lørdag 11. oktober 2014

Nr. 896: Er Gods TV grunnlegger Rory Alec fall dypere enn andres da de gjør det samme bare mer sosifikert og mer bak ryggen på folk?



Nr. 896:

Er Gods TV grunnlegger Rory Alec fall dypere enn andres da de gjør det samme bare mer sosifikert og mer bak ryggen på folk?

Det er med forundring jeg leser og hører at de menneskene som tar avstand i fra Gods TV grunnlegger Rory Alec som nå har forlatt kone og barn for å være i sammen med ei ny dame. Mens andre som har gjort det samme om mer allment akseptert. Men allikvel da mer sosifikert og mer i stillhet enn Gods TV grunnlegger Rory Alec har gjort det. Så er fallet og hva Guds ord lærer og sier like klart og tydelig for alle og enhver om en gjør en handling som Gods TV grunnlegger Rory Alec, eller som Jan Hanvold og andre. Der Hanvold også fant seg ei og flere nye damer etter å ha forlatt sin første ektefelle.
Bilde av Jan Hanvold som også er av samme støpning og kaliber som Gods TV grunnlegger Rory Alec, men har bare gjort det hele mer sosifikert og mer i stillhet enn Rory Alec. Men handlingene er de samme, og mønsteret det samme. Forlater og skiller seg for å kunne inngå og innleder et nytt forhold.


Hva skjedde med Rory Alec?

Matt. 12. 43 Når den urene ånd er faret ut av et menneske, går den gjennem tørre steder og søker hvile, men finner den ikke. 44 Da sier den: Jeg vil vende tilbake til mitt hus, som jeg fór ut av. Og når den kommer dit, finner den det ledig og feid og pyntet. 45 Så går den bort og tar med sig syv andre ånder, verre enn den selv, og de går inn og bor der, og det siste blir verre med det menneske enn det første.

Han var demoninfiltrert, det var ille. Så inviterte han inn Benny Hinn og Todd Bentley, og alt ble syv ganger verre og han endte opp i sitt livs verste mareritt.
Resultatet ser vi nå, i dag hva dette har bragt!

Almen aksept og hva Guds ord sier er to vidt forskjellige ting!

Tillitt kan også under eliminere og forføre. Hanvold lever etter skriftens målestokk i hor som Rory Alec også gjør, det gjør ikke disse menneskene til mer hellige og mer rettferdige enn Rory Alec at de blir godtatt med sin synd. Etter skriftens ord er mann enten rettferdig, eller så er man ikke rettferdig. Her er det et enten eller, ikke noe midt i mellom!

Vi blir blendet av fremgang og det som ligger på det utvortes planet, men hva skriften sier er det som er avgjørende.

Hva skal være i sentrum, mennesket eller Guds ord? Gud sendte sin sønn for å dø for oss mennesker, men hva er viktigst allikevel? Her kan vi sette opp flere problemstillinger. La meg nevne fem (5).

1.)  Kona til Rory Alec, Wendy Alec må selvfølgelig stå nå I en veldig vanskelig situasjon, men for henne som alle andre så gjelder Guds ord. At hun er bundet fast til Rory Alec så lenge han lever. Selv om han nå har bryt ut av ekteskapet og funnet seg ei annen, som er selvfølgelig helt uakseptabelt og forkastelig, så er de bundet til hverandre for livet.

2.)  Jan Hanvold og mange andre har gjort det samme som Rory Alec. Giftet seg på nytt og lever med ei ny dame og partner etter å ha forlatt sin første og rette hustru. Hva da med dem? Skriftens lære er veldig klar til dem som til alle andre:

1 Kor. 7. 10 Til de gifte har jeg dette påbudet, ikke fra meg selv, men fra Herren: En kvinne skal ikke skille seg fra mannen sin. 11 Men hvis hun likevel skiller seg, skal hun leve ugift eller forlike seg med mannen. Og en mann skal ikke skille seg fra sin kone.

3.)  Vi leser om det nye forholdet til Rory Alec følgende: «Kvinnen skal ha “hørt fra Gud at Rory var Mr. Right og at han var hennes mann”, ifølge ChristianToday.com. (Link: http://goo.gl/Gqyn5S).

Når profetier og tiltale fra «Gud» står over Guds ord er vi rett inne i dagens pinse karismatiske kristendom der en fjerner seg mer og mer fra Guds ord. Dette ser vi også nå med Rory Alec, at her har de fått noe «overnaturlig» fra Gud, som ikke stemmer med Guds ord. Det er kun og alene Guds ord som skal ledes oss, ikke noe annet.

4.)  Uansett hvor mye «godt» og «stort» vi gjør FOR GUD. Så er vår karakter og moral som er avgjørende for hvor vi står i vårt liv.

1 Kor. 13. 1. Om jeg taler med menneskers og englers tunger,
          men ikke har kjærlighet,
          da er jeg bare drønnende malm eller en klingende bjelle.
         
     2 Om jeg har profetisk gave,
          kjenner alle hemmeligheter og eier all kunnskap,
          om jeg har all tro så jeg kan flytte fjell,
          men ikke har kjærlighet,
          da er jeg intet.
         
     3 Om jeg gir alt jeg eier til brød for de fattige,
          ja, om jeg gir meg selv til å brennes,
          men ikke har kjærlighet,
          da har jeg ingen ting vunnet.

Dette er faktisk det vanskeligste punktet å nå frem med er min erfaring. Jesus selv sier det samme:

Matt. 16. 26 Hva vil det gagne et menneske om det vinner hele verden, men taper sin sjel? Eller hva skal et menneske gi som vederlag for sin sjel?

Dette punktet har jeg hatt flere diskusjoner og samtaler med mennesker som bl.a. ikke skjønner at f.eks. Visjon Norge og Jan Hanvolds nødhjelps arbeid til bl.a. Moldova ikke har noen betydning for hans forhold til Gud så lenge han lever i synd.

Rent menneskelig sett er dette selvfølgelig kjempebra, som alt annet humanitær og hjelp og bistand er. Men Jesus selv sier det at om vi vinner, hjelper og lykkes slik at hele verden blir vårt domene. Det gjør oss aldri rettferdige eller forbedrer vår stilling innforbi Gud. Legg merke til hva Satan kom med til da han fristet Jesus:

Matt. 4. 8 Så tok djevelen ham med seg opp på et meget høyt fjell og viste ham alle verdens riker og deres herlighet 9 og sa: «Alt dette vil jeg gi deg dersom du faller ned og tilber meg.»

Legg merke til at Satan hadde absolutt alt i sin makt, alle verdens riker og herlighet. Men Jesus bøyde ikke av, av den grunn. Han svarte tilbake:

Matt. 4. 10 Da sa Jesus til ham: «Bort fra meg, Satan! For det står skrevet:
           Herren din Gud skal du tilbe,
           og ham alene skal du tjene.»

Det er Gud alene vi skal tjene, om vi eller alt eller ingenting. Om vi lykkes med alt eller ingenting. Om vi evner alt, eller ingenting. Selv om vi får til mye, som Hanvold og andre som lever i hor, det avgjørende er vår karakter og moralske standard fremfor hva vi gjør og får til.

5.)  Er dette så viktig? At vi er imot gjengifte av kristne, da i særdeleshet forkynnere, Hyrder og andre med tillitts verv? Offentlige personer med andre ord. Ja, gir vi Satan lillefingeren, så tar han hele hånda. Vi kan og skal aldri på noen område slippe den Onde til.

1 Joh.b. 5. 18 Vi vet at hver den som er født av Gud, synder ikke; men den som er født av Gud, tar sig i vare, og den onde rører ham ikke.

Som kristne, ikke minst forkynnere, så tar en seg i var, en stille seg selv til ansvar. Og regne med konsekvensene for sine egne handlinger, og skjønner at skal en tjene Gud. Så kan en ikke leve i synd, faktisk her er Rory Alec bedre enn de fleste, han trekker seg unna for å leve i synd!

Sluttkommentar:
Det er selvfølgelig dypt tragisk hva ekteparet Wendy og Rory Alec, TV kanalen God TV går igjennom. Jeg tenker ikke her på hva jeg er uenig med dem, men som mennesker.er dette dypt, dypt tragisk. Dette er selvfølgelig som et jordskjelv da det oppleves så dramatisk, og det er det. Men hva sier skriften?

Rom. 6. For den lønn som synden gir, er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.

At det er konsekvenser for det vi gjør lærer skriften. Derfor når Hanvold og alle andre driver hor. Det er noe de aktivt gjør. De driver – aktivt – holder på som Rory Alec også gjør. Han ville ha et nytt liv, et vilt liv i synden, som Hanvold og alle andre som lever i hor. Eneste forskjellen er at Rory Alec aktivt også forlater ikke bare kone og ungene, men Guds menighet, det kristne felleskapet. Hvorfor holder disse andre på i Guds menighet med sitt syndeliv? Tror de at de kommer til himmelen med dette?

Uten omvendelse, og omvendelse frukter så holder det ikke for noen enhver av oss. Det som er så tragisk, det er at båten den bærer ikke for noen av disse som forlater sin første og rette ektefelle for å finne seg en ny. Alle de er på vei imot fortapelsen og er fortapelsens barn. Vet det er harde ord for mange, men det er hva skriftens ord forteller oss, at «syndens lønn er døden».

Relaterte linker:



Ingen kommentarer: