torsdag 4. november 2021

Nr. 2949: Avisen Oslo og andre skriver nå at jeg har fått fast jobb etter Unibuss sin sparking av meg for å ha spilt på kristen Radio!

 Nr. 2949:

Avisen Oslo og andre skriver nå at jeg har fått fast jobb etter Unibuss sin sparking av meg for å ha spilt på kristen Radio!

 


 I Uniform Oslo Taxi

 

Se her, er artikkelen som omtaler at jeg har fått fast jobb etter Unibuss sin sparking av meg for å ha spilt på kristen Radio!

 

https://www.ao.no/bussjafor-jan-kare-57-har-fatt-fast-jobb-igjen-alt-er-fryd-og-gammen-na/s/5-128-204933

 

Bussjåfør Jan Kåre (57) har fått fast jobb igjen: – Alt er fryd og gammen nå

 


 

NYANSATT: Bussjåføren som spilte kristen radio i Unibuss har fått ny jobb

 

https://www.ao.no/bussjafor-jan-kare-berommer-hjelpen-han-fikk-da-han-mistet-jobben-kunne-ikke-vart-bedre/s/5-128-184467

 

– Det har vært kjempeherlig å være tilbake i jobb. Det kan ikke bli bedre, sier bussjåfør Jan Kåre Christensen (57) til Avisa Oslo.

 

Bussjåføren inngikk tidligere i år et forlik med Unibuss om å slutte i sin tidligere jobb mot et sluttvederlag på 13 måneders lønn – 473.000 kroner – fra og med sluttdatoen 1. august. Bakgrunnen var den betente striden med selskapet fordi han spilte musikk mens han kjørte.

 

Christensen mente seg diskriminert fordi han spilte kristen musikk. Unibuss har avvist dette og hevdet at årsaken var at han spilte for høyt volum og fikk flere klager på dette.

 

 


 

Saken fortsetter under videoen.

 

Bussjåfør Jan Kåre Christensen mener seg uriktig oppsagt fordi han spiller kristen radio og musikk mens han kjører. Her demonstrerer han hva slags musikk han spiller og hva han synes om situasjonen. Videojournalist: Henrik Skolt

 

Les også Fikk tilbud om å slutte på dagen, med full lønn, etter betent konflikt: – Viser at de er redde for å møte oss i en rettssak

– Veldig glad

 


3. oktober skrev AO om at Christensen var opprømt over få begynne å jobbe igjen som timessjåfør, altså tilkallingsvikar, i Ullern Buss i Oslo. Nå har han blitt fast ansatt i 100 prosent stilling i busselskapet.

 

– Jeg er veldig glad! Selvfølgelig hadde man ikke ønsket at det i Unibuss skulle skje, men når det nå gjorde det, føler jeg at det har ordnet seg veldig bra for meg.

 

Siden forrige fredag har han kjørt passasjerer som trenger spesialtransport.

 

Les også Bussjåfør Jan Kåre berømmer hjelpen han fikk da han mistet jobben: – Kunne ikke vært bedre

– Ikke tenkt å stå på min rett

 

– Kommer du fortsatt til å spille den kristne musikken?

 

– Ja, det gjør jeg. Men jeg tror ikke at det vil by på noen problemer, sier han og understreker at hensynet til passasjerene veier tyngst:

 

– Hvis musikken er et problem for noen må man selvfølgelig komme passasjerene i møte. Jeg har ikke tenkt å stå på min rett. Det er for eksempel ikke noe vanskelig for meg hvis jeg ikke hører på kristen radio i en time. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger fra skoleelevene og arbeidsgiver hittil, sier Christensen.

 

– Har den nye arbeidsgiveren gitt noen instrukser om radioavspilling?

 

– Nei, ikke mer enn det som er vanlig. Jeg opplever heller ikke at jeg i har noen sosiale problemer med å oppføre meg i det offentlige rom, sier han.

 

Les også Leserne er delt; noen mener bussjåfør Jan Kåre ikke kan spille radio, mens andre støtter han i kampen mot arbeidsgiveren

– Fikk en liten «lottogevinst»

 


Christensen sier han er fornøyd med sluttpakken som han fikk av den tidligere arbeidsgiveren Unibuss, og omtaler den som «en veldig god sluttpakke for å være bussjåfør».

 

– Jeg vet ikke om noen andre bussjåfører som har fått en så stor sluttpakke. Jeg fikk en liten «lottogevinst» da, sier han og legger til:

 

– Alt for meg er bare fryd og gammen nå. Jeg stortrives med å kjøre buss, og synes det er veldig godt å være tilbake i jobb igjen.

Ingen kommentarer: