mandag 25. april 2016

Nr. 1467: Diverse skriverier på kristenblogg.no!

Nr. 1467:
Diverse skriverier på kristenblogg.no!

Skrevet 2006 - 2007 av Jan Kåre Christensen som Evangelist


 
Så søk på dette og fra rundt 2006 og ut over da var jeg mest aktiv.


Dette er fra kristenblogg.no som jeg skrev på for 10 år siden og som er så mye omdiskutert der nå. Kommer til å legge ut et par artikkler fra dette forumet.
 
Jeg skriver som Evangelist. 

Bilde av meg og min hustru Berit.
 

Kristnes kamp


Etter å ha forkynt Guds ord i 25 år og drevet med sjelesorg like lenge, så er det mange tanker som jeg gjør meg. Et av dem, er at mye av det som vi har som problemer, så hører det med som en naturlig del av livet og å være en kristen.


I 1. Kor.10.13:” Dere har ikke møtt noen fristelse som mennesker ikke kan tåle. Og Gud er trofast. Han skal ikke la dere fristet over evne, men gjøre både fristelsen og utgangen på den slik at dere kan tåle den ”. Videre i Klagesangen 3.26-27:” Det er godt at en er stille og venter på Herrens frelse. Det er godt for en mann at han bærer åk i sin ungdom “. Alle vanskeligheter og strider vi opplever i livet, så er det “light” utgaver vi opplever i mot hva Jesus gikk igjennom. Derfor er det utrolig godt å vite, at han har vunnet den virkelige seieren. Den vant han på Golgata, da han ropte ut:” Det er fullbrakt! ” (Joh.19.30).

Det vi går igjennom, er selvfølgelig reelt nok. Men vi trenger å få se ting litt i fugleperspektiv. Da blir det som vi synger i en sang:” Når han åpenbarerer seg, så blir mine prøvelser så små og ringe “. Problemene er der, det må vi aldri fornekte. Men hvordan takle dem? Min erfaring er, til tidligere enn ser sannheten i øyne og tar itu med det som er vanskelig, desto lettere. Derfor sier Jeremias, at det er godt for en mann i sin ungdom å bære på vanskeligheter. Vi må alle gjennom forsjellige ting, til fortere vi aksepterer det og lærer oss å legge alt i Guds hender og løse vanskeligheten i våres liv, desto bedre.

Det er også veldig frigjørende å ikke være for navlebeskuende. En er ikke det eneste menneske som har de problemene. Det er noe vi alle må gå igjennom. Det høre med til å være menneske og være en kristen. Til mer en er betrodd, desto større ansvar. Vi har egentlig ingen grunn til å bebreide noen. Den som står bak alt det onde i denne verden, er Satan, denne verdens fyrste. Han vil manipulere oss og andre mennesker. Sette opp et bilde i våres sinn. La andre mennesker ha et fordreid bilde av virkeligheten. Men gjennom dette, så kan vi få lære oss å legge alt på Gud gjennom bønn. Først trenger vi lønnkammer bønn, dernest i sammen med andre.

Paulus sier et ord i Gal. 5.6:” For i Kristus Jesus betyr det ikke noe om en er omskåret eller uomskåret, her gjelder bare tro, virksom ved kjærlighet “.

1.) Kjærlighet til Gud. Hvordan viser vi vår kjærlighet til Gud? Ved å holde hans bud og tilbringe tid i sammen med ham i bibel-lesing og bønn. Og ved møtegang.

2.) Hvordan viser vi vår kjærlighet til vår neste. Ved at vi unner at det går godt for ham, ja, kanskje bedre en det går for oss selv. Når vår neste har det vondt, da hjelper vi han. Selv når vi ikke kan forvente å få noe igjen og det er ubeleilig for oss.

3.) Hvordan viser vi sann kjærlighet til oss selv. Vi lever i pakt med skaperens vilje for våre liv. Vi er fornøyde med oss selv, aksepterer oss slik vi er.

Innforbi det jeg har skrevet, så er jeg overbevisst om at vi kan vinne seier som kristne. Det er meningen, at vi skal være seirende og glade kristne her i tiden, og nå frem til vårt mål, som er Himmelen, der vi skal leve for alltid i sammen med den treenige Gud. La ikke problemene og kampene bli det som stenger deg ute fra fellesskapet med Jesus. Men la det bli det som drar deg nærmere han og du lærer han bedre å kjenne. Vi har en sjelefiende, som bruker alt for å få oss bort i fra det som får oss til å vandre på den vei, som Gud har behag i. Jesus elsker deg, men du har også et personlig ansvar! Hva er vårt personlige ansvar? At vi ikke lar Satan få lure og manipulere oss til fall.

Del på Facebook      Send på epost       Skriv ut

Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Kristenblogg.no sin offisielle holdning til tematikken.

Kommentarer

14 kommentarer til innlegget “Kristnes kamp”

  1. Mange av våre problemer er selvforskyldte. Inntak av for lite naturkost fører med seg livsstilssykdommer, og i Norge merker vi det til gangs. Vi gir gjerne djevelen skylden for vår sykdom og skrøpelighet, mens virkeligheten er at vi har spist feil mat i for mange år. Deretter kommer alt for lite mosjon. Vi sitter på kontoret i en stol om dagen, og foran TV om kvelden. Eller kanskje på et møte.

Alt vi trenger er 20 minutters mosjon om dagen - det er fort gjort. Og livet blir helt annerledes. Bare se på adventistene - de lever lenger enn folk flest, fordi de har skjønt viktigheten av sunt kosthold.

Kommentar #5098, skrevet av Leif | 12. januar 2007 kl. 12:42

  1. Leif: det med adventistene er litt interessant. Har du noen statistikk på det med levetid og trening for dem?

Kommentar #5102, skrevet av Andreas | 12. januar 2007 kl. 13:07

  1. Andreas sa: Leif: det med adventistene er litt interessant. Har du noen statistikk på det med levetid og trening for dem?

Nei, statistikken har jeg ikke i hodet, men jeg er rimelig sikker at de med glede forteller deg hvis du kontakter de i Oslo. De har hatt mye kostholdsprogrammer på TV som jeg har fulgt med interesse. Hva de ikke vet om kosthold er ikke verdt å vite…

Kommentar #5111, skrevet av Leif | 12. januar 2007 kl. 13:24

  1. til artikkelforfatter:
    takk :)jeg har hatt det tøft den siste måneden, men gud har vert utrolig god, og hjelper meg daglig videre…
    —-

hei :)
jeg er adventist… :D

husker ikke helt nøyaktig, men tror denne artikkelen sier en del:
http://news.adventist.org/data/2001/06/0995375716/index.html.en

Kommentar #5117, skrevet av Eldar Andvik | 12. januar 2007 kl. 14:20

  1. Quote:
    Lifestyle habits practiced by many Seventh-day Adventists contribute to a longer-than-average life expectancy, according to results released last week from a 12-year study of 34,000 Adventists in California. This group of Adventists appears to be the longest-lived population that has ever been studied and described in a formal way, says Dr. Gary E. Fraser, the study’s principal researcher, and director of the Loma Linda University Center for Health Research.

Kommentar #5118, skrevet av Eldar Andvik | 12. januar 2007 kl. 14:20

  1. Ja det sykehuset Loma Linda var utrolig spennende.Fikk med meg programmet fordi jeg hørte navnet og mente det var det samme som de har sent fra med slange bitt og slikt
    Om jeg ikke husker feil.Jepp et sundt kosthold er nok er nok veldig viktig,men da burde og de høye herrer tenke på at vi med trygd kan ikke kjøpe hvor mye frukt og grønt vi vil.Da går jeg konk

Kommentar #5122, skrevet av Jone | 12. januar 2007 kl. 14:39

  1. Jone sa: Om jeg ikke husker feil.Jepp et sundt kosthold er nok er nok veldig viktig,men da burde og de høye herrer tenke på at vi med trygd kan ikke kjøpe hvor mye frukt og grønt vi vil.Da går jeg konk

Minner meg om en tidligere FrP representant som var imot røykeforbudet fordi at jo mer folk røyket, jo fortere døde de, og jo mindre belastning ble det på sykehus og pensjonsfond…

Kommentar #5126, skrevet av Leif | 12. januar 2007 kl. 14:47

  1. Leif:tenkte du da at de har så høye priser for at jeg skal spise søppel mat,dø fort og spare staten for alders pensjon :-)
    Ja jeg kan jo det da,men tenkte og at leger skal jo leve de oxo

Kommentar #5127, skrevet av Jone | 12. januar 2007 kl. 14:52

  1. Jone: ja, det er vel dyrere å leve sunt enn å gjøre det motsatte. Det er en skandale!

Kommentar #5138, skrevet av Andreas | 12. januar 2007 kl. 16:10

  1. Ja jeg synes jo at frukt og grønt er veldig dyrt,i allefall om en skal ha dette i tillegg til alt annet.Jeg velger ikke søppelmat,men har skjelden råd til disse 5 om dagen.Og klart da blir man i allefall en i statestikken
    De snakker hele tiden om at vi med middels eller lav inntekt er mest dårig og fraværende på jobb,ja klart det.Har en 400000 i lønn har man vel råd å kjøpe både frukt og vitaminer,men ikke med 130000 i året

Kommentar #5142, skrevet av Jone | 12. januar 2007 kl. 16:36

  1. Gå på LIDL og kjøp frukt og grønnsaker. Svært billig og god kvalitet. Og tro ikke på ryktene om at LIDL eies av scientologene - det er bare ikke sant, kun ville rykter som en del annet som svirrer i kristne kretser…

Kommentar #5144, skrevet av Leif | 12. januar 2007 kl. 16:40

  1. Leif:hehe,kan jo det,men koster meg i allefall en hundrings å kjøre dit
    Blir nok ikke mye billiger vil jeg tro.Kjøpe for en mnd av gangen,men da er det vel ikke mye vitaminer igjen vil jeg tro.Heldige de som bor i byen

Kommentar #5146, skrevet av Jone | 12. januar 2007 kl. 16:54

  1. Vent litt, og du ser snart en LIDL på landet også… De dukker opp overalt.

Kommentar #5150, skrevet av Leif | 12. januar 2007 kl. 17:04

  1. Her er praten alt i gang… Jeg er også Adventist ,hehe! Helse er viktig, og Adventister skiller seg godt ut blant andre kristne på dette temaet. Det har blitt sagt i VG at mye kjøttmat gir kreft, for mye proteiner fra kjøttmat gir kreft, så det gjelder enten å bli Veggis, eller balansere det hele med kjøtt og grønnsaker, hvis man ikke klarer å kutte ut kjøttet! Jeg har spis kjøtt jeg og, men det er veldig sjelden, har kun spist 3 kjøtt pizzaer, 5 Burger Biff pølse med brød i hele mitt liv, så tror ikke det blir så mye sykdom på meg ;)

Det handler ikke bare om kjøtt! Hvis du spiser mye potetships, pommes frites, eller steiker masse mat i olje eller smør på sterk varm, slik at du hører en høy friterende lyd, så betyr det at fettet varmes opp til en veldig høy temperatur, og fettet går over til Farlige fettsyrer. Derfor er det også mange som får kreft i Norge, ikke bare pga. kjøtt men også steiking av mat på høy varme og Fastfood. Til og med vegetarianere får kreft selv om de lever veldig sundt, men alikevel spiser mye potetships eller steiker mye mat på høy temperatur!

Alt dette er viktig å tenke over hvis du vil leve lenger…Bruk hodet før du lager mat. Det går bra å steike mat på panna, men ikke på høyeste temperatur.

Sjekk blant annet den web siden som Eldar Andvik foreslo og evt. andre linker!

Lykke til videre med diskusjonen!

 

Hva nå?

Skrevet av Evangelist i kategori(er) Samfunn 30. desember 2006 kl. 21:53 Send på epost Skriv ut Skriv en kommentar Facebook
Relaterte innlegg: No related posts, 

- Saddam Hussein kan være farligere død enn levende, sier statssekretær i UD Raymond Johansen. Han mener henrettelsen kan gi eks-diktatoren martyrstatus.


- Norge beklager hengingen og frykter at henrettelsen kan bidra til økt sekterisk vold i Irak. Dette er en dårlig start på forsoningsprosessen, sier Johansen.

- Vi er glad det ble gjennomført en rettssak, og at Saddam Hussein må stå til rette for massedrapet i Dujail. Men vi beklager at han ikke er med på de videre rettssakene, for eksempel den som begynner 7. Januar, sier Johansen.

Statssekretæren viser til rettsaken som skal ta for seg Saddam Husseins etniske rensing av kurdere i 1988.

Ønsker ikke at bror skal henrettes

Johansen forteller også at Norge ønsker å forhindre videre henrettelser. Saddams halvbror Barzan Ibrahim og tidligere sjefsdommer Awar Hamed al-Bandar ble dømt til døden samme dag som Saddam Hussein, men er ikke henrettet.

Johansen sier Norge vil arbeide for å hindre at de blir hengt.

- Vi ønsker at bruken av dødsstraff skal stoppe her, sier Johansen.

- At staten tar liv i en rettssak er ikke et rettsamfunn verdig, det bidrar til ytterlig vold.

Norge ved UD og Raymond Johansen har klare meninger, men for meg er de veldig selvmotsigende.

Her er det en person som er direkte og indirekte ansvarlig for flere millioner mennesker som har dødd. Og den volden og det anarkiet som er i Irak, er han en god del skyldig i. Nå er det en ny psykopat i Iran, som får lov å holde på. Hvor lenge skal han få lov å holde på uten at verdenssammfunnet griper inn? Til etter den 3. verdenskrig?

Det er ikke tvil om at de hendelsene i Midt-Østen er meget spesielle og vanskelige.

Jeg er imot dødsstraff, men for en mann som Saddam Hussein, var det nok det eneste riktige!

Hva kan vi lære? Det bør være fokuset, ikke først og fremst hva som er blitt gjort.

Og Irans President er minst like farlig som Saddam Hussein.

Del på Facebook      Send på epost       Skriv ut

Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Kristenblogg.no sin offisielle holdning til tematikken.

Kommentarer

129 kommentarer til innlegget “Hva nå?”

  1. I formiddag så jeg TV-bilder fra da Saddam ble ført til galgen. Umiddelbart fikk jeg en kjempeuro i hele kroppen, jeg fikk virkelig vondt i magen og begynte faktisk nesten å gråte. Der og da opplevde jeg at Gud sa til meg: "Dette er ikke den rette måten å straffe mennesker på". Det var faktisk en sterk opplevelse, som har sittet i meg i hele dag.

Jeg har alltid vært imot dødsstraff, uansett hvor "gal" den straffedømte er. Jeg er fortsatt konsekvent imot dødsstraff. Det er mange ting som kan gjøre at noen fortjener å dø, men jeg mener at ingen mennesker har rett til å ta et annet menneske sitt liv, uansett hva vedkommende har gjort. Saddam burde heller vært buret inne på livstid. Dødsstraffen i morgentimene i dag var en skandale.

Kommentar #3489, skrevet av Andreas | 30. desember 2006 kl. 21:58

  1. Til Andreas

Når noen er slik som han, så er det viktig at en ser ting i et større sammenheng.

Jeg er imot dødstaff.

Men tenk, hvis Irans President får atomvåpen som han vil bruke mot Israel med en gang. Haddet det ikke vært bedre at den hemmelige etterrettningen i Israel haddet likvidert ham? Det er jo man egentlig dødstraff?

Jan Kåre

Kommentar #3490, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 22:11

  1. Jeg mener at dødsstraff ikke kan forsvares uansett hva vedkommende har gjort.Bøddelen blir jo og da morder.Vi har ikke lov å leke Gud.

Kommentar #3491, skrevet av Jone | 30. desember 2006 kl. 22:19

  1. Jan Kåre: Sorry, jeg blir skremt over tankegangen din. Hvorfor må Ahmadinejad likvideres dersom “hemmelig etterretning” får tak i han? Han kan jo sperres inne.

Kommentar #3492, skrevet av Andreas | 30. desember 2006 kl. 22:32

  1. Til Jone

Nå vil Iran`s President starte 3. verdenskrig. Hvis USA eller Israel får drept ham, før han får atomvåpen. Hvem er bøddelen? Hva er riktig?

Jeg har en holdning til dødstraff. Men enkelte ganger må en se litt større på det!

Jan Kåre

Kommentar #3493, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 22:33

  1. Til Andreas

Vi bor i Norge, og er kjempepriviligerte.

Du får ta fly ned til Iran, eller Teheran, Og ta han med til kretsfengslet her i Oslo eller Kløfta.

Jeg er skremt over din naivitet. Den verden vi har i Norge, og den i midt-østen, er som natt og dag.

Jeg har opplevd muslimer inn på livet; alt hva en har opplevd før, er som barnehage.

Jan Kåre

Kommentar #3494, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 22:37

  1. Selvfølgelig er Norge og Iran forskjellig som dag og natt. Noe annet har jeg ikke påstått. Jeg sier bare at dødsstraff uansett ikke kan forsvares, utifra mitt synspunkt.

Kommentar #3495, skrevet av Andreas | 30. desember 2006 kl. 22:42

  1. Til Andreas

Hva er best? Å få drept Ahmadinejad, eller at han får starte 3. verdenskrig?

Jeg håper at Israel eller USA får has på han.

Jan Kåre

Kommentar #3498, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 22:46

  1. Til Andreas

Jeg forklarte meg kansje dårlig eller formulerte meg rart?

Jan Kåre

Kommentar #3500, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 23:00

  1. Jan Kåre: som sagt finnes et tredje alternativ. De kan drepe han, la han starte 3. verdenskrig, eller ta han til fange / fengsle han.

Kommentar #3502, skrevet av Andreas | 30. desember 2006 kl. 23:04

  1. Til Andreas

Jeg skjønnte ikke hva du mente?

Men det er greit at Israel eller USA får drept ham? Eller?

Jeg har vanskeligt for det, men du virker litt blåøyd, som de fleste i Norge er.

Men det er Satan som står bak disse personen, tror jeg.

Jan Kåre

Kommentar #3504, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 23:09

  1. Som nevnt flere ganger nå: nei, det er ikke greit at noen dreper Ahmadinejad. For det har vi ingen rett til, synes jeg. Men vi kan straffe ham på andre måter.

For meg er det ikke særlig “blåøyd” å være motstander av dødsstraff.

(Ja, satan står sannsynligvis bak Ahmadinejad. Det betviler jeg ikke)

Kommentar #3506, skrevet av Andreas | 30. desember 2006 kl. 23:24

  1. Evangelist:ser hva du mener,og ja skjønner at det kan bli farlig,mulig at jeg og er blå øyd og jeg kan nok ikke sette meg inn i den situasjonen som er der nede.Men kan ikke se at ting blir bedre med mord og døds straffer.Og jeg mener Gud bestemmer over liv og død.Da må vi heller be om fred,og jeg tror nok at vår Herre følger med

Kommentar #3508, skrevet av Jone | 30. desember 2006 kl. 23:27

  1. Dere er jo helt tullete hele gjengen? Noen av dere snakker som de reneste rasister, andre sier dere er mot dødsstraff, mens dere egentlig er for. Noen ser djevelen på høylys dag?

Ingen av dere, bortsett fra Jone (som skrev at “Jeg mener at dødsstraff ikke kan forsvares uansett hva vedkommende har gjort. Bøddelen blir jo og da morder.”) ser ut til å ville “vende det annet kinn til”, som den dere kaller Jesus befaler dere å gjøre.

Fortsett å diskutere, det har dere all rett til, men forvent ikke at noen tar dere alvorlig.

Kommentar #3510, skrevet av radiohode | 30. desember 2006 kl. 23:40

  1. Til leserne

Takk Gud for Amerika og Israel. Heldigvis, så finnes det noen som er annerledes en oss i Europa.

Haddet det ikke vært for Amerika, som har en helt annerledes og “normal” måte å se ting på.

Jan Kåre

Kommentar #3511, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 23:40

  1. Til Andreas

Det er godt religøs eller noe slikt. Den virkelige verden, virker du fremmed for.
Slikt jeg opplever dine uttalelser. Men, men…..

Jan Kåre

Kommentar #3512, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 23:42

  1. Til radiohode

Det er godt at andre kan ta deg seriøs.

Ha,ha,ha…….

Jan Kåre

Kommentar #3513, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 23:43

  1. radiohodet:Forventer du at noen skal ta deg seriøst.Må ikke kaste sten når man sitter i glass hus vet du :-)

Kommentar #3516, skrevet av Jone | 30. desember 2006 kl. 23:48

  1. radiohode: du følger ikke helt med. Jeg har hele veien skrevet det samme: at jeg er konsekvent imot dødsstraff. Derfor er vi ikke bare én her som mener det (Jone), men to. Dette henger sammen med mitt prinsipp om at jeg konsekvent er imot abort, ettersom jeg mener at livet starter ved unnfangelsen.

Kommentar #3517, skrevet av Andreas | 30. desember 2006 kl. 23:48

  1. Gud sier: “Straffen hører meg til, jeg skal gjengjelde”.
    Jesus sa: “Den av dere som er uten synd, kan kaste den første steinen på henne.” Jeg er enig med Andreas.

Vi kristne verner om livet i saker som angrepillen, abort og aktiv dødshjelp. Jeg mener at dødsstraff føyer seg inn i gruppen av saker der vi skal la Gud, og ikke mennesker, råde. Hvis dette er et prinsipielt standpunkt så gjelder det også Saddam. Hva despoten i Iran har med denne konkrete saken å gjøre ser jeg ikke.

Martinius

Kommentar #3519, skrevet av Martinius | 30. desember 2006 kl. 23:51

  1. Hei igjen alle sammen:

Evangelist: Det er mange ganger vanskelig å forstå hva du mener. Jeg tror det skyldes at du skriver kommentarene dine før du har tenkt de ferdig. Kanskje det hadde vært lettere om du fikk en voksen til å hjelpe deg med setningsoppbygging og korrekturlesning. Bare et godt råd fra meg.

perarne

Kommentar #3520, skrevet av per arne | 30. desember 2006 kl. 23:53

  1. Enig med Martinius. Et lite apropos: Hvis en kristen eksempelvis er imot abort, men for dødsstraff, er det noe fundamentalt galt med prinsippene…

Som Martinius sier har ikke Irans statsminister noe med denne saken å gjøre, men Evangelist dro han fram som et eksempel på en person Evangelist gjerne skulle gitt dødsstraff.

Kommentar #3521, skrevet av Andreas | 30. desember 2006 kl. 23:54

  1. Til Andreas

De meningene du har, passer godt i det sosialistiske Norge. Der Satan styrer på sin måte, det er ingen som blir frelst her.

I midt-østen, ser du ånskampen mer åpenlyst.

Det eneste som kan bli rett, er å få eliminerte slike despoter som Saddam Hussein, Hitler og Ahmadinejad.

Du må legge merke til at den nasjonen i verdenshistorien som har hatt mest kristne\gjenfødte mennesker, som har slike holdninger som jeg har.

Hvorfor?

Jan Kåre

Kommentar #3522, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 23:55

  1. radiohodet:jepp vi er i allefall 2.Andreas og meg.Jeg mener at ved unfangelsen,og som jeg sier ute i verden:så er det kun Gud som kan snu time glasset.Tenk om Gud hadde andre planer for et ondt menneske,og så tar vi livet av de

Kommentar #3523, skrevet av Jone | 30. desember 2006 kl. 23:55

  1. Til Per Arne og Andreas

Jeg prøver bare ikke å si alle ting rett ut, dere må få tenke litt selv. Ellers takk.

Jan Kåre

Kommentar #3524, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 23:57

  1. Evangelist: det er en uhyrlig generalisering å si at “ingen blir frelst” i Norge. Folk blir frelst her også! Men ikke så mange som vi ønsker.

Kommentar #3525, skrevet av Andreas | 30. desember 2006 kl. 23:58

  1. Jone er inne på noe viktig - Gud kan også ha planer for et menneske som i utgangspunktet er “ondt”. Tenk hvis et “ondt” menneske kommer seg ut av “ondskapen” og blir et menneske som gir seg helt og fullt til Herren? Tenk på alle innsatte i norske fengsler som i utgangspunktet var “onde”, men som har funnet Jesus senere?

At man ikke er imot dødsstraffen til Saddam, betyr også at man ikke tror på at hvem som helst kan bli frelst, uansett hva man tidligere har gjort av gale ting i sitt liv. Frelsen er for alle, også for despoter og mordere, så lenge de møter Jesus. Og det finnes tonnevis av eksempler på at tidligere kaldblodige mordere har møtt frelsen før de døde.

Kommentar #3526, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 0:01

  1. tIL Andreas

Klart det blir frelst noen.

Men du klarer ikke å skjønne poenget mitt, da får jeg si det rett ut.

Vi i Norge vet ikke hvordan vi skal behandle fienden, derfor lite og ingen seier.

Jan Kåre

Kommentar #3527, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 0:07

  1. Til Andreas

Hvorfor er Amerikanerne og Israle så ennerledes en oss i Norge og Europa?

Jan Kåre

Kommentar #3528, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 0:08

  1. Paulus skriver i Romerbrevet at alle myndigheter som finnes er innsatt av Gud. Hva tror dere om dette, mine herrer. Tok Paulus feil, var han unøyaktig, eller kan vi se bort i fra dette skriftstedet.

Den høystærede pastor Torp fikk et slikt spørsmål på bloggen sin i dag. Han har ikke svart ennå, men jeg ser frem til å høre hans forklaring. Særlig ettersom han bruker samme Paulus som forsvar for bruk av dødsstraff.

Kanskje dere konservative kan gi en forklaring….

perarne

Kommentar #3529, skrevet av per arne | 31. desember 2006 kl. 0:11

  1. Evangelist: utifra dine uttalelser å dømme ser det ut til at du ønsker et nytt korstog. Det synes jeg er trist. Du tror ikke jeg skjønner poenget ditt, men jeg skjønner det. Det betyr ikke at jeg liker det. Så da får vi være enige om at vi er uenige.

Kommentar #3531, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 0:13

  1. Jeg føler ofte at norske politikere har et patetisk forhold til begrepet “dødstraff”. Den politiske eliten vil gjerne fremheve sin “høye moral” ved å utrykke sin motstand mot slik. Men sannheten er at mange mennesker her i landet har blitt drept som en drirekte følge av at mordere har blitt sluppet fri. Sanheten er at gammle mennesker dør for tidlig på grunn av dårlig behandling. Og vi husker hvordan noen frøs i hel av redsel for ikke å få råd til å betale de skyhøye strømregningene. osv. For ikke å snakke om alle de regimene og diktatorene norske politikere har støttet moralsk og økonomisk. Diktatorer som har drept tusenvis av uskyldige mennesker. Dette er greit! Jeg tror jeg kunne ramse opp mange eksempler på norsk politisk kynisme som har kostet uskyldige mennesker livet. Dette er ofte langt alvorligere ting enn det og avrette en massemorder. Men vi er bokstavelig talt oppdratt til “ikke å se det”. Det er helt skremmende. Derfor er det så lett å feie slikt under teppet og i stedet fokusere på ting som skjer i andre land.

Personlig synes jeg det norske politiske miljøet er preget av en ufyselig dobbeltmoral. Det synes mange utlendinger også. Jeg er heller ikke tilhenger av dødstraff, men jeg mener norske politikere bør feie for sin egen dør før de skal plukke fliser ut av andres øyne.

Og for ordens skyld, når jeg skrev dette så hadde jeg selvsagt ingen her på forumet i tankene.

Kommentar #3532, skrevet av Leser | 31. desember 2006 kl. 0:15

  1. Til Jone

Gud er stor. Nasjonen vil seire, og Palestina er arabisk.
Dette sa Saddam når han døde.

Alt du sier er sykkersøt og religøst, i den virkelige verden er det nok litt annerledes.

Jeg har møtt en del helhjerte muslimer. Vet du hva de sier? Gud er stor. Nasjonen vil seire, og Palestina er arabisk.

Jan Kåre

Kommentar #3533, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 0:15

  1. Per Arne: Bibelen forteller også om en annen holdning fra Gud: “…jeg har ikke behag i den ugudeliges død, men i at den ugudelige vender om fra sin ferd og lever…” (sakset fra bloggen til Torp).

Forøvrig tror jeg ikke at alle myndigheter er innsatt av Gud, eksempelvis myndighetene i Nord-Korea og Iran, selv om Paulus sier det. Akkurat dét er et vanskelig dilemma for meg, som jeg personlig ikke har funnet et klart svar på.

Kommentar #3534, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 0:17

  1. Evangelist: Den “gud” som Saddam snakket om i sin siste uttalelse er ikke vår Gud. Det er avguden Allah.

Kommentar #3536, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 0:18

  1. Evangelist: at du kaller Jones meninger for “sukkersøtt” grenser til en fornærmelse, synes jeg.

Kommentar #3537, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 0:20

  1. Ergo: Paulus tar feil.

q.e.d.

Kommentar #3538, skrevet av per arne | 31. desember 2006 kl. 0:20

  1. Dette begynner å bli rimelig OT, men:

Hvis muslimene er så demoniske: Skal vi i så fall senke oss ned på deres nivå? Skal vi hekte UZIen ned fra veggen, eller skal vi gjøre som Aril Edvardsen?
Jeg har stor tro på det arbeidet kristne gjør mot arabere i dag gjennom feks. gjennom KABA og andre misjonsprosjekter.

Som kristne *skal* vi gjengjelde ondt med godt. Å gjøre som amerikanerne, å gå til forkjøpsangrep er vel neppe særlig bibelsk.

4 Jesus tok til orde og sa: «Pass på at ikke noen fører dere vill! 5 For mange skal komme i mitt navn og si: ‘Jeg er Messias!’ Og de skal villede mange. 6 Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet. 7 Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød og jordskjelv mange steder. 8 Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsriene.
9 Da skal de utlevere dere til forfølgelse og slå dere i hjel; ja, dere skal hates av alle folkeslag for mitt navns skyld. 10 Da skal mange falle fra, og de skal angi hverandre og hate hverandre. 11 Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. 12 Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. 13 Men den som holder ut til enden, skal bli frelst. 14 Og dette evangeliet om riket skal forkynnes i hele verden til vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme.

Kommentar #3542, skrevet av Martinius | 31. desember 2006 kl. 0:28

  1. Evangelist:mye mulig at det du sier stemmer,men kan ikke se at ting blir bedre ved å ta liv.Sukkersøtt og religiøst??Har ikke sett det har stått noen steder i Bibelen som tyder på at vi har lov å ta liv,vel heller det motsatte.Skal vi ikke tro hele Guds ord da.Om det gjelder et annet land eller et ondt menneske,kan jeg ikke se har noen betydning.Gud elsker alle

Kommentar #3544, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 0:30

  1. Martinius: viktige bibelvers dette ja!

Kommentar #3548, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 0:33

  1. Andreas:takk for oppbakking. Evangelist:skjønner ikke helt hva du driver med i kveld,har jo hatt inntrykk av at du av alle har fulgt Bibelen veldig nøye.Hva er så spess i dette tilfellet at du avviker.Oppriktig altså så skjønner jeg ikke dette

Kommentar #3549, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 0:35

  1. Til Jone

Det er klart at jeg setter ting litt på spissen. Men fremdeles så har jeg ikke fått svar av Andreas om det meste jeg har spurt.

Amerikanerne, tror på å behandle kriminelle mennesker annerledes, Hvorfor?

Det samme med jødene, hvorfor?

De vet noe om fienden som ikke vi vet, derfor har de også herligere og større og herligere seire en oss!

Håper ikke jeg har fornermet deg, har diskutert\samtalt med deg før, du virker litt tjukhuditte.

Jan Kåre

Kommentar #3551, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 0:36

  1. Til leserne

Hvorfor er Amerikanerne så annerledes en oss Europeere?

Australia og Amerika er begge befolket av Europeere.

Australia av kriminele osv

Amerika av eventyrere og kristne.

Australia har nesten ikke påvirket noen, langt mindre andre i Asia.

Amerika er vel det landet gjennom historien som har vært det største og det mest “kristne” kontinent gjennom historien.

De behandler kriminelle helt annerledes en oss i Europa. Hvorfor?

Jan Kåre

Kommentar #3558, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 0:43

  1. Til Andreas

Jeg tror ikke på et nytt korstog. Men jeg er glad at det er mennesker som er annerledes en oss i trygge Norge. Det haddet vært livsfarlig.

Jan Kåre

Kommentar #3564, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 0:51

  1. Fordi de er mere inhumane en oss?

Kommentar #3565, skrevet av olec | 31. desember 2006 kl. 0:51

  1. Evangelist:nei da,har ikke fornærmet meg,tåler litt jeg selv om jeg er av det “svake” kjønn.Men trodde du hadde falt av lasset i kveld.Trodde nesten ikke det var deg jeg snakket med.Takk og lov at du bare vil frem til noe,men du prater mye i gåter i kveld og det er jeg ikke flink til.Ja de har i Amerika og mye lengere straffer enn oss,her er jo det en vits.Ja de er mange kristne der borte,men er de frelst?? det er jo mange kristne som ikke lever etter Guds ord da.Hva vet de i Amerika om fiende,som vi har gått glipp av.Høres ut til at du vet.Del det med oss da :-)

Kommentar #3566, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 0:52

  1. Til olec

Men å klappe alle på skuldrene, og si at dette må du ikke gjøre igjen, som det norske sosialistiske samfunnet er preget av. Er ikke sikker fører frem over alt. Det var en her på bloggen som mente vi måtte ta Irans president til fange, ihvertfall ikke drepe han. Med slike uttalelser, så viser det nesten at en er totalt ukjent hva det handler om.

Jan Kåre

Kommentar #3567, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 0:55

  1. Enig med Jone - straffene i Norge er latterlige. Men det betyr ikke at jeg vil innføre dødsstraff her.

Jone: har du en personlig blogg/hjemmeside?

Kommentar #3570, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 0:56

  1. Kan være at “vedkommende” har forstått kjærlighetens evangelium bedre en deg da kanskje?

Kommentar #3571, skrevet av olec | 31. desember 2006 kl. 0:57

  1. Til jone

Dette kunne vært skrevet mange bøker om.

Men vet du hva Smith Wigglesworth sa hvordan vi skulle behandle Satan?
Sa han, slik vi i Norge gjør det, “vær nå snill bisken”. Eller

Jan Kåre

Kommentar #3572, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 0:58

  1. Enig, olec.

Kommentar #3573, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 0:58

  1. Evangelist: kan du droppe disse diffuse spørsmålene, og heller fortelle hva du mener? Det er vanskelig å forstå hva du vil frem til iblant.

Kommentar #3574, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:00

  1. Til olec

Dette har vel ingenting med saken. Jeg er imot dødstraff, men i enkelte tilfeller kan det forsvares.

Vi kristne forsvarer Israel i øst og Vest. Men de har både dødstraff og eleminerer farlige\onde personer. Hvorfor forsvarer “alle” kristne jødene, når de tror på å behandle kriminelle annerledes enn oss i Norge? Er de kjærlighetsløse?

Jan Kåre

Kommentar #3575, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:01

  1. Evangelist: siden du kan forsvare dødsstraff ved enkelte tilfeller, regner jeg også med at du forsvarer abort ved enkelte tilfeller. Eller har du omvendt proporsjonale prinsipper vedrørende abort og dødsstraff?

Kommentar #3576, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:04

  1. Til Andreas

Jeg skjønner ikke hva du mener? Skal vi ha dødstraff i Norge? er det noen som har sakt det? Ikke vet jeg!

Jan Kåre

Kommentar #3577, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:04

  1. Til Andreas

Angående abort, som du nevner, bare å ta dette med i debatten, viser at du ike skjønner hvilke krefter vi står overfor her.
Men reis og opplev ting, det vil gjøre deg godt.

Jan Kåre

Kommentar #3578, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:06

  1. Evangelist: hvorfor spør du meg om vi skal ha dødsstraff i Norge når jeg flere ganger har sagt at jeg er imot dødsstraff?

Grunnen til at jeg nevner abort, er at både dødsstraff og abort handler om å verne om et menneskes rett til å leve. Kun Gud har rett til å bestemme om et menneske skal leve eller ikke. Derfor er det viktig for meg at du besvarer mitt spørsmål: forsvarer du også abort, når du forsvarer dødsstraff?

Kommentar #3580, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:10

  1. Til Andreas

Du, som mange kristne og andre i Norge, har en teologi som fungere i hodene her i Norge. Vi må ha noe som fungerer i det virkelige livet.

Legg merke til slik som Israel og Amerikanerne behandler andre, de opplever ting “face to face”, da blir ting annerledes en opp i våre kloke hoder her i Norge. Men vi skal jo man berge hele verden, så den tankegangen ligger tjukt på oss. Det er sikker derfor så lite posetivt åndeligt skjer her!

Jan Kåre

Kommentar #3582, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:15

  1. Til jone

Jo, Smith Wiggelsworth sa at en skulle tale til Satan som en ga ordre til hunden.

Vet du hvordan muslimene reagere på oss i Norge og Europa, de tror at vi er svake.

Hvorfor?

Fordi de er styrt av noe.

Jan Kåre

Kommentar #3583, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:18

  1. Evangelist: vi skal være enige om én ting: vi mangler mye her i Norge som hindrer Den Hellige Ånd i å ta bolig blant nordmenn.

Kommentar #3584, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:18

  1. Andreas:nei har så dårlige data kunnskap at det er flaut nesten,så ingen blogg eller hjemmeside her.Men koser meg mye her inne da
    Evangelist:tror at det Andreas mener er at man kan ikke ha et bein i hver leier ettersom hva eller hvem saken gjelder.Mord er mord.Nei vet ikke eksagt hvordan han mente vi skulle behandle Satan,men hjelper nok ikke med en klapp på skulderen,men vi kan nå heller ikke drepe alle vi tror Satan har makt over.Og jeg har personlig vært veldig oppbragt over straff her i norge.Saken burde vært mye strengere dømt

Kommentar #3585, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 1:20

  1. Evangelist: men sa mr. Wiggelsworth at en skulle drepe hunden da? Nei, han sa vel at man skulle gi ordre til hunden?

Kommentar #3586, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:21

  1. Til Andreas

Men det er veldig defansivt å si det. Jeg vil ikke mangle noe av hva Gud kan og ønsker å gi meg, åpenbaringer, Salvelse eller hva det måtte være.

Men kansje en skal slå seg til ro med å ha noe i hode, men som ikke fungere ellers?

Jan Kåre

Kommentar #3587, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:21

  1. Jan Kåre.
    Rolig mann, rolig.
    Romerbrevet åpener for at det er styresmaktene som skal bestemme slikt i kap. 13, lengre ned forteller paulus om at kjærligheten oppfyller loven.
    snodig hva?

Så fort noen ikke sier “ja takk og amen” til hva enn du skriver her (forøvrig i ett forykende tempo) så er man sukkersøt og ikke skjønner noe, da ser man ikke klart nok, eller (min favoritt) lever ikke i den “virkelige verden”

Hva er det med ditt klarsyn, din “åpenbart riktige” tolkning, som gjør at du vil skyve dine brødre og søstre fra deg? For det er nettopp det du gjør når du plasserer oss, en etter en i båser som passer deg og “din teologi”.

Jeg mener, jeg ser meg selv som relativt konservativ, på enkelte områder vil vel noen si jeg er fanatisk (som forøvrig er et hedersord) men sitter jo målløs og undrer: er mannen full eller?

Du spyr jo ut fornærmelser i annenhver kommentar du kommer med. Er dette av Gud syntes du?

Forøvrig skjer det MASSE positivt hva åndelige ting angår i Norge. At du ikke ser det, er kanskje det som skremmer meg mest.

Kommentar #3588, skrevet av olec | 31. desember 2006 kl. 1:22

  1. Evangelist: vi har ingen rett til å drepe “hunden”. Men vi kan gi ordre til “hunden” i Jesu navn!

Kommentar #3589, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:23

  1. Til Andreas

Poenget mitt, er at det er viktig å sette seg i respekt, og ikke la seg bli overkjørt.

Skal vi unngå 3.verdenskrig, så må en på en eller annen måte få stoppet Iran`s president, kunne Israel fått stoppet han, på hvilken som helst måte, så haddet en spart millioner mennekers liv, eller skal vi si, ikke vær så slem?

Jan Kåre

Kommentar #3590, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:25

  1. Enig med olec her.

Evangelist: du kommer med mye bra, og har skrevet mange bra innlegg, men jeg håper for Guds skyld at du takler at andre er uenige med deg, og at du også kan bli enig med andre om at det er uenighet om en sak.

Kommentar #3591, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:26

  1. Til Andreas

Hvorfor er Amerikanerne og Israel for dødstraff, i langt større utsrekning enn jeg noen gang kunne tenkt meg å være?

Jan Kåre

Kommentar #3592, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:27

  1. Evangelist: ja, vi bør for enhver pris stoppe Ahmadinejad. Men det betyr ikke at vi må ta livet av han.

Når det gjelder det å “sette seg i respekt og ikke la seg bli overkjørt” (her kunne jeg holdt et langt foredrag om psykologi og psykopati): Dette er en viktig læresetning for psykopater, som setter seg selv høyere enn alle andre, og hvor det er den sterkestes rett til å overleve som gjelder.

Kommentar #3594, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:31

  1. Evangelist: jeg kan ikke så mye om amerikansk historie tror jeg, så det kan hende jeg uttaler meg på syltynt grunnlag. Men dødsstraff er såvidt jeg vet en laaaaang tradisjon i det amerikanske samfunnet, helt tilbake til før borgerkrigen. Du generaliserer igjen forresten, og sier at “Amerikanerne” er for dødsstraff. Det er mange amerikanere som er mot dødsstraff. Hvor mange stater i USA er det som fortsatt utfører henrettelser?

Kommentar #3596, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:34

  1. Tror nok en må finne andre måter å spare menneskeliv på enn ved å drepe en gal leder.Hvordan vet jeg ikke,men det må da være mulig uten å myrde.Og nå litt søtt kliss igjen.Vold avler vold,og hvorfor skal vi være så redde for 3 verdens krig at vi trenger drepe.Har vi ikke en mektig Gud???

Kommentar #3597, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 1:36

  1. Da tror jeg at jeg runder av folkens,

Jone: hvorfor en død link /island/
og hvor er Arild mon tro?

anyway
Guds fred, og godt nytt år til dere alle

olec
denna lyder ikke!

Kommentar #3599, skrevet av olec | 31. desember 2006 kl. 1:39

  1. Å drepe Ahmadinejad vil høyst sannsynlig virke MOT sin hensikt uansett. Da blir det sinne og opprør i islamistiske rekker, og terrorangrep står for døren.

Forøvrig et godt poeng du kom med nå, Jone. Ja, vi har en mektig Gud som skal gjøre store mirakler, blant annet når Israel blir angrepet i endetiden. Gud skal beskytte landet, og verdens befolkning får se hvilke mektige ting Gud kan gjøre.

Kommentar #3602, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:40

  1. olec: har lurt på denne linken til “island” jeg også. Hehe…. noe snodige greier Jone har funnet på.

Velsignet natt og morgendag til dere alle!

Kommentar #3603, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:41

  1. olec:hva mener du???død link/island ???

Kommentar #3604, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 1:43

  1. jeg går i fella hver gang, og klikker vet du, bare for å finne ut at det ikke skjer stort.

Andreas, må vi virkelig forhindre den neste “store” krigen tror du?
Kommer den ikke i alle fall?

Min løsning (på alle ting egentlig) er bønn.
og mer bønn
(selv om jeg vet Gud hørte meg første gang.)
natta

olec
signing off

Kommentar #3605, skrevet av olec | 31. desember 2006 kl. 1:44

  1. klikk på navnet ditt frøken Jone

Kommentar #3606, skrevet av olec | 31. desember 2006 kl. 1:44

  1. olec: jeg tror den neste store krigen kommer uansett. Guds ord sier det.

Du har rett i det med bønn. :)

Kommentar #3607, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:45

  1. Hva i alle dager er dette da.Dere med data kunnskap,hva har skjedd??Island,skjønner ikke noe

Kommentar #3610, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 1:47

  1. Jone: klikk på “logg inn” på menyen, gå på “innstillinger”. Så ser du at det står “island” i link-feltet der. hehe

Kommentar #3613, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:50

  1. Eller forresten… kanskje det er “brukere” du må klikke på.

Kommentar #3615, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:51

  1. Hehe.Lurte dere godt nå gutter,dere er så nyskjerrige :-)
    Oppdaget at jeg sikker hadde vært borti noe.Tror jeg har fått rettet nå

Kommentar #3616, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 1:51

  1. Hehe, ser bra ut nå Jone. :)

Kommentar #3617, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:52

  1. Til Andreas

Jeg synes du utaler deg på et syltynt grunnlag i enkelte ting, du sier følgende: ” jeg tror den neste store krigen kommer uansett. Guds ord sier det”.
Med en slik innstilling, så kan en bli åndelig “pensjonist” som de fleste i Norge er.

Det er vi, som skal påvirke situasjonen, ikke situasjonen oss.

Har du lest boka til levi Pethrus sierstider-brytningstider?

Jeg har ikke slik innstilling som deg ihvertfall. Jeg vil påvirke, ikke bli påvirket.

Jan Kåre

Kommentar #3618, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:53

  1. Til leserne

KONKLUSJON:

Jeg er imot dødstraff. Men i enkelte tilfeller kan det forsvares.

Jan Kåre

Kommentar #3619, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:54

  1. ….og det er fint det Jan Kåre.
    nå tror jeg imidlertid ikke vi kan påvirke til at profetiene ikke oppfylles, selv om det er mye makt i bønn..

Bra at du vil påvirke, forsøk nå endelig til å påvirke i positiv rettning!

Kommentar #3620, skrevet av olec | 31. desember 2006 kl. 1:55

  1. Evangelist: det betyr at du ikke stoler på Guds ord om endetiden. Deg om det. Pethrus har jeg ikke lest.

Kunne du besvart spørsmålet jeg hadde til deg angående abort kontra dødsstraff?

Kommentar #3621, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:56

  1. Ved bønnens makt kan vi føre flere til frelse før det er for sent. Men bønn kan ikke endre planene Gud har for endetiden.

Kommentar #3622, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 1:58

  1. Til Andreas

For meg er det en absurd sammenligning.
Klarer ikke å svare på to slike motsatser.

Jan Kåre

Kommentar #3623, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 1:58

  1. Til Andreas og olec

For mye hodekunnskup, kan være farligt.

Hvorfor opplever mennesker i Afrika og Sør-Amerika så mye med Gud, de kan knapt lese og skrive. Men vi i det opplyste Europa, går nesten på felgen?

Jan Kåre

Kommentar #3624, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 2:01

  1. Et liv er jo et liv da,uansett om det er i mors liv eller en synder på 60 år.Gud skal vel dømme,fordi han vet alt om oss.Det vet ikke vi.Jeg og mener at endetiden kommer uansett hva vi gjør,men vi kan få med oss mange flere.Og slike som disse onde herrer vil det nok komme flere av og vi kan ikke utsette Jesus gjenkomst ved å drepe disse etterhver som de kommer

Kommentar #3626, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 2:04

  1. Til leserne

Dere får unnskylde meg hvis jeg har såret noen. Men her i Norge, så lever vi mange ganger i illusjonens verden, og det blir teori og atter teori.

Jeg har opplevd en del tøffe tak i livet mitt. Da kan en ha en teori, det kan være en bakdell av og til.

Vi må ha noe som “funkar”, som en svenske som er hos meg akuratt nå sier.

Jan Kåre

Kommentar #3627, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 2:05

  1. Til Jone

Hva gjør Amerika? De gjør noe praktisk med situasjonen, det er det som er TRO. Det er det som Guds form for tro. Eller er det det ikke?

Jan Kåre

Kommentar #3628, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 2:08

  1. Evangelist: abort og dødsstraff er ikke en absurd sammenlikning når det dreier seg om vern om menneskelivet.

Kommentar #3629, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 2:11

  1. Evangelist:du er tilgitt herfra :-)
    Vet det noen ganger kan være vansklig om en har opplevd en del vonde eller sett mye vondt,det skal jeg skrive under på.Men vi må prøve å tenke,hva ønsker Jesus at vi skal tro,gjøre og mene i slike saker.Guds fred og en god velsignet natt til deg og dine

Kommentar #3630, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 2:11

  1. Evangelist: du har ikke såret meg ihvertfall. :)

Kommentar #3631, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 2:13

  1. Hvis Jesus hadde vært her hadde han ikke fått Saddam hengt. Det er jeg overbevist om. Det får bli min nattlige konklusjon. God natt til alle.

Kommentar #3632, skrevet av Andreas | 31. desember 2006 kl. 2:14

  1. Til Andreas

Haddet Jesus vært her, så haddet vi hatt 1000-årsriket.

Vi må ta utgangspunkte i hvordan vi mennesker, med Guds hjelp, skal løse ting og situasjoner.

Fremdeles så det ting jeg lurer på.

Hvorfor er de kristne nesten i nesegruss beundring over Israel, men jødenes måte å løse ting på, er vi helt i mot?

Når det gjelder Amerika, er det vel ingen nasjon vi har å være takknemelig overfor. Tar de feil da? Men vi i Norge, som soler oss i vår fortreffelighet!

Jan Kåre

Kommentar #3635, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 3:18

  1. Personlig tror jeg en del på rettskrivning også. Som den eneste (?) her? ;-)

Kommentar #3636, skrevet av radiohode | 31. desember 2006 kl. 3:19

  1. Til leserne

God natt og Guds fred til dere alle.

Men etter å ha opplevd mange forsjellige land, mennesker og kulturer, så mener jeg at vi Norge ser ting med Norske briller, og jeg er ikke sikker at det alltid er den beste, selv om den er den enkleste.

Jan Kåre

Kommentar #3637, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 3:21

  1. Til leserne

Haddet Jesus vært her, er det noen som skriver.

Ja, ja, da haddet vi hatt paradis på jord.

Men nå ligger denne verden i det onde, og Satan er denne verdens fyrste.
Derfor blir, etter mitt skjønn, det mange skriver på dennne bloggen, teori, som så mye av hva som foregår innforbi de kristne menighetene i dag.

Det er ikke noe utfordringer i troslivet til de fleste, hvorfor? Fordi hverken Gud eler Satan har kamp i demes liv!

Jan Kåre

Kommentar #3679, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 11:07

  1. Til leserne

Vi står i en åndelig kamp, men for mange, så er en ikke bevist og klar over det, derfor lider en nederlag, istedenfor seier!

De som skriver her på kristenbloggen, er vel et gjennomsnitt av de kristne i Norge?

Når enkelte sammenligner Guds menighet med verdslige innstisjoner, da tror jeg at en egentlig ikke har begynt den åndelige kampen.

La meg ta et eksempel på en bekjent av meg som led nederlag, istedenfor seier, fordi han ikke var bevist på hvilken kamp han kjempet.

De hadde problemer i ekteskapet, som sikker de fleste kan ha. Kona forlangte skilsmissen,” dummen” han ga henne det. Hvilket kaos han forvoldte seg og sin familie.

Det var hun som ba, men han ga. Da måtte feilen ligge hos henne?

Mannen, som skal være et overhode i familien og et forbilde på Kristus, kan vel ikke være motsatt enn ham. Hva står det om Jesus? Er vi troløse, så er han trofast.

Når en ikke forstår slike prinsipper ut i fra Guds ord, så må en regne med nederlag og at en aldri kommer inn i det som Gud har for en.

Jan Kåre

Kommentar #3689, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 11:39

  1. Selv syntes jeg spørsmålet om dødstraff blir noe marginalt i den store sammenhengen. De vanligste “dødstdommene” i Norge nest etter abort er antagelig mobbing og omsorgssvikt. Hvor mange er det ikke som går til grunne midt i blandt oss uten at noen løfter en finger? Flere enn vi aner, men dette er det få som snakker høyt om. For da er det ikke lenger sikkert vi kan diskutere det hele fra tilskuerplass.

Den eneste sammenhengen jeg ser i dette er at også Sadam ble utsatt for omsorgsvikt. Hitler ble også utsatt for grov omsorgssvikt.

Det er kanskje på dette nivået DE ALLER FARLIGSTE “DØDSDOMMENE” BLIR EFFEKTUERT! De som kan reprodusere seg selv.

Kommentar #3690, skrevet av uffinn | 31. desember 2006 kl. 11:49

  1. Til Andreas

Hvorfor jeg ikke ville svare på ditt spørsmål, var at jeg ikke opplevde det relevant!

Abort, uansett (bortsett fra liv mot liv) er å ta liv.

Men når det gjelder dødstraff, så er det en måte å forsvare mennesker mot despoter og andre abnorme mennesker. Vi leser også om dødstraff om i GT, noe Gud godkjennte for å utrydde det onde i bort i fra Israel.

Men på generelt grunnlag, så er dødstraff ikke den beste måte å bekjempe det onde på.

Jan Kåre

Kommentar #3693, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 12:48

  1. Til Andreas og Jone

Jeg har svart på deres spørsmål så langt jeg har kunnet, men jeg kan ikke se dere har gjort det.

Jan Kåre

Kommentar #3694, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 12:51

  1. Jeg er imot dødsstraff, men for en mann som Saddam Hussein, var det nok det eneste riktige!

Det er sjelden man ser selvmotsigelser i en og samme setning, men her har det faktisk skjedd…

Kommentar #3708, skrevet av Leif | 31. desember 2006 kl. 13:56

  1. Har nå lest igjennom en del av det som er skrevet her.Ser at mange skriver:er i mot dødsstraff,men i dette tilfellet.Selvmotsigelser.Blir jo som å si jeg er i mot abort men kan nok finne en undskyldning for at jeg godt kan ta dette barnet bort.Enten er det i følge det vi tror på lov å ta liv eller så er det ikke.Jesus sa ikke: elsk alle,med ikke han forferdelige synderen der

Kommentar #3709, skrevet av Jone | 31. desember 2006 kl. 14:03

  1. Det er ikke vanskelig å finne argumenter FOR dødsstraff i Bibelen. Den gamle levittiske loven krevde dødsstraff. Ikke bare for overlagte drap, men falske profeter og barn som “bannet far og mor” skulle lide samme skjebne.

Men Bibelen forteller også om en annen holdning fra Gud: “…jeg har ikke behag i den ugudeliges død, men i at den ugudelige vender om fra sin ferd og lever…”.

Mange stiller spørsmålet, “Sett at det var DITT barn morderen hadde drept?” Slike spørsmål reflekterer hevntanker. Spørsmålet man må stille er, “Sett at MITT barn hadde drept noen?” Ville jeg også da være FOR dødsstraff?

Videre må vi spørre, “Hva ville Jesus ha gjort?” Ville Han - i Saddam Husseins tilfelle - ha åpnet fallemmen slik at hengingen kunne fullbyrdes?

For en kristen bør svaret være enkelt: Nei til dødsstraff. Hele det sekulære Europa har forstått det, og som kristne bør vi følge etter. Og det er heller ikke lett å forstå at øvrigheten skal kunne ta et liv for å vise verden at det er galt å ta liv.

Kommentar #3710, skrevet av Leif | 31. desember 2006 kl. 14:06

  1. Til leif

Jeg er hjertens enig med deg i det du skriver.

I enkelte tilfeller, kan det være riktig. Og bland inn abort inn i dette, blir uten sammenheng for meg.

Hvordan stiller du deg overfor Irans President, som ønsker egentlig å starte 3.verdenskrig, hvis han blir sterk nok.

Jeg håper at verdenssammfunnet får stoppet han, uansett!

Jan Kåre

Kommentar #3712, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 14:51

  1. Jan Kåre, har du noen grunnlag for å VITE at irans president ønsker å starte 3 verdenskrig, eller TROR du det? (hvis du “vet”, så vil jeg gjerne ha beviser … på forhånd takk! )

Kommentar #3716, skrevet av Shoaib | 31. desember 2006 kl. 15:02

  1. Til Shoaib

Har diskutert dette med deg før, orker ikke å gjøre det igjen.

Irans President er per i dag, slik jeg ser det, jordas farligste mann, han kan få seg til å gjøre hva som helst. Derfor er han farlig, da han har så stor makt og tillitt iblant muslimer\arabere og andre.

Jan Kåre

Kommentar #3717, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 15:17

  1. Irans President er per i dag, slik jeg ser det, jordas farligste mann, han kan få seg til å gjøre hva som helst. Derfor er han farlig, da han har så stor makt og tillitt iblant muslimer\arabere og andre.
    Jan Kåre

Dette er faktisk ikke riktig. Irans president har svært begrenset makt. De som egentlig styrer Iran er presteskapet - ayatollaene og mullaene.

Kommentar #3738, skrevet av Leif | 31. desember 2006 kl. 18:56

  1. Til leif

Jeg er ikke uenig, men han er deres håndslanger. Men å splitte dem, det er helt nødvendig. Å ta lederen, er alltid taktisk klokt.

Men det vi kan være enig om; at Iran, og alt det dem står for, gjør at en ikke kan utelukke noe fra demmes side.

Jan Kåre

Kommentar #3739, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 19:01

  1. Gud,
    gi meg fornuft til å akseptere de tingene jeg ikke kan forandre.
    Gi meg mot til å forandre de tingene jeg faktisk kan
    og

visdom til å vite forskjellen…

s.o.conner

fritt oversatt av olec

Kommentar #3761, skrevet av olec | 01. januar 2007 kl. 0:20

  1. olec:er du alt ferdig med feiring av det nye året??
    Et riktig godt og velsignet nytt år til alle her inne :-)

Kommentar #3762, skrevet av Jone | 01. januar 2007 kl. 2:04

  1. Til olec, Jone, Andreas og alle andre

Godt nytt år. Herren er god.

Jan Kåre

Kommentar #3773, skrevet av Evangelist | 01. januar 2007 kl. 2:34

  1. Evangelist:Takk det samme til deg og dine

Kommentar #3816, skrevet av Jone | 01. januar 2007 kl. 13:27

  1. Takk Jan Kåre. Godt nytt år til deg og familien din og. Guds fred.

Kommentar #3818, skrevet av olec | 01. januar 2007 kl. 13:42

  1. Til Andreas , jeg mener også å ha den hellige ånd og kjente ingen uro i hjerte når Sadam ble henrettet, den som lever med sverd skal dø med sverd som en sår skal en høste. Jeg ser det snarere som ett resultat av hans eget liv. Han fikk faktisk en rettsak, som han harselerte med, hva gjorde han mot sine mostandere???
    Ingen rettsak går jeg utifra , bare en kule i hode eller kanskje tortur før en fikk kule i hode.
    Har ingen vansker med at en kan være prisippielt imot dødsstraff,men det har ingenting med Gud å gjøre, det er snarere din egen samvittighet som er velutviklet på dette området.
    hadde du hatt det samme synspunktet om det var Hitler det var snakk om ,bare spør?

Kommentar #3823, skrevet av Geir Rune | 01. januar 2007 kl. 15:49

  1. Til Geir Rune

Du har skjønt poenget, meget bra at det er noen som har støttet meg i denne saken.

Jan Kåre

Kommentar #3875, skrevet av Evangelist | 02. januar 2007 kl. 1:19

  1. Geir Rune: som sagt har jeg samme synspunkt uansett hvem det gjelder.

Kommentar #3900, skrevet av Andreas | 02. januar 2007 kl. 11:42

  1. Til Andreas

Mange av de spørsmålene jeg har kommet med, har jeg ikke fått svar på. Det som også blir feil, slik du har fremstilt saken, er at du har meget vanskelig å godta andre med andre synspunkter, slik jeg oppfattet deg!

Jan Kåre

Kommentar #3903, skrevet av Evangelist | 02. januar 2007 kl. 12:58

  1. Evangelist: jeg vil ha meg frabedt at du påstår at jeg ikke godtar andres synspunkter. Selvfølgelig godtar jeg det.

Kommentar #3976, skrevet av Andreas | 03. januar 2007 kl. 12:46

  1. Til Andreas

Det er godt du reagerer, det viser at du er en levende person, og ikke død.

Jan Kåre

Kommentar #3981, skrevet av Evangelist | 03. januar 2007 kl. 13:24

  1. En kan vel ikke påstå at man ikke godtar andres synspunkter,selv om man i en diskusjon ytrer sine egne tanker,meninger og oppfatninger

Kommentar #3983, skrevet av Jone | 03. januar 2007 kl. 13:36

  1. Til Jone

Jeg ser litt annerledes på ting en deg og Andreas, det får vi leve med.
Ha en fin dag!

Jan Kåre

Kommentar #3988, skrevet av Evangelist | 03. januar 2007 kl. 13:59

  1. Jepp Evangelist,vi er alle forskjellige,og bra er vel det.Ting blir jo og anderledes når man diskuterer på nett,enn i stuen sin
    Ha en fin dag du oxo Jan Kåre :-)

Kommentar #3990, skrevet av Jone | 03. januar 2007 kl. 14:03

  1. Til oss alle!
    Jeg er veldig glad for at de kristne på Paulus’ tid ikke hadde døds-straff for slike som forfulgte og drepte dem, for da var nok ikke Paulus kommet i Boka!!!!
    Bare som et tankekors uansett syn på døds-straff. Det er godt at Gud bruker den han vil.
    Velsignet nyttår
    GeirM

Kommentar #4134, skrevet av geiromy | 04. januar 2007 kl. 23:42

  1. Geiromy:Et veldig godt poeng det der.Var vel noe jeg var litt innom.Man vet ikke Guds tanker og planer for mennesker uansett hva galt de har gjort

Kommentar #4150, skrevet av Jone | 05. januar 2007 kl. 9:22

 

Rystninger

Skrevet av Evangelist i kategori(er) Kristenliv 29. desember 2006 kl. 16:45 Send på epost Skriv ut Skriv en kommentar Facebook
Relaterte innlegg: No related posts, 

Hvordan vil ting se ut fremover, vil ting bli bedre eller verre? At det vil bli verre for de som er ulydig mot evangeliet, er bibelens klare budskap!


Men for oss, som tror på Herren, så vil det gå en vei, og det er oppover.

Men når det spriker i mye av hva vi som kristne tror på og hvordan vi lever, så kan ikke det gjelde alle, hvis Gud skal fylle alt i alle og vi skal bli et, som Jesus sa (Joh.e.17). Da skjønner og vet en, at det er et godt stykke å gå, før det skjer.

Det står noen vers i 1.Pet. 4.17-18 som jeg vil ta med:” For tiden er kommet da dommen skal begynne med Guds hus. Men begynner den med oss, hvordan skal det da ende med dem som ikke vil tro Guds evangelium? Og er det med nød og neppe den rettferdige blir frelst, hvordan skal det da gå med den ugudelige og synderen? “.

Jeg tenker meg, når menigheten skal bli stående lyteløse og uten feil og mangler fremfor Jesus, så må det en omveltning og forandring til for at det skal skje. I dag, så er det alt for mange brister og feil over menighetene, til at det som Gud hadde tenkt med menigheten, kan og skal skje.

Vi har vært vitne til at det har foregått en rystelse i Bergen i Levende ord. Men det er vel ikke unaturlig å tro, at det vil komme for flere.

I den bevegelsen som jeg tilhører, er en på mange måter fremmed overfor den utviklingen som har foregått der. Det er vel ikke unaturlig at det vil bli forandringer også der. Når det skal være 100 års siden pinsevekkelsen komme til Norge, så minner det om et kupp, den markeringen. Det er jo man ikke pinsevenner som skal ha den markeringen, men mennesker som ligger i yterkant av hva som er sunt og evangelisk, og langt mindre er det naturlig å kalle de menneskene for repensentanter for pinsevekkelsen. De mangler ild i sine hjerter, det er vel ikke det som er kjennetegne på oss pinsevenner, at vi ikke har ånd og ild i våre liv og hjerter?

Nå ser vi at en av de mest fremtredende forkynnerne i Norge, har startet sin egen lille reformasjon. Men jeg er stygt redd for at den reformasjonen er begynnelsen til slutten for det som han og den menigheten som han er Pastor for.

Men problemene i de såkalte trosmenigheter, er at det er mangel på sunn undervisning i de kretsene, derfor blir det ikke frukt som varer i de mennesker sitt liv, slik jeg ser det. Som regel, så går de fra en grøft til neste grøft, en er kun på veien mens en er over til neste side, men det blir som Paulus sier, Guds rike består ikke i ord, men i kraft. Og det er akkurat det som en mangler i de kretsene, kraft, ånd og ild i fra tronen. Derfor ser en at det er ord, rytme og fornøyelse, de menneskene liker og trives med.

Det blir spennende å se utviklingen innfor indremisjonsmiljøer og lignende miljøer, når en ser at det er ungdommer, den oppvoksende generasjon, leser bibelen med et åpent sinn. Hvordan kan de da forsvare barnedåp og ikke se den bibelske ordningene i menigheten med eldsteråd og forstander? Og det har aldri ligget frelse i barnebestenkelse, ei heller troendes dåp. Frelsen finner en kun i Kristus Jesus.

Det blir spennende å se, for rystelsene kommer også der, det er ikke til å unngå!

Det er ikke unaturlig å tenke, at det vil bli en forandring, ja en stor forandring innenforbi mye av det som foregår i de repsentive menigheter og kirker. Når en ser at det en tror på, ikke stemmer med Guds ord, og ikke fungerer heller. Da må en forvente rystelser over hele linja, men da får Gud frie “tøyler” i våre liv, og hvilke muligheter vil det ikke bli for Gud i våre liv og menigheter!

Men så må en ikke bli så fri, at en ikke går på den vei som de “gamle” gikk på. Det er egentlig den vei Gud leder oss tilbake til, til husets inngang som Ezekiel taler om.

Det er fremdeles de 4 b`ene, som står som noen søyler for oss kristne og i et sunt og godt og åndsfylt liv i sammen med Herren og de hellige.

Ap.gj. 2.42:” De holdt urokkelig fast ved apostlenes lære og ved samfunnet , ved brødsbrytelsen og ved bønnene “.

Apostlenes lære, Guds ord er og forblir alltid rettesnor for våre liv og hva vi tror på. Den utviklingen som har vært, der enhver får lov å gjøre hva en vil, og tro hva en vil, er ut. Det er Guds ord vi alle må rette oss etter. Det er en del som tror at Gud spesialbehandler seg, men det er en løgn og ikke sant. Vi er alle like for Gud, og må alle forholde oss til det samme. Samtidig, så gjør ikke Gud forskjell på mennesker, om det er jøde eller hedning.

Fremdeles, så er og forblir det menigheten Gud bruker. Det er en del som tror, at tjenestegavene, skal være separat fra menigheten. Men det er i menigheten, Gud har satt de forsjellige gavene.

Når det gjelder nadverden, brødsbrytelsen. Så er det et minnemåltid, som er en høytidsstund. Det Jesus gjorde for oss på Golgata, det er det største og herligeste av alt. Uten Jesus død på Golgata, der han gå sitt liv og blod for oss, ingen frelse og ingen syndsforlatelse. Det trenger og skal vi alltid minnes.

Bønn. Er det noe herligere og viktigere? Det er en bedende kristen, som når frem. Det er en bedende menighet, som det er Åndens atmosfære i.

Ja, bønn, det er fremdeles den kristnes åndedrett. Det er noen, som vil kun samtale og høre på Guds ord. Men det vil aldri føre frem i lengden. Uten en ber, så mister en samfunnet med Gud, og det resulterer i et forslappet kristenliv, og til slutt en åndelig død. Men ved bønnen, så opplever en at for Gud er alle ting mulig i sitt liv og i menigheten.

Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Kristenblogg.no sin offisielle holdning til tematikken.

Kommentarer

17 kommentarer til innlegget “Rystninger”

  1. Du skriver om Åndens atmosfære. Ja, hvem har den? Var på et møte for en tid siden hvor “alle” så ut til å være grepet, utenom jeg. Noen falt i golvet, noen ropte, noen danset, og musikken med diskre trommer spilte uavbrutt under bønnen. Må bare bekjenne at jeg lengtet ut og bort, følte meg helt “forkommen”. Har vært på noen slike møter, men har aldri opplevd å møte Gud, desverre. Jeg er ikke fordømmende, jeg leter.. Jeg er en kristen, frelst..

Kommentar #3407, skrevet av karin | 29. desember 2006 kl. 19:02

  1. Karin

Jeg kunne skrevet det samme selv. Men jeg har etter hvert forstått hvorfor det er slik.

Jo mer oppriktig man er, jo mer utenfor tror jeg faktisk ofte at man kan ha grunn til å føle seg. Som oftest tror jeg rett og slett det er ett sunnhetstegn når man uten videre ønsker seg bort. Alt for mange er kun opptatt av at det skal “være sterkt”. Og når “sterke møter” blir et mål i seg selv vil det automatisk åpne opp for mye rart. “Uhyggelig” mye rart!

Kommentar #3408, skrevet av Leser | 29. desember 2006 kl. 20:19

  1. Leser, Takk for din kommentar. Gir meg litt å tenke på resten av juleferien…. Legger det nok bak meg, det jeg har opplevd, går videre.

Kommentar #3410, skrevet av karin | 29. desember 2006 kl. 20:27

  1. Karin:Jesus sa,se ikke på mennesker men se på meg.Ikke like lett bestandig desverre.Men det beste du kan gjøre er å finne et sted du trives i og som forkynner slik at du føler deg hjemme.Gud velsigne

Kommentar #3414, skrevet av Jone | 29. desember 2006 kl. 20:40

  1. Karin: jeg har selv slitt i flere år for å finne en passende menighet å gå i. Dette kan være en tidkrevende prosess som krever mye forbønn, og du vil helt sikkert finne ditt rette miljø og den rette menigheten etterhvert! Stå på!

Kommentar #3438, skrevet av Andreas | 30. desember 2006 kl. 2:01

  1. De fire b’ene:
    Hvorfor leser du ikke bare som det står, istedenfor å tolke det?

Du forholder deg ikke til de fire b’ene når noe tolkes bort.

Hvorfor dokumenterer du ikke idéen med forstander.

1Tess 5:12
12 Vi ber dere, brødre, at dere verdsetter dem som arbeider blant dere, de som er deres forstandere i Herren og formaner dere,

1Tim 5:17
17 De eldste som er gode forstandere, skal aktes dobbel ære verd, særlig de som arbeider i tale og lære.

Her er det forstandere i flertall.

Rom 12:8
8 den som formaner, på formaningen. Den som deler ut gaver, må gjøre det med redelig sinn. Den som er forstander, må være det med iver. Den som øver barmhjertighet, må gjøre det med glede.

Her er forstander i entall.

Disse versene er ikke klare nok til å bygge så veldig mye lære eller teologi om menighetens fremste ledelse.

Dette er altså ikke så enkelt som “evangelist” gjør det til.

Hva med hyrden? Hva med de som er både hyrde og lærere (Ef.s tjenestegaver)? Hvordan relaterer dette til apostler og profeter? “Evangelist” kan jo heller prioritere det han opplever Guds salvelse i. Men det er det jo lenge siden pinsevennene sluttet å prioritere.

Kommentar #3442, skrevet av Arild Holta | 30. desember 2006 kl. 4:45

  1. Til Arild

Jeg synes du skriver mye godt. Men du har en bitter tone i det du skriver, det ødelegger for deg. Men ønsker du å ha det slikt, så er valget ditt.

Jeg er ikke uenig med deg angående Forstandere, men det hviler et ekstra ansvar på dem som underviser, og her i Norge med små menigheter, så er det gjerne kun 1 som gjør det. Men i større menigheter er det flere. Men det er vel ikke mulig å få med alle nyanser i en artikel?

Jan Kåre

Kommentar #3453, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 12:17

  1. Til Andreas

Du sier du har slitt i flere år for å fine en menighet å gå i. Men har du funnet en nå. Det er viktig at en ikke blir for selektiv heller.

Jan Kåre

Kommentar #3455, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 13:11

  1. Jan Kåre: ja, har funnet min menighet. Men før det slet jeg lenge med å finne den rette.

Kommentar #3458, skrevet av Andreas | 30. desember 2006 kl. 15:00

  1. Til Andreas

Hva var det som gjorde at du slett, men nå har funet den rette menighet? Passet alt? Eller måtte du også forandre på noe? Eller?

Jan Kåre

Kommentar #3464, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 17:06

  1. For å bli medlem av pinse”menigheten” her trenger jeg ikke forandre mer enn om jeg ble medlem av et idrettslag. ;-:

Kommentar #3469, skrevet av Arild Holta | 30. desember 2006 kl. 19:17

  1. Til Arild

Kjære Arild, jeg forstår du er blitt skuffet. Men i menigheten, selv om den har små som store feil og problemer. Så har Gud knuttet spesielle løfter.

Er det ikke stort, til mer feil og som du sier, det ligner et idrettslag, så har de de samme løftene som den menigheten som er like herlig som menigheten var på pinsefestens dag!

Er ikke det kjærliget? Fra Guds side!

Jan Kåre

Kommentar #3471, skrevet av Evangelist | 30. desember 2006 kl. 19:31

  1. En katolikk kunne sikkert hevdet noe lignende om den katolske kirken? I vertfall kunne en lutheraner sagt det om statskirken. Det virker være et selvbedrag.

Kommentar #3638, skrevet av Arild Holta | 31. desember 2006 kl. 3:57

  1. Jeg er veldig trøtt av påståelige kristne som slår ihjel Bibelen med Bibelen, mens de bastante og sinte hevder de står på Guds ord.

Jeg er rett og slett lei av at menneskets selvvalgte dumhet skal få herske både i menigheter og samfunnet.

Mennesker tilber sine myter som gud og forkaster sannheten både som Guds ord og som logisk tenkning.

Du skriver om “rystning”. Tro om DU trenger å rystes såpass at du begynner å uttrykke større kjærlighet til dine feilende brødre og søstre i trosbevegelsen?

Tro om DU trenger å rystes slik at du får så mye respekt for Bibelen at du slutter å forkaste Bibelen med Bibelen?

Du har jo kommet med en del som med letthet kan tilbakevises med Bibelen. Du har hevdet ting var feil ånd uten at du setter deg inn i hvordan andre begrunner ut fra Bibelen hvorfor de tror og gjør som de gjør.

Trosbevegelsen har vert en undervisningsvekkelse mer enn pinsebevegelsen. Det er altså veldig mange i trosbevegelsen med stor bibelkunnskap. Da skader det jo ikke om man finner ut hva de står på i Guds ord. Dette i stedet for å opphøye seg til den som forstår best.

Så langt jeg kan se, så er det flere personer du trenger å be om tilgivelse for ting du har skrevet her på kristenbloggen. Du har nemlig ikke bibelsk fundament for en del av dine utfall mot mennesker.

Jeg vokste delvis opp blant pinsevenner. Russen i Flekkefjord skrev: - Pinsevenner og andre uvenner.
Ja, hvem trenger uvenner når de har pinsevenner. :-)

Skulle ønske man var litt mindre skråsikker på en del punkter som man ikke har forstått. Det er jo ikke å være drevet av Ånden når man uttaler seg skråsikkert på tvers av Bibelen.

Å være kristen er å kjenne…

Det er å kjenne vår Gud.

Kristne oppfører seg som om “å kjenne” er det samme som “halvgod teologisk kunnskap”.

Hvorfor ikke drives av Ånden? Istedenfor religiøse reaksjoner. Du er jo pinsevenn. Du har jo lært å kjenne Ånden og Gudsnærværet. Hvorfor ikke bruke det som kompass, sammen med Bibelen som kart.

Forskjellen på oss og de som skrev Bibelen er vel viljen til å bedras. Vi lurer oss til å tro at alt er såre vell, bare vi lever etter våre tolkninger av Bibelen. Tolkninger som slår ordet ihjel med ordet…

Kommentar #3641, skrevet av Arild Holta | 31. desember 2006 kl. 4:35

  1. Til Arild

Når du skriver, blir det veldig teoretisk for meg.

Trosbevegelsen og pinsevekkelsen, er som natt og dag i åndelig kvalitet.

Trosbevegelsen har tom fornektet Jesus seier på Golgata, det har de fleste lært der, også Ulf Ekman.

Så langt jeg kan se, så har den forkynnelsen skapt mer problemer enn godt, da en har lakt vek på tegn, under, kjærlighet og miraklet, men ikke hellighet og å være nøie med Ordet.

Jan Kåre

Kommentar #3695, skrevet av Evangelist | 31. desember 2006 kl. 13:01

  1. Som de første pinsevenner så har også trosbevegelsen lagt vekt på tegn, under, kjærlighet og mirakler.

De legger også mer vekt på hellighet enn hva man finner i de fleste pinsemenigheter.

Videre så har de vert en bibelundervisende bevegelse hvor læren har stått så sterkt at noen regelrett blir støtt. De står 100% på at Bibelen er Guds ord.

At du og andre ikke er enige med dem, betyr jo ikke at de ikke prioriterer hellighet og Bibelen. Bare at de eller du tar feil. Jeg har da også dokumentert med mange klare bibelvers at du tok feil m.h.t f.eks profetens tjeneste. Jeg kan skrive 20-25 artikler til om dette, men skal ikke drukne kristenblogg i dette.

Kommentar #3880, skrevet av Arild Holta | 02. januar 2007 kl. 3:23

  1. Til Arild

Så får vi bare konstantere, at vi ser meget ulikt på dette.

Må Herren velsigne deg og dine.

Jan Kåre

Kommentar #3897, skrevet av Evangelist | 02. januar 2007 kl. 9:11

 

Formes ved bønn


Fil.4.19: ”Min Gud skal etter sin rikdom fylle all deres trang i herlighet i Kristus Jesus”. Vi får legge alt og alle ting fremfor Gud i bønn. Og han hører og svarer oss. Men i bønnen, så er det et redskap også for Gud, han ønsker å forme oss. Ved at vi ikke får alle våre ønsker oppfylt, lærer vi tålmodighet og avhengighet.


Andrew Murray, sier i sin bok, "Vente på Gud": ”Mer enn èn gang har vi sagt at venteprossesen er noe mer enn å vente på et bestemt bønnesvar - det er bare en del av det. Videre. Når vi begynner på Guds venteskole, er målet vårt å få tak i Hans velsignelser. I sin nåde benytter Gud seg av vårt behov for og vår lengsel etter hjelp, til å utdanne oss til noe høyere enn hva vi kanskje har tenkt oss”.

Vi har en forestilling om, hvis vi ber og får bønnesvar med en gang, så har den personen stor og riktig tro. Ber en annen, og bønnesvaret drøyer, så er det motsatt. Gud venter med å gi oss det han ønsker å gi oss. Det er fordi vi skal bli noe mer en vi er i dag. Det er i ventetiden, at vårt sanne jeg mange ganger kommer frem. Det er i ventetiden, at vi blir formet. Til mer lik hans elskede sønn, eller vi distanserer oss mer bort i fra han.

Hvor står du? Krever du bønnesvar? Tror du at de som har fått det som de har bedt og ønsket seg, alltid har en stor tro? Nei, skriften taler om: ”Men følger etter dem som ved tro og tålmodighet arver løftene” (Hebr.6.12). Ved tro og tålmodighet, det er de som arver løftene. Her er det som ting blir snudd på hodet for oss. Vi blir belønnet ved å vente. Det er i den ventetiden, at vi blir formet for noe mer.

Er du villig til å vente? Ikke se at de som drar mennesker opp på scenen, og viser frem “underet”, at det er noe veldig. Gang på gang, så ser en at Jesus ville at de som opplevde helbredelse, skulle holde det seg for selv. Det skulle ikke være et sensasjonspreg over det. Hvorfor? For noen, så skal en ha bursdag hver dag hele året igjennom. Det er i den vanlige hverdagen som Gud former og preger oss. Men det er jo godt med litt fest og geburdagsfeiring innimellom.

Gud unner oss bønnesvar. Gud vil gi oss det som er godt. Men det er en prosses hele veien. Vi må og skal ikke måle Guds velsignelser, men være takknemlig, glade og fornøyde over å være Hans, vår liv er i Hans hender. Bønnesvaret er underveis. Det kommer, hvis det ikke kommer, så er det for at Gud har en annen og bedre plan for våre liv og våre behov.

Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Kristenblogg.no sin offisielle holdning til tematikken.

Kommentarer

5 kommentarer til innlegget “Formes ved bønn”

  1. takk :)

Kommentar #2703, skrevet av Eldar Andvik | 15. desember 2006 kl. 17:50

  1. Til Eldar

Det var godt at dette har gitt deg noe.

Vi trenger å høre slik undervisning, selv jeg. Hvorfor, fordi at det som er realitetene, at vi må la Gud besvare oss i sin tid. Men samtidig, så er det viktig at en er åpen overfor Gud, at en ikke skjuler noe, men sier alt til han som det er. Da har en de beste forutsetninger for å tjene Herren på den måten, at Gud får forme oss også. Samtidig, så er jeg overbevist om at Gud vil gi oss det vi ber ham om. Akuratt som foreldrene ønsker å gi barna det de trenger!

Jan Kåre

Kommentar #2705, skrevet av Evangelist | 15. desember 2006 kl. 18:00

  1. Ja, det barna TRENGER. Men ikke hvis vi ber bare for vår egen del og egen egoisme. Det står noe i Bibelen (Jakobs brev?) om at vi får ikke når vi ber, fordi vi bare vil ødelegge i nytelse det vi får. Altså at vi bare vil utnytte gaven vi får, på en negativ måte. Og da kan jeg jo faktisk forstå, at Gud ikke vil gi oss det -.

Kommentar #2829, skrevet av Linn | 18. desember 2006 kl. 1:02

  1. Fil. 4.19
    Står innpreget i gifteringen til meg og kona.
    Herlig bibelsted. Gode løfter.
    Hva mer kan et menneske begjære?
    ”Min Gud skal etter sin rikdom fylle
    ALL deres trang i herlighet i Kristus Jesus”
    Våger vi å tro det, og å leve det ut?

Kommentar #6082, skrevet av da_bear | 19. januar 2007 kl. 4:35

  1. Til da_bear

Det er et ekstremt godt bibelvers, det viktige er at DU lever det ut!

Jan Kåre

 

Lærdom

Skrevet av Evangelist i kategori(er) Samfunn 07. desember 2006 kl. 22:37 Send på epost Skriv ut Skriv en kommentar Facebook
Relaterte innlegg: No related posts, 

Det har i den senere tid skjedd flere saker innenfor de kristne rekker, som vi bør ta lærdom av. At nå, når det skal være kirkelige utnevnelser av Biskoper, så skjer det nesten ubemerket. Slik som den tidligere Pastoren på Levende Ord har gått frem på, både før og etter den konflikten i den menigheten han startet, bør en ta innover seg. Hva kan grunnen være for at det er så få som legger merke til en Bispeansettelse? Jeg tror det er fordi at “verden” har fått statskirka i Norge dit en vil ha den. Hvorfor kunne Enevald Flåten holde på slik han gjorde? Alle så opp til han og de som hadde en negativ refleksjon på han, fikk ikke komme til. Derfor er det viktig at en tar disse ting innover seg, til lærdom.

Del på Facebook      Send på epost       Skriv ut

Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Kristenblogg.no sin offisielle holdning til tematikken.

Kommentarer

24 kommentarer til innlegget “Lærdom”

  1. Hei, Evangelist!
    Er enig med deg angående tanken om at denne verdens gud har fått statskirka med dens system og lære dit han vil, Så det er jo klart at den verdslige pressen, som jo ikke er Guds talerør så ofte, kommer jo ikke med kritiske tanker når de får det som klør dem i øret fra “Kirkelig” hold.
    Holder du fram Guds ord, som bl.a. Enevald Flåten gjorde, så skrikes det jo selvfølgelig opp med en gang og i full bredde.
    Verdens gang er nå engang slik ennå.

Det virker som om du tar opp to saker i innlegget ditt. Det som jeg nevnte foran, og det andre er forhold som ikke har vært så stor åpenhet om, i det offentlige rom iallefall, nemlig hvordan E. Flåten har “rotet” det til for seg selv og menigheten han har ledet. Dette at de kristne mediene har drøftet saken offentlig, tok noe luft ut av ballongen for den verdslige pressen, har jeg en mistanke om.

Hva statskirken foretar “seg” tar jeg personlig ikke så mye innover meg. Desto mer gjør jeg det i Levende Ords sak. Jeg forventer meg mer fra lederskapet i en slik sammenheng enn fra den statsdrevne sammenheng.
Jeg tror vi kommer til å forstå at alle mennesker står for fall om de ikke underordner seg gjevnbyrdige medarbeidere/tjenestegaver. En leder trøster og formaner som en del av sin tjeneste, og tar gjerne imot trøst fra andre, men de trenger i minst like stor grad å gi andre gjevnbyrdige, lov og rett til å formane dem, om ting skulle være vanskelige. Vi trenger virkelig åpenhet og nærhet av andre mennesker som vi binder oss til. Menigheten er jo et “legeme”
der lemmene er avhengig både av hodet, Jesus, og de andre lemmene.
I tillegg må vi være klar over at lederne er ekstra utsatt for press på alle kanter, fra den onde og hans håndlangere.
GeirM

Kommentar #2454, skrevet av geiromy | 08. desember 2006 kl. 2:13

  1. Til Geir

Jeg tror at konflikten på Levende ord ikke haddet blitt så omfattende, haddet det i kristne kretser vært åpenhet for sund kritik.

Kristne ser alt for negativt på kritik. Jeg har lært mye av kritik, selv av mennesker som ikke vil meg godt.

Jan Kåre

Kommentar #2463, skrevet av Evangelist | 08. desember 2006 kl. 8:53

  1. En positiv ting med statskirken er at de har gode tilsynsordninger med prester og deres tjenester. Jeg kjenner til noen tilfeller der prestene ikke har vært “helt bra”. Der har biskopen i det bispedømmet presten har hørt til grepet inn, og ordnet “problemet” på forskjellig vis til beste for prest og menighet.

Det er utfordringen for Levende Ord nå, nemlig å få til en god tilsynsordning. Samtidig er det viktig både for pastorer og prester å komme til sjelesørgere en gang i blant. De kan ha ting som de strever med å tjenesten sin, og kan ha godt av å diskutere dette med en utenforstående person. Dette er selvsagt ikke like enkelt å gjøre, spesielt hvis en er en profilert person som Envald Flåten. - leste i Vårt Land at han hadde en han snakket med for tiden. Dette lover godt, med henblikk på fremtidig pastortjeneste.

Kommentar #2477, skrevet av Elisabeth | 08. desember 2006 kl. 13:02

  1. Til Elesabeth

Men vi må ta lærdom av dette. For meg, så er det viktig at en hører på råd, noe som jeg synes de i trosbevegelsen har vært lite flinke til å gjøre. Det er nesten først når menigheten ligner en branntomt, at en hører på råd.

når det gjelder statskirka, så har den i alt for stor grad tatt hensyn til verden og hva verdens mennesker mener, ikke hva Guds ord sier. Dessverre.

Jan Kåre

Kommentar #2479, skrevet av Evangelist | 08. desember 2006 kl. 13:26

  1. Flåten og hans system er ikke bra…

Kommentar #2482, skrevet av run | 08. desember 2006 kl. 13:46

  1. Til Jan Kåre

Ja det er noe gale på ferde når folk som går 3- 4 ganger i kirken per år eller sjeldnere skal bestemme over kirken. De som går der oftere burde hatt mer makt enn hva som er tilfellet nå.

En annen ting jeg synes er pussig er at statskirkens fremtid er et tema for LO. Kirkemøtet diskuterer jo ikke LO sin fagforeningspolitikk! En får lett inntrykk av at den norske kirkes menn og kvinner er små barn som må passes på fordi de ikke vet sitt eget beste.

Kommentar #2487, skrevet av Elisabeth | 08. desember 2006 kl. 14:33

  1. Til Elisabeth og leserne

Min erfaring, er at det er hvis veldig vanskelig for lederne i kirka eller det er en frimenighet, at det er vanskelig for dem å ydmyke seg for Guds ord og annerledes tenkning en det de vil ha.

Jan Kåre

Kommentar #2496, skrevet av Evangelist | 08. desember 2006 kl. 23:34

  1. Til Elisabeth og Geir

Slik jeg forsto dere, så var der posetiv til Flåten. Men for meg, så har jeg syntes altid, at han har vært ekstrem i sine utryksformer. Det ligger mange år også tilbake i tid, derfor har ikke denne konflikten i Bergen vært overrasket for meg.

Men det en bør lære, det er alltid å ta i mot råd og veiledning, selv fra dem som ikke tilhører den sammenheng som en står i selv.

Jan Kåre

Kommentar #2500, skrevet av Evangelist | 08. desember 2006 kl. 23:56

  1. Til Evangelist:

Jeg var i min kommentar bare positiv i den generelle mening av ordet, fordi Flåten har vært frimodig i det å tale Guds ord uten å frykte massemedia.
Jeg påpekte også viktigheten av at ledre er et “lederskap” som kan ta ansvar for hverandre, der de gir andre tette medarbeidere tillatelse til å tale inn i deres liv. Slik du så fint sier det, at du lærer av dette.
Vi er for svake og for utsatte til å stå alene i striden.
Vær velsignet i din gjerning, Evangelist.
GeirM

Kommentar #2516, skrevet av geiromy | 09. desember 2006 kl. 13:00

  1. Til Geir

Takk for det. Men jeg mener at noe av problemet i trosbevegelsen har vært, slik som med Flåten, at han overhode ikke virket fri selv fra sine problemer.

Samtidig, så mener jeg, at mange av de forkynerne i trosbevegelsen, er mer typer som passer til å reise rundt å ha vekkelsekampanjer, en å stå fast i en menighet for å være Hyrde.

Jan Kåre

Kommentar #2520, skrevet av Evangelist | 09. desember 2006 kl. 16:23

  1. Er enig i det. Og det er vel også dette med at det “bygges” en menighet rundt en tjenestegave. Dette med at rett mann kommer på feil plass??
    GeirM

Kommentar #2538, skrevet av geiromy | 10. desember 2006 kl. 2:07

  1. Til Geir

Jeg er helt enig med deg.

Jeg tror at mange av de tjenestegavene som en finner der, er mer Evangelistens, enn hyrden\læreren, derfor blir det åndeliget byggverket skjevt.

Men det som de har gått igjenom i den senere tid, så håper jeg at det i mange av de forsjellige menigheter, at de overlater det pastorralle ansvaret til andre, og eventuelt blir omreisende forkynnere heller. Det er min oppfatning. Da tror jeg at de vil få oppleve mye større velsignelse med det de holder på med.

Jan Kåre

Kommentar #2541, skrevet av Evangelist | 10. desember 2006 kl. 9:26

  1. Dette er ikke typer for vekkelse. De har utnyttet folks giverglede og levd i LUKSUS, kan bare leve på førsteklasse hotel, dyreste plass på flyene, fete lønninger…Nei Flåten og slike ledere som han byr meg imot

Kommentar #2544, skrevet av run | 10. desember 2006 kl. 11:34

  1. Til run

Men hvem er det som har gjort dem til dem de er? Det er oss kristne. Det sies også, at menneskene får de lederne de ønsker seg. Kan det ikke være noe i det?

Jan Kåre

Kommentar #2549, skrevet av Evangelist | 10. desember 2006 kl. 18:30

  1. Hei Jan Kåre.

Det er vel en blanding vil jeg tro. Men hovedansvaret er hos lederene, pågrunn av de forkynner veldig mye “SEG SELV”, som f.eks: jeg er en grunder, jeg vil kan bare ha dyre klær etc. Når det gjelder penger så har de en vrang tiende forkynnelse bl.a. Der lederen kan fråtse i penger, lederen i en TB menighet elsker å ha all makt selv, der de kan gjøre det de vil!

Når det har vært en teologi i TB der LEDEREN i en menigheten blir glorifisert, at han sier om seg selv at det er han som hører fra Gud, at folket må lyde han. TB har også en forkynnelse om underordning av pastor på en sykelig måte. Jeg vet hva jeg prater om har gått på Levende ord i over 4 år, og 2 år av de gikk jeg på bibelskole der. Vet ikke hvor ofte det ble forkynt om underordning etc, men det var vanvittig mye. Mye værre en militære, TB skaper åndelige fengsel, der lederen vil ha ALL MAKT.

Så min konklusjon er at lederen i en TB har skyld i det meste, pågrunn man har en enormt makt på en talerstol, og med litt karisma kan man overbevise folk, og folk kan rett og slett bli lurt.

Jeg tar opp mye forskjellig på min blogg: http://runhometoorun.blogspot.com/

Kommentar #2552, skrevet av run | 10. desember 2006 kl. 19:02

  1. Da Bibelen ikke prioriterer underordning, skal ikke kristne gjøre det heller.

På den andre side sett, har Flåten et kall. Det må han fullføre. Tross at han, som Runar, meg og Jan Kåre, har sine feil. ;-)

Kommentar #2560, skrevet av Arild Holta | 10. desember 2006 kl. 23:38

  1. Hvilket kall?

Ut ifra Avisene ser det ut som han har selvutnevt seg selv som Norges pave/apostel. Noe jeg ikke tror han er.

Han er nok kalt til å forkynne evangeliet, da bør han holde seg til sin sko.

Kommentar #2563, skrevet av run | 11. desember 2006 kl. 10:39

  1. til run

Jeg opplever akuratt det samme som deg. Men fordet, så vil Gud reise opp, ja, kansje også han har reist opp forkynnere,apostler og andre tjenestegaver iblant oss, men vi må få våre åndelige øyne opp for de forkynnerne.

Jan Kåre

Kommentar #2565, skrevet av Evangelist | 11. desember 2006 kl. 11:22

  1. “run” skrev:
    “Hvilket kall?”

I NT finner vi en funksjon som
1. drev med menighetsbygging,
2. lederskapstrening med alle mulige typer ledere,
3. opplevde helbredelser, under og tegn,
4. forkynte for verdslige ledere (i dag kalles det politikere),
5. drev et allsidig åndelig virke,
6. fikk politisk søkelys på sitt arbeid,
7. opplevde mer forfølgelse enn andre
8. etc

Den funksjonen har et navn i NT. Evangelisten Filip drev ikke med alt dette. Heller ikke hyrder, lærere eller eldste.

Flåten har drevet med dette.

Hva er Flåten da?

Det gjør selvsagt ikke Flåten teologisk perfekt. Det fjerner ikke kjødet hos mannen. Heller ikke gjør det han til et overmenneske.

Jeg håper Flåten kommer seg ut i funksjon igjen. Det kommer nok ikke til å være en perfekt funksjon. Han er nemlig et feilende menneske som meg, run og Jan Kåre.

Hvorfor setter du skråstrek mellom pave og apostel? Pave finnes det en av. Apostler er bibelsk og de er mange. Selv om ingen apostler er som Peter og Paulus. Ingen i deres samtid. Og ingen senere. Paulus og Peter gav oss mesteparten av NT. Det er en prestasjon over alle andre apostler. Mest på grunn av deres tjeneste så eksploderte den første kristne vekkelse og overlevde all forfølgelse senere i historien.

Selvsagt kan ikke den bitte lille og feilende norske apostelen Flåten konkurrere med noe slikt. Ja, selv Barnabas - som kalles apostel i Ap.gj - kan være en urealistisk sammenligning. Likevel har den funksjonen han har fungert i et navn i NT. Den kalles apostel, enten vi liker det eller ikke.

Kommentar #2594, skrevet av Arild Holta | 12. desember 2006 kl. 2:12

  1. Til Arild Holta

Du skriver så posetivt om Flåten, det kan godt være din erfaring av ham. Men jeg har ikke opplevd det på den måten som du skriver, på mange måter motsattt.

Første gang jeg hørte Flåten, for 20 år siden, så hoppet han fra stol til stol og skrek og pustet på hele forsamlingen, noen falt og andre var helt henrykket over dette. Ikke leste eller siterte han vel et bibelvers, for meg så virket hele seansen som absurd, for andre var det kjempeherlig.

En gang på video, når Benny Hinn i Bergen. Låg Flåten på plattformen og bevegte seg som en slange, jeg har sett en slik oppførsel hos andre, og de har vært på slike sykehus der en trenger behandling for psykisk lidelse.

Når han såkalt preker, har sett han par ganger på Visjon Norge, så har jeg akuratt motsatt erfaring en det du har. For meg, så virker det som han ikke engang har utrustning til å forkynne heller, men holde folk i ånde, det kunne han.

Hvis han er Apostel, så har jeg tatt grundig feil. For meg så har han virket mer som en person som har fått stor oppmerksomhet uten grunn.

Men det posetive, er jo man det som Paulus sier til Fil.1.18:” Hva så? Kristus blir i alle fall forkynt enten det nå skjer med baktanker eller i sannhet. Over dette gleder jeg meg. Ja, jeg vil også fortsatt glede meg “.

Det er kansje de som har møtt Jesus der? Men det har også noe med hva en har opplevd i livet, både som kristen og ellers, kansje?

En gang leste jeg i Dagen og hørte av en som gikk der i menigheten. At Flåten haddet fått 1000 kr av en person på et møte, så følte han for i en forsamling på 500 stykker, at det var noen som haddet økenomiske problemer, at han skulle gi bort den 1000 lappen. Det kom selvfølgelig fort frem en person, og snart fikk han inn 33000 kr til den personen. Så påstå Avisen Dagen og denne personen jeg snakket med, at her var det kunnskapstale på høyt nivå. For meg, så var dene seansen, kun menneskelig. At Flåten har hatt fremgang, tror ikke jeg at det var fra Den Hellige Ånd, slik jeg ser det, men fra mennesker som haddet et behov av å ha en leder som kunne nesten leve\tenke\tro for dem. Jeg har ikke en posetiv opplevelse av den mannen, men akuratt motsatt.

Det er forunderlig å lese her i Norge, da nesten hele kristen Norge, menigheter, forkynnere og aviser, tom den avisen som jeg har, Dagen, støttet ham. Men nå, når problemene har kommet for ham, så har han mistet alt støtte. For meg så virker det ikke bra. For min del, så har jeg ikke likt Flåten hverken før eller nå, han virker som et maktmenneske. Han ville tom legge sak i mot menigheten, men da han viste han ville tape saken, så ble det ikke noe ut av det. Men han har tjent opp i mot 2 millioner som Pastor i Bergen, så han har vel noen kroner å leve av.

At det jeg sier, at nesten hele Norge er støvsuget for sanne Apostler\Profeter og til dels Hyrder, det mener jeg fremdeles. At det er de som gir ut seg for å være det, gjør vel ingen til det?

Jan Kåre

Kommentar #2596, skrevet av Evangelist | 12. desember 2006 kl. 8:56

  1. Fantastisk bra skrevet Jan Kåre….Du har helt rett.

Kommentar #2599, skrevet av run | 12. desember 2006 kl. 15:34

  1. Evangelist.
    Det er kultur for forskjellige typer adferd i forskjellige kristne retninger. Det har jeg ingen problemer med.

Du skriver:
“Du skriver så posetivt om Flåten”

Nei, jeg gjorde ikke det. Gud salver den han vil. Det har ingenting med posetive sider hos den personen Gud kaller. Salvelsen er Guds nåde. Nåde både til den personen som får salvelsen, men enda mer til oss andre.

De største under jeg har opplevet har vert gjennom predikanter jeg synes er antiintellektuelle, korttenkte og intollerante. Hvorfor? Fordi det handler ikke om den dumme predikanten. Det handler om å erkjenne og ta imot av det Gud virker gjennom teite smålige predikanter.

Flåten interesserer meg lite. Jeg har verken negative eller posetive meninger av betydning om han personlig. Derimot interesser jeg meg for det Gud virker gjennom han og andre feilende mennesker. Jeg håper ikke kjødet deres, hindrer deres funksjon, like mye som kjødet til oss andre, hindrer våre funksjoner.

Angående Runars kommentar: Merkelig at Runar går god for- og er enig i alt, bare det er negativt om Flåten. Jeg har aldri møtt et menneske man bare kan finne noe negativt om.

For å ikke bli plassert i bås:
Jeg er ikke i Trosbevegelsen, er uenig med lederskapsmodellen som de har hatt og tror de undertrykker gaver fra himmelen, tjenestegaver.

Jeg driver altså ikke med unyansert glorifisering av Flåten.

Kommentar #2600, skrevet av Arild Holta | 12. desember 2006 kl. 16:30

  1. Jeg syns Jan Kåre skrev noe som var veldig sant, det må vel jeg få lov å si. Dessuten sier du en del bra du også Arild!

Kommentar #2601, skrevet av run | 12. desember 2006 kl. 18:01

  1. Til run og Arild Holta

Jeg har lært mye av dere to, stå på videre, er det ikke godt at vi ser ting fra forsjellige synsvinkler og kan påvirke hverandre?

Det kan godt være at Salvelsen over et menneske er ikke det samme som Salvelsen
i et menneske, dette er veldig dype åndelige sannheter som mange har vanskelig for å forstå.

Jeg har også opplevd noe av det samme som deg Arild!

Når Åge Åleskjær var omreisende Evangelist i pinsebevegelsen og hadde møter på min hjemplass på Vestlandet, var det mange herlige møter. Det var Åndens nærver og Guds ord som ble forkynnt.

Men nå, etterpå han startet Oslo Kristne Senter, blir det han holder påmed\forkynner\underviser, mer og mer surritte. Kansje han er på feil plass? Eller hva mener dere?

Jan Kåre

olta

Kommentar #2610, skrevet av Evangelist | 12. desember 2006 kl. 22:20

Arvtagerne

Skrevet av Evangelist i kategori(er) Annet 19. november 2006 kl. 18:51 Send på epost Skriv ut Skriv en kommentar Facebook
Relaterte innlegg: No related posts, 

Da Elisa skulle bli tatt til himmelen, så fikk hans etterfølger og lærling lov å få et ønske oppfylt, noe vi leser om i 2.Kongeb.2.9-15.


Da de nu var gått over (Jordan), sa Elias til Elisa: Si hva du ønsker jeg skal gjøre for deg før jeg blir tatt bort fra deg! Elisa sa: La meg få en dobbel del av din ånd! Han svarte: Det er en stor ting du ber om. Hvis du ser meg når jeg blir tatt bort fra deg, så skal du få det du ber deg om, ellers så får du det ikke. Mens de så gikk og talte sammen, kom det brått en ildvogn og ild-hester og skilte dem fra hverandre. Og Elias fòr i stormen opp til himmelen. Da Elisa så det, ropte han: Min far, min far, Israels vogner og ryttere! Og han så ham ikke mer. Da tok han fatt i sine klær og rev dem i stykker. Så tok han Elias` kappe som var falt av ham. Og han vendte tilbake og stod ved Jordans bredd. Og han tok Elias` kappe, som var falt av ham, og slo på vannet og sa: Hvor er Herren, Elias` Gud ? Slik slo også Elisa på vannet, så det skilte seg til begge sider, og han gikk over. Profetens disipler i Jeriko som stod rett imot, så ham, og de sa: Elias` ånd hviler Elisa. Og de kom mot ham og bøyde seg til jorden for ham.

Forstander og grunnlegger av pinsevekkelsen i Norge, t b baratt, og på mange måter over hele Europa, sa om pinsevekkelsen: “ Den HERLIGE pinsvekkelsen”. Men i dag, her i Norge, så er det kun en skygge av hva det var. Så kan en spørre, Hvorfor? Det finnes selvfølgelig flere svar på dette. Men en av hovedgrunnene, tror jeg, var at det ikke var arvtagere som hadde de åndelige og menneskelige kvalifikasjoner som Barratt og de andre grunnleggerne hadde. En av grunnene for dette, var nok, at Barratt og alle de andre, var opptatt med alt de skulle gjøre for Herren. Men da de døde, så hadde de ikke lært opp andre til å overta stafettpinnen. Selvfølgelig, så har det vært mange gode og dyktige forkynnere også etter Barratt. Men allikevel, vekkelsearven er ikke blitt ført videre som den begynte.

Her har vi noe å lære av Elias og Elisja, de gikk tett med hverandre. Når Elias skulle bli tatt opp til himmelen, så var det ikke en liten bønn Elisa ba, han ville ha en dobbel del av den ånd som var over sin forgjenger. Elisja visste, at skulle han takle de utfordringene og oppleve det samme som Elias, så måtte han ha enda mer enn ham. Og det fikk han. Hvorfor? Fordi han gikk så tett innpå sin åndelige far. Det er her en har så mye å lære. Etterfølgerne trenger faktiske enda mer av Guds kraft og ånd enn sine forgjengere, jeg tror det samme gjelder i dag. Vi må ha det klart for oss, at det ikke blir lettere å vinne mennesker for himmelen og å være en kristen, men snarere vanskeligere.

Paulus sier til Timoteus i sitt 2. Brev 2.2: ”Det som du har hørt av meg i mange vitners nærver, overgi det til trofaste mennesker som er dugelige til også å lære andre!“.

Her, i jantelovens hjemland, kan en spørre om det er en fryd hvis en kan få begrense og radere ut Herrens vitner. Hvis vi ser til Amerika, der det kanskje har vært de sterkeste og mest fremgangsrike forkynnerne, da tenker jeg i åndelige henseende, så har de den dag i dag, i “Assembly of God“, den mest markante pinseretning i Amerika, de forkynnerne som er ordinert, ikke lov å være gjengifte. Men her i Norge, er det fritt frem. Er det rart at pinsevekkelsen er en blek skygge av hva den var?

Men det kan bli forandring, men da må det ånd og ild til. Ja, en dobbel del. Det er alt for mye begrensninger som ligger over pinsebevegelsen i Norge. Hvis en skulle komme til å si at noe som foregår, som ikke stemmer med Guds ord, så reagerer en faktiske mange ganger mer kjødelig enn hva verdens barn gjør. Da synes det som det stort sett bare er asken igjen av ilden.

Men mye av grunnen, for at det har blitt slik, må de som har gått forut ta ansvaret for. En har ikke lært opp arvtagerne sine til å gå på den samme vei som en selv gikk, derfor ser en i dag at pinsebevegelsen er kommet mer på sidespor av hva den en gang sto for enn mange av de andre bevegelsen har gjort, her i Norge. Vi leser i Dommerboken, at enhver gjorde som han selv ville, det er akkurat det som foregår i pinsebevegelsen i dag. Det er ingen i dag i pinsebevegelsen som har ordet i sin makt. Når jeg leser KS, så spør jeg meg om det er et blad som noen gir ut for å ha noe å gjøre på. Slik kunne en ha fortsatt.

Men skal det bli en positiv og åndelig forandring, så må en komme tilbake til “Husets inngang“. Tilbake til hva de gamle sto for, samtidig også lære av det feil som den Norske pinsevekkelsen gjorde. Da tror jeg på storslått fremgang for den HERLIGE pinsevekkelsen som T.B. Barratt utrykte det.

Elisa overtok kappen til Elias. Vi må også regne med omkostningen det er å bære fram et slikt budskap som de første pinsevenner gjorde. Det går ikke an å ri to hester samtidig.

Det er en de som sier, hvorfor være slik negativ. Men fremdeles så gjelder Herrens ord, en kan ikke tjene to herrer. Vi må velge, og det er viktig at en ikke kaller lys mørke og mørke lys. Skillelinjene må være klare og markante. Det er ikke sant, det som noen hevder, at vi pinsevenner ikke har noen klar lære. Det er vel ingen som har en slik klar lære. Jeg har hørt noen si, det som gjør en til pinsevenn, er at han tror på Den Hellige Ånd. Det er bare begynnelsen det, vi tror på hele bibelen og Gud har gitt oss av sin ånd, slik at vi skal kunne kjenne hva som er i fra Gud og ikke ifra ham.

 

Del på Facebook      Send på epost       Skriv ut

Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Kristenblogg.no sin offisielle holdning til tematikken.

Kommentarer

5 kommentarer til innlegget “Arvtagerne”

  1. La meg først si at du deler noen gode poenger. Jeg er enig med deg i poengene om disippelskap, og om ledelse.

Jeg er også enig med deg i at det faktum at pinsebevegelsen ikke vokser er et sykdomstegn.

Når du sier: “Det er ingen i dag i pinsebevegelsen som har ordet i sin makt”, mener du da at det ikke er noen dyktige forkynnere, eller mener du at en mangler en leder med nasjonal autoritet?

Om du mener det første så er jeg uenig med deg, om du mener det andre er jeg enig. Forutsatt at du mener det andre, så er dette en ledelsesmodell som pinsebevegelsen har valgt. Slik jeg ser det er det en av styrkene og en av svakhetene til pinsebevegelsen. Styrkene gjør at den tåler mer, men svakheten er det du påpeker. Det blir ingen retning.

Tesen om at vi må tilbake til det de første stod for er jeg ikke enig i. Jeg mener vi skal lære av historien, men kirken er dynamisk og det er samfunnet også. Vi må ta vare på det positive og lære av det negative. Holdningen om at alt var bedre før deler jeg ikke.

På spørsmål om pinsevennene har en klar lære så er en helt klart enig om en rekke hovedtrekk, likevel så vil en finne en hel masse skillelinjer når en går inn i de ulike menighetene. Om du ser på Filadelfia Oslo, Salemkirken Oslo, Jesuschurch Oslo, Oslokirken og Berøa Oslo så er disse menighetene helt forskjellig i uttryk, fokus, tildels teologi, målgrupper osv osv. Men de har en del felles trekk, som gjør at de er pinsevenner.

Det at det er så stor forskjell i feks læren om åndelig krigføring eller i synet på musikk gjør at jeg ikke kan slutte meg til påstanden om at pinsemenighetene har en felles lære.

Jeg vil likevel slutte meg til påstanden om at vi igjen må få en vekkelse i Norge. Og gjerne en pinsevekkelse.

Tusen takk for et godt innlegg, og ha en fortsatt god helg. :)

Kommentar #1663, skrevet av Bigdaddy | 19. november 2006 kl. 20:42

  1. Jeg hørte noen si at pinsebevegelsens stagnasjon hadde sin årsak i at de ikke så viktigheten av “nådegaven til å prøve ånder”. Jeg har ofte tenkt at pinsebevegelsen i veldig stor grad har vært preget av en “sangvinsk ånd”. Sangvinske mennesker har på en måte fått prege bevegelsen slik at de nesten har satt likhetstegn mellom det å være sangvinsk og være “ekte kristen”. Og en ting tror jeg, de spesielle menneskene som vanligvis får “nådegaven til å prøve ånder” er skjelden sangvinikere. Sangvinikerne er helst evangelister. De er som “rakettmotorer” som driver menigheten, men har ingen målrettende styringsfunksjon.

Dypest sett så er det nok med alle stagnerte trossamfunn som det var med gamle Israel. Det var synd, stolthet og materialisme osv. som svekket dem. Og man kan nok se både synd og religiøs stolthet i pinsebevegelsen i dag uten at noen påpeker det.

Det er ikke ofte Gud velger å “blåse nytt liv” i forgangne og stivnede vekkelser. Selv tro jeg vi bør be om en helt ny type vekkelsesbevegelse. En vekkelse som i større grad bygger på enkeltmenneskes personlige forhold til Gud. Vi har sett så mange eksempler på at ett trossamfunn nesten står eller faller på en eller noen få mennesker. Jeg tror på en bevegelse som folk må ta stilling til FØR de tar del i den. Ikke som så ofte i dag, “at bare man blir frelst”, så har man lov til å mene nesten hva som helst. Og så ønsker jeg meg tilbake til det Bibelske mønstret fra apostelgjerningene, med små lokale menigheter som plantes og står under tilsyn av et nettverk av “apostler”.

Kommentar #1665, skrevet av Leser | 19. november 2006 kl. 23:10

  1. Fint innlegg, fin “rapport”.

Jeg må dels si meg enig i at det er mer kaldt nå enn før, dette er et tegn som hører til endetiden til.

Dette med vekkelse er noe mektig, noe man hele tiden bør søke. Jeg tror at vekkelse begynner med hver enkelt. I en menighet finnes det noen bønnesøyler / bæresøyler i forsamlingen, ved vekkelse trengs det mer enn dette, det trengs en vekker til hele menigheten. Hver enkelt må innvie seg for dette å søke veldig i form av bønn og faste. Der mengdene søker helligjørelse og vekkelse, der vil det skje. Det er en skikkelig hjertesak.

Jeg kan “rapportere” at jeg tilhører en menighet som har fungert som en utpost menighet i ca 25 år. Den har hele tiden blitt selvstendig drevet i de fleste sammenhenger, men for 3 år siden løsrev menigheten seg og startet opp som helt selvstendig. I løpet av disse 3 årene har unge og endel småbarnsforeldre blitt frelst også enkelte voksene. Den vekelsen menigheten har bed for, i hvertfall over 10 år, begynner å vise seg og menigheten har vekst med ca 30% de siste 3 årene. Dette er herlig å oppleve.

Men, det ligger mye arbeid bak, man må innvie seg veldig, hver enkelt i menigheten. Dette ordet har blitt veldig levende for meg, det blir nesten som joh 3,16, et liten minibibel

Heb 9,12: “Ikke med blod av bukker og kalver, men med sitt eget blod (Jesus) gikk han inn i helligdommen en gang for alle, og fant evig forløsning”.

Vi også, på linje med Jesus må ofre hele oss selv i form av frelsen, så godt det lar seg gjøre skal vi la alt kjøtt dø, vi må ta på oss hele Guds rustning og ikle oss Herren Kristus legeme.
Vi må søke Herren med hele vårt hjerte, med hele vår tro, med vår daglige handlig, med daglig søken til Herren og strebe etter helliggjørelse for å få mer av Ham.

Her ligger det en hemmelighet, det er ikke hva vi engang har hatt som teller eller hva andre har hatt, men ved en skikkelig hjertesak bak der finner vi vekkelsen til menigheten. Det starter med den enkelte, noe som må forplante seg til hele menigheten.

Kommentar #1667, skrevet av LarsGranberg | 20. november 2006 kl. 1:10

  1. Et eller annet ser ut til å være veldig feil i en menighet jeg har vært litt i
    De hadde for ca 15 år siden 30-40 medlemmer og det har de også i dag.Og veldig lite av yngre folk.Når det en Søndag er 5-6 stk på et møte tror jeg ikke det er mye vekkelse i den menigheten

Kommentar #1672, skrevet av Jone | 20. november 2006 kl. 11:56

  1. Takk for mange gode synspunkter på mitt innlegg. For en tid tilbake, så var jeg 1 mnd i en menighet i Amerika. Der var det vekkelse, fordi at Gud var der. Når David Wilkerson og sønn var i Norge, så oplevde jeg det samme. Det som er mye av problemet i Norge, er at en er fornøyd med minimallt av hva Gud er istand til å gjøre, derfor blir det mange ganger en slik ensidig form for kristenliv.Mye av skylden for dette, mener jeg, er at det ikke har vært den kontinutiteten i menighetlivet, spesielt de større menighetene, som burde ha vært der. Når f.eks Barratt døde, så var det Knut Pettersen som overtok som Forstander. I dag er det vel knapt noen som vet hvem det er. Det må være en hvis kontinutet på hyrde\ledersiden, skal det være en vedvarende fornyelse.

Men mener en noe, så er det ingen som vil innrette seg etter det, en vil ikke bli korigert og formant. F.eks, så mener jeg at Åge Åleskjær er en fremragende Evangelist, men en katastrofe som bibel-lærer\hyrde.

Vi trenger å se at vi i Norge ligner mest på menigheten i Ladoikea av de menighetene i åpenbaringsboka. Det må først en renselse og en avsløring til, før Gud kan komme til slike han ønsker det,
Evangelist

Kommentar #1673, skrevet av Evangelist | 20. november 2006 kl. 12:31

 

Fremtidsperspektiv

Skrevet av Evangelist i kategori(er) Jesus, Frelse 08. november 2006 kl. 13:48 Send på epost Skriv ut Skriv en kommentar Facebook
Relaterte innlegg: Fremtidsperspektiv

Jeg har hørt flere intervjuer med mennesker som er i ferd med å dø for tidlig etter de har fått en uhelbredelig sykdom. Det som går igjen, er at en går glipp av noe, spesielt å ikke få se at barn og barnebarn vokser opp, og det er forståelig for vår menneskelige tanke. Men det aller viktigste og største vi ikke må gå glipp av; er himmelen.


Paulus sier det i 2. Tess.1.5-9:

Dette er et varsel om Guds rettferdige dom. I den skal dere finnes verdige til Guds rike, som også dere lider for. For det er i sannhet rettferdig av Gud å gi trengsel til gjengjeld for dem som fører trengsel over dere, men dere som lider trengsel, skal han gi ro sammen med oss. Dette skje når vår Herre Jesus åpenbarer seg fra himmelen med sin makts engler. Han kommer med flammende ild, og tar hevn over dem som ikke kjenner Gud og over dem som ikke er lydige mot vår Herre Jesu evangelium. Den straff de skal lide blir en evig fortapelse borte fra Herren Jesu åsyn og fra hans makts herlighet.

Hvor vil du være om 100 år? Hvor vil du være om 1000 år? Det er 2 utganger på dette livet, enten en evighet i sammen med Gud, eller en evighet borte i fra Gud, valget er vårt.

Det aller verste i fortapelsen, vil bli; Gud er ikke der. Men jeg kunne ha fått en evig herlighet i sammen med ham. Når det gjelder himmelen, så vil det bli motsatt. Noe som gjør himmelen så stor, er at Gud også vil gjøre noe med oss. Vi vil få et nytt legeme uten de skrøpeligheter og tilbøyeligheter til synd som vi nå har. Det vil bli et mye mer åndelig legeme og en åndelig tilværelse enn det vi har i dag; det står at Gud vil fylle alt i alle. Dernest vil himmelen bli et sted med mye lovsang, ja, for enkelte vil også skrike i begeistring.

Tenk hvor mange kristne og andre hellige som har lidd her i livet. Vi leser om den behandlingen som profetene fikk i GT. Hvilken behandling de første kristne fikk av verden. Hva har ikke de kristne gått igjennom under kommunistene? Tenk også gjennom tiden, så har de fleste som har tatt sin tilflukt til Jesus, vært fattige og dårligere stilt enn folk flest. Og har de ikke vært det før, så ble mange det når de ble født på ny.

Den dagen de skal stå innfor Gud i det Nye Jerusalem, og få oppleve den storheten og herligheten, og kanskje levd i den dypeste fattigdom her på jorden, skulle ikke det menneske skrike, rope og prise Gud? Og det vil også bli skriking i fortapelsen, men da i fortvilelse. Men i himmelen, vil det nok bli begeistring, undring over at jeg er her og takknemeliget over hvor rik og stor Gud er. Det vil bli verdens største lønnsfest! Det er nok best å kaste seg ut i dansen med de glade, begynn litt her i tiden, det vil gjøre deg godt. Eller vil du være som den hjemmeværende sønn som vi leser om i Lukas 15?

Så, vil du til himmelen? Da må du ta imot Jesus og bli frelst, det vil du aldri angre på. Jeg hadde en lovende fotball karriere foran meg. Når jeg sa nei takk til den, og omvendte meg og begynte på bibelskole isteden, var det et offer. Kanskje kunne jeg fått berømmelse og mye i denne verden, men så slutt!

Livet med Jesus, er noe som begynner her, og en vil trenge en hel evighet for å trenge inn i den frelsen og herlighet som Gud har brakt tilveie for oss gjennom frelsen i Kristus Jesus. Derfor kan jeg anbefale Jesus på det aller sterkeste, jeg har opplevd at det er noe som er mer reelt enn noe annet. Skynd deg, i morgen kan det være for sent. I dag er frelsens dag, i dag er Gud å finne. Omvend deg og ta i mot Jesus nå, ikke utsett det lengre. Det er herlig å få gå med ham og alle andre som har tatt i mot Jesus som sin frelser.

Eneste som jeg angrer på, er at jeg ikke har levd ham mer til behag, men det er godt å vite; at Jesu blod også dekker det.

Jan Kåre Christensen - Oslo

Del på Facebook      Send på epost       Skriv ut

Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Kristenblogg.no sin offisielle holdning til tematikken.

Kommentarer

6 kommentarer til innlegget “Fremtidsperspektiv”

  1. Når vi kommer til Himmelen tror jeg vi vil få se mennesker som ingen har hørt om, men som ved sine liv har hatt svært stor innflytelse på historiens gang. Ikke gjennom sine fysiske handlinger, men ved deres innflytelse i den åndelige verden. Jeg tror noen mennesker velges ut av Gud til å be slik noen av profetene gjorde. Mennesker som virkelig har innviet seg til Gud. Når denne virkeligheten blir åpenbart for de som føler seg betydningsfulle i denne verden vil de bøye sine hoder og sjemmes.

Kommentar #1273, skrevet av Enig | 08. november 2006 kl. 19:09

  1. Ja det er netopp slik de tenker de ufrelste at de ikke får se sine vokse opp.Klart det er litt vondt der og da,men da må det jo være mye bedre å ta i mot Jesus og vite at man skal se sine kjære igjen.Jeg er så glad for at Jesus frelste meg,for jeg skal til himmelen å møte Jesus og mitt lille barnebarn og et barn jeg mistet.Og jeg vet at mine andre barn vil komme etter.Takk og lov til Jesus.Vet og at noen ufrelste beskylder Gud for at de er blitt syke og døende.Det er tragisk,vi har ikke en slik Gud.Han er kjærlighet glede fred og legedom og mye mere

Kommentar #1275, skrevet av Jone | 08. november 2006 kl. 19:28

  1. Men hva gjør vi for å få flest mulig til himmelen? Dessverre, i Norge har vi det nesten for godt, eller? Hvorfor er det ikke vekkelse i Norge? Vi må ihvertfall gjøre alt det vi kan, for om å vinne noen!

Jan Kåre

Kommentar #1283, skrevet av Evangelist | 08. november 2006 kl. 23:10

  1. Jan Kåre

Du spør hva vi må gjøre for å få flest mulig med oss til Himmelen. Det kunne vært veldig interessant å visst hvordan, eller hva som gjorde at alle her på dette forumet ble kristne. Da kunne man kanskje få et intrykk av hva som “virket best”. Og så kunne man kanskje gjøre seg noen tanker om hva man kunne gjøre ut fra dette.

Kanskje noen kunne lage et innlegg med spørsmål om dette! Bare en tanke jeg fikk.

Kommentar #1303, skrevet av Mons | 09. november 2006 kl. 9:26

  1. Tror nok det er lite vekkelse fordi mange av oss ikke vil ofre noen ting til Guds sak
    Det være seg både tid og penger og bønn,faste

Kommentar #1337, skrevet av Jone | 09. november 2006 kl. 16:48

  1. Jeg er helt enig med deg Jone. Det er utrolig viktig at vi overgir oss til Herren igjen og igjen, og går Guds vei med våre liv.

Jan Kåre

Kommentar #1353, skrevet av Evangelist | 09. november 2006 kl. 21:55

 

Ingen kommentarer: