tirsdag 22. juli 2014

Nr. 830: Hamas krigere kommer fra lutfattige Gaza stripen, men fremstår allikevel som en sterk og robust krigsmakt. Hvor kommer pengestrømmen og våpnene i fra?!


Nr. 830:

Hamas krigere kommer fra lutfattige Gaza stripen, men fremstår allikevel som en sterk og robust krigsmakt. Hvor kommer pengestrømmen og våpnene i fra?!


Bilde av Jonas Gahr Støre som offentlig sa at Norges pengestrøm skulle være slik: null prosent til Israel, 100 prosent til Palestin-Araberne. Dette er vi her i Norge og den vestlige verden med på å finansiere, ikke minst hvis en stemmer eller støtter sosialistene her i Norge om dessverre kun FRP av de politiske partiene og til dels KRF kan få godkjent på deres Israel politikk.
Denne mannen er en farlig mann for Norge, får bare håpe og be om at han aldri skal lede Norge og bli Statsminister. Det vil være som Jan Hanvold leder Norges største kristne TV-kanal, en katastrofe!
Bilde tatt dagen før 22.juli 2011, skremmende, alvorlig og tankevekkende!

Artikkel fra ynet.news.com ved Doron Peskin

Hamas ble rike da Gaza ble kastet ut i fattigdom!

Med multi-million-dollar land avtaler, luksuriøse villaer og svarte markedet drivstoff fra Egypt, Gaza herskere gjort milliarder, mens resten av befolkningen slet med 38 prosent fattigdom og 40 prosent arbeidsledighet.

Mens kampene er bare forventet å forverre nød av innbyggerne i Gaza, The Strip økonomiske utsiktene for Strip var aldri bra. Arbeidsledigheten i Gaza sto på ca. 40 % før den siste konflikten, med en tilsvarende andel som blir klassifisert som lever under fattigdomsgrensen.

Men mens de fleste av Gaza befolkningen forsøker å håndtere vanskelighetene i hverdagen, virker det som en sektor i det minste har hatt noen bekymringer om deres livsgrunnlag - Hamas ledere og deres medarbeidere.
Multi-million-dollar avtale

Noen som har nytt godt økonomisk er den tidligere Hamas statsminister i Gaza, Ismail Haniyeh. Før 2006 og Hamas 'sjokkerende valg seier og påfølgende dominans av den palestinske regjeringen, ble 51-åringen Haniyeh ikke betraktet som en senior figur i Hamas på Gazastripen. Men ifølge rapporter i de siste årene, har Haniyeh nyvunne senior status tillot ham å bli millionær. Dette er en uvanlig prestasjon, gitt at han ble født i en flyktning familie i al-Shati flyktningleir i det nordlige Gaza.I 2010 rapporterte egyptiske magasinet Rose al-Yusuf at Haniyeh betalt for USD 4 millioner kroner for en 2500 MSQ pakke av landarealet i Rimal, en tony strand nabolag i Gaza by. For å unngå forlegenhet, ble landet registrert i navnet til mannen til Haniyeh datter. Siden da har det vært rapporter om at Haniyeh har kjøpt flere boliger på Gazastripen, som er registrert i navnene på sine barn - ingen motgang, som han har 13 av dem.Minst med hensyn til sin eldste sønn, virker det som eplet ikke faller langt fra stammen, gitt at han ble arrestert på egyptisk side av Rafah grenseovergangen med millioner av dollar i kontanter i besittelse, som han hadde til hensikt å ta inn i Gaza.


Subsidiert drivstoff som selges for profitt

Ifølge kilder i Gaza, Haniyeh rikdom, som andre høyt oppe i Hamas, kom først og fremst fra den blomstrende tunnel industrien. Senior Hamas tall, Haniyeh inkludert, ville innkreve 20 prosent skatt på all handel passerer gjennom tunnelene.Hamas storhetstid kom etter styrtningen av tidligere egyptiske presidenten Hosni Mubarak, som sin moderorganisasjon Det muslimske brorskap vokste i popularitet i Egypt.I disse dager, Hamas-ledere og deres medarbeidere var ikke redd for å vise frem sin prangende rikdom. Gazas marked for luksusvillaer som koster minst en million dollar var blomstrende, mest kjøpt av folk med tilknytning til etablering av Hamas. En Gazan kjent med eiendomsmarkedet summert opp på tiden med en quip om en Hamas kompis som nylig hadde kjøpt en luksusvilla: ". For to år siden, han hadde ikke råd til en pakke sigaretter"Samtidig, Khairat a-Shater, et ledende medlem av Det muslimske brorskap i Egypt, som ledet sitt eget forretningsimperium, sørget for å personlig overføre titalls millioner i kontanter til senior administrasjonen tjenestemenn i Gaza samt til sjefer fra Hamas militære fløy.Det var senior Hamas medlemmer som foretrakk at pengene holdes i et tryggere sted enn på Gazastripen, og investerte det i ulike egyptiske eiendeler, ofte gjennom partnerskap med muslimske brorskap tjenestemenn. I noen tilfeller, mannen gjennomfører de avtaler på vegne av Hamas tjenestemenn, som sørget for at de fikk sitt utbytte i kontanter, var Ayman Taha, en Hamas grunnleggeren gang regnet som en av de viktigste talsmenn. I 2011, Taha selv betalt $ 700 000 for en luksus tre-etasjes villa i den sentrale Gazastripen; et år siden, ble han siktet for å være en agent for Egypt.Den egyptiske gata har blitt betent med sinne rettet mot Hamas i løpet av de siste tre årene, delvis på grunn av det som synes å være de økonomiske gevinster på bekostning av det egyptiske folk. Tunnelene i Rafah, byen skrev grensen Gaza-Egypt, for eksempel, så en blomstrende drivstoff-smugling industrien fra Sinai. Brenselet subsidiert av den egyptiske regjeringen gikk inn i Gaza til en lav pris, men blir solgt for åtte ganger det. De som har gjort størst fortjeneste fra salget av drivstoff var Hamas-medlemmer, selv om Egypt ofte rapportert mangel for sitt eget folk.Hamas, sier professor Ahmed Karima av Al-Azhar universitetet i Egypt, har lenge blitt en bevegelse av millionærer. Ifølge Karima, kan organisasjonen telle ikke mindre enn 1200 millionærer blant sine medlemmer. Han fikk imidlertid ikke oppgi kilden til denne informasjonen.


Mashal mall

Det var ikke bare Hamas medlemmer i Gaza som ble rike. Det ser ut til at politiske leder Khaled Mashal er et annet medlem av organisasjonen som brukte Hamas midler til sine egne formål. I 2012 rapporterte en jordansk nettsted som Mashal hadde kontroll over en massiv $ 2600000000, i stor grad deponeres i qatarske og egyptiske banker. Dette er sannsynligvis Hamas 'akkumulerte midler fra årene gjennom donasjoner, samt sine investeringer i ulike prosjekter i den arabiske og muslimske verden. Det er også kjent at blant annet har Hamas investert i eiendomsprosjekter i Saudi-Arabia, Syria og Dubai. Og, ifølge rapporter, Mashal ikke alltid skille Hamas penger og sin egen.Hamas 'utvisning fra Syria var en alvorlig økonomisk slag for bevegelsen. I 2011, før starten av den syriske konflikten, hadde Hamas eiendeler i landet nådde en verdi av $ 550 millioner. Bortsett fra sin faste eiendom, Hamas investert i ulike kommersielle selskaper, inkludert en last selskap registrert til en syrisk forretningsmann nær Moussa Abu Marzook, Mashal stedfortreder.Som med andre områder, i sine økonomiske disposisjoner Hamas ledere holder kortene tett til brystet sitt og opprettholde et høyt nivå av hemmelighold. Investeringene gjøres gjennom stråselskaper, bruker familie og kollegaer. Selskaper knyttet til Mashal i Qatar er registrert til sin kone og datter.Når han ble tvunget til å stenge sitt kontor i Damaskus (etter å ha falt ut med Assad-regimet over sine undertrykkende respons på konflikten), Mashal erklærte at hans plass var i Qatar. Der hevdet han at $ 12,000,000 han hadde lagret i hans trygge i sin Damaskus kontoret hadde gått tapt. Ikke mange akseptert denne historien, og den dag i dag mener at Mashal holdt pengene, overføre det til sine egne personlige kontoer.Pålitelige kilder hevder at et prosjekt ved Fadil eiendomsmeglerfirma i Qatar er knyttet til Mashal, hans sønn og hans sønns kone. Den prestisjetunge prosjektet i Doha, den qatarske hovedstaden, omfatter bygging av fire tårn på mer enn 27.000 kvadratmeter, inkludert kontor og næringsarealer knyttet til et kjøpesenter med et areal på 10.000 kvadratmeter. Selskapet har aldri avslørt kilden til finansieringen.Ifølge en rapport fra Verdensbanken utgitt i november i fjor, rangerer Gazastripen tredje i den arabiske regionen i form av fattigdom, ranking over bare Sudan og Jemen. Rapporten slo fast at fattigdomsraten i Gaza står på 38 prosent. Videre av de 144 landene som inngår i rapporten, var Gaza den 44. fattigste, med de fleste av de landene som har en høyere andel fattige som ligger i Afrika.
(artikkel ferdig).

Sluttkommentar:

Hvem er det som gjør Hamas til en forholdsvis sterk kriks-makt? Finansieringen av Hamas kommer fra Qatar, Palestinere i utlandet, tidligere også Iran. Men også ved korrupt og mafia lignede arbeid der de kontrollere alt på Gaza stripa. De pengene som blir sendt inn til Gaza, er egentlig penger sendt til en hær!

Artikkel fra Norge i dag:

Steinrike ledere og fattige folk!

Skal man tro alle nyhetskommentarene, er det Israel som er skylden i fattigdommen på Gaza-stripen. Men mens folk flest på Gazastripen er svært fattige, er lederne i samfunnet, i blant annet Hamas, styrtrike.

Det er det israelske nettstedet YNET News som melder om forholdene mellom rike og fattige i Gaza på denne måten. Gazas ledere er multimillionærer, handler i landeiendommer for millioner av dollar, bor i luksuriøse villaer og handler med egyptisk bensin fra Egypt på svartebørsen.

Lederne i terroristorganisasjonene Hamas og de andre ulike gruppene lever det gode liv, mens resten av befolkningen sliter med en fattigdomsprosent på 38 og en arbeidsledighet på 40 prosent.

Mens Hamas' ledere fortsetter å drive krigføringen mot Israel videre, og nekter å godta noen som helst form for våpenhvile, utvikler de økonomiske problemene for Gazastripen seg i retning det verre.

Rikdom

En av dem som virkelig har skodd seg på situasjonen er den forhenværende Hamas-statsministeren Ismail Haniyeh. Før Hamas kom til makten i 2006 og 2007, var ikke Haniyeh en person av nevneverdig betydning. Siden den gang har imidlertid situasjonen forandret seg – og Haniyeh har blitt millionær – regnet i dollar. Tatt i betraktning at han ble født inn i en «flyktningfamilie» i «flyktningeleiren» al-Shati, nord på Gazastripen.

I 2010 kunne det egyptiske tidsskriftet Rose Al-Jusuf melde at Haniyeh betalte fire millioner dollar for et jordstykke på 2,5 dekar i Rimal, med strandlinje i Gaza City. Men for at ingen skulle ha noe å henge seg opp i, ble skjøtet ført i navnet på hans svigersønn. Siden den gang har Haniyeh kjøpt opp en lang rekke boliger på Gazastripen, registrert dem i navnet til barna sine – som han har 13 av.

Mer rikdom

Ifølge kilder i Gaza, skrive YNET News, kommer rikdommen først og fremst fra den blomstrende tunnellindustrien i området. Ledende personer innen Hamas, Haniyeh inkludert, krever 20 prosent på alle varer som passerer gjennom tunellene fra Egypt.

Politisk

Det er imidlertid ikke bare på Gazastripen at ledelsen i Hamas har slått seg opp. Den såkalte politiske lederen for organisasjonen, Khaled Masha'al har også slått seg stort opp. I 2012 meldte en jordansk nyhetsside at Masha'al hadde 2,6 milliarder i bank og verdipapirer, hovedsakelig i Qatar og Egypt. Mye av disse pengene kommer fra donasjoner til organisasjonen, sier kilder som kjenner organisasjonen ut og inn.

Som organisasjon har også Hamas investert tungt i eiendomsprosjekter i Saudi-Arabia, Syria og Dubai. Troverdige kilder hevder at Masha'al har sterke bånd til eiendomskonsernet Fadil i Qatar, som blant annet er knyttet til byggingen av fire store skyskrapere på totalt 27 dekar, samt et kjøpesenter på mer enn 10 dekar. Mange har forsøkt å finne ut hvor finansene kommer fra, men så langt har ingen greid dette.

Verdensbanken

Midt i alt dette melder altså verdensbanken at 38 prosent av beboerne i Gaza lever under fattigdomsgrensen og at de ligger på tredjeplass av de fattigste landene i den arabiske verden, bare forbigått av Sudan og Jemen.

Ingen kommentarer: