lørdag 7. mars 2015

Nr. 1057: Streiken fortsetter i Norwegian selv om pilotene tjener 4-5 ganger så mye som gjennomsnitte blant andre!Nr. 1057:

Streiken fortsetter i Norwegian selv om pilotene tjener 4-5 ganger så mye som gjennomsnitte blant andre!

NHO-sjefen hardt ut mot Parat
 
NHO-direktør Kristin Skogen Lund mener fagforeningen Parat har fremmet urimelige krav i konflikten med Norwegian.

– Vi opplever en fagforening som tyner et selskap i en veldig presset situasjon. Jeg vil gå så langt som til å si at det er en stor utfordring for trepartssamarbeidet i Norge hvis vi får mer av den slags uforsvarlig fagforeningsopptreden, sier Skogen Lund til NRK.

NHO-direktøren peker på at Norwegian gikk på et tap på over 1,5 milliarder kroner i fjor, og at luftfartsbransjen er preget av hard internasjonal konkurranse. Norwegian har derfor behov for omstilling og kostnadsreduksjon, sier hun.

– Bjørn Kjos har strukket seg langt utover det man kan forvente for å komme pilotene i møte. Likevel krever de stillingsgarantier for flere piloter enn det er behov for i et selskap som må redusere bemanningen. I NHOs historie har vi aldri sett tilsvarende urimelige krav, sier Skogen Lund.

NHO-direktøren mener pilotenes krav er så høye at det setter langt dårligere betalte pilotkollegers arbeidsplasser i fare.

Forbundsleder Hans Erik Skjæggerud i Parat avviser at kravene er urimelige, og legger til at fagforeningen har erkjent at Norwegian er i en krevende økonomisk situasjon.

– Vi har bidratt med millionbeløp for å hjelpe selskapet. Jeg kan ikke med min beste vilje forstå argumentasjonen til Skogen Lund, sier Skjæggerud.

Som forventet fortsetter streiken i Norwegian. Bl.a. mente fagforenings lederene at de fikk en pistol rettet imot hode da Kjos og ledelsen fortalte de hva de mente.
(sitat slutt)

Hvordan forhandle med mennesker som opptrer som bortskjemte unger og verre enn det? Ikke vet jeg, det tror jeg ikke noe andre vet egentlig ikke heller!

Fagforeningstopp Halvor Vatnar i Norwegians pilotforening har jobbet i selskapet i over 20 år. Han tjener over 1 million kroner i året. Her i sammen med øverste sjef i Norwegian som har flere piloter som tjener bedre enn ham selv. Men de streiker og gjør alt for å sage ned den gren de selv sitter på, tragisk når grådigheten og en ser ikke hvor privilegert man er.

 

Er vår sivilisasjon på vei ned, og til å gå under? Alle skal ha mer penger, frihet og alt annet. Hvor lenge vil dette gå? Når mennesker som tjener 2 Millioner i året og 4-5 ganger så mye som andre ikke er fornøyde. Hvor vil dette ende?

Bibelen taler om å takke Gud under alle forhold!

1 Tess. 5. 18 takk for alt! for dette er Guds vilje i Kristus Jesus til eder.

Takk for alt, tjener vi x antall kroner, så står det i Gud ord at Herrens velsignelse som gjør rik.

Ord. 10. 22 Det er Herrens velsignelse som gjør rik, og eget strev legger ikke noget til.

Sluttkommentar:
Har skrevet om streiken i Norwegian, dette er egentlig lærerikt. Her krever enn mer og mer, og til mer og mer enn får. Til mindre fornøyd blir en, tragisk!

Men menneskenaturen er egoistisk, selvsentrert og får ikke nok!

En grådighetskultur er det egentlig flyverne og fagforeningen i Norwegian står for. Får håpe de ikke vinner frem, men besinner seg!

Dette er også til advarsel og lærdom for andre, det burde være det.

Det går an å gi arbeiderne for lite, men også for mye. Balanse er det vi trenger, det er til det beste for alle!
 
Omkostningen er at pilotene ikke lenger kan lønnes som grever og konger, men må finne seg i å komme ned fra sin lyseblå himmel og se seg som alminnelige arbeidstagere!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nå lyver du, IGJEN!
Du vet at gjennomsnittslønnen i Norge er kr. 491.000 pr år(pr okt/14), og en pilot tjener ca 1 million i snitt. Altså dobbelt så mye som snittet, ikke 4-5 ganger så mye...

Jan Kåre Christensen sa...

Nei, de best betalte pilotene tjener faktisk bedre enn Kjos. Men 1 Million og mer, det er mer enn nok.
At de streiker, det er av to grunner.

De er grådige og skjønner ikke hvor godt de egentlig har det!