lørdag 17. juni 2017

Nr. 1992: Jeg har prøvet å komme i kontakt med de som jeg advarer imot – men med liten og ingen respons, derfor skriver jeg i dag «fritt» ut på den Himmelske blogg!

Nr. 1992:
Jeg har prøvet å komme i kontakt med de som jeg advarer imot – men med liten og ingen respons, derfor skriver jeg i dag «fritt» ut på den Himmelske blogg!

Bilde av Aril Edvardsen som jeg har personlig prøvd å komme i kontakt med og få respons. Uten å lykkes, Emanul Minos lykkes jeg med, men responsen var laber. Han fortsatte med sitt vås helt inntil han døde som Edvardsen også gjorde!
Vi bare si at både jeg og mange med meg som advarer imot dagens forkynnere og ledere i Guds menighet som an avart over hva dagens forkynnere forkynner av Guds ord skal være i liv og lære!

Jeg har personlig sendt mange brev til Aril Edvardsen, uten respons.
Utallige andre har jeg prøvd å advare, stort sett enten blitt oversett eller hørt ukvemsord imot meg.
Emanuel Minos har jeg snakket med på tomannshånd, men han unnskylte seg hele tiden og bare fortsatte i sin galskap helt inntil han døde!

Denne artikkelen kunne jeg skrevet bok om. Men dagens forkynnere vil ikke høre dessverre på noen formaningens ord. De vil dessverre i det store og det hele tute frem, uten tanke på å forandre kurs og mening.

Her fra minebibelkommentarer Titus brev 2. 7 Vær selv et eksempel for dem i gode gjerninger! La læren være uforfalsket og båret fram med alvor.

Titus som selv var ung skulle være et eksempel. Eksemplets makt er den største maktfaktor vi har i det å vise andre vei.

Læren skulle være ren og ikke tilgriset. I dag er det mye ubibelsk lære som vil villede, men fremdeles er Guds ord oss nok.

Og budskapet skal bæres frem ikke med fleip og med moro. Det skal bæres frem med alvor og flid.

8 Da blir din forkynnelse sunn og uangripelig, og enhver motstander blir til skamme fordi han ikke har noe vondt å si om oss.

Det er nok av de som vil si oss imot. Og de dikter opp og har mer personlige meninger en det en klarer å holde styr på. Menneske var egenrådig og selvgode før og er det i dag.

Hvordan møte disse? Med å være uangripelig selv.

Ha en sunn forkynnelse, uangripelig liv og en klar og rett lære så må selv våre verste motstandere gå i seg selv før eller siden.

3. 10 En vranglærer skal du tale til rette én gang og to ganger og så vise ham fra deg.

Vi skal høre på alle, men hvis det vedkommende sier ikke stemmer med Guds ord skal han\hun få svar tilbake. Og muligheter til å høre sannheten og da kunne gå i seg selv og omvende seg.

Hvis dette ikke hjelper kan en ta neste gang en med seg og gis en siste mulighet.

Dernest skal en ikke diskutere med ugudelige mennesker for mye, men vise dem i fra seg i Jesu navn.

11 Du kan være viss på at et slikt menneske er kommet på avveier. Han synder og har felt dommen over seg selv.

Ved dette du nå har gjort, er dommen hengende over han\hun. Og de må ta sine egne valg. De har fått sjanser og må selv avgjøre om de vil følge Jesus og Guds ord eller gå sine egne veier. Valget ligger da hos den som er blitt tilbudt Guds ord og Guds nåde.
(sitat slutt).

Det er egentlig ganske enkelt, ha meg til forbilde og støtt opp om meg og alle andre forkynnere som lever og preker i samsvar med Guds ord.

Jeg har i den utstrekning har kunnet, advart både personlig og gjennom den Himmelske blogg så langt det er mulig! Dessverre, de aller fleste vil og ønsker ikke å høre! Men fortsatt med å be for alle som ønsker og forkynner Guds ord, det kan være at det kommer en tid for omvendelse og nåde for disse også? Ikke det at alle blir omvendt, men Gud har måter å tale på som vi ikke har.

Her er et utdrag fra Laila Thorsen som ble lovet et møte med den falske profeten og horkarlen Jan Kaare Hanvold. Men alt ble selvfølgelig kansellert da hun sa seg villig til å stille opp. Les selv, og gjør dine egne vurderinger:

Vi ønsker d-i-a-l-o-g!

Vi vet ditt budskap, Jan Hanvold. Det vi gav klart uttrykk for i mailen til Visjon Norge, er at vi ønsker dialog. Og dette krever minst to parter, hvor hver part får lov til å si sin mening.

I mai i år oppfordret Jan Løvig, i en diskusjon på Dagen.no, alle som sitter bak tastaturet og ”slenger dritt" til Jan Hanvold, styreleder og ansvarlig redaktør i TV Visjon Norge AS, om å treffe han under fire øyne. I følge han skal vi få erfare hvilken kjekk kar han er. Videre oppfordret han oss til å ta en kveld på callsenteret.

Det er ikke første gang Jan Hanvold sine fans og støttespillere kommer med en slik anmodning, men denne gangen kom oppfordringen fra en av Hanvolds medarbeidere på callsenteret. Jeg ba Løvig ordne et møte, og takket samtidig ja til en kveld på callsenteret. Det skulle vise seg at han hadde vært litt stor i munnen, og gjorde alt for å trekke seg unna.

Jan Hanvold kaller seg kristen, og refererer ofte til Jesus. Men, gjør han som Jesus? Jesus likte å omgå folket, og han trakk til seg store folkemengder. Det likte ikke fariseerne og de skriftlærde, og gjorde alt for å få folkemassene vekk. De sa han i mot og kalte han stygge ord. Hanvold påstår flere ganger at han blir forfulgt. Jesus ble forfulgt av fariseere og skriftlærede, fordi han levde i sannhet og var et godt menneske som hjalp andre. Hanvold møter kritikk (ikke forfølgelse), fordi han misbruker den kristne tro og Gud for å drifte sine virksomheter. Han får pensjonister, uføretrygdede og syke til å tro at Guds nåde og velsignelser kan kjøpes for penger. Han ikke har forstått at alt som kommer fra Gud er gratis.

Det er forskjell på å leve i sannhet og misbruke den kristne tro. Når fariseere og skriftlærde kritiserte Jesus, tok han seg tid til å diskutere med dem. Jesus var en som likte å spille med åpne kort. Han likte også å omgås sine motstandere. Han gjemte seg ikke bak flåsete fraser som ”ingen kommentar”, eller uteblivelse av svar. Han tok seg tid til både å diskutere og spise sammen med dem. Jesus sa aldri at han ikke hadde tid til folket, og refset disiplene, da de prøvde å gjøre han ”viktig”, ved å jage bort mennesker. Det virker ikke som Hanvold er interessert i å følge etter Jesus, enda han kaller seg for apostel. I Brennpunktdokumentaren, Pengepredikanten, svarte Hanvold ”Ingen kommentar”, nesten hver gang han ble stilt et spørsmål. I følge han selv, sier han fortsatt ”ingen kommentar”, når får spørsmål. I verste fall svarer han med taushet.

Jeg ønsket å gi styreleder av TV Visjon Norge AS en mulighet til å gjøre som Jesus, slik at jeg kunne erfare påstanden til Løvig; at han er en kjekk kar. I en mail til Visjon Norge AS, ba jeg og to andre, Sigmund Voll Ådnøy og Marianne Johansen, om en avtale, for å invitere til dialog. Jeg postet også et innlegg på hans private Facebookside, der jeg uttrykte samme ønske.

Erfaringsmessig er det vanskelig å få ledere av lysskye virksomheter i tale. Styreleder av TV Visjon Norge AS er intet unntak. Jeg måtte purre flere ganger før jeg fikk et svar. Omsider fikk jeg svar fra sekretæren hans, som kunne informere at han ikke ville treffe meg. Jeg spurte hvorfor, og lurte på om han ville treffe noen av de andre. Svaret var da at han ikke vil treffe noen av oss, og vi kan se på Visjon Norge og lese Facebook, da får vi vite hans budskap.

Vi vet ditt budskap, Jan Hanvold. Det vi gav klart uttrykk for i mailen til Visjon Norge, er at vi ønsker d-i-a-l-o-g. Og dette krever minst to parter, hvor hver part får lov til å si sin mening.

Å lese facebook eller se på TV Visjon Norge hvor kun du sier din mening og vi ikke har mulighet til å stille motspørsmål eller komme med motsvar, er ikke dialog. Men det er vel som Løvig sier; det er lettere å sitte bak tastaturet og slenge dritt, enn å møte meningsmotstandere under fire øyne. Og jeg tviler sterkt på at jeg noen gang kommer til å få erfare hvilken ”kjekk kar” Jan Kaare Hanvold er.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg deler ditt syn på Jan Hanvold fullt ut. Hadde vært kjekt å sett/hørt ham forklare seg; hvorfor det er greit å gifte seg, skille seg, gifte seg, skille seg og gifte seg igjen. Han "sender" jo glatt både homofile og gjerrige mennesker til helvete! Forresten så tror jeg ikke på noe brennende helvete.
Jeg kunne nok tenkt meg å stilt ham skikkelig til veggs angående hans økonomiske disposisjoner!
Ansgar Braut

Jan Kåre Christensen sa...

Braut, skjønner meg ikke på deg!
Du har brukt de sterkeste ord og utrykk imot meg, og nå er du plutselig enig med meg.
Det var både gledelig og overraskende!
Velkommen etter!