lørdag 7. januar 2017

Nr. 1808: Hvorfor kler kristne kvinnelige lovsangsledere seg ut som prostituerte og usømmelige når de står å skal synge lovsanger til Gud, det er med å skape kaos og disharmoni i Guds menighet da kvinnen skal være tildekket!

Nr. 1808:
Hvorfor kler kristne kvinnelige lovsangsledere seg ut som prostituerte og usømmelige når de står å skal synge lovsanger til Gud, det er med å skape kaos og disharmoni i Guds menighet da kvinnen skal være tildekket!

Bilde av en tildekket kvinne som har vært den vanlige normen for kvinner alltid.
Bortsett fra i dag, da alt skal være så fritt og uanstendig.
 
Dette er Benazir Bhutto som dessverre ble drept, men hennes form for tildekning i det offentlige rom. Burde og skulle vært en norm for alle andre. Den frilynte væremåten her i vesten. Er dypest sett kvinneundertrykkende der kvinnen ikke blir en kvinne, men en «gjenstand» for mannen.

Da et objekt han har lov både å ta i øyensyn og alt annet. Slik som den friheten vi har nå i vestlige verden, så virker den mot sin hensikt med så mange oppløste hjem og ekteskap!

 
Går vi tilbake tid både her i Norge, og i verdenshistorien.

Så er faktisk muslimens form for tildekning, som har vært den «vanlige» for tildekning med visse moderasjoner og forandringer.

Tildekking av kvinner er første gang beskrevet i assyriske lover på steintavler ca 2300 f.kr. mao 3000 år før islam. Kun slavinner og tempelhorer slapp denne tildekkingen. Straff for brudd på denne loven var pisking og steining jmf dagens Iran. Se BBC dokumentaren "Accent of a woman" på Youtube og få opp øynene.

Her fra hva og hvordan muslimene ser på dette med tildekning.

Tre regler for sømmelig påkledning.

Koranen er muslimers ledetråd i alt de gjør. Koranen er for muslimene Guds fulle og hele åpenbaring til menneskene der ikke noe skal trekkes fra eller legges til. Når det gjelder kvinners klesdrakt fins det tre påbud i Koranen.

Først og fremst skal kroppen dekkes (7:26) Det er den første regel. Det betyr også at stramtsittende klær som avslører kroppens linjer ikke skal brukes. Trange bukser og stramtsittende genser med magen bar er et utenkelig antrekk for en muslimsk kvinne.

Klærene skal være vide og løstsittende.

Om kvinnen i Islam.

Den andre regelen sier at brystet skal være skjult. (24:31) Det heter at brystet skal være tildekket og ikke vises for andre menn enn ektemann, far, svigerfar, sønner, brødre og svogre. Påbudet gjelder heller ikke for barn som ennå ikke er kommet i puberteten, og i den tiden det fantes kastrerte tjenere, ble heller ikke de omfattet av denne regelen.

Kvinner om klesdrakten.

Den tredje regelen sier at klærne skal være lange. (33:59) Bena skal altså ikke vises.
I Koranen gir Gud profeten et påbud om å si til sine hustruer og døtre at deres klær skal være lange. Det sies ikke noe om hvor lange klærne skal være, men hovedregelen er at en muslimsk kvinne skal kle seg slik at hun er ærbar og sømmelig. Men oppfatningen av hva som er ærbart og sømmelig er ikke den samme i Jedda i Saudi-Arabia som i New York.

Påkledning og svangerskap.

Å bære hodebekledning med slør er ikke påbudt i Koranen, men mange steder har dette vært en viktig tradisjon lenge før Muhammeds tid. Det er ikke en skikk som det er påbud om i Koranen.

Her fra Wikipedia og på nettet om tildekkelse av kroppen.

Toppløshet i den vestlige kulturkrets.

I tropiske områder medførte vestlig innflytelse at det ble det mindre vanlig med toppløshet. Spesielt gjaldt dette kvinner. Men innen den vestlige kulturen skjedde det motsatte.

I moderne vestlig kultur skulle ikke mannen eksponere overkroppen i dagliglivet. For eksempel skulle en bonde eller veiarbeider være tildekket på overkroppen hvis han var i nærheten av offentlig vei og kunne bli sett av fremmede. Utover 1920-tallet begynte i økende grad menn å gå med bar overkropp på offentlige fellesstrender noe som medførte fengselstraff. Dette ble etter hvert akseptert og i 1927 ble det lov for menn å gå toppløse på fellestrender. I Australia kom dette litt senere mens USA var sist i den vestlige kulturkrets hvor dette ble tillatt i 1936.

Når det gjelder kvinner kom toppløsmoten i den vestlige kulturkrets nesten 50 år senere. I media kunne man riktignok lese om enkelte vestlige kvinner som brukte monokinier eller var toppløse allerede på 1950-tallet. Men fullt gjennomslag fikk ikke toppløsmoten før på 1970- og 1980-tallet. På enkelte strender, spesielt i områder med mange unge kvinner, kunne andelen toppløse kvinner være opp mot 100%. Toppløsmoten har senere avtatt for kvinners del.

Religiøse tekster i et historisk-kritisk perspektiv

Ved norske teologiske læresteder legges det oftest til grunn såkalt historisk-kritisk metode. Det betyr at disse tekstene tolkes ut fra sin historiske kontekst. De vurderes da av de fleste som «tidsbestemte», dvs. knyttet til samfunnet den gangen de ble skrevet. Tekstene var skrevet for at en ikke skulle vekke anstøt i samfunnet der slik praksis – tildekking og underordning – var vanlig.

I dag er problemet det motsatte. Denne typen praksis, med tildekking av kvinnens hode og underordning av kvinnen under mannen, vil i vår tid vekke anstøt i det norske samfunnet. Derfor er det tekstens anliggende en må se på og ikke tekstens «bokstav», sier dagens teologer. Det er ingen prester som i dag krever at kvinnene skal dekke til hodet, heller ikke i kirken. Men det var vanlig for ikke så mange år siden.

Innenfor islam finnes også grupper som ser Koranens tekster som «tidsbestemte». Men fordi Koranen anses som en hellig og uoversettelig bok direkte fra Allah, tolkes den vanligvis ut fra det samfunnet som eksisterte ca 600 – 1000 e.Kr. Da blir det mye vanskeligere å godta avvikende praksiser.

Sluttkommentar:

Den utildekkede og bare kroppen er for kun ektefellen. Dette er noe som ligger til grunn for slik det har vært opp gjennom hele menneskehetens historie, og her er det veldig, veldig mye mer å si om dette emne.

Vil bare oppfordre deg til å studere enda mer og lese de linkene jeg legger med.
 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nå opptrer du dobbelmoralsk...

Jan Kåre Christensen sa...

Anonym du skriver:
Nå opptrer du dobbelmoralsk...

På hvilken måte?

Ikke gjennom de falske ryktene på Søkelys, he-he!
Det er direkte løgn i fra den Onde som Kjell Andersen har spredd!
Stakkars mann som skal svare for alt dette han har løyet om meg, og sikkert mange andre!

Anonym sa...

Hvorfor bruker du muslimenes måte å kle seg på som et eksempel på hvordan kristne skal kle seg? Mener du at kvinnen skal dekke seg til på denne måten i det offentlige rom og bare gå med vide klær, ( som er alle andre steder enn hjemme )? Er enig i at man skal kle seg sømmelig. Det er noe som heter til rett tid og sted, med det mener jeg at på badestranden går man med bikini/badedrakt for der er det naturlig når man bader og soler seg. Det er derimot ikke naturlig å komme gående i nevnte antrekk i bybildet og i butikker selvom det er en naturlig påkledning på stranden.
På varme sommerdager er det naturlig å kle seg i lettere klær enn om vinteren, man trenger ikke kle seg usømmelig for det.

Har sett noen You Tube videoer der vokalisten som synger lovsanger har en sexy påkledning, ( med lite klær etter min mening ),som nok kan sette i gang fantasien til det mannlige publikum. Der er jeg enig med deg. I kirken/lokalet som er lukket og intimt, er det mye lettere å fokusere på en eventuell lettkledd sexy lovsangs vokalist, enn på Gud. Det kan også være støtende/sårende for kvinner som blir vitne til at ektemannen har fått låsning på øynene. Dette kan bli såpass alvorlig at det skaper splittelse i ekteskapet og endog ender med skilsmisse. Det er kommet inn endel ting i menighetene som man bør være på vakt for, og ikke bare henge seg på ulike trender som er kommet i tiden.

Jan Kåre Christensen sa...

Det som er i fokuset i dag er sex, ikke minst i menigheten der en er ikke «normal» hvis en ikke har en partner.
Selv om en har vært gift x antall ganger.
Du skriver mye godt, men jeg prøver å påpeke noe som ikke er på stell!

Muslimene, spesielt pakistanere synes jeg klær seg veldig sømmelig.
Der de har sjal, men ikke tettsittende.

Kvinnen gjør seg til et sexobjekt, og etterpå da hun er blitt enten beglodd eller voldtatt. Da er det noe feil med mannen, da snur en alt på hode!


Anonym sa...

At en kvinne gjør seg til et sexobjekt, er ingen unnskyldning for å begå overgrep i form av voldtekt. Det kan aldri forsvares samme hva. Tror ikke Gud mener at " siden du tok for lite klær på deg fortjener du å bli voldtatt". Det finnes vakre/ pene mennesker som kler seg sømmelig, de blir voldtatt de også, det kan ikke forsvares. Menn vil alltid se på pene damer og attrakteres av dem, ( dette gjelder også kvinner ), men som kristen og gift, bør man passe seg for å la øynene hvile med begjær på en annen kvinne/mann. Det er vel like gale som andre synder/svakheter man som kristen sliter med. Hele samfunnet er sexfiksert, og med nåtidens digitale hjelpemidler, er man bare et tastetrykk unna. Avisene som skal formidle samfunnsaktuelle nyheter, serverer store deler av nyhetssidene med halv og helnakne kvinner og skal hjelpe befolkningen med hvordan få den beste sexen. Du skriver mye om gjengifte, og jeg er faktisk enig med deg at det er feil. Sånn som jeg leser min bibel, finner jeg ikke belegg for at det er riktig i det hele tatt. Mulig jeg tar feil, men det er min overbevisning.

Jan Kåre Christensen sa...

Jeg har sittet i samtale eller sjelesorg der ekteksapet har gått i stå.
Hvorfor? Fordi mannen «elsket» lovsangs damene mer enn kona. Og etterpå han hadde sett på timer med lovsang, var det timer med porno.
Nei, Hillsong, Jesus Cultur og all denne såkalte nye lovsangen, er nok ikke noe annet enn Jesabel!