lørdag 4. februar 2017

Nr. 1839: Er du et «brent» barn? Glem det ut og tjen Herren!

Nr. 1839:
Er du et «brent» barn? Glem det ut og tjen Herren!

Bilde av Jan Aage Torp og hans sønn Anders. Det var vel de to som gjennom VGTV sin avsløring av overgrep innforbi kristne menigheter som ble sett på det grelleste eksempelet på maktovergrep.

Men vi ser at Anders Torp har begynt å gjøre det riktige. Legge bak seg de dårlige opplevelsene, og ta grep om eget liv!
Tro på forandring hos den som har vært belastende for ham, er nok å håpe på for mye. 
 
Han gir all skyld gjennom triader av artikler der han fyrer løs imot denne snille og modige mannen Anders Torp, som er en virkelig grepa kar!
 
Jan Aage Torp har vel stått frem som selve synonyme på en maktovergriper innforbi den kristne menighet! At han nå anbefaler den lokale menighet viser bare hvor farlige slike mennesker er!


Illustratør og designer av dette bildet: Kristin B. Bruun

Avisen Dagen, VGTV, Avisen Vårt Land, Korset Seier og andre har faktisk det siste året tatt opp dette emne ganske så mye.

Nå kan vi diskutere dette frem og tilbake, og jeg er glad for denne diskusjonen. At dette er kommet opp, og blitt belyst!

Men har disse «brente» barn alltid rett? Eller har de helt feil? Tror at sannheten er noe midt i mellom. Derfor er mitt klare råd. Ta kontroll over ditt eget liv, la alle de som har gjort deg urett ligge. Og gå videre med Herren!

Her fra minebibelkommentarer Filipenserbrevet 3. 12 Jeg mener ikke at jeg alt har nådd dette eller allerede er fullkommen, men jeg jager fram mot det for å gripe det, fordi jeg selv er grepet av Kristus Jesus.

Når selv Paulus kunne si at han ikke var fullkommen kan også vi si det. Men han jaget frem mot målet. Vi er mitt i et åndelig maraton løp de aller fleste, og ikke en 100 m. Hvordan nå målet og nå målet på best mulig måte? Ved Jesus blir vi frelst og han skal være midtpunktet for alt vi gjør. Vi skal rett og slett leve som Jesus, elske som Jesus osv.

13 Brødre, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak og strekker meg etter det som er foran,

Selve sluttfrelsen hadde han ikke grepet, det har ingen enda. Det skjer når vi møter Jesus fysisk ansikt til ansikt. Hvor viktig er det ikke glemme og tilgi alt det en har gjort. Det er enkelte ganger andre mennesker ikke glemmer selv om en har bedt om tilgivelse. Men kan en klare å glemme og tilgi seg selv så tror jeg det er av større betydning en hva andre sier og mener. Og vi strekker oss ut imot målet, vi ser og går videre.

14 og jager fram mot målet og den seierspris som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.

Som å være på en løpebane ser Paulus for seg kristenlivet. Langs veien er det herlige og viktige opplevelse, men fokuset må en ikke bort i fra. Det er å komme i mål og med seierkransen rundt hode. Det finnes ingen snarveier eller muligheter for å jukse for å nå frem. Og det er med et høyt kall. Ingen har et høyere kall enn oss kristne. Vi har i sikte: 2.Pet.3. 13 Men etter hans løfte venter vi på en ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor.

15 Slik skal vi se det, alle vi som har nådd modenhet. Og om dere ser annerledes på noe, skal Gud gi dere klarhet også i det.

Vi kristne skal leve i sammen ikke bare under 1000 årsriket og dernest i all evighet. Men her og nå. Men vi er kommet ulikt på vår åndelige modning og vi ser ulikt på mange ting. Men Gud vil gi klarhet i dette.

16 La oss bare, så langt vi er kommet, holde fram i samme spor!

Men det er viktig å akseptere andre men selv ikke gå tilbake på det som Gud har vist en. Det er underlig når noen har sett troendes dåp men forkaster dette og melder seg inn i Statskirka. Statskirka er overmoden for å legges ned, den har overgått seg selv mange ganger. Luther var en underbar Guds mann, men han levde for 500 år siden og reformerte mye. Men det er helt ubibelsk at rettferdige og ugjenfødte skal tilhøre samme felleskap.

17 Ha meg som forbilde, dere også, og se på dem som følger det eksempel vi har gitt dere.

Paulus store forbilde var Kristus. Men det er noe å ha et forbilde, men noe annet å leve opp til det. Paulus evnet det med sin beslutning og ved Åndens hjelp. Hadde Paulus fortsatt med å følge forskrifter og anordninger hadde det ledet inn i hat, intoleranse og parti sinn. Men Jesu kjærlighet hadde smeltet hans hjerte etter han møtte sin Frelser på vei til Damaskus (Ap.gj.9.). Jesu kjærlighet hadde gjort Paulus til en etterfølger og en kunne også ha ham til forbilde.

Sluttkommentar:

Jo, det er veldig godt å analysere eget liv. Hva en har gått igjennom.
Men å tro at de som har gjort en urett, også stor urett. At de vil innse det?
Som oftest ikke. Men skulle de innse det, så er det herlig.
Å gjøre opp seg imellom er herlig, stort og underbart som kristne.

Men ta tak i ditt eget liv, søk Herren og finn ut Guds vei med ditt eget liv og tjeneste!
Det å legge bak seg alt, uansett! Det er mitt klare råd og oppfordring!

Jeg er for å diskutere, debattere og snakke om absolutt alt. Men samtidig, bli ferdig, legg alt bak deg og gjør som apostelen Paulus.

Fil. 3. 12 Jeg mener ikke at jeg alt har nådd dette, eller alt er fullkommen, men jeg jager fram mot det for å gripe det, fordi jeg selv er grepet av Kristus Jesus. 13 Mine søsken, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det. Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, 14 og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.

Jeg er for diskusjoner, samtaler, konfrontasjoner, anklager og alt slikt. Men før eller siden må dette vi alle legge bak oss, og gjøre som Apostelen Paulus:
«Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, 14 og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.»

Relaterte linker:
http://blog.janchristensen.net/2017/01/nr-1805-hva-er-likhetene-og-ulikhetene.html
http://blog.janchristensen.net/2016/12/nr-1797-linda-kristina-bergling.html
http://blog.janchristensen.net/2016/12/nr-1791-lydighet-imot-alt-guds-ord.html
http://blog.janchristensen.net/2011/10/nr-227-tillate-kvinnelige-pastorer-og.html
http://kristenbloggen.net/wp-content/uploads/t_b_barratt_-_kvinnens_stilling_i_menigheten.pdf
http://blog.janchristensen.net/2011/07/nr-98-kvinnelige-pastorer-og-eldste.html
http://blog.janchristensen.net/2017/01/nr-1800-herren-skal-la-dine-fiender-som.html
http://blog.janchristensen.net/2016/12/nr-1785-jan-aage-torp-destruktive.html

http://blog.janchristensen.net/2016/12/nr-1777-stjerne-manipulatoren-jan-aage.html
http://blog.janchristensen.net/2016/11/nr-1772-kristendomsforflgelse-ma-en.html
http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr-1130-ytringsfriheten-er-for-at-det.html
http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr-1132-pastor-jan-aage-torp-er-tatt-i.html
http://blog.janchristensen.net/2015/06/nr-1148-politiet-vil-kjre-sak-imot-meg.html
http://blog.janchristensen.net/2016/03/nr-1392-hetsen-og-mobbingen-imot-meg-og.html
http://blog.janchristensen.net/2015/10/nr-1264-den-falske-smyrna-bloggen-og.html
http://blog.janchristensen.net/2015/05/nr-1140-jeg-er-blitt-hengt-ut-i-verste.html
http://blog.janchristensen.net/2015/10/nr-1257-hvorfor-det-er-en-fiktiv.html
http://blog.janchristensen.net/2015/10/nr-1255-hat-pastoren-torp-har-na-nadd.html
http://blog.janchristensen.net/2015/10/nr-1253-oslo-politiet-opptrer-som.html
http://blog.janchristensen.net/2015/10/nr-1246-google-er-helt-uskyldig-i-at.html
http://blog.janchristensen.net/2015/10/nr-1244-manglerud-politiet-mener-at-jan.html
http://blog.janchristensen.net/2015/07/nr-1184-jan-aages-siste-sprell-er-at-na.html
http://blog.janchristensen.net/2015/07/nr-1175-hvorfor-skriver-den-falske.html
 

http://blog.janchristensen.net/2015/11/nr-1278-snart-blir-du-lagt-ut-pa-den.htmlhttp://blog.janchristensen.net/2015/11/nr-1277-ansgar-braut-blir-overbeskyttet.html
http://blog.janchristensen.net/2016/03/nr-1404-narreapostel-jan-aage-torp.html
http://blog.janchristensen.net/2016/04/nr-1432-et-ekko-av-jan-kare-christensen_8.htmlhttp://blog.janchristensen.net/2016/04/nr-1430-har-lest-ferdig-boken-av-anders.htmlhttp://blog.janchristensen.net/2016/04/nr-1418-ann-christin-during-woll-og.html
http://blog.janchristensen.net/2016/04/nr-1468-tragedien-vi-ser-rammer-jan.html

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du fortsetter mobbingen av Pastor Torp ser jeg. Håper ikke noen søkende mennesker forviller seg inn på dette møkkastedet. Det ville vært ille dersom de trodde at du var kristen😡

Jan Kåre Christensen sa...

Slik Torp mobber og driver med sjikane på sine egne barn, på sin egen blogg. Så tror jeg ikke det jeg skriver er i nærheten.
Tar vi med hva hans pudler og stråmenn har skrevet, så blir din påstand fullstendig latterlig!