lørdag 28. februar 2015

Nr. 1051: Overbetalte flygere i Norwegian streiker for å få enda mer! Grådigheten på bekostningen av andre er satt i førersete!

Nr. 1051:

Overbetalte flygere i Norwegian streiker for å få enda mer! Grådigheten på bekostningen av andre er satt i førersete!

Det er helt utrolig hvilket lavmål enkelte beveger seg på. Gjennomsnitt inntekt i Norge er vel på 400.000,- kr for de fleste? Jobber en overtid og står på så kommer enn opp i 500.000,- kr? Her er det noen som tjener i utgangspunktet tre ganger så mye som andre og med overtid og tillegg tjener de faktisk fire ganger så mye som andre som står på. De best betalte flygerne tjenere 2 millioner.
Men dette er ikke nok?!?!?!?!

Bilde av et Norwegian fly
               Døperen Johannes sa vi skulle være fornøyd med den lønnen vi hadde, det gjelder i dag også.

Lukas 3. 14 Også noen soldater spurte ham: «Hva skal så vi gjøre?» Og til dem sa han: «Press ikke penger av noen ved vold eller falske anklager, men nøy dere med lønnen deres.»

Her presser disse fagforeningen, flygerne og andre på, med streik. Men hva sier Guds ord, ikke minst for slike som tjener så godt og er så velbegunstige fra før av: «men nøy dere med lønnen deres.»

Jeg liker dette ordet, det harmoniserer så godt med bibelens budskap.

Jeg siterer det igjen: «Men nøy dere med lønnen deres!»

Dette gjelder egentlig til oss alle i dag som tjener slik vi klarer å leve på egen inntekt. Det er ille slik det var spesielt før, at arbeiderne ble utnyttet. Men her blir det motsatt. At arbeiderne lammer arbeidsgiver og det igjen samfunnet igjen. Ikke minst de som skal ut å fly og reise.

Hvordan skal vi som troende forholde oss til penger og annet? Vi må se på oss selv som forvaltere, og en dag skal alt de vi få alt i eie sier skriften! Dette er noen fenomenale og enorme løfter. Skriften sier at vi som troende har fått del i både Guddommelig natur og verdens desidert beste og største løfter, vi som troende er mer begunstige enn noen andre.

2 Pet. 1. 3 Ja, alt vi trenger for å leve i gudsfrykt, har hans guddommelige makt gitt oss i gave ved at vi kjenner ham som kalte oss ved sin egen herlighet og makt.  4 Slik har vi fått de største og mest dyrebare løfter. Ved dem skulle dere få del i guddommelig natur når dere har sluppet unna forfallet, som kommer fra lystene i verden.

Vi har fått del i følgende: «vi fått de største og mest dyrebare løfter!».

Vi har fått de største og mest dyrebare løfter av alle, større enn de som tjener fett og har det tilsynelatende fortreffelige og blir vel ansett i denne verden.

Sluttkommentar:

La oss be for disse, de ser egentlig ikke hvor godt de har det. Hadde de gjort det så hadde de aldri streiket da de tjener mellom 1.2 millioner og 2 millioner. Pluss de overnatter på gode hoteller og har det mer enn rimelig godt på arbeid (det unner jeg dem)!

Og tjener en opp imot 2 millioner, så tjener en såpass godt at pensjonist tilværelsen burde vært sikret, hvis en kan styre penger son noenlunde!
Streik er som regel i dagen samfunn for de aller fleste som å skyte seg selv i foten. Vi i Norge har det såpaset godt, at det er andre måter å vinne frem på. Og for de som tjener aller best, for dem å streike. Vil jeg egentlig si at det er også umoralsk og usolidarisk overfor felleskapet!

Relaterte linker:


2 kommentarer:

Anonym sa...

Faktum er at gjennomsnittsinntekten i Norge er kr. 491.000 pr år(pr okt 14), og en flyger i Norwegian har en begynnerlønn på kr. 380.000! PS! Utdannelsen koster ca 1 mill.

Jan Kåre Christensen sa...

De tjener stort sett så godt, og streike for dem viser at de er noen veldig store bortskjemte unger!
De burde skamme seg!

De er alle ansatte i et firma, men det skjønner de åpenbart ikke!

Det er flere av dem som tjener bedre enn Kjos, heia Kjos og Norwegian!