Nr. 3042:
Eiendomskonge og mange milliardær Olav Thon sier det samme som meg, slakter saksbehandlingen i Plan- og bygningsetaten og mener etaten er gjennomsyret av prinsippridende fundamentalister!
Sjef for PBE her i Oslo, Siri Gathun Kielland.
Har ikke preget PBE noe positivt når de samme forholdene får lov å fortsette som det var i PBE da Olav Thon tok et oppgjør med denne sykelige og skakkjørte etat.
Jeg kunne ha skrevet og sagt akkurat det samme i dag som den gangen!
Nå er jeg kun mangemilliardær i Gud, ikke på jordisk gods!
Olav Thon sier det samme som meg, det viser bare at det jeg kommer med av kritikk, veiledning og meninger ikke er så ille?
Disse artiklene ble jeg klar over først for noen dager siden, om de er noe eldre.
Se her, hentet i fra Aftenposten:
Thon slakter Plan og bygg
Olav Thon slakter saksbehandlingen i Plan- og bygningsetaten og mener etaten er gjennomsyret av prinsippridende fundamentalister.
Plan- og bygningsetaten ble for kort tid siden dømt til å betale Olav Thon 3,2 millioner kroner i erstatning for tapte leieinntekter etter kommunalt papirrot.
Utfallet kommer eiendomskongen og mangemilliardæren med i Dagens Næringsliv (DN) i dag, der han gir Plan— og bygningsetaten (P&B) det glatte lag. Thon har gjennom flere tiår vært i nesten daglig kontakt med etaten og han er langt fra imponert. I mange år har han kranglet om flere av utbyggingsprosjektene til selskapene hans og han har en rekke ganger møtt etaten i rettssalen for å endelig løsning på tvistene. Seneste for noen uker siden ble P&B dømt til å betale Thon i alt 3,2 millioner kroner i erstatning for tapte leieinntekter etter kommunalt papirrot. Nå er den aldrende eiendomsinvestoren lei av det han betegner som kommunal påståelighet, urimelige bøter, saksbehandlingsfeil, dokumentrot, faktafeil og fravær av forutsigbarhet, skriver DN.
Prinsippryttere
— Det er også en hel del ansvarsbevisste personer i Oslo kommunes plan- og bygningsetat. Det er imidlertid ikke til å unngå at visse personer - byråkratiske prinsippryttere - ødelegger for systemet, sier Thon til avisen. - Feilene har lett for å bli gjort på saksbehandlernivå, men forplanter seg oppover i systemet. Overordnede gir backing til saksbehandlere på tross av at klare feil er gjort, mener han. Og listen over feil de gjør er lang:- Prinsipprytteri, lesing av loven nærmest på fundamentalistisk vis, forskjellsbehandling, uforutsigbarhet. Eiendomsutviklere må behandles likt. Privatpersoner likeså. Utfallet av saksbehandlingen må ikke være avhengig av hvilken saksbehandler som har saken.
Redd for utviklingen
Tilsynelatende tette bånd mellom P&B og byantikvaren irriterer også:- Gamle bygninger skal åpenbart kun restaureres. Og plan- og bygningsetaten avgjør altfor ofte byggesaker på grunnlag av byantikvarens oppfatning, uten å gjøre selvstendige vurderinger. Jeg er alvorlig redd for hvordan denne byen skal utvikle seg. Direktør i Plan- og bygningsetaten, Elle S. de Vibe håper eiendomsutviklere kommer med kritikk når den er berettiget.- Vi fatter mange vedtak. Ikke alle blir fornøyd. Det er ikke til å unngå, sier hun.
Mye heft!
— Kommunen har tabbet seg ut. Dommen er klar nok. Så vidt jeg kan se, er den veldig kritisk til kommunens opptreden i denne saken, sier restaurantkongen Olav Thon. Han står igjen som seierherre etter at lagmannsretten nå har avsagt sin dom. Pilestredet 9 ble stående tomt i to år, som følge av at Plan- og bygningsetaten ikke kunne finne gårdens brukstillatelse i sine arkiver. Kommunen innrømmet feilen, men nektet å betale erstatning. Nå har lagmannsretten bestemt at kommunen må betale ham 3,2 millioner kroner.
- Unødvendig heft
— Jeg synes bare det er merkelig at vi skal slite med sånne saker. I hvert fall så lenge kommunen taper så ettertrykkelig i tingretten, sukker Thon. Han ble forbauset da kommunen valgte å anke.- Det ble jo det samme, ja, et dårligere resultat for kommunen, sier en Thon som er misfornøyd med i det hele tatt å måtte gjennom "en slik prosess".- Jeg er en av Oslos største skattebetalere. Vi skulle jo gjort mye positivt for byutviklingen, fremfor å bli heftet med dette.
Prestisje på spill
Da Olav Thon kjøpte gården på slutten av 1990-tallet, hadde den i årevis blitt brukt til restaurantdrift. I 2001 skulle en ny restauratør leie lokalene. Han søkte om ny skjenkebevilling, men møtte en byråkratisk vegg. Kommunen hadde angivelig aldri gitt brukstillatelse for den slags drift og ga blankt avslag. Heller ikke tegninger som viste ombygging til restaurant, med kommunens velsignelse, førte frem. To år med detektivarbeid måtte til, før Thon endelig kunne legge bevisene på bordet og tvinge kommunen til å gjøre helomvending. Likevel endte saken i retten, siden Thon krevde millionerstatning.
Relaterte linker:
https://blog.janchristensen.net/2022/05/nr-3012-plan-og-bygninsetaten-her-i.html
https://blog.janchristensen.net/2022/04/nr-3008-vart-skriv-til-plan-og.html
https://blog.janchristensen.net/2019/06/nr-2487-marius-vamnes-godkjente-frst.html
https://blog.janchristensen.net/2019/09/nr-2566-avslag-fra-fylkesmannen-og-var.html
https://blog.janchristensen.net/2019/09/nr-2568-foresprsmal-om-mte-og-befaring.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar