søndag 19. april 2015

Nr. 1105: Hvorfor jeg ikke reagerer eller vil anmelde mennesker som skriver løgner og usannheter om meg. Med de verste og styggeste karrastikker og fabler!

Nr. 1105:
Hvorfor jeg ikke reagerer eller vil anmelde mennesker som skriver løgner og usannheter om meg. Med de verste og styggeste karrastikker og fabler!

Slik som jeg har gjort, å anmelde Jan Aage Torp for falske anklager da han åpenbart en falsk apostel, narsissistisk og manipulerende. 
Så var det en tvungen nødvendighet, som jeg gjorde som siste utvei!

Og den personen som skriver under psynonym navnet som har raljert med mailer og på blogger uten noen har stoppet vedkommende. Og det er sikkert også samme person som skriver under flere psynonym navn som Jens B Jensen som tyner også min og min kones arbeidsgivere, kolleger og på konas jobbmail!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg har egentlig opp gjennom tidenes løp etter jeg ble en troende og begynte å følge Guds ord nøye, alltid opplevd motstand. 
Samtidig, jeg tror jeg kan si at i det store og det hele har jeg vendt det andre kinnet til og oversett det aller meste!

Bilde av psykolog Jan Atle Andersen som har en undervisning som går ut på er ikke HVA SOM BLIR SAGT, MEN HVORDAN VI TAKLER DET SOM BLIR SAGT!
 




Jeg er imot å anmelde mennesker da Guds ord fraråder dette, Gud skal «kjøre» vår sak og er alles dommer. Samtidig skal vi troende ha en indre justis der vi retter opp i slike ting. Da det som regel alltid er mer en åndelig konflikt enn hva en ser med det blotte øye. Men som nødtvunget kan man anmelde og hvis det er selvfølgelig noen veldig kriminelle handlinger etc.

Jeg har hørt så mye om meg, ikke minst i den senere tid av Jan Aage Torp og nettstedet Søkelys. Bl.a. at jeg er en Demon, falsk profet, trenger behandling, er evneveik, har aspargeser syndrom, vranglærer, nedrige blogger, lystløgner, snart dømt og sitter i fengsel, stalker, ser evneveik ut, trenger behandling, farlig, lider av en sinnslidelse, mangler empati, skyldig i økonomisk kriminalitet og så mye annet det vil ta for langt tid å nevne mer.

Hvordan reagerer jeg? Jeg prøver den enkelte utsagn, og spør meg, er det noe hold i det. Alt dette som her er nevnt er det ikke det, derfor lar jeg meg ikke prege av dette i det hele tatt!

Jeg har hørt på en psykolog Jan Atle Andersen som har veldig mye lærerikt å si oss.

Det som hans undervisning bl.a. går ut på er ikke HVA SOM BLIR SAGT, MEN HVORDAN VI TAKLER DET SOM BLIR SAGT!

Jeg har hørt ham på P2 på radio programmet Ekko der han har sagt utrolig mye godt, og har lest litt om ham i ettertid. Her er noe av hva han har svart under et intervju:

- Når jeg får slike meldinger, er jeg glad jeg har lært meg å ikke la meg krenke av ord, sier Andersen til bt.no i dag.

Hovedpoengene til Andersen er at mobbeofre lar seg krenke av mobberen.

For å redusere mobbing, må man tidlig lære barn å ta ansvar for seg selv og sine egne reaksjoner. Barn må også lære at ord ikke kan såre, stikke eller drepe. Å tro noe annet er ren voodoo, sier Andersen.

«Missing link»

- Jeg hadde forventet mye mer pepper enn jeg fikk for disse utspillene. Overraskende mange har gitt meg støtte, sier Andersen.

- Hvilke tilbakemeldinger fikk du?

- Noen mener min måte å tenke på er et slags «missing link» i mobbeproblematikken. Noen mener dette er måten å tenke på fremover, sier Andersen.

Men Andersen har også fått hard kritikk. En lærer ba Andersen være stille.

«Mobbing fører til angst, depresjon og selvmord. Det er en grunn til at voodoo virker. Bruk ordene dine til å oppmuntre, hjelpe, rose, veilede - eller vær stille»

- Noen av meldingene har vært fulle av skjellsord, gjerne fra personer som sier de har vært mobbeofre. De reagerer i affekt, og det er gjerne det som er problemet. De lar seg krenke uten at det har vært meningen fra min side å krenke dem. De har ikke lært å ta ansvar for sine egne følelser. Det er ikke jeg som irriterer dem, men de som irriterer seg selv, sier Andersen.

- Hvilken tilbakemelding har du fått fra fagfolk?

- Der er det veldig liten støtte. Jeg er blitt anklaget for å si dette for å få PR rundt egen person. Jeg tenker heller at de snakker om seg selv, sier Andersen.

- Du har fått noen henvendelser fra mobbeofre som har fortalt sin historie. Hvilket inntrykk gjør det på deg?

- Jeg tenker at det har vært så forferdelig mange unødige tragedier. Jeg svarer de fleste av de som har henvendt seg, dersom det ikke er for mange skjellsord involvert. Min oppfatning er: Dersom jeg viser medynk med mobbeofferet, så sylter jeg dem inn i offerrollen. Dersom jeg sier de må finne veien ut av offerrollen, så opplever de det som krenkende, sier Andersen.

- Hva med dem som ikke er i stand til å reise seg ut av en eventuell offerrolle?

- Det beste vi kan gjøre er å lære dem å ta ansvar i eget liv, men det er lettere sagt enn gjort, sier Andersen.

- De lar seg krenke uten at det har vært meningen fra min side å krenke dem. De har ikke lært å ta ansvar for sine egne følelser, psykolog Jan Atle Andersen

Diskusjon med Bekkemellem


Lørdag var psykologen i radiodebatt med Karita Bekkemellem i forbindelse med utspillet sitt. Den forhenværende Arbeiderparti-ministeren har tidligere stått frem i media og fortalt hvordan hun ble mobbet av etablerte AP-kvinner da hun kom som ung 24-åring til Stortinget.

- Men Bekkemellem har en ganske sterk historie om hvordan hun skal ha blitt fryst ut av en ganske bisk kvinnegruppe i Arbeiderpartiet. Hva skulle hun ha gjort i en slik situasjon?

- Kort og godt ikke bry seg om det de sa. Folk har ansvar for sine egne følelser. Jeg tror heller ikke det nødvendigvis er riktig at de damene i Arbeiderpartiet nødvendigvis var så fæle som Karita vil ha det til. Fra min erfaring som konfliktrådgiver i arbeidslivet, har jeg aldri opplevd en situasjon med mange slemminger som går mot et uskyldig offer, sier Andersen.

- Som regel har en person som er i konflikt fått både ett og to og tre gule kort, før det røde kommer, sier psykologen.

Generelt mener Andersen at de aller fleste personer som blir kastet ut av et parti eller en arbeidsplass, har bidratt selv til situasjonen de har havnet i.

- Jeg tror ikke arbeidsplasser er fulle av psykopater. Når man får kollektive reaksjoner, så har man svært ofte bidratt selv, enten ved å opptre illojalt eller utfordret normene. Veldig ofte skyldes det hele mangel på sosial intelligens, sier psykologen.

Sjåvinistisk hersketeknikk

Selv sier Bekkemellem til BT at hun reagerte sterkt på psykolog Andersens opptreden i radioprogrammet.

- Jeg vil ha meg frabedt at jeg lot meg provosere. Han må tåle motargumenter til synet sitt. Å hevde at jeg åpenbart lot meg provosere er ikke noe annet en sjåvinistisk hersketeknikk, sier Bekkemellem.

- Det er helt greit at han uttaler seg om min bakgrunn, men jeg reagerer sterkt på signaleffekten i at en fra hans profesjon går ut og fremstiller det som om mobbeofre kan lastes for det de blir utsatt for, sier Bekkemellem.

Hun sier hun er blitt møtt med mange støtteerklæringer etter sitt radiomøte med psykologen.

- Facebook-veggen min er full av hilsener, sier hun.
- Gjør seg selv til et offer i livet

Andersen har også kommet med flere kommentarer om KrFs tidligere nestleder Inger Lise Hansen.

- Generelt tror jeg på at den som tar ansvar, styrker seg selv. Den som skylder på andre, svekker seg selv og gjør seg selv til et offer i livet. Etter 26 år som konfliktbehandler, har jeg fremdeles til gode å høre et menneske si «Jeg har rotet meg inn i en konflikt med noen på jobben. Jeg lurer på om jeg kan ha oppført meg dumt. Kanskje skal jeg gå og be noen om unnskyldning»

- Det er alltid «de andre» som har skylden, sier Andersen.
(sitat slutt).

Sluttkommentar:

2 Kor. 6. 3 Vi gir ikke mennesker noen grunn til å bli støtt bort, så tjenesten ikke skal bli spottet.  4 Nei, vi viser oss som Guds tjenere på alle måter: med stor tålmodighet i motgang, nød og angst, 5 under mishandling, i fengsel og i opptøyer, i hardt arbeid, i nattevåk og sult.  6 Vi går fram med redelighet og visdom, med tålmodighet og godhet, i Den hellige ånd, med oppriktig kjærlighet, 7 med sannhets ord og i Guds kraft, med rettferds våpen i høyre og venstre hånd, 8 i ære og vanære, baktalt og hedret. De sier vi leder folk vill, men vi taler sant, 9 vi er miskjent, men likevel anerkjent, vi er døende, men se, vi lever! Vi blir slått, men ikke slått i hjel, 10 vi sørger, men er alltid glade, vi er fattige, men gjør mange rike, vi har ingenting, men eier alt.
    11 Vi har nå talt rett ut til dere, korintere. Dere har stort rom i hjertet vårt. 12 Dere har det ikke trangt hos oss, det er i deres eget hjerte det er trangt. 13 Men jeg snakker som til barn: Gjør gjengjeld! Åpne dere for oss.

Hva er det egentlig Apostelen Paulus sier her? Nøkkel setningen er i midten her:
«i ære og vanære, baktalt og hedret. De sier vi leder folk vill, men vi taler sant, vi er miskjent, men likevel anerkjent, vi er døende, men se, vi lever!».

Som kristne, ikke minst som offentlige forkynnere må vi regne med at dette er «normalen». Å erfare ære og vanære, ikke alle vil like oss. Baktalt og hedret, Jesus fikk høre både hosianna og korsfest, slik vil det nok være for oss også!

De sier vi leder folk vill, men vi taler sant. Det vil aldri bli «in» å være en sann forkynner av Ordet, motstanden vil mange ganger være størst fra de såkalt troende.

Vi er miskjent, men likevel anerkjent, Guds anerkjennelse og velbehag er mer dyrebar og viktigere enn menneskers ros og annerkjennelse.

Vi er døende, men se, vi lever! Vi dør bort i fra vårt eget, og denne verden. Til mer og mer blir vi frigjort, glade og levende. Det er smerten og gjennom smerten vi får erfare våre største seirer og hva som bor i oss blir åpenbart og det kommer frem!

Så la aldri hva andre mennesker syns og mener styre deg, eller meg. Men hva Guds ord sier, og hva som bor i våre hjerter, følge det og legg vinn på å ha en uskadd og ren samvittighet! Da vil vi vinne seier, ja, mer enn seier er Herrens ord og Herrens løfter til oss!

Ap.gj. 23. 1. Paulus så rett på Rådet og sa: «Brødre, med helt god samvittighet har jeg levd mitt liv for Gud fram til i dag.»

Rom. 8. 31 Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss? 32 Han som ikke sparte sin egen Sønn, men ga ham for oss alle, kan han gjøre noe annet enn å gi oss alt sammen med ham?
    33 Hvem kan anklage dem Gud har utvalgt? Gud er den som frikjenner. 34 Hvem kan da fordømme? Kristus Jesus er den som døde, ja, mer enn det, han sto opp og sitter ved Guds høyre hånd, og han ber for oss. 35 Hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Nød, angst, forfølgelse, sult, nakenhet, fare eller sverd? 36 Som det står skrevet:
           For din skyld drepes vi dagen lang,
           Vi regnes som slaktesauer.
37 Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss. 38 For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, 39 verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ja men, Jan Kåre: Du har jo anmeldt Torp, Braut, Fuglesteg, Kjell Andersen m.fl. Hvordan kan du skrive det motsatte?

Jan Kåre Christensen sa...

Dette var ikke min vilje, men da Torp kom med falske anklager og AB/JBJ skrev mailer til min arbeidsgiver og konas, så måtte jeg, nødtvunget!


Anonym sa...

Haha ha..."nødtvunget"..Du skriver som du har vett til :)

Unknown sa...

Nei, Jan Kåre har ikke det, selv om han nok burde anmeldt alle de du nevner "anonym".
Men hvorfor skrive anonym? fordi du ikke tør stå frem med ditt rette navn.....du vet ikke hva du snakker om anonym....du har ikke peiling engang hva dette hander om men jeg kan gi deg en nøkkel at det var pastor Torp og bloggen Søkelys som startet alt sammen !!
Mvh Randi

Jan Kåre Christensen sa...

Helt enig Randi.
Men skriften sier at hver en tunge skal bli domfelt!
Alt går til seier i Jesu navn!

Anonym sa...

Til Randi:

Det er nok du som ikke vet hva dette handler om. ALLE i Norge unntatt deg, JKC og kona, forstår at det JKC har gjort er horribelt!
Dette handler ikke om han rett til å skrive om gjengifte, men at han ikke har rett til å kalle folk stygge ting. Er du klar over at du er en av de "horene", som JKC snakker om, da du selv er gift med en gjengiftet mann!!Hvordan ville du likt at det sto 40 saker på google, der barna dine leste at moren var ei hore????
PS! Jan Kåre; din feighet kommer sannsynligvis ikke til å tillate at dette blir trykket!!

Hilsen
Per Olsen
Tromsø

Jan Kåre Christensen sa...

Per Olsen du spiller på lag med den Onde med å trekke frem synder begått før en blir en kristen.
Torp er en psykopat og horkarl etter min mening.
Andre mener også at jeg er det.
Hvorfor ler hele verden hvis de beskylder meg for å være det?
De vet det er løgn derfor preller slikt av meg som vann på gåsa.
Men det blir et ramaskrik med Torp for da skvetter alle demonene til da alle vet det er sant.
Og Per, Torp er en offentlig pastor. Skal han da ikke få bli offentlig omtalt?
Du er frekk og forført etter min mening når du sammenligner synder begått som ufrelst og frelst!

Anonym sa...

Jan Kåre; Vi har ytringsfrihet i Norge, men vi har også YTRINGSANSVAR!
Det er begrensninger for hva vi kan tillate oss å si og skrive, også om offentlige personer. Det er bla derfor pressen har en "Vær varsom plakat", og vi har en injurielovgivning!

Jan Kåre Christensen sa...

Akkurat. Det jeg skriver og taler er kun rettet imot offentlige personer. Amen! !!!!

Jan Kåre Christensen sa...

Er det injurierende å kalle meg og Torp for f.eks. to psykopater og to falske profeter? Kaller du Torp for det så skriker Torp til. Hvorfor?
Kaller de meg for det så ler jeg av det hele. Hvorfor?
For om Torp er det sant og da blir det reaksjoner! !!!!!!!

Unknown sa...

Men jeg er da ingen offentlig forkynner, det er en ting ! Jaja, vet det skriver skygge løgner om meg og min kone også, men det går helt fin når samvittigheten er ren :)
Det står skrevet både horkarl og horkvinne i Bibelen...så da er det ikke sant det da ?
Husk på...Bibelen er Guds munn !! Mvh Randi

Unknown sa...

Men jeg er da ingen offentlig forkynner, det er en ting ! Jaja, vet det skriver skygge løgner om meg og min kone også, men det går helt fin når samvittigheten er ren :)
Det står skrevet både horkarl og horkvinne i Bibelen...så da er det ikke sant det da ?
Husk på...Bibelen er Guds munn !! Mvh Randi

Unknown sa...

Hva vil du si til en gjengift pastor/leder Per Olsen ? som er gjengift ETTER frelsen....både to og tre ganger og fått barn i flere kull ? Kan dette forsvares i Guds ord mener du da ?
Det er et skille på FØR og ETTER frelsen....
Er du en av de som vil svare , jaja, det går nok bra til sist ?

En ting er sikkert...slike ledere bør tre ned fra talerstolen ! de forfører og villeder andre til å få aksept for at det er greit å skille å gifte seg ETTER frelsen.....meg vet du aldeles ikke noe om.....Mvh Randi

Jan Kåre Christensen sa...

Per du er en hoven blei!

Ikke la deg trykke ned av disse falske kristne Randi, de bare manipulerer og driver deg til vanvidd hvis du innleder deg for mye med disse Torp disipler!