mandag 11. april 2022

Nr. 3006: Tidenes tilbaketog av en noen etat i hele Norge ser vi at Plan- og bygningsetaten her i Oslo er i ferd med å gjøre da våre argumenter for godkjennelse, nå skal være gyldige i den nye småhusplanen som er foreslått av PBE!

 Nr. 3006:

Tidenes tilbaketog av en noen etat i hele Norge ser vi at Plan- og bygningsetaten her i Oslo er i ferd med å gjøre da våre argumenter for godkjennelse, nå skal være gyldige i den nye småhusplanen som er foreslått av PBE!

 

Til avdeling for byutvikling                              Oslo 11/4. 2022

Groruddalsenheten

Sissel Belgen Jakobsen - saksbehandler

202102096 – 486

 

Vi fikk i Altinn et forslag hvordan den nye småhusplanen for Oslo er foreslått skal bli.

Dere skriver også følgende:

«vi vil reviderer småhusplanen og ønsker din mening!»

 

Alt det vi har argumentert for, er nå implisert i den nye småhusutkastet fra PBE sin side. Det er som tatt ut av vår søknad og argumentasjon!

Når jeg leser søknaden til Ferdigattest AA og Paul Løvaas, så kunne en trodd at han hadde nesten skrevet deler av dette som nå PBE legger frem som et forslag! Det viser bare at vi har hatt «rett» hele tiden, og PBE feil åpenbart!

 

Vi vil prøve både å svare på dette, men vi er temmelig overbevist at den største utfordringen for å få til en god løsning.

Det er faktisk Plan- og bygningsetaten selv som har vist seg å være temmelig vanskelig, inkompetente og til dels drevet med forskjellsbehandling og annet.

På mange måter, dette er ikke en etat som er i «eliteserien», heller tvert imot. I de «lavere» divisjoner når det gjelder det meste sannsynligvis!!!!!!!

Derfor blir dette også noe personlig, for å advare politikere og andre at vi alle står mest sannsynlig ovenfor at det største hinderet for en god løsning.

Det er PBE her i Oslo, for det er vanskelig å se for seg at de skal kunne mestre denne oppgaven som de skal gjøre ifølge ordren i fra Oslos politikerne.

På mange måter er PBE at ting ikke er på stell der, at før en går videre i prosessen. Burde en tatt med de interne forholde i PBE.

Deres duelighet og kompetanse, eller retter sagt, mangel på duelighet og redelighet! Deres evne til å takle og håndtere de som har innvendinger og kommer med saklige argumentasjoner er nøyaktig lik som en finner i land som vi ikke ønsker å sammenligne oss med, dessverre!

Grunnleggeren bak Tinholt Eiendom AS er Terje Tinholt, en mann med meget bred erfaring og kunnskapsrik i motsetning til PBE her i Oslo som har svært liten og ingen kunnskap om det meste?!

Terje Tinholt sier nøyaktig det samme som vi har sagt og skrevet i flere år angående Plan- og bygningsetaten her i Oslo «Oslo drives som en østeuropeisk stat med diktatorbeslutninger!»

Videre skriver og hevder han følgende:

– Skandale av dimensjoner – oppfører seg som diktator

(Sitat slutt.)


I mailen vi fikk står følgende:

«Plan- og bygningsetaten (PBE) har fått en politisk bestilling fra rådhuset om å revidere småhusplanen, og legger nå fram et planforslag til offentlig ettersyn frem til 30. mai.»

 

Hvis politikerne tar innover seg at først må PBE oppe å gå, før videre vei. Hvis ikke, så vil ting fort bli verre enn bedre hvis slike regelryttere som er null løsningsorienterte håndtere enda mer regler og forskrifter.

Fort ende i enda mer forskjellsbehandling, trakassering og mobbing.

 

Da Kjell Magne Bondevik var Statsminister, spurte han alltid kommende Statsråder følgende:

«Er det noe du har i bagasjen fra tidligere som kan bli et problem for deg som statsråd?»

 

Regner med at dere ikke kommer til å få så mange tilsvarende mailer og synspunkter vinklet slik.

Derfor skriver vi mer en to sider da vi egentlig representerer mange som nok er blitt utsatt for PBE.

Men har gitt etter, for de har alt for stor makt. Hvis en klager og påpeker fei de gjør, får en stort sett lite og ikke noe gehør.

Da alle andre instanser forsvarer og overser vår argumentasjon.

Dette er også noe som burde ha blitt gjort noe med!

 

Her er det i våre øyne rett og slett en katastrofe for Plan- og bygningsetaten opp imot oss

 

PBE har aldri noen gang tatt hensyn til våre synspunkter, betraktninger og innvendinger, men bare overkjørt oss gang på gang.

Med vedtak, bøter og annet i rene gangster og mafia still.

 

For det andre, i denne nye småhusplanen er det vektlagt mye i forhold opp imot hva vi har påpekt, som sannhet og en virkelighet.

PBE har imøtegått oss på dette (uten begrunnelse, forklaring og svart på spørsmål som forvaltningsloven pålegger dem å gjøre), og gitt oss avslag på vår søknad om dispensasjon.
Her møter de seg selv virkelig i døra, og det til gangs.

 

Godkjent andre som har bygget uetisk, u-funksjonelt og på alle måter bryter med det allerede eksiterende miljøet.

Intensjonene med lovverket med å gjøre eiendommene pene og grønne, har ikke vært PBE varemerke. Men å få på en plating og asfalt.

En sann katastrofe er hele PBE, dessverre!

 

Bl.a. vi bor i et eldre villastrøk med til dels høye murer opp imot 5 meter og høyere enn vår, alt slik blir ikke tatt hensyn til og er i med i beregningen og annet som er relevant til vår gunst.

Vi bor nå i dette landet som vi nå bor, men fjell, knauser og annet som gjør at vi har et ulendt og variert terreng.

Vi har f.eks. en mur som ikke er høyere enn allerede eksisterende murer.

Vår mur 100 % tilpasset vår tomt, og gjør vår eiendom ideell og perfekt.

Holder fyllmassene på plass, og har gjennom en meget pen og funksjonell mur fått alt det en kan ønske seg, og mer til.

Et flattere og grønnere uteområde til lek og utenomhusopphold opp imot vårt hus og eiendom.

Muren er dradd ½ meter lengre inn en vår bedritne og ekle skråning som vi hadde før. Som naboen vår har i dag og med all ulempe det fører med seg.

 

 

Fått en trapp som ligger helt på vår eiendom som også PBE vil at skal rives i tilknytning til en liten bod på 11 kvm2 som også er pålagt skal rives.

Med andre ord, alt det som PBE ønsker for den nye småhusplanen.

Det skal nå rives! Fatte den som det kan.

 

Det står i den nye planen følgende:

 

7.2 – Plassering og kvalitet på uteoppholdsareal

 

Uteoppholdsarealet skal ligge godt tilgjengelig fra boenheten. Uteoppholdsareal skal i sin plassering og utforming være egnet for lek, opphold og rekreasjon, og kunne brukes av ulike aldersgrupper.

 

Vi har søkt dispensasjon på dette grunnlaget, og her kommer det frem som viktig i denne nye planen.

Med bøter og hat-vedtak på nå til sammen ½ million imot oss, er vi «belønnet». Skulle vi da få dispensasjon og godkjennelse nå da?

Hvis ikke, vil PBE si at den nye planen vil en egentlig ikke ha!

 

Da vi søkte i 2016 gjennom Ferdigattest påpekte dette og mange andre momenter, se her for noe.

 

Mht. uteoppholdsareal:


PBE har i sitt vedtak vedrørende bod vektlagt uteoppholdsarealene. Tiltakshaver opplever denne argumentasjon i noen grad å være motstridende da etaten i fm. bod vektlegger utearealet mye, mens man i fm. forbedringen av utearealet knyttet til muren ikke tillegger dette nevneverdig vekt.

Vi forstår etaten mht. at bod i noen grad beslaglegger areal avsatt til uteopphold, jf. gitte tillatelser til boliger. Vi forstår også at etaten har lagt til grunn at skrånende terreng (inntil 1:3) anses som brukbart (uteoppholdsarealene mot vest dersom man ikke etablerer mur). Mht. avsatt uteareal så vil vi påpeke at grunnet endrete bestemmelser mht. beregning av uteoppholdsareal, så har faktisk utearealene til boligen regneteknisk økt, jf. gitte tillatelse til bolig, selv etter etablert bod. Før anså ikke PBE arealer i fm. takterrasse å være «brukbare», mens iht. endrete bestemmelser så gjør de det.

Således oppfylles krav til uteareal uavhengig av om boden etableres eller ikke. Mht. utearealene mot vest så vil vi igjen påpeke at flate arealer gir bedre muligheter for variert uteopphold enn skrånete arealer. Det bes i denne anledning om at kommunen ser hen til nabotomtene, og de fleste tomter nedover Stormyrveien (hvor trapping av terreng er forholdsvis utbredt) i sin klagesaksvurdering. Det framstår opplagt at det ikke bare er tiltakshaver som har hatt et ønske om å flate ut det kuperte terrenget med et ønske om flatt uteområde.


Alternativ løsning:

Mht. bod så er tiltakshaver klar på at man ønsker denne saken vurdert av Fylkesmannen, dersom etaten eller kommunens politikere ikke omgjør eget vedtak, da man opplever omsøkt bod å gi gode kvaliteter til egen tomt samtidig som det på ingen måte berører andre. Boden

er verken estetisk skjemmende eller «i veien» for noen.
Mht. mur så er det absolutt ønskelig å opprettholde muren som den er og ikke endre på plasseringen. Det kan vurderes å forblende muren med naturstein, da kommunen mener at murer i området stort sett er oppbygd slik, men dette vil etter tiltakshavers oppfatning være
negativt mht. estetiske forhold.


Konklusjon:
Det bes om at etaten vurderer sine avslag på nytt, og omgjør disse.


Med vennlig hilsen,
Paal Løvaas
For Ferdigattest Byggesak A/S

(sitat slutt.)

 

Vi har både bygget og argumentert for dette som den nye småhusplanen legger så mye vekt på. Vil da PBE trekke bøtene imot oss?

Gi oss dispensasjon og godkjennelse?

Hvis det ikke gjøres, kan en skrote hele den nye småhusplanen før den er satt ut i live.

Tale slik med to tunger, det er utilbørlig og makt- og myndighetsmisbruk.

Som noe etter vår oppleves med PBE har de gjort til normen.

Det er ille å oppleve slikt, er meningsløs og primitiv forskjellsbehandling.

Det er en inhuman måte PBE operer på ovenfor oss!

Kun trodd at vi hadde gjort en forbrytelse, eneste er at vi har prøvd og fått det til. Å gjøre vår eiendom pen, funksjonell, grønn og i vater på alle plan.

At vi har oppgradert vår eiendom, lykkes med det. Og nå skal den nye planen fra PBE, er som tatt ut i fra våre argumenter som PBE har prøvd å neglisjere og straffe oss for. Det viser bare at vi har vært fremsynte, og PBE har motarbeidet det som de nå vil at skal være normen for alle.

 

Når det også gjelder boden, så får vi egentlig et større og penere uteområde da boden gjør at vi kan samle ting der som vi ellers måtet hatt under presenning eller stått ute og virket skjemmende og rottete.

Nå kan vi ha alt samlet i boden, som også kommer utleier til gode som ellers har en trang inngang da den ligger under bakkenivå.

 

Tar med også litt mer fra den nye småhusplanen, som viktige, som samsvarer både med våre argumenter som er blitt fullstendig neglisjert og oversett av PBE. Men som nå tross alt står i dette på mange måter gode forslag.

Forslaget er i tråd med våre neglisjerte og motarbeidede argumenter.

Ved dette nye forslaget går egentlig PBE imot alt de ellers har ansett som ulovlig.

Det står i det skrivet vi fikk følgende:

«Målet med revisjonen er å bevare områdenes karakter og grønne verdier.»

Grønne verdier har vært noe PBE har motarbeidet, nå får vi håpe på en klar forbedring og forandring.

 

§ 3 Hensikten med reguleringsplanen

Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for en utvikling i planområdet med bebyggelse med småhuskarakter, og å opprettholde og styrke småhusområdenes kvaliteter. Planen skal ivareta områdenes estetiske, funksjonelle, kulturminnefaglige og miljømessige kvaliteter knyttet til eksisterende bebyggelse, landskap, vegetasjon og biologisk mangfold.

(sitat slutt.)

 

Vår eiendom innbefatter alt dette, ikke minst etter vi bygget mur, trapp og bod. Som PBE nå vektlegger og vi har argumentert for. At vi nå ikke skal få godkjennelse vil være sterkt selvmotsigende og klanderverdig.

 

§ 5 Utomhusplan


Ved innsendelse av søknad om tillatelse til tiltak kreves utomhusplan. Denne skal vise både eksisterende og planert terreng for eiendommen og terrengtilpasning til naboeiendommene, samt opparbeiding av utearealene.

Terrengbehandling, beplantning og annen opparbeiding i samsvar med godkjent utomhusplan må være utført før midlertidig brukstillatelse gis.

(sitat slutt.)

 

Vi bor også i et gammelt villastrøk, med murer langt høyere enn vår. Da at det skal vektlegges at vi har en mur som er «høy». Er også imot planen, då vår mur er såpass «lav» at den kommer ned imot det som PBE kan tillatte.

Murer på 1.5 meter, men vår er 1.8 meter. Realistisk, er vår tomt så bratt at eneste gode alternativ er muren som allerede er på plass.

PBE legger også til grunn den mest ugunstige forhold for oss.

Ikke realitetene og at de veiledet oss hvordan bygge, dog muntlig.

Det som PBE holder på med, er regelrytteri, makt- og myndighetsmisbruk.

Muren ligger også på en rett strekning, så med hensyn til utsikt har høyden ingen betydning. Her som ellers blir alt det vi holder frem ikke tatt hensyn til.

 

Vårt forhold passer på c, men PBE helt bevist legger seg på a for være mest mulig vanskelige ovenfor oss. Dette er igjen for å ramme oss, da i realiteten er det de som veiledet oss og det ble bygget slik det ble gjort.

 

Følgende unntak tillates:

a. På flate og svakt skrånende tomter skal samlet høyde på støttemurer, fyllinger og/eller skjæringer ved bebyggelse maksimalt være 0,5 meter.

b. For skrånende tomter med fall 1:6 – 1:3 skal høyde på støttemurer, fyllinger og/eller skjæringer samlet ikke overskride 1 meter.

c. For bratte tomter med terrengfall mer enn 1:3 skal høyde på støttemurer, fyllinger og/eller skjæringer samlet ikke overskride 1,5 meter

 

6.5
Ved alle tiltak etter plan- og bygningsloven (pbl) skal det legges stor vekt på bevaring av eksisterende terreng og vegetasjon. Terrenginngrep for å oppnå høyere utnyttelse, annen plassering eller høyere gesims- og terrenghøyde enn tomtens naturlige topografi legger til rette for tillates ikke. Ferdig planert terreng skal tilsvare eksisterende terrengnivå.
Følgende unntak tillates:

c. For bratte tomter med terrengfall mer enn 1:3 skal høyde på støttemurer, fyllinger og/eller skjæringer samlet ikke overskride 1,5 meter.

(sitat slutt.)

Vår tomt var så bratt at før vi bygde trappa, så hadde vi et tau vi måtte holde oss i. Ned slengte vi oss i det, og opp klatret vi i det.

Nå har vi fått en flott trapp som ligger helt inne på vår eiendom, men den er sier PBE ulovlig. Riv den og ikke ha dialog med oss, vi vil gjøre alt så vanskelig vi kan for dere

Vi nå skal måtte både rive mur, trapp og bod oppleves som urimelig og selvmotsigende i henhold til denne nye planen (også gammel plan.)

Vil nå PBE gå i seg selv, innrømme feil og godkjenne det vi har bygget som passer perfekt opp imot det som nå skal være den nye småhusplanen?

Eneste grunn for ikke vi kan få dispensasjon og godkjennelse er prestisje og uvilje ifra Plan- og bygningsetaten her i Oslo.

Dette er ufin og unfair forskjellsbehandling i vår disfavør. Ikke noe annet, da er det også makt- og myndighetsmisbruk (tyranni og overformynderi.)

§ 11 Minste størrelse på boligtomter
Minste tomtestørrelse skal være 600 m2.

§ 12 Uteoppholdsareal


Det skal settes av uteoppholdsareal etter følgende norm.:
a. Minimum 200 m2 for eneboliger og 300 m2 for tomannsboliger.
b. Minimum 100 m2 per boenhet/leilighet der BRA er lik eller større enn 55 m2 i annen boligbebyggelse/ boligtype enn ene- eller tomannsbolig.
c. Minimum 50 m2 per boenhet/leilighet der BRA er mindre enn 55 m2 i annen
boligbebyggelse/ boligtype.
Arealnormen gjelder både for nye boliger og for eksisterende boliger på eiendommer hvor det skal gjennomføres tiltak. Arealnormen gjelder også ved endring av antall eller størrelse på leiligheter i eksisterende bebyggelse og ved fradeling av eiendommer.
Minst 3/4 av uteoppholdsarealet skal være på terreng. Takterrasser medregnes i uteoppholdsareal.
(sitat slutt.)

 

Vi har også takterrasse på ca. 55 kvm2, som gjør eiendommen vår enda mer i tråd med foreslått plan (takterrasse anbefales også, spesielt på sommertid.)

 

I vårt tilfelle, så er vår mur med på å gjøre alt dette som nå PBE impliserer i den nye planen.

Vi har fått et flatere, større og grønnere uteområde.

Alt i alt er det faktisk ikke en eneste negativ ting med vår mur, tapp og bod.

Kun i PBE sine øyne er dette et problem.

Selv om vi har påpekt at dette ikke er faktum.

Et narrativ er det PBE holder på med.

Nå når de også møter seg selv i døra med en foreslått plan som samsvarer både med vår tidligere argumentasjon.

Samt faktiske forhold, så må det da være mulig å innse at en virkelig har tatt grundig feil?

 

Det må da være mulig selv for PBE at her har de tatt grundig feil?

Det heter i en fjellvettregel at det er ingen skam å snu som de har nå gjort i denne nye planen.

Da må dette også komme oss til gode, eller skal de være lov med forskjellbehandling bare fordi vi ikke har godtatt PBE mange, stygge og unødvendige vedtak, bøter og annet?

 

Håper på tilbakemelding, godkjennelse og at vi får en beklagelse!

 

Sannheten er at PBE har en regel for Fam. Christensen.

Helt annen regel for alle andre.

Andre får dispensasjon for opptil 70 ganger våre overskridelser, men vi blir straffet for minimale forhold!

 

Ikke bare at vi har vært forutseende og bygget i samsvar med den foreslåtte småhusbebyggelsen.

Men blitt utsatt for et regelrett tyranni, overformynderi, makt- og myndighetsmisbruk med å bli slik neglisjert og forskjellsbehandlet!!!!!

 

Når vi får godkjent muren, vil automatisk boden bli godkjent da vi da får mange flere kvm2 eiendom. Kan da komme innenfor grensen med hensyn til de få kvm2 vi er nå over med hensyn til utnyttelsesgraden av tomten.

Tar en med takterrassen hos oss, er vi allerede langt innenfor.

Noe PBE helt bevist ikke har gjort og villet, de er bare tverre!

Her har PBE gjort seg dirkete onde og vrange ovenfor oss.

Men med den nye planen, så er det åpenbart at vi er milevis innenfor på alle områder å få godkjent mur, trapp og bod.


Legger ved noen bilder.

Mvh
Berit og Jan Kåre Christensen
Krokstien 2 c
0672 Oslo

 

Her er muren vår. Naboens skråning som vi hadde før.

Det er ikke tvil om at muren vår er tusen ganger bedre enn sterk skråning som en ikke kan bevege seg på.

Det faller fyllmasse ned i veibanen, spesielt på fuktige dager.
Det er åpenbart ingen hindring i utsikten her da det også er en rett strekning. Det er kun PBE rigide måte å behandle oss på som har gjort at mur, trapp og bod ikke er godkjent.

 



 

Se så fint hos oss, men hos naboens skråning som ligger nesten ute i veibane bedriten og uetisk.

Hos naboens skråning som ligger nesten ute i veibanen, den er «lovlig».

Mens vår mur, er «ulovlig» av bl.a. at den ligger for langt ute i veibanen.

Dette viser bare at PBE er et problem, ikke en løsning.

 


Her fra Stormyrveien, bred og fin. Naboens mur/garasje over på den andre siden er ca. ½ meter høyere enn vår mur. At dette skal være et problem med vår mur er ikke noe annet enn løgn ifra PBE side. De lyver notorisk ovenfor oss.

 

 

Se så rett, plent, grønt og en riktig fin tumleplass som ivaretar absolutt alt.

 

 

Vakkert, grønt, åpent og fritt.

 

 

En liten bod på huset skyggeside. Hva er problemet med den?

Finnes ikke, det er estetisk pent og her kan vi oppbevare ting trygt, tørt og ryddig.

 

 


Med muren får vi utnyttet tomten maksimalt og her er det boltreplass og grønt.

På mange måter med takterrassen og ved muren får vi en tomt som passer inn i ønsket for den nye småhus planen. Rive og føre tilbake til slik vi hadde det før, vi forringe eiendommen og være skritt bakover.

Hvem tjener på dette? Og hvem taper på dette?

Vi, ingen andre. Da det vi har bygget påvirket ikke en eneste person negativt.

Det er for oss veldig positivt, rett og godt.

Faktumet er at det kun positivt med det vi har bygget, ikke noe negativt.

Samlet sett fremstår da at vi ikke for dispensasjon og godkjennelse som ond, menigløst og forskjellsbehandling da andre får godkjennelse og dispensasjon fra forhold hinsides våre i negativ henseende.
Tegninger av mur og bod, som viser at det vi har bygget er en oppgradering av eiendommen og bomiljø i tilknytning til huset vårt. Helt ideelt og topp, topp.

 



 

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Der ser du.Alt ordner seg for snille gutter. Bare å stå i stormen og holde ut,så får man rett til slutt. God Påske Jan Kåre

Jan Kåre Christensen sa...

God Påske til deg også!

Alt det vi har argumentert for, er nå implisert i den nye småhus fordringene fra PBE sin side.
Det er som tatt ut av vår søknad og argumentasjon!

Når jeg leser søknaden til Ferdigattest AA og Paul Løvaas, så kunne en trodd at han hadde nesten skrevet deler av dette som nå PBE legger frem som et forslag!