mandag 6. juni 2011

Nr. 90: Skal kristne være politisk aktive?

Spørsmål 90:

Skal kristne være politisk aktive?

Svar:

Dette synes jeg er meget vanskelig å svare ja eller nei på! Men vi skal i hvert fall be for politikerne og alle andre som styrer og regjerer sier Guds ord klart!

1. Tim. 2. 1. Jeg formaner altså fremfor alle ting at det gjøres bønner, påkallelser, forbønner, takksigelser for alle mennesker, 2 for konger og alle dem som er i høi verdighet, forat vi kan leve et rolig og stille liv i all gudsfrykt og sømmelighet. 3 For dette er godt og tekkelig for Gud, vår frelser.

Videre taler Guds ord at myndighetene er innsatt eller tillatt av Ham eller så hadde det vært anarki og kaos som hadde rådet.

Rom. 13. 1. Hver sjel være lydig mot de foresatte øvrigheter! for det er ikke øvrighet uten av Gud, men de som er, de er innsatt av Gud, 2 så at den som setter sig imot øvrigheten, står Guds ordning imot; men de som står imot, skal få sin dom. 3 For de styrende er ikke til redsel for den gode gjerning, men for den onde. Men vil du slippe å frykte for øvrigheten? Gjør det som godt er, så skal du ha ros av den; 4 for den er Guds tjener, dig til gode. Men gjør du det som ondt er, da frykt! for den bærer ikke sverdet for intet; for den er Guds tjener, en hevner til straff over den som gjør det som ondt er. 5 Derfor er det nødvendig å være lydig mot den, ikke bare for straffens skyld, men også for samvittighetens. 6 Derfor betaler I jo også skatt; for de er Guds tjenere, som nettop tar vare på dette. 7 Gi alle det I er dem skyldige: den skatt som skatt tilkommer, den toll som toll tilkommer, den frykt som frykt tilkommer, den ære som ære tilkommer! 8 Bli ingen noget skyldige, uten det å elske hverandre! for den som elsker den annen, har opfylt loven.

Vi skal være positive og strekke oss så langt som mulig overfor alle, også myndighetene! Så får det bli et personlig valg, hvordan en skal blande seg inn i politikk eller ikke. Jeg for min del begrenser min deltagelse til å stemme, og vi stemmer FRP. Synes det er det paritet som passer best for oss frikirkelige. KRF må vel være det største hyklerparitet av alle som sier de ikke kan samarbeide med FRP pga deres verdivalg og annet. Men alle andre vil og kan de samarbeide med, for en gjeng med løgnere sier jeg!

Lykke til med valget til høsten. Og stem FRP!

Relatert artikkel: http://www.fagsider.org/ojj/publika/kristendomogpolitikk97.htm
http://www.fagsider.org/ojj/publika/kristendomogpolitikk97.htm

Ingen kommentarer: