onsdag 14. april 2021

Nr. 2730: Opplysninger sendt Arbeidstilsynet etter Unibuss mobbing og trakassering!

Nr. 2730:

Opplysninger sendt Arbeidstilsynet etter Unibuss mobbing og trakassering!

 

Til arbeidstilsynet                                  Oslo 12/6-2020

Referansenummer 2020/1324

 

Ny tjenestepåtale p.g.a. blant feil skobruk!

 

Du tror det ikke før de leser det.

Jeg snakket med ledelsen om dette for noen år siden.

De sa at det var «innenforbi» å bruke sorte sandaler, men ikke brune.

Men med sokker, noe jeg har gjort på sommeren.

Så plutselig, andre bruker joggesko, jeg og enkelte andre bruker sandaler.

Greit, reglementet som ikke er oppdatert sier sorte sko.

Jeg har atter å ha snakket med ledelsen, de har «godkjent» sandaler med sokker.

Skulle det ha vært et problem, da måtte de kommunisert.

Her misbruker de regelverket for å ta meg, dette er mobbing og trakassering.

Bilde av de 2 skoene jeg har brukt, begge kostet vel 2.000, - kr og er veldig gode skor. At nå henger jobben min i en tynn tråd etter feil skovalg høres mer ut som en spøk en som en sannhet.

 

 

Tjenestepåtale av 8.6.2020

 

Av det som kommer frem i denne tjenestepåtalen, er det flere forhold som sett fra mitt ståsted ikke er riktig fremstilt.

 

1.)  Når det blir nevnt dette med å stjele på SAS Radisson Hotell, er dette kommentert før. Da ble dette skrevet.

 

«Vedrørende tjenestepåtale

 

Jeg viser til tjenestepåtale av 08.november 2017.

 

Først vil jeg påpeke at jeg synes det er unødvendig å gi advarsel for ting som jeg ville innrettet meg etter ved en enkel henvendelse fra nærmeste leder. Bl.a. at jeg etterlater bussen «grisete» og at jeg har vært inne på SAS Nydalen.

Alt er sågar engangshendelser, gjøre et stort nummer ut av dette er nedrig og søkt.

 

Når det er sagt bestrider jeg advarselen på følgende punkter:

 

-          Jeg kjenner meg ikke igjen i at jeg etterlater bussen grisete.

-          Jeg har ikke kjørt på rødt lys.

-          Jeg har ikke stjelt mat/drikke hos SAS Radisson Nydalen. Jeg har av og til vært innom og kjøpt en kaffe på hotellet, og av og til har jeg fått en kaffe og kanskje et eple. Betjeningen har vært veldig hyggelig, frem til det var en som plutselig mente jeg måtte betale for full buffé for en kopp kaffe, noe jeg sa meg villig til. Jeg synes ikke det tilsier en advarsel, og jeg kommer uansett ikke til å dra tilbake dit.»

 

2.)  Dette med ikke uniformert skotøy er sett fra min side, det som skrives her løgn.

Jeg hadde som sagt noen brune sandaler. Per Christian Bing og Leite som nå er sluttet spurte jeg om hva som var det riktige. Slik jeg husker det, så kunne vi ha sorte sandaler men med sorte sokker. Det var «innenforbi».

At andre har joggesko og annet fottøy, blir ikke påpekt. Dette blir absurd og nedrig å dra dette inn i en tjenestepåtale når det er blitt kommunisert, og det praktiseres så ulikt.

Nå har jeg sendt forslag til fagforeningen om at sandaler skal være lov å bruke.

I mellomtiden bruker jeg ikke sandaler lengre, noe som jeg trives best med. Dette er primitivt at Bing, og uriktig fremstilt.

 

3.)  Når det gjelder andre forhold, ligger det så mange år tilbake i tid, og jeg vasker ikke bilen min lengre heller i vaskehallen om jeg har sett flere andre gjøre det. Selv når de i vaskehallen vet om det, det er greit for meg.

At det er en regel for andre, og en regel for andre. Slik er jeg vant med å ha det.

 

4.)  Jeg hadde Andrej med meg i bussen, og han fikk oppleve å kjøre med meg. Det gikk knirkefritt, som alt det jeg ellers gjør pleier det å være slik hvis ikke ledelsen begynner med mobbing, trakassering og diskriminering.

 

5.)  Ellers så er den siste kundeklagen ikke troverdig. Det er fysisk umulig å spille på høy lyd og samtidig føre en samtale bak sperrebånd 2 meter avstand. Samt en sidevegg mellom, det lar seg ikke i praksis gjennomføre.

 

6.)  Jeg kan ikke se at jeg spiller høyere eller lavere musikk/radio når jeg hadde Andrej med meg eller de kundeklagene.

 

7.)  I det store og det hele, så kan jeg kun finne 2 små feil jeg har gjort i løpet av de siste 12 årene. Det er i 2016 da jeg hentet kaffe kl. 06. på morgen og parkert inntil fortauet i sykkelfelt. Ikke en sykkel på mil omkrets, men feil. Nr. 2 var nå da jeg leverte et kort, og parkerte foran inngangen kl. 06. på morgenen. Ikke rett, men kun 2 feil.

 

8.)  Jeg har alltid når det har vært noe, da med skader, sparing på diesel etc. Alltid vært i det øverste sikte. Jeg kjører buss forbilledlig.

 

9.)  At Per Christian Bing ikke vil innrette seg etter en dom fra Diskriminergsnemda sier han. Det vitner om å være særdeles høy på seg selv, her skal ingen få lære meg!

 

10.)                     I tjenestepåtalen nevnes det kjørestil etc. Jeg anser meg selv for å være en hyggelig og god bussjåfør, alle tilbakemeldinger jeg får, peker også i den retningen. Høy musikk liker jeg ikke, og det har jeg aldri på heller når jeg kjører buss.

 

Mvh

Jan Kåre Christensen

 

 

 

Ingen kommentarer: