torsdag 6. april 2023

Nr. 3205: Kåre Kristoffersen og Elveli gård forsøkt kneblet av plan og bygningsetaten her i Oslo

 Nr. 3205:

Kåre Kristoffersen og Elveli gård forsøkt kneblet av plan og bygningsetaten her i Oslo

 

https://www.youtube.com/watch?v=DSQ_7apyhsI&t=1763s

https://blog.janchristensen.net/2022/12/nr-3133-plan-og-bygningsetaten-skal-na.html

https://blog.janchristensen.net/2022/10/nr-3081-kare-kristoffersen-eier-av.html

https://blog.janchristensen.net/2021/12/nr-2962-kare-kristoffersen-eier-av.html

https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=202202542

 

Bilde av Elveli gård

 


 

Her er mail fra Jan Martin Fredriksen

 

Jan Martin Fredriksen <janmartinfredriksen@gmail.com>

fredag 24. mars 2023 14.40

Til: Kopi:

ts@storlokken.no

Byrådsleder; Byråd for byutvikling; PBE Postmottak;

oslo.tingrett.postmottak@domstol.no; Kåre Kristoffersen; osk@mageli.no

 

Alle forberedelser til tvangssalg av Elveli må stanse så lenge saken behandles av byrådet.

 

Emne:

Advokat Torolv Sundfør

 

Jeg har som du er kjent med på vegne av Kåre Kristoffersen og hans etterkommere rettet en innstendig henstilling til byrådsleder Raymond Johansen:

 

Stans tvangssalget av Elveli gård.

 

Gjennom advokat Torolv Sundfør – som har fått i oppdrag å tvangselge gården - i oppdrag å innkalle to representanter fra PBE og Kåre Kristoffersen og meg til et møte for å gjennomgå og avklare alle

forhold i Elvelisaken og avslutte saken med en sluttprotokoll.

Byrådslederen sendte 23. februar saken over til byrådsavdeling for byutvikling til behandling.

Da det var gått en måned uten at jeg hadde fått svar, sendte jeg i går en e-post til byutviklingsbyråden og etterlyste et snarlig svar.

 

Kåre videresendte i går følgende e-post til meg.:

 

«Hei.

Viser til tidligere kontakt.

I går mottok jeg redigert takst fra takstmann. Det er nå tatt høyde for alle tinglyste heftelser, landbrukssjefens tilbakemelding om konsesjonsverdi og utarbeidet notat knyttet til odel.

Det bes om at du tar en siste gjennomgang av grunnlaget og gir tilbakemeldinger om forhold dere mener må korrigeres. Kommentarer må være oss i hende en uke fra dagens dato.

Det vi mangler per nå er selve leieavtalene knyttet til stall mv, men dette vil det bli opplyst om i prospektet. med at vi kan gå ut i markedet over påske».

Vi har igangsatt utarbeidelse av prospekt basert på ny takst og regner

 

Med vennlig hilsen

Advokatfirmaet SGB

Storløkken AS

Torolv Sundfør

advokat/partner

Den 16. februar sendte jeg følgende e-post til deg vedrørende

Elvelisaken: «Jeg etterlyser svar på de spørsmålene

jeg har sendt deg (punkt 1) og anmodningen om å få taksten etter at vi sendte inn våre merknader til ny uttalelse punkt 2:

Vedlagt følger en e-post som Kåre har mottatt der tingrettsdommer

Henning Kristiansen «beslutter etter dette at videre behandling av denne tvangssalgssaken utsettes til 30. mai 2023». (punkt 3)

Kan du samtidig som du svarer på de spørsmålene vi har sendt deg forklare hvordan denne beslutningen fra tingretten innvirker på den siste taksten og det tvangssalget som du hat fått i oppdrag å

gjennomføre og som du opprinnelig opplyste oss om at du regnet med ville bli gjennomført innen utgangen av januar.

Den måten Oslo kommune/PBE har forfulgt Kåre Kristoffersen på ved først å fengsle han og deretter kreve at gården hans blir tvangssolgt for å få dekket inn 7 millioner kroner som PBE opplyser at etaten har brukt på saksbehandling (til å forfølge han) er hjerterått og utilgivelig.

 

For å vise hvordan PBE på naboeiendommen til Elveli - som Løvenskiold eier - har begått det alvorligste bruddet på markaloven etter at den trådte i kraft 1. september 2009, og har bidratt til at Løvenskiold har hatt 100 mill. kroner i fortjeneste på 10 ulovlig oppsatte eneboliger – sender jeg til orientering den politianmeldelsen av PBE som jeg for to dager siden leverte inn på Sandvika politistasjon».

 

Hilsen

Jan M. Fredriksen

 

Merknader:

Punkt 1 og 3. Jeg har ikke fått svar på spørsmålene

Punkt 2 Vi fikk i går tilsendt ny takst fra deg med frist til å komme med merknader «en uke fra dagens dato», med sikte på å gå ut i markedet over påske»

Det er interessant å merke seg hvordan takstfirmaet i innledningen til taksten presenterer Elveli gård - som PBE påstår er et ulovlige fyllingsområde med tilkjørte masser fra byen og der skytebaner, driftsbygninger og boliger er ulovlige.

For å illustrere hvordan PBE har oppført seg må det nevnes at da eiendommen ble taksert, stilte PBE med to representanter og to sivilkledde, bevæpnede polititjestemenn. Disse drev sin egen
«etterretningsvirksomhet» rundt på eiendommen, uavhengig av de som takserte eiendommen.

«Eiendommen ligger i Sørkedalen med marka som nærmeste nabo. Det er kort vei til Bogstad Gård som er et populært utfartssted med kafé og diverse aktiviteter. Ved Bogstadvannet er det også mulighet for bading om sommeren og ski/skøyter om vinteren, samt Oslo Golfklubb med en av Oslos bedre 18 hulls golfbane. 9 Røa sentrum ligger 15 min unna med bil.

Her finner du Røa senter med bredt utvalg av servicetilbud som bl.a. bank, kaféer, sportsforretninger, klesforretninger, post, vinmonopol, apotek, blomsterforretning og dagligvarebutikker m.m. Gjennom Sørkedalen går det buss til Røa sentrum, et knutepunkt for både buss og t-bane. Flybuss til Oslo Lufthavn går også fra Røa. Nærmeste barneskole er Sørkedalen skole, Bogstad skole og nærmeste ungdomsskole er Hovseter skole»

Kåre og jeg satt i fire dager og stilte de spørsmålene, som vi ikke har fått svar på og i tillegg kommenterte vi hvert areal og hver bygning som inngikk i taksten, som er oversett i taksten.

 

Konklusjon:
Vi viser til at stans i tvangsalget og forslag til avslutning av Elvelisaken er til behandling i byrådet. Vi tar det for gitt at byrådet vil stanse tvangssalget og imøtekomme vårt krav om å avslutte Elvelisaken med en protokoll i det partsmøtet vi har foreslått.

 

1.    Vi vil ikke gi noen tilbakemelding på den tilsendte taksten. Dette betyr at den planlagte annonseringen etter påske ikke kan igangsettes.

 

2. Vi krever at det ikke blir igangsatt noe tvangssalg så lenge vårt

krav om å avslutte Elvelisaken med en gjennomgang og avklaring av alle forhold i saken med sluttprotokoll er til behandling i byrådet.

Hilsen

Jan M . Fredriksen

Kåre Kristoffersen

Ingen kommentarer: