lørdag 3. juni 2023

Nr. 3225: Ledelsen i Unibuss er ikke i takt med ellers Oslos befolkning som sparket meg for å ha spilt kristne radioprogrammer med moderat lydnivå!

Nr. 3225:

Ledelsen i Unibuss er ikke i takt med ellers Oslos befolkning som sparket meg for å ha spilt kristne radioprogrammer med moderat lydnivå!

 
https://blog.janchristensen.net/2023/02/nr-3178-det-var-dokumentert-av.html

 

Det er nå snart 2 år siden jeg måtte slutte å kjøre buss her i Oslo.

Der jeg fikk sparken for å ha hørt på kristne radioprogrammer med moderat lyd nivå.

https://www.extraavisen.no/jeg-synes-det-er-rart-a-miste-jobben-fordi-jeg-er-kristen/

 

Har truffet en del av mine tidligere kollegaer her i Oslo.

Alle som en, om de er etnisk norske eller ikke.

Kristne, profane eller muslimer.

Alle sier det samme.

Det var meningsløst og rigid oppførsel av ledelsen i Unibuss og Per Christian Bing som var den personen fremfor noen andre som ønsket meg bort.

 


Personalsjef Per Christian Bing,  Unibuss 

På mange måter er ikke ledelsen i Unibuss i takt med vanlige Oslo-borgere som godtar og aksepterer hverandre i det store og det hele.

Uansett hudfarge, etnisitet, opprinnelse, stand og nasjonalitet.

 

Oslo er en flerkulturell by der en faktisk godtatt hverandre langt mer enn Unibuss og busselskapene gjør. At jeg mistet jobben for å ha spilt kristne radioprogrammer. Det er å være i utakt med ellers hva som foregår og blir akseptert her i Hovedstaden!

 

Her en artikkel skrevet av Avisen Exstraavisen:

 

Nr. 2896:

Artikkel sakset ifra nettavisen Extraavisen, med tittelen «Jeg synes det er rart å miste jobben fordi jeg er kristen»!

 

https://www.extraavisen.no/jeg-synes-det-er-rart-a-miste-jobben-fordi-jeg-er-kristen/?fbclid=IwAR3ABA3eQuRvHQDV2wkWVggDZhZ5C2ziHsoaN20esOpI_UTmuOKziUPm8Jw

 

Jan Kåre Christensen (56) mistet jobben som bussjåfør på flekken, etter å ha spilt kristen musikk i en av bussene som han kjørte.

Bildet

 


 

Jeg synes det er rart å miste jobben fordi jeg er kristen

 

Det var Dagen som først omtalte den spesielle nyheten.

 

I Oslo tingrett ble det utført en rettssmekling som vil si at Christensen får et sluttoppgjør på 473.000 kroner, som tilsvarer en 13 måneders lønn.

 

Extraavisen har vært i kontakt med Christensen som mener at han har mistet jobben basert på et usaklig grunnlag for å spille kristen musikk gjennom en kristen radiokanal.

 

– Jeg mener det er veldig spesielt at man ikke skal kunne få velge å høre det man vil høre på. For meg er det helt surrealistisk at det skal være normalt å høre på P1 og andre riksdekkende radiokanaler når man ikke kan høre på en helt normal kristen radiokanal i et land med kristne verdier, sier Jan Kåre Christensen til Extraavisen.

 

Hvorfor takket du ja til en sluttpakke?

 

– Jeg tok den beslutningen på grunn av økonomi og at jeg vil helst ikke lage bråk rundt denne saken, men i denne saken har jeg kjempet helt alene. Her burde folk vise sin vilje til å klage saken inn til Arbeidstilsynet for den oppførselen jeg har måttet oppleve. Diskrimineringsnemnda har også vært koblet inn.

 

Unibuss har tidligere sagt til Avisa Oslo at Christensen ikke har innrettet seg etter å ha fått flere klager for å spille høyt på radioanlegget, og at det er det som er grunnlaget til at han blir nå oppsagt.

 

Til Extraavisen sier Christensen at han ikke kjenner seg igjen i uttalelsen om at musikken har stått høyt.

 

– Volumet har stått på samme nivå som alle andre radiokanaler, så jeg har ikke hatt kanalen høyt som det fremkommer. Jeg synes godt at folk kan vise litt motstand selv om det er gjort et forlik. Det er litt rart med tanke på at jeg skal miste jobben fordi jeg er kristen.

 

Christensen sier at han har tro på å få en jobb som bussjåfør igjen, etter å ha sendt inn søknader.

 

– Jeg har fått et jobbtilbud, men har satt den på vent inn til videre siden jeg har lyst til å se om det er andre ledige stillinger innen bussnæringen i Oslo.

 

Til Avisa Oslo sier bystyrepolitiker Espen Andreas Hasle (KrF) at han blir bekymret når han hører at Christensen blir oppsagt fordi han hører på kristen radio.

 

– Vi kan ikke ha et samfunn hvor det å ha en tro er et problem. Jeg har en bekymring for at det i samfunnet blir stadig mer uglesett å utøve sin tro. Det å ha en tro er en ressurs for samfunnet. At det er synlig i offentligheten og folk er åpne om å dele det på en respektfull måte, er viktig for at vi kan leve godt sammen i et åpent samfunn. Jeg vil støtte alle som ønsker å utøve sin tro.

Skrevet av Daniel DeNiazi

 

 Ingen kommentarer: