søndag 19. juni 2022

Nr. 3031: Her skriver en frustrert Unibuss ansatt om interne forhold i det halvkommunale busselskapet Unibuss!

 Nr. 3031:

Her skriver en frustrert Unibuss ansatt om interne forhold i det halvkommunale busselskapet Unibuss!


Det er åpenbart at Unibuss har slitt over lang tid med å være en dysfunksjonell arbeidsplass med en ledelse som har vært mer ute å gjøre livet surt for sine ansatte.

Enn at de skal trives og gjøre en god jobb og kjøre buss forsvarlig og skadefritt!

 

Bilde av Ruter sjef Bernt Reitan Jenssen som har ansvaret for det som skjer i busselskapet Unibuss som deres oppdragsgiver gjennom anbudet de har til dels denne mobbe bedriften.

Administrerende direktør Øystein Svendsen i Unibuss og Regiondirektør Per Nilsen i Vy Buss med administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen. 3 ledere som på hver sin måte bidrar til at åpenbart skadestatistikken og mistrivsel vil være økende og faretruende innen bussnæringen i uoverskuelig fremtid.

 


 

Åpent brev....

 

Skrevet av -argus 98

 

Til deg som skriver på dovegger, kludrer på offisielle oppslag fra bedrift og fagforeninger, du som skjærer i rattkransen på nye busser med kniv, du som bryter av armlener på førerstolene, ødelegger knapper på billettmaskiner, som ødelegger såpedispensere og papirholdere på pauseromstoalettene, som herper vannkokere, urinerer i håndvasker og bryter opp automater på en måte som ikke gir mistanker til den typiske heroinbrukeren som tradisjonelt har hatt monopol på slike «brekk».

 

Vi er mange som lurer. Noen av oss som fortsatt bryr seg om den dessverre manglene «laugs-følelsen» hos bussførere og manglene arbeidsmiljø innen bransjen generelt er faktisk bekymret for både deg og din mentale helse.

 

Ingenting er verre enn å stå fast i en jobb man ikke hører hjemme i, enten man er «grodd fast» eller er tvangssendt av NAV. Vi skjønner godt din frustrasjon over en tidvis håpløs arbeidsgiver som opererer med en mellomledelse som delvis mangler samtlige faglige og sosiale forutsetninger for å ha personalansvar for så mange ansatte, fagforeninger som kun driver med krangling, intriger og renkespill som et hjelpemiddel for å holde egen bak lengst mulig unna alt som ligner på en førerstol. Så har også en sosiopatisk oppdragsgiver, kalt Ruter, som uten konkurranse er den mest inkompentente organisasjonen i Norge i dag, hvis hovedbeskjeftigelse er å treffe tiltak som forsurer din- og vår arbeidshverdag. Vi glemmer heller ikke den mystiske eierorganisasjonen som kalles KTP som ingen helt vet hva driver med, annet enn at den er opprettet for å gi direktørjobber og pensjoner til venner og bekjente til den til enhver tid sittende politiske ledelsen i Rådhuset.

 

Vi skjønner deg...

 

I tillegg kommer publikum, sporveiskorrekt kalt «kunder» uavhengig av om de betaler for seg eller ikke. Virrer rundt hvileløst over hele byen som de gjør, villige til å risikere både eget og andre liv, for ikke å snakke om ditt og vårt førerkort i sin iver over å måtte slippe å vente 2 minutter på neste avgang for å reise fra Brugata til Jernbanetorget.

 

Frustrasjonene er mange. Er du en del av minoriteten som er født og oppvokst her i byen er det ekstra ille med orkesterplassen jobben vår gir, med utsikt til ei skute med navn M/S Norge som tar inn vann raskere enn det HMS Hood i sin tid klarte. Vi er alle vitne til en by som sakte men sikkert drukner i egen dritt. Dette alene burde kvalifisert til et frustrasjonstillegg på 100% - alle dager – hele døgnet.

Vi skjønner deg enda bedre ...

 

Problemet med dine aktiviteter er at de går ut over de menneskene du jobber sammen med. De sitter i samme skip som deg. De arbeider her for å forsørge seg selv og familien sin. Det er få som oppholder seg her for morro skyld. Enda færre er de som har dette yrket som hobby. Virksomheten din går til sammenligning i veldig liten grad ut over arbeidsgiver. I enda mindre grad rammer den Ruter. KTP har sikkert ikke hørt om den en gang.

 

(Kollektivtransportproduksjon var navnet som kom etter AS Oslo Sporveier for noen å siden.

De tok etterhvert Sporveisnavnet tilbake med den orange Sen.)

 

Engasjementet din fører til vantrivsel, den fører til enda høyere turnover og gjennomtrekk som gir enda mindre mulighet for at du treffer en trivelig kollega to ganger. Han har som regel dratt hjem for godt i mellomtiden. I tillegg gir den praktiske problemer for en kollega som ønsker å krydre en velfortjent pause med en kopp kaffe eller kanskje et toalettbesøk.

 

Dette er mennesker som du burde identifisere deg med, mennesker du burde utvikle et fellesskap med, både faglig og sosialt.  Dette har flyveledere, heismontører og lokførere klart. Det har også gitt seg utslag i disse yrkesgruppenes lønnsvilkår. De har ikke noe mindre ansvar enn oss?

 

Videre gir det arbeids- og oppdragsgiver et påskudd til å investere enda mindre i velferd- og trivselstiltak på arbeidsplass.

 

Hvis du besitter evnen til å ta disse tingene til deg kan vi gi deg enda et råd som kan bidra til at beholder dine mentale «tentakler»: Finn deg en måte hvor du kan kanalisere din frustrasjon på en konstruktiv måte, slik at bransjen blir hørt, hvor andre føler at de ikke er de eneste som har disse frustrasjonene.  Skriv en blogg. Delta på forum. Bruk din dedikasjon og standhaftighet på en måte som gjør noe godt for oss alle. Da blir du en aktør – en spiller som arbeidsgiver legger merke til på en seriøs og positiv måte.

 

Hvis du likevel føler at du «sitter fast» i hengemyra som denne bransjen tross alt er, er det mye mulig du burde finne deg noe annet å gjøre. Det vil muligens være bra for deg. Det vil garantert være bra for drøye 1900 andre ansatte.

 

Noe å tenke på?

 

Relaterte linker:

 

https://blog.janchristensen.net/2021/03/nr-2837-stevningen-til-oslo-tingrett.html

https://blog.janchristensen.net/2021/10/nr-2947-jeg-er-veldig-glad-og-tilfreds.html

https://blog.janchristensen.net/2020/10/nr-2770-per-christian-bing-opptradte.html

https://blog.janchristensen.net/2021/01/nr-2818-minn-tidslinje-i-unibuss-med.html

https://blog.janchristensen.net/2021/12/nr-2963-herlig-kjre-buss-ut-i-fra-oslo.html

https://blog.janchristensen.net/2021/12/nr-2964-unibuss-vedvarende-mobbing-av.html

https://blog.janchristensen.net/2022/02/nr-2989-linn-torgersen-regnet-kraftig.html

https://blog.janchristensen.net/2022/05/nr-3019-unibuss-som-et-halvkommunalt.html

https://blog.janchristensen.net/2022/06/nr-3029-ruter-som-styrer.html

https://blog.janchristensen.net/2020/10/nr-2772-nar-personalsjefen-i-unibuss.html

https://blog.janchristensen.net/2022/03/nr-2996-unibuss-fremstar-vre-et.html

https://blog.janchristensen.net/2021/04/nr-2730-opplysninger-sendt.html

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mistenker at denne artikkelen er skrevet for noen år siden.

Den underbygger uansett dine påstander i denne bloggen.

Jan Kåre Christensen sa...

Ja, den underbygger.
Den er skrevet av en kollega av meg for 10 år siden, og det er mye av det samme i dag.

Bahnfahrer55 sa...

Denne kommentaren "røverhistorie" er skrevet av sjefsincel og "aldri hatt kvinfolk" Fuglefjott. Her ligger det antydninger om at det ikke er du som har skrevet denne artikkelen.

Jeg har hovedfag i nordisk. Denne artikkelen har et helt annet språk en hva du vanligvis benytter.

Slett dritten til Fuglefjott.

Takk for jobben du gjør Jan Kåre.

Bussfører91 sa...

Første bilde i denne posten...

Bare Helge Leite som mangler.

Tror han migrerte ned til Østfold etter at han slapp ut.

Kunne valgt Hamarøy. Ble vel for belastende.

Bahnfahrer55 sa...

Helge Bernhard ja...

Bussjåføren som godkjente alle de fiktive fakturaene på oppussing av huset til Helge Bernhard jobber fortsatt på AFP, med over 50 laken netto per mnd.

Hadde kontor vegg i vegg med vaskehallen som ble "oppgradert".

Vi nevner ikke navn. Bare at han er aktiv medlem av "funksjonærklubben" til YTF.

Halvkjeltringklubben som den også kalles.

Anonym sa...

Dere tenker nå på Rune Gundersen?

Joda, han kjører fortsatt.

Husker ham tilbake til nattbusskjøring på Bjølsen på 90-tallet.

101, 102, 103...

Anonym sa...

Lønningssjefen var navnet han gikk under på 90-tallet.

Husker han blandet seg inn på åpen radio når noen ikke parkerte riktig på Helsfyr når vi kjørte nattbuss/morgenbuss

Jobber han fortsatt i bedriften? Var han fakturasjekker etter Eric Hermond? Under Leite? Etter oppussing av vaskehall? Han jobber fortsatt i Unibuss?

Han får fortsette på AFP? Helt utrolig.

Skalla Svendsen fortsetter uten anelse?

Jan Kåre Christensen sa...

Hei!
Har vært veldig opptatt i det siste.
Men er glad for alle som skriver her om Unibuss og bussbransjen.
Det trengs.
Takk til alle, bare fortsett.