mandag 25. april 2016

Nr. 1465: Åndelig fostring!

Nr. 1465:
Åndelig fostring!

Skrevet 16. januar 2007 av Jan Kåre ChristensenSå søk på dette og fra rundt 2006 og ut over da var jeg mest aktiv.Dette er fra kristenblogg.no som jeg skrev på for 10 år siden og som er så mye omdiskutert der nå. Kommer til å legge ut et par artikkler fra dette forumet.


Jeg skriver som Evangelist. 
Bilde av meg og min hustru Berit.Åndelig fostring!


Nå skal det være en 100 års markering for pinsevennenes inntreden her i Norge og i Europa. Men hvor er de norske talerne, må jeg spørre? Det er en åndelig fostring her i Norge som, etter mitt skjønn, er meget dårlig.

Skal det bli vekkelse og åndelig fremgang her i Norge, så tror jeg at den åndelige fostringen må bli langt bedre. Vi trenger norske salvede forkynnere!
Det er herlig å få unger! Men tenk om de skulle gått i 1. klasse resten av livet.
Det er på det nivået mye av det kristne livet foregår her i Norge. Ikke minst i pinsebevegelsen som jeg kjenner best til.

Men vi får be og arbeide for at det skal bli en forandring, en stor forandring!
Jeg liker et uttrykk i Amerika, "have thay fire?" Har de ild, på norsk. Slik jeg ser det, så er det veldig få forkynnere i Norge, og ikke minst i pinsebevegelsen som jeg kjenner best til, at det mangler ild, det er knapt nok røyken som står igjen.

Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Kristenblogg.no sin offisielle holdning til tematikken.
Kommentarer

15 kommentarer til innlegget “Åndelig fostring”

1.    Da ilden falt i Azusa Street hadde pinsefolket ild!
I dag lever de fleste i glansen av en tid som er forbi.
Gode minner.
Det er når man prøver å organisere ild (Gud) at det går galt.
Pinsefolket feilet i å gjøre som Israelsfolket.
I stedet for å stoppe da Ildstøtten stoppet, og bevege seg videre
da Ildstøtten beveget seg videre, ble de værende på Azusa Street
og med Barratt. Men Ildstøtten har beveget seg videre siden da.
Gavene ble sendt før Giveren kom - etter østens skikk… men vi var
mer interessert i gavene enn Giveren (Kristus), som er Ordet. Selv om
bl.a. Smith Wigglesworth profeterte at neste vekkelse ville være en
Ord-vekkelse, en åpenbaring av Guds Ord.
Kommentar #5688, skrevet av Erlend | 16. januar 2007 kl. 17:13
2.    Nå er jo jeg som sagt før ikke så veldig gammel på veien,men har jo hørt noen predikanter
Jeg vil nok si at jeg helst hører på utenlanske som kanskje mere enn de norske tør å si ting slik det faktisk er
Er ikke ofte jeg har hørt norske snakke om at det finnes et Helvete å unnfly i allefall,selv om vi ikke trenger å fokusere på dette så er det jo viktig å vite
Regner jo med at andre har bedre peil på dette enn meg,men slik er min oppfatning
Har nå heller ikke det lille jeg har sett vært for mye av hverken tungetale eller profetier
Kommentar #5715, skrevet av Jone | 16. januar 2007 kl. 22:26
3.    Jeg har vært på mange pinsemøter og hørt mange gode taler, inspirerende og lærerikt, men jeg er ikke sikker på om dette har “fostret meg”.
Jeg er faktisk litt forsiktig med å anbefale “det kristne livet” på grunn av dette. Mange må legge mye av det gammle livet bak seg, men det nye livet kan ofte bli ganske begrenset. Så faller de tilbake til det gammle, og det blir mye vanskeligere for dem å “begynne på nytt igjen”.
Vekkelse kan gjerne assosieres med å bli født tror jeg. “Lage unger” det vil alle, men å fostre dem, det er en lang krevende jobb som ikke så mange er interessert i. Noen ganger lurer jeg på om det kan ha blitt litt slik i menighetslivet som i det verslige samfunnet. At mange “nyfødte kristne” dør av omsorgssvikt tror jeg i hvert fall helt sikkert.
Kommentar #5717, skrevet av smily | 16. januar 2007 kl. 22:38
4.    Til Erland
Meget bra, det er innhold i det du skriver.
Jan Kåre
Kommentar #5718, skrevet av Evangelist | 16. januar 2007 kl. 23:04
5.    Til Jone
Det finnes mange gode utlandske predikanter, men det er få av dem som kommer til Norge. Men de som ikke er under Salvelsen, de kommer som oftest, hva kan grunnen være?
Jan Kåre
Kommentar #5719, skrevet av Evangelist | 16. januar 2007 kl. 23:06
6.    Til smily
Men har du hørt dem som har noe å gi? Jeg har blitt fostret i mitt åndelige liv av mange gode predikanter. Men det gjelder å låne øre til dem som er under Salvelsen, alle andre må en bare holde seg unna.
Jan Kåre
Kommentar #5720, skrevet av Evangelist | 16. januar 2007 kl. 23:08
7.    Vi gjør alt annet for å få folk prøver ditt og prøver datt, men å følge Guds ord og vinne folk på den måten Gud vil det gjør vi ikke lengre.
Vi skal ha engelskspråklig musikk, vi skal ha engelskspråklige artister og grupper, engelskspråklige talere vi skal ha dans vi skal ha ditt vi skal ha datt vi skal ikke ha så mye tale lenger, vi skal ikke lære av de eldre lenger slik, at de som er unge kan bli forkynnere og lære dette videre. Vi vil gå de veier vi tror er best, de veier vi ønsker å gå, ikke Guds veier.
Altså vi lærer ikke av det eldre lenger, vi lager vår egne show med engelsktalende musikk som de gamle ikke forstår. Vi legger våre forkynnere i brakk, vi legger vår barnetro i brakk, vi ødelegger det gode vi hadde, nå må vi til Amerika for å finne forkynnere. Våkn opp. Ser dere ikke hva dere gjør. Vi gjør kristenlivet til ett show. Slik vi vil, ikke som Gud vil.
Kommentar #5732, skrevet av Anonym | 16. januar 2007 kl. 23:27
8.    Til anonym
Jeg er enig med deg i mange ting. Men det kommer også mange Salvede forkynnere i fra Amerika også, så en kan ikke ta alle under en kam.
Men herlighetsteologien og mange andre ting som kommer fra Amerika, er en forførelse.
Jan Kåre
Kommentar #5734, skrevet av Evangelist | 16. januar 2007 kl. 23:33
9.    Til leserne
Hvorfor er det ikke vekelse i Norge, er det fordi at menneskene ikke bryr seg om Gud?
Jeg tror at det er vi kristne, spesielt Hyrdene som har sviktet sin oppgave!
Jan Kåre
Kommentar #5800, skrevet av Evangelist | 17. januar 2007 kl. 10:31
10.Evangelist:Jeg tror nok at veldig mange bryr seg om Gud.Ja mulig at Hyrdene har sviktet sin oppgave.Jeg hører i allefall rett som det er:ja men,jeg har jo min barnetro da,ja det er jo bra det,men det er ikke nok den dagen vi skal møte våres Frelser.Da må vi ha tatt i mot Jesus.Tror mye av feilen av at vi ikke har vekkelse ligger her.Hvorfor må man bli så vanvittig hellig og hjernevasket for å være kristen,sier noen.For det andre så må vi nok ut av bedehuset,er ikke mange ufrelste som kommer inn dit.Da jeg ble Frelst,så jeg ikke noe til noen Hyrder,og de som jeg fikk kontakt med av kristne var selv ganske nyfrelste.Du kan si at når barn leder barn så ender det gjerne i grøften,og det gjorde det for mange av oss desverre
Kommentar #5805, skrevet av Jone | 17. januar 2007 kl. 10:49
11.Til Jone
Men når en har muligheten, som vi i Norge har hatt, så har en ofte gitt stener istedenfor brød.
Det som har holdt meg så mye oppe som kristen, er an åpen bibel, mye god litteratur, og noen utenlanske forkynnere og noen riktig gammle pinsevenner som jeg har hørt på og en menighet å gå i, og selvfølgelig er vi en kristen familie, som er veldig godt.
Men når en ser de store trekka i Norge på det åndelige onråde, så er det litt nedslående.
Jan Kåre
Kommentar #5817, skrevet av Evangelist | 17. januar 2007 kl. 11:18
12.Evangelist,
preker du av og til i Østfold?
Kommentar #5835, skrevet av Erlend | 17. januar 2007 kl. 14:11
13.Til Erlend
Jeg har ikke hatt anledning å svare deg før nå.
Jeg har preket en god del før i østfold, men nå virker jeg mest i Oslo og Akershus, men jeg preker når og hvor jeg får komme.
Jan Kåre
Kommentar #5887, skrevet av Evangelist | 18. januar 2007 kl. 0:27
14.Og preke er selvsagt viktig, men det er jo bare en av mange tjenester og oppgaver i menighetslivet.
Alfakursene ble dannet for å knytte til seg nye mennesker. Hvorfor må det være så stor forskjell på det vanlige menighetslivet og det som skjer på et alfakurs? Hvis man forstår det så tror jeg også man ser litt av årsaken til det går den gale veien.
Det er de på første benk som ofte bestemmer, og jeg tror de som regel ønsker og gjøre det lett for seg selv. Jeg tror de har skapt mange tradisjonelle oppfattninger som man overhode ikke finner noe om i Bibelen.
Hvor ofte ser vi en “menighetsleder” som virker slik som Jesus gjorde?
Hva hadde Jesus fått utrettet hvis han hadde lukket seg inne i et lokale, og kun henvendt seg til “etablerte” fra en “sene” eller bak en talerstol? Hva hadde skjedd om han hadde sagt: “sannelig sannelig, jeg kaller dere til å være benkeslitere, og til å skaffe meg flere tilhørere”.
Kanskje det hadde blitt slik som det ofte er i Norge i dag!
Fryktelig slemt sagt selvsagt, men jeg tror det er noe i dette. Mange fornemmer det, men få evner/ønsker å bryte ut av etablerte tradisjoner og gammle mønster.
Noen burde lage et brennende innlegg om dette.
Kommentar #6111, skrevet av smily | 19. januar 2007 kl. 12:13
15.Til smiley
Det er ikke meningen at det ene skal utelukke det andre!
Jan Kåre
Kommentar #6164, skrevet av Evangelist | 19. januar 2007 kl. 22:23


Ingen kommentarer: