lørdag 26. juli 2014

Nr. 828: Er det legitimt å leve i hor for en blir «hengt» ut eller på andre måter føler seg urettferdig behandlet eller krenket?! Del 2Nr. 828:
Er det legitimt å leve i hor for en blir «hengt» ut eller på andre måter føler seg urettferdig behandlet eller krenket?! Del 2

Bilde av meg og min vakre kone Berit som jeg har 27 års samliv med, og ingen andre har jeg ei heller vært gift med eller har barn med. Dette er det aller viktigste kriteriet en skal ha, for å inneha et åndelig embete i Guds menighet; å være èn kvinnes mann.Meg og min vakre kone

Hadde en menings utveksling på mail med Kjell Andersen som drive nettstedet Søkelys. Com. Her er mail i fra ham:

Jeg syntes alvorlig du burde revurdere hele bloggen og virksomheten din nå, den virker mot sin hensikt. Jeg opplever rett og slett at mange får sympati med disse som er gjengifte og i sentrale posisjoner på grunn av din blogg.

Kjell

Svar fra meg her på bloggen:

1 Kor. 4. 1. Så skal dere se på oss som Kristi tjenere og forvaltere av Guds mysterier.  2 Av forvaltere kreves det at de viser troskap.  3 Men for meg betyr det ingenting om jeg blir dømt av dere eller av noen menneskelig domstol. Jeg er heller ikke min egen dommer.  4 For jeg vet ikke om noe galt jeg har gjort. Men jeg er ikke dermed frikjent, for Herren er den som dømmer meg.  5 Døm derfor ikke før tiden, før Herren kommer. Han skal få fram i lyset det som er skjult i mørket, og avsløre hjertets tanker. Da skal Gud gi enhver den ros han har fortjent.

Jeg har to store mål i livet.

1.)       Bli frelst, få oppleve sluttfrelsen.

2.)       Få full lønn den dagen jeg skal stå fremfor Kristus med mitt liv.

Det største er selvfølgelig å få del i sluttfrelsen, det nest største er å få full lønn og få høre på den dagen: Matt. 24. 45 Hvem er da den tro og kloke tjeneren som herren har satt over de andre tjenerne for å gi dem mat i rett tid? 46 Lykkelig er den tjeneren som herren finner i arbeid med dette når han kommer tilbake! 47 Sannelig, jeg sier dere: Herren skal sette ham over alt han eier.

Svar 2, mer konkret på spørsmålet:
Kjell Andersen du spør om følgende:

1.)  Jeg syntes alvorlig du burde revurdere hele bloggen og virksomheten din nå, den virker mot sin hensikt.

2.)  Jeg opplever rett og slett at mange får sympati med disse som er gjengifte og i sentrale posisjoner på grunn av din blogg.


Svar på spørsmål 1: Det er jeg helt sikker på at den ikke gjør. Flere og flere leser den, og jeg er helt sikker på at mange tenker også igjennom det jeg skriver selv om det er vanskelig for mange å gjøre noe med det da omkostningene ville blitt for store.

Svar på Spørsmål 2: Skriften sier: Jeremias 17. 5 Så sier Herren:
          Forbannet er den mann
          som stoler på mennesker
          og søker sin styrke i kjøtt og blod
          og vender hjertet bort fra Herren.
         
     6 Han blir som en busk i ødemarken,
          han får ikke se det gode komme,
          han holder til i en ørken av stein,
          i det salte landet der ingen bor.
                
     9 Hjertet er mer svikefullt enn noe annet,
          det kan ikke helbredes.
          Hvem kan forstå det?

Menneskelig sympati er det verste og siste å stole og legge vekt på, det er ingenting som er mer svikefullt enn menneske hjerte, og stole på det er dypest sett å stole på Satan!

Sluttkommentar:

Det er selvfølgelig viktig å høre og lytte på andre, men det er også viktig og nødvendig å være klar over hvilket oppdrag og tjeneste som en selv har. Min tjeneste er ikke bare å forkynne omvendelse til de ufrelste og fortelle at Gud er god, om dette er viktig. Men å formane, irettesett og forkynne en lære som istandsetter de troende til all god gjerning. Derfor blir Kjell Andersen og så mange andres velmente og «gode» råd egentlig å gå i den Ondes tjeneste ved at de skal få meg til å slutte å advare Guds folk og vise de den rette vei å gå!

Rom. 12. 3 Ved den nåde jeg har fått, sier jeg til hver enkelt av dere: Tenk ikke for store tanker om deg selv, men tenk sindig! Hver og en skal holde seg til det mål av tro som Gud har gitt ham.  4 Vi har én kropp, men mange lemmer, alle med ulike oppgaver.  5 På samme måte er vi alle én kropp i Kristus, men hver for oss er vi hverandres lemmer.  6 Vi har forskjellige nådegaver, alt etter den nåde Gud har gitt oss. Den som har profetisk gave, skal bruke den i samsvar med troen, 7 den som har en tjeneste, skal ta seg av sin tjeneste, den som er lærer, skal undervise, 8 og den som trøster, skal virkelig trøste. Den som gir av sitt eget, skal gjøre det uten baktanker, den som er satt til å lede, skal gjøre det med iver, den som viser barmhjertighet, skal gjøre det med glede.

Jeg har flere gaver, den som er mest tydelig er nok det som Apostelen Paulus skriver: «Vi har forskjellige nådegaver, alt etter den nåde Gud har gitt oss. Den som har profetisk gave, skal bruke den i samsvar med troen, den som har en tjeneste, skal ta seg av sin tjeneste, den som er lærer, skal undervise».

Skal jeg slutte eller forandre meg? Håper jeg forandrer meg litt etter litt og ikke er statisk og går i de samme hjulsporene år etter år. Men slutte? Aldri!

42 kommentarer:

Oddgeir Haugen sa...

En liten refleksjon: Jan Kåre Christensen blir stort sett ensidig kritisert for sterke karakteristikker av enkeltpersoner. En kan være enig i det, men formålet med bloggen er jeg positiv til. Vi som leser hele bibelen, også GT, leser at profetene i GT (i likhet med Jesus) hadde som oppdrag fra Jahve å refse livsstil og holdninger blant enkeltpersoner, grupper eller hele folket som var i opposisjon til Jahves ord. De la heller ikke fingrene i mellom hva gjelder ordbruk. Det er ikke tvil om at JKC har mange poeng i sin refs, og jeg tror vi trenger refsere som røsker opp i holdninger blant kristenfolket. Vi bortforklarer flere og flere moralske lover i bibelen for å kunne leve mer etter kjøttet. Det står soleklart i bibelen at bl.a gjengifte er forbudt. Kanskje vi skal lytte og reflektere litt over hva JKC skriver og ikke bare kontant avvise han?

Oddgeir Haugen sa...

Glemte et viktig tillegg i forrige kommentar: Hvorfor spør Jesus seg selv om han vil finne troen på jorden når han kommer tilbake? Så han dagens kristenhet og hvordan vi tilpasser ordet til hvordan vi selv vil leve?

bjørn sa...

Oddgeir. Christensen er en falsk profet med en falsk Jesus og et falskt budskap. Han kan ha aldri så rett i tema om gjengifte osv, det hjelper lite når han leder mennesker til fortapelsen med sin lære.

Jan Kåre Christensen sa...

Bjørn jeg lærer det samme som Jesus og Apostlene. Men du er åndelig sett forvokst og hovmodig. Den største falske kristen selv.

Jan Kåre Christensen sa...

Oddgeir takk for støtten. Er på ferie til onsdag svarer deg mer senere.

Oddgeir Haugen sa...

Til Bjørn:
Jeg støtter JKC som vekter på muren som roper ut når noen som kaller seg kristne lever i åpenbar strid med Jahves ord. Jeg mener det blir mer og mer av denne utglidningen og vi trenger flere vektere. JKC er ikke min hyrde eller lærer. Det er det pastoren i min menighet som er.
Hvilken falsk lære er det du mener JKC står for? Gi noen eksempler så skal jeg kommentere de. Er det treenighetslæren du sikter til så tror heller ikke jeg på den. Les nøye NT så finner du ingen der heller som støtter den læren. Jeg holder på med et manus til en bok om denne læren basert på kun bibelvers. Du kan få noen bibelvers med kommentarer hvis du vil ha. Når det er sagt, står jeg for et klassisk pinseteologisk syn på Jesus, bortsett fra treenighetslæren. Som sønn av sin far er han selvsagt Gud, og som samme sønn av sin far er han også underordnet Han.

Jan Kåre Christensen sa...

Oddgeir send gjerne manus du har på mail til meg. Vil gjerne også legge noe ut på bloggen hvis du ønsker det.

Unknown sa...

Så bra du støtter opp om hele sannheten,Oddgeir og jeg ble hvertfall glad av det du skrev fordi du ser :)
Mange er helt forblindet og vil ikke vekkes opp...Det er så opp løftene med dine kommentarer ,vit det :)
Å refse livsstil trengs...og du har helt rett, Guds ord har rett...det bortforklares så altfor mye.
"kristenfolket" har etter mine opplevelser en elendig oppfatning av holdninger og moral...for ingenting er så nøye lenger...og det er nettopp det de ufrelste ser...og ikke vil ha noe med det å gjøre. For hva trenger de Gud til om det innebærer å leve samme liv som folk gjør ? Tenk å tro at Gud velsigner absolutt alt, det er jo ille....Det er det jeg har sett mye til idag ,hvordan en god del kristne finner unnskyldninger til å leve som de lyster, etter kjødet og det forkynnes ikke særlig lenger at gjenngifte ikke har noe å gjøre f.eks. på en "plattform", men selvfølgelig har er alle velkommen på møter.
Det er enormt mange kristne som ikke er omvendt...de lever det samme "gamle" livet men har kuttet ut et par ting de drev med før for så å kalle det omvendelse....Jeg er ganske sjokkert over hva man leser eks. på Facebook.....kristne som så gjerne vil evangelisere, men blogger samtidig om sine samboere/skilsmisser og ny partnere...og andre kristne ønsker de Guds velsignelse og lykke til....Nei, Bjørn, Christensen er overhodet ingen falsk profet, det er vel heller at han har truffet deg med noen ord ? Men som Oddgeir sier, reflekter en stund.
Ja, Oddgeir, helt enig, flere burde reflektere over mye. Mvh

Oddgeir Haugen sa...

Skal sende deg det jeg har til manuset når jeg kommer hjem. Er på ferie selv og blir borte ivertfall hele denne uka.
Er helt og fullt enig med deg Johnny Ingwersen. Godt skrevet.

bjørn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
bjørn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
bjørn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Jan Kåre Christensen sa...

Bjørn Storm Johansen opptrer veldig aggressivt og urimelig.

Han mener at jeg tar feil angående bl.a. treenighetslæren, derfor er jeg en falsk profet. Men dette er et emne jeg har studert rimelig mye, og jeg prøver å nevne hva som gjør meg til en vranglærer. Da er det usaklige angrep, ikke lett å svare på det. Selv om det er åpenbart at Jesus var noe langt mer enn oss andre mennesker, så er det allikevel et skille mellom ham og Faderen. Jesus var underordnet Faderen i et og alt. Storm Johansen hevder at Jesus kun var underordnet Faderen da han var på jorda. Dette har jeg tilbakevist med flere skriftsteder, etter jeg satte ham fast ble jeg ikke bare en falsk profet, men en sjefs ulv.


Tar ikke Storm Johansen aggresjon og argumentasjon slik innover meg, da han egentlig har litte p fare med når det gjelder bibelforståelse!

Jan K

bjørn sa...

Johannes 8:24

"Derfor sa jeg til dere at dere skal dø i deres synder. For dersom dere ikke tror at JEG ER* den jeg er, skal dere dø i deres synder."

Jesus er Gud. Han bruker Guds navn om seg selv gjentatte ganger. Den samme som møtte moses i tornebusken.

Her blir Jahve beskrevet..

Salmene 102:25-28

"Jeg sa: Min Gud, ta meg ikke bort midt i mine dager! Dine år varer fra slekt til slekt. I gammel tid grunnfestet du jorden, og himlene er et verk av dine hender. De skal forgå, men du blir stående. De skal alle eldes som en kledning, som klær skifter du dem ut, og de blir skiftet ut. Men du er den samme, og dine år får ingen ende."

Og her blir Jesus beskrevet. Nøyaktig samme ord og beskrivelse..

Hebreerne 1:8-12

"Men om Sønnen sier han: Din trone, Gud, står i all evighet, og rettferds stav er ditt rikes kongestav. Du elsket rettferd og hatet lovløshet. Derfor, Gud, har din Gud salvet deg med gledens olje fremfor dine medbrødre. Og: Du, Herre, la i begynnelsen jordens grunnvoll, og himlene er dine henders verk. De skal gå til grunne, men du forblir. De skal alle eldes som et klesplagg, som en kappe skal du rulle dem sammen, som et klesplagg skal de skiftes. Men du er den samme, og dine år tar aldri slutt."

Her blir Den Hellige ånd beskrevet..

2 Korinter 3:17 NB

"Men Herren er Ånden, og der Herrens Ånd er, der er frihet."

Som du vet kunne jeg vist til masse andre skriftsteder.

Konklusjonen er at Gud er en i tre personer.
Fader, Sønn og Ånd. Å fornekte treenigheten er å fornekte Guds vesen og dermed er dere fortsatt i deres synder.

Johannes 14:9

"Jesus sier til ham: Så lang en tid har jeg vært hos dere, og du kjenner meg ikke, Filip? Den som har sett meg, har sett Faderen. Hvordan kan du da si: Vis oss Faderen?"

Når du i tillegg fornekter evig fortapelse så stadfester det bare enda mer at du tror på noe helt annet enn kristen tro.

Jan Kåre Christensen sa...Bjørn Storm Johansen ingen av Apostlene eller Jesus trodde på det du frembærer!Jesus er ikke Jahve eller den eneste sanne Gud! Det er kun Faderen.Og les her om Jesu utsagn om seg selv i Joh.e.:http://janchristensen.net/Jesus-er-ikke-JHVH-norsk-versjon.pdf

bjørn sa...

Er det ditt svar? :) Hvis meg at jeg tar feil ut fra Guds ord! Forklar hvordan jeg mistolker disse versene?

bjørn sa...

Det er "Jahve" som blir brukt om Gud i salme 102, og "Jahve" som blir brukt i Hebreerne 1..Forklar det da?

bjørn sa...

Og du svarer heller ikke på hvordan Jesus kan si "Du skal ikke friste Herren din Gud" til djevelen når han blir fristet i ørkenen. Teksten sier først at Jesus blir fristet, og sier djevelen frister Gud..

bjørn sa...

Johannes 10:33

Judeerne svarte ham: For noen god gjerning steiner vi deg ikke, men for gudsbespottelse, fordi du som er et menneske, gjør deg selv til Gud.

Hva med dette?

Jan Kåre Christensen sa...

Er på ferie Bjørn, får ikke svart deg så godt som jeg ville.

Men som alle andre vranglærerere bygger du din feilaktige lære på noen spredte skriftsteder som taler til din «fordel». Du må sette skriftsteder opp imot hverandre, det gjør du ikke. Bare dosererer ut og krever svar.

Men nå skal du få svare først.

Hebr. 6. 13 Da Gud ga Abraham løftet, sverget han ved seg selv, for han hadde ingen større å sverge ved. 14 Han sa: Sannelig, jeg vil velsigne deg rikt og gjøre din ætt uendelig tallrik. 15 Og Abraham ventet tålmodig og fikk det Gud hadde lovet ham. 16 Mennesker sverger jo ved en som er større, og eden er en stadfestelse som gjør slutt på alle innvendinger. 17 Gud ville gjøre det helt klart for arvingene til løftet at hans beslutning var uforanderlig. Derfor gikk han også god for den med en ed. 18 Med løfte og ed, to ting som ikke kan forandres – og Gud kan ikke lyve – skulle vi ha en mektig trøst, vi som har søkt tilflukt ved å gripe det håpet som ligger foran oss. 19 Dette håpet er et trygt og fast anker for sjelen. Det når innenfor forhenget, 20 dit Jesus gikk inn som forløper for oss, han som til evig tid er blitt øversteprest av samme slag som Melkisedek.

Her sier Gud Fader at han ikke hadde noen større å sverge ved eller som er på hans nivå. Selv om Jesus også er nevnt her i teksten.

Hva tanker gjør du om dette?

Og du mener at Jesus ikke var underordnet Faderen i himmelen, kun på jorden. Hele din lære gjennom disse få ordene jeg her skriver slår bena under på din lære om en treenig Gud fullstendig.


bjørn sa...

Det har da absolutt ikke noe med at Jesus Ikkje er Gud?? Hva slags argument er det? At Faderen sverger ved sed selv er jo selvsagt, han er jo Gud og det finnes ingen større. Dette argumentet holder ikke vann i det hele tatt og har ingen betydning for dette tema. Derimot at Jesus bruker Guds navn på seg selv ("JEG ER") viser jo at han er ett med Faderen. Når Jesus blir beskrevet identisk med Jahve i Hebreerne 1 så beviser dette at Jesus er Gud. Eller hva med denne teksten?

Johannes 5:21-23

"For likesom Faderen reiser opp de døde og gjør levende, slik gjør også Sønnen levende dem han vil. For heller ikke dømmer Faderen noen, men har overgitt hele dommen til Sønnen, for at alle skal ære Sønnen slik som de ærer Faderen. Den som ikke ærer Sønnen, ærer ikke Faderen, som har sendt ham."

Her likestiller utvilsomt Jesus seg også med Faderen. Gud sier flere ganger i sitt ord at han ikke deler æren med noen og at han er den eneste Gud. Mens her sier Jesus at han skal ha samme ære som Faderen, at dommen er overgitt til ham og at Sønnen på samme måte frelser og gir liv som Faderen. Dette viser hvordan Jesus er lik Faderen i autoritet og Guddom. Hvis ikke hadde ikke Jesus sagt at han skal æres på lik linje som Faderen.

Altså, navnet "Jahve" er det Jesus identifiserer seg med i alle tekstene når han beskriver seg selv som "JEG ER"..

Jahve som sitter på tronen i Jesaja 6 er Jesus, dette blir beskrevet i Johannes 12 når Johannes skriver at "Jesaja så Herren"..

Jesus sier "meg er gitt all makt i himmel og på jord"..All makt i himmel?

Jesus sitter på dommersetet i Åp.20:11-15 siden dommen er overlatt til ham. Fordi Sønnen skal æres på lik linje som Faderen.

Thomas sier "min herre og min Gud"

Og I Apostlenes gjerninger 20 hører vi at "Gud vant menigheten med sitt blod"..

Jeg kunne fortsatt slik gjennom hele bibelen, og det vet du. Her viser jeg at Guds ord identifiserer Jesus som Gud. På lik linje som Faderen. Dette er ikke "vers her og der" som du sier, men summen av det bibelen lærer. Nå må du vise meg ut fra bibelen hvordan disse tekstene ikke beviser at Jesus er Gud. Ikke kom med svada som "apostlene trodde ikke dette"..Var det noen som visste at Jesus var Gud så var det apostlene. Venter spent på en bibelsk utleggelse av dette. Ikke noe Jehovas vitner sprøyt.

Jan Kåre Christensen sa...

Skjønner Bjørn at du har liten og ingen forståelse om dette emnet. Er på ferie, men er tilbake i rute fra 4, august, svarer deg bedre da eller hvis jeg får tid før.

Men les dette og sett deg inn i emne, du har ikke den minste peiling på begreper og hvordan Guds ord omhandler dette emne enda. Du må lese deg opp, men les dette, det vil hjelpe + alt annet på blogg og hjemmesiden vår:

http://janchristensen.net/Jesus-er-ikke-JHVH-norsk-versjon.pdf
http://janchristensen.net/masteroppgaven_jesus_mellom_teologi_og_kristologi.pdf

Jan Kåre Christensen sa...

Så hva du skrev Bjørn, rare slutninger du har.

Jesus sier selv at han har null makt, men har fått all makt av Faderen. Etter 1000 års riket skal han gi den tilbake til Faderen. Du er så ute å kjøre med din bibelforståelse det går an, men så holder du til en katolsk vranglære om tre Guder i èn Gud.

Forklar så dette verset da Bjørn som jeg allerede egentlig har nevnt:
1 Kor. 15. 27 For alt la han under hans føtter. Når det står alt, er det klart at Gud er unntatt. Det er jo Gud som legger alt under ham. 28 Men når alt er underlagt ham, skal også Sønnen selv underordne seg Gud, som har lagt alt under ham, og Gud skal være alt i alle.

Alt skal Faderen få, tilbake. Hvem er det som da har all makt, etter 1000 års riket.


PS! Har du lest de 2 linkene jeg gav deg? Sikker ikke, derfor kommer du ikke videre!

Jan Kåre Christensen sa...

Ser hva du skriver Bjørn: Det har da absolutt ikke noe med at Jesus Ikkje er Gud??

Jesus får i enkelte sjeldne tilfeller benevnelsen Gud, men den som fremfor alt blir benevnt Gud er Faderen. Satan, andre avguder, vi mennesker, englene får også benevnelsen Gud.

Skjønner Bjørn du har omtrent null forståelse og intellektuell kapasitet, får håpe du leser de linkene jeg gav deg og videre på hjemmesiden og bloggen vår. Du er helt og holdent som et barn å regne, et frekt lite barn!

Jan K

Jan Kåre Christensen sa...

Dette hadde ikke noe med at Jesus var Gud skriver du Bjørn:
Hebr. 6. 13 Da Gud ga Abraham løftet, sverget han ved seg selv, for han hadde ingen større å sverge ved. 14 Han sa: Sannelig, jeg vil velsigne deg rikt og gjøre din ætt uendelig tallrik. 15 Og Abraham ventet tålmodig og fikk det Gud hadde lovet ham. 16 Mennesker sverger jo ved en som er større, og eden er en stadfestelse som gjør slutt på alle innvendinger. 17 Gud ville gjøre det helt klart for arvingene til løftet at hans beslutning var uforanderlig. Derfor gikk han også god for den med en ed. 18 Med løfte og ed, to ting som ikke kan forandres – og Gud kan ikke lyve – skulle vi ha en mektig trøst, vi som har søkt tilflukt ved å gripe det håpet som ligger foran oss. 19 Dette håpet er et trygt og fast anker for sjelen. Det når innenfor forhenget, 20 dit Jesus gikk inn som forløper for oss, han som til evig tid er blitt øversteprest av samme slag som Melkisedek.


Her blir både Jesus og Gud Fader nevnt. Og når Gud Fader skal ta avgjørelse, så hadde han ingen større eller på same nivå som seg selv å sverge ved. Med andre ord, Jesus er ikke den eneste sanne Gud, det er kun Gud Fader som er, ingen andre: Hebr. 6. 13 Da Gud ga Abraham løftet, sverget han ved seg selv, for han hadde ingen større å sverge ved.
Dette hadde ingenting med treenighetslæren skriver du. Din kapasitet som person Bjørn er på et så lavt nivå hvis du mener dette at jeg ser på deg som et lite barn i åndelig og intellektuell forståelse.

Oddgeir Haugen sa...

Jeg har hatt et par innlegg tidligere ang. treenighetslæren og jeg vil vise til noen bibelvers for å underbygge mitt syn. Bla. i Joh 3:16 og Gal 4:4 står det at Jahve sendte sin sønn, altså ikke seg selv, jf vingårdslignelsen. Ef 1:20-23 står det at Jesus sitter ved Guds høyre hånd. 1 Tim 2:5-6 står det at Jesus er mellommann mellom Jahve og mennesker. I Heb 7:25 og Rom 8:34 står det at Jesus går i forbønn for oss innfor Jahve. Åp 11:15 sier at verden tilhører Jahve og Hans salvede((Jesus) og Messias betyr Jahves salvede, ikke Jahve den salvede). I Matteus 24:36 sier Jesus at han ikke vet når han skal komme igjen. Det vet bare Jahve. Joh 5:22-27 står det at Jahve har overgitt dommen til sønnen, og i vers 30 står det at Jesus ikke søker sin egen vilje, men viljen til Jahve som har sendt ham.
Dette er bare noen få bibelvers, og bare bibelversene jeg har fra NT, som viser tydelig at det er to ulike skikkelser der den ene (Jahve) er overordnet den andre (Jesus). Jeg har mange flere fra både GT og NT. Men jeg understreker at jeg tror at Jesus er fullt ut Gud i kraft av å være sin fars sønn.
Bibelen bruker ikke betegnelsen treenighet overhodet, og hele læren ble vedtatt som dogme på kirkemøtet i Nikea i år 325.
Når Bjørn trekker fram at JKC ikke tror på en evig fortapelse, så står jeg ikke inne for en slik lære. Jeg tror på evig fortapelse for alle som ikke er frelst i dødsøyeblikket. Jeg mener bibelen er like klar på det som at det ikke er en treenighet.

bjørn sa...

Det er nettopp dette som er treenighetslæren, at Gud er 1 men i 3 personer. Jahve brukes om Jesus både i Salme 102/Heb.1:8-10 og Johannes 12/Jesaja 6. "JEG ER" er Guds navn som Jesus bruker om seg selv. Ingen tror at Sønnen er Faderen eller Faderen er Ånden osv. De er 3 forskjellige personer men alikevel 1 Gud. La meg minne om skapelsesberetningen.. "La "OSS" skape mennesket i "VÅRT" bilde..Her har du den treenige Gud. At ordet treenigheten ikke blir brukt er urelevant, da betydningen er at Gud viser seg taler og fremstår i 3 personer. Ordet "nådemiddel" finnes heller ikke i bibelen men alikevel er det et ord som er mye brukt av kristne, spesielt lutheranere.

bjørn sa...

"Forgotten Trinity" av James White.

http://youtu.be/ri5YJdlZ7Hc

Se denne..Her vises det tydelig hvordan Jesus er Jahve. Ved bruk av Guds ord's grunntekst.

Jan Kåre Christensen sa...

Oddgeir Haugen jeg tror på fortapelse, men ikke på en evigvarende pine som tradisjonelt blir lært, men at de som ikke blir funnet verdige vil bli utslettet. Her egentlig samme syn på dette som Adventistene!


Oddgeir Haugen sa...

Til JKC: Jeg kan gå god for den læren.

Oddgeir Haugen sa...

Til Bjørn: At Jahve er en men tre personer fordrer at de er på likt nivå. De bibelversene jeg har trukket frem viser at det er ulike personer/guddommer på ulikt nivå. At en person er tre som likevel er en som igjen er på ulike nivå er en selvmotsigelse.

bjørn sa...

Guds ord viser jo at de er på likt nivå. Du må ikke begynne å blande inn logikk når vi snakker om Guds ord. Treenigheten er et mysterium, samtidig kommer vi ikke unna at Jesus nevner seg selv som Jahve og blir flere steder beskrevet som Gud. Thomas sa "Min Herre og Min Gud", mens Jesus selv sa under fristelsen i ørkenen at "du skal ikke friste Herren din Gud"..Hvis du skal logisk få skriften og læren til å gå opp så får du store problemer. Svar meg på det jeg skrev fra skapelsen? La "OSS" skape mennesket i "VÅRT" bilde..Eller de tekstene der Jesus beskriver seg selv som "JEG ER"..Det er Gud alene sitt navn. Eller hva med Johannes 12 og Jesaja 6? Jahve sitte på tronen i Jesaja sitt syn i kapittel 6, mens Johannes sier at Jesaja så "Herren", altså Jesus? Hvordan? Jo, Gud er en i 3 personer. Jahve blir nevnt i Salme 102 mens Hebreerne 1:8-12 siterer denne teksten da det er snakk om Jesus. Dette svarer dere ikke på? Christensens eneste svar er "dere har feil oversettelse"..Hva er ditt svar på dette?

Jan Kåre Christensen sa...

Takk Oddgeir, helt enig med deg, Jesus er underordnet Faderen og er alt det han er i kraft av Gud Fader.

Jan Kåre Christensen sa...

Bjørn er nettopp kommet hjem fra ferie og er ikke kommet i orden enda.

Men alle de spørsmålene du spør om, absolutt alt, det har jeg egentlig gitt svar på enten på blogg eller hjemmeside, eller begge plasser.

Se her for svar på noe av det su spør om:
http://blog.janchristensen.net/2013/01/nr-532-jesus-er-elohim-og-skapte-denne.html
http://blog.janchristensen.net/2013/01/nr-536-guds-faders-kongerike-er-evig-og.html

Jan Kåre Christensen sa...

Oddgeir det kompendium av stoff om treenigheten, hadde vært fint å fått det, takk.

Jan K

Jan Kåre Christensen sa...

Denne var så bra Bjørn, les her og se at Jesus er Gud i kraft av Faderen:

Jesus er Elohim, og skapte denne verden i sammen med sine engler, og vi mennesker er skapt i hans bilde eller avbilde!

1 Mosebok 1. 26 Og Gud sa: La oss gjøre mennesker i vårt billede, efter vår lignelse, og de skal råde over fiskene i havet og over fuglene under himmelen og over feet og over all jorden og over alt kryp som rører sig på jorden. 27 Og Gud skapte mennesket i sitt billede, i Guds billede skapte han det; til mann og kvinne skapte han dem.

Mennesket er Guder lærer skriften, og Jesus er en Gud, men det er kun og alene Gud Fader som er den eneste sanne Gud og den evige konge, den uforgjengelige, usynlige, eneste Gud, være ære og pris i all evighet! Amen.Englene var med på skapelsen og gledet seg!

Job. 38. 4 Hvor var du da jeg grunnfestet jorden? Si frem hvis du vet det! 5 Hvem fastsatte vel dens mål? Vet du det? Eller hvem spente målesnor ut over den? 6 Hvor blev dens støtter rammet ned, eller hvem la dens hjørnesten, 7 mens alle morgenstjerner jublet, og alle Guds sønner ropte av fryd? 8 Og hvem lukket for havet med dører, da det brøt frem og gikk ut av mors liv, 9 da jeg gjorde skyer til dets klædebon og skodde til dets svøp 10 og merket av en grense for det og satte bom og dører 11 og sa: Hit skal du komme og ikke lenger, her skal dine stolte bølger legge sig?

Englene er omtalt som Guder i skriften

Sal 135:5 Jeg vet at Herren er stor, og vår Herre større enn alle guder. Sal 97:9 For du, Herre, er den Høieste over all jorden, du er såre ophøiet over alle guder. Sal 96:4 For stor er Herren og høilovet, forferdelig er han over alle guder. Sal 82:1 En salme av Asaf. Gud står i Guds menighet; midt iblandt guder holder han dom: Sal 97:7 Til skamme blir alle de som dyrker utskårne billeder, som roser sig av avguder; tilbed ham, alle guder!

Menneskene er omtalt som Guder i skriften

Sal 82:6 Jeg har sagt: I er guder, og I er alle den Høiestes sønner. Joh. e. 10. 34 Jesus svarte dem: Står det ikke skrevet i eders lov: Jeg har sagt: I er guder? 35 Når da loven kaller dem guder som Guds ord utgikk til - og Skriften kan ikke gjøres ugyldig

Men det er kun og alene Gud Fader og ingen andre som er den eneste sanne Gud

Joh. e. 17. 3 og dette er det evige liv at de kjenner dig, den eneste sanne Gud, og ham du utsendte, Jesus Kristus. 1 Tim. 1. 17 Men den evige konge, den uforgjengelige, usynlige, eneste Gud, være ære og pris i all evighet! Amen.

Det var Jesus som fikk «overdradd» alt i Faderen, som skapte menneskene i sin preeksistens og det i sammen med de andre Guder eller Engler har vi nå gått igjennom og fått undervisning om.

Elohim fra Wikipedia: Elohim (אֱלוֹהִים , אלהים) er eit gamalt hebraisk ord for Gud, som vert brukt i jødedommen og kristendommen.

El, Eloah og Elohim Ordet «Elohim» kjem frå ’el, som tyder 'Gud' i fleire semittiske språk og er truleg eit av dei eldste semittiske orda for guddom. Kvar ordet «’el» kjem frå, er ikkje heilt klart. Det er ofte knytta til ordet ’yl (eller ’wl), som er brukt for å skildra nokon eller noko som har makt. Men det er ikkje sikkert at «'el» kom frå ’yl. Nokre forskarar, til dømes Lous Hartman og David Sperling, peiker på at det òg kunne ha hendt at ordet ’yl kom frå det vanlege ordet for guddom, sidan å vera mektig er eit av dei viktigaste eigenskapane til ein gud. Elohim er fleirtal av eloah, som er ei lenging av elæ’æ (sitat slutt).

Hvem skapte verden? Gud, men gjennom Jesus og englene lærer skriften.

Jan Kåre Christensen sa...

Her fra mine bibelkommentarer Kolossenserbrevet 1. 15 Han er den usynlige Guds bilde, den førstefødte før alt det skapte. Hebr.1. 3a Han er en utstråling av Guds herlighet og bildet av hans vesen. Ingen andre enn Jesus har vist oss hvem Faderen er. Joh.e.14.9b. Den som har sett meg, har sett Faderen. Hvordan kan du da si: Vis oss Faderen? Samtidig er ikke Jesus Faderen, han har vist oss hvem Faderen er. Jesus er Faderens første produkt eller skapning, før noen andre. Han har sitt opphav i gammel tid, han er fra eldgamle dager sier Mika. Ord.8. 22 Jeg var det første som Herren frembrakte, hans første verk i fordums tid. 23 I opphavet ble jeg formet, i begynnelsen, før jorden ble til. 24 Jeg ble født før havdypet var der, før kildene fyltes med vann. 25 Før fjellene ble satt på sin plass, før alle haugene ble jeg født, 26 før Herren skapte jord og mark og den første mold på jorden. 27 Jeg var der da han reiste himmelen og spente hvelvingen over dypet, 28 da han samlet skyene der oppe og lot havdypets kilder strømme sterkt. 29 Da han satte en grense for havet, så vannet stanset der han bød, og han la jordens grunnvoll, 30 da var jeg bygningsmann hos ham. Jeg var til glede for ham dag etter dag og lekte stadig for hans ansikt. 31 Jeg lekte på hele hans vide jord og hadde min fryd i menneskebarna. 16 For i ham er alt blitt skapt, i himmelen og på jorden, det synlige og det usynlige, troner og herskere, makter og åndskrefter – alt er skapt ved ham og til ham. Her er utrolige dybder. Bibelen er ingen doktoravhandling om skapelsen og hvordan alt ble skapt. Noe får vi et glimt inn i, men det er først og fremst en presentasjon av Gud selv gjennom Jesus Kristus skapte alt. Hebr.11. 3 I tro forstår vi at verden er skapt ved Guds ord, og at det vi ser, har sitt opphav i det usynlige. Jesus har det største og mest betydningsfylle navn av alle. Hans navn er over alle andre navn. 17 Han er før alt, og i ham blir alt holdt sammen. Han er før alt, som den førstefødte og enbårne Guds Sønn. Uten Jesus hadde verden vært i det totale kaos. Gjennom Jesu død og oppstandelse bærer det bud at verden vil bestå, om ikke i den skikkelse den er nå. Men uten Jesus hadde alt gått nedenom og hjem og Satan hadde fått til fulle lykkes med sin onde hensikter og intensjoner. Men nå bebuder en ny tid og en ny æra gjennom Jesus Kristus. 2. Pet.3. 13 Men vi ser fram til det han har lovt: en ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor. 18 Han er hodet for kroppen, som er menigheten. Han er opphavet, den førstefødte av de døde, så han i ett og alt kan være den fremste. Det er ikke Paven, Presten eller Forstanderen eller noen andre mennesker som er menighetens hode, men Jesus Kristus. Når det står opphavet menes det er Jesus er selve Guds mønsterbilde. Det mønsteret Gud selv vil ha, finnes kun i Jesus Kristus. 1 m er 1 m, men skulle det bli diskusjon hvor mye 1 m er ligger originalen i Paris, Frankrike. Originalen og mønsteret etter alt Gud gjør finnes kun i Jesus Kristus om det har vært mange mennesker som har vært fylt av Guds Ånd gjennom tidene

Vi må forstå at bibelen overlapper enkelte ord, utrykk og måter å si ting på. Derfor kan ting ikke bli stående for seg selv, men må sees i sin sammenheng.

Sluttkommentar: Skriften lærer at Gud Fader er den eneste sanne Gud, englene er også omtalt som Guder. Derfor å si at Jesus er Gud blir ikke feil så lenge enn ikke blander kortene og kaller ham den eneste sanne Gud, det er kun og alene Gud Fader som er.

Jan Kåre Christensen sa...

1. Jahve har selv sagt at Han er den ene Gud, og at Han er én (5. Mos 6:4). Er Jahve Faderen, eller er Jahve både Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd? 2. Hvorfor sa aldri Jesus at Han var en tredjedel av den eneste sanne Gud (men derimot at Faderen er den eneste sanne Gud, ref. Joh 17:3)? 3. Er det feil å bekjenne Faderen som den eneste sanne Gud, og Jesus som sin Herre, selv om Paulus også gjorde det (1. Kor 8:5-6)? Er det sant at man “uten tvil vil gå evig fortapt” hvis man gjør dette (ref. athanasianske trosbekjennelse)?

De første kristnes trosbekjennelse:

1 Kor. 8. 4b. Da vet vi at ingen avgud i verden er til, og at det er ingen Gud uten én. 5 For om det også er såkalte guder, enten i himmelen eller på jorden - som det jo er mange guder og mange herrer - 6 så er det dog for oss bare én Gud, Faderen, av hvem alt er, og vi til ham, og én Herre, Jesus Kristus, ved hvem alt er, og vi ved ham.

bjørn sa...

Mennesker er IKKE beskrevet som guder!!. Nå skjønner jeg din forskrudde teologi. Dette er det samme vranglære som de mest ekstreme fra trosbevegelsen og Jehovas vitner. Jesus sier at "blir ikke de som Skriften kom til kalt guder?" til fariseerne. Her taler Jesus som dommerne som ble kalt guder fordi de var satt på jord for på Guds vegne. Dette har absolutt ikke noe som helst med menneskets natur å gjøre. Mennesket er adskilt fra Gud som synder, det er bibelens beskrivelse av mennesket. Du bruker altså samme argumenter som Jehovas Vitner. La meg avslutte dette og hilse deg med apostlen Paulus sine ord i møte med slik vrangtolkning av mennesket..

Apostlenes gjerninger 14:11-15

Men da folket så det som Paulus hadde gjort, begynte de å rope på lykaonisk: Gudene er blitt mennesker lik og er kommet ned til oss! De kalte Barnabas for Zevs, og Paulus for Hermes, fordi det var han som førte ordet. Og presten ved Zevs-templet som lå utenfor byen, kom med okser og kranser til porten, og ville ofre sammen med folkemengden. Men da apostlene Barnabas og Paulus hørte det, flerret de klærne sine, og sprang ut i folkemengden og ropte: Hva er det dere gjør, menn? Også vi er mennesker under de samme kår som dere. Og vi forkynner dere evangeliet, at dere skal vende dere bort fra disse falske gudene til den levende Gud, han som gjorde himmelen og jorden og havet og alt som er i dem.

bjørn sa...

Jeg ser også at du skriver at Jesus ble skapt av Faderen. Jan Kåre, din egen mix og vridning av skriften er altså en blanding av Jehovas vitner, mormonere og adventistene. Du går fortapt. Det kan jeg love deg med denne totale fornektelse av Jesus. Du er skrudd. Totalt skrudd.

Jan Kåre Christensen sa...

For det første, det er ikke DU, men Gud og Kristus som avgjør vår frelse, både din og min, og alles andre.

Å jo, Jesus har sitt opphav fra Faderen og eldgamle dager, ikke fra evigheten som Faderen!

Mika 5. 1. Du, Betlehem, Efrata,
minst blant slektene i Juda!
Fra deg lar jeg en hersker over Israel komme.
Hans opphav er fra gammel tid,
fra eldgamle dager.

Det står slik jeg leser det rett ut at Jesus har et opphav, og det er fra eldgamle dager.

Joh. e. 16 28 Jeg er utgått fra Far og er kommet til verden. Jeg forlater verden igjen og går til Far.

Tror mer på bibelen enn din katolske og protestantiske mix der katolikkene lærer at Maria er også NÅ en del av Guddommen. Bjørn, stakkars deg!

Jan Kåre Christensen sa...

Selve siktemålet med vår frelse som det er tvilsomt du er en del av Bjørn Storm Johansen med slike uttalelser du kommer med er av vi skal bli Gud og Kristus like:

«Fra tronen hørte jeg en høy røst som sa: ’Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem. Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne’» (Johannes’ åpenbaring 21, 3-4).

Vi skal også være Konger eller som skriften egentlig sier, et Kongerike av prester.

Jesus selv sier at menneske, ikke bare englene, er Guder:

Joh.e. 10. 34 Jesus svarte dem: Står det ikke skrevet i eders lov: Jeg har sagt: Dere er Guder?

Dette er fra GT, så å forkaste Guds ord som du gjør Storm Johansen er ikke bra.

Salme 82. 6 Jeg har sagt: Dere er guder, og Dere er alle den Høiestes sønner.