mandag 4. november 2013

Nr. 710: Tilnærmingen for Livets Ord og deler av trosbevegelsen blir mer og mer åpenbar da Ulf Ekmans Sønn Benjamin har konvertert til den Katolske Kirke!

Nr. 710:

Tilnærmingen for Livets Ord og deler av trosbevegelsen blir mer og mer åpenbar da Ulf Ekmans Sønn Benjamin har konvertert til den Katolske Kirke!

Før, da jeg vokste opp som en troende var det er bakteppe at den katolske Kirke var den store skjøge, alle hennes skjøgedøtre var de som begynte å samarbeide med henne. Lurer egentlig på hva f.eks. de første pinsevenner og ellers i den frikirkelige leir ville sagt i dag hvis de hadde opplevd den utviklingen det er innforbi den frikirkelige bevegelsen? Jeg personlig er overbevist om at de hadde blitt kvalmen og kalt hele den frikirkelige bevegelse i Scandinavia for Laodikea. Dette ville grunnleggerne av alle frikirkelige bevegelser sagt er min overbevisning. Bilde av den etter min mening er den «største» frikirkelige leder som er fostret her i Norden – ja kanskje hele Europa. Det er etter min mening Lewi Pethrus som var nøktern, åndelig edruelig men samtidig frimodig og klar i sin forkynnelseHer er hva Apostel, Pastor og Evengelist Lewi Pethrus sa om den Katolske Kirke:

"Hur ska de frikyrkliga kunna hävda sanningen om personlig omvändelse som villkor för medlemskap i församlingarna, dopsanningen och andra bibliska läror, då de allierat sig med världskyrkorna."

"Katolicismen är i antågande allt mer och mer -denna sköka vars händer drypa av blod, denna hemska kyrka, som har många millioner mäns och kvinnors blod på sitt samvete; denna samvetslösa påvekyrka är på väg att komma in i Sverige igen." (sitat slutt).

Her et utdrag for hva som skjedde forje uke, hentet fra forskjellige steder:

Benjamin Ekman som er sønn av den kontroversielle pastor Ulf Ekman ved Livets Ord i Uppsala har blitt opptatt som medlem i den katolske kirke, melder Aletheia. Nyheten om at Ulf Ekmans sønn har tatt skrittet fullt ut og blitt katolikk har utløst debatt i den svenske bloggen som postet nyheten lørdag. Overgangen fra evangelisk til katolsk tro skal ha blitt bekreftet av hans mor Birgitta Ekman som kunne bekrefte “ at “vår sønn, Benjamin har besluttet seg for å følge Jesus i den katolske kirke.” Benjamin Ekmans overgang til den katolske kirke må anses som en konsekvens av at også Ulf Ekman selv har foretatt en dreining i retning av katolisismen. Mye har skjedd med Ulf Ekman og kretsen rundt Livets Ord siden de på 1980 og 1990 tallet brukte “krigstunger” i kampen mot “religiøse andemakter”. Benjamin Ekman som i realiteten vokste opp med “Livets Ord kaoset” har ved sin konvertering tatt skrittet inn i et kirkesamfunn som både er ubibelsk og som har et omdømme-problem på grunn massive avsløringer av presters seksuelle overgrep mot små gutter.

Efter att själv ha följt trosrörelsen under, rätt många år vid det här laget och dessutom var jag själv medlem i en trosförsamling i mer än 10 år, kan man inget annat än förundras över hur det kunde va möjligt att Ulf Ekman som ändå var så tydlig och radikal gentemot katolska kyrkan så markant har ändrat kursinriktningen åt det hållet. Men vad som säkert inte många vet är att Ulfs fru Birgitta är oerhörd drivande i den här frågan, med smickrande ord till påven som, Herrens ödmjuka tjänare och andra superlativer döljer hon inte sin beundran för en man som jämte Gud anses vara fullkomlig och helt utan fläck. Vem vet, kanske är det just Birgitta som har fått Ulf att tänka om? Hur som helst är det inget man helt kan bortse ifrån. Häromdan läste jag att Livets ord nya pastor, Joakim Lundqvist skrev på twitter att man nu räknar in 3300 medlemmar i församlingen. Och med tanke på det medlemsras många frikyrkor idag uppvisar är det onekligen en imponerande siffra. Hur många av de nya medlemmarna som har strömmat till från närliggande kyrkor är förstår svårt att säga nåt om, men sen tidigare år vet man att det är ingen hemlighet att många som har gått på deras bibelskola har sen stannat kvar både i församlingen Livets ord och Uppsala också, om det sen beror på ren bekvämlighet vilket det säkert inte går att bortse från, så är det nog bäst att dom själva får svara på den frågan. Men det finns all anledning att även fortsättningsvis hänga med i händelseutvecklingen, inte minst rörande när det gäller frågan som många idag ställer sig. Kommer Ulf o Birgitta Ekman att konvertera till Katolicismen? Kanske redan i år? Eller kan det vara så at dom redan har gjor det? (sitat slutt).

Hvor vil dette ende?

Det har jeg ikke noe svar på, men at villfarelsen er stor, det er sikkert. Har den katolske Kirka mer å by på enn hva protestantene? Slik det er blitt i dag er frafallet så stort at det er snakk om slik de gamle pinsevenner og andre hevdet, at det er skjøgen og skjøgedøtrene i en forening og forsoning som vi ikke har sett maken til i kristenheten. En gang gikk protestantene ut av den katolske kirka, nå er de på full fart på vei inn der igjen. Det ser vi ikke minst med den frafalne trosbevegelsen med Livets ord og familien Ulf Ekman der sønn nå er blitt katolikk.

Sluttkommentar:

Det er noe som vi også må ta i betraktning her, er den historiske siden her. Hvordan oppsto den katolske kirke, hvordan har den «oppført» seg siden 300-tallet, ikke minst mot annerledes tenkende og troende? Og hva står den for i dag. Dette blir et alt for omfattende emne i denne ene artikkelen her. Men jeg anbefaler å lese de linkene som jeg legger ut der Stig Andreasson redegjør om katolisismen. Ellers er det å si at utviklingen vi ser i dag, er som forutsagt både i Guds ord og av de som har gått forut oss, som levde med Gud og så hva som ville komme.

PS! Dette skriver avisen Dagen, Bergen, Norge: Ulf Ekmans sønn blir katolikk Benjamin Ekman, sønn av Livets Ord-grunnlegger Ulf Ekman, har konvertert til Den katolske kirke.

Opptagelsen skjedde fredag. I flere år har Benjamin Ekman vært redaktør for Livets Ords teologiske tidsskrift Keryx. Tidsskriftet, som feirer tiårsjubileum i år, har til hensikt å gi teologisk fordypning, praktisk undervisning og være til åndelig inspirasjon for troende.

Også nåværende redaktør for Keryx, Henrik Engholm, har besluttet å bli en del av Den katolske kirke. Engholm underviser dessuten ved Livets Ords teologiske seminar. Livets Ord-katolikker

Ulf Ekman har foreløpig ikke gitt noen offentlig kommentar rundt sønnens konvertering, men mamma Birgitta Ekman skriver i sin Instagram-profil: Vår sønn Benjamin «har besluttet å følge Jesus» i Den katolske kirke. Her leser han den nikenske trosbekjennelsen og blir tatt opp i kirken.

Også hans eldre bror, og nå VD (daglig leder) i Livets Ord Jonathan Ekman, gratulerer sin bror på Instagram og ønsker ham lykke til.

Reiser til Roma

Livets Ord ble startet i 1983 av Ulf Ekman, som tidligere hadde vært prest i Svenska Kyrkan. Den pinsekarismatiske bevegelsen ble tidlig kjent for å forkynne trosundervisning og har vært et toneangivende senter for den såkalte trosbevegelsen i Skandinavia.

I senere år har Ulf Ekman i økende grad uttalt seg positivt om de historiske kirkene, blant annet Den romersk katolske kirke. Siden 2009 har Ulf Ekman invitert predikanter og menighetsmedlemmer på turer til Roma for å studere kirkens historie.

Relaterte linker: http://www.vaknasverige.se/tag/stig-andreasson/ http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=Stig-Andreasson-om-Katolisismen http://janchristensen.net/bibelkommentar-hoved.php?side=bibelkommentarer-Johannes-aapenbaring http://blog.janchristensen.net/ http://janchristensen.net/ http://the-heavenly-blog.janchristensen.net/ http://www.dagen.no/2013/11/04/kristenliv/benjamin_ekman/tro/religion/179841

Ingen kommentarer: