Tror en slik streik kan og vi bør lære noe av, ikke minst å ikke kreve for mye. Her har pilotene og fagforeningene virkelig bommet på målet. Skal ikke gå for mye inn på dette. Men har en et arbeid i flybransjen så er det for alle bortsett fra SAS som er eid av myndighetene og de redder dem om de ikke evner å gjøre opp for seg. For slike selskaper som Norwegian markedskreftene som råder. Derfor kan en ikke forlange det umulige. Det er dette som pilotene nærmest har gjort, heldigvis så lykkes de ikke.

Døperen Johannes sa en skulle være fornøyd med den lønnen en har, her ligger det mye i.

Lukas 3. 14 Også noen soldater spurte ham: «Hva skal så vi gjøre?» Og til dem sa han: «Press ikke penger av noen ved vold eller falske anklager, men nøy dere med lønnen deres.»

Her presser disse fagforeningen, flygerne og andre på, med streik. Men hva sier Guds ord, ikke minst for slike som tjener så godt og er så velbegunstige fra før av: «men nøy dere med lønnen deres.»

Jeg liker dette ordet, det harmoniserer så godt med bibelens budskap.

Jeg siterer det igjen: «Men nøy dere med lønnen deres!»

Sluttkommentar:
Gjennomsnittsinntekten i Norge er ikke 500.000,- kr men helt sikkert ned imot 400.000,- kr hvis en tar med de som er uføretrygdede og arbeidsledige.

Overtid og full opptjening så tjener de best betalte pilotene 2 Millioner. Med andre ord de lever i en «drømmeverden». Tjener opp imot fem ganger mer enn andre!

Her er det snakk egentlig om grådighet og en skjønner ikke hvor godt en har det, de er som bortskjemte unger!

Her er noen av kommentarer etter streiken:
Folkets støtte?

Omdømmetapet synes imidlertid begrenset, i hvertfall om man skal legge det folkelige engasjementet til grunn.

Facebook-gruppen «Vi som støtter Bjørn Kjos», som har uttrykt støtte for Kjos og selskapet under streiken, har fått over 36.000 medlemmer.

Og i en InFact-måling gjort for VG uttrykker 48,6 prosent av de spurte at de hadde mest sympati for Bjørn Kjos. 26,1 prosent hadde mest sympati for pilotene, mens 25,2 prosent svarte «vet ikke».

– Selv om de har en jobb å gjøre for å bygge opp renommeet blant de 29 prosent av de spurte som sier tilliten til Norwegian er svekket, kunne det nok sett betydelig verre ut, sier økonomikommentator og tidligere Dine Penger-redaktør Tom Staavi.

- Etter 11 dager med streik og kaos for de om lag 200.000 reisende og endeløse negative presseoppslag, kunne man fryktet større irritasjon i folket.Ingen kommentarer: