søndag 4. desember 2016

Nr. 1488: Ekstremister

Nr. 1488:


Skrevet av: Evangelist i kategori(er) Samfunn, 07. desember 2006 kl. 22:35.

» 
Skriv en kommentar
» Besøk
Evangelist sin profil.

(
Evangelist har 51 innlegg i bloggen)

« 
Forrige | Neste »


10 år gammel artikkel, bilde av meg og min elskede kone Berit!


Det blir til stadighet nevnt at det er to ytterpunkter i Islam og Kristendom. Hvis en har to dyr – en mus og en elefant – så har en to dyr, men for en forskjell i størrelse og kraft. Slik er det egentlig med kristendommen og Islam. De negative kreftene innfor kristendommen er minimale i forhold til Islam. Derfor blir det så feil å drive med de sammenligningene. Hvorfor skal vi være så positive og åpen overfor Islam?
En person som er personlig konkurs 2-3 ganger og som ikke kan styre sin økonomi, skal han veilede andre i økonomiske spørsmål? Det hadde vært dumt. På samme måte, er det dumt at vi i Norge tillater at det blir bygd Moskeer. Det er kristendommen, og hva den har brakt med seg, som har løftet oss opp. Hvorfor ikke være stolt og glad overfor hva vi i Norge har? At muslimene har en tro, det er noe som vi skal tillatte. Men at de skal få bygge Moskeer og fritt få utøve sin primitive religion, mener jeg ikke er bra. Før vi vet ordet av det, så har vi en Fatwa over oss. Eller det blir Sheria-lover. Uansett, det vil føre mer problemer med seg en godt er!


» Skriv en kommentar

Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Dagen Magazinets holdning til tematikken.

Photo credits: ChristianPhotos.Net, FreeFoto.com and CreativeMYK.

89 kommentarer til “Ekstremister”
 1. Audun Sæther sier:
Norge har (eller burde ha), hundre prosent religionsfrihet. Ingen religion knyttet til stat og styre, all religion likt knyttet til utdanning. Man skal være like åpen mot islam som mot kristendommen, hverken mer eller mindre. Det man selvfølgelig må passe på er ytterpunktene, men det gjelder like mye alle religioner.
Hvordan kan du tillate muslimer å ha en tro, men ikke ha et sted for å utøve den? Sheria-lover kommer aldri til å bli innført her. Storparten av muslimene i Norge er helt vanlige, hardarbeidende mennesker som har tiltro til sine guder (og sånt).
 1. Martin sier:
Til Evangelist: Med den holdningen du viser her faller du lett over for meg i det du kaller “ekstremist”-båsen. Jeg er ikke noe særlig glad for moskè-byggingen men jeg støtter den. Hvorfor? Jo fordi vi lever i et demokratisk land. Og det skal vi være glad og takknemlig for.
 1. Øyvind, Mechelen sier:
Det er iallfall tydelig for meg hvem som fremstår som ekstremist her. Og det er ingen muslimer i nærheten.
For øvrig er det en uvane å skrive islam med stor I. Kanskje man har blitt for påvirket av å lese amerikansk litteratur på feltet eller noe? Både islam og kristendom er småbokstavord på norsk, akkurat som fatva (en juridisk utlegning) og sjaria.
 1. MeaCulpa sier:
Dette minner meg fort om Kleppe\Demokratene-kristendom, og deres perverterte kristne verdier. Han vil stemme mot bygging av moske i Kristiansand.
Men for all del, sålenge han er en synder frelst av nåde kommer han til himmelen.
 1. geiromy sier:
Et modig innlegg, Evangelist!!
Det er jo ikke bare radikale mullhaer som kommer i harnisk om det sies noe om det som islam ledsages av, nemlig mangel på menneskeverd og demografi. Det som kjennetegner de fleste av verdens demografier, er at de har Kristi kors i sine flagg. Men snart blir det vel forbudt det også, om enkelte muslimer føler seg støtt over det.
Om det hadde vært full religionsfrihet i enkelte land, er det nok tvilsomt om det hadde fortsatt å være 100% “oppslutning” om islam der.
I Israel er det full religionsfrihet, bare så det er nevnt.
Men – det er ikke islam som har skylden for avkristningen av Norge.
Det er ikke islam som er opphavet til grådighet, samfunnsmessig forfall og alkoholisme eller andre problemer.
Vi er i så måte verre enn noe muslimsk land.
Det er jo også sant at hva kristne gjør av forskjellige ting, så kommer det i offentlighetens lys og snakkes om og harseleres med, uten trusler og rop om død over hverandre. Otto Jespersen har demonstrert hvordan vi nordmenn er. Vi tør brenne Bibelen og andre bøker offentlig, men Koranen har man “vett” nok til ikke å røre ved, for det er for farlig for ens liv, rett og slett.
At Otto Jespersen selv går til angrep på den dyrekjøpte ytringsfriheten som han selv er avhengig av for å handle som han gjorde, det tror jeg ikke han forstod.
La meg også si at muslimer er ikke onde mennesker. De er ikke verre eller bedre enn nordmenn er. De gjør det de tror er rett. Dersom vi kristne hadde fått klapp på skuldra for å gjøre i tro det samme som noen muslimer gjør, ja da—???
Må Gud gi nåde og velsignelse til både muslimer og nordmenn.
GeirM
 1. MeaCulpa sier:
Det bør også nevnes at INGEN av partiene (heller ikke FrP) på stortinget, ikke en gang tilnærmet er enig med noe som helst av det Evangelisten sier.
For de som måtte ha illusjoner FrP (som jeg IKKE stemmer på) vil aldri komme til å forhindre bygging av moskeer, eller muslimer i å uttøve sin tro.
Tvertimot har FrP opptil flere ganger stemt for bygging av moske, både i Oslo, og Drammen, og vil også gjøre det i Kristiansand der Kleppe, og Demokratene prøver å kjempe mot Moske i disse dager.
 1. Martin sier:
Så sant som det er sagt, MeaCulpa. Derfor blir det litt tøvete med det de som sammenligner FrP med nazister. Faktisk så mener jeg at de har et poeng når det gjelder innvandringen. Den har gått i feil retning. Men av mange årsaker mener jeg at det ikke er det rette partiet til å styre Norge. (inflasjon) …*kremt*
 1. Evangelist sier:
Til leserne
For en stor uvitenhet det råder hos enkelte av dere. For muslimene er religon, politikk og sammfunnsstrukter “ett”.
Tror dere at Moskeene ikke indoktrinerer Muslimene om det som ikke er bra.
Der jeg kommer i fra på vestlandet, når en del muslimer ville bygge Moske, så var det tidligere Muslimer som fikk stoppet det. Hva var begrunnelsen; at de ville ikke ha en muslims undergrunnsvirksomhet sa de, det var en vanlig Moske som skulle bygges.
Her flykter de fra et levesett\samfunn som ikke fungerer, så skal de innføre det her. For meg så virker det absurd. Det er klart en skal ha Religonsfrihet, men kommer dette langt nok, så tror jeg det blir akkuratt motsatt!
At politiske partier ikke tør å ta opp dette, og gå inn i hva det handler om, er også basert på frykt og at vi i Norge ikke vil\tør å se fakta i øynene.
Men når kristendommen er på vei ut, som her i Norge, så får en noe nytt inn!
Jan Kåre
 1. Evangelist sier:
Til MeaCulpa
Du kan ikke forstå mye, nåe du sammenligner meg med demokratene, det viser vel hvor lite du forstår av denne konflikten.
Tenk bare på kvinnene opp i den muslimske religon. Det er utrolig for meg, at så få mennesker, politikker, religøse, inntulektuelle, femenister og andre opplyste mennesker, ikke reagerer på den massive kvinneundertykkelse det er i islam.
Jan Kåre
 1. Leser sier:
Jeg tror absolutt det burde være lov og spørre seg om religionsfriheten skal gi rom for religioner som ikke selv står inne for en slik frihet. Alle som har lest Koranen, alle som kjenner litt til forholdene i de landene som styres av det islamske systemet, alle som vet litt om islams opphav og historie, alle som har fulgt litt med, og som vet hvordan stadig nye land islamiseres gjennom vold og terror, og til slutt, alle som har lest spørreundersøkelser som kartlegger norske muslimers holdninger til “sensitive spørsmål” burde spørre seg om dette trenger å være forenelig med demokrati og frihet.
Selv mener jeg at religionsfriheten bare bør gjelde for de trosrettningene som selv helt og holdent bygger på frivillighet og respekt for den enkeltes valg, både i Norge og andre land, -som klart tar avstand fra ikke-demokratiske virkemidler og fra alt som feks. sharialovene påbyr som overhode ikke kan kombineres med det vi oppfatter som demokratisk frihet.
Det finnes islamske trosrettninger som sier at de “snille versene” i koranen bestemmer over de “slemme”, men dette gjelder på langt nær alle. Mange av de norske moskeene er faktisk bygd med støtte fra land som hugger hender og hoder av folk for rene bagateller. Og de mener at når en moske er inviet, så er området “i ånden” vunnet for islam. Da står bare “det praktiske” igjen.
Det er ikke lenge siden nazismen satte hele verden i brann. Ingen tok den alvorlig før den tyske riksdagen brant. Når Hitler kom i maktposisjon så sa alle: hvis vi bare godsnakker med ham, og lar ham få være med i det “gode selskap”, så blir han nok snill. De offret til og med en uskyldig nasjon til de tyske terroristene. Dette gjorde de av ren og skjær egoisme, for å sikkre sin egen fred. Trodde de. For sent oppdaget de hvor utrolig dumme de hadde vært. Og 2. verdenskrig var et faktum. Og landet de alierte hadde sveket var i praksis det landet de tyske generalene fryktet aller mest når de skulle sette Hitlers krigsplaner ut i livet. (Shecoslovakia hadde 1 mill. mann under våpen)
Har vi lært noe? Nei, ingen ting. Absolutt ingen verdens ting. Om ikke så veldig lenge tror jeg veldig mange vil gi meg rett i dette. Det er som det gjentas så ofte i GT. Når de gamle var borte og en ny generasjon tok over, så glemte de alt det de hadde lært.
 1. Bakka sier:
Evangelist:
Vil først starte med og si at innlegget du først skrev, rett og slett motviste det han skulle frem til. En slik holdning som vises i dette første innlegget oser av ekstremisme.
Det andre innlegget ditt er bare et hån mot oss andre. Uvitenhet? Når ble det opp til deg og bestemme hva vi skal tro og mene? At vi i norge ikke tør å se fakta i øynene er jo bare sprøyt. Ford et første er norge blant de mest samfunnskritiske landene i verden, om ikke regjeringen vår, så hvertfall nordmenn generelt. For det andre har svært få av oss sett “sannheten”, bare tatt inn over oss det vi har sett og hørt fra USA, kristendommen og “eks- muslimer”. Du må lære deg å skille mellom politikk og religion, selv om du mener at det er det samme for muslimer. De muslimene som flykter inn til norge flykter ikke fra religion, men fra politikk, fattigdom, krig eller sult.
Så til de siste innlegget ditt, Evangelist. Det er ofte blitt prøvd å reagere, mange politikere, feminister og ikke minst kristne fordømmer samfunnet islam er bygget opp av. Men, hva det er ingenting som sier at dere skal kunne bestemme over hvordan de skal leve livet sitt, heldigvis. Jeg sier ikke at jeg støtter samfunnet i islamske land, tvert om. Men det kommer ikke no godt ut av å forandre et samfunnet, dersom storparten av samfunnet selv ikke ønsker forandring. Det er blitt prøvd før, bare se på situasjonen i midtøsten. Det gikk jo bra, eller?
Det storparten av kristne som fordømmer islam ikke tar i betraktning, er at muslimer har en helt annen oppfatning av livet. Vi må, uansett om dere liker det eller ikke, akseptere dette og håpe at det utvikler seg positivt. Akkurat som kristendommen har gjort. Du må ikke glemme at det foregikk sterk diskriminering av kvinner i kristne land tidligere også. Men dette har utviklet seg, noe som vi også får håpe av islam gjør. Forresten, når kristendommen er på vei ut av norge, så får vi ikke islam. Dette er bare ekstremist- propoganda. Sannsynligvis får vi et enda mer sekulert og vitenskapelig samfunn, som bygger på ikke- religiøse prinsipper.
 1. Anonym sier:
Jeg forstår hva du mener i den forstand at selv ikke FrP er tilnærmt delvis enig med noe av det du konkret her foreslår. (motstander av moskebygging, og fri religionsuttøvelse.)
I motsetning til deg setter faktisk alle partiene representert på stortinget meneskerettighetene høyt.
Du (og Kleppe\Demokratene) vil derimot kaste menneskerettighetene i søpla.
Når jeg tenker meg om er du faktisk enda mer ekstrem enn Kleppe. Han vil nemlig bare ikke ha moskeer, men tillater dem å uttøve sin religion, og å leie lokaler fremfor å bygge moskeer.
En annen sak er at din analyse er helt på trynet. Flertallet av Norske muslimer ønsker IKKE sharia, og bare 1 av 10 muslimer går jevnlig til moske eller noe sånt.
 1. Evangelist sier:
Til anonym
Din forståelse av hva muslimen er i stand til å gjøre, trenger du å ta deg en tur ned til Irak. Problemene er ikke hva USA har stelt i stand, men muslimene selv.
Du forstår ikke det egentlige problemet her i vesten. Det er det at vi ikke lengre vil ha Bibelen som rettesnor. Det er egentlig avkristningen i Norge som er det vanskelige her.
Men når vi ikke vil ha Herren, så får vi noe i stedet, hva blir det? Til syvende og sist, så vil det såkalt siviliserte Europa ta i mot Antikrist, med åpne armer. Hvorfor? Fordi vi i Europa har forlatt og forlatter Bibelen som rettesnor fir samfunnet, samtidig så er det mye mer på Tv og ellers, at muslimer og andre blir tatt i mot med åpne armer. Men tror en på Bibelen, så blir en holdt utenforbi.
Jan Kåre
 1. Evangelist sier:
Til leserne
Jeg mener at muslimene er supermaterialister. Mange vil gå på trygd her i Norge, ha et hus i Norge og et i det landet som de kommer i fra. Selvfølgelig så er det mange muslimer som er moderate, men den dagen de må\trenger å velge, så vil de ikke velge våre kristne\vestlige verdier, men den religonen som de har fra barnsben av. Men vi i Norge, velger ikke kristendommen lengre, men alt annet.
Tenk, her gikk den kjepphøye Otto Jespersen ut å brant flagget til USA. Dernest så brant og rev han sund Bibelen.
Når han ble utfordret til å gjøre det samme med koranen, da var det en som fikk halen mellom bena, hvorfor? Frykt for hva som kunne bli følgen av det.
At politiske partier ikke ser dette, det er vel ikke så vanskeligt å forstå. Det gjelder å ha sine åndelige øyne opplatt for å forstå dette.
Men hvordan takler mange politikere problemene i vesten? Akuratt som strutsen, den stikker hode ned i sanden, i påvente at det skal gå over.
Det vil kansje bli roligere for en tid, men så vil bølgen komme igjen. Det eneste som virkelig kan forhindre de virkelig store problemene, er et bedende folk. Samtidig, så håper jeg at politikere og andre intellektuelle vil våkne opp.
Med en gang noen av oss i vesten prøver oss, så blir vi drapstruet. Det er trusler, underytrykelse og anarki og fattigdom som råder i de muslimske landene, snart får vi også dette i vesten, i den grad som vi forlater de vestlige\kristne verdier.
Jan Kåre
 1. Kjell sier:
Tror nok du ser farene klarere enn en del andre, Jan Kåre.
 1. Evangelist sier:
Til Kjell
Takk for det, det tror jeg også, uten å si at jeg tenker for stort om meg selv.
Se for deg Otto Jespersen. Tenk om han haddet behandler muslimske verdier som han behandler vestlige\kristne.
Han haddet på sitt program, rikets røst, brent det Iranske og Saudi-Arabiske flagget. Han haddet skjendet en moske og brent Koranen, tror du han kunne vært trygg?
Nei, Nei, Nei.
At den muslimske religon er farlig, synes jeg ikke er så vanskelig å forst, hvis en vil.
Men det er også en åndelig kamp. Hvis vi ikke vil ha Jesus, Guds ord og Den Hellige Ånd i våre liv, så vil vi få noe annet i stedet. Det er som det som står i Romerbrevet, fordi en ikke brydde seg om å eie Gud i kunnskap, så fikk de andre ting.
Jan Kåre
 1. Evangelist sier:
Til kjell
Jeg mente selvfølgelig ikke det Saudi-Arabiske flagget, men det Pakistanske.
Jan Kåre
 1. Martin sier:
Til evangelist: Hvordan kan du forklare at man i et demokrati ikke skal få lov til å bygge sitt eget gudshus?
 1. Evangelist sier:
Til Martin
Det kan en forsvare på flere måter. Islam er ikke bare religon, men politikk, famililiv og alt annet. Akuratt som en idelogi, ikke religon bare.
Jan Kåre
 1. Kjell sier:
Vil mine Martin på det første budet. Du skal ikke ha andre guder enn meg.
 1. Kjell sier:
Vil minne Martin på det 1 budet. Du skal ikke ha andre guder enn meg.
 1. Arild Holta sier:
Da Gud ikke har gitt noen å eie tilfeldige landområder, kan heller ingen utøve eiendomsrett over tilfeldige landområder.
Konklusjon: Gud har aldri gitt oss retten til å bekjempe andre religioner ved hjelp av å hindre dem tomt, mulighet til bygging etc. Det er kontroll og overgrep.
Derimot har vi fått befaling om å forkynne evangeliet.
I den første kristne tid var det primært aposteltjenesten som fikk Guds rike til å vokse kraftig. Aposteltjenesten har du langt på vei avskaffet. Når Guds løsninger på vekkelse avskrives, så tyr kristne til kontroll.
 1. Kjell sier:
Hei Arild, synes du det er riktig med bønnerop også?
 1. Arild Holta sier:
Rop griper direkte inn i andre sitt liv. Så det blir naturligvis noe annet. Det må godkjennes av ALLE de det berører direkte.
Jeg synes ikke det er riktig med all mulig avgudsdyrkelse. Det er imidlertid begrenset hvilke midler man kan bruke i andres liv.
 1. Evangelist sier:
Til leserne
Det er ikke bare snakk om evangeliet her, men hvis vi gir enklte menesker lillefingeren, så tar de hele hånda. Dere må forstå, at vi som tror på bibelen, samtidig på demokratiske\vestlige verdier, trenger noen fristeder. Det må vi både jobbe for og holde fast ved. Det har ikke kommet av seg selv. Dere trenger å lese et folk\lands historiee, da vil dere forstå\se at det er ikke en selvfølge med den friheten vi har i Norge. Den ønsker jeg fortsatt å ha.
Jan Kåre
 1. Audun Sæther sier:
Evangelist: kristendom er like mye politikk, familieliv og “alt annet” som islam?
 1. Evangelist sier:
Til audun
Det er det ikke, mener jeg. For det første, vi som menighet og kristne lever et liv innforbi menigheten, med en helt annen standard en verden, forhåpentlgsvis.
Klart at vi skal\ønsker å påvirke omgivelsene rundt oss.
Men hvordan fungere det i muslimske land? Klart det er nyanser der, men det er veldig vanskelig å forandre\påvirke ting i muslimske land. Hvis en ikke adlyder myndigheten og imamene, så er det ikke usansynligt at en blir fengslet, torturert eller drept. Er det det du ønsker deg?
Se for deg at den kjepphøye og rare Otto Jespersen, i beste sendetid, i Pakistan, hadde brent det Iranske flagget og vannskjendet koranen, slik han har gjort med bibelen og det Amerikanske flagget.
For meg, så må mange være passe naive og dumme, når de forsvarer islamske verdier og at de skal få lov å gjøre som dem vil. Vil bare minne om at den muslimske troen\sammfunsstruktur, er minst like ille som Nazistene, slik jeg ser det.
Men når det er så mange som har så stor sympati for muslimer generlt, så burde en flyttet til et muslimsk land, det er tross alt stort sett et mye bedre klima i de muslimske landa. Og ta Otto Jespersen og likesinede med dere, for å se om han får lov å holde på slik i muslimske land.
Jan Kåre
 1. Evangelist sier:
Til leserne
Iran åpnet mandag en omstridt konferanse om nazistenes jødeutryddelse der flere kontroversielle forskere deltar.
Blant deltakerne er den franske professoren Robert Faurisson, som mener det ikke ble brukt gasskamre under annen verdenskrig og som ble idømt en betinget dom i Frankrike i oktober.
Tvetydig
- Målet for denne konferanser er ikke å benekte eller bevise Holocaust, men å gi europeiske forskere muligheten til å dele sine synspunkter om dette historiske fenomenet, sa utenriksminister Manouchehr Mottaki ifølge NTB da han åpnet konferansen i dag.
Men en talsmann for Irans utenriksdepartement, Manouchehr Mohammadi, legger fram et annet og mer ekstremt utgangspunkt for konferansen.
- I første omgang vil vi spørre : skjedde virkelig Holocaust? Og andre problemstilling blir : hvis det skjedde, hva var omfanget?
- Påstanden om at seks millioner jøder ble drept i denne hendelse, er den sann eller ikke?, spør Mohammadi ifølge BBC.
Ku Klux Klan
Også østerrikeren Frederick Töben deltar på konferansen i Iran. Han er kjent for å hevde at omfanget av Holocaust er overdrevet og har sonet flere måneder i fengsel i Tyskland for å ha spredt rasehat.
I tillegg skal tidligere Ku Klux Klan-medlemmet David Duke legge fram en rapport i Iran.
Hvis en ikke ser at her er det en mann, som ønsker Israel alt ondt, samtidig som han forsvarer muslimske verdier og tro. Indirekte, så er det dette som vi i Norge får inn når vi tillaeter i den såkalte religonsfrihetens navn. For meg så har den muslimske tro og væremåte svært lite med religion, men med verdensherredømme å gjøre, så alvorligt seg jeg det.
Så blir det selvfølgeligt, opp til leserne å avgjøre resten. For ihertfal, så har byging av moskeer, ikke med religon å gjøre først og fremst. Men noe helt annet.
Irans president Mahmoud Ahmadinejad, som støtter konferansen, har gjentatte ganger stilt spørsmål om Holocausts eksistens og har gått så langt som å kalle jødeutryddelsen en myte.
Ifølge BBC fordømmes konferansen av Tyskland, hvor det er straffbart å benekte HOlocaust. Også Israel og USA fordømmer møtet.
Jan Kåre
 1. Evangelist sier:
Til leserne
Ingen er åndsnøytrale, hvem vil vi tjene?
Vi mennesker, er ikke skaperen, men den skapte. Vi kan velge å tjene Jesus Unnlater vi det, så tjener vi egentlig hans fiende, Satan.
Vi bestemmer ikke over våre liv, enten er det Gud som det gjør eller så er det hans motstander.
Det høres meget kontrovisielt ut, men slik er det. Vi bestemmer selv hvor vi skal tilbringe evigheten, i sammen med Gud, Jesus, Den Hellige Ånd og Guds engler, eller alltid borte i fra Gud; i en evig smertefull fortapelse. Hvorfor smerter det slik? Fordi vi mennesker kunne opplevd så mye, og vil få ingenting.
Jan Kåre
 1. Martin sier:
Til Evangelist: Du skriver “Dere trenger å lese et folk\lands historiee, da vil dere forstå\se at det er ikke en selvfølge med den friheten vi har i Norge. Den ønsker jeg fortsatt å ha.”
..ehm. Den friheten du vil avskaffe for andre enn deg selv? Høres dette ut som en reell frihet? Høres det ut som det følger Jesu tankegang om å elske din neste som deg selv? Folk må få gjøre som de vil, ikke bland deg borti andres liv på den måten og sett deg over dem. Muslimer er like forskjellige som kristne er. Mange av dem er heldigvis ikke fundamentalister. håper du anerkjenner at for flere av dem oppleves dette som en tro, selv om de ikke har en levende Gud slik vi har. Dette må vi vise dem gjennom Jesu nestekjærlighet.
 1. geiromy sier:
Aril Holta nevnte at ingen eier noen landområder?! Apg 17:26-27: -Han lot alle folkeslag av ett blod bo over hele jorderike, og han satte faste tider for dem og bestemte grensene mellom deres bosteder.
Dette gjorde han for at de skulle søke Gud, om de kanskje kunne føle ham og finne ham – enda han ikke er langt borte fra en eneste av oss.-
Jeg vil minne om at pave-kirken i en tid hadde døds-straff for å eie eller å lese i Skriften på egen hånd. Dette var det bare “autoriserte” prester som skulle gjøre, og undervisningen foregikk på latin. Luther som oversatte Bibelen til tysk, skulle egentlig på bålet, han også.
I de senere århundrer har ikke vært dødsstraff for å være utenfor “kirken”, det er det jo ikke heller nå. Ingen kristne har noen ide fra bibelen om drepe de “vantro”.
I den islamske verden er det ikke slik. Der må du dø om du bryter med islam. Det er ikke noe valgfrihet innen islam. Hele verden skal underordne seg islam etterhvert, enten de vil eller ikke. Muslimer kan ikke bare forholde seg til koranen, men hadith har samme autoritet, så vidt jeg har forstått.
Evangelist roper et varsku om en “mulig” fare, på samme måte som Karl von Ossietschy gjorde det i Tyskland gjennom sitt blad Die Weldtbuhne. Men Hitler kom nå til makten likevel, gjennom bruk av demokratiske regler og terror.
Ateistene tier jo ikke akkurat stille når de føler seg “truet” av radikal kristentro forkynnelse. De er kanskje ikke så mye for full ytringsfrihet de heller, når det kommer til stykket. Den ateistiske “religionen” beskyttes med mange midler i det offentlige rom her i Norge.
Stå på, Evangelist, vær bare du frimodig!!
GeirM
 1. Evangelist sier:
Til Martin
Hvor naiv kan en bli, spør jeg meg selv?
Tror du virkelig, hvis det skjer her i Norge eller et annet vestlig land, at hvis det blir overvvekt av muslimer, at vi har den velstand, frihet og såkalt demokrati her? Aldri, aldri, aldri.
Det er klart at en skal vise nestkjærlighet, men kjærligheten elsker sannheten og dveler ved det som er godt. Skal jeg, som familiefar, bare se på at andre kommer å tar alt fra oss som er dyrebart? Aldri, aldri, aldri.
Det du snakker om kjærlighet og nestekjærlighet, er ikke noe annet for meg en en ønskedrøm.
Jeg skulle ønsket at verden var som kardemommeby, som vi i Norge ynder å tro.
Men jeg kunne ha nevnt et utallige av eksempler på hva muslimer i Alahs navn gjør og har gjort og kommer til å gjøre, bare det blir nok av slike naive og trosskyldige personer som deg.
Det er nå; ikke senere, vi kan si i fra.
Du må aldri tro at det er et demokrati i Norge i ordets rette forstand, det er et noenlunde demokrati, alt er styrt.
Dette blir noe negativt, men en er avhengi av å se sannhetten i øynene, muslimsk tro og tenkning, er ikke fra Gud, men den motsatte kilden.
Muslimsk tro og religon, har et ønske, verdensherredømme.
Jan Kåre
 1. Evangelist sier:
Til
Arild Holta
Jeg synes du ikke klarer å se ting i sammenheng, derfor blir mange av dine sluttninger ikke helt korekte.
At det finnes Apostler, men de som jeg treffer på her i Norge, tror jeg stort sett har vært selvutnevnte.
Aril Edvardsen haddet for noen år siden et Apostelskole på 3 mnd. Der jeg kommer fra på vestlandet var det noen på det kurset. Innen 3 mnd hjemme på vestlandet, så var de mer frafalne en de levde som kristne.
At Gud ikke har gitt oss landområder og at vi skal dele ut i øst og vest mest mulig, virker for meg som superekstreme synspunkter det du har. Men det du sa, sa Egil Svartdahl også for noen år siden på TV. Han sa at muslimene kunne bygge 10 moskeer her i Oslo så kunne vi bygge 10 moskeer hos muslimene. At muslimene har bygget 10 og 1000 moskeer her i Norge og den vestlige verden. Men det har vel blitt et stort antall mindre lovlige kirker\menigheter i muslimske land etterpå.
Jeg tror at Gud har full kontroll og har all makt i himmel og på jord. Men han har nå valgt å bruke oss til å utføre hans vilje, derfor er det så viktig at en bløttgjør sitt hjerte for Gud, før en uttaller seg.
Selv om jeg har mange feil som du skrive et sted, så bruker Gud altid ufullkommne mennesker.
Jan Kåre
 1. Geir Rune sier:
Leser denne bloggen med stor interresse er veldig enig med Jan Kåre i mange ting.
Ett lite tankeekspriment , Paulus gikk jo her på jorden for ca. 2000 år siden han var jøde men også kristen, han velsignet sitt folk, men han gikk veldig hardt ut mot sin tidligere tro dvs. jødedommen. Han sa rett ut at de som ikke vender om til Jesus vil gå fortapt. Paulus ville i dag blitt kalt rasist, kvinnehater, lite tolerant overfor andre religioner osv. Jeg vil trekke det så langt at han ville blitt forfulgt av sine egne , dvs oss for han ville ha vært en utfordring i vår ugudelige verden.
Legg merke til det arsenalet av, jeg vil bruke uttrykket ugudelige biskoper som finnes i den norske kirke. Ikke står de imot synd de forsvarer synd som om det er den største selvfølge, de eneste de er lojale mot er de som gir dem lønn (les politikerene), disse personene minner meg om de som Jesus og Paulus advarte om i bibelen de falske profeter , som kler seg i saueham, men invendig er som glupske ulver. Jesus sa at det var bedre at disse senket seg i havet med en kvernstein om halsen enn å leve. Hva har nå dette med islam og andre religioner å gjøre , vannvittig mye mener jeg. Disse Biskoper som kappes med å omfavne andre religioner, nærmest som de er flaue over den de tror på, de sier ikke ett ord om bibelen og guds ord blir sjendet , men vær du sikker om islam blir sjendet da er de på banen, sier ingen navn men tenk etter selv.
På fruktene skal du kjenne treet. De fruktene vi ser av disse såkalte fromme lederene er avkristning av landet vårt. Vi legger oss åpne for andre impulser (synd), statskirken i dag kunne like gjerne vært en fløy av humanetisk forbund , for det er ingen brodd over deres budskap det er tomme floskler som hvilken som helst politiker kunne sagt.
Vi som er kristne må for all del ikke komme på defensiven , for det er utrolig stor forsjell på det Jesus prediker og det Muhammed prediker.
Vær også obs på at islam har veldig lite tolleranse overfor andre trosretninger som oss kristne , kristne er å anses som vantro og de er mindre verdt enn hunder , hvor tror dere uttrykket “vantro hunder” kommer fra nettopp…… vi er altså mindre verdt enn hunder, det kan også folk som har bodd i muslimske land bekrefte.
Geir Rune
 1. Evangelist sier:
Til Geir Rune
Jeg er helt enig i alt du skriver.
Men som en som har erfart en god del som kristen, vil jeg også komme med en liten opmuntring\formaning. ikke gå bort i fra det som du skriver, det er sant.
Men det viktigste, er at du leser livet ditt som kristen i Kristus. Paulus var opptatt med at han som forkynnte for andre, ikke skulle finnes uverdig. Det Står et ord i Kol. 1.27 som jeg synes er vidunderlig:” Kristus i oss, håpet om herlighet “.
Det at Jesus, bor ved troen i våre hjerter, det er det største og herligste av alt. Ikke at vi har rett i alle ting, men at Gud i Kristus har forlikt oss med seg selv.
Ønsker deg lykke til videre på veien i sammen med Herren.
Jan Kåre
 1. per arne sier:
Jeg fortsetter å lese kristenblogg med store øyne. Her er det sannelig mange oppsiktsvekkende og sterke meninger. Interessant er det også hvordan enkelte omtaler sine meningsmotstandere.
Jeg er vel en av de dere vil plassere i gruppen “muslimvennlige og liberale”. I løpet av debatten ovenfor har jeg indirekte blitt omtalt som uvitende, dum, naiv og troskyldig. Dessuten kan jeg like godt flytte til et muslimsk land, og kirken jeg tilhører fremstår som en fløy av Humanetisk Forbund. Mine foresatte i kirken er ugudelige og bør kaste seg i havet med en sten om halsen. (Jeg bør vel det jeg og da, siden jeg deler mange av meningene til disse forferdelige biskopene.)
Mest oppsiktsvekkende er kanskje påstanden om at kjærlighet og nestekjærlighet er en ønskedrøm.
Jeg håper at Geir Rune og Evangelist kan utdype påstandene om statskirken og biskopene. Mener dere virkelig det dere skriver ovenfor? (Geir skriver og Evangelist er enig i alt.) Er det bare tomme floskler jeg hører i kirken min? Hvilket kirkesamfunn tilhører du? Om jeg er for homofile prester i kirken, er jeg da for ugudelig å regne. Er det ikke håp for meg?
mvh
per arne
 1. Kjell sier:
Hei Per Arne, du skriver:
“Om jeg er for homofile prester i kirken, er jeg da for ugudelig å regne. Er det ikke håp for meg?”
Det er en farlig vei å gå, om en aksepterer det som bibelen sier er synd, og håpe at en er på vei til himmelen
Gud er kjærlig, men han hater synden.
 1. per arne sier:
Hei Kjell. Takk for at du svarte. Jeg oppfatter ditt svar som om du har omsorg for meg og mitt endelikt, og det er hyggelig.
Men jeg må innrømme at jeg har problemer med å forstå hvordan “bibeltro” kristne kan være så skråsikre på om de selv er på rett vei i forhold til Bibelen. Bibelen er ganske full av lover, regler og formaninger. Svært mange av dem er det ingen som tillegger noen vekt og regner som gyldige i dag.
Jeg er fotograf av yrke og utdannelse. Mitt daglige arbeid strider klart mot det andre budet. (2. Mos 20,4) Men det er vel knapt noen kristen som vil si at jeg lever i synd av den grunn.
Eller er det det? Kanskje er jeg bare naiv og dum når jeg anser dette budet som utdatert. Har du fotoapparat Kjell?
mvh
per arne
 1. Geir Rune sier:
Er klar over at det jeg skriver kan være sårende for enkelte, men er det virkelig kjærlighet alt som en ser, Gud skapte mann og kvinne dette er malen alt utover dette har ingen velsignelse i bibelen. Sex ble gitt som en gave til menneskene ikke for at denne skulle forderves, men som Gud sa bli mange og fyll jorden. Det at mennesker forderver det skapte er jo ikke noe nytt, men det som er nytt er at kirken og dens ledere stiller seg stille og rolig å ser på og attpåtil bifaller dette alt i kjærlighetens navn. Når Eva i bibelens første vers blir lokket av djevelen, bruker djevelen de mest kjente ordene og som han fremdeles bruker.
sitat 1. mos 2.1-6
Har Gud virkelig sagt at dere ikke skal spise av noe tre i hagen?» 2 Kvinnen svarte slangen: «Vi kan godt spise av frukten på trærne i hagen. 3 Bare om frukten på det treet som står midt i hagen, har Gud sagt: Den må dere ikke spise av og ikke røre; ellers skal dere dø!» 4 Da sa slangen til kvinnen: «Dere kommer slett ikke til å dø! 5 Men Gud vet at den dagen dere spiser av frukten, vil deres øyne bli åpnet; dere vil bli som Gud og kjenne godt og ondt.»
Dette er ifølge bibelen det som utløste syndefallet og at mennesker falt i unåde hos Gud. Djevelen har i fra første stund vært utrolig listig , vær klar over at djevelen plan er å frarøve mennesker deres plass i Guds rike, og hans fremste skyts går jo ikke på de ugudelige (de har han jo allerede), men de som er guds barn dvs. oss.
Disse ordene som djevelen bruker mot Eva er de elste vi kjenner , men er høyaktuelle idag ,hør disse ord sagt av enkelte kristne “har gud virkelig sagt at det ikke er lov å elske noen av ditt eget kjønn” det kan vel ikke stemme det kan ikke være kristen nestekjærlighet.
Gud er jo en kjærlighetens gud.
Slik kan jeg fortsette på en rekke saker som er vedtatt og godtatt av den norske statskirke.
Ikke bli lurt det er ikke all kjærlighet som blir omfavnet av Gud. Som en kjent predikant sa du skal elske synderen (menneske) , men sky synden(gjerningen), selv om det er politisk korrekt betyr det ikke at det er bibelsk selv om enkelte biskoper mener det, bibelen kan ikke behandles demokratisk , dvs at man ikke kan stemmer over det vi liker å det vi ikke liker i bibelen. Og det er du selv som tar valget om du vil følge Guds bud og den smale sti eller bli ledet ut på den brede motorvei. For besværlig nok befinner Jesus og Faderen seg fremdeles på den smale sti selv om enkelte kristne ledere har beveget seg ut av den og ut på en betydelig bredere sti.
Nå ett svar til Per Arne , en homofil legning er ikke synd , men det å leve den ut er synd. Det å leve ut synden er det som er farlig, Gud elsker synderen, men ikke synden dette er utrolig viktig.
Grei ikke synderen og synden under samme kam.
Det er ikke en menneskerett å leve ut synden selv om det er i nestekjærlighetens navn. Om du er som ugudelig å regne det er ikke min sak å avgjøre , men alle som åpent forsvarer synd er å regne som falske veiledere og skal ifølge bibelen ikke arve Guds rike.
Avslutter med dette sitatet fra 2.kor.13-5.
Ransak dere selv om dere er i troen. Prøv dere selv! Eller merker dere ikke at Jesus Kristus er i dere? Består dere kanskje ikke prøven?
Geir Rune
 1. per arne sier:
Hei Geir. Takk for at du tok meg alvorlig. Oftest blir jeg i slike samtaler avfeid som useriøs og vanskelig. Og om du/dere skulle oppfatte meg slik kan jeg forsikre at det ikke er meningen. Dessuten har du rett i at jeg blander begrepene “homofili” og “homoseksualitet”.
Til Evangelist vil jeg si unnskyld for at jeg har latt debatten etter innlegget ditt skli ut til å handle om andre ting. Føl deg fri til å lage et nytt avsnitt, så kan vi fortsette der.
Geir: Jeg skjønner hva du mener, og har respekt for det. Men du må forstå at det er mange av oss som synes dette er vanskelig og slett ikke så svart/hvitt som noen skal ha det til.
Kristne har til alle tider vært uenige om Bibelens innhold. Mine bibeltro venner hevder i stor grad at det ikke skulle være noen grunn til det, for Bibelen er Guds Ord og gir ikke rom for fortolkninger. En lutheraner forsvarer sin barnedåp fordi han mener at det er det Gud vil at vi skal gjøre. Pinsevennen vil hevde at det bibelske er troende dåp i voksen alder. En av de tar feil. En av de veileder falskt, som du sier det. Jeg har ikke fasiten jeg. Og den debatten har dere hatt her ser jeg, så den behøver vi ikke ta. Men det alvorlige er at i dette perspektivet er det ikke bare jeg som er ekskludert fra Herligheten.
Tradisjonelt har vi godtatt at vi er uenige i store teologiske spørsmål. Men når det kommer til homoseksualitet er det stopp. Hvorfor er det sånn? For Gud er jo alle synder like alvorlige.
Har du kamera, Geir Rune?
mvh
per arne
 1. Kjell sier:
Hei Per Arne. Du oppfatter meg rett når du skriver jeg har omsorg for deg. Om jeg skulle skilles for alltid fra det menneske som jeg har mest kjær, da ville jeg si det samme som jeg vil si til deg Per Arne: sørg for at du kommer til himmelen. Det er det viktigste her på denne jord. Det andre alternativet er en evighet i helvete. Dette er ikke en trusel, det er et faktum.
Det står i bibelen at den som tar imot Jesus og blir frelst får Den Hellige Ånd. Det står også at den skal veilede oss til den fulle sannheten. Når en er frelst og bruker en del tid i bønn, får en et samfunn med Jesus igjennom Den Hellige Ånd. En bare vet at en at en vet. Det er vanskelig å forklare. Det må oppleves.
Føler ikke bibelen er full av lover, regler og formaninger. Mulig du tenker på gamletestamentet. Loven hadde nok en del lover, regler og formaninger. Men når Jesus kom da oppfylte han loven og kom med et nytt bud som erstattet loven. Du skal elske din neste som deg selv.
Det strider ikke mot noe bud at du tar bilder Per Arne. Det skriftstedet som du viser til har med avgudsdyrkelse å gjøre. Man skal ikke lage avbildninger for så å tilbe dem som om det var en gud. Tror ikke du tilber bildene dine, selv om du av og til blir veldig fornøyd med resultatet av arbeidet ditt.
Du spør om jeg har fotoapparat. Det har jeg. I en periode i ungdommen var det min store hobby. Har enda fotoveska full av linser, filter og masse med utstyr. Drev å fremkalte bilder i mørkerom. Hadde faktisk planer om å bli fotograf.
 1. Geir Rune sier:
Per Arne du stiller meg ett personlig spørsmål, og ett personlig svar skal du få.
Dåp er ett spesiellt ord og for meg er det en personlig opplevelse også.
Jeg er oppvokst i ett ugudelig hjem og ble av tradisjon barnedøpt av mine foreldre , de hadde helt sikkert gode hensikter med det.
Jeg ble konfirmert som 14 åring uten å ta imot Jesus , som de fleste av mine jevnaldrende gjorde jeg det for pengene , noe de fleste også gjør idag.
Jeg ble frelst som 18 åring og leste med stor iver bibelen og i bibelen står det lite om barnedåp.
Det som det til gjengjeld står mye om er troende dåp.
et eksempel fra apgj.8.37-38
Mens de kjørte langs veien, kom de til et sted hvor det var vann, og hoffmannen sa: «Se, her er vann. Hva er til hinder for at jeg blir døpt?» 37 *Filip svarte: «Hvis du tror av hele ditt hjerte, kan det skje.» Da sa han: «Jeg tror at Jesus Kristus er Guds Sønn.»† 38 Så lot han vognen stanse, og de steg ned i vannet, både Filip og hoffmannen, og Filip døpte ham.
Om du skal bli døpt må du med andre ord kunne beskjenne at en tror på Jesus Kristus av hele hjerte og også bekjenne med din munn.
Noe jeg mener ett spedbarn ikke kan.
Da er det enkelte som sier at da går jo barna fortapt inntill at de kan beskjenne selv.
Til det må jeg svare med ett bibelvers som også de som forsvarer barnedåp bruker for å legitimere barnedåp. matt 19.13-15
13 De brakte små barn til ham for at han skulle legge hendene på dem og be, men disiplene viste dem bort. 14 Da sa Jesus: «La de små barna være, og hindre dem ikke fra å komme til meg! For himmelriket tilhører slike som dem.» 15 Og han la hendene på dem. Så dro han bort derfra.
Dette betyr etter som jeg tolker det at disse barna hører himmelen til. Intill , (dette er min personlige mening) at de har lært å skille mellom rett og galt.
Det er ingen aldersgrense når det gjelder dåp , men det er en viktig symbolhandling som krever at du vet hva du gjør.
Ordet dåp betyr full nedykkelse , begravelse av det gamle legemet , dvs du begraver det gamle legemet og står opp i det nye legemet.
Når det gjelder om hva som er rett barnedåp eller troendes dåp er jeg personlig ikke i tvil om hva som er rett, men jeg dømmer ingen her. for det viktigste er ikke om en er døpt eller ikke , men om en tror på jesus i sitt hjerte og beskjenner Jesus som herre.
Når det gjelder det andre spørsmålet om homoseksuelle handlinger er mer alvorlig enn annen synd må jeg si nei, all synd er like alvorlig, men i vår sexfikserte verden så er ting gradert, og da er seksuelle synder det mest alvorlige. Det er ikke mange år siden at hor var det mest alvorlige og homoseksuelle handlinger ble straffet med fengsel. Nå har homse handlinger tatt denne plassen som hor(utroskap) hadde, og pedofili har tatt plassen som homofili hadde. Men denne graderingen er det vi mennesker som gjør ikke Gud.
Når det gjelder kamera så har jeg ett helt enkelt digitalt , som brukes til å ta bilde av mine barn, kone og familie, ikke noe mer desverre
 1. Evangelist sier:
Til Per Arne
Ønsker å gi deg honnør for at du er en så fin debattant, du er sikker en veldig hyggelig kar, og det er bra. Som oftest, når noen er uenig med meg, så får jeg ganske så mange ukvemsord og negative holdninger tilbake, men ikke med deg, det fortjener du skryt av!
Til Kjell og Geir Rune
Dere skriver utrolig godt, men meget radikalt. Stå på videre, jeg er sikker på en ting, det som dere gjør og skriver, har større betydning en det som dere selv er klar over. Himmelen overvåker og følger med i det som dere gjør, og at det er noen som hevder så klart Guds ord, har ingen liten betydning. Gud velsigne dere!
Jan Kåre
 1. Geir Rune sier:
takk Jan Kåre jeg håper ikke at denne avsporingen var til skadde, det var jo ikke meningen å skade debatten, men personlige spørsmål krever personlige svar.
Det er utrolig bra å se at “ekte” kristne ennå finnes, de som står på bibelens fundament. Det gjelder også Kjell.
Avslutter med ett bibelvers hebr. 4-12
For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom til det kløver sjel og ånd, marg og bein, og dømmer hjertets tanker og planer. 13 Ingen skapning er skjult for ham. Alt ligger åpent og nakent for øynene på ham som vi skal stå til regnskap for.
 1. Evangelist sier:
Til Geir Rune
Det dere skrev, har så abselutt ikke skadet noen andre en Satan. Du har blitt oppmuntret og styrket i troen, er det ikke det som er viktig og poenget?
Jan Kåre
 1. Martin sier:
Til Jan Kåre: Det er helt fullstendig irrelevant at islam er en satanisk religion osv. Jeg er også skeptisk til islam, fordi den er falsk lære. Enkelt og greit. Så er det forskjellige tolkninger av den osv..bla bla
Poenget her er at du vil ha et diktatur i Norge. det er faktisk det du sitter der å skriver. I et demokrati kan man ikke nekte folk å bygge sitt Gudshus. Hvordan kan vi kjempe for våre brødre og søstres rett til å bygge kirke i muslimske land, om vi nekter dem samme retten i vårt eget? Det er dobbeltmoral og hykleri.
 1. Evangelist sier:
Til
Martin
Hvorfor blir det vanskeligere og vanskeligere å være en kristen i muslimske land. Man blir fratatt sine rettigheter. Får ikke jobbe, døtrene får kun lov å gifte seg med narkomaner, man blir drept, fengslet, torturet og lemlestet. Alt i Allhas navn. For et sjansespill å tillatte muslimen å ha fri religionsøtøvelse.
Det er deilig for muslimene med slike naive og godtroende mennesker som deg.
Når de blir mange nok et sted, så vil de forandre på alt. I Sverige, for en tid tilbake, så vil de innføre sitt eget samfunn for en bydel i Sverige. Heldigvis så fikk de nei, men snart får de ja, slik de har enkelte steder i England.
Den muslimske tro\lære er ikke en religon, slik jeg ser det, men et diktatur, når en følger koranen slik de ortodoske\hengivne muslimene gjør.
Jeg har opplevd selv hvilket hat det bor i muslimer og de som er såkalt fremmedkulturele, jeg ble redd. Ja, skikelig ekkelt har det vært, ønsker ikke at det skal få fotfeste her i Norge, det har allerede gått for langt.
Se det heller som et nødrop, en at jeg ønsker muslimene noe annet en at de må få oppleve Jesus, den sanne kjærligheten!
Jan Kåre
 1. Evangelist sier:
Til Martin
Det jeg mener, det at jeg ikke ønsker noe annet for muslimene, en at de må få oppleve\se\kjenne Jesus, den sanne kjærlighete, alle menneskers frelser og forløser!
Jan Kåre
 1. Løver sier:
“fritt få utøve sin primitive religion, mener jeg ikke er bra”
Du er imot religionsfrihet?
Tenk om alle var som deg. Tenk f.eks. om jeg var slik. Mitt syn på kristendommen, er at det er en barbarisk pest og en plage som jeg ikke hadde tatt en tier for å utrydde.
MEN, heldigvis for deg, er vi ikke like. Selv om jeg har dette synet på kristendommen, så tror jeg fast på friheten, og den inkluder din frihet til å tro på denne overtroen din. Dermed må jeg bite hardt i det sure eplet, og innse at jeg ikke kan gjøre noe for å hindre deg i din tro. Jeg kan ikke krympe inn på din frihet, din tro.
Frihet er en ting man ALDRI kan gjøre kompromisser med. Friheten er absolutt.
Hilsen en blodrød agnostiker
 1. Arild Holta sier:
Du skriver:
“Men han (Gud) har nå valgt å bruke oss til å utføre hans vilje,”
Hvor i Bibelen kan du dokumentere at Gud har valgt oss til å utføre Guds vilje i andre sine liv?
I vår tid tar makta kontroll over alt, til og med over Guds frie natur. Jeg tror det er samme ånd som står bak totalitære systemer som kommunisme, fascisme og nazisme.
Gud har aldri gitt oss eller herskere total makt.
Det er vår moderne tids- og den vestlige verdens ekstremisme.
Å ville kontrollere muslimene, er ikke bygd på tro, men på en motsatts: Frykt. Bibelens vei er en vandring i tro, ikke i frykt for at muslimene skal ta over.
Hva har egentlig muslimene å stille opp mot sann kristen tro?
Gud har gitt oss sitt våpen: Det levende ord. Det er det vi skal bruke.
Det Norge trenger er apostler som forstår at de har en evangelistisk tjeneste. Vi trenger også evangelister som forstår at det er verden de skal nå, ikke benkeslitere på bedehus. Vi trenger profetene og lærerne som var i Antiokia. Tenk, der drev lærerne evangelisk virksomhet sammen med profetene! Det minner om Jesus-vekkelsen hvor man fikk folk frelst gjennom undervisningsmateriell (lærer-tjenesten) til ufrelste.
Vi trenger altså en ny bibelsk holdning til kristen virksomhet. Kristen virksomhet er primært utadrettet. Det er derfor NT viser apostlene og evangelisten Filip i funksjon. Mens hyrdene i mindre grad får demonstrert sine funksjoner.
Vi lever i tiden hvor Guds rike skal utbres. Det kan ikke skje innenfor bedehusenes fire vegger. Det skjer heller ikke gjennom kontroll av andre mennesker og deres avgudsdyrkelse. Det er en resignert, fryktsom og hjelpeløs kristenhet som reagerer med kontroll.
 1. Martin sier:
Til Jan Kåre: Jeg tror du skal sitte å tenke igjennom faktisk hva du sitter der å sier..jeg bare håper at du er nykristen og med tiden ikke tar for gitt det demokratiet vi har sett vokse opp her i vesten. Man kan ikke innskrenke minoriteters rettigheter på dèn måten. Da blir det ikke lenger demokrati.
Feilen vi har gjort er å ta inn for mange..vi har vært alt for liberale, bla i forhold til tvangsekteskap. Vi har idag muligheten til å gjøre dette strengere (og takket Håkon Hanssen vil det skje…selv om det nok kunne blitt enda strengere om du spør meg)I tillegg MÅ vi fokusere mye mer på integrering og kultur fremover. Håper politikerne får fingen ut..og også den jevne nordmann og innvandrer. Vi trenger å møte hverandre på midten og ikke tro at vi er så mye bedre enn hverandre. Vi skulle ha tenkt føre var. Men nå er de her og muslimene som kommer hit må få lov å utøve sin tro. Om de da har råd til å sette opp en moskè å gå til, så kan vi da ikke nekte dem det?..det er jo helt fullstendig patetisk. Isåfall må vi på samme tid si til våre brødre i muslimske land at “kom dere hit. Dere får ikke lov å sette opp kirker i muslimske land.”
Som den blodrøde agnostikeren sier; friheten er absolutt og kan faktisk ikke kompromitteres. Som kristen er dette VELDIG viktig for meg og jeg blir derfor oppgitt over at du faktisk sier at jeg er naiv fordi jeg har dette demokratiske standpunktet, som heldigvis de aller fleste europere har. Men så er det noen veldig få som deg selv som tydeligvis mener noe annet. Og det skremmer meg. Trodde vi hadde kommet lengre enn dette.
 1. Kjell sier:
Martin…Hva vil du si til de landa i Midt-østen og nord.Afrika som i bibelsk tid var KRISTNE og som nå er inntatt av islam? Synes du det er vanskelig å se at islam prøver å innta Europa?
 1. Kjell sier:
En annen ting Martin, du skriver til Jan Kåre ”..jeg bare håper at du er nykristen ” Hva er det for slags holdning til en kristen bror. En må kunne skille mellom person og sak..
 1. Evangelist sier:
Til leserne
Her er et lite utdrag fra den konferansen som blir holdt i Teheran, Iran. Den som studerer Hitler og Nazistene, vil se at det er nesten som to dråper vann.
Etter alt det jeg har forklaret, så er jeg for religonsfrihet. Men ikke skrekvelde, som en ser i den muslimske verden. Jeg rar ikke sjansen på å slippe muslimen fritt her i Norge. De vil ha verdensherredømme.
Selv de fleste muslimene er ikke klar over det, slik som de fleste Tyskerne ikke var klar over hva Hitler og SS gjorde. Når de begynnte å si i fra, så var det for sent.
Les, er dette religon eller ikke?
Mandag åpnet presidenten en omstridt Holocaust-konferanse i Tehran. I dag holdt han en tale for deltagerne der han sa at «på samme måte som Sovjetunionen forsvant, vil det sionistiske regimet snart også forsvinne». Utsagnet ble møtt med applaus fra deltagerne.
Den to dagers konferansen har samlet 67 forskere fra 30 land. De er der for å diskutere hvorvidt Holocaust fant sted og hvor stort omfang det hadde. Flere av deltagerne er beryktede Holocaust-fornektere og har sittet i fengsel for dette.
Konferansen har vakt sterkt internasjonal fordømmelse. Tysklands kansler Angela Merkel har fordømt konferansen, og Storbritannias statsminister Tony Blair har kalt det «så sjokkerende at det er ikke til å tro».
- Pilen peker nedover for det sionistiske regimet. Gud har lovet det, og alle nasjoner ønsker det, sa Ahmadinejad ifølge BBC. Dette er blank løgn.
Ahmadinejad opfordret deltagerne til å undersøke Holocaust grundigere.
- Iran er deres hjem og et hjem for alle frihetssøkere i verden. Her kan dere uttrykke deres mening og utveksle synspunkter i en vennlig, broderlig og fri atmosfære, sier han.
Ahmadinejad har gjentatte ganger kalt Holocaust for en myte som brukes til å rettferdiggjøre israels eksistens og undertrykkelse av palestinerne. Han mener den israelske staten bør utslettes. Dette her sier en president.
De siste månedene har en rekke aviser blitt stengt, journalister fengslet og journalister blitt straffet for å ha deltatt i politiske aktiviteter i Iran.
Det er utrolig, at vi i Norge kan gi statstøtte til å bygge moskeer og la imamene, som kan ikke et ord Norsk mange av dem, få lov til å bli betalt av oss her i Norge.
De forsvarer alt det som muslimer gjør, og er imot Israel, kristne og vestlige\demokratiske verdier.
Enhver må ha det klinkende klart, den dagen ikke kristendommen står sterkt i Norge, og en annen religon har den samme stilling, slik som muslimenes såkalte religon. Så er det over og ut med Norge slik det er idag.
Jeg ønsker alle muslimer alt godt, mange muslimer er kjempegreie personer. Men det er ikke dermed sakt at en ikke kan ha en mening om dette her, snart kan det være for sent å ha en mening.
Det kan godt være, at snart så kommer jeg i fengsel eller får en bot for å ha slike meninger, hva sier dere da som støtter muslimene?
De forsvarte muhammedtegningen og drap har imamene forsvart, det de har fått, er et indirekte lønnspålegg; penger til å gå på norsk-kurs.
Jan Kåre
 1. Arild Holta sier:
Martin.
Om sløve KrF og den avkristnende resterende politikk (med unntak av FrP og småparti) får fortsette, så ødelegges vår kultur av bl.a muslimer.
Hva er din løsning? At demokratiet sakte utsletter seg selv?
 1. Evangelist sier:
Til Arild
Det er utrolig vanskelig å gi et enkelt svar på dette. Men et så elementert ønske, at alle moskeer må stenges, og alle imamene skulle bli sendt ut av landet. Som jeg mener, haddet gjort Norge langt tryggere, er vanskelig, for ikke si umuligt å gjennomføre.
Kansje en må innse, at kampen er tapt, vi må forberede oss på vanskeligere tider, det er først, når muslimenes sanne ansikt kommer frem, at folk våkner, ikke vet jeg?
Bare på denne kristenbloggen, blir en beskyldt for å være ekstrem. Jeg er både frimodig, med hensyn til evangeliet. Men jeg er også redd, jeg har opplevd noe med muslimer, som gjør meg skikkelig redd. De kan gjøre hva som helst, bare de ikke taper æren sinn.
Jeg var nede i Israel nå i påsken, for noen stygge mennesken disse muslimene er, de skyr ingenting.
Vi møtte en palestin-araber som var blitt kristen, han bodde på vestbredden, i nærheten av Nablus. Etter han var blitt kristen, så haddet de fengsel og torturert ham, uten de haddet drept ham. Deretter, så var han nesten rettsløs, døttrene fikk ikke gifte seg med noen, han haddet 9 barn. Skulle de gifte seg, så måtte det være med en narkoman, ikke noen andre. I fra Miniriteten, så ropte de hans navn, at han var kristen og ingen kunne ha noe med ham å gjøre, det var straffbart. Ungen hans fikk ikke gå på skolen, de kunne stå utenfor vinduet. Skolen sto det, var bygget opp av Norske bistandspenger. Med andre ord, den familien, som var nektet å gå på en skole som jeg og du har vært med å støttet, fikk ikke ungene til denne kristne broderen lov å gå på.
Hva er nestkjærlighet? Å elske muslimene og mislike oss Norske? Det er det som blir for meg når mange snakker om nestekjærlighet.
Som sakt, evangeliet er herligt. Men den muslimske tro\lære, er for meg, like farlig som Nazizimen var for oss her før. Ja, på mange måter, farligere og mer fordekt.
Nei, jeg er litt redd, derfor er det viktigste at vi ber til vår Fader i Jesu navn, at han vil beskytt og forbarme seg over oss.
Jan Kåre
 1. Geir Rune sier:
For dere som tror at muslimer og islam har gode hensikter med Norge og vesten så må jeg skuffe dere, det er en grunn til at mesteparten av invandringen til vesten er muslimsk, bl.a at vi i vesten har så utrolig lav fødselhyppighet, og at vi hovedsaklig er demokratiske land. Muslimske land har ett enormt fødselsoverskudd , husk at det ikke skal mer en littover 50% for å få herredømme over ett demokratisk land. Nazistene brukte demokratiet til ta makten i Tyskland før andre verdenskrig 1932 fikk de 40% av stemmene det var nok for at Hitler skulle få makten.
Husk at de landene vi i dag frykter i hovedsak var kristne til muslimske hærførere tvang dem over til den muslimske lære, for mens kristendom er basert på frivillighet , baserer islam seg på tvang. se hvordan den koptiske minoriteten i Egypt blir behandlet av muslimene det er ikke noe vakkert syn.
Muslimene utgjør en betydelig minoritet i Europa og Norge enda , men de er sterkt økende , bla. pga vår på invandringspolitikk eller snarere mangel på invandringspolitikk.
Når over 30% av alle 1.klasse barn i Oslo har minoritesbakgrunn burde det begynt å gå opp ganske mange lys hos de som styrer , men den gang ei de samme ordene om fargerik fellesskap som er så berikene går igjen. Når skal vi lære? Er det når vi er nødt til å sloss for å bli hørt ,eller når vi er minoritet i eget land….
Enten må vi som er etniske nordmenn få flere barn, ellers må innvandringen begrenses, og da spesielt fra muslimske land.
Det er også for å redde vår egen kultur som iallefall jeg er stolt av.
Det er snakk om demokratiske rettigheter , ja de må vi kjempe for før at det er for sent…..
 1. Evangelist sier:
Til Geir Rune
utrooooooolig braaaaaaa skrevet!
Vi må ikke glemme at de fleste muslimene er vanlige mennesker, som ikke er klar over egentlig hva Koranen går ut på. Det er verdensherredømme, ale skal underlegge seg Allha, først jødene, dernest oss hedninger.
Etter å ha studert islam på egenhånd de siste åra, så vet jeg mange ganger mer om muslimsk lære og tro, en den jevne muslim, men ikke lederne og de hengivne. Derfor menr jeg det er riktig å si, at de fleste muslimene er uvitne om mange ting, men deres lojalitetsbånd, den går til den muslimske tro og tenkning.
At vi føler oss litt fremmede her i Norge, er vel ikke sa rart, det er dessverre et mindretall som virkelig forstår faren med islam, og vet hvordan muslimene\araberne behandler sine egne og annerledes tenkede. For mange, så ender det med død, lemlestelse, fratatt sine retigheter og eiendeler, avskoret fra sine familier, kvinnenen blir voldtatt eller blir hustru nr. 2-3-4 eller 5. Ja, det er det fele barbarisom forgår innforbi mye av det som muslimene holder på med i 2006, kan noen forstå det, men det er sant.
Er det underlig, at en ikke er litt redd når en har foreldrer, kone, barn, søster og andre å tenke på som en er glad i?
Jan Kåre
 1. per arne sier:
God aften mine venner. Jeg hadde tenkt å skrive mer til dere både i går kveld og i dag, men jeg rakk det aldri. Håper ikke jeg er for sent ute til å kommentere ovenstående innlegg og svar til meg.
Jeg er ikke ute etter å ta dere, eller få dere til å forandre mening eller noe slikt. Jeg prøver å forstå hvordan dere tenker, og så vil jeg prøve og forklare hvordan jeg tenker.
Kjell: Fotografering er tingen. Jeg pleier å si at det er i mørket jeg ser lyset. Nå for tiden er det digitalt som gjelder i bransjen. Men når jeg føler at jeg må gjøre noe virkelig bra, er det sølv, svart/hvitt og mørkerom som gjelder.
Når det gjelder “bildebudet” kan jeg være enig i at det nok handlet om avgudsdyrkelse. Men det står veldig tydelig at vi ikke skal lage oss noen form for bilder av noe slag. (punktum og ny setning) Og heller ikke tilbe disse. Eksemplet brukte jeg bare for at jeg så tydelig bryter det selv. Men la meg ta et annet eksempel: “Kom hviledagen i hu, så du holder den hellig.” Her tilhører også en begrunnelse. Den syvende dagen hvilte Skaperen og det var derfor han velsignet den og lyste den hellig. Vi kristne holder ikke noen hviledag hellig. Det er den første dagen i uken vi i utgangspunktet holder hellig. Men vi gjør ikke det engang. Ingen kristne er i dag uenig i at bøndene våre skal få stelle dyra sine på hviledagen, ennå et forbud om dette er presisert av Gud selv i budene. Dette som et eksempel på at kristenheten forvalter loven litt som det passer.
Jeg er ikke enig med deg i at Jesus erstattet loven på noen måte. Snarere presiserer ha at loven er gjeldene. (Matt 5, 17-20) Men vi kristne har sett bort i fra en god del av dette “lovverket” fordi det passer oss så dårlig. Moseloven er omfattende og vanskelig å gjennomføre i moderne tid, og jeg tror mange er enig med meg i det. Renhetslovene for eksempel er helt borte, ennå Jesus i klartekst forteller oss at hver bokstav av loven gjelder. Så hvem er det som bestemmer at homoseksualitet er galt men at det er greit å spise blodpudding?
Geir Rune: Takk for ditt meget innholdsrike og personlige svar til meg. Jeg er glad du har funnet visshet om at troende dåp er det rette i følge Bibelen. Følgelig er barnedåp galt i følge Bibelen. Følgelig vil de som praktiserer barnedåp være vranglærere. Følgelig kan de kaste seg i havet. Og når man først er en vranglærer vel ikke spille noen rolle fra eller til hva man mener om homoseksualitet. For det bærer feil vei uansett om man har et absolutt konservativt bibelsyn. Jeg har ikke noe spesielt tungt standpunkt hverken til dåp eller homoseksualitet. Men jeg kan fint leve med at det er uenighet i Kirken. Jeg registrerer at den er på glid. Jeg opplever derimot at for konservative er det nettopp spørsmålet om homoseksualitet som trigger de sterkeste følelsene. Og det synes jeg er rart fordi det er sånn et marginalt “problem” i forhold til for eksempel dåpsspørsmålet.
Evangelist: Takk for gode ord. Og du har helt rett. Om ikke jeg er en god kristen, for det er jeg nok ikke, så er jeg i alle fall en hyggelig kar.
Du spør hvorfor vi skal være så positive til muslimer. Jeg tror vi skal være det fordi Jesus har fortalt oss at vi skal elske alle mennesker. Til og med våre fiender. Og mennesker vi elsker kan vi ikke omtale slik du gjør. Jesus er radikal, han vil at vi skal vende det andre kinnet til om noen slår.
Jeg bor i borettslag, og rundt meg er det nok en del muslimer. Vi har mange gode venner blant dem. Barna våre leker sammen. I begynnelsen var det nok noe som var uvant for oss, men vi lærer jo hverandre å kjenne etterhvert. Vi viser dem den respekten de skal ha. Er de her på middag, så serverer jeg selvfølgelig ikke ribbe. Og de vet at i barneselskapene her er det både wienerpølser og kyllingpølser. Vi går ikke aktivt inn for å omvende de, men vi prøver å peke på Jesus gjennom nettopp å vise dem at vi er glad i dem og at vi respekterer dem. Vi har blitt glad i disse naboene våre, og derfor er det litt leit å lese om hvor “morderiske” de egentlig er. Og jeg har ingen tro på at de truer vårt demokrati og levesett. (De fleste jeg kjenner stemmer Krf og synes Høybråten er søt. Jeg stemmer ikke Krf og det synes de er veldig rart.)
Norsk innvandringspolitikk har jeg hverken noen sterk innflytelse på eller mening om. Men jeg mener at et hvert samfunn eller demokrati skal gi innbyggerne full religionsfrihet. At det er vanskelig for kristne i noen muslimske land gir ikke oss rett til å gjøre det vanskelig for muslimene i vårt land.
Så er vi kanskje naive og dumme.
Vel vel mine venner. Nå hadde jeg mye på hjertet. Det er ikke en gang sikkert at dere gidder å lese gjennom alt, men det for heller være. Det er deilig å bli litt engasjert, trenger det av og til. Nå er det så sent på kvelden at jeg velger å hilse dere med Job 3,13.
mvh
per arne
 1. Arild Holta sier:
Tro om de velger KrF om de får et muslimsk parti å stemme på?
 1. olec sier:
Hei Per Arne.
Når jeg leste ditt innlegg postet kl. 0314 og tin hilsning job 3.13 lo jeg så jeg grein. Takk for en fin start på dagen!
 1. Evangelist sier:
Til Per Arne
Vi snakker om to forsjellige ting. Muslimenr som personer, kan være greie. Men som tro\religion\idologi, er på det samme farlige nivåen som Naziztene!
Jan Kåre
 1. Kjell sier:
Hei Per Arne.
Du skriver du ikke er ute etter å ta oss. Det er vi faktisk ikke redde for. Vi er på vinnerlaget. Vi har valgt å følge Jesus.
Jesus brøt sabbaten, ifølge fariseere. Sabbaten er for menneskene. Ikke menneskene for sabbaten.
Hvor står det i bibelen at vi ikke skal stelle dyra på sabbaten?
Det stemmer at loven gjelder. Men Jesus har oppfylt loven. Det vil si at alt dette som har med offer å gjøre er slutt, Jesus er blitt et offer for oss. Han ikke bare skjuler våre synder, Han tar dem bort. Den er borte for evig.
Når det gjelder blodpudding så er min mening at det er feil. Man skal ikke spise blod. Dyrenes ånd er i blodet.
Føler du prøver å finne feil hos kristne. Å være kristen er ikke å følge lover og regler. Da blir man en trell. Å være kristen er å overgi seg helt til Jesus Kristus og leve livet helt for han.
Det står klart at homoseksualitet er en vederstyggelighet for Herren. Det kan nok for noen føles godt. Men det skal du vite min venn. Det fører til døden. Homofili er for tiden en av fanesakene til satan her i vesten. Bare legg merke til at en kan snakke nedsettende om det meste, men kommer man til homofili, da blir det rabalder. Det samme gjelder islam.
Vil bare avsluttningsvis si at muslimer ikke er ”morderiske”. Det er det islam og koranens lære som er.
Gikk litt for dette ”mellom kundene”
 1. olec sier:
Hei Kjell
Hvor går grensen din mht blod og dyr tro?
Hvordan liker du f.eks. biffen din?
og all god saus har kraft i seg, og kraft er jo tildels blod
Jeg har lov til alt, men ikke alt gavner? eller?
selv liker jeg min biff en tanke blodig
 1. Geir Rune sier:
Per Arne alt i den nye pakt bygger på tro ikke vanlig “værtro” at du tror at det blir fint vær imorgen.
Bibeltro er det som er som beskrevet i heb.11-1…Men tro er full visshet om det som håpes, overbevisning om ting som ikke sees (1930 oversettelsen).
Har du tro for å spise blod så kan du det , har du ikke tro for det skal du ikke gjøre det , din tro er det som er det essesielle ikke andre sin tro. Kjell har ikke tro til å sise blodprodukter da skal han ikke det Olec har tro til det da kan han gjøre det. Som Paulus sa rom. 14-….. 2 Én har en tro som tillater ham å spise alt, den svake spiser bare grønnsaker.
Jesus erstatter ikke loven han oppfyller den (det kunne jeg holdt ett helt foredrag om)det står enormt mye om Jesus i GT.
Jødene følger fortsatt Lovens bud men vi har fått noe som er så uendelig mye bedre nemlig Nåde , det er ikke noe vi kan gjøre oss fortjent til. Per Arne du trenger Guds Nåde i ditt hjerte da blir du fri fra loviskhet.
Nestekjærlighet skal du vise mot alle, aller mest mot dine nærmeste, dvs din familie og guds familie, og ikke glem dine kristne brødre og søstre i muslimske land som virkelig lider.
Vær så snill å ikke blande enkelt personer opp mot idologi for det har ikke noe for seg , våre fiender er ikke enkeltpersoner. Noen av de fineste meneskene jeg kjenner er ugudelige så det er ikke det vi prøver å si , Jeg er sikker på at de fleste nazistene sikkert også var hyggelige folk, selv om det ikke var en hyggelig idologi. Det samme gjelder muslimer kontra islam, det jeg er redd for er jo islam ,og den blir jo desverre utøvd av muslimer.
 1. Kjell sier:
Hei Ole.
Når jeg spiser biff (som jeg liker gjennomstekt), så spiser jeg kjøtt. Det vil alltid være rester av blod når en spiser slakt. Om en skulle være helt ekstrem så kunne man ikke spise kjøtt i det hele tatt. Men det fikk Peter klar beskjed om fra Gud da han i et syn så en duk komme ned fra himmelen med dyr av alle slag. Slakt og spis.
 1. olec sier:
Hei Kjell.
joda,jeg vet hva skriften sier om kjøtt og slakt, og i kap hvor jeg hentet ” alt er lov, men ikke alt gavner. Alt er lov men ikke alt bygger opp osv.
står det også en hel del om matvaner. 1 korinterne kap 10.
der er det jo også inndirekte fritt fram for blodpudding dersom den f.eks. blir servert av en ikke troende.
Da jeg er en jeger spiser vi bl.a. hjerte (som jo er rent kjøtt, og ikke minst fullt av blod) og det med god samvittighet.
Nå husker jeg også (vagt)å ha lest at dyrenes ånd er i deres blod (finner ikke igjen skriftstedet) Dog husker jeg ikke noe om å ikke spise blod.
og litt blod, hva er det da i fall, ?? litt synd?
sånn vet vi jo at vår Herre ikke er.
Det er jo enten eller.
uansett er jeg prisgitt Jesu blod så uansett hvormye jeg anstrenger meg vil jeg jo aldri bli rettferdig uten Ham. Takk Jesus!
Nå er jeg sikkert litt kverulant, men noe av bibelen ble faktisk skrevet for en annen tid, og noe er akkurat det det er. Ordspråkene f.eks. er akkurat det. (altså ordspråk). Noe er kjærlig veiledning og gode råd fra vår Far for å (f.eks. unngå unødig sorg og kvaler ((la ikke solen gå ned over deres vrede,,tenk på dette f.eks. hva hvis den du kranglet med døde og du aldri fikk gjort opp, tenk hvilken sorg det ville være for deg.)
Jeg anbefaler alle om å snakke med vår far om de tingene dere er i tvil om. Les gjerne skriften alene, men les den allerhelst sammen med vår Herre. Da blir nemmlig ordene betydelig klarere.
Fred
Olec
“han på korset går ved siden av”
 1. olec sier:
jepp mann,
nå har jeg lest en hel del om blod (bibelen.no er bra saker for oss med dårlig husk)
Jeg er ikke helt overbevist om at alt i moseloven gjelder oss altså.
anyway,
ha en fin kveld
 1. Geir Rune sier:
Ole og Kjell se på dette bibelverset i rom 14.1-4
Ta imot den som er svak i troen, uten å gjøre dere til dommere over hans tanker. 2 Én har en tro som tillater ham å spise alt, den svake spiser bare grønnsaker. 3 Den som spiser, skal ikke se ned på den som ikke gjør det. Og den som ikke spiser, skal ikke dømme den som spiser. Gud har jo tatt imot ham. 4 Hvem er du som dømmer en annens tjener? Om han står eller faller, er hans herres sak. Og han skal bli stående, for Herren har makt til å holde ham oppe.
Alt dere spiser må spises i tro om dere har tro for å spise blod , så spis blod du synder ikke, men om du er i tvil skal du absolutt ikke spise. Ingenting av mat er utganspunktet urent det fikk jo Peter servert i ett syn, men alt må skje i tro
 1. olec sier:
Takk Geir Rune. Du er nok en fin fyr, og jeg har lest dine “skriverier” med stor interesse. vers .4 er forøvrig en av mine mange favoritter.
Og ikke minst et vers vi kristne (og selvfølgelig ogsåjeg) burde virkelig legge oss på hjertet og grunne over.
Alt er lov, men ikke alt gavner.
anyway
ha en fin kveld
olec
ikke evangelist
ikke forkynner
ikke hyrde (tror jeg)
ikke profet(tror jeg)
ikke lærer
ikke fullgod (her er jeg helt sikker)
bare
Jesu tjener
og godt fornøyd med det!
 1. Evangelist sier:
Til dere alle
Nå har det kommet frem en del gode ting. Det viktigste, er at vi er enige med, at det gjelder ikke muslimene som mennesker. Men det avgjørende, er at den muslimske tro, er motsatsen til evangelisk kristendom.
I den muslimske tro, så er det krav, makt og hat som er det dominerende.
I kristendommen er det å tjene, kjærlighet og underordne seg hverandre. Samtidig så kan en si at tilgivelse og håp, er vesentlige kristne holdninger.
Jeg er skikelig “redd” dette som har med islam å gjøre, da de fleste lederne i Norge. Kristne og ikke kristne, ikke skjønner alvoret og farligheten med islam.
Jan Kåre
 1. Evangelist sier:
Til leserne
Jeg ønsker å dele en opplevelse jeg har hatt med en muslim, kunne ha nevnt flere, men nøyer meg med en.
Der jeg jobber, kom jeg inn i et av pauserommene våre for å ha lunsj. Der låg det en kollega, som er muslim å ba til Allah, i vårt pauserom.
Da vi var alene, og jeg skulle ha pause, så tenkte jeg at jeg haddet en god anledning til å lese litt i bibelen, og han kunne be i fred.
Når den min arbeidskolaga som er muslim var ferdig med å be, så reiste han seg opp, og såg ganske snart at jeg leste. Han spurte klart og konsist, leser du? Ja, sa jeg.
Plutselig så vrei det seg noe i han, mens jeg leste i bibelen, uten jeg haddet sakt noe til han. Jeg haddet ikke diskutert noe med religon før med han.
Plutselig begynnte han å forbanne jødene og Amerika. Jeg ba han roe seg ned, men han fortsatte, uten noen forananledning.
Jeg klarte å roe han ned. Men tenk dere, han haddet bedt til allha, reiste seg opp og forbannet, er det ikke åndsmakter bak islam? Det tror jeg. Derfor er jeg til dels “redd”, når en har en familie å forsvare.
I det såkalte trygge Norge, så er det under opseiling et stort problem, som altfor få vil ta på alvor, og det er islam. Ikke den vanlige muslim, men de hengivne, lederne og deres idelogi og tro, den er og forblir farlig. Dette må vi ikke bagalatisere og ta lett på, de kan være farligere en vi liker å tro. Samtidig, så er det vi som må betale for at vi ikke har gjort noe med dette i tide, i morgen kan det være for sent!
Jan Kåre
 1. Kjell sier:
Geir Rune, mange takk for din utstrakte hånd. Det er godt å merke broderkjærligheten din. Er også jeger. Det eneste jeg kunne tenke meg å spise av innvollene må være tarmene som pølseskinn, he,he.
Jan Kåre, ja det må vær skummelt å merke kraftige åndsmakter. Det er bra å få frem denne siden av islam også.
 1. Evangelist sier:
Til Kjell
Ja, men jeg har også personlige opplevelser som er enda verre en dette.
En gang ble jeg nesten overfalt av en muslim.
Jeg kjører buss i Oslo ( Jeg jobber i Norges mest flerkulturelle bedrift, derfor har jeg en del kjennskap til hva de forsjellige religonene står for og mennesker også personligt).
Der var det en muslim som var ulastelig antrukket, han lignet mer på en forretningsmann. Når jeg var kommet til endeholdeplassem, så haddet han sovnet bak i bussen.
Det merket jeg etter jeg haddet kjørt 500 meter, da våknet han. Jeg ba han på en pen måte å gå av og ta bussen tilbake.
Men her våknet villdyret i han, som god muslim han var, og vi i Norge er som avskum å regne for Mennene, skrek til meg at han skulle ha bilett av meg. Her var det en ulastelig antrukket muslim, som gikk til verbalt angrep på meg, hva gjorde jeg? Jeg sa nei. Da ble han enda mer rasende og sparket vekslebrette mitt som er laget av stål, det ble bøyd. Her forsto jeg med en gang at det var åndsmakter som sto bak, derfor talte\ropte jeg til den ånden som bodde i ham, da fikk jeg kontroll på situasjonen. Dette skjede her i Oslo, Norge.
Dette er krusninger på overflaten. Jeg tør ikke å tenke hva som kommer til å skje, hvis de får mer makt og de blir enda flere.
Den sikreste måten for oss å sikre oss mot dem, er å ta lederskapet. Derfor haddet jeg vært overlykkelig hvis alle imamer haddet blitt tvangsreturnert, da haddet situasjonen blitt en helt annen. Det er egentlig de som er de verste og farligste.
Jan Kåre
 1. Kjell sier:
Hei Geir Rune
Det er et ordtak som sier: det natta lager, det ler dagen av.
Det jeg skrev var riktig, men det var Ole som var jeger.
Hei Jan Kåre. det ser ut til at du har hatt noen tøffe tak med våre nye landsmenn. Ikke rart du har våknet.
 1. Geir Rune sier:
hei kjell takk for ordtaket
Jeg fikk med meg det at det var ole som var jeger, alt du har tro for er rett
Ingenting av mat er synd i utgangspunktet,men det må spises i tro, om du er i tvil i ditt hjerte om blod skal du ikke spise det, alt i den nye pakt bygger på tro
 1. Evangelist sier:
Til kjell og geir Rune
Ja, det er det som er skremmende, at det en leser om, det opplever en med muslimene, erfaringsmessig.
Når det gjelder det med blod, haddet det vært utenkelig å spise blodpudding og andre ting jeg spiste før jeg ble frelst. Og det står det i Ap.gj 15.20 :” Men vi skal skrive til dem at de skal avholde seg fra det som er smittet av avguder, og fra hor og fra det som er kvalt og fra blod “.
Dette gjelder hedningene. Men er dere klar over, at veldig mye av sauekjøttet i Norge er halalkjøtt, “velsignet” av en imam.
Jan Kåre
 1. Kjell sier:
Mulig det ikke er synd å spise blod. men det står skrevet at vi skal avholde oss fra blod. Det er ikke noe offer for meg. Blodpudding er ikke på lista over mine favorittretter.
Er ikke spesielt glad for at det selges halalkjøtt i vanlige butikker. Men er ikke redd for å spise det. Det er litt irriterende. Vi skulle klaget til slakteriet, at de måtte merke halakjøtt.
Her ser en også hvordan muslimene sniker inn sin avgudsdyrkelse i vårt kristne land
 1. Evangelist sier:
Til kjell
Det er i blodet at livet finnes. Derfor er jeg meget nøie med å ikke spise blodprodukter.
At det selges så mye lam\sau som imamer har “velsignet” for muslimene, viser vel hvor langt avkristningen er kommet i Norge.
Det eneste som kan stoppe muslimene, er et unisont klarhet fra oss i Norge. Det krever at vi skal ta hensyn til dem, men i muslimske land, så blir en drept, lemlestet eller på andre måter straffet, hvis en sier i fra.
Dette høres negativt ut, men av og til, så må en se sannheten i øynene. For meg, så er det vemmeligt med alt det som muslimene får lov til her i Norge. Tenk, de får lov til å gjøre alt lamekjøtt om til halal-kjøtt, men prøv å si at du som kristen,vil be for maten ute på en arbeidsplass, det er vanskeligt. Men det går an, jeg gjør det alltid, det er deilig. Amen.
Jan Kåre
 1. Geir Rune sier:
Til Jan Kåre og Kjell har aldri spist blodpudding selv har smakt på det men likte det ikke , blodprodukter byr meg imot også, men om jeg hadde likt det ville jeg hatt tro nok til å spise det. har aldri kjent i mitt hjerte at det er galt. Jeg dømmer ingen for troen er så forskjellig.
Tenk etter hver gang du går til nattverd drikker du Jesu blod og spiser hans legme , uten sammenligning selvfølgelig
Når det gjelder muslimene så har de adoptert mange av jødenes renhetsbud rundt mat muhammed var kraftig influert av GT. Jehovas vitner og mormonnerene som jeg synes heller mer mot Islam enn krisendom er også influert av GTs renhetsbud
 1. Evangelist sier:
Til Geir Rune
Jeg synes du blander litt her. Slik jeg ser det, ut i fra Guds ord, så skal en ikke spise noe med blod i, blodpudding er et eksempel på noe som er “ulovelig” å spise.
Når det gjelder nadverden, så er det en symbolhandling, akuratt som troendes dåp er det.
Når det gjelder det du nevner om de forsjellige tingen, er jeg helt enig med deg.
Jan Kåre
 1. Geir Rune sier:
Jan Kåre
Der får vi være vennskaplig uenige tror jeg. Om dette var veldig viktig eller synd så hadde Paulus skrevet noe om det , men det står kun i dette skriftstedet det er rettet mot oss hedninger det ser jeg, (1930 års bibeloversettelsen) , at I avholder eder fra avgudsoffer og blod og det som er kvalt, og hor; dersom I vokter eder for disse ting, vil det gå eder vel. Lev vel! Det er ikke videre utdypet
Ser at blodet henger sammen med avgudsoffer , men som sagt dette er ikke viktig for meg da jeg ikke spiser blodprodukter.
 1. Evangelist sier:
Til Geir Rune
Vi må også lese GT i NT lys. Når dette var så avgjørende for jødene, så kan ikke vi nesten sløyfe det.
For meg, så er det viktig å spise kun kjøtt som er slaktet av levende dyr og blodet har rent ut av.
Ellers, så liker jeg ikke at sauekjøtte i Norge er blitt “velsignet” av imamer, selv om Jesus sier alt blir helliget gjennom Guds ord og bønn. Derfor ber og velsigner jeg alltid maten og drikken.
Jan Kåre
 1. Geir Rune sier:
Jan Kåre enig med deg der at GT må Sees i lys av NT, Det er utrolig mye å lære i GT.
Det du kjenner i din ånd er rett for deg, det trenger ikke være rett for en annen, men alt du gjør må være fundamentert i din tro.
Rom.14-22-23 Du har tro? Ha den hos dig selv, for Gud! Salig er den som ikke dømmer sig selv i det han velger; 23 men den som tviler – dersom han eter, så er han dømt, fordi det ikke er gjort av tro; alt som ikke er av tro, er synd.(1930 oversettelse)
Det var en god ide å be og velsigne maten, men ikke bli fanatisk det er ikke sundt, jeg tror fremdeles på at gud er større en djevelen og om maten er velsignet av en iman så er min gud større så den velsignelsen vil ikke ha effekt
 1. Evangelist sier:
Til Geir Rune
Jeg er enig med deg. Men samtidig, så må vi virke for det gode og hellige. Gud er større, men jeg liker ikke at muslimene får så store rettigheter og privelegier, mens de kristne verdiene, er på retur.
Jeg mener allikevel, at om en spiser kjøtt, gulerøtter og andre ting, er et samvitighetsspørsmål. Men når det gjelder det som er kvalt, selvdødt, hor og blod, så er det noe som vi er pålagt å avstå i fra.
Jan Kåre
 1. Kjell sier:
Dette syn som du har på blod, Jan Kåre, det er det samme som jeg også mener. Det står vi skal avholde oss fra blod, som du siterer ovenfor. Men står det noen plasser at vi kan spise blod? Det står vi har en frihet, men gjelder den blod?
En tid ut i mitt kristenliv hadde jeg et oppgjør med meg selv ang. dette med å spise blod. Hadde tidligere spist blodprodukter. Etter å ha studert Guds ord så tok jeg den besluttning, at jeg ville avholde meg fra blod. Kall meg gjerne svak. For meg er det viktigst å følge Guds vilje. Når det er sagt så har jeg respekt for andre kristne som har et annet syn på saken.
 1. Evangelist sier:
Til Kjell
Jeg synes du ikke er svak, men standhaftig.
Av alle de sermonielle tingene, samtidig budene, så kortet Den Hellige Ånd og de første ktistne ned på mange måter GT`s forordninger til dette. Ap.gj. 21.25:” Men når det gjelder hedninger som er kommet til troen (det gjelder også oss i Norge i 2006), har vi sendt brev og vedtatt at de ikke skal holde noe slikt (omskjærelse),, men bare ta seg i vare for avgudsoffer og blod og det som er kvalt, og hor “.
Gjør vi det, så skal det gå godt for oss.
Det er tegn på styrke og indre overbevinsning når en lever på denne måten.
Jan Kåre
 1. Shoaib sier:
Det ble snakket så mye om Otto Jespersens stunt med bibelen lenger opp i tråden her … synes det er interessant at ingen (såvidt jeg kan se) har fått med seg at Islamsk Råd Norge faktisk fordømte dette.
 1. Evangelist sier:
Til Shoaib
Selvfølgelig så er det noen muslimer som sier noe som stemmer med noen slike rare mennesker som Otto Jespersen. Men når han kunne brenne bibelen, så kunne han vel brenne koranen? Men det var han vel for feig og redd for å gjøre det?
Jan Kåre


Relaterte linker: 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Er drittlei av islam og alll denne frykten og ondskapen de sprer om seg med. Ikke annet enn side opp og side ned hver bidige dag om voldtekter,drap og skyteepisoder. Hvorfor er de sluppet inn i dette landet? Det er bare sørgelig å se hvordan de tar seg tilrette, orker snart ikke mer av denne grusomme religionen.

Jan Kåre Christensen sa...

Islam er Sverdets religion!

Anonym sa...

Hi i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace, when i read
this piece of writing i thought i could also make comment due to this brilliant
post.