onsdag 27. april 2016

Nr. 1470: Fra kristenblogg.no: Karismatikerne kommer fra pinsevennene!

Nr. 1470:
Fra kristenblogg.no: Karismatikerne kommer fra pinsevennene!Så søk på dette og fra rundt 2006-07 og ut over da var jeg mest aktiv.


Bilde av Paven i sammen med noen av sine kollegaer fra trosbevegelsen:

  


Skrevet av Arild Holta i kategori(er) Kristenliv 18. juli 2007 kl. 21:48 Send på epost Skriv ut Skriv en kommentar Facebook
Relaterte innlegg: Sekt eller Kristen bevegelse?, Er bunnen nådd?, Autoritet under forbannelse, Kjendispastoren fikk sønnen tilbake, Jesus kommer snart, Jødene strømmer hjem til Israel, Skilsmisse - gjengifte, Ting du ikke trodde om en konservativ kristen, Israel - venn eller fiende?, Er ikke Ånden i virksomhet i frimenighetene?,

Jan Kåre som har nicket "evangelist" påstår at de karismatiske retningene kommer fra katolisismen. Dette er i hovedsak feil og kan veldig enkelt tilbakevises. At paven vil ha økumenisk fellesskap og vil dra kirker tilbake til "moderkirken", er naturlig. Dette er imidlertid milevis fra hele bakgrunnen for den karismatiske vekkelse. Her følger litt supplerende informasjon.


Blant største tjenestene innenfor karismatisk kristentro, fant vi:
1. John Wimber (Vinyard). Han hadde sine røtter i helbredelsesvekkelsen i USA. Sammen med denne vinyard-bevegelsen har det som er kalt profetvekkelsen vokst frem.
2. Oral Roberts har sin røtter i helbredelsesvekkelsen i USA. Han har nådd langt utenfor trosbevegelsen. Ja, det gjorde han før den såkalte trosbevegelsen oppstod.
3. Kenneth Hagin har sine røtter samme sted. Han var opprinnelig babtist, ble pinsevenn og deltok i helbredelsesvekkelsen, den karismatiske vekkelse og var en av pilarene i trosbevegelsen.
4. Lester Sumral er vel den personen jeg har hørt Ulf Ekman rose mest. Lester Sumral var med under helbredelsesvekkelsen i USA på 50-tallet. Senere var han med i den karismatiske vekkelsen, og så trosbevegelsen.
5. Ulf Ekman fikk sin åndelige inspirasjon fra Kenneth Copeland, som igjen fikk sitt fra Kenneth Hagin. Ulf Ekman gikk deretter på bibelskolen til Kenneth Hagen. Før dette hadde han utdannelse som prest i den svenske kirken.
6. Den kanskje største personen i vekkelseshistorien fra vår tid, er koreaneren Paul Yonngi Cho (byttet han navn til David?). Han har i vertfall ikke bakgrunn i en konspirasjon fra paven, slik det ble hevdet om den karismatiske vekkelse.
7. Kineseren Watcman Nee (En klassiker/bok fra han) kjenner jeg ikke bakgrunnen til. Han har imidlertid påvirket millioner. Paven har ikke hatt så stor innfytelse i Kina.
8. Norske Aril Edvardsen har bakgrunn i pinsebevegelsen. Hans far som gav han barnetroen var visst lutheraner.

Slik kan man fortsette.

William M. Branham ( Se frelst.net) og en del av de over, gikk hver sin vei. Han hadde blant annet en egen variant av treenighetslæren. De andre valgte det tradisjonelle protestantiske synet. Opprinnelig var imidlertid William M. Branham pinsevennen som Gud brukte fremfor noen, til en kanal for helbredelsesvekkelsen. Dette startet rett før 50-tallet.

Åge Samuelsen fikk sin inspirasjon fra helbredelsesvekkelsen i USA. Maranata har altså samme kilde historisk som vinyard, trosbevegelsen og den karismatiske bevegelse. Alt oppstod i forlengelsen av pinsebevegelsen.

Per i dag sprer pinsebevegelsen seg til alle kirkesamfunn. Jeg tviler ikke på at den katolske kirke vil prøve å utnytte dette i form av falsk økumenisk arbeid. En mengde av det tverrkirkelige arbeidet generelt er falsk åndsløs økumenisk arbeid. Enheten skal være i ånden, ikke i kjødet. Midt i dette virvaret virker imidlertid Gud og legger til rette for historiens største vekkelser - hvilket f.eks Smith Wigglesworth profeterte om.

Den karismatiske vekkelsen tok også for lett på både læren og på evangelisasjon. Det med læren var imidlertid ofte en naturlig, men kjødelig motreaksjon på en del menigheters intoleranse. Det var jo for galt at de beskylder mengder av de som ikke har hundre prosent lik lære, for å være fra Djevelen. Det var jo noe lignende fariseerne gjorde mot Jesus, når Jesus svarte med å forklare hva synd mot Den Hellige Ånd var.

Er det ikke da best med litt ydmykhet og tilbakeholdenhet i dette?

Den karismatiske vekkelse var delvis en motreaksjon mot loviskhet, fariseisme og åndsløs kristendom.

Helt uavhengig av historisk bakgrunn, så er de karismatiske forkynnerne normalt bibeltroende og har samme kilde, Bibelen, som andre sanne kristne. Men man vil alltid finne feil teologi, kjødelige forkynnere, forkynnere som går feil etc. Bruker man dette for å forkaste Den Hellige Ånds verk, så vil man selv kunne oppleve en dom av forkastelse.

Jan Kåre, som har profilert seg kraftig her på Kristenblogg, kaster ut barnet med badevannet. Mange går imot enten det er Gud eller ikke. De skiller ikke mellom vekkelsens ånd og der mennesker hermer eller forsøker utnytte vekkelsen. I den økumeniske bevegelse er både Gud og Djevel aktiv. Slik er det jo også i hvilket som helst kirkesamfunn.

Som Jan Kåre er jeg opplært med at katolisismen er den store skjøge. Jeg er imidlertid redd man kan få større religionsblandinger enn katolisisme og gamle falte protestantiske menigheter. Et nytt rike som ligner Romerrike, fordrer en tilnærming mellom falt kristen tro og det muslimske. Videre ser man den fundamentalistiske og militante moderne liksomhumanisme som elsker liberalteologi og fornekter muslimenes undertrykkelse.

Jeg synes så absolutt vi skal være klarere enn Aril Edvardsen. På den annen side kan han nok klare å fiske noen ut fra Djevelsens garn på sin noe uklare og smygende måte. Men det skaper forvirring. Frukten kan også bli religionsblanding og dermed fremme antikristelige krefter.

Vi kan likevel se at Gud legger opp til verdens største vekkelse og det synes jeg er helt fantastisk. Pinsevekkelsen har vokst seg utrolig mye større enn opprinnelige kirkesamfunn. Jan Kåre og andre kan stille seg utenfor denne bevegelse av nå mange hundre millioner. Eller så kan de delta i en av vekkelseshistoriens mest fantastiske begivenheter. De må gjerne delta med en korrigerende funksjon. Det bør ikke være noen tvil om behovet for noen pekefingre overfor predikanter, menigheter og sammenhang.

(PS: Det finnes en god bok om bakgrunnen for 80-tallets og tidligere vekkelser i Norden. Den ble utgitt i Sverige og reklamert for i Troens Värld. Rett før eller rett etter 90-tallet. Jeg har lest den, men glemt tittel og forfatter. Noen som husker?)

Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Kristenblogg.no sin offisielle holdning til tematikken.

Kommentarer

Kommentarer er avsltt for dette innlegget.

1.    God, interessant, og tilsynelatende historisk korrekt artikkel.

Det kan være interessant for noen å vite at i begynnelsen av 60-tallet så meldte Oral Roberts seg ut av pinsebevegelsen og inn i metodistkirken. Det skapte stor røre den gang. Spesielt ble han kritisert av A.A. Allen for det.

Idag snakker man om at den karismatiske “pinsefamilien” har mellom 800 millioner og 1 milliard mennesker, hvorav den største delen nok er i Sør-Amerika. Men her er også katolikkene den karismatiske bevegelsens største motstander, så påstanden om at den karismatiske bevegelsen har sitt utspring fra katolikkene er fullstendig feil. Derimot var det en god del av katolikkene som åpnet seg for karismatikerne på 70-tallet. Selv hadde jeg gleden av å kjenne og tolke Dr. Fred Ladenius - tidligere redaktør av Osservatore Romano - Vatikanets avis.

Kommentar #26414, skrevet av LeGu | 18. juli 2007 kl. 22:33

2.    “Vi kan likevel se at Gud legger opp til verdens største vekkelse og det synes jeg er helt fantastisk. Pinsevekkelsen har vokst seg utrolig mye større enn opprinnelige kirkesamfunn. Jan Kåre og andre kan stille seg utenfor denne bevegelse av nå mange hundre millioner.”

Luk 18:8
8 Jeg sier dere at Han skal skynde seg å gi dem deres rett. Men når Menneskesønnen kommer, vil Han da finne troen på jorden?”
Dette har vi hørt i så mange år, at der skal komme STORE vekkelser, men har vi sett noe til dem, nei, snarere tvert om. Aldri før har forsamlingslokalene vært så full av tomme stoler.
De som finner på noe sensasonelt klarer for en tid å få fulle hus, men når nyhetens interesse er over så forsvinner folk igjen. Noen reiser t.o.m rundt med verdslige artister for om mulig å fylle forsamlingshusene.Hva slags Ånd disse kan formidle til ufrelste sier vel seg selv.

Kommentar #26416, skrevet av anonym | 18. juli 2007 kl. 22:51

3.    Du kjenner altså ikke til mer enn lille Norge.

Antall pinevenner har vokst eksplosivt i Asia, Afrika og Sør-Amerika.

Vekkelsen har altså begynt.

Den viktigste måten å vite hva som vil skje kan forstås med følgende lignelse:
“Solen gikk opp i går, i forgårs, før det… Da går den nok opp også i morgen.”

Vekkelsen gar fram i Asia, Afrika og Sør-Amerika. Da vil den sikkert nå oss også. Uansett gleder jeg meg over at den når andre.

Sør-Korea er mer kristent enn Norge og har enorme pinsemenigheter. Ja, også store babtistmenigheter og annet.

Er det ikke flott at vekkelsen går frem?

Kommentar #26417, skrevet av Arild Holta | 18. juli 2007 kl. 23:01

4.    Leste på internett at” Barratt” uttalte en gang at pinsevennene hele tiden hadde måtte kjempe mot svermeriet.”

Kommentar #26419, skrevet av anonym | 18. juli 2007 kl. 23:02

5.    Barratt hadde nok rett, han!

Kommentar #26420, skrevet av Arild Holta | 18. juli 2007 kl. 23:03

6.    Det som skjer i den 3 verden er jo flott, og det må vi hjelpe både økonomisk og ellers så godt vi kan. Men jeg tror ikke at det er noe som smitter, men vi får håpe å se.

Kommentar #26421, skrevet av anonym | 18. juli 2007 kl. 23:04

7.    Dette er det største sprøyte jeg har lest. Selvfølgelig er det pinsevenner som har tatt del i dette.

Men de første som fikk del i den karismatiske “fornyelse” var ikke pinsevenner, men Katolikkere og Lutheranere!

At pinsevenner og andre venner har hengt seg på, forandrer ikke på at det er ingen “vekkelsebevegelse” som har frembrakt så mye vranglære og lite bibelsk substans som den karismatisiske “fornyelsen”!

Kommentar #26436, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 5:49

8.    Jesus sa at på fruktene skal treet kjennes i bergpreken.

La meg ta et eksempel.

Ulf Ekman var super ekstrem for 20 år siden, og mange bet på. Nå har han gått tilbake på det meste og samarbeider med alle og alt, Katolikker, Lutheranere og “Pinsevenner”.

Men han er egentlig mer ekstrem enn noen gang. Paulus nevnte noe om en lysets Engel, ja, akuratt det er det!

Kommentar #26442, skrevet av jan | 19. juli 2007 kl. 9:20

9.    Selvfølgelig så har det og det kommer sikker til å skje posetive ting innforbi de karismatiske forgreininger.

Hadde det ikke vært noe posetivt så hadde ingen trodd på forførelsen. Det var ingen som gjorde så mye “godt” som
Hitler. Og det er vel ingen som gjør så mye “godt” som Hamas.

Men gå til LÆREN innforbi det karismatiske, og det er her den store svakheten og forførelsen ligger.

Jan Kåre

Kommentar #26443, skrevet av jan | 19. juli 2007 kl. 9:23

10.Hva er det egentlig de lærer ?

Kommentar #26446, skrevet av anonym | 19. juli 2007 kl. 10:08

11.Jeg er i hovedsak enig med Arild Holta i det han skriver. Pinsebevegelsen startet i Los Angeles i 1906. Redskapet Gud brukte var først og fremst den fargede, enøyde og låghalte predikanten William J. Seymour, sønn av tidligere slaver i sørstatene.

Til Skandinavia kom bevegelsen gjennom T.B. Barratt ved årsskiftet 1906/1907

Det gitt ut et utall bøker om Pinsebevegelsens start og utvikling både internasjonalt og i Skandinavia. Uansett kilder, vil en finne at det er faktisk feil å påstå at utspringet for denne sterke åndelige vekkelsen er katolsk.

Den boka Holta henviser til tror jeg må være: Guds ild över Sverige” - svensk väckelsehistoria efter 1945, skrevet av Fil.Dr.Torbjörn Aronsen

Boken tar også for seg en del av de historiske linjene tilbake til USA.

Björn Arne Rosland

Kommentar #26448, skrevet av Bjørn Arne Rosland | 19. juli 2007 kl. 10:57

12.Anonym skrev:
“Hva er det egentlig de lærer?”

At kristne er ett og at åndens dåp er for alle som er frelst.

Ellers så varierer læren alt etter hvilken bakgrunn de har. Denne læremessige svakheten tok trosbevegelsen et oppgjør med. De poengterte læren. Dette har bl.a ført til at Ulf Ekman skrev boken som vel heter “Dogmer” og som sentrale teologer hos pinsevennene var veldig fornøyde med. (Har ikke lest boken.) Mange i trosbevegelsen hadde relativ sterke reaksjoner på den karismatiske vekkelsen.

- - - - -

Björn Arne Rosland har rett i at boken jeg mente var den han beskrev. Takk.

Kommentar #26454, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 14:12

13.Det er veldig rart at det blir så mye oppstyr for en stor enighet om at…

1. Alle kristne er ett.
2. Gud døper frelste i Den Hellige Ånd.

Om noen går for langt i å inkludere ikke-omvendte i dette (katolikker som ikke tar et oppgjør med sin tro), så kan man ikke avfeie ALT, på grunn av noens svakheter.

Den karismatiske vekkelsen har jo ført til at katolikker har gått ut fra den katolske kirke og over i andre kirkesamfunn. Noen ganger har det blitt startet nye menigheter.

Slikt er også frukt av den karismatiske vekkelse.

Kommentar #26456, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 14:51

14.“Det er veldig rart at det blir så mye oppstyr for en stor enighet om at…”

Egentlig rart, ja. Men så vet vi også at den siste vekkelsens største motstandere er den forrige vekkelsens tilhengere. Det kan historien fortelle oss. På andre siden skal vi være glad for at pinsevennene nå omfavner den karismatiske bevegelsen istedet for å kjempe mot den.

For de sto lenge på sidelinjen…

Kommentar #26463, skrevet av LeGu | 19. juli 2007 kl. 17:38

15.Til Anonym

Hva lærer de i de karismatiske kretser?

Den største “feilen” der i forholdt til pinsevekkelsen, Lutherske, Baptist og andre evangeliske menigheter, er at i de karismatiske menigheter settes menneske i sentrum, og ikke Kristus. Det ser en ikke minst her på bloggen at de som er åpen for det karismatiske mangler enhver form for ydmykhet og tålsomhet. Med andre ord, de har ikke et personlig forhold til Kristus.

Kommentar #26475, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 18:42

16.Hva som er ubibelsk i forkynnelse og lære vil ta flere bøker å skrive. En forandrer på læren og forkynnelsen litt her og der for det skal passe inn hos de fleste (Jesaja 5).

Kommentar #26477, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 18:44

17.“Hva som er ubibelsk i forkynnelse og lære vil ta flere bøker å skrive.”

Tøys og tull. Paulus klarte det ved å skrive noen få brev…

Kommentar #26480, skrevet av LeGu | 19. juli 2007 kl. 18:51

18.Jeg skrev hvilken lære som knyttet den karismatiske vekkelsen sammen:

Sitat:
“Det er veldig rart at det blir så mye oppstyr for en stor enighet om at…

1. Alle kristne er ett.
2. Gud døper frelste i Den Hellige Ånd.”

Evangelist skrev (sit:):
“Det ser en ikke minst her på bloggen at de som er åpen for det karismatiske mangler enhver form for ydmykhet og tålsomhet. Med andre ord, de har ikke et personlig forhold til Kristus.”

Det treffer jo de fleste her på bloggen. Inkludert meg. For å si det på en annen måte:
Jan Kåre eksluderer seg fra oss som tror at

1. Alle kristne er ett.
2. Gud døper frelste i Den Hellige Ånd.

Likevel ser jeg på Jan Kåre som en bror i Herren - en bror som står meg nær teologisk - og ønsker han Guds rike velsignelse.

Kommentar #26483, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 19:09

19.Til anonym

Den karismatiske “fornyelse” begynnte med et Vatikan konsil som sa at vi ikke skal motarbeide de som tror på DHÅ, noe de hadde gjort i godt 50 år. Vi skal “samarbeide” med dem.

De første som da åpnet seg opp for dett av protestanter eller evangelisk troende var noen Lutheranere i Amerika. Så spredde det seg videre.

Vi ser at at “alle” karismatikere vender tilbake til den Katolske Kirka slik som Ulf Ekman, Aril Edvardsen og mange andre.

Oase og mange andre som skal ha opplevd DHÅ sitter fremdelse fast i de “gamle” ubibelske læresetningene, det viser vel bare at de ikke har opplevd DHÅ i den utstekning som Guds ord taler om det!

I trosbevegelsen er det en på “toppen” resten andre er undersåttere!

Kommentar #26486, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 19:22

20.“Vi ser at at “alle” karismatikere vender tilbake til den Katolske Kirka slik som Ulf Ekman, Aril Edvardsen og mange andre..”

Ennå en løgn fra Jan Kåre…

Kommentar #26489, skrevet av LeGu | 19. juli 2007 kl. 19:27

21.Til Anonym

Jeg har lakt ut mange linker som omhandler den karismatiske “fornyelse”, du får se på dem.

Når det gjelder andre pinsemenigheter, så er det mest i den vestlige verden at er besmittet av denne forførelsen, i andre land, går det selvfølgelig ikke ann å forkynne at hvis du tror på Gud så kan og skal en bli styrtrik. Hvis en ikke blir det, så er en vantro i følge Hagin, Copeland, Åleskjær og andre karismatikere.

Med andre ord, den karismatiske “fornyelse” står så langt i fra Evangeliske trosammfunn som det går ann å komme.

Det er kun et stort frafall inforbi de evangeliske menigheter som kan og har åpnet opp for den “karismatiske” fornyelsen.

Håper dette har vært oppklarende anonym, hvis ikke så får du ta kontakt på mail!

Jan Kåre

Kommentar #26490, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 19:30

22.Til anonym

Når det gjelder overfor den Katolske Kirka, så er de helt åpen for dette og samarbeider med slike uten å advare imot dette, hvis de advarer mot noen, så er det mot dem som forkynner Ordet!

Kommentar #26492, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 19:32

23.Til Anonym

Jeg kan si med et par ord hva som er den store kardinalforførelsen innforbi den karismatiske “fornyelse”.

Det er menneske i sentrum og ikke Kristus. Det går igjen og igjen. Derfor, vend deg bort i fra slike og søk Herren og søk samfunn med evangelisk troende mennesker!

1.Joh. 4.1-2 :” Mine kjære! Tro ikke enhver ånd, men prøv åndene om de er av Gud! For mange falske profeter er gått ut i verden. På dette skal dere kjenne Guds ånd: hver ånd som bekjenner at Jesus er Kristus, kommet i kjød, er av Gud”.

Jeg har prøvd den karismatiske “fornyelsen” på Guds ord og hva Ånden vitner i min ånd.

Men det er de som ikke vil høre uansett hva enn kommer med, men det er mangel på ydmykhet som gjør at en blir ført vill!

Jan Kåre

Kommentar #26494, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 19:45

24.Evangelist skrev:
“går det selvfølgelig ikke ann å forkynne at hvis du tror på Gud så kan og skal en bli styrtrik. Hvis en ikke blir det, så er en vantro”

Om du har tro for, sier de, så vil du oppleve at Gud velsigner materielt.

Det er ikke snakk om tro på Gud generelt.

Jeg har ikke hatt særlig tro på materiell velsignelse, og jeg er da heller ikke veldig rik. Skal jeg da bli blodig fornærmet på de som har mer tiltro til at Gud vil velsigne dem økonomisk?

Nei, hvorfor det?

Disse påstått pengekjære “karismatikerne” og “trosfrelste” er utrolige til å gi. Kona til Copeland gav til og med gifteringen sin! :-)

Kommentar #26495, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 19:46

25.Til Bjørn A Rossland

Du skriver: Det gitt ut et utall bøker om Pinsebevegelsens start og utvikling både internasjonalt og i Skandinavia. Uansett kilder, vil en finne at det er faktisk feil å påstå at utspringet for denne sterke åndelige vekkelsen er katolsk.

Pinsevekkelsen var og er i fra Gud, den som startet i begynnelsen på 1900-tallet.

Men den karismatiske “fornyelsen” var en sjarmoffansiv i fra Satan, som en lysets engel, slik er det nok riktig å beskrive det i korte trekk.

La meg ta et eksempel på det. Har du vært på bønnemøter innforbi evangeliske menigheter, så kjenner en en herlig bønneånd.

Innforbi karismatiske “menigheter” og bevegelser så kjenner enn at de er helt fremmed for nådens og bønnens ånd. Der er det krikstunger, skriking, befaling, sang og allt annet en god gammel bønnenånd.

Jeg kunne tatt med uttallige eksempler til, både læremessige og erfaringsmesige opplevelser. Men får slutte her!

Jan Kåre

Kommentar #26497, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 19:54

26.Evangelist skrev:
“kardinalforførelsen innforbi den karismatiske “fornyelse”.

Det er menneske i sentrum og ikke Kristus. Det går igjen og igjen.”

Det var dette som var begrunnelsen, når Ulf Ekman advarte mot humanismen. Du og Ulf Ekman er altså enige her: Gud i sentrum, ikke mennesket.

Det er koselig når kristne står sammen om læren. ;-)

Kommentar #26498, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 19:55

27.Jeg tror ikke det er meningen at vi skal bli “styrtrike” som Jan Kåre kaller det
Men å tro at Herren ikke kan velsigne med penger,det er å begrense Gud
Herren velsigner slik Han finner det best for sine barn

Kommentar #26501, skrevet av Jone | 19. juli 2007 kl. 20:04

28.Evangelist skrev: “Der er det krikstunger, skriking, befaling, sang og allt annet en god gammel bønnenånd.”

Dette gjøres på veldig mange forskjellige måter, alt etter hvilken karismatisk menighet man er i. Dette er ikke noe fellestrekk for karismatikere. Det var da mange karismatikere som ble støtt ov trosbevegelsen. Ulf Ekman nektet da også etter hvert han som gikk lengst i dette, å tale på Livets Ord. Andre igjen tok avstand fra Ulf Ekman for at han gikk så langt som han gikk.

Angående skriking - jeg husker fremdeles noe hysterisk frembringelse av budskap i tunger fra gode gamle frie evangeliske og pinsevenner. Og så husker jeg det også fra karismatikere…

De gamle pinsevennene var noen skikkelige bråkmakere! :-)

Herlig at folk er forskjellige.

Kommentar #26502, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 20:05

29.Til Arild

Som “religiøse” mennesker så er vi enige om mange ting. Jeg er enig med muslimer og andre også om mange ting. Slik som tro på en åndelig realitet, tro på Gud og etiske normer. Men vi er da ikke søsken i troen for det med muslimer? Nei, sann enhet kan vi bare ha på Ordets grunn (Joh.e. 17).

Jan Kåre

Kommentar #26503, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 20:06

30.Evangelist skrev:
“Nei, sann enhet kan vi bare ha på Ordets grunn (Joh.e. 17).”

Det er derfor så mange karismatikere kan kjenne enhet med deg!

Troen på Jesus som Herre og frelse, åndsdåp etc er gode ting å enes om.

Kommentar #26506, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 20:11

31.Jeg hørte at det var pinsevenner som klatret i gardinene i Ånden
Så de var nok ikke så stille som de er i dag.Desverre.Tror noen er redd for å slippe D.H.Å til.Hva kan naboen finne på å si om vi ligger på gulvet.Vi har nok mere menneskefrykt enn Guds frykt

Kommentar #26508, skrevet av Jone | 19. juli 2007 kl. 20:13

32.Til Jone

Pinsevekkelsen har stilnet her i den vestlige verden, men går frem med stormskritt i den 3. verden, Halelujah.

Men aldri bland den karismatiske “fornyelsen” i sammen med pinsevekkelsen, det er 2 forsjellige ting!

At pinsevenner i dag godtar det meste er nok mer av bekvemelighetshensyn, en har gitt opp Herren og godtar alt!

Men det er himmelvidd forsjell på 1. generasjonspinsevenner og som i dag, der det er 3. og 4. generasjonspinsevenner.

Men så har en da slike som meg som er 1. generasjonspinsevenn, vi har samme ånd og forkynnelse som 1. generasjons pinsevennet vet du!

Når jeg har forkynnt, så har folk kommet og sakt at jeg har samme ånd og forkynnelse som Barratt hadde, er ikke det stort?

Kommentar #26511, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 20:21


1.    Til Arild
Takk for gode ord. Men jeg er ikke enig med deg!
Broderhilsen
Jan Kåre
Kommentar #26512, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 20:26
2.    “Evangelist” / Jan Kåre skrev:
“Men aldri bland den karismatiske “fornyelsen” i sammen med pinsevekkelsen, det er 2 forsjellige ting!”
Dette er feil, da dette ikke er to forskjellige ting, men svært mange forskjellige ting.
Det eneste som forener er:
1. Alle kristne er ett.
2. Kristne kan døpes i Den Hellige Ånd.
Dette er hovedsannheter i Bibelen og i pinsebevegelsen.
Den karismatiske vekkelsen er svært mange forskjellige ting. Derfor må man skille ut hva som er fra Gud.
Jan Kåre kaster imidlertid ut barnet med badevannet. Skulle man gjøre tilsvarende med Jan Kåre, så hadde han blitt forkastet som kristen. Han er jo heller ikke teologisk perfekt.
Ja, man kan jo bruke samme oppskrift til å forkaste alle de kristne i hvert kirkesamfunn.
Kommentar #26513, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 20:31
3.    Arild:Takk for oppklaring.Mente nok at det ikke helt stemmer som Jan Kåre legger det frem
Men er vel slik han ser det
Kommentar #26515, skrevet av Jone | 19. juli 2007 kl. 20:34
4.    Til Arild
Jeg har nok blitt advart på fra “høyeste” hold i pinsebevegelsen av de såkalt ledende brødrene, så du har nok helt rett i det. Men så har de mistet Salvelsen også.
Du får gjøre som Ulf Ekman, Aril Edvardsen og mange andre gjør, plei det nære forholde med Katolikkerne, det er der “alle” skal tilbake til, “moderKirken”!
Kommentar #26517, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 20:39
5.    Til Jone
Hvordan kan du tro at det er DHÅ som ville oppføre seg på en slik tullete måte, det tror iallefall ikke jeg.
“Så de var nok ikke så stille som de er i dag.Desverre.Tror noen er redd for å slippe D.H.Å til.Hva kan naboen finne på å si om vi ligger på gulvet.Vi har nok mere menneskefrykt enn Guds frykt”
Kommentar #26521, skrevet av anonym | 19. juli 2007 kl. 20:41
6.    Jeg skal da ikke bli katolikk, jeg som aldri har stått i noe kirkesamfunn og som ser på kirkesamfunsvesendet, med katolikkene i spissen, som avgudsdyrkelse.
De tilber kirkesamfunn, framfor Gud. Tro om det er slik tilbedelse, som har gitt deg så overdrevet sterke reaksjoner på det karismatiske, at du plasserer alt i en bås, i stedet for å prøve alt og holde fast på det gode.
Du prøver litt, og holder fast på det forferdelige i betydningen at du nesten avskyr alt du kan assosiere med respektive.
Jeg er enig med deg i at de grunnleggende bibelske sannheter må holdes frem, og at enhet i ånden skal basseres på grunnleggende bibelske tema.
Hva er disse grunnleggende tingene? Det er de store spørsmålet!
Et annet hviktig spørsmål er:
De som forkaster andre som kristne, på annet grunnlag, vil de oppleve en høst av forkastelse selv?
Kommentar #26525, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 20:50
7.    Anonym skrev:
“Hvordan kan du tro at det er DHÅ som ville oppføre seg på en slik tullete måte, det tror iallefall ikke jeg.”
Jeg tror det er mennesker (ikke DHÅ) som oppfører seg på forskjellige “rare” måter, når de får et sterkt møte med Den Hellige Ånd.
Gud elsker disse menneskene. De religiøse forakter dem.
Kommentar #26526, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 20:52
8.    Til Arild
“Gud elsker disse menneskene. De religiøse forakter dem.”
Hva vet du om det ?
DHÅ kommer ikke på en måte som fører skam over Kristus, det er jo han som han skal opphøye.
Nei kall ikke kjødet for DHÅ.
Det er nemlig det det er.
Kommentar #26529, skrevet av anonym | 19. juli 2007 kl. 20:56
9.    Til Arild
Jeg tror ikke på å pleie kontakter med Katolikkere og la dem tale som de skal gjøre når pinsebevegelsen skal feire at det er 100 år siden pinsevekkelsen, som de har forlatt, kom til Norge og Europa.
Jan Kåre
Kommentar #26530, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 20:57
10.Til Anonym
Vet de hva de gjorde en gang med meg og noen andre på et Kristen Senter møte.
De skrek til oss i tunger og sverget og jaget oss ut i fra møte da vi sa at forkynnelsen til Leif Jakobsen var feil!
Dette var så langt tilbake som i 1985. Så dette er en forførelse som har pågått lenge.
Kommentar #26533, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 21:00
11.Til Evangelist
Helt enig.
Kommentar #26534, skrevet av anonym | 19. juli 2007 kl. 21:02
12.Til Anonym.
I apostlenes gjerninger ble nyfrelste døpt i Den Hellige Ånd.
Nyfrelste er kjødelige. Og Gud elsker dem.
Det er som med mine små barn. Små barn gjør mye rart. Jeg elsker dem likevel.
Kristne reagerer på mange måter overfor DHÅ. En del av reaksjonsformene vil Gud venne de av med. Men mennesker er jo sene til å høre og kommer til himmelen utelukkende av Guds nåde.
Kommentar #26535, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 21:02
13.“Jeg hørte at det var pinsevenner som klatret i gardinene i Ånden”
Det betyr selvsagt ikke at det er sant. Da jeg var liten, var det “husmøter” hver onsdag hjemme hos oss. Det kunne bli ganske høylydt, men ryktene kom ut at de som deltok tilba en huggestabbe etc. Det hele endte opp i herredsstyret…
Slik er det når rykter formes og sprer seg… Men rykter betyr ikke at det er sant.
Kommentar #26536, skrevet av LeGu | 19. juli 2007 kl. 21:02
14.Til Anonym
Jeg får slutte her. Men jeg ser på den karismatiske “fornyelsen” som uforenlig med sann evangeliske kristendom. Prøver de å blande dette sammen, så blir det Babel!
Kommentar #26537, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 21:03
15.Til Evangelist
Ja, la deg ikke lure,er det noe de ikke tåler så er det å bli korrigert.
Da har du nok trødd rett i salaten.
De liker dårlig at noen går de etter i sømmene, tror at det erden beste måten å avsløre de på, nemlig på teologien.
Kommentar #26538, skrevet av anonym | 19. juli 2007 kl. 21:05
16.“Dette var så langt tilbake som i 1985. Så dette er en forførelse som har pågått lenge.”
Det er omtrent like lenge som du har kjempet med nebb og klør imot alt som er av Gud, bare fordi DIN egen private begrensede forståelse av Bibelen ikke alltid stemmer med det andre leser og oppfatter i samme Bibel.
Kommentar #26539, skrevet av LeGu | 19. juli 2007 kl. 21:06
17.Jeg er helt enig i at katolikker ikke skal tale i store stevner. En nyfrelst katolikk, må gjerne vittne om frelsesopplevelsen i små sammenhenger, husmøter og slikt. Så skal vedkommende ledes inn i sammenhenger som ikke står Gud imot.
Kommentar #26540, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 21:06
18.“Vi ser at at “alle” karismatikere vender tilbake til den Katolske Kirka slik som Ulf Ekman, Aril Edvardsen og mange andre.”
Hvordan er det mulig å “vende tilbake til” noe man aldri har vært med i?
Kommentar #26541, skrevet av LeGu | 19. juli 2007 kl. 21:10
19.anonym skrev:
“De liker dårlig at noen går de etter i sømmene, tror at det erden beste måten å avsløre de på, nemlig på teologien.”
I stedet for å bli enige om hva man er uenige i, så kan man jo heller finne hva som er den mest grunnleggende kristne lære, og enes om dette.
Men selvsagt ikke begrenses av andres begrensning.
Hvorfor ikke være litt mer opptatt av hva Bibelen holder som grunnleggende i kristen tro?
Kommentar #26542, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 21:11
20.Til Anonym
Jeg har møtt Adventister, Lutheraner og andre som er uenig med meg, men jeg har aldri møt et slikt forakt for det rene Guds ord som i karismatiske\trosforkynnelse kretser.
Jesus sa i Matteus 11 om at vi skulle lære av ham, han var tålsom og ydmyk av hjerte. Der kan vi alle prøve oss, er vi tålsom og ydmyk av hjerte? Det er kjennetegne på sann åndelig opplevelse med en tre ganger Hellige Gud!
Jan Kåre
Kommentar #26543, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 21:14
21.Til Arild
Jeg er nok opptatt av både forsoningen og den treeninge Gud, men når en hører falsk forkynnelse så er det skvært å si ifra.
Selvfølgelig så må en da kjenne sin Bibel slik at en kan si imot, det står der jo om i Bibelen at vi skal gjøre det.
Luk 21:15
15 For Jeg skal gi dere tale og visdom som ingen av motstanderne deres skal være i stand til å motsi eller stå imot.
Kommentar #26544, skrevet av anonym | 19. juli 2007 kl. 21:17
22.Til Leif
Les 1. Joh 2.19:” De var utgått i fra oss, men de var ikke av oss”.
Kan det sies bedre? Egentlig så har de aldri opplevd det de gir seg ut fra å være, derfor kommer de “hjem” til sitt åndelige opphav når de har med Katolikere å gjøre.
Kommentar #26545, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 21:19
23.Til Arild
Skulle en følge ditt prinsipp så ville både muslimer og hinduer og folk fra andre religioner bli omfavnet, det kan jo ikke være rett ?
De har alle ting i seg som vi alle er enige i.
Kommentar #26546, skrevet av anonym | 19. juli 2007 kl. 21:20
24.Våre handlinger taler mer enn 1000 ord.
Når en samarbeider med Katolikkere som tror på frelse i Kirka og sakramenter, da har en vist hva en står for.
Jeg tror ikke på det som foregår innforbi mange kristne sammenhenger, det stemmer ikke med Guds ord.
Jan Kåre
Kommentar #26547, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 21:22
25.Hva gjorde menigheten i Berøa, de gikk hjem og søkte Herren i enerom og studerte og gikk igjennom det som hadde blitt forkynt for å se om det stemte med Guds ord. Gjør vi det og hører på råd i fra andre også, så er jeg sikker at Herren vil lede oss!
Jeg vet når jeg kjenner fred og ikke fred, det er herlig å leve slik, da slipper enn å frykte og være redd, men kjenne glede og fred!
Jan Kåre
Kommentar #26548, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 21:27
26.Til Evangelist
AMEN !!!!
Kommentar #26549, skrevet av anonym | 19. juli 2007 kl. 21:30
27.Til Anonym
Amen og Hallelujah til det du også skriver!
Jan Kåre
Kommentar #26550, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 21:34
28.Til Leif
Jeg kjemper ikke i mot noe eller noen i bunn og grunn.
De rettferdige skal bli ved å gjøre rettferdighet og de uretferdige skal bli ved å gjøre urett, så du har nok felt din egen dom hvis du ikke omvender deg før det er for sent!
Jan Kåre
Kommentar #26551, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 21:37
29.anonym skrev til meg.
“Luk 21:15
15 For Jeg skal gi dere tale og visdom som ingen av motstanderne deres skal være i stand til å motsi eller stå imot.”
Ser gjerne mer av dette hos de som forkaster andre kristne, som tror på forsoningen, og Jesus som Herre, åndens dåp etc.
Korriger gjerne menneskers unoter, men forkast ikke mengder med mennesker som tenker litt anderledes om ting som Bibelen ikke betoner som grunnleggende.
Videre skrev du:
“Skulle en følge ditt prinsipp så ville både muslimer og hinduer og folk fra andre religioner bli omfavnet, det kan jo ikke være rett ?”
Jeg har aldri sagt at man skal inkludere alle som er enige i noe. Kun de som er enige i grunnleggende bibelske sannheter.
Hvorfor må noen til stadighet tillegge andre meninger de ikke har? Skyldes det at de gir seg til Sannhetens Ånd, eller er det kjødet som sutrer? :-)
Jesus kom med nåde og SANNHET.
Kommentar #26552, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 21:48
30.LeGu:Nei rykter er slettes ikke sannhet.Men vet at Pastoren i menigheten her og snakket om at man var mere åpen for D.H.Å og frier til ikke å tenke på hva mennesker mener
Kommentar #26553, skrevet av Jone | 19. juli 2007 kl. 21:51
31.Har jeg forstått det rett så tror Leif på forsoningen, Jesus som Herre, Åndens ledelse, Åndens dåp, Bibelen som Guds ord etc.
Skal han vende seg om til å fordømme andre kristne slik som Jan Kåre?
Jeg tror det mange nok som hakker på andre kristne.
Skal man ekskludere andre som kaller seg kristne, som kristne, så må det være basert på en del av de grunnleggende sannhetene i Guds ord.
Eks:
Fornekter de skapelsen, Jesu som født av en jomfru gjennom et mirakel, forsoningen, Jesus som Herre etc - da kan man skille mellom kristen og ikke-kristen.
Å skille på bakgrunn av at man tillegger mennesker det ene eller andre, er ikke bibelsk.
Kommentar #26554, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 21:58
32.Til Arild
Slik jeg ser det, så var det Leif Jakobsen og Leif G som fodømmer, jeg har Kun formidlet Guds ord. At enkelte reagerer slikt sterkt på Guds ord kommer nok av at de er fremmed for Herren og hans nåde og kjærlighet?
Jan Kåre
Kommentar #26555, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 22:03
33.Jan Kåre:Ikke skjønner jeg at du ikke selv ser at det du gjør er å fordømme
Leif har da ikke fordømt noen han da
Kommentar #26556, skrevet av Jone | 19. juli 2007 kl. 22:08
34.Jeg vet ikke om det er noen her som KUN har formidlet Guds ord. Vi har alle våre unoter som vår Herre plukker av oss.
Jeg håper du forstår at du ikke er Den Ene uten denne mangelen.
Kommentar #26558, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 22:23
35.Siste kommentar fra meg var ikke til Jone.
Kommentar #26559, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 22:24
36.Til Jone
Hvis du ikke ser det at Leif G har gjort det gang etter gang, da vet jeg ikke hva jeg skal skrive tilbake!
For meg så vil jeg kalt han Leif Jannes og Jambres (2.Tim.3.8).
Jan Kåre
Kommentar #26560, skrevet av Evangelist | 19. juli 2007 kl. 22:26
37.NÅ ER DET NOK!!!!
Kommentar #26561, skrevet av olec | 19. juli 2007 kl. 22:30
38.Angriper man andre kristne, og er alt annet enn perfekt i liv og lære selv, så stiller man seg til for hogg - om man kan kalle det det.
Å hevde du skal slutte å skrive på Kristenblogg, at du skal slutte og svare Leif, for så og bare ignorere egne løfter etter få minutter, viser ikke en som kan styre sitt sinn eller munn.
Det er i grunnen trist at vi må bruke tid på all din kritikk av andre kristne. Vi skulle sluppet å kaste bort tid på å vise at kritiskhet, selvhevdelse, manglende selvkontroll og løftebrudd er ikke-kristen oppførsel.
Det betyr ikke at du ikke er en kristen bror. Men du er et feilende menneske som de du kritiserer. Ikke har du hatt rett i alt du har hevdet teologisk heller. Jeg husker jo et innlegg om evangelist, hyrde og lærer. Har du beklaget at du tilla Gud meninger han ikke hadde?
Jeg synes du skal ta enheten Jesus skrev om på alvor og ha enhet med alle dem som tror på de grunnleggende kristne sannheter. Det være om de kaller seg karismatikere eller julevenner.
Den ekskluderingen av troende - som tror på grunnleggende bibelske sannheter - hører ikke hjemme blant kristne.
Det er ikke kristen oppførsel.
Du, jeg, Ekman og andre er åndelige brødre selv om du vil kikke noen ut av familien på bakgrunn av påståtte feil du overdriver hos dem.
Jeg har 10 barn, og er vant med at storesøsken korrigerer, de yngre. Kan du ikke være en åndelig storebror og korrigere, i stedet for å være en opprører som forsøker å kaste de andre barna ut av familien?
Kommentar #26562, skrevet av Arild Holta | 19. juli 2007 kl. 22:44
39.“Slik jeg ser det, så var det Leif Jakobsen og Leif G som fodømmer, jeg har Kun formidlet Guds ord”
Hva er det du tillater deg å si? KUN FORMIDLET GUDS ORD??? Du har jo ikke gjort stort annet enn å rakke ned på et utall av forkynnere ad nauseum.
Kommentar #26564, skrevet av LeGu | 19. juli 2007 kl. 23:05
40.Til Leif
Du har rakket ned på meg uttallige ganger, og jeg har holdt meg til Ordet.
Men de forkynnere du har nevnt, har hverken holdt seg til Ordet, og langt mindre levd etter Ordet. Du har tom forsvart Hanvold som er sueperdiskvalifisert for å inneha en tjeneste som Pastor.
Det forteller om ditt åndelige ståsted, det er akuratt som Jannes og Jambres (2.Tim.3.8) Amen.
Jan Kåre
Kommentar #26571, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 2:27
41.Midt opp i all kranglinga: er det noen som kan gi meg en definisjon på trosbevegelsen? Trodde at alle som har tatt imot Jesus Kristus som frelser, tror og er i bevegelse!
Kommentar #26582, skrevet av Liss | 20. juli 2007 kl. 3:16
42.9 Men de skal ikke ha mer framgang, for deres dårskap skal bli åpenbar for alle, slik det også gikk med de to jeg nevnte.
Har Leif mistet framgangen? Er han blant dem som fornekter Guds kraft? Eller bommet du igjen?
2Tim 3:1-9
1 Men dette skal du vite, at i de siste dager skal det komme vanskelige tider.
2 For menneskene skal da være egenkjærlige, pengekjære, skrytende, overmodige, spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige, uten aktelse for det hellige,
3 uten naturlig kjærlighet, uforsonlige, baktalende, umåtelige, voldsomme, uten kjærlighet til det gode,
4 svikefulle, oppfarende, oppblåste, slike som elsker sine lyster høyere enn Gud.
5 De har skinn av gudsfrykt, men fornekter dens kraft. Slike skal du vende deg fra.
6 Til dem hører også de som sniker seg inn i husene og fanger kvinnfolk som er nedtynget av synder og drives av mange slags lyster,
7 som alltid vil lære, men aldri kan komme til sannhets erkjennelse.
8 Som Jannes og Jambres stod Moses imot, slik står også disse sannheten imot. De er fordervet i sitt sinn og holder ikke mål i troen.
9 Men de skal ikke ha mer framgang, for deres dårskap skal bli åpenbar for alle, slik det også gikk med de to jeg nevnte.
Kommentar #26583, skrevet av Arild Holta | 20. juli 2007 kl. 3:29
43.Dette har vært en lang og tildels “meningsløs” diskusjon. Håper som flere andre at vi nå går over til noe mer konstruktivt.
Bare et lite ord til slutt om pinsevekkelse og karismatikere. Historisk startet “pinsevekkelsen” og den karismatiske vekkelsen på pinsedagen slik den beskrives i Ap.kap.2.
Gjennom hele historien siden har det vært grupper og enkeltpersoner som har levd videre i samme ånd og liv som i aposteltiden.
Karismatikk er ikke noe annet enn at den som er født på ny, også tar i mot og fungerer i Den Hellige Ånds kraft og liv. Forutsetningen er altså den nye fødsels under. Og alle som har opplevd det, er Guds barn.
Meningen med Åndens gave er at vi skal vokse og utvikles til å ligne og avspeile Jesu liv og herlighet i denne verden.
Ånden skal altså - om alt er normalt - bidra til en positiv forandringsprosess i våre liv.
Når begrepet karismatikere i denne debatten er fremstilt som en ensartet gruppe, blir det å skyte langt over målet. Karismatikere finnes i dag i de fleste kristne kirkesamfunn og står også på en noe forskjellige teologisk plattform.
Det er nok - om vi ikke liker det - slik at vi under vårt jordliv, tross alt bare forstår stykkevis…..!
Det som er felles for karismatikere er erkjennelsen av behovet for, og opplevelsen av Den Hellige Ånd. (Åndsdåp/åndsfylde). Men det er meningen at dette også skal føre til en klarere teologisk forståelse!
Og hvorfor gjør det ikke alltid det? Jo fordi den som har fått del i Åndens gave ikke alltid er åpen for eller vil bøye seg for Guds Ord!
PS. Jan Kåre!
Du har ved flere tilfeller forsøkt å skrive mitt navn riktig uten å ha lykkes. Det gjør ingenting, men her får du det iallefall slik det skal være,
Med hilsen
Bjørn Arne Rosland
Kommentar #26640, skrevet av Bjørn Arne Rosland | 20. juli 2007 kl. 13:34
44.“…er det noen som kan gi meg en definisjon på trosbevegelsen? Trodde at alle som har tatt imot Jesus Kristus som frelser, tror og er i bevegelse!”
Du har selvsagt helt rett i dette. Men det er nå engang slik at i dagligtale er det ikke hva ord EGENTLIG betyr som vi bryr oss om, men hva vi gjennom et slags konsensus oppfatter ordene å mene.
Ta f.eks. uttrykket “tiden flyr”. Vel, ikke stort andre skapninger enn fugler kan fly, og iallefall ikke tiden. Men vi vet alle hva uttrykket betyr… “Idiomer” kalles det visst hvis man skal imponere andre.
Kommentar #26641, skrevet av LeGu | 20. juli 2007 kl. 13:46
45.Liss skrev: “noen som kan gi meg en definisjon på trosbevegelsen”
Det er ingen klar definisjon. Man opplevde at Den Hellige Ånd betonte dette med tro. Derfor betonte man det.
Læren var i hovedsak en blanding av måten pinsevennene Kenneth Haging og Yonngi Cho utla Ordet på. Sistnevnte sin menighetstenkning hadde stor påvirkning. Ellers var Kenneth Hagen gjerne teolog nr 1 i disse kretser.
Kommentar #26644, skrevet av Arild Holta | 20. juli 2007 kl. 14:38
46.Liss!
Den beste definisjonen på hva skandinavisk trosbevegelse er (tror) får du ved å lese Ulf Ekmans bok: “Doktriner”.
Den får du i en kristen bokhandel.
Bjørn Arne Rosland
Kommentar #26646, skrevet av Bjørn Arne Rosland | 20. juli 2007 kl. 15:05
47.Konklusjon
Jeg har lest de siste nye kommentarene og de har ikke kastet lys over noe!
Hva er løsningen?
Når jeg vokste opp så fikk jeg høre om og om igjen, bare de kristne kunne godta hverandre.
I dag så godtar de kristne alt med alle, hva er de ikke godtar?
Har det blitt den kjempevekkelsen som mange er blitt lovd? Nei, nei, nei!
Hva er grunnen?
En av grunnen tror jeg at Satan har kommet som en Lysets engel og tatt “innersvingen” på de kristne!
Kommentar #26648, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 15:56
48.Nå kommer overhode for den Katolske Kirka til Norge, og det forundrer meg ikke om at selv de protestantiske Kirkene og menighetene kommer til å stille opp hvis de blir innvitert.
Her kommer det: Kanskje kommer paven
Olavsfestdagene håper på pavebesøk.
Festivalsjef for Olavsfestdagene, Per Kvistad Uddu, har lenge drømt om et pavebesøk til Trondheimsfestivalen. Nå håper han at drømmen kan bli realitet et av de nærmeste årene.
– Olavsfestdagenes økumeniske profil passer godt sammen med et pavebesøk, mener festivalsjefen.
Nidaros-Stiklestad på kartet
– Et slikt besøk ville ikke bare styrket Olavsfestdagene, men vært stort for hele regionen, sier Uddu til adressa.no.
Uddu har alt hatt samtaler med biskop i den katolske kirke i Trondheim, Georg Müller, om saken.
Müller synes også det er en god idé å invitere paven, men tviler på at den er så lett å gjennomføre i praksis. Han tror det er urealistisk å få til dette allerede i 2008 eller 2009.
– Pavebesøk er en stor affære. Både den norske kirke og regjeringen må stille seg bak et slikt ønske, sier han til adressa.no.
Politisk
– Man må ta opp saken i forskjellige fora, samt forsikre seg om at paven virkelig vil svare ja før man overrekker invitasjonen, forklarer han.
Kommentar #26649, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 16:04
49.For meg så er frafallet så stort innforbi de kristne menigheter, at til slutt vil de frafalne kirker og menigheter vende tilbake til det de gjorde før. De vil prøve, ønske og gjøre alt for å fjerne de sanne evangeliske kristne!
Det er det som igjen vil føre til full tilbedelse av Antikrist!
For at det kan gå an, er at det som holder igjen blir fjernet, levende kristne som har himmelen i hjerte!
Jan Kåre
Kommentar #26650, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 16:09
50.Det er underlig å lese kommentareren her, her blir forførelsen forsvart, godtatt og anerkjent.
Men det som er fundamentert på Guds ord blir neglisjert!
Det er bare for meg en stadfestelse at endetiden er over oss og de kristne er de siste til å kjenne det!
Det er som Jeremia skriver; at høsten er kommet, men mitt folk er ikke frelst!
Jan Kåre
Kommentar #26652, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 16:17
51.Evangelist skrev:
“Når jeg vokste opp så fikk jeg høre om og om igjen, bare de kristne kunne godta hverandre.”
Joh 17:20f
20 Jeg ber ikke bare for disse, men også for dem som ved deres ord kommer til tro på meg,
21 at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg – at også de må være ett i oss, for at verden skal tro at du har utsendt meg.
Evangelist skrev:
“I dag så godtar de kristne alt med alle, hva er de ikke godtar?
Har det blitt den kjempevekkelsen som mange er blitt lovd? Nei, nei, nei!”
Vi er da mange som ikke gjør det. Ikke minst i Trosbevegelsen er det mange som reagerer på dette.
Evangelist skrev:
“Hva er grunnen?
En av grunnen tror jeg at Satan har kommet som en Lysets engel og tatt “innersvingen” på de kristne!”
Vekkelse fordrer forkynnelse til ufrelste. Dette forsømmer de tradisjonelle kirkesamfunn, karismatikere og trosbevegelsen.
Du har enda til gode å vise, på bibelsk grunn, at den karismatiske vekkelse er fra Djevelen.
Gal 5:19-22
19 Kjødets gjerninger er åpenbare. Det er slikt som utukt, urenhet, skamløshet,
20 avgudsdyrkelse, trolldom, fiendskap, trette, avindsyke, sinne, ærgjerrighet, splittelse, partier,
21 misunnelse, mord, drukkenskap, svirelag og annet slikt. Om dette sier jeg dere på forhånd, som jeg også før har sagt dere: De som gjør slikt, skal ikke arve Guds rike.
22 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, mildhet, godhet, trofasthet, saktmodighet, avholdenhet.
Vi som arbeider mot splittelse og partier, henter altså inspirasjonen fra Djevelen? Så langt jeg kan se i disse versene, så er de religiøse reaksjonene mot andre som tror på Bibelen som Guds ord og holder Jesus som Herre, mest kjødelighet.
“…fiendskap, trette, avindsyke, sinne, ærgjerrighet, splittelse, partier,
21 misunnelse,…”
Kommentar #26653, skrevet av Arild Holta | 20. juli 2007 kl. 16:20
52.Evangelist skrev:
“Det er underlig å lese kommentareren her, her blir forførelsen forsvart, godtatt og anerkjent.
Men det som er fundamentert på Guds ord blir neglisjert!”
Her er det forsvart at de som tror på de grunnleggende sannheter i Guds ord, er søsken.
Kan du forkaste ar de som tror på de grunnleggende kristne sannheter, er dine åndelige søsken?
Jeg oppfordret til en korrigerende pekefinger i avslutningen av innledningsartikkelen. Er det å forsvare, godta eller anerkjenne forførelse?
Kommentar #26654, skrevet av Arild Holta | 20. juli 2007 kl. 16:29
53.Til Arild
Bjørn Arne Rosland anbefale en bok av Ulf Ekman han ikke hadde lest. Det er på det grunne nivået de fleste kristne opperer hvis?
Jeg kan ikke forandre på mennesker, selv ikke troende. At de vil følge sin egen vei istedenfor Guds ord, det er historien som gjentar seg. Det samme gjorde Israel også, derfor ble de ført bort i fra sitt eget land flere ganger.
Men Herren har forbarmet seg over dem, på tross av deres frafall og forherda hjerter, det samme må Gud også gjør overfor sin menighet.
På grunn av sitt navns skyld!
Kommentar #26656, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 17:24
54.Til Arild
Se på denne siden, den viser hvilken Djevelsk lære som ligger til bunn i trosforkynnelsen og i den karismatiske “fornyelse”.
http://www.mamut.com/homepages/Norway/2/14/livifrihet/main.htm
Kommentar #26657, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 17:29
55.Ang. Bjørn Arne Rosland.
1. I denne diskusjonen anbefaler han vel ingen bøker?
2. I denne diskusjonen nevner han vel ikke om han har lest/ikke lest noen bøker.
Han hjalp meg imidlertid med navn og forfatter på en bok jeg har lest, men hvor jeg ikke husket navn og forfatter.
Sit:
“Den boka Holta henviser til tror jeg må være: Guds ild över Sverige” - svensk väckelsehistoria efter 1945, skrevet av Fil.Dr.Torbjörn Aronsen
Boken tar også for seg en del av de historiske linjene tilbake til USA.”
Sit. slutt
Boken anbefales.
Det anbefales videre at du er litt mendre “grunn” i beskyldningene dine, og får med deg hva som står.
Kommentar #26658, skrevet av Arild Holta | 20. juli 2007 kl. 17:51
56.Ellers er det på tide du blir mindre “grunn” i beskyldningene mot andre kristne, og heller dokumenterer
1. Hva de mener.
2. Hva Bibelen sier om dette.
Ordgyteri er bortkastet tid.
Kommentar #26659, skrevet av Arild Holta | 20. juli 2007 kl. 17:53
57.Siden “evangelist” anbefalte, vil også jeg anbefale for alle som liker…
1. Se og Hør
2. Lite bibeldokumentasjon
3. Løsaktig forhold til fakta
4. Man bør heller ikke ha et godt grep om logikk.
Men man finner helt sikkert noen sannheter der. Noe av svineriet man beskylder kristne ledere for, har sikkert noen sannheter i seg. Det er jo feilende mennesker. De har også et større “trykk” mot seg enn de aller fleste. Men hva som har sannheter i seg, eller som er sant, det var det gjerne håpløst å forholde seg til. De brukte gjerne ikke en bibelsk måte å bevise på. (To eller tre vitner, ærlig tenkning og slikt.)
Jeg leser ikke Se og Hør. Jeg liker bibeldokumentasjon. Jeg elsker fakta og nyter logikk. Jeg har også stor respekt for feilende mennesker som har gått foran oss.
Av bl.a disse fem årsaker orket jeg ikke lese så mange artikler. Nå skal jeg heller gjøre noe mer nyttig.
Kommentar #26664, skrevet av Arild Holta | 20. juli 2007 kl. 19:12
58.Til Jan Kåre og hans likesinnede!
For det første; Jeg har funnet fram til en bok Arild Holta etterlyste tittelen på - og jeg har anbefalt den som ønsker å få bedre kjennskap til Trosbevegelsen teologiske grunn å lese Ulf Ekmans bok: “Doktriner”. Det er alltid lurt å gå til en bevegelses egne kilder for å ha et trygt fundament for å mene noe om hva de står for; enten negativt eller positivt.
For meg er Bibelen bok nummer 1 og det er daglig studium i den som danner grunnlaget for mitt åndelig syn og min forkynnelse. Men det forhindrer ikke at jeg også har stor nytte av å lese kristen litteratur som ut fra flere synsvinkler kan gi et mest mulig objektivt bilde av hva enkeltpersoner og bevegelser/menigheter står for.
Jeg synes flere innlegg her på kristenbloggen.no bærer preg av løse påstander og forenklede slutninger,- selv om jeg et stykke på vei kan se at det er noe i deres utsagn.
Men glem ikke at “hovmod står forfall”. Bombastiske uttalelser og fordømmelser er ofte et uttrykk for manglende innsikt og modenhet.
Når det er sagt mener jeg, som en del andre her, at en skal være tydelig i forhold til synd og vranglære når dette er ettertrykkelig dokumentert,
helst fra flere kilder.
Bjørn Arne Rosland
Kommentar #26666, skrevet av Bjørn Arne Rosland | 20. juli 2007 kl. 20:03
59.“Jeg elsker fakta og nyter logikk.”
Til syvende og sist tror jeg det er slike mennesker som blir svært trygge i sin tro.
Kommentar #26667, skrevet av LeGu | 20. juli 2007 kl. 20:09
60.SE! Hvor de elsker hverandre!!
Kommentar #26670, skrevet av olec | 20. juli 2007 kl. 20:41
61.Til Bjørn Arve
Jeg er helt enig med deg at i det store og hele at bombastiske synspunkter er mange ganger tegn på umodenhet.
Men ikke her!
Jeg mener helt bestemt at det må advares på det sterkeste mot mye innforbi det karismatiske.
Det er mange svakheter her. Noe av det aller farligste er at i de kretsene spiller de på følelser, følelser og atter følelser! Det er ikke lære som er viktig. Og når de innforbi de karismatiske kretser har læreavvik, så er det nesten en umulighet å påpeke dette. For meg så passer det ordet du siterer meget godt:” Hovmod står for fall!”.
Jan Kåre
Kommentar #26674, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 22:02
62.Til Arild
Her har du enda en side siden du skal ha fakta:
http://home.c2i.net/DeGamleStier/artikler/jdslaeren.html
Nå må det vel være nok?
Jan Kåre
Kommentar #26676, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 22:11
63.Jeg har ihvertfall tro på at den vekkelsen med Luther, med Baptistene, med metodistene, med pisevekkelsen var fra Gud!
Men jeg tror ikke at den Katolske Kirka, Jehovas Vitner, Mormonernerne og den karismatiske “fornyelse” var Gud Den Hellige Ånd som sto bak!
Jan Kåre
Kommentar #26677, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 22:16
64.Jeg skrev: med pisevekkelsen var fra Gud!
Jeg mente selvfølgelig pinsevekkelsen! Og jeg kunne tatt med frie venner, Maranata og mange, mange andre!
Kommentar #26678, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 22:19
65.Jan Kåre!
Takk for din kommentar. Mye fornuftig!
Læren er viktig! Rett lære er grunnlaget for å kunne leve rett.
Men du er etter min mening for kategorisk! Jeg som pinsevenn, har selv ved flere annledning møtt virkelig åndsfylte kristne fra mange forskjellige kirkesamfunn.
Iblant må vi gi våre kristne venner som er vokst opp i en helt annen tradisjon enn oss, litt tid til å se saker og ting.
La oss heller forsøke å påvirke enn fordømme! Da er det håp både for dem og oss.
La oss i alt dette heller ikke glemme at det er stor forskjell på et kirkesamfunn og enkeltpersoner. Det finnes mange fine troende brødre og søstre i “kristne” systemer som trenger tid for å gå videre med Herren - ut fra religiøse systemer som binder - til et liv i Åndelig frihet på Ordets grunn.
Dette er siste hilsen fra meg foreløpig. Jeg reiser på ferie i morgen tidlig. Lykke til alle!
Jan Kåre! Det er fjerde gangen du bommer på navnet. Det riktige er;
Bjørn Arne Rosland
Kommentar #26679, skrevet av Bjørn Arne Rosland | 20. juli 2007 kl. 22:22
66.Siden alle skal ha fakta, her er fakta:
Jeg mener det er direkte fra Satan, da som en lysets engel, at Jan Hanvold har fått til å starte en TV-kanal og menighet når han er skilt og gift ørten ganger som forkynner, dette viser standarden innforbi den karismatiske “fornyelsen”.
Og ingen evangeliske kristne advarer i mot dette, det viser at Satan har tatt “innersvingen” på de kristne i Norge!
Jan Kåre
Kommentar #26680, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 22:26
67.Til Bjørn Arne Rosland
Jeg er enig med deg!
Men hvorfor skviser pinsevenner ut sine egne og vil ha så mange andre på talerstolen rundt omkring?
Jan Kåre
Kommentar #26681, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 22:39
68.Det står at vi skal bevare læren, vi skal binde den rundt halsen og også gi akt på læren!
Vi kan ikke forandre på Guds ord vel? Nei, gjengifte blant forkynnere er en millino ganger værre enn homoseksualitet blant ufrelste!
Hvorfor tar ikke menigheter og kristne blader opp dette? Kan det værre at Guds ord ikke er en så nøie med lengre?
Jan Kåre
Kommentar #26682, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 22:46
69.“Jeg mener” er ikke fakta, Jan Kåre.
Du må gjerne dokumentere påstandene som du stadig kommer med.
Du har ikke klart å dokumentere at predikanter som har giftet seg på nytt, aldri skal inn i tjeneste igjen.
Men jeg har jo fått et bilde av dine “hellige” bibeltolkninger.
Skal man hindre noen, så er det “hindreren” som skal bevise.
Prat og prat i mente er ikke dokumentasjon.
I kristne menigheter skulle man undervist mer om hvordan sannheteten fungerer. Alle vet at det er sant (sannheten) at to pluss to er fire. Men ofte er dette med ærlig (sannheten i betydning sannferdig) tenkning ikke like enkelt, og da kunne man hatt et undervisningsopplegg for dette.
Jesus kom med sannheten, og da kunne man prioritert alt som har med sannhet mer.
Hva er fakta?
Hva er logikk?
Hva er ærlighet?
Hvordan tenke ærlig?
Hvordan konkludere eller trekke rett slutninger?
Hva er bevis? Hva er logiske bevis? Hva er bevis i rettsvesenet?
Hva er virkligheten?
Hva er åpenbarelse?
Hvordan skille kulturelle normer fra varige normer?
Det kunne vert svært nyttig og avslørende for både det ene og andre, både hos kristne og hos maktinstansene.
Det hadde fortalt oss mye om hvor lite vi vet og hvor “grunne” vi er. Det hadde også avslørt makten på dette området.
“Hva er sannhet”, ble Jesus spurt om når han skulle ofres. “Hva er sannhet”, virker være like fjernt i vår kultur.
Kommentar #26683, skrevet av Arild Holta | 20. juli 2007 kl. 22:54
70.Til Arild
Jeg la ut en tale her på blogggen der jeg tok opp dette emnet, har du hørt den?
Og har du sett på de innternettsidene jeg ga deg?
Jan Kåre
Kommentar #26684, skrevet av Evangelist | 20. juli 2007 kl. 22:57
71.Her tror jeg at jeg må være enig med olec
Se hvor de elsker hverandre
Kommentar #26687, skrevet av Jone | 21. juli 2007 kl. 0:00
72.Evangelist skrev:
“Jeg la ut en tale her på blogggen der jeg tok opp dette emnet, har du hørt den?”
Nei. Til det er du for lemfeldig med fakta og for stygg mot andre kristne som forsøker gå med Gud.
Evangelist skrev videre:
“Og har du sett på de innternettsidene jeg ga deg?”
Hmm. Du følger ikke med i debatten du deltar i. Da er debatt meningsløst. Jeg kan imidlertid, for lesernes skyld, kommentere en del av dine innlegg.
Kommentar #26691, skrevet av Arild Holta | 21. juli 2007 kl. 0:51
73.Jan Kåre:Hvilket Bibelvers refererer du til når du sier at forkynnere ikke kan være gjengiftet
Kommentar #26692, skrevet av Jone | 21. juli 2007 kl. 0:58
74.Til Jone
Hør talen min.
Hanvold er en vannhellig som Esau. slik ser jeg det!
Jan Kåre
Kommentar #26700, skrevet av jan | 21. juli 2007 kl. 6:34
75.Som Jannes og Jambres (2.Tim. 3).
Når Den Hellige Ånd gjennom Paulus skulle beskrive endtetiden, så legger vi merke til at fornektelse av under, tegn, tro og det som har med Gud ikke skulle være det store trekke, heller tverimot!
Når vi leser menighetens historie, så var det først og fremst gjennom pinsevekkkelsen at tegn, under og kraftige virkninger ble annerkjent og trodd innforbi Guds menighet, men da gjennom sterk motstand.
Nå, godt 100 år er dette allmen anerkjent.
Men akuratt som Jannes og Jambres etterlignet Moses, så har den karismatiske “fornyelse” etterlignet pinsevekkelsen, men da uten at korset og etterfølgelse blir etterlevd i den utstrekning som det var i begynnelsen av pinsevekkelsen.
Det står om de i bergpreken som skal si Herre, Herre, de har gjort tegn og under og trodd på Gud, men Herren har aldri kjent seg ved dem.
For meg så fremstår den karismatiske “fornyelsen” med Aril Edvardsen, Åge Åleskjær, Ulf Ekman, Jan Hanvold og mange flere som synonyme på dette. At flere av de skal tale under pinsebevegelsen 100 års markering taler nok sitt tydelige om at vi er kommet langt inn i endetiden, rett før Jesus skal hente bruden hjem og Antikrist og den Falske Profet skal stå frem!
Men Herrens sanne vitner ser humbugen og advarer i mot dette, noen vil tro, andre vil ikke forstå og vil få samme dom som de ufrelste, men da enda værre, de har også villedet andre. Jesus sa om slike at det var bedre at de hadde hengt en kvernestein rundt sin hals og druknet seg, meget sterke ord, så sterke ord at jeg ville aldri brukt dem hvis de ikke hadde stått i bibelen!
Kommentar #26705, skrevet av jan | 21. juli 2007 kl. 11:58
76.Til Arild Holta
Siden du serverer usannheter som andre gjør her at jeg ikke følger med, så er det fordi du ikke vil høre på den talen der jeg underviser om dette med gjengifte og skillsmisse, hør den så kan vi ha en videre samtale\diskusjon, hvis du er inntressert?
Jan Kåre
Kommentar #26707, skrevet av jan | 21. juli 2007 kl. 12:01
77.Til Bjørn Arve Rosland
Jeg tror ikke på en middelvei som du taler om på det åndelige område, den vil aldri føre frem. Det er kun en vei som fører frem, og det er korsveien!
Og etterpå det kommer velsignelsen, den riktige velsignelsen!
Jan Kåre
Kommentar #26708, skrevet av jan | 21. juli 2007 kl. 12:04
78.Til Arild og Jone
Ta kontakt igjen når dere har hørt talen min om skillsmisse og gjengifte.
Der tar jeg frem fra Guds ord at det er imot Herrens tilatelige vilje at en som skal være en Herrens tjener ikke kan være gjengift som frelst!
Jan Kåre
Kommentar #26713, skrevet av Evangelist | 21. juli 2007 kl. 14:08
79.Siden du ikke mente jeg dokumenterte det godt nok at Hanvold og likesinnede har diskvalifisert seg selv for å være Hyrde uansett hva han lærer og ikke lærer. Begrunnelsen for det som du etterlyste, så har jeg kun for deg da og alle andre som vil ta seg tid til å høre, lakt ut en tale der jeg ut i fra Guds ord viser at den som er gjengift som frelst har diskvalifisert seg selv for å ha et embete i Guds menighet!
Du finner talen her: Evangelist
#23804
Kommentar #26715, skrevet av Evangelist | 21. juli 2007 kl. 15:24
80.Jan Kåre, “evangelist” skrev (#26707):
Siden du serverer usannheter…, så er det fordi du ikke vil høre på den talen der jeg underviser…”
Jeg snakker sant. Bevisene ligger lenger opp i form av at du spør meg om ting jeg har svart på.
Du bad meg se på en lenke her: #26657
Jeg svarte at jeg hadde lest noen artikler der: #26664
Du spurte om jeg hadde sett bl.a den første lenken du henviste til: #26684
Så svarte jeg at du ikke følger med i debatten, siden jeg allerede hadde svart: #26691
I stedet for å sjekke debatten, så beskylder du meg for å lyve: #26707
Alle kan se dette.
Du tillegger meg også motiv i #26707: Nemlig at jeg ikke vil høre en tale av deg om gjengifte/skilsmisse.
Å tillegge folk motiv kalles hersketeknikk.
Du har en relativ tradisjonell holdning til skilsmisse/gjengifte, og har diskutert det på Kristenblogg. Bibelvers man gjerne bruker misforstår du.
Kommentar #26719, skrevet av Arild Holta | 21. juli 2007 kl. 16:18
81.Vi kristne har fått et kjærlighetsbud som det skaper enhet og motvirker splittelse.
I diskusjonen over finner vi at noen vil rakke ned på andre kristne og henviser til skitne internettsider, som trør kristne brødre og søstre mest mulig ned i dritten på mer eller mindre spekulativ grunn.
Jeg vil påminne om innlegg #26653, som det virker som Jan Kåre ikke har lest.
Til slutt i det innlegget står det:
“fiendskap, trette, avindsyke, sinne, ærgjerrighet, splittelse, partier,
21 misunnelse,”
Jeg vil minne om diskusjonen om “den store kjøgen”. Noen tilber kirkesamfunn - setter dem høyere enn Gud. Dette hentydet jeg var “kjøgevesenet”.
Når Jan Kåre setter pinsebevegelsen høyere enn den kjærligheten kristne skal ha seg imellom, og forkaster enheten som Jesus ville ha, så er det nettopp hva jeg advarte mot. For noen er bevegelser og kirkesamfunn viktigere enn Jesu yppersteprestlige bønn. Jesus bad om at vi måtte være ett og at alle skulle se hvordan vi elsket hverandre.
Noen ignorerer dette. Andre tar det på alvor.
Når det gjelder den såkalte karismatiske vekkelse: Den består av utrolig mye forskjellig. Prøv alt og hold fast på det gode. Det er mye godt der.
Kommentar #26722, skrevet av Arild Holta | 21. juli 2007 kl. 16:38
82.Til Arild
Til Arild
Jeg mener at du og alle andre viser hvor mye inntressert dere er i Guds ord når dere ikke vil høre den talen som jeg underviser om dette! Men alle har selvfølgelig sin frie vilje.
Jeg tror ikke på enhet uten på Ordets grunn!
Når det gjelder karismatikere og pinsevenner, ikke de som er i dag i Norge, men de som startet pinsevekkelsen, så er det noe som er av stor forsjell.
De “gamle” og noen i dag taler om etterfølgelse av Kristus.
For meg så fremstår det som totalt ukjent for de fleste karismatikere dette med etterfølgelse, det har Jan Hanvold til gangs vist med sine mange ekteskap.
Jeg betviler ikke at de tror på Gud, tegn, under og mirakler.
Men etterfølgelse og ta opp sitt kors hver dag for å følge Kristus fremstår for meg som totalt fremmed for karismatikerne.
Da vender vi tilbake til det Paulus sa:” de har gudfryktiighetens skinn”. Men andre ord, de er værre stilt en ufrelste, det viser de ved sitt liv og usunne lære!
Jan Kåre
Kommentar #26735, skrevet av Evangelist | 21. juli 2007 kl. 20:53
83.Til Arild
Det var da ikke meningen at du måtte høre den undervisningen som jeg hadde om dette, men da hadde du mye mer forstått hva jeg mener og diskusjonene\samtalen hadde blitt mer utfyllende.
Jan Kåre
Kommentar #26737, skrevet av Evangelist | 21. juli 2007 kl. 20:57
84.Til Arild
Dine defenasjoner på ting mener jeg er totalt bort i natta. Du mener det å ta Guds ord på alvor er en kjødelig handling, slik forstår jeg deg, da er en kommet på et nivå som de som vil ha homosekuelle i Kirka. Men du ser det som “åndeligt” det som jeg ser på som sjeleligt og forførisk. Vi må godta at vi ser forsjellig på ting. Men Gud velsigne deg broder.
Jan Kåre
Kommentar #26739, skrevet av Evangelist | 21. juli 2007 kl. 21:02
85.Demonisk innspirert (1.Tim.4.1).
Den “nye” nådeforkynnelsen til Åge Åleskjær er direkte demonisk innspirert, akkuratt som “Jesus only”, Jehovas Vitners lære om de 144000, Katolske Kirka om at de er den eneste “rette” kirka og mange andre ubibelske læresetninger. At Åge Åleskjær er fullblods karismatiker viser vel bare atter enn gang hva som står bak den karismatiske forkynnelsen, ikke Gud, men hans motsetning Satan!
Jan Kåre
Kommentar #26742, skrevet av Evangelist | 21. juli 2007 kl. 21:13
86.Til Evangelist
Ja, jeg ser helt likt på dette som deg !
Kommentar #26744, skrevet av anonym | 21. juli 2007 kl. 21:32
87.Jan Kåre:Jeg har jo og fått med meg at slike som jehovas vitner ikke følger Bibelen slik som vi gjør.Og ubibelsk forkynnelse er selvsagt ikke av det gode.Men er du sikker på at det kan kalles fra satan
Kan nådeforkynnelse være demonisk?Hva gjør den til det??
Skjønner ikke hva du mener
Kommentar #26749, skrevet av Jone | 21. juli 2007 kl. 22:23
88.Til Jone
Ja, det er klart jeg vet det. ÅÅ har engang trodd på bibelen i fra 1.Mosebok til Åpenbaringsboka.
Skal en følge hans undervisning nå så kan en fjerne det meste i Guds ord. Det eneste en står igjen med er noen brev av Paulus og Apostelgjerningene, samtidig så forvansker han dette også da det er kun det som ÅÅ sier gjelder, og da på den måten som han har fått “åpenbaring” over det.
Med andre ord, det er demonisk innspirert forkynnelse da en fjerner Guds ord og legger til også ting som en ikke finner dekning for i Guds ord!
Siden det er andre her på bloggen som ikke er intressert i å lese ting som en advarer og forsvarer, jeg har lest den boka til ÅÅ fullstendig frihet!
Jan Kåre
Kommentar #26751, skrevet av Evangelist | 21. juli 2007 kl. 22:38
89.Til anonym
Det er godt du er enig med meg. Jeg vet at det jeg holder frem er bibelen klare ord.
Jeg tror på Åndens virkninger, men uten etterfølgelse og at en holder frem at det er kun korsveien som fører frem så er det et bedrag å legge vekt på Guds kjærlighet og Guds nåde!
Som Jannes og Jambres stod Gud imot ved å etterligne Moses, slik står karismatikerne Gud i mot i dag. Det er meget alvorlig, det fører mennesker i fortapelsen og ikke til himmeelen hvis vi ikke forkynner;” det er kun korsveien som fører frem”.
Kommentar #26753, skrevet av Evangelist | 21. juli 2007 kl. 22:46
90.Jan Kåre:Den boka har jeg ikke lest
Hva er nåde forkynnelse da.At man kan bare synde vidre,for det er nåde å få
Er det slikt han forkynner
Kommentar #26754, skrevet av Jone | 21. juli 2007 kl. 22:47
91.Til jone
For å forklare det kort. Han har indirekte fjernet synden da loven og Guds krav ikke gjelder i dag.
Han mener at en KUN skal tro på Jesus. Det er klart vi skal tro på Jesus. Men når forkynnelsen ikke skaper syndserkjennelse, da skaper det ikke frelste syndere heller!
Det blir en halvsannhet det ÅÅ forkynner, det igjen skaper åndelige bastarder, de er egentlig værre en det planet som ikke troende beveger seg på.
Jesus sa om datidens religøse, tollere og syndere kommer før inn i Guds rike enn dere! Ja, det er det ÅÅ og den karismatiske forkynnelse skaper, åndelige bastarder!
Jan Kåre
Kommentar #26755, skrevet av Evangelist | 21. juli 2007 kl. 22:54
92.Bra du fastholder Ordet Jan Kåre.
Slikt elsker vi jo!
Hva så med å vise åndens frukt engang i blandt?
Kommentar #26756, skrevet av olec | 21. juli 2007 kl. 23:05
93.Jan Kåre:Kan jo se at om det du sier er riktig så vil vel ikke det føre til frelse for mange nei
Og det er jo synd.Da trengs det nok omvendelse
Men at feil tolkning av Bibelen kan kalles demonisk og fra djevelen,det skjønner jeg ikke at du kan si at det er
Kommentar #26757, skrevet av Jone | 21. juli 2007 kl. 23:22
94.Til Jone
Det er 3 åndelige strømmninger for oss mennesker. Det er DHÅ, det er vår ånd og Satan.
En kan alltid være forvisset om at en som en gang har kjent Guds kraft og Guds ord, men som vender seg bort i fra det, som ÅÅ gjør, så står det en demonisk makt bak (1.Tim. 4.1 og Judas brev).
Kommentar #26758, skrevet av Evangelist | 21. juli 2007 kl. 23:33
95.Til olec
Men jeg mener da at jeg viser åndens frukt med å ikke hakke igjen!
Selv om jeg enkelte ganger blir hakket på.
Kommentar #26763, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 0:10
96.Til Jone
Hvor tror du da at den Ånden kommer fra, siden du synes at det høres for voldssomt ut å kalle den Demonisk ?
Tenk om det en dag skulle vise seg å ikke komme fra Gud, det ville da være forferdelig å ha blitt forført ! Derfor trengs det folk som sier ifra, men populære blir de nok ikke.
Det koster å gå på de gamle stier.
Kommentar #26764, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 0:24
97.Til Olec
Viser ikke Evangelist Åndens frukt ?
Når en formaner så viser en vel nettopp åndens frukt, det er jo av kjærlighet til sannheten han gjør det.
Det er da ikke kjærlig å gi folk falske forhåpninger ???
Kommentar #26765, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 0:27
98.Gal 5.22
Kommentar #26766, skrevet av olec | 22. juli 2007 kl. 0:31
99.Til Olec
Ja, nettopp
Kommentar #26767, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 0:32
100.                Jan Kåre/”evangelist skrev:
“Du mener det å ta Guds ord på alvor er en kjødelig handling.”
Jeg får ta bibelverset fra gal. en gang til:
“fiendskap, trette, avindsyke, sinne, ærgjerrighet, splittelse, partier,
21 misunnelse,”
Enheten i ordet bygger på grunnleggende kristne sannheter.
Det bygger ikke på “hellige” tolkninger, “våre” spesialsannheter og annet slikt.
Det er derfor man kan ha enhet med en nyfrelst. Skal alle dele en viss grupperings spesialiteter mer eller mindre fra Bibelen, så blir det splittelse.
For å nevne noen av kjødets gjerninger enda en gang:
“fiendskap, trette, avindsyke, sinne, ærgjerrighet, splittelse, partier,
21 misunnelse,”
En del som kaller seg “evangelister” og annet arbeider iherdig for fiendskap, splittelse og partier.
Enheten er i ånden, og det skal være på ordets grunn.
Alt for mange snur på det. Man forsøker en enhet på ordet, uten åndens ledelse. Bokstaven slår ihjel, men ånden gjør levende.
Vi lever i Åndens pakt, sier Paulus.
Siden bokstaven slår ihjel, så advarer Paulus veldig kraftfullt imot galaternes loviskhet, og hevder loviskheten fører til forbannelse.
Loviskhet rundt dette med enhet (og alt mulig annet), er hva Jesus advarer mot når han bl.a nevner surdeigen.
Tidligere har pinsevenner (og andre) forkastet alt fra Maranata og De Frie Evangeliske til hvem som helst, med begrunnelsen at de andre ikke hadde samme perfekte lære som pinsevennene. De andre kunne da forkaste pinsevennene av samme grunn: Enheten skulle være på ordets grunn.
Jesus sa ikke at enheten skulle være på hvert kirkesamfunns spesialtolkninger og ynglingssannheter i Guds ord. Slikt er bare tøv.
I den karismatiske bevegelse har det vert undervist om både å ta sitt kors opp, helliggjørelse, sinnets fornyelse etc. At det også finnes masse enhet i kjødet, er det ingen tvil om. Problemet er forkastelsen av alt, i stedet for bare det som er feil.
Forfallet og verdsliggjøringen gjør seg imidlertid nesten like mye gjeldene der som i kirkesamfunnene.
Vi trenger forkynnelse om helliggjørelse, omvendelse, sinnets fornyelse. Mye av dette handler om familie og ekteskap.
Derfor er det svært uheldig at kristne ledere skiller seg gjenntatte ganger. Man vet ikke årsak, men skulle det være kvinnenes feil, så må han det har vert snakk om, være dårlig til å velge seg kone! Det skader ikke å si klart i fra om at dette hører ikke hjemme blant kristne.
Likevel finner man ikke bibelsk grunnlag for å utestenge folk, for alltid, fra forkynnergjerning. Jeg er vokst opp med Jan Kåre sine meninger og hans type bibelargumentasjon i sammenhenger jeg relaterte til. Jeg kan altså dette fra før av, og man må ty til tolkninger (bibeltillegg) for å få det til å henge i hop.
Kommentar #26768, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 0:34
101.                Problemet er at dere mener at det meste kan gå ann av “kristen forkynnelse ” Bare predikanten har sagt Gud i løpet av talen sin så ser det ut til at alt er greit.
Men det er nok ikke så enkelt, den som ikke er Født på ny, han hører ikke Kristus til.
Joh 3:3-7
3 Jesus svarte og sa til ham: “Sannelig, sannelig sier Jeg deg: Den som ikke blir født på ny*, kan ikke se Guds rike.”
5 Jesus svarte: “Sannelig, sannelig sier Jeg deg: Den som ikke blir født av vann og Ånd, kan ikke komme inn i Guds rike.
6 Det som er født av kjødet, er kjød, og det som er født av Ånden, er ånd.
7 Undre deg ikke over at Jeg sa til deg: Dere må bli født på ny.
Ingen kan komme i syndenød ved en utvannet og/eller feil forkynnelse.
Kommentar #26769, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 0:36
102.                Jan Kåre, min venn og bror i Ånden.
Jeg elsker deg!
Vi har hatt våre meningsforskjeller, men vi tjener samme Herre, og har håp om samme forløsning.
Innimellom fryder jeg meg over dine ord, andre ganger forarges jeg.
Tidvis skulle jeg ønske at du rett og slett bare “ristet støvet av dine føtter”
for selv om du kanskje ikke ser det selv alltid, så blir det dessverre hakking fra din side og.
Guds fred til deg og dine min venn.
(min mormor fortalte meg som barn at regn var Guds tårer. Tydeligvis er Gud en trist fyr om dagen. Regn gjør imidlertid bondens åker glad, og gir næring til gress. Går utifra at jobben er din min venn og at du har hendene fulle?)
Kommentar #26770, skrevet av olec | 22. juli 2007 kl. 0:39
103.                Gal 5:19-22
19 Kjødets gjerninger er åpenbare. Det er slikt som utukt, urenhet, skamløshet,
20 avgudsdyrkelse, trolldom, fiendskap, trette, avindsyke, sinne, ærgjerrighet, splittelse, partier,
21 misunnelse, mord, drukkenskap, svirelag og annet slikt. Om dette sier jeg dere på forhånd, som jeg også før har sagt dere: De som gjør slikt, skal ikke arve Guds rike.
22 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, mildhet, godhet, trofasthet, saktmodighet, avholdenhet.
Igjen må jeg si at de som arbeider for splittelse mellom kristne er nevnt her blandt kjødets gjerninger.
Både splittelse og partier er nevnt. Det er ikke åndens frukt “trofasthet” og gå imot kristne brødre og søstre. Det er heller ikke kjærlighet og godhet.
Egentlig gir jeg fullstendig blaffen i pinsebevegelsen, den karismatiske bevegelse, trosbevegelsen og andre bevegelser. Takk Gud for det som har vert. Legg det bak og lær av feil, og ta med det gode.
Det som er poenget er at Den Hellige Ånd er Gud nærværende. Den Hellige Ånd sier hva han vil til menigheten.
I en periode betonte Ånden enhet og åndens dåp. Mange kristne lyttet til Ånden.
Andre synes det var viktigere å stemple dem som noen som var fra Djevelen. F.eks fordi paven, i tillegg til Jesus, også ønsket en form for enhet.
Andre stemplet de for å være fra Djevelen fordi de ikke ble med hos de frie evangeliske. Det var selvsagt ikke pinsevenner som mente det, for de mente også at de hadde den perfekte lære. Derfor skulle man melde seg inn hos dem…
En babtistleder i USA stilte en fornyelsesleder spørsmålet: Hvorfor er ikke du BABTIST?!
Noen fromme lutheranere mener pinsevenner og karismatikere er noe fælt. De har nemlig ikke underkastet seg dem, som også har den eneste sanne lære på ordets grunn.
Denne tilbedelsen av kirkesamfunn og bevegelser er avgudsdyrkelse. Det forkaster Jesu ord om enhet og det overprøver Paulus ord om kjødets gjerninger og åndens frukt.
Senere betonte Den Hellige Ånd TRO. Mange lot seg lede til å betone tro. Andre ble hysteriske som ovenfor.
Nå betoner Den Hellige Ånd blant annet det profetiske. Tro hva som skjer nå? Jo vi kommer til å bli beskyld for å være fra Djevelen. Disse “super-renlærige” som slår hverandre ihjel med ordet, kommer til å forsøke å slå også oss ihjel med ordet.
De som faller i synd kommer til å være “beviset” på at dette er fra Djevelen. De som roter litt med læren kommer ytterligere til å være “bevis” på at vi alle er fra Djevelen.
Slik det alltid har vert.
(F.eks i pinsebevegelsens første tid…)
Kommentar #26771, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 1:06
104.                er det ikke bare en brud?
Kommentar #26772, skrevet av olec | 22. juli 2007 kl. 1:34
105.                Til olec og Arild
“Probleme” er ikke dere da, dere holder frem Guds ord, men det er dem som ikke gjør det.
Jan Kåre
Kommentar #26779, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 8:13
106.                Til Anonym
Jeg har prøvd å forklare at det er Janes og Jambres vei det som karismatikerne og dessvere en del andre går på. Vi hadde ikke hvist hvem Jannes og Jambres var hadde ikke DHÅ hadde gjennom Paulus tatt opp disse navnene og personene som var oltidens motstandere av Guds sannhet. Vi finner dette i 2. Timoteus brev 3.8:” Som Jannes og Jambres stod Moses imot, slik står også disse sannheten imot. De er fordervet i sitt sinn og holder ikke mål i troen”.
Kommentar #26780, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 8:21
107.                Det var av stor viktighet at troende mennesker skulle ha en klar forståelse av dette, hva slags motstand det i virkeligheten var, som disse trolmænn gjorde, og for å ha en rett forståelse må vi da gå inn i Ordet.
La oss ta med 2.Tim 3.1-9:” Men du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider. For menneskene skal da være egenkjærlige, pengekjære, skrytende, overmodige, spottende, ulydige mot foreldre, utakknemelige, uten aktelse for det hellige, uten naturlig kjærlighet, uforsonlige, baktalende, umåtelige, voldsomme, uten kjærlighet til det gode, svikefulle, oppfarende,oppblåste, slike som elsker sine lyster høyere enn Gud. De har gudfryktihetens skinn, men fornekter dens kraft. Slike skal du vende deg i fra. Til dem hører også de som sniker seg inn i husene og fanger kvinnfolk som er nedtynget av synder og drives av mange slags lyster, som alltid vil lære, men aldri kan komme til sannhets erkjennelse. Som Jannes og Jambres stod Moses imot, slik står også disse sannheten imot. de er fordervet i sitt sinn og holder ikke mål i troen. Men de skal ikke ha mer fremgang, for deres dårskap skal bli åpenbar for alle, slik det også gikk med de to nevnte.”
Kommentar #26781, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 8:36
108.                Det er særlig alvorlig ved naturen av denne motstand overfor sannheten. Måten hvorledes Jannes og Jambres stod Moses imot var simpelhetten den, at det så vitt det var mulig, etterlignet alt det han gjorde. Vi finner ikke det at de beskyldte Moses for at han handlet under en ond innflytelse, men snarer det at de prøvde å oppheve Moses innflytelse ved å etterligne ham. Med andre ord, det var like bra alt i sammen.
Fra allt dette kan vi dra en alvorlig lærdom, at den mest Sataniske motstand imot Guds vitnesbyrd her i verden kommer i fra dem som har gudfryktighetens skinn, men fornekter dens kraft i livet. Noe vi ser på fruktene av livet til de menneskene som er med i de karismatiske sammenheng, og som pinsebevegelsen i Norge har åpnet som opp for.
Kommentar #26782, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 8:44
109.                Det er når alt blir så likt at de gjør samme ting som hverandre at den største forførelsen kommer, som Jannes og Jambres som stod Moses imot ved å etterligne ham, det er den vanskeligste forførelsen å avsløre.
Hvor er det nødvendigt å forstå dette!
Hvor er det viktigst å huske på , at likesom Jannes og Jambres stod imot Moses, således står disse verdslige, egenkjærlig og forlystnytelse menneskene sannheten imot.
Det er ikke plass for korset i de kristnes liv mange ganger i dag, det ser en ved at akuratt de samme trekka som er i verden er det i *Guds menighet.
Gjengifte av forkynnere fremstår for meg som det mest alvorlige av dem alle negative trekka!
Jan Kåre
Kommentar #26783, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 8:52
110.                Hva forteller den enkle historien? Pinsevekkelsen kom med forkynnelse og erfaring av Åndens virkninger, som hadde vært et ukjent erfaring for selv mange sunne evangeliske kristne som Lutheranerne, metodister, baptister, frelsermeen og mange andre. Pisevekkelsen var et Guds frembrudd.
I begynnelsen møtte pinsevekkelsen sterk motstand. Men akuratt som Jannes og Jambres stod Gud og sannheten imot med å etterligne Moses, slik har den karismatiske “fornyelsen” stått pinsevekkelsen og Gud imot. Dette er en meget viktig lærdom å forstå, eller så kan en bli værre stilt enn selv ikke troende er.
Jan Kåre
Kommentar #26784, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 8:57
111.                Konklusjon
Slik jeg ser det, så har slike karismatikere som Aril Edvardsen, Kjell Haltorp, Jan Hanvold, Åge Åleskjær, Oase-bevegelsen tildels (ikke så sterkt som trosbevegelsen, men elementene er der), Ulf Ekman og andre karismatikere stått sannheten imot på samme måten som Jannes og Jambres stod Gud og Moses imot, ved å etterligne Moses og hva Gud har gjort gjennom pinsevekkelsen, men ikke ved å gå på den samme vei og ha den samme forkynnelsen, så har de blitt forførere istedenfor veileddere!
Jan Kåre
Kommentar #26785, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 9:02
112.                Ved at du stiller opp der disse forkynnerne forkynner, så er du med å legemitere for dette.
Men de som forkynner Ordet i dag må mange ganger ta seg en profan jobb eller sliter som fulltidsforkynner mange ganger, så viser også Guds folk at de ikke er sitt asvarsbevist. Det er så viktig at en boikotter og vender seg i fra disse som skriften sier, og en støtter dem som forkynner Ordet og de som holder frem sannheten!
Jeg anser det som helt avgjørende for at Gud skal komme til i dette landet, at de som har et kall og en tjeneste fra Herren, blir holdt høyt i ære. Men de som ikke holder frem Guds ord, blir tilsidesatt, det er akuratt det Paulus også sier;” de skal ikke ha mer fremgang”. (2.Tim.3.9).
Kommentar #26787, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 9:09
113.                Jeg skjønner hva du mener Jan Kåre,men Gud virker vel gjennom ufullstendige mennesker eller hva?
Jeg syntes vel og at en forkynner og pastor bør leve som man lærer, men svært få klarer vel dette tili syvende og sist.
Det er vel nåde og tilgivelse for disse og?
Kommentar #26788, skrevet av olec | 22. juli 2007 kl. 9:39
114.                “Skal han vende seg om til å fordømme andre kristne slik som Jan Kåre?”
Der er forskjell på å fordømme og bedømme, vær klar over det.
Menighetsledere må jo være interessert i at folk skal mest mulig få en riktig lære om Guds Ord.
Det høres ut til at noen mener at det er ikke så nøye om alt ikke stemmer, bare ” det viktigste”.
Kan ikke skjønne at noen menr at det er viktig å favne alt mulig, Tror tvert om at enhver må bedømme den læren som en forkynner har i Guds Ord, så får en velge å ta det til seg eller å forkaste det han sier.
Men når en hører noen av disse talerne, så er det jo politikk de snakker om, ikke Ordet.
Kommentar #26790, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 9:42
115.                Til Olec
Det er vel ikke det at de ikke er feilfrie, men Ordet blir fordreid ifra det som det var ment å skulle være.
Når predikanter/evangelister bruker tid å krefter på å delta på fredskonferanser og konferanser i regi av ” Nei til Atomvåpen”.
Dette kan da ikke ha noe med å forkynne evangeliet å gjøre.
Kommentar #26791, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 9:48
116.                For meg så fremstår dette med etterfølgelse som totalt ukjent for de fleste troende.
Jeg har fått et unisont stempel mot meg fordi at jeg har påpekt hva Guds ord sier om ting.
Men de som slår av litt her og der, blir godtatt over alt.
Er det vekkelse eller tilbake gang i dag? Eller er åndelig “tomt” i menighetene rundt omkring. Eller Guds nærver?
Jeg tror kun på en ting, at en forkynner Ordet og lever derefter.
Til olec
Evner ikke en Pastor å leve etter det han preker, som Hanvold og andre, la de bli søppeltømrer eller hva som helst annet, bare ikke forkynner!
Jan Kåre
Kommentar #26793, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 11:34
117.                Fremgang
Det er da ikke så underlig at enkelte har fremgang i dag. Når alt blir tillatt, da er det en kristendom som passer for alle, selv Satan!
Det er da Satan som står bak den karismatiske”fornyelsen”, det er ikke vanskelig å se, det er bare å se på fruktene av den fornyelsen.
Akuratt slik verden lever lever forkynnere og andre i Guds menighet, disse skal en vende seg i fra!
Kommentar #26794, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 11:38
118.                Til anonym
Jeg liker svært godt det du skriver!
Kommentar #26795, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 11:51
119.                “Når predikanter/evangelister bruker tid å krefter på å delta på fredskonferanser og konferanser i regi av ” Nei til Atomvåpen”.”
“Fredens mann har en framtid”, sier Bibelen.
Kommentar #26797, skrevet av LeGu | 22. juli 2007 kl. 12:00
120.                LeGu
Det betyr ikke at en skal involvere seg i internasjonal politikk.
Alle ønsker vi fred på jorden, men en evangelist skal ta seg av det kall han har fått fra Gud til å tale evangeliet til folk.
Ikke prøv å kveruler, det gjør debatten uinteresant.
Kommentar #26798, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 12:10
121.                “Det betyr ikke at en skal involvere seg i internasjonal politikk…”
Jo, det er akkurat det det betyr… Og tro ikke at Gud er så sneversynt og firkantet at man ikke kan ha mer enn EN livsoppgave…
Kommentar #26800, skrevet av LeGu | 22. juli 2007 kl. 12:16
122.                Til Evangelist
Ja, det er nok riktig det du skriver om menighetene, det eneste som teller er antallet som møter fram, eller som de sier har sagt ja til å bli fulgt opp.
At det som serveres er utvannet og fordreid til det ugjenkjennelige snakker ingen om.
Jeg tror faktisk ikke at dagens unge( de mellom 20-40 ) har forutsetninger til å kunne forstå hva som må gå forut for en vekkelse, den spesielle atmosfæren som rører folket, den følges av ærlige forkynnere og ledere i menighetene, folket får en forkynnelse som gir syndenød, og nåden forkynnes slik at folk blir gjenfødt.
Så begynner det hardt arbeide med å få disse menneskene til å bli trygge og gode kristne, da nytter det ikke med all slags underholdning og verdsliggjort kristendom.
Den siste vekkelsen i Norge tok slutt på 50 tallet.Siden så har der ikke vært noen gjenomgripende vekkelse som har rørt hele landet.
Kommentar #26801, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 12:19
123.                Til Olec
“Jeg syntes vel og at en forkynner og pastor bør leve som man lærer, men svært få klarer vel dette tili syvende og sist.
Det er vel nåde og tilgivelse for disse og? ”
Ja, om de angrer sin synd så finnes det helt klart tilgivelse, men de har ingenting opp på en talerstol å gjøre før det har gått en tid og alle kan se at de har vendt om.
Det har med troverdighet å gjøre.
Det tar det tid å bygge opp.
Kommentar #26802, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 12:24
124.                2. Kor. 11. 13-15:” For disse er falske Apostler, svikefulle arbeidere, som skaper seg om til Kristi Apostler. Og det er ikke noe å undre seg over, for Satan skaper seg jo om til en lysets engel! Da er det ikke noe stort om også hans tjenere omskaper til rettferdighetens tjenere. Men for dem skal enden svare til deres gjerninger”.
Gjennom hele kirkehistorien så har Satan alltid først prøvd å stoppe Guds ver gjennom motstand, virker ikke det, så er det “samarbeid”. Det har han til gangs lyktes nå gjennom det felleskristne og karismatiske arbeide.
Kommentar #26803, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 12:26
125.                Til anonym
Jeg synes du skriver meget saklig, åndelig og godt!
Deres endelikt som ikke lever som Guds ord lærer, men tror på Gud, er ildsjøen!
Det er derfor det er så viktig å ikke la seg bedra, men være åndelig edru.
Jeg har opplevd uttalige velsignelser, tegn og under, men det frelser hverken meg eller andre.
Men kun Jesus og at jeg tar opp mitt kors hver dag og følger ham; det er kun korsveien som fører frem, Hallelujah!
Kommentar #26804, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 12:31
126.                Til LeGU
“Jo, det er akkurat det det betyr… Og tro ikke at Gud er så sneversynt og firkantet at man ikke kan ha mer enn EN livsoppgave… ”
Du kan da ikke mene at en som ikke ser ut til ” å få det til som evangelist”Mulig at det er veldig vellykket i egne øyne.
Får en ny oppgave til å gå over til politikken.
Da stiller jeg et stort spørsmål ved hele kallet til vedkommende.
Kommentar #26805, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 12:33
127.                Til Leif
Nå har du kommet i ditt rette element med Harry Potter. Her diskuterer\samtaler vi om Guds ord, det har du ikke svært lite forståelse for, så hold deg vennligst med Harry Potter, du har nok kommet i ditt rette element der!
Det var kun en oppfordring!
Jan Kåre
Kommentar #26806, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 12:35
128.                Rettelse:
Jeg skrev: har du ikke svært lite forståelse for,
Jeg mente selvfølgelig lite forståelse.
Til Leif
Du har selvfølgelig lov å skrive hva du vil, det skulle være unødvendig for meg å si det da, men Harry Poter er nok mer der du kan føle deg hjemme.
Her på bloggen så kommer du mot kraftige og stygge utfall mot de som formidler et budskap fra himmelen!
Jan Kåre
Kommentar #26807, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 13:26
129.                Du våger å stå som Daniel Evangelist!
Vit at Du har vitnet “exactely” om hva som skal tilkjennegi at vi er i de aller siste tider - før Jesu herlige komme. Du har himmelkontakt - IKKE TVIL OM DET! Stå på kjære broder og -søster –anonym…- du er frue - eller?
Ihvertfall trengs det fler av dykk!
Jeg holdt på å bli fanget av troskjøret og hele pakka da jeg fikk mitt sterke møte med Gud i 99. Men Herren forbarmet seg over meg, og ledet mine skritt til lærer Dave Hunt - “Search the Scripture daily” - og Jimmy Swaggart, Baton Rouge - Himmel på jord! Folk vil ha det som klør i øra - har ikke tid til å lese Bibelen - må ha underholdning - Potter og Narnia - hele rukkelet - det kan verden ha for seg- la oss gråte over at så mange faller for Satans strategi - la oss inderlig BE! - natt og dag - for dommen nærmer seg - VÆR SIKKER!
Kommentar #26808, skrevet av siggen | 22. juli 2007 kl. 13:53
130.                “Du kan da ikke mene at en som ikke ser ut til ” å få det til som evangelist”Mulig at det er veldig vellykket i egne øyne.”
Hvor mange nasjonale evangelister har DU? Hvor mange land har DU reist til og evangelisert? Hvor mange millioner av nyomvendte har lest DINE brevkurs? Det å “få det til som evangelist” må da være å nå tusener istedetfor en håndfull på en internettblogg slik som du?
Maken til forvorpent syn!
Kommentar #26809, skrevet av LeGu | 22. juli 2007 kl. 14:16
131.                Til siggen
Tusen takk for gode og oppmuntrende ord. Gud velsigne deg.
Til Leif
Jeg har forståelse for at det er mange som ikke forstår alt det jeg skriver, men du går direkte i mot Guds ord og innbiller deg at du er åndelige da du er påvirket av dine egne innbilninger og andres. Men du er er vel Harry Potter og den litteraturen som slår inn på den “gamle mannen”?
Jeg har da arbeidsoppgaver døgnet igjennom, vi kan vel ikke måle opp vår åndelighet i et brevkurs eller to som du skriver, at du kan få deg til å skrive så mye sprøyt, vitner mer om deg enn om meg!
Jan Kåre
Kommentar #26811, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 14:33
132.                Jan Kåres #26780 (til anonym) #26781
Gjentatt henviser Jan Kåre til 2. Tim. 3,8.
2Tim 3:1-9
1 Men dette skal du vite, at i de siste dager skal det komme vanskelige tider.
2 For menneskene skal da være egenkjærlige, pengekjære, skrytende, overmodige, spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige, uten aktelse for det hellige,
3 uten naturlig kjærlighet, uforsonlige, baktalende, umåtelige, voldsomme, uten kjærlighet til det gode,
4 svikefulle, oppfarende, oppblåste, slike som elsker sine lyster høyere enn Gud.
5 De har skinn av gudsfrykt, men fornekter dens kraft. Slike skal du vende deg fra.
6 Til dem hører også de som sniker seg inn i husene og fanger kvinnfolk som er nedtynget av synder og drives av mange slags lyster,
7 som alltid vil lære, men aldri kan komme til sannhets erkjennelse.
8 Som Jannes og Jambres stod Moses imot, slik står også disse sannheten imot. De er fordervet i sitt sinn og holder ikke mål i troen.
9 Men de skal ikke ha mer framgang, for deres dårskap skal bli åpenbar for alle, slik det også gikk med de to jeg nevnte.
Det som ikke stemmer med den karismatiske vekkelse her er mye. Blant annet kjennetegnes den karismatiske vekkelsen for troen på Guds kraft. Videre står det at “de skal ikke ha mer framgang”.
Den økumeniske enhet som ikke er i ånden, kommer trolig til å ha stor fremgang.
Den enhet som er i ånden, kommer like sansynlig til å ha stor fremgang.
Det er de tradisjonelle kirkesamfunn som ikke har fremgang. I disse finner man også ofte en manglende tro på Guds kraft.
Jan Kåre sin måte å lese disse versene stemmer ikke med det alle kan se. Da er det på tide å stikke fingen i jorden.
Men vi ligger ikke så langt unna hverandre Jan Kåre og jeg:
Fordi de tradisjonelle kirker mangler fremgang, vil de trolig søke en falsk enhet og søke hjelp hos sin rike storebror, den katolske kirke. Det vil f.eks kunne gjøres i enlighet med næringslivets modeller for sammenslåinger av bedrifter for økt lønnsomhet.
Kommentar #26815, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 15:59
133.                Jan Kåres #26782
(Sitat:)”Fra allt dette kan vi dra en alvorlig lærdom, at den mest Sataniske motstand imot Guds vitnesbyrd her i verden kommer i fra dem som har gudfryktighetens skinn, men fornekter dens kraft i livet.”(Sitat slutt.)
Jeg er vokst opp i den karismatiske vekkelsen, og fikk lære at det var i hjemmet man viste sin tro. Frukten av mine foreldres liv, er bl.a at alle oss syv søsken bekjenner oss som kristne. Det skyldes ikke minst at vi fikk se Guds kraft i virksomhet fra vi var små. Det var møter med helbredelser, bønn i hjemmet, bønnesvar, kunnskapsord i hjemmet om barnas forhold til Gud etc.
Helliggjørelse var en del av barnelærdommen.
Når jeg fikk kontakt med trosbevegelsen, så lærte jeg at Guds kraft er tilgjengelig for forvandling av mitt personlige liv. Fra kirkesamfunnene De Frie Evangeliske og Pinsevennene hadde en del av helliggjørelsen handlet om “å dra seg etter håret” - altså gudsfrykt uten Guds kraft. Tror de gamle pinsevennene var adskillig bedre på dette.
Kommentar #26816, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:00
134.                “Jeg er vokst opp i den karismatiske vekkelsen, og fikk lære at det var i hjemmet man viste sin tro. Frukten av mine foreldres liv, er bl.a at alle oss syv søsken bekjenner oss som kristne.”
Større gave kan ikke noe barn gi til sine foreldre enn at de viderefører troen.
Og større arv kan heller ikke noen foreldre gi til sine barn enn å demonstrere troen i hjemmet.
Vi er selv også velsignet med dette…
Kommentar #26817, skrevet av LeGu | 22. juli 2007 kl. 16:05
135.                Jan Kåres #26785
(Sitat:)”ved å etterligne Moses og hva Gud har gjort gjennom pinsevekkelsen, men ikke ved å gå på den samme vei og ha den samme forkynnelsen, så har de blitt forførere istedenfor veileddere!”
Du har enda til gode å vise at det den karismatiske vekkelse og trosbevegelsen, har felles, ikke er bibelsk. Etter min mening, er det DET som det heler står eller faller på.
Kommentar #26818, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:10
136.                anonym #26790:
I Bibelen finner man at det ble forkynt et budskap både til politikere og andre. Men jeg må erkjenne at jeg er veldig skeptisk til den veien Aril Edvardsen har valgt. Det betyr ikke at han ikke gjør mye godt. Men utviklingen man ser, tror jeg ikke er sunn. Begrunnelsen tror jeg ikke vi vil være enige i.
Kommentar #26819, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:11
137.                “Men jeg må erkjenne at jeg er veldig skeptisk til den veien Aril Edvardsen har valgt. Det betyr ikke at han ikke gjør mye godt. Men utviklingen man ser, tror jeg ikke er sunn. Begrunnelsen tror jeg ikke vi vil være enige i.”
Nå sier Aril at Gud har talt direkte til ham om hva han skal gjøre. Da trenger ikke vi overprøve dette. Vi skal jo ikke se helt bort ifra at Gud gjør ting som vi ikke helt forstår. Og hvis vi i utgangspunktet tror at Bibelen er inspirert, så har følgelig Gud en bedre bibelforståelse enn vi har også.
Man skal som kjent ikke røre ved Guds salvede. La de heller bevise selv at de er kalt fra Gud.
Kommentar #26820, skrevet av LeGu | 22. juli 2007 kl. 16:16
138.                Jan Kåres #26794:
(Sitat:) Det er da Satan som står bak den karismatiske”fornyelsen”, det er ikke vanskelig å se, det er bare å se på fruktene av den fornyelsen.(Sitat slutt.)
Jeg er en frukt av blant annet den karismatiske vekkelse og trosbevegelsen.
Kommentar #26821, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:18
139.                “Nå sier Aril at Gud har talt direkte til ham om hva han skal gjøre.”
Det tviler jeg ikke på. Jeg tror imidlertid ikke han gjør det på en rett måte, alltid. Noen ganger tror jeg han gjør det på en stadig mer feil måte. Andre ganger tror jeg han står på stedet. Mens på andre steder går han videre med Gud.
At han er kalt, av Gud, og har en fantastisk tjeneste bak seg, tviler jeg ikke et øyeblikk på.
Jeg reagerer imidlertid veldig kraftig på en del av hans uttalelser rundt politiske strømninger! Når han bruker ordet “egoisme” som motsatts til “kjærlighet”, eller “hat” som motsatts, så er det ideologi på billigsalg.
Kjærligheten hater ondskap.
Gud som er kjærlighet bruker vår egoisme, så til de grader at Bibelen er full av løfter. Han føder oss på nytt slik av vår nye indre drivkraft er kjærlighet. Å leve ut det som er på innsiden kalles for “egoisme” i filosofien.
Med unntak av de dårligste bibeloversettelser, så bruker ikke Bibelen begrepet “egoisme”. Hvorfor skal da kristne knytte det sammen med hovedteologier som “kjærlighet”?
Når Aril Edvardsen flørter med de kollektivistiske bevegelsene, som fagbevegelsen, så flørter han med den kraften som frem for alt bevirker barnevernsofre. Hvordan skal jeg forklare barnevernsofre at Jesus elsker dem, når Aril Edvardsen og andre kristne klapper de på skulderen, og søker samarbeid med dem som knuser dem?
Kommentar #26822, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:35
140.                Evangelist #26803 siterte bibelverset:
2Kor 11:13-15
13 For disse er falske apostler, svikefulle arbeidere, som skaper seg om til Kristi apostler.
14 Og det er ikke noe å undre seg over, for Satan selv skaper seg jo om til en lysets engel!
15 Da er det ikke noe stort om også hans tjenere omskaper seg til rettferdighets tjenere. Men for dem skal enden svare til deres gjerninger.
Da får jeg sitere litt av sammenhangen:
2Kor 11:4
4 For om det kommer en til dere og forkynner en annen Jesus, som vi ikke har forkynt, eller om dere får en annen ånd, som dere ikke før har fått, eller et annet evangelium, som dere ikke før har mottatt – da tåler dere det så gjerne.
Dette lykkes du ikke med å dokumentere.
Kommentar #26823, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:36
141.                Evangelist #26811:
(Sitat:)Jeg har da arbeidsoppgaver døgnet igjennom, vi kan vel ikke måle opp vår åndelighet i et brevkurs eller to som du skriver, at du kan få deg til å skrive så mye sprøyt, vitner mer om deg enn om meg!(Sitat slutt.)
Å nå millioner, er å nå millioner. Litt edruelighet i argumentene, takk!
Kommentar #26824, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:36
142.                Til Le Gu
Ja, sist han var i Pakistan så sto der i Troens Bevis at 115 000 hadde blitt frelst.
Når han talte så gjorde han det med Koranen i hånd.
Er det disse tusene som du sikter til bl. annet ?
Det er antagelig ikke nødvendig med dåp heller lengre.
Jeg har hatt konakt med en kristen Pakistaner som har fortalt dette.
“Maken til forvorpent syn! ” Ja, heller det enn å være blind som du tydelig er !!!
Kommentar #26827, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 17:31
143.                De går alle fortsatt i Moskeen, selvfølgelig, for det er jo ikke nødvendig å forandre på det.
Kommentar #26828, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 17:32
144.                Det er mulig tanken er å ta litt om senn, men spørsmålet er om det har noe mening å forkynne på en måte som skal unngå forfølgelse.
Det er likevel bare brøkdeler, som forblir frelst etter evangelistenes korstog.
Da er det bedre med modellen i apostlenes gjerninger, hvor evangelisten Filip fokynte og apostlene Peter og Johannes tok over arbeidet. Om frukten skal bevares, så må det nok mer enn brevkurs og noen lokale forsamlinger til, for å bevare frukten.
Men likevel kan han forårsake en mildere stemning mot kristne.
Jeg tror mer på omvendelse og heller støtte av militære tropper mot de som driver overgrep mot andre.
Åp 2:27
27 Han skal styre dem med jernstav og knuse dem som leirkar, slik som også jeg har fått det av min Far.
Åp 12:5
5 Hun fødte en sønn, et guttebarn, som skal styre alle hedningefolkene med jernstav. Og hennes barn ble bortrykket til Gud og hans trone.
Åp 19:15
15 Ut av hans munn går det et skarpt sverd, for at han med det skal slå hedningefolkene. Og han skal styre dem med jernstav. Han tråkker vinpressen med Guds, Den Allmektiges strenge vredes vin.
Sal 2:8-10
8 Begjær av meg, så vil jeg gi deg hedningene til arv og jordens ender til eie.
9 Du skal knuse dem med jernstav, som en pottemakers leirkar skal du slå dem i stykker.
10 Og nå, dere konger! Gå viselig fram! La dere advare, dere herskere på jorden!
Man har rett til å tro hva man selv velger. “Tvingere” er overgriper og skal stoppes med makt. La oss lære av Guds plan for fredsriket.
Kommentar #26829, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 18:07
145.                “Men likevel kan han forårsake en mildere stemning mot kristne.”
Det har nok ikke de kristne i Pakistan sett noe til.
De blir diskriminert av myndighetene og må tale all slags forfølgelse.
Men de er iallfall frelst.
Kommentar #26830, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 18:12
146.                Nei, selvsagt har de ikke det. Den type virkninger blir til over ti-år.
Jeg liker ikke svar som ligger så langt fra realisme. Det gir ikke tillit. Det høres ut som om man har en agenda å følge, og sannheten (logikken/ærligheten) er ikke så viktig.
Afganistan er vel også et land hvor grupperinger (f.eks. stammer) har stor makt. Derfor kan vel kristne oppleve lite forfølgelse noen steder. Andre steder vil de kunne bli drept.
Kommentar #26832, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 20:27
147.                De kristne der er ca. 2 mill av dem i Pakistan
Har levd med forfølgelse i mange hundre år, at du kan tro at det vil forandre seg på 10 år er helt urealistisk.
Men de som er kristne er villige til å betale prisen for å kunne tilhøre sin Herre og Frelser.
Kommentar #26833, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 20:30
148.                ti-år = desenier
ti år = 10 år
Jeg ser jeg kunne uttrykt meg tydligere.
Det var heller ikke noe jeg trodde, men som noe jeg ser som et mulighet av flere.
Imidlertid sa jeg hva jeg virkelig tror, lengre opp. Nemlig at menneskenes rett til å velge må beskyttes med våpenmakt.
Ikke tror jeg at fredsriket er mulig, eller fred generelt er mulig, uten at noen med makt bruker den makten mot de som undertrykker andre. Det er dette myndigheten er innsatt for. Myndigheten i ett eller flere land kan ta over i andre land.
Et problem er imidlertid at myndighetene i den vestlige verden, i stadig mindre grad, aksepterer menneskers frihet.
Vi får forkynne evangeliet, omvendelse og helliggjørelse. I tillegg må vi arbeide for frihet på alle plan, og håpe Jesus griper inn snarest mulig og stopper denne galne verden av lidelse og undertrykkelse.
Kommentar #26835, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 20:58
149.                Til Arild
Du skriver: Du har enda til gode å vise at det den karismatiske vekkelse og trosbevegelsen, har felles, ikke er bibelsk. Etter min mening, er det DET som det heler står eller faller på.
Jeg har gitt deg mange internetsider som beviser dette, se på dem og du vil få svar.
Jan Kåre
Kommentar #26838, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 21:56
150.                Leif skriver: Nå sier Aril at Gud har talt direkte til ham om hva han skal gjøre. Da trenger ikke vi overprøve dette. Vi skal jo ikke se helt bort ifra at Gud gjør ting som vi ikke helt forstår. Og hvis vi i utgangspunktet tror at Bibelen er inspirert, så har følgelig Gud en bedre bibelforståelse enn vi har også.
Hvis Aril har lov å gjøre hva han vil, som alle andre karismatikere. Men vi andre må forholde oss til Guds ord, da Gud ikke har noen favoritter bortsett fra karismatikerne, da får Aril og andre holde på med sitt, som da vi kan kalle det 5. evangelium av Aril Edvardsen og det blir da et 6. evangelium med Åge Åleskjær. Da har Leif gitt oss “nøkkelen” til forståelse hvorfor karismatikerne er fritatt for å følge Guds ord.
Jan Kåre
Kommentar #26839, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 22:05
151.                Til anonym
Du skriver meget godt.
Jeg har blitt løyet på av karismatikerne. Jeg har blitt forbannet av dem. Jeg har opplevd alt det som nesten går av negative og kjødelige ting. Jeg tror på Guds kraft, men uten at liv og lære følger med, så blir det som Jannes og Jambres.
Akuratt som de personene som sto Moses imot, slik fremstår den karismatiske “vekkelsen” for meg, og pinsebevegelsen i Norge er i ferd med å bli like ille som det karismatiske.
Kommentar #26840, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 22:09
152.                Jan Kåre:Jeg skjønner ikke alltid alt av dette dere diskuterer her inne
Og er ikke kommet så langt som mange av dere
Men når du nevner en del forkynnere og Bibelvers som:de skal ikke ha fremgang.Men noen har jo det,veldig fremgang,slik som Visjon Norge
Det stemmer jo da ikke med det du prøver å bevise vel??
Kommentar #26842, skrevet av Jone | 22. juli 2007 kl. 22:24
153.                Til Jone
Men for dem skal enden svare til deres gjerninger står det i 2.Kor. 11 som jeg har sitert.
Det er ikke alltid det som er av mennesker eller Satan at det er lite, heller tvert imot. Både den Katolske Kirka, muslimer og mange andre er da store bevegelser, men åndelig falske.
Jeg tror det som står i 2. Kor 11 at Hanvold, jeg og alle andre skal stå innfor Gud, og da skal vi alle svare for våre liv.
Men jeg ville ikke for all verdens penger vært i Hanvolds sine sko og stått innfor den Levende Gud og ha levd et slikt liv som ham.
Jan Kåre
Kommentar #26843, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 22:36
154.                “Jeg tror imidlertid ikke han (Aril) gjør det på en rett måte, alltid. Noen ganger tror jeg han gjør det på en stadig mer feil måte. Andre ganger tror jeg han står på stedet. Mens på andre steder går han videre med Gud.
At han er kalt, av Gud, og har en fantastisk tjeneste bak seg, tviler jeg ikke et øyeblikk på.
Jeg reagerer imidlertid veldig kraftig på en del av hans uttalelser rundt politiske strømninger! Når han bruker ordet “egoisme” som motsatts til “kjærlighet”, eller “hat” som motsatts, så er det ideologi på billigsalg.”
Aril med sin 50-årige erfaring som evangelist i kanskje de fleste av verdens land hadde nok humret og ledd godt hadde han lest slike meninger fra oss amatører…
Kommentar #26844, skrevet av LeGu | 22. juli 2007 kl. 22:47
155.                Jan Kåre:Ja,selvsagt skal vi svare innfor Herren en dag.Og da er det jo viktig at vi gjør hans vilje.
Men folk blir jo frelst da,og det er jo frukter i hopetall.Jesus sa jo at vi skulle se på fruktene ikke sant?
Kommentar #26848, skrevet av Jone | 22. juli 2007 kl. 22:56
156.                Til Leif
Jeg vet en ting, du har ikke forståelse for åndelige ting når du kan uttale deg som du gjør.
Enhver skal svare for alt hva han har forkynnt og lært.
Jeg ville ikke for allt i denne verden forkynnt så mye vranglære for så mange som Edvardsen har gjort, da skulle jeg ønsket meg døden heller enn å ha forkynnt\lært det Edvardsen har gjort.
Men heldigvis, jeg slipper det.
Jan Kåre
Kommentar #26849, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 22:58
157.                Til Jone
Jeg har egentlig svart for det du spør om før. Men du kan få et siste skriftsted fra meg.
Det står i 1. Kor. 9.27:” Men jeg undertvinger mitt legeme og holder det i trelldom, for at jeg som forkynner for andre, ikke selv skal finnes uverdig “.
Her taler Paulus om noe som hverken Hanvold og mange andre ikke lever etter slik jeg ser det. Man kan be med mennesker til frelse i hopetall og oppleve helbredles og alt annet, men allikevel gå fortapt hvis en ikke selv undertvinger sitt legeme. Det kan en trykt si med Hanvold at han ikke har undertvinget sitt legeme, om han kansje har opplevd gode ting med Herren!
Jan Kåre
Kommentar #26850, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 23:05
158.                Til Jone
Legg deg på kne og be til Gud i Jesu navn og les bibelen i stillhet, og du vil oppleve store, herlige og mektige ting, også å få klarhet over alt som gjelder ditt liv og du vil bli til stor velsignele også for andre selv om en også vil oppleve stor motstand både i den naturlige og i den åndelige verden. Men alt går til seier i Jesu navn allikevel!
Jan Kåre
Kommentar #26851, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 23:16
159.                Jan Kåre:Jeg ber og leser min Bibel
Men store og mektige ting har jeg ikke sett noe til
Tror nok ikke jeg står først på besøks listen til Jesus nei
Men jeg strever fremover og nekter å gi opp
For da har jeg og Jesus tapt og satan vunnet
Og det skal vi ikke ha noe av
For her ved Jesu føtter vil jeg være
Kommentar #26852, skrevet av Jone | 22. juli 2007 kl. 23:31
160.                Leif skriver:Aril med sin 50-årige erfaring som evangelist i kanskje de fleste av verdens land hadde nok humret og ledd godt hadde han lest slike meninger fra oss amatører
For meg så vitner det om et menneske som ikke kjenner menneske. Jeg har møtt personlig kjente mennesker både innen kristne sammenheng og i den profane sammenheng. Og jeg har også opplevd mennesker også vanskelig stillt, og alle er i bunn ganske like når det kommer til stykke, vi mennesker er sårbare. Det er derfor vi alle trenger Jesus, han er annerledes, ingen andre!
Jan Kåre
Kommentar #26853, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 23:33
161.                Paulus takker Gud for endog de som forkynner evangeliet for vinnings skyld…
Hvor meget mer skal ikke vi takke Gud for de som forkynner evangeliet med EDLE motiver, selv om vi ikke er enig i alt de sier?
Kommentar #26854, skrevet av LeGu | 22. juli 2007 kl. 23:33
162.                Til jone
Å kunne hjelpe den ene, det er en stor, herlig og mektig ting. På det planet har jeg levd og jeg ønsker å leve også slik resten av mitt liv, og kunne hjelpe den ene.
Jan Kåre
Kommentar #26855, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 23:35
163.                Til Jone
Du skriver: Tror nok ikke jeg står først på besøks listen til Jesus nei
Det er vel ingen av oss som kan si det du her sier. Jeg har opplevd uttallige gode og herlige ting med Jesus. Men vet du hva? Jeg trenger ny nåde hver dag og en ny berøring av Jesus hver dag!
Jan Kåre
Kommentar #26857, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 23:43
164.                Jone:
Titt ut vinduet ditt, kikk på livet ditt. Gud gjør store undre.
Leif: Ikke sant. Paulus visste å sette ting i perspektiv. lurt ikke sant?
Kommentar #26858, skrevet av olec | 22. juli 2007 kl. 23:46
165.                Leif kommer igjen med en avledningsskriftsted. Der er er klart det er bra at mennesker forkynner Kristus, selv om motivene enkelte ganger ikke stemmer alltid. Jeg opplever også enkelte ganger at jeg kommer til kort.
Men det er IKKE dette handler om. Dette handler om de som står sannheten imot som trollmennene Janes og Jambres stod Gud og Moses imot ved å efterligne hva Gud gjorde gjennom Moses.
Der passer mye av det karismatiske “fornyelsen” inn med Hanvold, Edvardsen og alle andre karismatikere. Og nå har stort sett pinsebevegelsen blitt like frafallen som det karismatiske!
Jeg har blitt løyet på, motarbeidet, fryset ut, neglisjert, forbannet, de har prøvd å smigret med meg, de har oppmuntrer, de har fortalt at jeg er en stor Guds mann og mye annet.
Men så lenge ikke læren innforbi det karismatiske forandres og de går i seg selv, så blir det for meg et stort bedrag den karismatiske “fornyelsen”.
Jan Kåre
Kommentar #26860, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 0:29
166.                Jan Kåre, “Evangelist” #26838 skrev:
“Til Arild
Du skriver: Du har enda til gode å vise at det den karismatiske vekkelse og trosbevegelsen, har felles, ikke er bibelsk. Etter min mening, er det DET som det heler står eller faller på.
Jeg har gitt deg mange internetsider som beviser dette, se på dem og du vil få svar.(Sitat slutt)
Jeg vet jo at de har til felles to ting:
1. Troen på at kristne er ett.
2. Troen på Åndens dåp.
Ikke trenger noen lese side opp og side ned med dårlig fundert skitkasting for å få vite disse to enkle sannheter.
Like lite som du trenger å lese femti sider med dritt om pinsebevegelsen, for å vite grunnlegende dogmer i pinsebevegelsen.
Møkka klarer man seg uten.
Kommentar #26867, skrevet av Arild Holta | 23. juli 2007 kl. 1:33
167.                “Aril med sin 50-årige erfaring som evangelist i kanskje de fleste av verdens land hadde nok humret og ledd godt hadde han lest slike meninger fra oss amatører… ”
Hvor mange ti-tusen sider må man lese, og hvor mange barn må man oppdra for å ha forstand på virkligheten?
Det er ingen grunn for å bli ukritisk.

Branham var en profet sendt av Gud. Han klarte å gå feil. Så vi får ha både hodet og hjertet på rett plass. :-)

Kommentar #26868, skrevet av Arild Holta | 23. juli 2007 kl. 1:39

1.    anonym #26790:
I Bibelen finner man at det ble forkynt et budskap både til politikere og andre. Men jeg må erkjenne at jeg er veldig skeptisk til den veien Aril Edvardsen har valgt. Det betyr ikke at han ikke gjør mye godt. Men utviklingen man ser, tror jeg ikke er sunn. Begrunnelsen tror jeg ikke vi vil være enige i.

Kommentar #26819, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:11

2.    “Men jeg må erkjenne at jeg er veldig skeptisk til den veien Aril Edvardsen har valgt. Det betyr ikke at han ikke gjør mye godt. Men utviklingen man ser, tror jeg ikke er sunn. Begrunnelsen tror jeg ikke vi vil være enige i.”

Nå sier Aril at Gud har talt direkte til ham om hva han skal gjøre. Da trenger ikke vi overprøve dette. Vi skal jo ikke se helt bort ifra at Gud gjør ting som vi ikke helt forstår. Og hvis vi i utgangspunktet tror at Bibelen er inspirert, så har følgelig Gud en bedre bibelforståelse enn vi har også.

Man skal som kjent ikke røre ved Guds salvede. La de heller bevise selv at de er kalt fra Gud.

Kommentar #26820, skrevet av LeGu | 22. juli 2007 kl. 16:16

3.    Jan Kåres #26794:
(Sitat:) Det er da Satan som står bak den karismatiske”fornyelsen”, det er ikke vanskelig å se, det er bare å se på fruktene av den fornyelsen.(Sitat slutt.)

Jeg er en frukt av blant annet den karismatiske vekkelse og trosbevegelsen.

Kommentar #26821, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:18

4.    “Nå sier Aril at Gud har talt direkte til ham om hva han skal gjøre.”

Det tviler jeg ikke på. Jeg tror imidlertid ikke han gjør det på en rett måte, alltid. Noen ganger tror jeg han gjør det på en stadig mer feil måte. Andre ganger tror jeg han står på stedet. Mens på andre steder går han videre med Gud.

At han er kalt, av Gud, og har en fantastisk tjeneste bak seg, tviler jeg ikke et øyeblikk på.

Jeg reagerer imidlertid veldig kraftig på en del av hans uttalelser rundt politiske strømninger! Når han bruker ordet “egoisme” som motsatts til “kjærlighet”, eller “hat” som motsatts, så er det ideologi på billigsalg.

Kjærligheten hater ondskap.
Gud som er kjærlighet bruker vår egoisme, så til de grader at Bibelen er full av løfter. Han føder oss på nytt slik av vår nye indre drivkraft er kjærlighet. Å leve ut det som er på innsiden kalles for “egoisme” i filosofien.

Med unntak av de dårligste bibeloversettelser, så bruker ikke Bibelen begrepet “egoisme”. Hvorfor skal da kristne knytte det sammen med hovedteologier som “kjærlighet”?

Når Aril Edvardsen flørter med de kollektivistiske bevegelsene, som fagbevegelsen, så flørter han med den kraften som frem for alt bevirker barnevernsofre. Hvordan skal jeg forklare barnevernsofre at Jesus elsker dem, når Aril Edvardsen og andre kristne klapper de på skulderen, og søker samarbeid med dem som knuser dem?

Kommentar #26822, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:35

5.    Evangelist #26803 siterte bibelverset:
2Kor 11:13-15
13 For disse er falske apostler, svikefulle arbeidere, som skaper seg om til Kristi apostler.
14 Og det er ikke noe å undre seg over, for Satan selv skaper seg jo om til en lysets engel!
15 Da er det ikke noe stort om også hans tjenere omskaper seg til rettferdighets tjenere. Men for dem skal enden svare til deres gjerninger.

Da får jeg sitere litt av sammenhangen:
2Kor 11:4
4 For om det kommer en til dere og forkynner en annen Jesus, som vi ikke har forkynt, eller om dere får en annen ånd, som dere ikke før har fått, eller et annet evangelium, som dere ikke før har mottatt – da tåler dere det så gjerne.

Dette lykkes du ikke med å dokumentere.

Kommentar #26823, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:36

6.    Evangelist #26811:
(Sitat:)Jeg har da arbeidsoppgaver døgnet igjennom, vi kan vel ikke måle opp vår åndelighet i et brevkurs eller to som du skriver, at du kan få deg til å skrive så mye sprøyt, vitner mer om deg enn om meg!(Sitat slutt.)

Å nå millioner, er å nå millioner. Litt edruelighet i argumentene, takk!

Kommentar #26824, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 16:36

7.    Til Le Gu

Ja, sist han var i Pakistan så sto der i Troens Bevis at 115 000 hadde blitt frelst.
Når han talte så gjorde han det med Koranen i hånd.

Er det disse tusene som du sikter til bl. annet ?

Det er antagelig ikke nødvendig med dåp heller lengre.
Jeg har hatt konakt med en kristen Pakistaner som har fortalt dette.
“Maken til forvorpent syn! ” Ja, heller det enn å være blind som du tydelig er !!!

Kommentar #26827, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 17:31

8.    De går alle fortsatt i Moskeen, selvfølgelig, for det er jo ikke nødvendig å forandre på det.

Kommentar #26828, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 17:32

9.    Det er mulig tanken er å ta litt om senn, men spørsmålet er om det har noe mening å forkynne på en måte som skal unngå forfølgelse.

Det er likevel bare brøkdeler, som forblir frelst etter evangelistenes korstog.

Da er det bedre med modellen i apostlenes gjerninger, hvor evangelisten Filip fokynte og apostlene Peter og Johannes tok over arbeidet. Om frukten skal bevares, så må det nok mer enn brevkurs og noen lokale forsamlinger til, for å bevare frukten.

Men likevel kan han forårsake en mildere stemning mot kristne.

Jeg tror mer på omvendelse og heller støtte av militære tropper mot de som driver overgrep mot andre.

Åp 2:27
27 Han skal styre dem med jernstav og knuse dem som leirkar, slik som også jeg har fått det av min Far.
Åp 12:5
5 Hun fødte en sønn, et guttebarn, som skal styre alle hedningefolkene med jernstav. Og hennes barn ble bortrykket til Gud og hans trone.
Åp 19:15
15 Ut av hans munn går det et skarpt sverd, for at han med det skal slå hedningefolkene. Og han skal styre dem med jernstav. Han tråkker vinpressen med Guds, Den Allmektiges strenge vredes vin.

Sal 2:8-10
8 Begjær av meg, så vil jeg gi deg hedningene til arv og jordens ender til eie.
9 Du skal knuse dem med jernstav, som en pottemakers leirkar skal du slå dem i stykker.
10 Og nå, dere konger! Gå viselig fram! La dere advare, dere herskere på jorden!

Man har rett til å tro hva man selv velger. “Tvingere” er overgriper og skal stoppes med makt. La oss lære av Guds plan for fredsriket.

Kommentar #26829, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 18:07

10.“Men likevel kan han forårsake en mildere stemning mot kristne.”

Det har nok ikke de kristne i Pakistan sett noe til.
De blir diskriminert av myndighetene og må tale all slags forfølgelse.
Men de er iallfall frelst.

Kommentar #26830, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 18:12

11.Nei, selvsagt har de ikke det. Den type virkninger blir til over ti-år.

Jeg liker ikke svar som ligger så langt fra realisme. Det gir ikke tillit. Det høres ut som om man har en agenda å følge, og sannheten (logikken/ærligheten) er ikke så viktig.

Afganistan er vel også et land hvor grupperinger (f.eks. stammer) har stor makt. Derfor kan vel kristne oppleve lite forfølgelse noen steder. Andre steder vil de kunne bli drept.

Kommentar #26832, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 20:27

12.De kristne der er ca. 2 mill av dem i Pakistan
Har levd med forfølgelse i mange hundre år, at du kan tro at det vil forandre seg på 10 år er helt urealistisk.
Men de som er kristne er villige til å betale prisen for å kunne tilhøre sin Herre og Frelser.

Kommentar #26833, skrevet av anonym | 22. juli 2007 kl. 20:30

13.ti-år = desenier
ti år = 10 år

Jeg ser jeg kunne uttrykt meg tydligere.

Det var heller ikke noe jeg trodde, men som noe jeg ser som et mulighet av flere.

Imidlertid sa jeg hva jeg virkelig tror, lengre opp. Nemlig at menneskenes rett til å velge må beskyttes med våpenmakt.

Ikke tror jeg at fredsriket er mulig, eller fred generelt er mulig, uten at noen med makt bruker den makten mot de som undertrykker andre. Det er dette myndigheten er innsatt for. Myndigheten i ett eller flere land kan ta over i andre land.

Et problem er imidlertid at myndighetene i den vestlige verden, i stadig mindre grad, aksepterer menneskers frihet.

Vi får forkynne evangeliet, omvendelse og helliggjørelse. I tillegg må vi arbeide for frihet på alle plan, og håpe Jesus griper inn snarest mulig og stopper denne galne verden av lidelse og undertrykkelse.

Kommentar #26835, skrevet av Arild Holta | 22. juli 2007 kl. 20:58

14.Til Arild

Du skriver: Du har enda til gode å vise at det den karismatiske vekkelse og trosbevegelsen, har felles, ikke er bibelsk. Etter min mening, er det DET som det heler står eller faller på.

Jeg har gitt deg mange internetsider som beviser dette, se på dem og du vil få svar.

Jan Kåre

Kommentar #26838, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 21:56

15.Leif skriver: Nå sier Aril at Gud har talt direkte til ham om hva han skal gjøre. Da trenger ikke vi overprøve dette. Vi skal jo ikke se helt bort ifra at Gud gjør ting som vi ikke helt forstår. Og hvis vi i utgangspunktet tror at Bibelen er inspirert, så har følgelig Gud en bedre bibelforståelse enn vi har også.

Hvis Aril har lov å gjøre hva han vil, som alle andre karismatikere. Men vi andre må forholde oss til Guds ord, da Gud ikke har noen favoritter bortsett fra karismatikerne, da får Aril og andre holde på med sitt, som da vi kan kalle det 5. evangelium av Aril Edvardsen og det blir da et 6. evangelium med Åge Åleskjær. Da har Leif gitt oss “nøkkelen” til forståelse hvorfor karismatikerne er fritatt for å følge Guds ord.

Jan Kåre

Kommentar #26839, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 22:05

16.Til anonym

Du skriver meget godt.

Jeg har blitt løyet på av karismatikerne. Jeg har blitt forbannet av dem. Jeg har opplevd alt det som nesten går av negative og kjødelige ting. Jeg tror på Guds kraft, men uten at liv og lære følger med, så blir det som Jannes og Jambres.

Akuratt som de personene som sto Moses imot, slik fremstår den karismatiske “vekkelsen” for meg, og pinsebevegelsen i Norge er i ferd med å bli like ille som det karismatiske.

Kommentar #26840, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 22:09

17.Jan Kåre:Jeg skjønner ikke alltid alt av dette dere diskuterer her inne
Og er ikke kommet så langt som mange av dere
Men når du nevner en del forkynnere og Bibelvers som:de skal ikke ha fremgang.Men noen har jo det,veldig fremgang,slik som Visjon Norge
Det stemmer jo da ikke med det du prøver å bevise vel??

Kommentar #26842, skrevet av Jone | 22. juli 2007 kl. 22:24

18.Til Jone

Men for dem skal enden svare til deres gjerninger står det i 2.Kor. 11 som jeg har sitert.

Det er ikke alltid det som er av mennesker eller Satan at det er lite, heller tvert imot. Både den Katolske Kirka, muslimer og mange andre er da store bevegelser, men åndelig falske.

Jeg tror det som står i 2. Kor 11 at Hanvold, jeg og alle andre skal stå innfor Gud, og da skal vi alle svare for våre liv.

Men jeg ville ikke for all verdens penger vært i Hanvolds sine sko og stått innfor den Levende Gud og ha levd et slikt liv som ham.

Jan Kåre

Kommentar #26843, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 22:36

19.“Jeg tror imidlertid ikke han (Aril) gjør det på en rett måte, alltid. Noen ganger tror jeg han gjør det på en stadig mer feil måte. Andre ganger tror jeg han står på stedet. Mens på andre steder går han videre med Gud.
At han er kalt, av Gud, og har en fantastisk tjeneste bak seg, tviler jeg ikke et øyeblikk på.
Jeg reagerer imidlertid veldig kraftig på en del av hans uttalelser rundt politiske strømninger! Når han bruker ordet “egoisme” som motsatts til “kjærlighet”, eller “hat” som motsatts, så er det ideologi på billigsalg.”

Aril med sin 50-årige erfaring som evangelist i kanskje de fleste av verdens land hadde nok humret og ledd godt hadde han lest slike meninger fra oss amatører…

Kommentar #26844, skrevet av LeGu | 22. juli 2007 kl. 22:47

20.Jan Kåre:Ja,selvsagt skal vi svare innfor Herren en dag.Og da er det jo viktig at vi gjør hans vilje.
Men folk blir jo frelst da,og det er jo frukter i hopetall.Jesus sa jo at vi skulle se på fruktene ikke sant?

Kommentar #26848, skrevet av Jone | 22. juli 2007 kl. 22:56

21.Til Leif

Jeg vet en ting, du har ikke forståelse for åndelige ting når du kan uttale deg som du gjør.

Enhver skal svare for alt hva han har forkynnt og lært.

Jeg ville ikke for allt i denne verden forkynnt så mye vranglære for så mange som Edvardsen har gjort, da skulle jeg ønsket meg døden heller enn å ha forkynnt\lært det Edvardsen har gjort.

Men heldigvis, jeg slipper det.

Jan Kåre

Kommentar #26849, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 22:58

22.Til Jone

Jeg har egentlig svart for det du spør om før. Men du kan få et siste skriftsted fra meg.

Det står i 1. Kor. 9.27:” Men jeg undertvinger mitt legeme og holder det i trelldom, for at jeg som forkynner for andre, ikke selv skal finnes uverdig “.

Her taler Paulus om noe som hverken Hanvold og mange andre ikke lever etter slik jeg ser det. Man kan be med mennesker til frelse i hopetall og oppleve helbredles og alt annet, men allikevel gå fortapt hvis en ikke selv undertvinger sitt legeme. Det kan en trykt si med Hanvold at han ikke har undertvinget sitt legeme, om han kansje har opplevd gode ting med Herren!

Jan Kåre

Kommentar #26850, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 23:05

23.Til Jone

Legg deg på kne og be til Gud i Jesu navn og les bibelen i stillhet, og du vil oppleve store, herlige og mektige ting, også å få klarhet over alt som gjelder ditt liv og du vil bli til stor velsignele også for andre selv om en også vil oppleve stor motstand både i den naturlige og i den åndelige verden. Men alt går til seier i Jesu navn allikevel!

Jan Kåre

Kommentar #26851, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 23:16

24.Jan Kåre:Jeg ber og leser min Bibel
Men store og mektige ting har jeg ikke sett noe til
Tror nok ikke jeg står først på besøks listen til Jesus nei
Men jeg strever fremover og nekter å gi opp
For da har jeg og Jesus tapt og satan vunnet
Og det skal vi ikke ha noe av
For her ved Jesu føtter vil jeg være

Kommentar #26852, skrevet av Jone | 22. juli 2007 kl. 23:31

25.Leif skriver:Aril med sin 50-årige erfaring som evangelist i kanskje de fleste av verdens land hadde nok humret og ledd godt hadde han lest slike meninger fra oss amatører

For meg så vitner det om et menneske som ikke kjenner menneske. Jeg har møtt personlig kjente mennesker både innen kristne sammenheng og i den profane sammenheng. Og jeg har også opplevd mennesker også vanskelig stillt, og alle er i bunn ganske like når det kommer til stykke, vi mennesker er sårbare. Det er derfor vi alle trenger Jesus, han er annerledes, ingen andre!

Jan Kåre

Kommentar #26853, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 23:33

26.Paulus takker Gud for endog de som forkynner evangeliet for vinnings skyld…

Hvor meget mer skal ikke vi takke Gud for de som forkynner evangeliet med EDLE motiver, selv om vi ikke er enig i alt de sier?

Kommentar #26854, skrevet av LeGu | 22. juli 2007 kl. 23:33

27.Til jone

Å kunne hjelpe den ene, det er en stor, herlig og mektig ting. På det planet har jeg levd og jeg ønsker å leve også slik resten av mitt liv, og kunne hjelpe den ene.

Jan Kåre

Kommentar #26855, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 23:35

28.Til Jone

Du skriver: Tror nok ikke jeg står først på besøks listen til Jesus nei

Det er vel ingen av oss som kan si det du her sier. Jeg har opplevd uttallige gode og herlige ting med Jesus. Men vet du hva? Jeg trenger ny nåde hver dag og en ny berøring av Jesus hver dag!

Jan Kåre

Kommentar #26857, skrevet av Evangelist | 22. juli 2007 kl. 23:43

29.Jone:
Titt ut vinduet ditt, kikk på livet ditt. Gud gjør store undre.

Leif: Ikke sant. Paulus visste å sette ting i perspektiv. lurt ikke sant?

Kommentar #26858, skrevet av olec | 22. juli 2007 kl. 23:46

30.Leif kommer igjen med en avledningsskriftsted. Der er er klart det er bra at mennesker forkynner Kristus, selv om motivene enkelte ganger ikke stemmer alltid. Jeg opplever også enkelte ganger at jeg kommer til kort.

Men det er IKKE dette handler om. Dette handler om de som står sannheten imot som trollmennene Janes og Jambres stod Gud og Moses imot ved å efterligne hva Gud gjorde gjennom Moses.

Der passer mye av det karismatiske “fornyelsen” inn med Hanvold, Edvardsen og alle andre karismatikere. Og nå har stort sett pinsebevegelsen blitt like frafallen som det karismatiske!

Jeg har blitt løyet på, motarbeidet, fryset ut, neglisjert, forbannet, de har prøvd å smigret med meg, de har oppmuntrer, de har fortalt at jeg er en stor Guds mann og mye annet.

Men så lenge ikke læren innforbi det karismatiske forandres og de går i seg selv, så blir det for meg et stort bedrag den karismatiske “fornyelsen”.

Jan Kåre

Kommentar #26860, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 0:29

31.Jan Kåre, “Evangelist” #26838 skrev:
“Til Arild

Du skriver: Du har enda til gode å vise at det den karismatiske vekkelse og trosbevegelsen, har felles, ikke er bibelsk. Etter min mening, er det DET som det heler står eller faller på.

Jeg har gitt deg mange internetsider som beviser dette, se på dem og du vil få svar.(Sitat slutt)

Jeg vet jo at de har til felles to ting:
1. Troen på at kristne er ett.
2. Troen på Åndens dåp.

Ikke trenger noen lese side opp og side ned med dårlig fundert skitkasting for å få vite disse to enkle sannheter.

Like lite som du trenger å lese femti sider med dritt om pinsebevegelsen, for å vite grunnlegende dogmer i pinsebevegelsen.

Møkka klarer man seg uten.

Kommentar #26867, skrevet av Arild Holta | 23. juli 2007 kl. 1:33

32.“Aril med sin 50-årige erfaring som evangelist i kanskje de fleste av verdens land hadde nok humret og ledd godt hadde han lest slike meninger fra oss amatører… ”

Hvor mange ti-tusen sider må man lese, og hvor mange barn må man oppdra for å ha forstand på virkligheten?

Det er ingen grunn for å bli ukritisk.

Branham var en profet sendt av Gud. Han klarte å gå feil. Så vi får ha både hodet og hjertet på rett plass. :-)

Kommentar #26868, skrevet av Arild Holta | 23. juli 2007 kl. 1:39

33.Evangelist skrev:
(Sitat)Jeg ville ikke for allt i denne verden forkynnt så mye vranglære for så mange som Edvardsen har gjort, da skulle jeg ønsket meg døden heller enn å ha forkynnt\lært det Edvardsen har gjort.

Først må du lære deg å beskrive andre sine meninger slik at de gjennkjenner dem selv. ;-)

Kommentar #26869, skrevet av Arild Holta | 23. juli 2007 kl. 1:42

34.Angående Jannes og annet jammer. Her #26815 informerte jeg om at det var de tradisjonelle kirkesamfunn som hadde tilbakegang, Jrf Tim.

Fremgang har Guds verk.
Parellelt med dette har nok også Djevelens verk fremgang.

De gamle kirkesamfunn har derimot gått tilbake. Ikke minst de som mest i klartekst fornekter Guds kraft.

Jan Kåre bruker altså feil bibelvers, eller bruker de på en feiltolket situasjon.

Den karismatiske bevegelse, slik han beskriver den, er ikke EN bevegelse men flere. Og noe av det “kristne” samarbeidet, er ikke av Gud.

Jan Kåre skiller ikke mellom badevannet og barnet i badevannet. Han kaster ut barnet med badevannet.

Vi kristne skal drives av Ånden. Den Hellige Ånd betoner hva han vil. Vi skal betone som Den Hellige Ånd.

Den som har ører, hør hva Ånden taler til menigheten (Fritt sit. fra Åp.) Mine får hører min røst, sa Jesus.

Alt for mange lytter til bevegelsens- og kirkesamfunnets røst, i stedet for. Det er avgudsdyrkelse.

Kommentar #26872, skrevet av Arild Holta | 23. juli 2007 kl. 2:18

35.Til Arild

Vi får avslutte med dette, at vi kan preke i det uendelige, men følger ikke en kristen livsførsel med, så er alt forgjeves.

Men når vi lever som vi preker, da er det vidunderlig, stort og herligt!

Det er et liv som Gud full ut vil sanksjonere!

Jan Kåre

Kommentar #26883, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 7:31

36.Til Arild

Du skriver at du ikke forstår alt det jeg skriver. Da er det bare å be, så vil Gud gi deg visdom, det har jeg gjort og gjør jeg hele tiden.

Jan Kåre

Kommentar #26885, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 9:36

37.Tillegskommentar

For å ikke alltid bare bruke kanaans-språk, så kan jeg bruke et bilde fra sportens verden.

Vi vet at i sporten så gjelder det å bli nr. 1, det er noe alle kjemper om å bli.

Men nå viser det seg at flere av de som har vunnet gull og blitt nr. 1 har brukt ulovelige midler for å vinne, de har dopet seg, slik at det er ikke bare trenning og ferdigheter som ligger til grunn, men de har brukt ulovelige midler for å bli nr. 1 og vinne gull.

Slik blir det også på det åndelige livet. Jeg har ingen problemer med å tro at mange av de som er med i karismatiske og pinsemenigheter og andre menigheter har opplevd ting med Gud.

Men når det er oppblandet med “ulovelige” ting ut i fra Guds ord, da blir det falskt og ikke ekte.

Hva er de “ulovelige” tinga? Det er alt som ikke stemmer med Guds ord og med Den Hellige Ånd.

Mye kan også være bra, men det blir feil når en baserer sitt liv og sin tjeneste på det.

La meg ta et eksempel. Noe av det nye er lederseminar, men det gjør verden mye bedre enn de kristne. Jeg har jobbet på en av de mest “suksesrike” bedriftene i Norge i 10 år og de hadde mye bedre lederseminar enn det lederskolen med Aril Svartdahl tilbyr, men lettlurte og sjelelige kristne er et lett bytte for slike kurs.

Nei, vi må tilbake til de gode gammle veien, til de gamle stier som Profeten Jeremias skriver. Vi må tilbake til Ordet og vitnesbyrde sier Jesaja, de første kristne la vekt på Ordet og bønnen, det er der muligheten for virkelig åndelig fremgang ligger i Guds menighet, ikke noe annet!

At de “moderne” kristne velger en annen vei, det må spesielt Hyrdene i Guds menighet ta på sin kappe (Esekiel 34), men jeg tror Gud på tross av alt frafall reiser opp et nytt folk der en vil se akuratt de samme kjennetegnene som de første kristne. Hvorfor ble de første kristne kallt kristne? Fordi deres liv og tjeneste lignet på den Kristus de forkynnte, tilbake der ønsker jeg alltid å være!

Jan Kåre

Kommentar #26892, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 13:31

38.Til Evangelist

AMEN, ja, la oss grave opp igjen de gamle brønnene som våre fedre gravde opp for oss !

Kommentar #26894, skrevet av anonym | 23. juli 2007 kl. 14:14

39.Til anonym

Det er det, som er løsningen. Når de gravde opp de “gamle” brønnene, så ble det alltid strid om dem.

Nå har jeg undervist om at det er en falsk og at det er et ekte vei, du ser hvordan den onde raser når en gjør det?

Men Herens navn være lovet.

Det var tom en som mente jeg ikke hadde lov å mene dette fordi at jeg ikke hadde hatt en stor vekkelse. Slike innfall kan kun de mennesker som er styrt av en annen ånd en Den Hellige Ånd og Guds ord få, men det er herlig at du har stått med meg her i denne striden.

Men snart er det over og vi kan hvile ut og det vil alltid vise seg at det lønnte seg å følge Guds ord kjære søster!

Jan Kåre

Kommentar #26895, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 14:35

40.Til anonym

Når du er her på bloggen, på møter eller leser kristne aviser, så må du være på vakt i dag. Satan går ikke alltid rundt som en brølende løve,men også som en listig slange.

Les selv og vurder, dette er hentet her fra bloggen:

Zevs var universets skaper og herre, og Paulus hadde ingen problemer med å jamstille Zevs med Israels Gud når han besøkte Aten.

Dette er en av Satans mange løgner i dag, ingen kan sidestilles med vår Gud, han er Gud over alle guder!

Jan Kåre

Kommentar #26900, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 17:19

41.Her skrives om de som har hatt store vekkelser.
som om det er i egen kfrat det skjer.

Jeg lurer jo da, er det ikke Gud som gir vekst, er det ikke han som holder rede på hvem som er hans barn ?
Av og til høres det nesten ut til at det er knytett til evangelister/predikanter.
Jeg trodde at en kunne enes om de viktige tingene.

Er det virkelig kommet så langt i vårt kjære fedreland, at ikke den klare forkynnelsen blir lengre tålt, til og med av de som vil kalles for kristne ?

Kommentar #26902, skrevet av anonym | 23. juli 2007 kl. 18:55

42.Jan Kåre:Dette med Zevs var vel en komentar til innlegget om Harry Potter.Tror nok ikke at Paulus sidestiller Zevs med vår Gud nei,så her har du nok rett.Man skal lese alt med forsiktighet og helst sjekke det ut med Guds ord

Kommentar #26904, skrevet av Jone | 23. juli 2007 kl. 19:15

43.“Tror nok ikke at Paulus sidestiller Zevs med vår Gud nei…”

Jo. Ikke bare sidestiller Paulus, men han sier at den som grekerne kaller Zevs er den ene og sanne Gud, Abrahams, Isaks, og Jakobs Gud.

Men - som sørlendingen sa når han ble fortalt at Jesus gjorde vann til vin, “Me liga det ikkje…”

Kommentar #26907, skrevet av LeGu | 23. juli 2007 kl. 19:31

44.Til jone

Jeg synes du er kommet inn i et meget godt spor.

Nå begynner du å få åndelig balanse inn i livet, du vil sjekke det med Guds ord.

Om jeg er en anerkjennt forkynner eller jeg ble frelst i dag, ingen har garanti for at det vi sier er fra Herren. Det er kun det som stemmer med Guds ord, og med flere skriftsteder fra Guds ord vi skal sette vår litt til, da er vi på trygg grunn.

Vi lever i en tid der vi skal elske hverandre men hva som blir forkynt, trenger vi å være forsiktig med.

Når det gjelder TV-Visjon Norge så betviler ikke jeg at du har opplevd fine ting der, men jeg mener bestemt at de må ta et oppgjør med hva som er rett lære og at det er ikke rett med gjengifte blant de som forkynner der, det være seg Hanvold, Hæreide og andre.

Du får også sjekke det jeg skriver med Guds ord.

Broderhilsen
Jan Kåre

Kommentar #26908, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 19:34

45.LeGu:Har du noe Bibelvers om Zevs??
Nå er ikke jeg helt overbevist om at Jesus gjorde vann til vin med alkohol da,men det er meg

Kommentar #26909, skrevet av Jone | 23. juli 2007 kl. 19:35

46.Anonym du er inne på noe vesentlig med det du skriver. Vi har ikke lov å godta 1 ting hvis det ikkestemmer med Guds ord.

Vi kan vinne hele verden sier Jesus, men allikevel gå fortapt. Dette gjelder også på det kristne område, vi kan be med folk til frelse i mengdevis, nå tror jeg ikke på alle de raportene, men det er ikke de store talla som er det store, men om vi holder frem Guds ord og SELV lever etter ordet. Den som gjør det sier Jesus i bergprekenen, han skal kalles stor i Guds rike, ingen andre!

Kommentar #26910, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 19:38

47.Dette er de Bibelord hvor Zevs er nevnt.
At Paulus gikk go for Zevs, må en sandelig ha god fantasi for å kunne mene !
Apg 14:12:
Og Barnabas kalte de Zevs*, og Paulus kalte de Hermes**, for han førte ordet.

Apg 19:35:
Og da byskriveren hadde beroliget folkemengden, sa han: “Menn fra Efesos, hvilket menneske er det som ikke vet at efesernes by er tempelvokter for den store gudinnen Artemis, og for bildet som falt ned fra Zevs*?

Kommentar #26911, skrevet av anonym | 23. juli 2007 kl. 19:39

48.Til Jone

Pass deg for villfarelse sier nesten alle bibelns menn og kvinner, det tror jeg er ikke uten grunn!

Jsn Kåre

Kommentar #26912, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 19:41

49.Jan Kåre:Hvis jeg skal rekke og sjekke alt med Guds ord,må dere bli flinkere til å komme med Bibelvers.Finner ikke så lett frem og er ikke så kjent i Bibelen ennå.
Noen skriftsteder synes jeg oxo er vansklig å skjønne hva som menes.Og spør jeg her får jeg gjerne 10 forskjellige tolkninger :-)

Kommentar #26913, skrevet av Jone | 23. juli 2007 kl. 19:42

50.Til Anonym

Nå er jeg ikke ukjent med hva denne mannen har å si, men han er en av Aril Edvardsen`s disippler, me liga det ikkje at nokon æ det!

Jan Kåre

Kommentar #26914, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 19:43

51.LeGu`s kommentar om Zevs er knyttet til min kommentar på tråden om Harry Potter hvor jeg skriver at Paulus bl. annet i Ap.gj.17.28 referer et dikt av en hedensk dikter som het Epimenides som egentlig handlet om Zevs da han skrev: “Det er i Ham vi lever beveger oss og er til … vi er hans slekt”

I all beskjedenhet anbefaler jeg mine to kommentarer om dette på Harry Potter tråden

Kommentar #26915, skrevet av christianculture | 23. juli 2007 kl. 19:45

52.Til Jone

Det forstår jeg, kansje 1 år på bibelskole? Jeg har gått på bibelskole i Tønsberg, Smyrna, kansje det hadde vært noe?

Jan Kåre

Kommentar #26916, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 19:45

53.Annonym:Takk.Jeg kan ikke skjønne at Paulus likestiller Zevs med vår Gud i disse Bibelversene
Jan Kåre:Ja det er fort gjort for meg å ta alt for god fisk

Kommentar #26917, skrevet av Jone | 23. juli 2007 kl. 19:48

54.Til Christiancultur

Det er greit, men da må du love å beholde den mannen på din tråd også, eller så er det ikke noe vits!

Jeg er temmelig lei hans frekke påstander som det ikke er noe hold i!

Jan Kåre

Kommentar #26918, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 19:48

55.Harry Potter tråden er ikke min tråd. Jeg har bare skrevet to kommentarer der.

Kommentar #26919, skrevet av christianculture | 23. juli 2007 kl. 19:52

56.Jan Kåre:Ja det med Bibelskole snakket jeg og gutten om,senest til middag i dag
Vet jo at ingenting er umulig for Herren
Men min gutt er Autist og hans livsløp er klargjort for mange år fremover.Vi mister all hjelp om vi flytter på oss,den hjelpen kan vi ikke klare oss uten
Så det vil si at vi må ha et stort mirakel

Kommentar #26920, skrevet av Jone | 23. juli 2007 kl. 19:53

57.Ang. Zevs:

Dette står i Gullgruben om det nevnte vers:
Ordene i v. 27: “- om de kanskje kunne føle ham og finne ham”, betegner etter grunnteksten egentlig den famlende letingen etter en person som raver omkring i mørket, foretar når han leter etter lyset. Det er et treffende bilde på hedningenes famlende leting etter sannheten.
Alt dette var fullstendig nye tanker for atenerne. Læren om at alle mennesker stammet fra ett eneste par med felles skyld og felles trang til å finne den ene samme Gud, var imot alle hedenskapets tanker. De mente at hvert folk hadde sine egne guder og var noe for seg selv. Atenerne roste seg av at de hadde vokst fram av sitt eget land.
Og tanken om å være i slekt med Gud, var også revolusjonerende. Paulus henviser at noen av deres egne diktere (Arantus og Kleanthes) hadde uttalt noe slikt selv om det var en falsk hedensk forståelse de hadde gitt uttrykk for. Likevel lå det en dyp sannhet i det ettersom Gud Herren hadde blåst sin livsånde inn i leiren.
Paulus viser at han må ha kjent noe til de greske dikterne. I Tarsus hadde han sikkert lært litt om dette da han var ung, og det kom senere til nytte i Herrens tjeneste.
Med utgangspunkt i dette at Guds livsånde holder menneskelivet oppe, går han videre og viser på en varsom måte hvor galt det er å lage gudebilder av døde materialer som gull, sølv eller stein (v.29). Døde guder for levende mennesker var en selvmotsigelse.
I v. 30-31 går han fra talen om Guds åpenbaring som skaper og oppholder, videre til å forkynne at Gud ved ordet har åpenbart seg for uvitende hedninger. Hittil hadde han båret over med deres uvitenhet, men nå lød hans klare ord om omvendelse for alle mennesker alle steder.
Nå var oppgjørets tid kommet og verdensdommen var nær. Denne dommen skulle skje ved han som Gud hadde utvalgt og innsatt til dette, og han stadfestet dette ved å reise han opp fra de døde.
Det synes ikke som om Paulus kom lenger i sin tale den dagen. Men det er alvorlige toner han hadde slått an, tonene om omvendelse, om dom, om oppstandelse fra dom.

At det går ann LeGu å misforstå et bibelvers så til de grader.

Kommentar #26921, skrevet av anonym | 23. juli 2007 kl. 20:07

58.Til Jone !

Ønsker du deg bibelundervisning, så vil jeg anbefale Veien gjennom Bibelen.
Det er gratis og du kan styre undervisningen slik som du ønsker selv.
Jeg har de siste 3 årene brukt dette hver dag, da vet en at en får god og lett forståelig undervisning i hvert eneste vers i hele bibelen, men det tar jo litt tid. ca. 4 år.
Kommentar #26922, skrevet av anonym | 23. juli 2007 kl. 20:14

59.Til anonym og Jone

Dere klarer å orde dere opp i mellom, det var et godt forslag du kom med anonym og jeg deler det synet som du henter i fra gulgruben!

Jan Kåre

Kommentar #26923, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 20:29

60.Anonym:Takk :-)Nå er jeg ikke veldig god i engelsk,men den norske så jo grei ut
Får høre litt og se om det er noe
Er vel bedre enn ikke å komme på bibelskole da

Kommentar #26924, skrevet av Jone | 23. juli 2007 kl. 20:45

61.Til Jone

De var Norske alle tre, men den midterste må du koiere og lime inn i adressefeltet.Alt hadde ikke kommet med, derfor kom du til den engelske.
Men det er det samme programmet.Skikkelig bra undervisning, helt fritt for tullball, men det er luthersk, så dåpssynet er nok litt anderledes enn jeg ser det.

Kommentar #26925, skrevet av anonym | 23. juli 2007 kl. 21:05

62.Annonym:Hehe.Slutt å tull da:-)
Den øverste linken kommer jeg da oxo til en engelsk side??

Kommentar #26926, skrevet av Jone | 23. juli 2007 kl. 21:09

63.Til Jone

Beklager men det var den øverste som måtte limes inn i adressefeltet.

Den i midten er nok på engelsk, men undervisningen er på norsk, bare rull litt ned på siden så så velger du dato og om den skal spilles av i Mediaplayer ellr real player, du kan også laste den ned til maskinen din dersom du vil lagre den.

Håper at du forstår meg bedre nå

Kommentar #26927, skrevet av anonym | 23. juli 2007 kl. 21:20

64.Anonym:Takk,da ble det bra :-)

Kommentar #26930, skrevet av Jone | 23. juli 2007 kl. 21:56

65.Når en såkalt kristen som gir seg ut for å vite alt bedre en Jesus da får en et slikt syn på åndelige ting.

Zevs var universets skaper og herre, og Paulus hadde ingen problemer med å jamstille Zevs med Israels Gud når han besøkte Aten.

Men legg merke til at Aril Edvardsen, som vedkommende er disippel av, så sa Edvardsen at Palestinerne kunne like gjerne være Guds utvalgte folk når han var på besøk hos Arafat og omfavnet og kysset ham.

Jan Kåre

Kommentar #26931, skrevet av Evangelist | 23. juli 2007 kl. 22:33

66.Jan Kåre. Noen ganger er du rett og slett bare ufin.

Du burde virkelig skamme deg! Sitatet du kommer med ble sagt i en helt annen sammenheng en du presenterer det her. Paulus var Greker for grekerne og jøde for jødene.

Det virker tidvis som du har ønske om å være ditt eget fotball lag.

Det blir liksom ikke rare resultatet når du har kastet alle medspillerne dine av banen.

Kommentar #26933, skrevet av olec | 23. juli 2007 kl. 23:18

67.“LeGu:Har du noe Bibelvers om Zevs??
Nå er ikke jeg helt overbevist om at Jesus gjorde vann til vin med alkohol da…”

Du kan jo si det slik at hele Bibelen handler om Zevs. Men her kalles han ved den norrønske mytologiske benevnelsen: Gud.

Jeg får si som sørlendingen sa da han ble fortalt at Jesus gjorde vann til vin: “Me vett det, men me liga det ittje…”

Kommentar #26935, skrevet av LeGu | 24. juli 2007 kl. 0:00

68.anonym #26911 skrev:
(Sitat)At Paulus gikk go for Zevs, må en sandelig ha god fantasi for å kunne mene !(Sitat slutt)

De hevder ikke at Paulus går god for Zevs. Sier de det, så uttrykker de seg dumt.

Det som er poenget er:
Forskjellige folk på jorden kaller Den Høyeste Almektige Gud for noe. Hvert språk og hver kultur har sine navn på Den Ene og Høyeste Gud.

At noen kalte Den Almektige for Zevs, var en ny tanke.

Det betyr imidlertid ikke at man går god for det bildet disse menneskene hadde av Den Almektige. Kristne som snakker arabisk, sier Gud på arabisk - Allah. Vi kan like det eller ikke.

Det betyr ikke at den forestillingen muslimer har om Den Almektige, er riktige. Så langt derifra!!

Men det virker som om den type diskusjon går over hodet på de fleste. Det er også farlig, for det kan resultere i religionsblanding. Religionsblanding er farlig, men ikke så farlig som fariseisme og loviskhet. Det var jo DET Jesus og Paulus advarte mest mot.

Kommentar #26940, skrevet av Arild Holta | 24. juli 2007 kl. 1:12

69.Jan “Evangelist” Kåre #26885
“Til Arild

Du skriver at du ikke forstår alt det jeg skriver. Da er det bare å be, så vil Gud gi deg visdom, det har jeg gjort og gjør jeg hele tiden.”(Sitat slutt.)

Det var en person med IQ på 193, som i en debatt hevdet han ikke forstod den han diskuterte med. Han begrunnet det med at det ikke går ann å forstå noe som ikke er logisk…

Nå har ingen av oss en slik IQ, men jeg håper poenget ble oppfattet.

Jeg kan imidlertid ikke huske å ha hevdet at jeg ikke forsto noe av det du har skrevet. Men jeg kan jo ha uttrykt meg utydelig.

Kommentar #26941, skrevet av Arild Holta | 24. juli 2007 kl. 1:19

70.#26892 Sitat:
“Men når det er oppblandet med “ulovelige” ting ut i fra Guds ord, da blir det falskt og ikke ekte.” (Sitat slutt.)

Men om det er en pinsevenn som heter Jan Kåre som har feil eller mangler i læren, da tror jeg han er en elsket bror, på vei til himmelen likevel. (Det tror jeg om de andre også, som vil følge Gud og som tror på Jesus som frelseren og har han som Herre.)

(Sitat:)
Nei, vi må tilbake til de gode gammle veien, til de gamle stier som Profeten Jeremias skriver.(Sitat slutt)

Ja, la oss gå langt tilbake, lenge før pinsevekkelsen, helt til de første kristne!

(Sitat:)
Det er det, som er løsningen. Når de gravde opp de “gamle” brønnene, så ble det alltid strid om dem.(Sitat slutt)

De gamle brønnene er mye gamlere enn pinsevekkelsen… Glem bevegelsene. Det er Ordet og Ånden som teller.

Kommentar #26942, skrevet av Arild Holta | 24. juli 2007 kl. 1:20

71.Jone.
For å sitere flekkefjord-russen for ca 30 år siden. “Pinsevenner og andre uvenner.” :-)

Pinsevennene pr i dag anbefaler gjerne det lutherske… Og de har jo noe av barnelærdommen…

Bli ikke religiøs. Surdeigen, fariseismen og loviskheten, er det Jesus og Paulus advarer mest imot.

Er det noe Bibelen advarer mer, mot, så utfordrer jeg noen å vise meg det.

Les din Bibel. Lev etter det lyset Ånden gir. Det du ikke forstår, vil Gud ta opp igjen senere, etter sin timeplan. Aksepterer du ikke det, så får du mange religiøse idéer som Gud senere må plukke av deg.

Be bønnen i efeserbrevet.
Ef 1:17-19
17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må gi dere visdoms og åpenbarings Ånd til kunnskap om seg,
18 og gi deres hjerter opplyste øyne, så dere kan forstå hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik på herlighet hans arv er blant de hellige,
19 og hvor overveldende stor hans makt er for oss som tror, etter virksomheten av hans veldige kraft.

Dette er en bibelsk bønn, og Gud vil svare på en bønn i enlighet med sitt eget ord.

Be den gjerne flere ganger daglig.

Lytt til forkynnere som lever i renhet og har Guds rikes kjennetegn:

Rom 14:17
17 Guds rike består jo ikke i mat og drikke, men i rettferdighet og fred og glede i Den Hellige Ånd.

De kritikksyke faller altså utenom. Ta også deres anbefalinger med en klype salt.

1Kor 4:20
20 For Guds rike består ikke i ord, men i kraft.

Som vi har sett i diskusjonen over, så advarer Bibelen mot de som virker ha Gudsfrykt, men mangler kraften.

De som har dette, utlegger ordet. Når ordet taler i ditt indre eller brenner i hjertet, så kan du drives av DHÅ og din pånyttfødte ånd.

For å ikke gå feil i dette, så er det nødvendig å være kjent i Bibelen.

Her finner du altså en trippel veiviser:
Frukten hos forkynnere.
Åndens ledelse.
Bibelens ord.

Forkynnere er til for at Gud skal åpenbare ordet for deg.

De skal sette ditt indre menneske i brann og lengsel etter mer med Gud og vekke kjærligheten til dine medmennesker.

Men mangler du fundamentet i Ordet, går du feil.

Ordet er speilet hvor du kan gjenkjenne det sanne og sunne åndelige - relasjonen med vår Herre og Gud.

Kommentar #26943, skrevet av Arild Holta | 24. juli 2007 kl. 1:44

72.Til Jone

Jeg vil bare si en ting om den kraften det er nevnt i Timoteus brevene, så sikter det først og fremst til å få kraft til å leve helt annerledes enn verden og de syndene som skulle prege endetiden. Altså. kraft til å leve i Guds vilje i en vond og vanskelig verden.

Jan Kåre
Kommentar #26951, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 9:03


1.    Til olec

Ut i fra et åndelig ståsted så har du fine tanker, men ut i fra et åndelig er det enkelte ganger grelt.

Min erfaring er den at kristne mennesker godtar omtrent alt ukritisk, det er kun hvis en har et åndelig lys at en evner å se ting. Selv et så elementert ting som at Zevs og Gud er på samme nivået, bare dette til opplysning. Jeg kan ikke følge slike råd om det er velmenende fra din side, broder.

Jan Kåre

Kommentar #26952, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 9:09

2.    Til Arild

Av og til snakker vi om 2 forsjellige ting. Jeg er ening at vi skal prøve alt og holde fast på det gode.

Men jeg tror at det som jeg definerer som en sjarmoffansiv i fra Helvete, som vil blant annet ser nå når det skal være en 100 års markering for pinsevekkelsen frembrudd, så er det stort sett de forkynnerne og det opplegget som leder bort i fra Kristus enn til Kristus som dominerer, det ser jeg som har fått Åndens lys over dette, at det er en tvungen nødvendighet mot å advare og opplyse andre om det. Slik at en i det minste gir menesker annledning til å begynne å vurdere selv.

Jan Kåre

Kommentar #26953, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 9:15

3.    Til olec

Rettelse.
Jeg mente at du hadde et fint ståsted hvis en tenker menneskelig og ikke tenker åndeligt, slik ser jeg det broder!

Jan Kåre

Kommentar #26954, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 9:17

4.    Til Jone

Du skriver:For å ikke gå feil i dette, så er det nødvendig å være kjent i Bibelen.

Det er veldig bra. Men en trenger også Åndens lys og åpenbaring, bl.a nådegaven til å kjenne ånder.

Når forfalskningen i dag ikke går på motarbeidelse på den som tror og praktiserer Åndens virkninger, men etterligner det, slik som Jannes og Jambres, da er forførelsen mye vanskeligere å avsløre, vi snakker om en sjarmoffansiv fra Satan som tom har lurt tusenvis av helhjerta forkynnere Jone.

Jan Kåre

Kommentar #26955, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 9:23

5.    Det er jo nettopp synkretisme som er blitt resultatet av den begrepsforvirring som er om Gud og Allah, når nevnte forkynner bruker Koranen til å tale ut ifra.
Det er og har alltid vært slik at
1Joh 5:12f
Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet.
13 Dette har jeg skrevet til dere som tror på Guds Sønns navn, for at dere skal vite at dere har evig liv*, og for at dere skal fortsette å tro på Guds Sønns navn.

Kommentar #26956, skrevet av anonym | 24. juli 2007 kl. 9:40

6.    Til anonym

Paulus skriver i Romerbrevet at troen kommer av forkynelsen. Slik er det egentlig med vantroen og vranglæren. Nå har Guds folk i de siste 50 åra mer og mer fått mindre og mindre BIBELundervisning\forkynnelse, men mer og mer mennesketanker, det er det vi ser resultate av!

Derfor er det så fint at du tar frem Guds ord og den fine bibelundervisningen fra Gulgrubben.

Jan Kåre

Kommentar #26961, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 11:03

7.    Vi ser mer og mer at menneskene ikke trenger Jesus og korset, det eneste som kan føre oss til himmelen.

Men en skal ha det overnaturlige men samtidig leve som en selv vil, der er Jan Hanvold og Visjon Norge de fremste eksponentene for å føre inn en kristendom som ikke er kristendom.

Nå er også Martha Lousie kommet inn i denne “bransjen”.

Les selv i Vg i dag, her er et lite utdrag:

Kontakt med engler

For 12 000 kroner i halvåret vil prinsessen og Samnøy også lære kursdeltagerne om kontakten med engler:

«Englene finnes i alle religioner. De er krefter som bestandig er rundt oss og som er en ressurs og hjelp i alle aspekter av livene våre. Vi i Astarte Education viser deg hvordan du kan komme i kontakt med dine engler og bruke dem i dagliglivet ditt. På våre kurs kan du finne din indre kilde av sannhet og gjenoppta din naturlige kontakt med englene og det guddommelige universet.»

Dette er demonisk og rett i fra Lysets Engel, Satan.

Jan Kåre

Kommentar #26963, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 11:10

8.    Jan Kåre:Ja den med at vår prinsesse skal lære andre å se engler,den var helt ufårstålig for meg
Man kan vel ikke se engler om en ikke er født på ny
Det som stod i avisen gjorde at jeg fikk en ekkel følelse

Kommentar #26970, skrevet av Jone | 24. juli 2007 kl. 11:56

9.    “Man kan vel ikke se engler om en ikke er født på ny…

Å jo da. Vi hører hele tiden om rapporter fra den muslimske verden hvor bibler og evangelisk litteratur er forbudt at sannhetssøkende muslimer får englebesøk. Og ikke overraskende er budskapet det samme: “Tro på Isa (Jesus), så skal du bli frelst”.

Kommentar #26973, skrevet av LeGu | 24. juli 2007 kl. 12:02

10.Arild:Tusen takk for gode ord.Jeg prøver så godt jeg kan å unngå religiøsitet.Nå er det vel ikke så lett tydligvis å finne gode,sanne forkynnere
De fleste har jo ikke fått annet en stryk karakter her inne.Men jeg siler så godt jeg kan
Og har skjønt at jeg må lære meg Bibelen fortere enn svint for å kunne skille
Takk for oppmuntring og advarsel
Er ikke alltid like lett når man har mange eller ingen lærermester

Kommentar #26974, skrevet av Jone | 24. juli 2007 kl. 12:06

11.“Jeg prøver så godt jeg kan å unngå religiøsitet.”

Religiøsitet er ikke så farlig som mange tror, Jone, for det betyr nemlig gudfryktighet, og er altså ikke noe vi skal unngå.

Men jeg vet godt hva du mener. I frikirkelige kretser er det blitt et negativt ladet ord som står for hykleri og det å ha et gudfryktig skinn, men ikke være det.

Kommentar #26976, skrevet av LeGu | 24. juli 2007 kl. 12:15

12.LeGu:Ja det er nok riktig
Nå ordla jeg meg feil.Det jeg mente var at man kan jo ikke lære med penger av en som ikke er frelst å se engler

Kommentar #26977, skrevet av Jone | 24. juli 2007 kl. 12:15

13.LeGu:Tenkte oxo at man er religiøse når man ser satan i alt som er nytt og ukjent
Men Guds frykt skal man jo ha

Kommentar #26978, skrevet av Jone | 24. juli 2007 kl. 12:19

14.Til LeGu
Et religiøst menneske er et menneske som er interessert i religion, men ikke er frelst.
Det er altså noe vi ikke skal søke.

Ikke uventet så er der folk her som forsvarer dette som Martha Lovise nå setter igang.

Å jo da. Vi hører hele tiden om rapporter fra den muslimske verden hvor bibler og evangelisk litteratur er forbudt at sannhetssøkende muslimer får englebesøk. Og ikke overraskende er budskapet det samme: “Tro på Isa (Jesus), så skal du bli frelst”.

Jeg spør hvilken Jesus ?
Det er nemlig Jesus Kristus verdens frelser de skal tro på, hvordan kan de tro uten å ha hørt om ham ?

Nå skal en ikke tro alt en hører heller, for der finnes da folk i Norge også som hører og ser ting.
Alt dette kommer ikke fra Gud.

Kommentar #26980, skrevet av anonym | 24. juli 2007 kl. 12:25

15.Jan Kåre: Jeg mente at du hadde et fint ståsted hvis en tenker menneskelig og ikke tenker åndeligt, slik ser jeg det broder!

Ja da så,
jeg ville nemmelig trodd at det å holde seg for god til å kalle andre brødre for “lur rev” og samtidig dømme de nor og ned.

Ting som
vise overbærenhet, være vennlig og ydmyk. Samt min personlige vinner: Det å utøve litt selvbeherskelse. Trodde slikt var åndelig jeg.

men men

Kommentar #26981, skrevet av olec | 24. juli 2007 kl. 12:29

16.Nå tror jeg på at man kan få engle besøk da
Men klart man skal ikke tro alt man hører nei
Men frelste kan vel ikke forsvare dette Martha gjør

Kommentar #26983, skrevet av Jone | 24. juli 2007 kl. 12:33

17.Personlig kjenner jeg bare til denne saken fra VG. Og de har allerede forandret på overskriften radikalt på nettet, virker det som. Antagelig har de fått en telefon fra Slottet. Det framgår ikke av den artikkelen jeg leste på nettet ihvertfall at skolen hennes underviser i englekontakt.

Men som vanlig er vi kristne på plass, klar til å dømme nord og ned en person etter en avisartikkel i verste agurktiden.

Vi får heller ta opp tråden når de harde fakta er på bordet…

Kommentar #26985, skrevet av LeGu | 24. juli 2007 kl. 12:51

18.Her er hva NLM sier:

“Informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband reagerer på at prinsessen både har giftet seg, og døpt sine barn i Den norske kirke.
– Holismen er en form for nyreligiøsitet, og har ingenting med kristendom å gjøre. Det er nok mange med meg som er svært skuffet nå, kongehuset har jo alltid hatt nære bånd til kristendommen. Det at Märtha Louise ikke bare beveger seg bort fra Den norske kirke, men nå aktivt markedsfører nyreligiøsiteten er beklagelig, sier Ottosen til P4.

“Prinsesse Märtha Louise (35) hevder hun er synsk og at hun har hatt overnaturlige evner siden barndommen. Nå starter hun en alternativ skole for å lære bort kunsten å komme i kontakt med engler, skriver Se og Hør i dag.

“Prinsessen har startet opp skolen Astarte Education sammen med Elisabeth Samnøy, som har bekreftet samarbeidet overfor NTB. Slottet og prinsessens sekretær ønsker ikke å kommentere saken.

Kommentar #26986, skrevet av LeGu | 24. juli 2007 kl. 13:03

19.Til olec

Overbærenhet er viktig.

Men du må forstå en ting, at det jeg tar opp og ser på det åndelige område er det et fåtall som ser og evner å avsløre, derfor er jeg nødt til å si det jeg sier. Jeg får si som Paulus, jeg føler meg nødtvunget!

Jan Kåre

Kommentar #26988, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 13:20

20.Jan Kåre:Alle er vel enig i at vi skal fremholde sannheten og Guds ord,men det er nå måten du sier det på som mange ganger har forskrekket meg

Kommentar #26992, skrevet av Jone | 24. juli 2007 kl. 14:20

21.Hvordan skalhan si det da Jone?
Synes Han er Jesus-lik jeg i måten Evangelist gjør det, slik også Mesteren og Herren Jesus Kristus gikk i rette med de som kom med et annet evangelium.

Kommentar #26997, skrevet av siggen | 24. juli 2007 kl. 14:37

22.Siggen:Det er uthenging av enkelt mennesker jeg ikke synes noe om.De kan være tilgitt og bli brukt mektig av Herren

Kommentar #27001, skrevet av Jone | 24. juli 2007 kl. 14:52

23.Hvem skal avsløre de falske lærerne, dersom en skal være så forsiktig å støte folk, at en ikke kan nevne det en gang.

Tror det blir feil, dersom en i ren snillisme overser og godtar alt.

Kommentar #27002, skrevet av anonym | 24. juli 2007 kl. 15:02

24.Til Jone

Tror vi skal være takknemlig og glad for at der finnes folk som våger ” skinnet ” å tør å si fra.Som f. eks Evangelist.

Der er kirkesamfun som er i ferd med å rotne opp innenfra p.g.av at de ikke har blitt korrigert, så de er kommet inn i rett spor igjen.

Derfor er det en alvorlig sak og ikke noe en kan ta lett på.

Kommentar #27003, skrevet av anonym | 24. juli 2007 kl. 15:05

25.En god dansk art om det å prøve Ånder - om læren er av Gud eller ei:
Døm ikke, for at I ikke skal blive dømt
Disse ord bliver brugt i vor tid som måske aldrig før af de mange, nye trosformer, som går uden for sand, bibelsk tro. Og som for at værne om deres opfattelser imødegår enhver belæring med ordene om ikke at dømme, ofte ledsaget af pågående advarsler om, at dømmer vi dem, står vi Helligånden imod. Derved er mange blevet tavse og tør ikke tage stilling til noget som helst. Men er det Guds ord, der siger således. Det vil vi se på i det følgende.

Befalingen om ikke at dømme (Matt. 7:1) må ses i det rette lys. Vi må ikke dømme om motiver. Det kan kun Gud gøre. I Joh 7:24 står: ”Døm ikke efter det, I ser, men fæld en retfærdig dom.” Jesus irettesatte jøderne, fordi de dømte udfra det, de så, og ikke efter realiteter. Deres dom var derfor ikke retfærdig. Derfor var heller ikke deres dom over Jesus retfærdig. Han havde ikke brudt Mose lov, som de syntes at se. Det havde de derimod i deres grænseløse had til Jesus.

Ordene i Matt 7:1 fordrejes ofte til, at vi nok må bedømme men ikke dømme. Det lærer Jesus ikke. Han siger ikke, at vi ikke skal forholde os kritiske overfor en forkert lære og give udtryk for det. Hele NT har mange illustrationer om legitim dom om diverse spørgsmål, inklusiv lærespørgsmål. Ja, der er endog adskillige tilfælde, hvor det direkte bliver befalet kristne at dømme om det rette og det forkerte.

I 1. Kor 6:2 står: ”Ved I ikke, at de hellige skal dømme verden? Og hvis verden skal blive dømt af jer, er I da uværdige til at dømme i de mindste sager?” Nogen vil sige, at det er uden betydning i dag, thi det er jo først efter bortrykkelsen, dette finder sted. Men læg mærke til, at Paulus taler om at dømme i de mindste sager. Det må være her på jorden og kan være alt, hvad der kan komme op i menigheden. Altså også opfattelse og udøvelse af det, Bibelen lærer. ”…endsige da ting, som angår dette liv?” v. 3. Her er vi ved kernen til dagens problem, idet mange, der har taget noget med i deres lære, som både strider mod Bibelen og slet ikke er i Bibelens ånd. Vil nogen retlede dem derfor, siges der straks: I har ingen ret til at dømme! Mange tør ikke sige dem imod, og derfor kan de usunde lærdomme i stigende grad trække umodne kristne med sig. Ja, endog også en del ”ældre” kristne, som burde have erfaring til at se det forkerte i disse, nye lærdomme. Ser Gud kristne, som er i samfund med ham, som værdige til engang at dømme engle, skulle vi da ikke også være værdige til at dømme i problemer, der måtte kunne komme i dette liv?

I Joh 21:15 ,16 og 17 siger Jesus til Peter: ”Vogt mine lam!” ”Vær hyrde for mine får!” ”Vogt mine får!” Hvorledes kunne Peter vogte Jesu ”lam” og være hyrde for dem? Ved at værne dem for ”glubende ulve”, der kommer i ”fåreklæder”. En fåreflok, som angribes af glubende ulve, er hjælpeløs, dersom ikke hyrden forsvarer den. ”Ulvene”, der kommer over den ”fåreflok”, der følger Jesus, giver sig også ud for at være gode kristne. Men kommer de med en falsk lære, er det eneste de tænker på at ”opsluge” Jesu lam.

Må en hyrde ikke gøre opmærksom på ”ulvene”, hvordan skal han da kunne vogte ”fårene”? Mon Jesus ville have sagt: Dersom ”ulvene” ikke synes om at blive afslørede, skal I ikke gøre det? Nej! Derfor sagde Jesus også hele tre gange til Peter, at han skulle vogte hans lam. Peter kunne vise sin kærlighed til Jesus ved at vogte hans lam med omhu. I dag er det os, der skal vogte i kærlighed og omhu og fradømme det falske.

Gud tænker stort om de af sine børn, der sejrer og trofast gør hans gerninger. Opstår der læremæssige uoverenstemmelser, skulle han da ikke betro sit sande folk at fælde dom over det forkerte? Hvor er den opfattelse kommet fra, som hævder, at kristne ikke må dømme? Ikke fra Gud.

Renhed i menigheden
Vi ser i Ap.g. 5.kap. at Ananias og Safira ville give et beløb til Gud, de havde fået ved salg af en ejendom. Det var deres penge, og de kunne have beholdt dem. Men efter de havde lovet Gud beløbet, synes det, som Satan havde hvisket til dem om alt det, de selv kunne få for disse penge (og det er han fortsat med gennem tiderne, og ikke mindst i dag). Da Ananias kom og kun lagde nogle af pengene for apostlenes fødder, vidste Peter ved Helligåndens åbenbaring, at han ikke gjorde, som han havde sagt, og sagde til ham: Hvorfor har du løjet mod Helligånden og stukket nogle af pengene til side? Det er jo ikke mennesker, du har løjet for, men Gud. Det er tydeligt, at enten måtte Ananias forsvinde eller også ville Ånden forsvinde fra denne, første menighed. Og det blev Ananias og Safira, der forvandt – de døde, da de hørte, at de var afslørede.

Tør vi ikke fælde en redelig dom udfra det, Skriften lærer, vil en menighed meget snart rådne op indefra. Vi læser i 1.Kor. 5.kap., at Paulus dømte en mand for utugt, der var så grov, at den end ikke kendtes hos hedningerne. Han trådte op imod menigheden med hård dom: ”I er opblæste, når I hellere burde sørge for, at han, som har gjort denne gerning, kunne blive stødt ud fra jer” ”overgiv da den, det gælder, til Satan, til kødets ødelæggelse, for at hans ånd kan blive frelst på Herren Jesu dag”…”Ved I ikke, at en smule surdej gennemsyrer hele dejen”, 5:2,5 og 6b. Denne mand kom under dom og tugt her i livet, for at han kunne omvende sig og frelses på Herre Jesu Kristi dag. Hvad ville der være sket med menigheden og med denne mand, dersom Paulus ikke havde turdet fælde dom?

Godt begyndt
I Gal 2:11 kan vi læse, at Paulus trådte op imod Peter ”lige i hans åbne øjne, thi dømt var han”. Videre ser vi, at Peter plejede at spise sammen med hedningerne, men da der kom jøder til, trak han sig tilbage og skilte sig ud af frygt for jødernes mening. Og sammen med ham hyklede andre jøder og endog Barnebas. ”Men da jeg så, at de ikke gik frem efter evangeliets sandhed, sagde jeg til Kefas i alles påhør…”, vers 14. Hvad ville der være sket, dersom ikke Paulus havde dømt ham ind for alles øje? Sandsynligvis var menigheden gået i opløsning, thi alt det, der bygges på ”sand”, bliver ikke stående, når der kommer modgang.

I Gal 5:7 skriver Paulus: ”I var begyndt godt på løbet. Hvem har hindret jer i at adlyde sandheden?” Det samme spørgsmål kunne det være nødvendigt at stille i dag. Mange kristne var godt på vej men blev ”overtalt” til at søge til urene kilder. ”Hvem har hindret jer i at adlyde sandheden? Den overtalelse kom ikke fra ham, som kaldte jer”, v.7-8. Hvad ville der være sket med galatermenigheden, dersom ikke Paulus havde fældet dom og vist, den var inde på en vej, der ikke førte til frelse? Mange i vor tid er inde på en forkert vej. Men på grund af ”døm ikke” kampagnen, er der kun få, der tør træde op og sige, at de må vende om, dersom de vil frelses af Guds nåde ved tro på Jesus.

Paulus sagde til Timoteus i 1. Tim 1:19-20 : ”Du har tro og en god samvittighed, den har nogle forkastet og dermed lidt skibbrud på troen. Blandt disse er Hymenæus og Aleksander, som jeg overlod til Satan, så de kunne lære ikke at spotte Gud.” Disse to havde også fået godt begyndt men ikke holdt fast ved den sande tro og lidt ”skibbrud.”

I dag tåles diverse åndelige ”urenheder” i menighederne, fordi ingen tør dømme. Derfor trives sådanne urenheder på bedste måde og får lov at undergrave den ene menighed efter den anden. Gud vil, at alle mennesker skal frelses. Og han vil også, vi skal holde det urene ude og har i Ordet givet os adskillige anvisninger, vi skal bruge dertil. Men ak, mange tør ikke engang bedømme det forkerte, langt mindre dømme en synd som synd.

Hvad gjorde tidligere kristne?
Også mange menigheder i tidligere tider faldt åndeligt i søvn og så ikke ”ulvene” kom ind i menighederne. Følgen var, at den gennemfalske romersk katolske Kirke fik magt til at lægge mørke over landene i flere århundreder. Først i det 16.århundrede begyndte evangeliets lys atter at skinne i små områder. Waldenserne spredte lys i alperområdet, Huss i Bøhmen og Wycliffe og Lollardy i England. Der var endnu flere, men det var først, da Luther opslog sine 95 teser på kirkedøren i Vismar, at det åndelige mørke rigtigt begyndte at spredes.

Tese 62 lød: Kirkens sande, ægte skat er det allerhelligste evangelium om Guds herlighed og nåde.

Tese 92: Gid alle hine profeter måtte forsvinde, som siger til kristenfolket: Fred, fred! og der er ingen fred.

Luther skriver: ”Om nu også adskillige, for hvem denne sandhed virker skadelig (bibelsk forkyndelse med afsløring af falsk lære), vil skælde mig ud for kætter, så påvirker et sådant skråleri mig ikke, eftersom det kun er nogle omtågede hjerner, som aldrig har lugtet til Bibelen, aldrig læst den sande kristne lære eller forstået den… Må Gud give dem og os den rette forstand.”

Luther mødte had og fordømmelse fra hele den katolske præstestand med paven i spidsen. Men han tav ikke og udtalte med klare ord sin dom over denne kirkes lære. Og han gav udtryk for, at han ikke agtede at holde op dermed. Han skrev: ”Skæld mig kun ud, døm min person og mit liv, så meget I vil… Men den, der vil gøre min Herre Kristus, som prædikes af mig, og Helligånden til løgner, skal ikke vente sig tak eller påskønnelse af mig. Kristi ord vil jeg med et glad hjerte forsvare….”

Der var ikke mange kirker, der kunne rose sig af en større samling formentlig helgenlevninger end slotskirken i Wittenberg. På Allerhelgensdag blev de 5000 relikvier udstillet på kirkens 19 altre. Og fra fjern og nær strømmede man til byen for at tilbede dem. Det var dagen før denne, store dag, at Luther ved middagstid opslog sine 95 teser. Mange var enig med Luther men turde ikke offentlig stå bag ham. (Uddrag fra Luthers reformatoriske skrifter slut.)

Var der nogen, der bedømte og dømte, var det Luther. Og takket være ham og andre, der stod den falske lære imod og var villig til at lide derfor, fik vi også Bibelens klare lys til Danmark.

Mange mistede livet, fordi de talte om Bibelens sandheder. Også Luther led forfølgelse. Hans teser, hans lære og hans prædikener var en lang dom over den magtfulde romerske katolske Kirke. Ved en lejlighed sagde han, at det var en lettelse for ham, da han kom til at forstå, at paven var antikrist. Er det ikke at dømme? – men Luther gjorde det. Han hentede frimodighed ved at læse i Bibelen, som Den katolske Kirke i århundreder havde forbudt folk at læse.

Jesu egen formaning
I Joh. Åb 1:9-20 læser vi om brevene til de syv menigheder. Og i kap. 2 og 3 kap. ser vi, hvad der står i disse breve. Efesus var menigheden i det første århundrede og opførte sig generelt prisværdig men havde dog forladt sin første kærlighed. Var der mon nogen, der advarede Efesus menigheden for dens manglende kærlighed? Vi ved det ikke, kun at kærligheden forsvandt. Og det var det, Jesus havde imod den. Jesus formanede menigheden til at omvende sig og finde den første kærlighed igen, ellers ville han flytte dens lysestage fra sit sted (2:5). I dag er der kun ruinhobe tilbage af den stolte by med den berømte menighed. Hvorfor? Fordi en lille surdej gennemsyrede hele dejen.

Efesus var menigheden, hvor kærlighed forsvandt. Smyrna var den forfulgte menighed. Pergamum den over-tolerante menighed. Tyatira den kompromis søgende menighed. Sardes den sovende menighed. Filadelfia en menighed med muligheder. Og Laodikea den lunkne.

Laodikea er vor tidsalder, der desværre kaldes lunken. Og der står om den, at Herren Jesus udspyr den af sin mund (3:16). Ville mon ikke meget have været anderledes, dersom menigheden havde været årvågen og sat pris på dem, der søgte at rette op på det forkerte? Eller mon de også da sagde ”døm ikke!” når nogen påpegede det forkerte? Engang vil det alt sammen blive afsløret, og Jesus vil fælde retfærdige domme.

”De forstandige skal stråle som himmelhvælvningens glans, og de, der førte de mange til retfærdighed, skal lyse som stjerner evigt og altid”, Dan 12:3. Dem, der er ført til retfærdighed, mon ikke det er, fordi en ven i troen har turdet dømme det forkerte? Og mon ikke mange vil komme til at mangle glans og ikke skal lyse som stjerner, fordi de ikke har pådømt det, Skriften viste dem var forkert? Ordet antyder, at den, der er tro i de mindste ting, skal få belønning efter sit troskab. Også i at dømme det forkerte.

Døm ikke udfra kødelige motiver
Det ligger til vort gamle menneske at dømme alt det, vi ikke selv er på linje med. Men Jesus lærer os, at vi ikke må dømme udfra kødelige motiver. Thi da vil vi selv blive dømt. Vi må heller ikke dømme andre kristnes motiver. Den dom hører alene Gud til. Ej heller må vi dømme en anden kristens tjenervilje (1.Kor. 4:1-5). Men vi bliver ofte nødsaget til at bedømme, hvorvidt nogen er en sand kristen (se 2. Kor 6:14-17) .

Vi ser også på ordene i Romerne 2:1-3 : Vi er ikke kaldede til at se efter fejl hos andre, thi ingen er fejlfri, og alle behøver Guds nåde. Er vi hårde og ikke har viljen til at bære over med andres fejl, samler vi os vrede til vredens dag, da Guds retfærdighed skal åbenbares (2:5). Vi fortjener alle Guds dom, men han kan udsætte den, fordi han vil, at hans godhed – om muligt – kunne lede til omvendelse. Bibelen lærer os, at vi skal dømme læremæssige fejl, men dømme i kærlighed med det formål at redde fra vildfarelse, og for at læren forbliver på det plan, Bibelen har givet os.

Det gælder for os alle om at trænge os frem til Guds rige og aldrig ophøre dermed. Vi får alt af nåde, og skal vi nødvendigvis dømme efter en velovervejet bedømmelse, må det være, fordi vi stærkt føler, at vi skal ”stride for den tro, som én gang for alle er blevet overgivet de hellige”, Judas´ brev v. 3. I samme vers skrev Judas om ”vor fælles frelse”, men så sig altså også nødsaget til at komme med formaningen om at kæmpe for den sande tro, som Jesus og apostlene gav os, og som Guds folk må værne om. For lang tid siden skrev en bibeltro mand: Intet må lægges til læren. Hvis det er nyt, er det ikke sandt. Og dersom det er sandt, er det ikke nyt. Holger Skov Særkjær

Kommentar #27004, skrevet av siggen | 24. juli 2007 kl. 15:10

26.Til Siggen

Kan bare si Ja, og AMen til den.

Kommentar #27006, skrevet av anonym | 24. juli 2007 kl. 15:24

27.Siggen:

Jeg fant frem til siden du har hentet artikkelen fra. Der står det ettertrykkelig og i rød ramme at artikkelen er opphavsrettslig beskyttet. Videre står det at digital kopiering for visning på andre sites ikke er tillatt.

Jeg leste litt rundt på siden og fant at de som driver siden har et annerledes syn på barnedåp enn det Evangelist har. Logikken til Evangelist er så vidt jeg har skjønt at de som lærer galt skal man ikke høre på. Det er ikke Gud som bruker disse, men djevelen. (Correct me if I`m wrong)

Da kan jeg ikke skjønne annet enn at han ikke kan stole på denne forkynnelsen som du har kopiert.

Kommentar #27011, skrevet av per arne | 24. juli 2007 kl. 16:16

28.“Alle er vel enig i at vi skal fremholde sannheten og Guds ord,men det er nå måten du sier det på som mange ganger har forskrekket meg…”

Forskrekket er å si det høflig. Det har vært til tider uhyggelig…

Kommentar #27013, skrevet av LeGu | 24. juli 2007 kl. 16:24

29.Til Anonym og Siggen

Meget godt det dere skriver, bare stå på. Ikke bry dere om det er alltid noen som vil misforstå og være vanskelige mot dere, bare vær riktig frimodige søstre!

Jan Kåre

Kommentar #27020, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 18:54

30.Til Leif

Hvordan du ordlegger deg betyr ikke så mye for meg, men det bibelsynet ditt er virkelig ille!

Jan Kåre

Kommentar #27021, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 18:55

31.Til jone

Jeg synes du skriver mye godt og stiller mange gode spørsmål, men stol på at Guds ord er rett uansett hva andre mener og du føler!

Jan Kåre

Kommentar #27022, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 18:57

32.LeGu:Ja,nå pleier jeg å være litt forsiktig av meg da :-)

Kommentar #27027, skrevet av Jone | 24. juli 2007 kl. 19:28

33.“LeGu:Ja,nå pleier jeg å være litt forsiktig av meg da…”

Du er en lady etter Guds hjerte Jone, og de er ofte litt forsiktige av seg…

Kommentar #27029, skrevet av LeGu | 24. juli 2007 kl. 20:20

34.LeGu:Tusen takk for fine ord.Gud velsigne deg og dine :-)

Kommentar #27033, skrevet av Jone | 24. juli 2007 kl. 21:40

35.Har nå lest gjennom siste del av samtalen, og jeg må innrømme at noe er mer morsomt enn det bør være i denne sammenhangen.

Siggen bryter åndsverksloven. Loven tror jeg er ubibelsk, men likevel…

Evangelist applauderer, tross lovbruddet som er påpekt. Evangelist som ellers slår ned på og forstørrer alt av kjødelighet, feil og mangler hos sine motstandere. (Motstandere som nok ikke er spesielt imot han.)

Dette med Zevs virker det ikke være intelligens til å forstå. Så motsigelsene de mindre smarte ser, er bare tilsynelatende motsigelser.

HER TRENGST DET NØKTERNHET OG FORSTÅELSE AV EGNE BEGRENSNINGER. NØKTERNHET ER NYTESTAMENTLIG.

Problemet med “tankeløse” er at “tankeløsheten” ikke avslører “tankeløshet”.

IQ er blitt definert som oppgaven til å løse oppgaver i forhold til tid. Altså to faktorer:
1. Evne til å løse oppgaver.
2. Tid

Hvorfor ikke forsøke med TID for å komme til rett konklusjon, istedet for å bruke TID for å forsvare at 2+2=5.

Jone har et edruelig forhold til egne begrensninger. Slikt blir man klokere av. Noen i diskusjonen virker ikke til å ha blitt spesielt klokere de siste 20-30 år.

Kommentar #27041, skrevet av Arild Holta | 24. juli 2007 kl. 23:02

36.Til Arild

Jeg kan vel ikke vite at det var brudd på åndsverksloven, men artiklen var da meget god?

Kommentar #27042, skrevet av Evangelist | 24. juli 2007 kl. 23:13

37.Samtykker med siste taler

Kommentar #27043, skrevet av olec | 24. juli 2007 kl. 23:14

38.uflaks.

….samtykker med Arild Holta…

Kommentar #27044, skrevet av olec | 24. juli 2007 kl. 23:15

39.Guri malla!
Hva er det jeg har gjort! Skulle jo absolutt ha lest nøyere på siden. Der leste jeg kun:Det er tilladt at udskrive og distribuere artiklerne, også digitalt, når blot det er til eget brug. Men digital kopiering af hele artikler til visning på andre sites er ikke tilladt.
Siste setning beit jeg meg ikke merke til. Legger meg helt flat: Unnskyld, beklager, og jeg skal love ALDRI å være så lemfeldig med andres lovbeskyttedes skrifter at refere til!

Kommentar #27053, skrevet av siggen | 25. juli 2007 kl. 2:09

40.Til siggen

Det at du har brukt den artiklen i Norge på kristenbloggen ved et uhell er nok ikke så farlig. Det som de vil stoppe med åndsverksloven er de som gjentatte ganger gjør det, det går nok bra. Men en har slike fariseere som henger seg opp i alt og alle og elsker å finne ubetydelig feil hos andre men selv kan de få seg til litt av hvert.

Der er minst 2 stykker her på bloggen som vet mer enn Herren enkelte ganger!

Jan Kåre

Kommentar #27057, skrevet av Evangelist | 25. juli 2007 kl. 5:00

41.Det er godt når noen kan advare mot noe med bibelen i hånd, ikke som Leif og andre som dikter opp sine egne meninger:

Med kraftig kritikk mot Märtha Louise

– Når man søker kontakt med åndsmakter, kan man like gjerne komme i kontakt med de onde åndene, demonene, sier professor Tormod Engelsviken ved MF.

Professor Tormod Engelsviken ved Det teologiske Menighetsfakultet kommer med denne kommentarenbi forbindelse med at prinsesse Märtha Louise har annonsert at hun skal starte en treårig opplæring i “reading”, “healing” og “berøring”, herunder også kontakt med engler.

Engelsviken sier Bibelen klart forteller at engler finnes som tjenere for Gud.

– Men vi oppfordres ikke til å søke kontakt med englene eller å tilbe dem. Det er bare Gud vi skal søke. Å søke kontakt med åndsmakter kan føre til at man kommer i kontakt med de onde åndene, med demonene, på den måten det skjer i spiritisme, okkultisme og i andre religioner.

Bruke engelene

Se og Hør skriver at prinsessen skal starte skolen Astarte Education sammen med Elisabeth Samnøy. I presentasjonen for skolen står det følgende: “Englene finnes i alle religioner.

De er krefter som bestandig er rundt oss og som er en ressurs og hjelp i alle aspekter av livene våre. Vi i Astarte Education viser deg hvordan du kan komme i kontakt med dine engler og bruke dem i dagliglivet ditt.

På våre kurs kan du finne din indre kilde av sannhet og gjenoppta din naturlige kontakt med englene og det guddommelige universet”.

Avgud

De gammeltestamentlige profetene som Bibelen forteller, advarte sterkt mot både Astarte-dyrkelse og avguden Ba’al.

Astarte er i følge Store Norske Leksikon en fruktbarhets- og krigsgudinne knyttet til fruktbarhetsguden Ba’al som hans “søster” og elskede.

– Hva synes du om navnet Astarte Education?

– Jeg vet ikke hvilken forklaring de gir for å ha valgt dette navnet, men i Bibelen er det navnet på en avgud, en gudinne, sier Engelsviken.

Kommentar #27069, skrevet av Evangelist | 25. juli 2007 kl. 10:18

42.OOpppsss

Brudd på åndsverkloven igjen…

Kommentar #27070, skrevet av per arne | 25. juli 2007 kl. 10:30

43.Til Per Arne

Di kan ikke ha mye posetivt å foreta deg i verden når du henger deg opp i alle mulige og umulige detaljer. Vi har myndighetene som skal passe på oss, men med de holdningene du har så får jeg dårlige assesasjoner.

Kommentar #27084, skrevet av Evangelist | 25. juli 2007 kl. 14:24

44.Nei, ikke sant.

Jeg påpeker at det ikke sømmer seg for en evangelist å stjele. Min holdning er at det er galt å rappe andres tekst, jeg forstår ikke helt at du kan mene det er greit.

Hva er “assesasjoner”?

Kommentar #27087, skrevet av per arne | 25. juli 2007 kl. 14:44

45.Per Arne:Synes det er greit jeg at vi merker at vi ikke er i himmelen ennå.Vi har alle litt kjød å drasse på :-)

Kommentar #27096, skrevet av Jone | 25. juli 2007 kl. 16:51

46.Hei Jone.

Jeg er helt enig med deg i det. Men jeg liker ikke dobbeltstandarder.

Kommentar #27099, skrevet av per arne | 25. juli 2007 kl. 17:07

47.“…Men jeg liker ikke dobbeltstandarder.”

Nei ingen liker det. Men i rettferdighetens navn så gikk det vel frem av innlegget til Jan Kåre at det var klippet og limt. Han hadde bare glemt/utelatt å oppgi kilde. Så når det er underforstått at det er sakset materiale, så er det vel ikke fullt så galt som tyveri.

Det blir som å laste ned musikk og kopiere software. Mange gjør det (unntatt jeg), pastorer inkludert, selv om det er ulovlig.

Kommentar #27100, skrevet av LeGu | 25. juli 2007 kl. 17:25

48.Jeg tror nok det er mange som driter opphavsrett. Åndsverkloven er ganske presis på hva som er rett og galt. I tilfellet 27069 er det tyveri uavhengig om kilde er oppgitt.

Jeg husker det var en pastor i Metodistkirken som stod frem som piratkopist, og ba om tilgivelse fra Microsoft. Det vakte en del oppsikt.

Kommentar #27101, skrevet av per arne | 25. juli 2007 kl. 17:35

49.Per Arne:Det var samtidig litt sarkastisk
Er ikke alle som er klar over at vi alle har litt kjød å drasse på :-)
Farlig å kaste sten når man sitter i glasshus(tok du den)

Kommentar #27102, skrevet av Jone | 25. juli 2007 kl. 17:39

50.Jeg sitter i det største glasshuset du kan tenke deg. Og jeg kaster i vei når jeg ser at andre ikke bryr seg om det. Spesielt kristelig er det ikke, men det var det med kjødet da… (Smiley)

Kommentar #27103, skrevet av per arne | 25. juli 2007 kl. 17:46

51.Korte sitater, med kildeanvisning, er lovlig. Om da annet ikke er oppgitt.


De kopierer fra mitt forum. I følge norsk lov stjeler de fra den bibeltroende skribenten agrippa, på mitt forum.

VGD har i egne regler forbudt dette. De bryter altså sine egne regler, og er blitt gjort oppmerksom på dette, av meg, flere ganger.

Kommentar #27113, skrevet av Arild Holta | 25. juli 2007 kl. 19:29

52.Per Arne

Hvorfor leke poloti, kan ikke de som skal ta seg av dette gjøre det? Les og vurder innholde og glem resten!

Jan Kåre

Kommentar #27117, skrevet av Evangelist | 25. juli 2007 kl. 21:07

53.Jeg har fulgt debatten om karismatikken som enkelte mener kommer fra katolikkene så og si fra den startet her på kristenblogg.no, men synes ikke det er kommet fram noe særlig nytt.

Påstanden om karismatikken opphav er helt absurd! Dessuten ser det ut som de fleste helst bare vil eksponere seg selv og sitt eget standpunkt, istedet for å søke etter hva som egentlig er sannheten i denne sammenhengen.

Det er også fremkommet mange udokumenterte påstander, frekke karakteristikker av diverse predikanter og ikke så lite selvskryt om at “jeg alene forstår og har sannheten”.

Jeg håper at det for ettertiden kommer flere seriøse aktører på banen på kristenbloggen.

PS. Enkelte burde kanskje tatt seg et norskkurs før de kaster seg inn i en offentlig debatt.

Takk for meg i denne omgangen.

Bjørn Arne Rosland

Kommentar #27245, skrevet av Bjørn Arne Rosland | 27. juli 2007 kl. 18:40

54.Kjære Hr. Rosland.

Når du sier:

“Jeg håper at det for ettertiden kommer flere seriøse aktører på banen på kristenbloggen.”

Så tenker jeg: “ja takk og Amen”.

Samtidig vet jeg at disse ikke dukker opp helt av seg selv.

Kanskje du kunne ta “ditt sverd opp”?

Guds fred!

Kommentar #27251, skrevet av olec | 27. juli 2007 kl. 21:27

55.“PS. Enkelte burde kanskje tatt seg et norskkurs før de kaster seg inn i en offentlig debatt.”

Har nok tenkt denne tanken selv mange ganger, men vi bør nok ikke sette det som noe krav så lenge vi forstår meningen. Noen sliter kanskje litt med dysleksi også, og jeg er redd for at vi lett kan mobbe disse av banen.

Men jeg skal tilstå at jeg fortsatt ikke er skråsikker på hva “assessasjoner” betyr, selv om jeg har en idé.

Kommentar #27252, skrevet av LeGu | 27. juli 2007 kl. 21:58

56.Leif da..

du vet utmerket godt hva som var ment
e=o
s4=i

Kommentar #27255, skrevet av olec | 27. juli 2007 kl. 22:30

57.Hmm, løsningen var enklere enn jeg hadde forestilt meg. Men jeg så jo ut fra sammenhangen hva ordet burde bety.

Kommentar #27259, skrevet av Arild Holta | 28. juli 2007 kl. 0:25

58.Kan noen da fortelle meg hva assesasjoner er? Jeg mener siden det er mine holdninger som er årsaken til de dårlige.

Kommentar #27261, skrevet av per arne | 28. juli 2007 kl. 0:32

59.Det er underlig å høre enkelte her. Selvfølgelig er alle sannheter skjult tilstede. Jeg har bare påpekt når Ulf Ekman og andre karismatikere vender tilbake til den Katolske Kirka, så kommer de hjem igjen. Til skjøgekirken!

At pinsevennene, som ikke er pinsevenner i ordet rette forstand, nå tillatter at tom Katolikker skal tale på 100-års markeringen, så vitner det for meg om en ting, profetordet går i oppfyllelse, som vi bl.a finer i åpenbaringsboka 17-18.

Det er klart at Hanvold sier mye bra, men at Leif og 90 % av alle forsvarer han i tykt og tynt her, forteller meg om at det er livsfarligt å ta med syndere på kristne møter i Norge hvis det er den åndelige standarderen.

Jan Kåre

Kommentar #27275, skrevet av jan | 28. juli 2007 kl. 10:56

60.“..Jeg har bare påpekt når Ulf Ekman og andre karismatikere vender tilbake til den Katolske Kirka, så kommer de hjem igjen. Til skjøgekirken!”

Denne påstanden er rett og slett ikke sann. Og er den ikke sann, så er det en løgnaktig påstand. Ulf Ekman og andre karismatiskere vender ikke tilbake til Romerkirken. Og den katolske kirke er heller ikke noen skjøgekirke - et ord som heller ikke finnes i Bibelen.

Tror du må begynne å lese litt i Bibelen Jan Kåre. Der har du mye å lære.

Kommentar #27278, skrevet av LeGu | 28. juli 2007 kl. 11:47

61.Til Leif

Du sa at forkynnelsen min var farlig for nyfrelste.

Nå tror jeg at det du sier er nok en av dine egne meninger som ikke stemmer med Guds ord.

Jeg har påpekt de “linkene” som er i dag der flere og flere vender tilbake til et samarbeid og annerkjennelse av Katolikkerne, der karismatikerne står i fremste rekke.

Jeg er blitt “lært” opp av de gamle pinse og frie forkynnerne hva den katolske kirka har stått for i 1600-1700 år og hvilken betydning den skal stå for i endetiden, der Antikrist og den Falske Profet skal gjøre seg bruk av de frafallne kirkene før han skyver dem ut i det ytterste mørke og krever all tilbedelse selv. Nå forstår jeg deg at du går imot meg og likesinnede gang på gang og forsvarer slike ekstreme forkynnere som Hanvold, så i bunn og grunn å diskutere med deg er vanskeligere enn å diskutere med ikke troende, de har i det minste respekt for andre menesker noe jeg ikke akkurat er ditt varemerke.

Jan Kåre
Kommentar #27282, skrevet av jan | 28. juli 2007 kl. 13:33


1.    1: Å anerkjenne katolikkene er noe helt annet enn å “vende tilbake til” katolikkene slik du hevder.
2: Din opplæring av andre forkynnere kan nok være vel og bra, men det hjelper lite hvis de har lært deg ting som ikke har basis i Bibelen. Men HVA de har lært deg vet jeg jo ingenting om. Har de lært deg at Bibelen omtaler en “skjøgekirke”, så har de lært deg feil.
Det er derfor jeg sier at du bør lese Bibelen selv.
Kommentar #27285, skrevet av LeGu | 28. juli 2007 kl. 14:08
2.    Til Leif
Jeg tror uansett hvilken ord og begreper at den Katolske Kirka er en frafallen kirke som skal spille en avgjørende rolle i endetiden som er mye mer besnærende enn muslimer og andre religioner.
Samarbeid med den Katolske Kirka vil i lengden bare før enn ting med seg, at det er den som vil påvirke oss mer enn vi som evangeliske kristne vil påvirke dem.
Gå ut i fra henne i mitt folk er et skritfsted som er passende å bruke.
At det er karismatikere som er de første til å samarbeide med den Katolske Kirka forundrer ikke meg når man egentlig vet at det er kristne grupperinger begge to som egentlig i lære står langt i fra hva jeg vil si Guds ord lærer og hva de protestantiske kirker og menigheter har stått for, noe mange ikke står for lengre er en annen sak
Men for en gang skyld, respekter at jeg ikke tror på samarbeid med den -Katoslke Kirka, så får du og likesinnede gjøre ellers hva du vil. At du gjentatte ganger har forsvart de mest ekstreme forkynnerne kan ikke jeg for.
Jan Kåre
Kommentar #27310, skrevet av jan | 29. juli 2007 kl. 9:06
3.    “Men for en gang skyld, respekter at jeg ikke tror på samarbeid med den -Katoslke Kirka, så får du og likesinnede gjøre ellers hva du vil.”
Vel, jeg tror heller ikke på noe samarbeid, og har heller ikke sagt noe slikt. Men nå har Romerkirken gjort dette mye enklere for oss etter det siste dekretet om at kun den katolske kirke kan regnes som den ene sanne kirke. Dermed er jo også ethvert samarbeid umuliggjort.
Kommentar #27311, skrevet av LeGu | 29. juli 2007 kl. 9:26
4.    Til Leif
Det er nok ikke så enkelt. Bl.a nå når pinsebevegelsen skal markere at det er 100 år siden de opplevde Ånden, så er det en Katolsk Biskop som skal tale.
Kommentar #27368, skrevet av Evangelist | 30. juli 2007 kl. 0:59
5.    Leif jeg kan ikke skjønne meg på deg som kan forsvare Hanvold og i de sterkeste ordlag advare imot meg, at jeg tom er farlig for nyfrelste men ikke for gammelfrelste. Nei jeg forstår meg ikke på dine sluttninger og forståelse av ting!
Kommentar #27375, skrevet av Evangelist | 30. juli 2007 kl. 1:30
6.    Til Bjørn Arne Rosland
Jeg synes du stikker av med halen mellom bena etter du har komentert enkelte ting.
Jeg går i full jobb og mange ganger så har jeg ikke hatt tid til å svare enkelte her og at det blir en eller anen skrivefeil pga tidsnød synes jeg du skulle vært for god til å kommentere.
At mange av de karismatikske forkynnerne så lett annerkjenne Katolikere burde i det minste vært et tankekors. For meg så er jeg overbevist om at det er den Katolske Kirka som vil spille den ledende rolle på det åndelige område når Antikrist og den Falske Profet kommer frem, ikke muslimene eller andre. Bare det burde vært grunn nok for å ikke samarbeide med en slik frafallen Kirke. At noen henger seg opp i slike uvesentligheter om det er skjøgekirken eller ei betyr ingen ting. Den Katolske Kirka tror ikke på frelse i Kristus, men i sakrementene og i selve Kirka. Videre så har de uttalige ubibelske læresetninger og ser på seg selv som den eneste sanne kirka i verden.
Og når vi tar med at de har drept et sted mellom 50-100 millioner gjenfødte kristne burde det være grunn nok for å aldri samarbeide med den frafallne kirka. Men nå skal åndssløve pinsevenner ha en Katolsk Biskop til å tale under pinsebevegelsens markering i Oslo Spektrum i September og de samarbeider ellers med den Katolske Kirka, ikke forstår jeg det!
Jan Kåre
Kommentar #27391, skrevet av Evangelist | 30. juli 2007 kl. 8:58
7.    Jan Kåre!
Jeg er selvsagt ikke overrasket over at du fortsetter å kommentere innleggene her på bloggen. Mitt inntrykk av deg, din modenhet og kvalitet svekkes for hvert innlegg du kommer med.
Du må ikke tro at du er den eneste som har en del å gjøre. Det er ingen unnskyldning for dårlig norsk eller “overlegne” kommentarer både om og til andre mennesker.
Jeg stikker ikke av “med halen mellom bena”. Kan når som helst og i hvilken sammenheng som helst være med å samtale om interessante emner, særlig når en ønsker å se tingene i bibelsk lys.
Men kjære broder Jan Kåre (for det tror jeg du er),men jeg mener du forenkler og fremstiller ofte saker ensidig. Og dersom ikke andre følger din tankegang, karakteriserer du dem som både det ene og det andre. Til dine er det godt om vi også går i oss selv. Tror du burde tenke igjennom en del av dine holdninger. Både for din egen og andres skyld.
Jeg er enig med deg i en del av det du hevder. Men du er alt for kategorisk. Ikke minst som kristne bør vi sette oss grundig inn i saker og ting før vi er så skråsikre.
Jeg har i mange år både talt og skrevet om endetiden: For eksempel om temaet: “Verdenskirken eller menigheten?”. Kfr. min bok: ENDETIDEN ER OVER OSS. Utgitt på Filadelfiaforlaget 1981.
Også moralske forhold tar jeg opp i denne boken. Jeg holder med deg i at forskynnere som har vært skilt og gift flere ganger, bør være tilbakeholdne med å profilere seg sterkt offentlig. Men vi kan ikke frata mennesker deres gudstro og hindre dem fra å vitne om den, selv om livet har “gått i stykker” både en og flere ganger. Ingen kan bli stående for Gud gjennom egen rettferdighet! Innfor ham er det bare hans nåde og tilgivelse som gjelder.
Når det gjelder kontakt med katolikkene, må vi klart skille mellom kirken og kirkesystemet og enkeltpersoner i dette systemet. Det er alt for enkelt å fradømme enhver katolikk det åndelige livet. Samtidig bør vi være våken overfor kirkesystemet som system kan komme til å spille en viktig rolle for Antikrist i endens tid.
GLEM IKKE at Bibelen oppfordrer Guds folk i “Skjøgekirke” om å gå ut fra henne. Det vil vi nok se vil skje etter som endetiden utvikles.
Jan Kåre! Mitt råd til deg er, at det er klokt å veie sine ord når en skal opptre som offentlig veileder slik jeg opplever du gjør. Det er ikke sikkert at noen av oss ser forvalter hele sannheten. En viss forsiktighet og anstendighet kan derfor være på sin plass. Ikke kall det for svakhet!
Bjørn Arne Rosland
Kommentar #27396, skrevet av Bjørn Arne Rosland | 30. juli 2007 kl. 10:24
8.    Jan Kåre!
En setning i fjerde avsnitt av mitt innlegg ble feil.
Det skal stå:”Til tider er det godt om vi også går i oss selv.”
Bjørn Arne Rosland
Kommentar #27398, skrevet av Bjørn Arne Rosland | 30. juli 2007 kl. 10:51
9.    Til Bjørn Arne Rosland
Takk for gode ord.
Jeg er allikevel ikke enig med deg at vi så “lett” skal godta Katolkkerne nå slik som de tom gjør i pinsebevegelsen.
Det er virkelig å åpne opp for krefter som en ikke har kontroll over. Når en først har åpnet seg opp, så er det umulig å stenge, vent å se!
Jan Kåre
Kommentar #27429, skrevet av Evangelist | 30. juli 2007 kl. 20:00
10.Til Bjørn Arne Rosland
Du skriver: men jeg mener du forenkler og fremstiller ofte saker ensidig
Da må du fremstille det bedre.
Les KS og der har en lakt lokk på alt som går imot noen personer i Oslo som sitter på et kontor hele dagen, er det det du vil ha?
Jeg ønsker et mye større spekter over saker og ting.
Legg merke til en ting, du kritiserer meg, hvorfor ikke forkusere på de som har en ubibelsk forkynelse som de fleste karismatikere har som nå pinsebevegelelsen ynder å samarbeide med.
Og hvorfor er Guds ærveret blitt nesten borte i pinsebevegelsen om lokalene er bedre enn noen gang?
Kan det være ulydighet mot Herren og Guds ord? Herren gir sin ånd til de som lyder ham!
Jan Kåre
Kommentar #27431, skrevet av Evangelist | 30. juli 2007 kl. 20:17
11.Trolig ulydighet mot Herrens Ånd. Disse som forsøker å drives av ordet, der NT sier vi skal drives av Ånden, blir for begrenset for Ånden. De forkaster for mye av Guds ord, uten å ville innse at deres begrensa hoder ikke kan bytte plass med Åndens åpenbarelse av ordet.
Bokstaven slår ihjel men Ånden gjør levende.
Denne kirkesamfunns- og bevegelses-tilbedelsen er fæl. Ikke kan jeg se at Bibelen viser noen favorittsamfunn. Men likevel har enkelte opphøyet denne idéen til kanon.
Kommentar #27450, skrevet av Arild Holta | 30. juli 2007 kl. 23:13
12.Jan Kåre!
Du skriver at du vil ha et mye større spekter over saker og ting. Men det er nettopp det jeg synes du mangler en del på.
Du er uten tvil oppriktig og ønsker å “stå for sannheten”, men om en skal finne den, må en være villig til å studere saker og ting fra forskjellige synsvinkler. Da får en et helhetsbilde som ligger nærmest mulig sannheten.
Det virker som du føler dg dårlig behandlet av pinsebevegelsen, og det tror jeg kan gjelde mange flere enn deg.
De siste årene er det kommet inn en intellektualisering og ikke minst en elitetenkning som jeg tror bevegelsen har tapt mye på.
Det finnes store viktige ressurser rundt om i hele landet som “ligger låst” forde de aldri har fått utvikle det kall og de gaver de har fått. Dette rammer enkeltpersoner i første omgang. I neste omgang vil det i enda større grad ramme pinsebevegelsen og andre bevegelser som ikke har vært villige til å frigjøre den enorme åndelige kapatalen som de menneskene representerer.
Pinsevegelsen har beveget seg bort fra “det alminnelige prestedømme” til en bevegelsen for en liten elite. Det tror jeg de vil komme til å angre på et eller annet tidspunkt.
Nå er det foressten flere kirkesamfunn og menigheter som har utviklet seg på samme måten, og det vil uvilkårlig ende med åndsfattigdom for dem alle.
Jeg har selv virket ca.10 år som pastor på heltid og senere som pastor i kombinasjon med journalistikk og lederjobber innen pressen. For meg har den kombinasjonen vært perfekt. Det har gitt meg en frihet til å si og skrive det som ligger meg på hjertet, - istedet for alltid å søke etter det folk helst vil høre.
Til slutt:
I våre holdninger og det vi ellers står for, er det viktig at hensikten med det vi gjør alltid er å vinne folk for Jesus, hjelpe dem ut fra åndelig sløvhet og vranglære og bidra med en konstruktiv veiledning slik at mennesker blir reddet for himmelen.
Mister vi denne hensikten, mister vi noe vesentlig.
Vår mening er altså ikke det viktigste å kjempe for, men å redde mennesker for evigheten. Da er ydmykhet og klokskap som regel viktige redskaper.
Vi bør alle spørre oss selv om vi gjennom alt vi er og gjør, har det rette motivet. Hvis ikke er det tid for å vende om.
Bjørn Arne Rosland
Kommentar #27467, skrevet av Bjørn Arne Rosland | 31. juli 2007 kl. 9:47
13.Til Bjørn Arne Rosland
Å si at jeg er dårlig behandlet av pinsebevegelsen er mildt sakt.
Men jeg vil aldri gå bort i fra det jeg tror på og har erfart, derfor mener jeg at et liv i Ånden er det eneste altarnativet.
Innforbi de kristne menigheter er det uludighet mot Guds ord som er den største fallgruben, og akuratt det har den karismatiske “fornyelse” fått oss bort i fra ved å ensidig legge vekt på Ånden og opplevelser, og det er pinsebevegelsen desværre helt åpen for i dag som jeg ser det. Det ser en ikke minst ved alle de talerne som skal tale under pinsebevegelsens 100-årsmarkering omtrent kun Reinhard Bonnke som etter min oppfatning forkynner et klassisk pinsebudskap!
Jan Kåre
Kommentar #27468, skrevet av Evangelist | 31. juli 2007 kl. 10:27
1.    Jan “evangelist” Kåre skrev:
“Innforbi de kristne menigheter er det uludighet mot Guds ord som er den største fallgruben, og akuratt det har den karismatiske “fornyelse” fått oss bort i fra…”
Den karismatiske bevegelse er kun at kristne fra foskjellige sammenhang har oppdaget at
1. kristne er ett, uavhengig av kirkesamfunnsgrenser.
2. At Åndens dåp er for alle som er frelst.
Det har altså kommet et tillegg, til hva de mente tidligere. Altså framgang.
Jan Kåre har til gode å bevise vranglæren som er typisk for den karismatiske bevegelse. I den karismatiske bevegelse finnes det nemlig ikke lærespørsmål utover de punktene jeg har nevnt. De i den karismatiske bevegelse, har lære etter sine kirkesamfunn og tradisjoner. Slik det også er utenfor den karismatiske vekkelse.
Problemstillingen er altså veldig enkel. Men det er gjerne fellesnevneren som er vanskelig å finne for mange som lar følelsene løpe løpsk. Det virker være vanskeligere for mange mennesker å forenkle i motsetning til å forvanske.
Elia/Johannes oppgave var å forenkle - “gjøre Herrens veier rette.” (Fritt sit.)
Det tror jeg er en viktig oppgave for oss kristne.
Kommentar #27488, skrevet av Arild Holta | 31. juli 2007 kl. 17:38
2.    Til Arild
Jeg synes du er vanskelig, jeg har gitt deg uttallige opplysninger både selv og innternettsider, les dem og du vil se at karismatikerne bygger på opplevelser men ikke på Guds ord og skriften alene!
Kommentar #27496, skrevet av Evangelist | 31. juli 2007 kl. 18:56
3.    Til Arild Holta
Du nevner ar karismatitikerne tror på Den Hellig Ånd. Det er akuratt det jeg har hevdet hele tiden.
Men den karismatiske bevegelse er forsjellig fra plass til plass, men det er allikevel noen fellelnevnere.
La meg ta noen.
Når Kenneth Hagin ikke tror på forsoningen i vanlig bibelsk og protestantisk tenkning, men han sonet synden i dødsriket, så ser en at “alle” karismatikere som Ulf Ekman, Kenneth Copeland, Benny Hinn, Aril Edvardsen og mange andre alltid forsvarer Keneth Hagin uansett om han ikke har et bibelsk syn på det aller viktigste i Guds ord, forsoningen.
Opplevelsefeleskap ikke Åndens samfunn. Innforbi det karismatiske så dyrker enn opplevelse, men når våre opplevelser går utaforbi Guds ord, så er opplevelsen viktigere enn Guds ord. Det har jeg hørt mange karismatikere si gjenntatte ganger.
Men det er en grunn for at pinsebevegelsen og mange andre godtar nå karismatikernerne, det er fordi at det har skjedd et stort fall i Ånden, der enn har åpnet seg opp for villfarelse, enn er ikke så nøie lengre som enn var før, det er mer bekvemeligt for kjødet og den menneskelige natur!
Kommentar #27498, skrevet av Evangelist | 31. juli 2007 kl. 20:12
4.    “Jan Kåre har til gode å bevise vranglæren som er typisk for den karismatiske bevegelse”
Jan Kåre klarer aldri å bevise dette. Men for Jan Kåre er det godt nok å påstå at de er vranglærere, hvis han finner noe å henge fingeren på hos noen som regner seg som karismatiker. På denne bloggen har han til de grader avslørt seg hvor lite han forstår av Guds ord. Likefullt er jeg overbevist om at han er en ærlig fyr.
Ikke overraskende godkjenner han nå kun Reinhard Bonnke som taler til pinsevennenes storstevne.
Kommentar #27509, skrevet av LeGu | 31. juli 2007 kl. 22:27
5.    Hva er vranglære i de karismatiske menighetene?
1.) Det som ikke blir forkynnt, der helliggjørelse i bibelsk termologi er omtrent utelatt. Uten heliggjørelse skal ingen se Herren. En merker når en er på karismatiske møter at det er støy og ikke bønnenånd og nådensånd som er rådende.
2.) Når Ulf Ekman forkynnte på 80-tallet at Jesus sonet synden i dødsriket, noe han fornekter i dag. Når slike personer som Ekman lyver, snakker usannt og fordreier sannheten akuratt som han selv vil og folk vil tro løgnen fremfor sannheten, da er det ikke lett.
3.) Ubibelsk ledermodel. Bibelen nevner eldste i flertallsform, i karismatiske menigheter er det en leder på topp og et lederråd som han kan avsette og innsette akuratt som han selv ønsker det.
4.) Hvis en har den “rette” troen så er en alltid frisk, lykkelig, rik, da har en den “rette” troen, dette er okkullt.
5.) I trosmenigheter og karismatiske menigheter er den en utpreget Demonisk virksomhet der forkynneren kan skrike, pyste, plystre, klappe i hendene og få “menigheten” til å falle og han styrer og manipulerer “menigheten” akuratt som han selv vil.
6.) Gjenntatte ganger har jeg lest og også personlig hørt at en blirt straffet hvis en går imot “Guds Salvede”. Altså lederne og forkynnerne i de karismatiske menighetene og konferansene som de har et uttall av da aktivitesnivået er på topp, da DHÅ Salvelse er fraværende.
7.) Det er uttallige ubibelske og mangelfull bibelforståelse innforbi karismatiske mengheter, skal en sammle alt dette, så hadde det blitt bøker ut av dette.
8.) I karismatiske menigheter kan man gifte seg om igjen uttallige ganger, leve i synd og gjøre det meste bare man er enig med lederen som kan være skilt og gift opptil flere ganger selv.
9.) I karismatiske menigheter er det en utpreget “elite” tenkning som er totalt fremmed for det allminelige prestedømme som NT legger slik vekt på.
10.) I karismatiske mengheter er det er uttall ubibelske læresetninger der forsoningen er selvfølgelig det aller værste der en tror at Jesus ikke sonet synden på Golgata, det er som Åge Åleskjær sa, Golgata er et tilbakelagt stadium!
Her kunne jeg holdt på 7 dager til og ha skrevet minst 5 bøker om dette. Men vi får gjøre som Guds ord sier; disse skal du vende deg i fra!
Jan Kåre
Kommentar #27512, skrevet av Evangelist | 31. juli 2007 kl. 23:21

Relaterte linker:

Ingen kommentarer: