tirsdag 3. mars 2015

Nr. 1054: Hvorfor engelsmennene elsker fotball og blir kalt for balløya henger i sammen med Israels barn 40 år i ørkenen!



Nr. 1054:

Hvorfor engelsmennene elsker fotball og blir kalt for balløya henger i sammen med Israels barn 40 år i ørkenen!

Israels barn gikk ut i fra Egypten for ca. 3400 år siden, mens de var i ørkenen. Så sparket de fotball slik vi kjenner det i dag med en tøybylt og med mål som var stolper som vi har i dag.

Bilde av meg som 20 åring, da jeg spilte aktivt. Jeg spilte fotball aktivt til jeg var 40 år, men da som Old Boys. Nå er fotball lagt på hylla og det er svømming og jogging som jeg trimmer med. Jeg er venstre oppe.

 

Etter utgangen av Egypt som var Israels barn 40 år i ørkenen. Og der hadde de ekstra god tid til det meste da Gud forsørget dem i ørkenen.

2 Mosebok 16. 35 Israelittene spiste manna i førti år, til de kom til bebodd land. De spiste manna helt til de kom til grensen mot Kanaan.

Dette fikk de «gratis» hos Gud hver dag, bortsett fra pÃ¥ Sabbaten. Da fikk de to brød hver dagen i forveien slik at de hadde ekstra til sabbaten.

Hva skulle de da bruke tiden til? De begynte da med å spille fotball med en tøyball og mål. Stammer imot hverandre etc.

Men etter Israels barn var kommet inn i løfteslandet, så ble de drevet ut der u fra p.g.a. ulydighet og spredt rundt omkring.
Det var da at en del av Israels barn kom til England og Storbritannia. Det er temmelig åpenbart at de var ikke ukjent med denne sporten. Da det var nettopp Engelsmennene som begynte med å spille og sparke fotball.

Fra Wikipedia:

Engelsk fotballs historie

Det har blitt spilt forskjellige typer fotball i England siden 1200- og 1300-tallet. Men det var ikke før på 1800-tallet at man begynte med mer organisert fotball ved at det spiltes på offentlige skoler og universiteter. I 1848 kom Cambridge-reglene og i 1863 ble The Football Association stiftet. Det førte til at verdens eldste fotballturnering FA-Cupen ble etablert i 1871 og året etter ble verdens første landskamp spilt mellom England og Skottland.

Det var Efraim og Manasse stammen som la under seg Storbritannia!

De hadde da «spilt» fotball i ørkenen. Og ut i fra det, sÃ¥ er faktisk fotball verdens mest populære idrett, det som begynte i ørkenen under Israels utgang av Egypt!

Relaterte linker:


1 kommentar:

Anonym sa...

I was wondering if you ever thought of changing the layout
of your blog? Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of content so
people could connect with it better. Youve got an awful lot of text cream for dry skin
only having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?