onsdag 28. januar 2015

Nr. 1018: Fenomenet Mulla Krekar eller Najumuddin Faraj Ahmad!



Nr. 1018:

Fenomenet Mulla Krekar eller Najumuddin Faraj Ahmad!

Jeg har daglig med muslimer å gjøre og det er også viktig å besinne seg i vårt forhold og syn på muslimer. Muslimer er slik jeg ser det ikke kommet så langt som oss i vesten i mange ting, på godt og vondt. Det er f.eks. langt mindre muslimer som blir skilt og gifter seg på nytt enn her i Norge og vesten. Men så er det så mange men med dette.

Bilde av Erna Solberg (drapstruet av Mullah Krekar og dømt for det) og
Siv Jensen som blir anklaget for å bryte menneskerettigheter. Men noe som er temmelig sikkert, dette har Mullar Krekar gjort, og han er også dømt for kriminelle handlinger. Å angripe Siv Jensen er å snu alt på hode! Krekar er tidligere gerilja leder for terrorister og er dømt for å ønske andres død. Kan ikke se at en slik mann har noen fortinn foran andre for å påberope seg beskyttelse, heller tvert imot!

 

Fenomenet Mulla Krekar eller Najumuddin Faraj Ahmad!

Er fenomenet Mulla Krekar hyggelig? Er han snill? Er han en «god» muslim? Ja, tror jeg. 
Men «problemet» er for meg minst to ting med fenomenet Mulla Krekar eller Najumuddin Faraj Ahmad. 
Det er at han har en fortid som gerilja kriger. Og at han kan true mennesker med død slik som han gjorde mot Erna Solberg og to kurderne. Så langt jeg vet, beklager det ikke og tar 100 % avstand fra dette etterpå. Tar straffen, men er han blitt forandret? Neppe!

Jeg kjenner ikke så mye til Mulla Krekar eller Najumuddin Faraj Ahmad.

Men kan vi stole på en slik mann med en slik fortid og samtid drapstruer t.o.m. Norges nåværende Statsminister?

For meg så trenger Mulla Krekar behandling mot det forferdelige sinne han har. Og dernest, opplæring og forståelse at en kan ikke være hyggelig i et teselskap, og dernest drapstrue andre i neste øyeblikk. Dette er psykopat som opptrer slik mener nå jeg!

Vurderer vi ikke et menneske negative og «potensielle» sider, så snakker vi ikke sant. Krekar fortjener på ingen som helst måte å bli tatt med silkehansker og påberope seg menneskerettighet. Norsk lov er han dømt for å ha bryt.

Sluttkommentar:
Jeg har ingenting imot Muslimer, de aller fleste er gode mennesker. Men å tro at muslimer og den muslimske tro og lære er bare god, da tar en virkelig feil, og er forført og villedet. Muhammed var en kriger, pedofil, drapsmann etc. Og tro at det kommer en fredelig religion ut av en slik mann? Aldri!

Men samtidig må vi forstå at muslimer stort sett er født inn i denne religionen, og har ikke tatt noen egne valg hverken for eller mot. Derfor blir selvfølgelig vårt syn på Muslimer og den Muslimske tro og lære ikke bare svart og hvit.

Min klare oppfordring er heller å be for muslimene, peke på evangeliet. Å argumentere i den uendelige imot muslimer fører stort sett ikke frem. Noen setninger og spørre de om enkelte ting er sunt og godt. Men det står om menigheten i Tessaloniki at de omvendte seg til Gud, fra avgudene. Det er først når en blir opplyst av sannheten, at lyset blir satt på. At mørke, smusset og alt det negative blir åpenbart. Det er kun og alene evangeliet som er vårt håp og redning.

1 Tess. 1. 9 for selv forteller de om oss hvad inngang vi fikk hos eder, og hvorledes I vendte eder til Gud fra avgudene, for å tjene den levende og sanne Gud 10 og vente på hans Sønn fra himlene som han opvakte fra de døde, Jesus, han som frir oss fra den kommende vrede.

Utdrag fra VG som omtaler saken om drapstrusler mot Erna Solberg:

OSLO TINGRETT (VG Nett) Mullah Krekar er dømt til fem år i fengsel for drapstrusler mot blant annet Høyre-leder Erna Solberg.
30. november 1991: Mullah Krekar (55), eller Najmuddin Faraj Ahmad som han heter, kom til Norge med ektefelle og tre barn som kvoteflyktninger gjennom FN.
    I de ti årene som fulgte bodde Krekar i Norge, men reiste flere ganger til Irak. Han ble valgt til militær leder for Islamic Movement of Kurdistan (IMK). I Norge fikk han arbeidstillatelser. Familien fikk i 2000 innvilget norsk statsborgerskap, men Krekars søknad ble avslått.
    I 2001 ble den ekstreme islamistiske gruppen Ansar al islam dannet. Krekar ble en av lederskikkelsene.
    Krekar forlot Irak for å feriere i Norge 17. mai i 2002. Samme år ble han fengslet i Nederland, og sendt til Norge.
    19. februar 2003: Utlendingsdirektoratet fattet utvisningsvedtak mot Krekar. Utvisningen ble utsatt på grunn av situasjonen i Irak.
    Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett avviser Krekars forsøk på å få ugyldiggjort utvisningsvedtaket.
    I 2006 ble Mullah Krekar for første gang satt på FNs terrorliste.
    8. november 2007: Landets høyeste domstol kom til at Krekar utgjør en fare for rikets sikkerhet. Høyesterett avviser at utvisningsvedtaket er i ugyldig. Samtidig kom det frem at mullaen var involvert i jihadistiske nettsider.
    Krekar fikk ikke saken sin opp i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen da han prøvde i 2008.
   
    10. juni 2010: På et pressemøte der norsk presse er utestengt falt ordene der han truet Høyre-leder Erna Solberg og som er et av hovedpunktene i tiltalen Krekar måtte svare for i Oslo tingrett.

Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, sa ikke et ord til pressen før rettssaken startet. Han ville heller ikke si noe annet til VG Nett enn at «norsk presse er faraoenes medier», med henvisning til de før-islamske herskerne som styrte Egypt i oldtiden.

Støtte i Koranen

Dommer Per Fleisje begynte domsavlesningen med å gå gjennom rettens vurdering av de angivelige truslene mot de tre kurderne. Krekar har forsvart seg med at han bare har forklart hva islamsk lov har å si om saken.

Dommeren la til grunn at Krekar finner støtte for sin uttalelse i Koranen og islamsk lov, men at andre vil være uenig med ham. Han fortsatte deretter å drøfte om uttalelsene fra Krekar bare var en slik tolkning, eller om de også måtte oppfattes som trusler.

Islamsk autoritet

Dommeren viste til at det vanligvis ikke vil være slik at uttalelsene vil være å regne som drapstrusler, men at det kommer an på hvordan truslene er formidlet av Krekar.

Domsavsigelsen viser til at Krekar har oppfordret til å spre hans fatwa-dødsdom til alle muslimske land og spre bilder av en av de angivelig drapstruede kurderne.

- Etter rettens vurderinger er det klart at Krekar har søkt oppmerksomhet slik at de som er truet, føler truslene, sa dommeren. Retten viste også til at Krekar er regnet som en muslimsk autoritet i det kurdiske miljøet og at han har «faglig tyngde». Dommeren viste også til Krekars bakgrunn som en fryktet islamistleder i Kurdistan.

- Det gir ham autoritet. Etter rettens vurdering er det ikke tvil om at Krekars status gir ham mulighet til å utgjøre en betydelig innflytelse, sa dommer Per Fleisje.

Hva er Krekar tiltalt for?

Oppfordring til straffbare handlinger, i tillegg til trusler mot Høyre-leder
(nåværende Statsminister) Erna Solberg og to kurdere som tidligere har brent utdrag av Koranen. Krekar har blant annet sagt at Solberg «måtte betale prisen» hvis han ble sendt til Irak og drept der. De to kurderne fikk en fatwa, en islamsk erklæring, mot seg.

Relaterte linker:

Ingen kommentarer: