tirsdag 14. desember 2010

Nr. 40 Om det er en, to, tre eller flere Guder?

Spørsmål 40:

Ser du skriver mye imot treenighetslæren, er det så viktig?
Om det er en, to, tre eller flere Guder?
Jeg synes dette blir vanskelig.

Josef H.

Svar:

Man kunne tilbe og dyrke nesten hva og hvem det skulle være, forutsatt at man i tillegg til egen, lokal guddom og kultfigur, også ofret og tilba til keiseren i det gamle Romerriket. Hadde det vært slik at Gud er treenig så hadde det spørsmålet og viktigheten av dette vært omtalt i det nye testamente garantert.
At det er vanskelig er forståelig, men allikevel må alt Guds ord belyses og tåle å bli belyst.

Det står i det første og viktigste budet.

2. Mosebok 20. 3. Du skal ikke ha andre guder foruten mig.

Hva lærer da treenighets lærere, jeg vet det da jeg en gang også var en avguds dyrker uten å vite det.
Jeg lærte som de lærer i dag.

1.) Det er tre likeverdige Guder fra evighet til evighet. Faderen, Sønnen og den Hellige Ånd.

2.) De er like i alt. Derfor skal de ikke æres og tilbedes.

3.) Tre Guder gjør en matematisk umulighet, de blir tre. Dette er et mysterium sier katolikkene men resten av vranglærene sier dette skal en bare tro og ikke forstå.

Når en misforstår slike elementære ord som at en kan synde imot Faderen og Sønnen. Men synder enn imot den Hellige Ånd så får en aldri tilgivelse. Jeg har utlagt dette ordet under bibelkommentarene mine i Markus evangeliet i slutten av det tredje kapitelet.
Hvorfor tror en på flerguderi blant dem aller, aller fleste kristne i den vestlige verden? Tror det kan være flere grunner for dette, men skal kort nevne noen.

1.) Dette er en gammel Katolsk lære fra slutten av det 3. århundre som “storkirken” har kjempet for å beholde og de har til dels lykkes.

2.) Å bryte med dette er for mange eksklusjon.

3.) En har ikke satt seg nok inn i det, og fått Ordets og Åndens lys over det.

4.) Fokuset er “sjelers frelse” som igjen gjør alt for mange til åndelige analfabeter.

Men når en går ut med en “ny” forkynnelse så er det riktig å prøve å belyse den og ta opp alle problemstillinger rundt den læren. Både å avsløre den “gamle” og å belyse den “nye”. Her er det egentlig riktig å si at jeg forkynner den “gamle” men de som tror på den ubibelske treenighets læren forkynner læren som var “ny” ved slutten av det tredje århundre.

I hedenskapet, fra det gamle babel, det gamle Egypt, det gamle Hellas og alle andre hedenskeske religioner og kulturer har alltid flerguderi fulgt i kjølevannet. Slik før og slik i dag.

Da er det viktig å forstå at det ligger et 2000 år mellom de første kristne og oss i dag. En av de vranglærer som Satan har “innført” i store deler av kristenheten er flerguderi gjennom treenighetslæren og Jesus only læren.

Det er kun 1 Gud, Faderen. Og Jesus er utgått i fra ham, og er da en del av ham og er ingen egen Gud. Men i kraft av sin Fader og forløsnings verket er han også Gud. Men det er en helt underordnet lære i NT. Jesus er Guds Sønn og vår frelser, det er “sentrumet” for Jesus. Derfor skal han også overgi all makt tilbake til sin Fader.

Den Hellige Ånd er ingen egen person, det finner en ingen plasser i NT og er også en ubibelsk og en lære som en ikke finner i NT!
Den Hellige Ånd er og forblir en del av Gud selv og vi skal ikke møte noen Hellig Ånd.
1. Joh. b. 4. 13 At vi blir i ham og han i oss, det vet vi fordi han har gitt oss av sin Ånd.
Åndens hovedoppgave er forherlige Jesus og å bringe alt som er i Kristus og er tilgjengelig i ham. Bringe det til oss slik at vi blir lik Jesus, som er Guds mønsterbilde og vårt store forbilde.
Jesus er han vi alle skal ligne, ingen andre.
Har studert dette. Det var noen som virkelig forsto at her var villfarelse på gang, det var Arianismene men de ble nedkjempet av “storkirken”. Det har alltid vært de som har stått opp for sannheten, slik før, slik i dag!
Ser for meg at det vil bli flere og flere som det vil gå opp for at Gud ikke er treenig, men èn.
Den eneste sanne Gud er Faderen lærer skriften.

Joh. e. 17. 3 Og dette er det evige liv at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har utsendt, Jesus Kristus.

Videre er det bare en Herre, Jesus Kristus.

1. Kor. 4b. vet vi at det ikke finnes noen avgud i verden og ingen Gud uten én. 5 Det finnes nok såkalte guder i himmelen eller på jorden; det er jo mange «guder» og mange «herrer». 6 Men for oss er det bare én Gud, Faderen. Av ham er alle ting, og vi er skapt til ham. Og for oss er det bare én Herre, Jesus Kristus. Ved ham er alle ting, og vi lever ved ham.

Videre er det kun èn Ånd som er Gud, men det er ikke fordi han er en egen person. Men fordi det er Gud selv som virker gjennom den Hellige Ånd som er en del av ham selv og ikke en egen person.

2. Kor. 3. 17 Herren er Ånden, og hvor Herrens Ånd er, der er frihet.

Herren er Ånden, ja hvordan kan dette da bli en egen person og en ekstra Gud.

Katolikkene sier det er et mysterium, resten av gjengen som vedkjenner seg til treenighetslæren sier at en ikke kan forstå det, men må bare tro dette i blind lydighet.

Hva lærer Guds ord kort og enkelt fortalt? Slik ser jeg det:


Jeg tror at kun Faderen er fra evighet og han har en Ånd som utgår fra ham selv.
Jesus er hans første skapning og er utgått fra ham selv!

Ingen kommentarer: