lørdag 20. august 2022

Nr. 3050: Misjonær Terje Liverød spør om jeg som kommer med «harde ord» har møtt Guds nåde?

 Nr. 3050:

Misjonær Terje Liverød spør om jeg som kommer med «harde ord» har møtt Guds nåde?

 

https://blog.janchristensen.net/2022/06/nr-3026-guds-ord-omtaler-at-forkynnere.html

https://blog.janchristensen.net/2022/06/nr-3027-skjnner-ingen-i-guds-menighet.html

 

Misjonær og forkynner Terje Liverød har både skilt og giftet seg på nytt.

Etter Ny testamentlig lære og forordninger, så bryter han med Jesu bud 100 % da gjengifte for troende uansett årsak er ikke tillatt.

Eneste som opphever et ekteskap, er død!

Det er eneste grunn for gjengifte for kristne, ikke noe annet!

 

For meg er det helt utrolig at andre troende som støtter gjengifte, ikke forstår og ser konsekvensene med dette?

Det er for meg helt uforståelig!

Da slipper enn egentlig alle onde krefter til innenforbi den kristne Ny testamentlige menighet!

 

Det er stor ansvarsløshet som bl.a. tidligere Forstander i Filadelfia Oslo, David Østby holder på med.

Som omgir seg med skilte og gjengiftede forkynnere gang etter gang, tenk på hva det sier om Østby.

Da er det fritt frem for alle og enhver å leve som en selv ønsker og vil, det er alltid «nåde» å få.

Det sier ikke skriften, som sier at det må omvendelse til.

Nåde og omvendelse er to sider av samme sak, som navet og hjulet hører i sammen på en sykkel.

Bilde av tidligere Forstander i Norges største frimenighet Filadelfia Oslo, David Østby som er med å åpne opp for disse kjødelige og demoniske krefter i Guds menighet.

Trist, og dette vil gjøre at mørke sprer seg mer og mer inn i menighetene rundt omkring.

 


Her er utvekslingen på mail mellom meg og Terje Liverød.

Der jeg forkorter Terje Liverød til TL, og meg til JKC.

 

TL: Hei Jan

 

Jeg forstår du er en bror som ønsker å tjene Herren.  Tror du er en god mann. Jeg har også som deg alltid hatt en lengsel etter renhet og hellighet. Ekteskapet ser jeg som hellig.

 

Det er vanskelig å forstå hvordan du tror det er å tjene Herren å henge ut andre menneskers tragedier.  Min skilsmisse er den største tragedie som har skjedd meg.  Jeg ropte til Gud og gråt i årevis.  Du vet nok ikke om hva som skjedde. Jeg er fullt klar over at saker i mitt liv gikk i stykker.  Men jeg vet at Guds nåde omfavner selv meg.

 

Jeg føler ikke noe ønske om å dele detaljer med deg for det ser ut som du sprer harde ord om saker du ikke kjenner til.  Det er nok ikke visdom.

 

Jeg må likevel anerkjenne at det hadde vært fint om mange i Norge var like ivrig som deg, bare med mer nåde over andres smerte.

 

Gud velsigne deg min bror 

 

Terje Liverød 

 

JKC: Hei Terje!

 

Sikkert mye sant i det du skriver, men hva er ditt syn på hva skriften lærer?

 

Mener du at du har en ekstra sjanse som ingen andre i NT har til å innlede et nytt forhold etter skilsmisse?

 

Hele NT gir et entydig lære at gjengifte for troende etter skilsmisse er faktisk synd.

 

Mener du noe annet, så er det fint om du kommer med hva Guds ord sier.

Jeg er ikke fullt utlært på noen som helst måte.

 

Ikke angrip meg som person som du her gjør, det bryr jeg meg ikke om.

Eneste jeg er interessert i hva Guds ord sier.

 

Du mener jeg kommer med harde ord?

 

Det får stå for din regning, jeg prøver kun å holde frem Guds ord, ikke noe annet!

 

Du er et forbilde, jeg påpeker kun at slik du lever og lærer, det påvirker andre noe veldig.

 

Jan Kåre

 

TL: Hei bror

 

Om du virkelig er interessert kan vi godt møtes og prate om hva helheten av bibelen sier.

 

Evangeliske troende i Norge er veldig ensidige.  Men ute i verden ser det svært annerledes ut.  

 

Jeg kan også koble deg til websider som har tydelig undervisning om dette.  

 

Jeg har ikke noen spesiell "tillatelse"  jeg følger Guds Ord av hele mitt hjerte.

 

Vær velsignet 

 

Terje 

 

JKC: Til Terje..

 

Du skriver følgende:

Evangeliske troende i Norge er veldig ensidige.  Men ute i verden ser det svært annerledes ut. 

 

Mener du at de «ute» i verden ser annerledes enn oss her i Norge som det er tillatt snart alt?

 

Du skriver også:

Jeg kan også koble deg til websider som har tydelig undervisning om dette. 

 

Er interessert i ditt bibelsyn, ikke andres.

 

Vær velsignet du også!

 

Mvh

Jan Kåre

 

TL: For å se grundig på dette så må vi nok møtes.  Eller som sagt jeg kan henvise deg til veldig grundig undervisning.

 

Mitt bibelsyn er jo at jeg tar Ordet bokstavelig.  Når jeg ser vers som ser ut til å si ulike ting så tolker jeg alltid i lys av helheten.

 

Bare tenk på én sak: hva var poenget med skillsmissebrev?  Jo hele poenget var å vise at den som hadde fått det var legalt satt fri til å kunne gifte seg igjen.   Hvor ville mann ellers trenge det.

 

Gud velsigne deg bror.  Jeg tror Herren villige deg om du virkelig ønsker å finne ut.  Jeg ber masse velsignelser over deg.

 

Terje 

 

JKC: Takk Terje

 

Skilsmissebrev tilhører GT.

Slik finnes ikke i NT.

NTs lære er klar, at gjengifte er utelukkende for troende.

Her er mange skriftsteder, men nøyer meg med noen få.

 

 

Lukas 16.18 Hver den som skiller seg fra sin hustru og gifter seg med en annen kvinne, han driver hor, og hver den som gifter seg med en kvinne som er skilt fra sin mann, han driver hor.

 

1 Kor. 7. 10 De gifte byder jeg, dog ikke jeg, men Herren, at en hustru ikke skal skille seg fra sin mann; 11 men er hun skilt fra ham, da vedbli hun å være ugift eller forlike sig med sin mann - og at en mann ikke skal skille seg fra sin hustru.

Ordspr 6:29 Slik blir det med den som går inn til sin næstes hustru; ingen blir ustraffet som rører henne.

Ordspr 5:20 Hvorfor, min sønn, skulde du da være drukken av attrå efter en annen manns hustru og favne en fremmed kvinnes barm?

 

Rom. 7. 2 Den gifte kvinne er jo ved loven bundet til sin mann så lenge han lever; men dersom mannen dør, er hun løst fra loven som bandt henne til mannen. 3 Derfor skal hun kalles en horkvinne om hun, mens mannen lever, ekter en annen mann; men dersom mannen dør, er hun fri fra loven, så hun ikke blir en horkvinne om hun ekter en annen mann.

 

Hva Kleiveland skriver:

 

Jeg tror at KUN hvis ekteskapet sees på som en livslang pakt som kun brytes gjennom den enes død, vil antallet skilsmisser blant kristne gå ned. Ellers vil ALLTID kjødelige kristne finne en brekkstang til å leve ut sine kjødelige lyster. Jeg leser på nettet om Geir og Linn Byberg, som mener at kristne står i fare for å få like stor grad av samboerskap, skilsmisser og utroskap blant aktive menighetsmedlemmer som i resten av samfunnet. De utfordrer kristne menigheter til å motvirke denne utviklingen gjennom åpne og ærlige fellesskap. Det står respekt av parets erfaring. De har holdt familieundervisning i menigheter gjennom de siste ti årene, og de var tidligere ledere for Familiefokus i Ungdom i Oppdrag. I intervjuet fremhever de viktige prinsipper for å få familier på "rett kjøl", gjennom å skape et klima som gjør at folk snakker sant om livet, skape større bevissthet omkring temaet, ha livsnære grupper og større ærlighet/åpenhet. Dette er bra, men det er like fullt noe jeg etterlyser i forbindelse med ekteskapet stilling i menigheter i Norge.

 

PROAKTIV

 

Jeg tror at om ikke ALLE norske menigheter får seg en oppvekker i forhold til synet på ekteskapets ubrytelighet, så vil denne utviklingen bare fortsette og fortsette. Om ikke menigheter fra hele landet får opp øynene for bibelens befaling om at et ektepar som ikke har vært gift tidligere, blir gift, så er de bundet til hverandre så lenge de begge er i live (Rom.7.1-3), selv om de blir skilt, så vil det ikke bli en endring i det hele tatt. Om en person er helt overbevist om at dersom ekteskapet oppløses, så er det ett valg som gjelder; enten å leve resten av livet som ugift, eller å forlike seg med sin ektefelle, så vil antallet skilsmisser gå kraftig ned. Hvor mange gifte personer finner det mer koselig å bo på "et rom og kjøkken" med evt. felles barn annenhver uke eller en gang hver 14. dag, enn å prøve å finne en måte å leve sammen med sin ektefelle i noen år til? Jeg tror tallet er lavt. Å undervise i menigheter over hele dette landet om at Guds ord HAR IKKE ENDRET seg på dette punktet, tror jeg er den ENESTE måten å få endringene til å komme frem i Norske kristne menigheter, og dermed også i hver enkelt kristen.

 

KJØDELIG KRISTENDOM

 

Mange kristne lever fortsatt etter halve verset i Rom.81, og vet ikke en gang at det finnes mer. De tror at bibelen sier at det ikke finnes fordømmelse for kristne, men de kunne ikke vært lenger fra sannheten. Se forskjellen på oversettelsene fra Rom. 8:1: "Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus." Dette står i 1988-oversettelsen, 1930-oversettelsen og en rekke moderne oversettelser. Men se hva Luthers oversettelse av 1545, King James oversettelsen, Young's Literal Translation og en rekke andre bibeloversettelser sier: "Derfor er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus,* de som ikke vandrer etter kjødet, men etter Ånden." Noen håndskrifter har utelatt andre delen av verset, men dette var inkludert i norske bibler frem til tidlig på 1900-tallet. Bibelselskapet følger en teksttradisjon som ikke har med desse ordene i vers 1, der lesemåten i De forente Bibelselskapers tredje utgave og Nestle-aalands 25. - 27. utgave ikke inkluderer disse ordene. Bibelforlagets oversettelse av 1997 har dem med. Men de samme ordene kommer tilbake i Rom. 8:5, og meningen er derfor ikke til å misforstå: De kristne som lever et liv i kjødelige lyster, er det fordømmelse for.

 

KJØDETS GJERNINGER - ÅNDENS FRUKT

 

Bibelen sier at kjødet og Ånden står hverandre i mot. Og det er kun gjennom å vandre i Ånden at man ikke kommer til å fullføre kjødets lyst (gjøre kjødelige gjerninger). Her er det lett å se hvilke gjerninger som kan beskrives som kjødelige, i forhold til et ekteskapelig samliv. (Uthevinger er mine.) Gal 5,19-23 Kjødets gjerninger er åpenbare. De er: ekteskapsbrudd , hor , urenhet , skamløs utukt , avgudsdyrkelse, trolldom, hat, stridigheter, sjalusi, vrede, selvhevdelse, splittelser, partier, misunnelse, mord, drukkenskap, usømmelig festing og andre slike gjerninger. Om disse gjerningene sier jeg dere nå på forhånd, slik som jeg også sa til dere tidligere, at de som gjør slikt, skal ikke arve Guds rike. Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, vennlighet, godhet, trofasthet, saktmodighet, selvtukt. Loven er ikke imot slike. (Bibelforlaget, 1997)

 

KONKLUSJON:

 

En person som ser etter muligheter for å leve livet sitt ifølge Guds befalinger, vil vise frukt som er god og i tråd med beskrivelsen av Åndens frukt. Det siste ordet der er EGKRATEIA, som kort og greit betyr "å holde seg i tømme seksuelt". Med andre ord: Ikke ha sex med noen annen enn den personen man er bundet til for livet (første gang for begge parter). Andre som ikke lever etter dette, er kanskje i Kristus Jesus, men det er fordømmelse for dem, siden de lever etter kjødets gjerninger. Og dem er det fordømmelse for.

 

Mvh

Jan Kåre

 

TL: Jeg studerte dette svært grundig over lang tid. 

 

Om du leser grunn teksten ( og King James) ser du at Jesus sier; mann skal ikke sende bort sin kone om det er umulig å fortsette men gi dem skillsmissebrev.  Det er bare ved hor man kan sende dem bort.

 

Men dette er for omfattende til å ta i meldinger. Vi kan møtes eller jeg kan sende deg skikkelige ressurser.

 

Du følger ikke Jesu hjerte ved å være hard mot de som allerede har hatt det fryktelig, det er ikke alltid de har syndet heller. 

 

Vær velsignet bror.

 

Terje

 

JKC: Deg om det Terje at du mener diverse om meg, skriften er klar på dettepunktet for oss troende.

 

Etter et samlivsbrudd, er det to muligheter etter NTs lære.

 

Enten leve enslig eller forlike seg.

 

Jesu undervisning og Paulus er samstemte her.

 

Så er det opp til oss å bøye oss for Guds ord og oppleve Velsignelsen og smerten med å bøye oss under Guds ord, eller la kjødet seire og ha en kortvarig nytelse av synden,

 

Valget er den enkeltes!

 

Avslutter med Paulus klare undervisning;

 

 

1 Kor. 7. 10 Til en ektefelle befaler jeg ved Herren: En kvinne skal ikke gå fra sin mann.

11 Men hvis hun går fra ham, skal hun enten leve i avholdenhet eller bli gjenforenet med sin mann. Og en mann skal ikke forlate sin kvinne.

 

Mvh

Jan Kåre

 

TL: Hvorfor refererte Jesus til skillsmissebrev om det hører GT til.  

En av sakene som generelt ikke har endret seg fra GT til NT var moralske normer.  

 

Det er ikke Guds hjerte å straffe et menneske for det en annen har gjort mot dem.  Det strider veldig tydelig imot hele Jesu holdning av nåde.  

 

Tror du virkelig Gud vil straffe en som klarte å slippe ut av en ekteskap der de ble plaget men tilgi en morder og gi ham en ny sjanse?

 

Har du møtt Guds nåde?

 

JKC: Terje, synsing og meninger tilhører oss mennesker.

Guds ord og Guds bud, er for meg eneste jeg ønsker å ha 100% forhold til.

 

Jeg skjønner godt at du føler som du gjør, men det forandrer ikke noe hva skriften sier.

Skriften er for meg så klar, at gjengifte etter skilsmisse er hor.

 

https://blog.janchristensen.net/2014/11/nr-927-vre-en-ordets-forkynner-er.html

 

Vi får bare være enig at vi er uenige.

Ha en Velsignet Dag!

 

Mvh

Jan Kåre

 

TL: Ja vi får være enige om det.

 

La oss gå helhjertet for å tjene Gud og holde oss til Ordet.

 

Vil du se mer på emnet.  Finnes det solid bibelundervisning basert på hele bibelen, GT og NT, på divorcehope.com.

 

Gud velsigne deg bror.

 

Terje

 

JKC: Gud Velsigne deg også Terje!

 

Jan K

 

Sluttkommentar:

 

Her er utvekslingen mellom oss. Kan ikke se at jeg kommer med noe fordømmelse, det gjør Terje Liverød gang på gang.

Uansett, slik jeg ser det.

Åpne opp for gjengiftede forkynnere, er slik vi ser det i dag.

Det er som å slippe fiende inn i menigheten.

Skriften sier at litt synd gjennomsyrer hele menigheten.

Akkurat som litt gjær, gjennomsyrer hele brødet/deigen!

Poenget mitt er dette: En liten surdeig gjennomsyrer hele deigen!

Gir man slipp på noe i Guds ord, og forlater dette, så åpner det opp for langt mer. Snart er hele menigheten gjennomsyret av falsk lære/kjødelig liv, og den er ikke lenger en menighet i Ny testamentlig mening.

Men en institusjon som lærer noe annet enn hva Guds ord sier.

 

1 Kor. 5. I det hele hører jeg at det er seksuell umoral blant dere, og det en form for seksuell umoral som ikke engang blir nevnt blant folkeslagene: Én har sin fars kvinne!

Og dere er oppblåste! Burde dere ikke heller sørge over ham som gjør en slik gjerning og vise ham bort fra dere?

For om jeg er borte fra dere i legemet, er jeg til stede med dere i ånden. Og jeg har allerede, som om jeg var til stede, dømt ham som gjør dette.

I Herren Jesu Kristi navn, når dere er samlet i min ånd og med Herren Jesu Kristi kraft:

Overgi da den det gjelder til Satan og kjøttets ødeleggelse for at hans ånd skal bli reddet på Herren Jesu dag.

Deres selvros er ikke av det gode! For vet dere ikke at litt surgjær gjennomsyrer hele deigen?

Rens ut den gamle surgjæren og bli en ny og usyret deig slik også Kristus var da han ble slaktet som påskelam for oss.

La oss derfor holde høytid uten gammel surgjær eller med surgjær av ondsinn og ondskap, men med usyret brød som er av renhet og sannhet.

 

Forkynneren 10. 1. Giftige fluer får salvelagerens salve til å lukte ille og gjære; endog et lite grand dårskap ødelegger en mann som utmerker seg ved visdom eller ære. 

2 Den vises hu er vendt til høire, men dårens hu til venstre. 

3 Og hvor som helst dåren ferdes, fattes det ham forstand, og han lar alle merke at han er en dåre.

 

PS!

Selv om jeg syntes at Terje Liverød kom med kraftige beskyldninger imot meg (noe som dessverre stort sett alltid de som er gjengiftet gjør, her for eksempel http://jan-hanvolds-blogg-usminket.janchristensen.net/.)

 

Så prøvde jeg å kunne poengtere hva skriften og fremfor alt hva det nye testamenter lærer.

Les selv, og du vil nok få stor lærdom!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spm til deg som buss sjåfør og profet:

Hvis det på bussen setter seg en fraskilt dame eller mann ved siden av meg, kan jeg kreve at denne horkvinnen eller horkarlen flytter seg til andre enden av bussen da et slikt "menneske" er uren og forbannet ?

Jan Kåre Christensen sa...

Hvem og den som setter seg på bussen har jeg ikke noen formening om.
Men skilte og gjengiftede forkynnere er imot Guds ord.
Det står klart i Guds ord at en forkynner skal ikke være gjengiftet som troende.
Han skal være èn kvinnes mann – ikke flere som mange er i dag!

Anonym sa...

Er det ikke noen pastorer eller noen eldste brødre som kan ta tak i dette og undervise i menighetene. Dette er et stort problem for unge mennesker at Skriften ikke blir fulgt.

Jan Kåre Christensen sa...

Er det ikke noen pastorer eller noen eldste brødre som kan ta tak i dette og undervise i menighetene. Dette er et stort problem for unge mennesker at Skriften ikke blir fulgt.
Dette skriver du anonym

Jeg vil si at ingen er så hissige på å gifte seg på nytt etter et samlivsbrudd som forkynnere generelt er, spesielt innenforbi den pinse/karismatiske bevegelser.
Det er rett og slett styrt av kjødet, hvordan skal slike kunne undervise om dette?