lørdag 31. januar 2015

Nr. 1022: Hvorfor jeg er imot demostransjoner mot Muslimer og andre religioner!



Nr. 1022:
Hvorfor jeg er imot demostransjoner mot Muslimer og andre religioner!

I den senere tid har det vært demonstrasjoner imot Muslimer her i Oslo.
Arrangert av Pegida her i Norge som igjen har sitt utspring i Pegida fra Tyskland.

Bilde fra Pegida sin side på Facebook. Jeg tror at Pegida er nok også en motreaksjon på noe som er gått for langt i samfunnet. Men som kristne er ikke vår fremste og viktigste oppgave å rette opp samfunnet. Men å peke på evangeliet!

 

Hovedgrunnen for at jeg er imot å demonstrere imot er todelt.

1.)  Vi er satt til å forkynne evangeliet til hedningene, som alle andre er som ikke er Jøder eller kristne. Bibelen opererer med tre folkegrupper. Det er kristne, jøder og hedninger. Muslimer og andre som ikke er kristne eller jøder, de er hedninger.

2.)  Det vi har erfart, tror på og lever i som kristne er så uendelig mye større, bedre og herligere enn hva muslimene har å by på!

Sluttkommentar:

Skal ikke dra ut denne artikkelen, men her er noe som jeg har skrevet før om veien til frelse. Som er vårt hovedanliggende som kristne:

Men «normen» for oss som troende er ikke muslimene, buddhistene eller katolikkene. Men hva Guds ord og fremfor alt det nye testamente tror og lærer.

Vi kan bli slik forblindet over å se på ting, om det er positivt eller negativt. Det som er rettesnor for oss til enhver tid er hva Guds ord sier og lærer. Og det er to hovedspor vi må følge.
Det er følgende:

1.)  Vi må forkynne omvendelse og syndenes forlatelse til de ikke troende.

2.)  De som er troende må bli disippel-gjort. Lære seg å gjøre all god gjerning taler skriften om.

Her er vår oppgave som troende todelt der begge deler er like viktig og nødvendig på hver sin måte.

1.)             Vi må forkynne omvendelse og syndenes forlatelse til de ikke troende.

Jesus talte om å bli født på nytt, for å se Guds rike!
Evangeliet etter Johannes 3.3-7 Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike.»  «Hvordan kan en som er gammel, bli født?» sa Nikodemus. «Kan noen komme inn i mors liv igjen og bli født for andre gang?»  Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier deg: Den som ikke blir født av vann og Ånd, kan ikke komme inn i Guds rike. Det som er født av kjøtt, er kjøtt, men det som er født av Ånden, er ånd.  Undre deg ikke over at jeg sa til deg: ‘Dere må bli født på ny.’

Fra mine bibelkommentarer Titus 3. 4 Men vår Gud og frelsers godhet og kjærlighet til menneskene ble åpenbart.

Men fremdeles er Gud god og muligheten er like store og herlige i Kristus, selv når mørke rår både i verden og i Guds menighet.

Vi kan velge å gå med paraply eller uten paraply. Det regner uansett, men vil du ha regnet fra himmelen eller stiller du deg avvisende overfor hans godhet og nåde? Jeg vet hva jeg vil, stille med 100 % åpen for Gud.

5 Og han frelste oss, ikke på grunn av våre rettferdige gjerninger, men fordi han er barmhjertig; han frelste oss ved det bad som gjenføder og fornyer ved Den Hellige Ånd,

Våre rettferdige og gode gjerninger er som er skittent klesplagg for Gud og han finner tom feil i sine egne hellige Engler. Men allikevel elsker han oss og har adoptert oss inn i sin egen familie og gjort oss til hans egne barn.

Større nåde finnes ikke. Samtidig vil han utøse sin Ånd til frelse og fornyelse. Det er Ånden som skaper liv, vekst og fremgang i en troendes liv.

6 som han så rikelig har utøst over oss ved Jesus Kristus, vår frelser.

Dette har han i rikelig mål utøst over oss alle. Det er ikke noe i Gud som er vrangt, nedlatende og skiftende som hos oss.

Hele tiden står han med utstrakte hender og speider etter oss som Faren i Lukas 15. Når sønnen vendte hjem fikk han uendelig mye mer en det han ba om. Slik også med oss, til mer vi innser at vi i oss selv er redningsløst fortapt til mer nåde, kjærlighet og godhet skjenker han oss.

7 Slik skulle vi stå rettferdige for Gud ved hans nåde og bli arvinger til det evige liv, som er vårt håp.

Når vi kommer innfor Gud, er det ikke med et nedslått blikk og med skam. Jo i oss selv er det slik. Gud kan ikke tåle synd og vi er syndere i oss selv.

Men nå er alt blitt nytt, vi er ikke lengre syndere og synderegisteret som gikk oss imot har han nullstilt. Det står ingen syndere på kontoen så lenge alt er oppe i lyset. Hvorfor? Fordi 1. Joh.1. 7 Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss for all synd.

Vi står nå innfor Gud som vi aldri har syndet og gjort noe gærent pga Jesu blod!
(sitat slutt).

Det må en ny fødsel til for å bli forvandlet, forandret og komme inn i Guds evige Kongerike!

2.)             De som er troende må bli disippel-gjort. Lære seg å gjøre all god gjerning taler skriften om.

Det er dette så mye handler om. At vi som troende skal bli istandsatt til all god gjerning. Skriften sier:

2 Tim. 2. 2 og det som du har hørt av meg i mange vidners nærvær, overgi det til trofaste mennesker som er duelige til også å lære andre!

2 Kor. 3. 6 som og gjorde oss duelige til å være tjenere for en ny pakt, ikke for bokstav, men for Ånd; for bokstaven slår ihjel, men Ånden gjør levende.

Vi skal både være istandsatt selv, kunne lære andre. Og være duelige for den nye pakts standard, formål, hensikt og Ånd. Vi skal rett og slett ha som mål å bli Kristus lik, i et og alt!

Sluttkommentar:

Vi kan og bør være takknemlig at vi lever i den frie vesten, som må være det beste for oss mennesker. Men det er allikevel noe som er større, viktigere og bedre. Det å være en troende, en som tror på Jesu fullbrakte verk. Det er det budskapet vi er satt til å formidle.

Jeg kunne f.eks. aldri tenkt meg å stilt opp for demonstrasjon mot muslimer etc. Det er ikke det som er vårt budskap, vårt budskap er og forblir Kristus Jesus. Og presentere han overfor verden!

Jeg er for noe, ikke imot noe! Jeg er for evangeliet, ikke imot andre egentlig. Det vi som troende har erfart, tror på og forkynner. Det står på egne bein, og trenger ikke slå ut krykkene og styltene på alle andre!

Det er at det er kun et navn vi kan bli frelst ved. Det er Jesu navn. Jeg skrev noe om veien til frelse og veien til Gud, legger dette ut igjen og i denne artikkelen til slutt:

Her gir bibelen svaret, det er frelse, beskyttelse og renhet gjennom og ved troen på Jesus Kristus som mellommann og frelser mellom oss mennesker og Gud.

1 Tim. 2. 5 For Gud er én
          og én mellommann er det mellom Gud og mennesker,
          mennesket Kristus Jesus,
       
     6 han som ga seg selv som løsepenge for alle.
          Slik var vitnesbyrdet da tiden var inne.

Skriften sier at det er kun èn Gud, Faderen. For å komme til han, så må vi gå gjennom Jesus. Han er døren, han er veien, han er den som fører og bringer oss til Gud Fader. Ingen andre!

Joh.e. 10. 9 Jeg er døren; den som går inn gjennom mig, han blir frelst, og han skal gå inn og gå ut og finne føde.
14. 6 Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.

For å få del i denne frelsen, for å bli et Guds barn. Hvordan, og på hvilken måte kan og skal dette skje? Ved å ta imot Jesus som sin personlige frelser.

Joh.e. 1. 12 Men alle som tok imot ham,
          dem ga han rett til å bli Guds barn,
          de som tror på hans navn.
       
    13 De er ikke født av kjøtt og blod,
          ikke av menneskers vilje
          og ikke av manns vilje,
          men av Gud.

Hvordan skjer dette? Ved å tro det, og ved å bekjenne det som en tror. At Jesus er min frelser og Herre. Tro på hans navn og hva han gjorde på Golgata.
Dette sier Guds ord:

Rom. 10. 6 Men den rettferdigheten som kommer av tro, sier: Tenk ikke med deg selv: Hvem skal fare opp til himmelen? – det vil si for å hente Kristus ned – 7 eller: Hvem skal stige ned i avgrunnen? – det vil si for å hente Kristus opp fra de døde.  8 Men hva sier den? Ordet er deg nær, i din munn og i ditt hjerte. Dette er troens ord, det som vi forkynner.  9 For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst. 10 Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst.

Det er ved å tro, og ved å bekjenne Jesus, at han døde for mine synder, og sto opp til vår rettferdiggjørelse, at vi blir frelst.

Rom. 4. 23 Men Skriften sier ikke dette bare for hans skyld, 24 det gjelder også oss: Vi skal bli regnet som rettferdige når vi tror på ham som reiste Jesus, vår Herre, opp fra de døde, 25 han som ble overgitt til døden for våre synder og oppreist for at vi skulle bli rettferdige.

Det er dette som er løsningen for Prinsesse Märtha Louise. Det er dette som er løsningen for deg som leser og hører dette, og det var og er løsningen for meg og min familie.

Jesus Kristus – den eneste veien til Gud!

Enklere, klarere og bedre kan det ikke sies.
Eller skal sies. Det er kun et navn, hvilket det er gitt blant oss mennesker vi kan bli frelst og født på nytt ved. Som vi kan komme i kontinuerlig kontakt med Gud, det er gjennom og ved Jesu navn.

Ap.gj. 4. 10 så skal dere alle, og hele Israels folk, vite dette: Når denne mannen står frisk foran dere, er det ved navnet til Jesus Kristus, nasareeren, han som dere korsfestet, men som Gud reiste opp fra de døde. 11 Han er
           steinen som ble vraket av dere bygningsmenn,
           men som er blitt hjørnestein.
12 Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.»

Det er herlig med engler – Guds engler – men de hverken forvandler eller frelser. Å se Jesus med sine fysiske øyne hadde vært storartet. Men det er noe som er langt mye bedre. Det er å se at han døde for mine synder og sto opp til min rettferdiggjørelse! Kun og alene ved å se på dette ved et indre trosblikk, bekjenne at en tror på dette. Og da skal en bli frelst og Gud og Jesus vil også da vedkjenne seg oss. Og da skammer han seg ikke over å kalle oss for brødre og søsken av seg selv!

Matt. 10. 32 Hver den som kjennes ved meg for menneskene, skal også jeg kjennes ved for min Far i himmelen. 33 Men den som fornekter meg for menneskene, skal også jeg fornekte for min Far i himmelen.

Bekjenner du Jesu navn, og lever etter hans lære? Da er du frelst, født på nytt og har funnet svaret på «alt» som er viktig i livet! Å bli og forbli å være et Guds barn er svaret på alt i livet. «Får» vi noe mer, så er det bare et pluss!




Ingen kommentarer: