torsdag 11. desember 2014

Nr. 971: Oslo Brannvesen virker inkompetente på å slukke industri branner!Nr. 971:
Oslo Brannvesen virker inkompetente på å slukke industri branner!


Jeg har vært røykdykker i mange år, så jeg vet hva jeg utaler meg!

Var i uka som gikk på et kompetansekurs for buss og fikk se hvordan Oslo Brannvesen slukte bussbranner her i Oslo. De gjorde vondt verre med å prøve å slukke en industribrann der det hadde tatt fyr i buss ved å bruke hel feil brannsluknings metode.
Slikk som dette med åpen stråle mitt i en buss med masse diesel, olje og annet brennbar materiale som holder mange hundre grader er bare med å forsterker brannen. Vannet blir «omgjort» til brannbart da det går over til å bli gass p.g.a. den høye temperaturen. Det igjen gjør at en egentlig tilfører mer brannbart inn i brannen.

 

Dette skrev jeg etter å ha sett dem i aksjon:
Fikk i dag 01.12.14 se Oslo Brannvesen i aksjon ved bussbrann, og trodde knapt mine egne øyne.

De arbeider slik en arbeidet mange tiår tilbake i tid i forhold til industribranner med kjemikaler, flyttede væske og gass.

På brennende materiale med en kjempehøy temperatur, spruter de direkte vann på, noe som forsterker brannen.

Det er kun to måter å slokke brann på, enten ved å bruke Co2 apparater eller skummlegge. Selv noen små Co2 brannslukkingensapparat eller flasker gjør en mye bedre jobb enn vannspruting.

Jeg har selv erfaring fra industribrannvern, derfor å se Oslo Brannvesen holde på var som nærmest en gjeng med amatører da de skulle slukke bussbrann. Brannen blusset opp og 3 busser brant opp, kanskje de kunne klart å spart en eller to hvis de hadde slukket rett og effektivt?!

Sluttkommentar:
Når en har jobbet med noe i flere år som jeg har gjort med å være med i brannberedskapet. Og se at en forsterker brannen med å sprute åpen vann rett inn i en buss som er full antent. Brann bruker en kun til å kjøle ned, ikke åpen stråle rett inn flammene som Oslo Brannvesen gjorde.

Det viser at samfunnet selv i dag i 2014 har mange ting å lære og et godt stykke å gå når en ikke har innhentet selv dagens teknologi og viten. For å bruke den. Det er selvfølgelig et fordyrende element å ha flere sluknings metoder i bruk og tilgjengelig. Men dette «spareres» fort inn med en større brann. Og fremfor alt, det er mye sikrere og verdiene våre vil vi ha en større mulighet for å bevare!

2 kommentarer:

Birgir sa...

Så de er inkompetente fordi gjorde EN feil?

Jan Kåre Christensen sa...

Birgir feilen er like stor som om du hadde begynt å kjøre på venstre side på veien der det har høyre regel!

En umulighet å følge og etterleve!