søndag 11. desember 2016

Nr. 1782: Den pinsekarismatiske bevegelse der går en hånd i hånd med både Gud og den Onde, gode som onde åndskrefter og her virker både de sanne og falske apostler i sammen uten noen form for oppgjør!

Nr. 1782:
Den pinsekarismatiske bevegelse der går en hånd i hånd med både Gud og den Onde, gode som onde åndskrefter og her virker både de sanne og falske apostler i sammen uten noen form for oppgjør!

Bilde av Jørn Strand, som er selve prototypen på en kjødelig kristen.
Som ikke evner og tåler å høre noe imot seg før han kommer med fryktelig dommer og eder over andre.
Jesus var motsatt, han skjelte ikke da han ble utskjelt. Men var annerledes.

1 Pet. 2. 21 For dertil blev I og kalt, fordi også Kristus led for eder og efterlot eder et eksempel, forat I skal følge efter i hans fotspor, 22 han som ikke gjorde synd, og i hvis munn det ikke blev funnet svik, 23 han som ikke skjelte igjen når han blev utskjelt, ikke truet når han led, men overlot det til ham som dømmer rettferdig.

http://blog.janchristensen.net/2012/03/nr-380-gjgler-evangelist-sanger-og.html

http://blog.janchristensen.net/2014/01/nr-757-diktatoren-og-gjgleren-jrn.html
 


Her latterliggjør Strand andre troende, men selv tåler han ikke en «dritt»!

Ap.gj. 2. 17 Og det skal skje i de siste dager, sier Gud, da vil jeg utgyde av min Ånd over alt kjød, og eders sønner og eders døtre skal tale profetiske ord, og eders unge menn skal se syner, og eders oldinger ha drømmer; 18 ja, endog over mine træler og over mine trælkvinner vil jeg i hine dager utgyde av min Ånd, og de skal tale profetiske ord.

Matt. 7. 15 Men vokt eder for de falske profeter, som kommer til eder i fåreklær, men innvortes er glupende ulver! 16 Av deres frukter skal I kjenne dem; kan en vel sanke vindruer av tornebusker eller fiken av tistler? 17 Således bærer hvert godt tre gode frukter, men det dårlige tre bærer onde frukter. 18 Et godt tre kan ikke bære onde frukter, og et dårlig tre kan ikke bære gode frukter. 19 Hvert tre som ikke bærer god frukt, blir hugget ned og kastet på ilden. 20 Derfor skal I kjenne dem av deres frukter. 21 Ikke enhver som sier til mig: Herre! Herre! skal komme inn i himlenes rike, men den som gjør min himmelske Faders vilje. 22 Mange skal si til mig på hin dag: Herre! Herre! har vi ikke talt profetisk ved ditt navn, og utdrevet onde ånder ved ditt navn, og gjort mange kraftige gjerninger ved ditt navn? 23 Men da skal jeg si dem rett ut: Dere har aldri kjent meg. Gå bort fra meg, dere som driver med lovløshet.

24. 11 og mange falske profeter skal opstå og føre mange vill.

Det er veldig underlig med den pinsekarismatiske bevegelse, som jeg har påpekt.
Det er det store sprike og dobbeltmoralen det finnes her.
Den herligste troende lever innforbi disse miljøer og menigheter.
Samtidig er det de verste og styggeste mennesker innforbi «religiøst» arbeid. Ja, mennesker som uten tvil passer inn i Jesu beskrivelse.

Legg merke til at de påberoper seg å ha erfart tegn og under, og Jesus selv ikke motsier seg dem. Men allikvel, de blir forkastet da de ikke har fulgt Guds ord. Det står i V. 23. i Matt. 7.:
«Dere har aldri kjent meg. Gå bort fra meg, dere som driver med lovløshet.»

De driver med lovløshet. Hva er dette?

Skriften sier: Salme 119. 4 Du har gitt dine befalinger forat en skal holde dem nøie.

Herren sier selv gjennom sitt eget ord at han «gitt dine befalinger forat en skal holde dem nøie.»

Her kan ikke vi sjalte og valte etter som vi selv ønsker og vil, men alt Guds ord skal følges og etterleves, det som passer, og det som ikke passer!

Andre bevegelser så er det mer slik at de vektlegger helheten over ting, men hva gjør pinsevenner og karismatikere?

Jo, her kan de prise Gud, og i neste omgang nesten spytte deg i ansikt i Jesu navn. Dette er ekstremt. Har erfart at mange pinse karismatiske kristne er svært ubalansert og ekstremt kjødelig!

Hva er grunnen for dette? At de pinsekarismatiske kristne mot alle odds er de mest kjødelige kristne? Selv om de egentlig har de beste forutsetninger for å være det stikk motsatte?

Skal jeg forklare det kort, etter 35 års observasjon. Så er det en form for elitetenkning blant de pinsekarismatiske kristne uten å ha betalt omkostningene for å være det. La meg prøve å forklare dette.

De var en artikkelserie om den største floppen i Engelsk fotball, gjengitt her.

Hentet fra nettet:
For ni år siden laget The Times en liste over tidenes 50 dårligste spillere i den engelske toppserien siden 1970.

Men øverst tronet den nå 51 år gamle Ali Dia.

Selv om de resterende 49 navnene kan ha forandret seg de siste ni åra, er en ting sikkert:

Dia er fortsatt en soleklar ener på lista over de dårligste fotballspillerne som har fått en offisiell Premier League-kamp.

- Stemplet som søppel

I dag er det 20 år siden «fotballspilleren» og en «agent» utsatte Southampton for bløffen som førte til at han fikk 54 minutter på banen i 1996.

Han hadde spilt noen fotballkamper i lavere divisjoner i Frankrike, Finland og Tyskland, men nå var Dia på utsikt etter en ny klubb i England.

Agenten, som i realiteten var en gammel studiekompis, utga seg for å være George Weah.

Weah var ikke en hvem som helst på den tida. Spissen ble kåret til årets spiller i verden i 1995, og vant ligaen med AC Milan samme år.

«Weah» fortalte til ofrene at Dia var fetteren hans, og at de to hadde spilt sammen i PSG. Han la også til at spissen hadde flere landskamper for Senegal.

Flere avslørte svindelforsøket. Tony Pulis, som da trente Gillingham, kalte han for søppel, mens West Hams Harry Redknapp trodde det hele var en bløff, skriver The Guardian.

- Umulig å glemme

Likevel fikk han sjansen i Southampton, av Graeme Souness.

Egil Østenstad hadde ankommet klubben samme sesong. Han forteller at historien alltid kommer til å være et mysterium:

- Det er en historie som ingen gjentar. Han er i særklasse den dårligste som har spilt i Premier League, sier Østenstad til Dagbladet.

- Hva husker du av ham?

- Jeg husker det hele veldig godt. Det er umulig å glemme. Han var faktisk totalt ubrukelig, sier Østenstad og flirer.

Han forsetter:

- Souness introduserte ham på trening som fetteren til hans gode venn George Weah noen dager før Leeds-kampen. Men etter kort tid så vi at han aldri hadde spilt fotball før. Det virket i hvert fall sånn. Likevel ble han signert. Vi hadde mye skader på den tida, mimrer Østenstad.

Skadeutsatt

Østenstad var overbevist om at Dia aldri skulle få prøve seg mer i klubben. Men tilfeldighetene ville det annerledes.

Southampton var skadeutsatt, og Dia ble plassert på benken fra start i kampen mot Leeds 23.november 1996. Claus Lundekvam og Egil Østenstad spilte fra start:

Vondt gikk til verre for Southampton etter 32 minutter da lagets stjerne og bauta, Matt Le Tissier, ble skadet. Det banet vei for Ali Dia.

53 minutter etter han kom inn, ble han byttet ut igjen.

Southampton-legenden Le Tissier mimrer:

- Han løp rundt på banen som Bambi på glattisen. Det var flaut.
Vi tenkte bare «Hva er det som skjer? Han er håpløs».

Østenstad følger opp:

- Han holdt på å score på det første touchet! Han fikk ballen på åpent mål, men bommet. Du måtte være så dårlig som han for å bomme.

- Hvordan reagerte du da Le Tissier gikk av og Dia kom inn?

- Sett i ettertid er det morsomt at han han kom inn. Men der og da var det krise. Han løp forvirret rundt på banen, og jeg husker at han ble tatt ut ganske raskt.

Souness forsvarte valget i etterkant, selv om han ikke var veldig komfortabel med det som skjedde den høstkvelden på balløya:

- Om jeg likte situasjonen? Liker du å bli sparket i balla? var det syrlige svaret.

Sparket

Det ble med det ene kampen for Dia. Mandagen etterpå ble han kastet ut av klubben. Så begynte snøballen å rulle:

Først kom George Weah på banen og sa han aldri hadde hørt om spilleren.

Så fortalte det senegalesiske fotballforbundet at han aldri hadde spilt en kamp for dem.

- Jeg blir framstilt som en svindler, men det er ikke sant. Jeg ansatte en agent, og det er han som bløffer. Det må være han som har ringt rundt til klubbene, sa Dia i ettertid, ifølge The Guardian.

Etter kampen for Southampton, ebbet karrieren sakte, men sikkert ut for senegaleseren.

Veien gikk videre til Non league-klubben Gateshead, hvor han scoret to mål på åtte kamper. The Guardian skriver at han så droppet fotballkarrieren til fordel for å studere.

- Hva skjedde i Southampton etter at han ble kastet ut?

- Vi spillerne lo mye av det i etterkant, og andre spillere som var på prøvespill fikk selvfølgelig høre det. Souness syns nok ikke det var like morsomt. Det var nok ikke hans stolteste øyeblikk, mimrer Østenstad.
(Sitat slutt).

Dette med Ali Dia er bare morsomt, han spilte en kamp og ble avslørt som ubrukelig. Men hvorfor? Han skulle spille fotball på nøyeste nivå, men var ikke engang en middelmådig fotballspiller. Dessverre, dette er hvordan jeg opplever så mange av dagens pinsekarismatiske kristne, de er under «middelmådige» troende.

Men så på andre siden, der er noe underbart med den pinsekarismatiske kristne. De tror på bibelen, de velsigner Israel og priser Herrens navn! Kan det bli bedre?

Det som om dagens pinsekarismatiske kristne er på en og samme tid Ali Dia og Messi og Ronaldo. Hva er det som gjør dette? Jeg vet ikke helt, men det er en form for «elite-tenkning» der en tror en er «verdensmester» uten å ha betalt prisen for å være det. La meg ta et eksempel til for idrettens verden.

Hentet fra nettet:
SLIK TRENER VERDENS BESTE FOTBALLSPILLER
Cristiano Ronaldos beste treningstids

Han er en klyse, men en særdeles veltrent en. Her deler Ronaldo sine 15 beste treningstips.
(Sitat slutt).

Poenget er for å ikke dra dette så langt, det er intens trening daglig og jevnlig som har gjort Ronaldo eller hvem det nå er, til så god at han skal være verdens beste fotballspiller. Slik er det også på den åndelige område, om vi liker det eller ikke.

1 Tim. 4. 8 For den legemlige øvelse er nyttig til lite, men gudsfrykten er nyttig til alt; den har løfte for det liv som nu er, og for det som kommer.

Sluttkommentar:

Blitt en kake som ikke er vendt!

Hosea 7. 8 Efra'im blander sig med folkene; Efra'im er blitt en kake som ikke er vendt.  9 Fremmede har fortært hans kraft, men han vet det ikke; hans hår er alt gråsprengt, men han vet det ikke. 10 Og Israels stolthet vidner mot ham like i hans åsyn; men de vender ikke om til Herren sin Gud og søker ham ikke til tross for alt dette. 11 Men Efra'im er blitt som en enfoldig due, uten forstand; på Egypten kaller de, til Assur går de. 12 Så snart de går, vil jeg spenne ut mitt nett over dem; som himmelens fugler vil jeg dra dem ned; jeg vil tukte dem, som det allerede er forkynt for deres menighet. 13 Ve dem, at de flyktet bort fra mig! Ødeleggelse over dem, fordi de er falt fra mig! Jeg vilde forløse dem, men de talte løgn imot mig. 14 De roper ikke til mig fra sitt hjerte, men ligger og hyler på sitt leie; de trenger sig sammen for å få korn og most, men fra mig vender de sig bort. 15 Det er jeg som har lært dem op, og som har styrket deres armer; men mot mig har de ondt i sinne. 16 De vender sig, men ikke mot det høie; de er blitt som en sviktende bue. Deres fyrster skal falle for sverdet for sin rasende tunges skyld; dette blir dem til spott i Egyptens land.

Her i Hosea gir nesten en perfekt beskrivelse av dagens pinsekarismatiske kristne. De er som Hosea skriver: «blitt en kake som ikke er vendt».

De er nesten overopptatt av enkelte sannheter i Guds ord, men kaster vrak på andre. Lever et liv som er alt for tett opp til denne verden. Resultatet blir deretter, at en blir som en «sviktende bue».

Med andre ord, i kampen for Gud. Så er en blitt for «dårlig» som denne fotballspilleren som ville være premier league spiller, men er i realitet helt, helt på bunn!

Dessverre, den prisen, hva som må til for å være en «premier league» kristen. Det er den prisen, med de omkostningene som faktisk mange, mange i andre sammenhenger om det er kirkelige eller andre frikirkelige. Som de har gått på den vei som er av det gode.
Med andre ord, det er i den grad som vi tar opp vårt kors, legger av vårt gamle menneske. Og ikler oss det nye menneske, og opplever Åndsfylde, at pinsebudskapet virkelig «passer» inn.

Skal stoppe her, men det er kun i et renset og helliget kar, at Guds Ånd trives og vil virke til det fulle.

Hvis vi er et kar, som ikke er renset, men er oppfylt av oss selv og det gamle menneske.

Så er vi da et kar til vanære. Valget er vårt, om vi taler i tunger eller ikke. Hovedpoenget er å være et renset helliget kar, ikke et urenset og vanhelliget!

2 Tim. 2. 20 Men i et stort hus er det ikke bare kar av gull og sølv, men også kar av tre og ler, og nogen til ære, andre til vanære. 21 Holder da nogen sig ren fra disse, da vil han være et kar til ære, helliget, nyttig for husbonden, rede til all god gjerning.

Relaterte linker: 

http://blog.janchristensen.net/2016/12/nr-1780-pinsevekkkelsen-det-vrste-og.html
http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr-1127-joyce-meyer-en-salvet-vitne-fra.html
 

Ingen kommentarer: