torsdag 22. januar 2015

Nr. 1015: Der Muslimene er i dag var vi i Europa og den katolske kirka under den mørke middelalderen!



Nr. 1015:

Der Muslimene er i dag var vi i Europa og den katolske kirka under den mørke middelalderen!

Det er virkelig ille det vi ser med muslimene som nærmest dreper, lemlester og på alle måter fremstår som voldelige og onde. Alt dette gjør de i Allahs og Guds navn. Dette gjør det egentlig enda ondere og mer villfarent en det hadde vært uten å nevne Guds navn.
(fortsettelsen etter bilde).



Som verdens kristne er delt inn I to hovedblokker, så er også verdens muslimer delt inn I to hovedblokker - sjia og sunni, hvorav sistnevnte utgjør ca. 85-90%.
Sjiamuslimene tror bl.a. at Muhammeds svigersønn og fetter Ali var Muhammeds etterfølger til Kalifatet og var den første imam, utvalgt av Gud.
Sunnimuslimer mener I motsetning til sjiamuslimene at det var Alu Bakr (Al al-Sunnah) som var den første kalifen og ikke Ali (som de anerkjenner som den 4. kalif).
Begge grenene av islam har til felles at de tror på islams fem pillarer, Koranen samt Muhammed som Guds siste budbringer. De deler imidlertid ikke et felles syn på hadithene og hvordan sharia-lovene skal tolkes. Likhetene mellom de to hovedgruppene er m.a.o. større enn forskjellene.


Jeg og kona var i Peterskirken i Roma for 3-4 år siden. Kjente bare det uhyggen der med å gå rundt der med alle de døde pavene som lå der, persondyrkelsen og alt annet krams. Men vi var i Paulus kirken, der gikk det an å puste. For et frelst og født på nytt menneske er døde paver ikke noe, men det å kunne søke til stillhet og bønn. Det gjør godt. Her fra Paulus kirken i Roma bilde tatt av Jan Kåre Christensen




Bok som ligger på hjemmesiden vår angående forfølgelse.
Men historien forteller oss at dette har skjedd før!

Forkynneren 1. 9 Det som har skjedd, skal atter skje, og det som ble gjort, skal gjøres på nytt. Intet er nytt under solen.

Vi må ikke være besserwissere og se ned på muslimene, selv om det er ille det som skjer. Faktumet er at egentlig alt det som muslimene i dag gjør, i Guds navn. Det har også det «kristne» Europa med den katolske kirka i spissen gjort før. Men Vi har lært noe, om det står langt, meget langt igjen fremdeles. Og en del av forførelsen som var før, er der i dag også men i en annen form og på en annen måte.

Hvordan oppsto den katolske kirke!

Fra det store Norske leksikon:
Historie

Allerede på apostlenes tid fikk menigheten i Roma en særlig stilling. Senere ble Roma sentrum i den vestromerske rikskirken, som den katolske kirke historisk sett er en videreutvikling av. Pavedømmet fungerte lenge som en del av det østromerske (bysantinske) rike, men fra slutten av 700-tallet søkte det stadig mer støtte hos de frankiske konger. Dette førte til en økende avstand mellom kirken i vest og øst.

I høymiddelalderen fikk kirken et mer vestlig, latinsk preg, særlig etter «Det store skisma» med Konstantinopel i 1054. Med pave Gregor 7 (pave 1073–85) ble pavestolens makt og innflytelse innad i kirken styrket. Det oppstod konflikt med keiseren og kongene da han også gjorde krav på overhøyhet over den verdslige makt. Se investitur. I senmiddelalderen styrket kongemakten sin posisjon i forhold til kirken, og kravet om reformasjon av kirken vokste. Reformasjonen på 1500-tallet førte til at store deler av Nordvest-Europa gikk tapt for den katolske kirke. Men disse tapene ble mer enn kompensert av resultatene av misjonsvirksomheten i Mellom- og Sør-Amerika.

Opplysningstidens kirke- og kristendomskritikk drev kirken i stadig mer politisk konservativ retning, samtidig som pavens stilling ble styrket. Denne utviklingen kulminerte ved 1. vatikankonsil, da pavens ufeilbarhet i lærespørsmål ble proklamert. Dette falt sammen med at han mistet sin verdslige makt da Italia ble forenet. Det 2. vatikankonsil gjenopprettet en viss balanse i forholdet mellom paven og de andre biskopene, men paven har fortsatt betydelig makt. Se for øvrig kristendommen(historikk), pave(historikk), episkopalisme og papalisme.
(sitat slutt).

Vi kan ikke ta med alt, men gjennom 1700 år er den katolske kirka ansvarlig for å ha drept et sted mellom 50 – 100 millioner mennesker.

Her er det mange eksempler å ta fatt i. Men den katolske kirka har systematisk fra 300 tallet og nesten helt opp til i dag forfulgt, drept og stengt ute de sanne kristne, Jøder og andre. Inkvisisjonen er kanskje mest kjent, men dette med drap, forfølgelse og utestengelse har foregått lenge før inkvisisjonen på 11-1200 tallet. Og lenge etterpå.

Her fra Wikipedia om inkvisisjonen:
Inkvisisjonen var en betegnelse på flere instanser innenfor den katolske kirke som var ansvarlig for å bekjempe kjetteriet.
Det er ikke usannsynlig at selve betegnelsen kjetter via tysk, kommer av katar. Katarene betegnes som en religiøs, kristen, gnostisklignende bevegelse som oppstod på 1100-tallet. Dette kom parallelt med riddervesenet, trubadurene og kjærlighetsdiktningen i Provence og det nåværende sydlige Frankrike. Området var den gang kristendommens grensetrakter mot det maurisk-muslimske Spania. Det var først på bakgrunn av det albigensiske kjetteriet (navngitt etter den franske byen Albi), at inkvisisjonen ble en permanent ordning satt i system for å ta hånd om problemet. Da inkvisisjonen begynte på 1100-tallet, trengte kirkerådene sekulære herskere til å forfølge kjetterne.

Den første av inkvisisjonene som foregikk i middelalderen, ble kalt den episkopale inkvisisjonen. Denne ble stiftet i 1184 etter et brev fra paven. Det var en såkalt pavelig bulle, kalt Ad abolendam som betyr «til formål å bli kvitt det». Inkvisisjonen var et svar på katarenes økende kjetteri i det sydlige Frankrike. Den ble kalt episkopal fordi den ble administrert av lokale biskoper (latin episcopus). Den episkopale inkvisisjonen var av mange grunner lite effektiv.

Den pavelige inkvisisjonen i 1230-årene ble satt i verk da den episkopale inkvisisjonen feilet. Den bestod av profesjonelle som var trent spesielt for å gjøre jobben etter pavens ønsker. Enkeltpersoner ble valgt ut fra forskjellige ordener og sekulære kirketjenere, men de kom primært fra Dominikanerordenen, som hadde en rekke passende egenskaper.

Etter det 13. århundre spredde inkvisisjonen seg nordover til Tyskland og Skandinavia. I Nord-Europa var inkvisisjonen betraktelig mildere, og i de skandinaviske land hadde inkvisisjonen lite å si. I Norge virket den aldri, og de første heksejaktene begynte først etter reformasjonen. Inkvisisjonen ble aldri etablert i England, men Christofer Columbus tok den med seg over Atlanterhavet. På slutten av 1400-tallet var den spanske inkvisisjonen blitt uavhengig av Roma og underlagt spanskekongen. Deres håndtering av konverterte muslimer, jøder og illuminister er med sine offentlige avstraffelser (se «auto da fe»), er et mørkt kapittel i inkvisisjonens historie.

Paven Paul III etablerte i 1542 en permanent samling av kardinaler og andre med kirkelige embeder, hvis oppgave var å bevare og forsvare troens integritet, samt undersøke og fordømme feil og falske doktriner. Dens navn var Den hellige kongregasjon for den hellige romerske og universelle inkvisisjon, og dette dikasteriet heter nå Kongregasjonen for troslæren.
(sitat slutt).

Den katolske kirka historie er heslig, ille og vond. Men heldigvis, det har blitt slutt på drap, tortur og annet.

I følge den katolske kirka har det vært 266 Paver. Selve Pavedømmet er direkte Antikristelig, ubibelsk og vanhellig. Dirkete imot hva Jesus sa og lærte:
Matt. 23. 8 Men dere skal ikke la noen kalle dere rabbi, for én er mesteren deres, og dere er alle søsken.  9 Og dere skal ikke kalle noen her på jorden far, for én er deres Far, han som er i himmelen. 10 La heller ikke noen kalle dere lærere, for dere har én lærer: Kristus. 11 Den største blant dere skal være tjeneren deres. 12 Den som setter seg selv høyt, skal settes lavt, og den som setter seg selv lavt, skal settes høyt.

Vi skal ikke kalle noen for Far, men være lært av Herren. Paveembete er noe som det overhode ikke finnes dekning for i Guds ord. Med andre ord, det er ubibelsk!

Etter den katolske kirka sluttet å lemleste, drepe, torturere og ødelegge mennesker ble den «bedre»?

Både ja og nei! Selvfølgelig var det virkelige godt at den har forandret seg, om det virkelig har tatt sin tid. Og dette gjorde den ikke av seg selv, men gjennom påvirkning utenfra.

Men mange av de «største» vranglærene er kommet ut av den katolske kirka de siste århundrene etter den ble «bedre» og ikke for slikt frem som den gjorde før.

Den katolske kirke begrunnes pavens status, blant annet i læren om pavens ufeilbarlighet. Enkelte katolikker har nok rett i at denne læren ofte misforstås. Den katolske kirke lærer selvsagt ikke at paven uttaler seg på ufeilbarlig måte hver gang han åpner munnen. Det er bare i enkelte gitte situasjoner at pavens ord er å betrakte som ufeilbarlig, nemlig når han kommer med såkalte ex cathedra uttalelser. Altså, når han uttaler seg om lærespørsmål på definitorisk og autoritativ måte. Dogmet om pavens ufeilbarlighet er faktisk et av de nyere lærepunktene i den katolske kirke. Det ble fastslått ved det 1. vatikankonsil i 1869-70, blant annet med følgende ord:


"Når biskopen av Roma fra sin lærestol ex cathedra, (ufeilbarlig) på endelig vis avgjør spørsmål om tro og liv for hele kirken, har han, ved den guddommelige bistand som er lovt ham i den hellige Peter, den ufeilbarhet som vår guddommelige Frelser har gitt sin kirke når den avgjør spørsmål som gjelder tro og liv".


Siden 1870 har paven talt ex cathedra bare én gang. Det skjedde i 1950 da han fastslo dogmet om Marias legemlige opptagelse til Himmelen. Fra katolsk hold blir det som nevnt gjort et poeng av at dette. Ex cathedra uttalelser er meget sjeldne, får man høre. Jeg for min del føler meg likevel ikke så beroliget av dette. Jeg synes heller ikke at selve læren om hva en ex cathedra uttalelse er, virker særlig hyggelig eller oppbyggelig.  En bør nemlig merke seg følgende: Til en ex cathedra uttalelse hører et såkalt anathema, det vil si, en forbannelsesærklærig. som rettes mot de som ikke tror dogmet. Da Pius XII definerte Jomfru Marias legemlige opptagelse til Himmelen som katolsk dogme, ble følgende forbannelse uttalt:


"Derfor, hvis noen, som Gud forbyr, skulle våge å med overlegg benekte eller kaste tvil over det vi har definert, la ham vite at han fullstendig har falt fra den guddommelige og katolske tro".
(hentet fra nettet).


I dag har forførelsen, boikotten og maktsyken til den katolske kirka gått over i en ny og annerledes form!

For all del, jeg «lengter» ikke tilbake til den mørke middelalderen. Men ingen må tro at den katolske kirka er blitt den reformerte kirke. At ting er blitt bedre?
På mange måter, men fremdeles er stort sett all den vranglæren og den ubibelske forkynnelsen som var før i den katolske kirka intakt i dag.
Heldigvis blir man ikke drept lengre, eller torturert og synlig forfulgt av den katolske kirka. Slik man blir det i muslimske land i det store og det hele. Her har den katolske kirka kommet videre.

Men «normen» for oss som troende er ikke muslimene, buddhistene eller katolikkene. Men hva Guds ord og fremfor alt det nye testamente tror og lærer.

Vi kan bli slik forblindet over å se på ting, om det er positivt eller negativt. Det som er rettesnor for oss til enhver tid er hva Guds ord sier og lærer. Og det er to hovedspor vi må følge.
Det er følgende:

1.)  Vi må forkynne omvendelse og syndenes forlatelse til de ikke troende.

2.)  De som er troende må bli disippel-gjort. Lære seg å gjøre all god gjerning taler skriften om.

Her er vår oppgave som troende todelt der begge deler er like viktig og nødvendig på hver sin måte.

1.)             Vi må forkynne omvendelse og syndenes forlatelse til de ikke troende.

Jesus talte om å bli født på nytt, for å se Guds rike!
Evangeliet etter Johannes 3.3-7 Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike.»  «Hvordan kan en som er gammel, bli født?» sa Nikodemus. «Kan noen komme inn i mors liv igjen og bli født for andre gang?»  Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født av vann og Ånd, kan ikke komme inn i Guds rike. Det som er født av kjøtt, er kjøtt, men det som er født av Ånden, er ånd.  Undre deg ikke over at jeg sa til deg: ‘Dere må bli født på ny.’

Fra mine bibelkommentarer Titus 3. 4 Men vår Gud og frelsers godhet og kjærlighet til menneskene ble åpenbart.

Men fremdeles er Gud god og muligheten er like store og herlige i Kristus, selv når mørke rår både i verden og i Guds menighet.

Vi kan velge å gå med paraply eller uten paraply. Det regner uansett, men vil du ha regnet fra himmelen eller stiller du deg avvisende overfor hans godhet og nåde? Jeg vet hva jeg vil, stille med 100 % åpen for Gud.

5 Og han frelste oss, ikke på grunn av våre rettferdige gjerninger, men fordi han er barmhjertig; han frelste oss ved det bad som gjenføder og fornyer ved Den Hellige Ånd,

Våre rettferdige og gode gjerninger er som er skittent klesplagg for Gud og han finner tom feil i sine egne hellige Engler. Men allikevel elsker han oss og har adoptert oss inn i sin egen familie og gjort oss til hans egne barn.

Større nåde finnes ikke. Samtidig vil han utøse sin Ånd til frelse og fornyelse. Det er Ånden som skaper liv, vekst og fremgang i en troendes liv.

6 som han så rikelig har utøst over oss ved Jesus Kristus, vår frelser.

Dette har han i rikelig mål utøst over oss alle. Det er ikke noe i Gud som er vrangt, nedlatende og skiftende som hos oss.

Hele tiden står han med utrakte hender og speider etter oss som Faren i Lukas 15. Når sønnen vendte hjem fikk han uendelig mye mer en det han ba om. Slik også med oss, til mer vi innser at vi i oss selv er redningsløst fortapt til mer nåde, kjærlighet og godhet skjenker han oss.

7 Slik skulle vi stå rettferdige for Gud ved hans nåde og bli arvinger til det evige liv, som er vårt håp.

Når vi kommer innfor Gud, er det ikke med et nedslått blikk og med skam. Jo i oss selv er det slik. Gud kan ikke tåle synd og vi er syndere i oss selv.

Men nå er alt blitt nytt, vi er ikke lengre syndere og syndregisteret som gikk oss imot har han nullstilt. Det står ingen syndere på kontoen så lenge alt er oppe i lyset. Hvorfor? Fordi 1. Joh.1. 7 Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss for all synd.

Vi står nå innfor Gud som vi aldri har syndet og gjort noe gærent pga Jesu blod!
(sitat slutt).

Det må en ny fødsel til for å bli forvandlet, forandret og komme inn i Guds evige Kongerike!

2.)             De som er troende må bli disippel-gjort. Lære seg å gjøre all god gjerning taler skriften om.

Det er dette så mye handler om. At vi som troende skal bli istandsatt til all god gjerning. Skriften sier:

2 Tim. 2. 2 og det som du har hørt av meg i mange vidners nærvær, overgi det til trofaste mennesker som er duelige til også å lære andre!

2 Kor. 3. 6 som og gjorde oss duelige til å være tjenere for en ny pakt, ikke for bokstav, men for Ånd; for bokstaven slår ihjel, men Ånden gjør levende.

Vi skal både være istandsatt selv, kunne lære andre. Og være duelige for den nye pakts standard, formål, hensikt og Ånd. Vi skal rett og slett ha som mål å bli Kristus lik, i et og alt!

Sluttkommentar:

Vi kan og bør være takknemmelig at vi lever i den frie vesten, som må være det beste for oss mennesker. Men det er allikvel noe som er større, viktigere og bedre. Det å være en troende, en som tror på Jesu fullbrakte verk. Det er det budskapet vi er satt til å formidle.

Jeg kunne f.eks. aldri tenkt meg å stilt opp for demonstrasjon mot muslimer etc. Det er ikke det som er vårt budskap, vårt budskap er og forblir Kristus Jesus. Og presentere han overfor verden!

Relaterte linker:

Ingen kommentarer: