mandag 5. desember 2016

Nr. 1780: Pinsevekkkelsen, det værste – og det beste, som har hendt meg! Del 1

Nr. 1780:
Pinsevekkkelsen, det værste – og det beste, som har hendt meg! Del 1NB! Det er første klasses Italiensk både rød og hvit vin som står på bordet.

Pinsevekkkelsen er en underlig bevegelse, på godt og vondt.
Her finner en det beste, og det verste, som gjør at mange, mange mennesker kan miste fotfeste i troen. Ja, frafall og evig død er i vente for mange som startet og var med i denne vekkelsen. Da de gikk vill i troen og i det åndelige landskapet!

 

Jeg er større enn både Paven og Jesus, jeg, den store Kenneth Copeland
 

La meg gi noen eksempler på det verste.

Arild Edvardsen var og blir regnet som en del av pinsebevegelsen, selv om han vel aldri var pinsevenn?
Han profeterte vel omtrent hvert år i Sarons Dal om en stor vekkelse, som aldri har kommet eller kommer. På slutten så var Edvardsen så forvirret at han flere ganger når han leste fra koranen da han prekte.
Han reiste til muslimer og katolikker, og visste vel ikke hva han trodde og ikke trodde på slutten. For Guds ord hadde han kastet vrak på!
Kunne skrevet side opp, og side ned. Men stopper her.

Åge Åleskjær er også en falsk profet innforbi pinsebevegelsen, om han ikke tilhører pinsebevegelsen rent formelt. Han forkynner at loven ikke gjelder, med andre ord så mener han at en vesentlig del av Guds ord ikke er gyldig i dag, og ikke en tøddel av loven eller profetene skulle forgå sa Jesus. Her er det en mann som har satt seg over Gud og hans ord.

De mange som er gjengiftet innforbi pinsevekkkelsen!

Det er en form for schizofreni, dobbelthet eller dualisme. Det mener jeg at pinsevenner og karismatikere er utrolig bibelske på enkelte punkter. Men like klart som de er bibelske på enkelte punkter, er de ubibelsk på andre punkter.
Dette er en form for schizofreni, dobbelthet eller dualisme som en sjelden finner så utbredt i andres sammenhenger.

Vet ikke om noen sammenhenger som kan være så «bibelske» på enkelte punkter, men så ubibelske på andre punkter.

La meg ta noen punkter.

1.)  Pinsevenner og karismatikere tror på profetier, men å prøve de profetiene er det så som så med.

2.)  De tror «veldig» på helbredelse, men menighetstukt tåler de ikke.

3.)  Pinsevenner tror på å tale i tunger, men i den samme bibel som det står om å tale i tunger. Står det at gjengifte er ekteskapsbrudd for troende. Her kan en ikke tro på det ene og utelate det andre.

4.)  Pinsevenner og karismatikere tror på en dag noe, men skifter ledelsen mening. Så godtar de som oftest dette uten å reflektere og diskutere et nytt syn på ting.

5.)  Karismatikere og pinsevenner var før veldig imot kvinnelege eldste og Pastorer. I dag er de like mye for dette, som de var imot dette før.

6.)  Pinsevenner og karismatikere snakker om Åndens enhet, men da tier en stille om det som en er uenig om. Men skriften sier motsatt, at vi tåler hverandre i kjærlighet med våre ulikheter!

7.)  Pinsevenner og karismatikere hopper «buk» over Guds ord, og sier at Gud har talt etc. Med andre ord, hvis Gud «taler» så står det over Guds ord. Men dette er villfarelse.

8.)  Karismatikere og pinsevenner tror på at alle kristne har den hellige Ånd, ja, sågar en dobbel del ved Åndens dåp. Men det er ingen som er så avhengig av å ha en åndelig veileder eller Pastor som de kan se opp til og la seg lede av.

9.)  Pinsevenner og karismatikere trodde før på tildekkelse og annet som ikke var «in». Men i dag er det knapt noen kristen bevegelse som står så nærmed «verden» i det meste.

10.)                 Pinsevenner og karismatikere tror på en verdensvekkelse, men å gå inn i sitt lønnkammer og be til Gud. Og vente på ham, til han sier gå, er blitt totalt fremmed for de aller fleste pinsevenner og karismatikere i dag!

Sluttkommentar:

Mye – eller store deler av den herlige pinsevekkkelsen som T. B. Barratt yndet å kalle den bevegelse han startet vil ende i Babylon – den store skjøge!

Det er det aller mest negative med denne vekkelsen, den begynte så godt. Og endte så dårlig på mange måter.

Det er ikke minst p.g.a. den karismatiske vekkelse som nå er blitt ett med pinsevekkkelsen. Her er det så mye løgn og sannhet blandet i sammen, at det negative innforbi pinsevekkkelsen er slik jeg ser det. Det mest negative, den største forførelsen som har vært i hele menighetens historie. Det er den negative fløyen innforbi dagens pinse karismatiske bevegelse eller frafallvekkelse!

Relaterte linker:

Ingen kommentarer: