torsdag 10. august 2023

Nr. 3248: Det er foruroligende at pinsevenner/karismatikere er på linje med katolikkene i mye i sin bibelforståelse der gjerninger er viktigere enn riktig teologi!

 Nr. 3248:

Det er foruroligende at pinsevenner/karismatikere er på linje med katolikkene i mye i sin bibelforståelse der gjerninger er viktigere enn riktig teologi!

 

Den nye «sporten» innenfor pinse/karismatiske bevegelsen er å godta gjengifte, og stenge ute de som påpeker at dette strider imot Jesu og Paulus sin undervisning.

Det er boikott av alle forkynnere som påpeker at dette er synd.

Påpeker enn at gjengifte for troende er synd, blir en holdt utenfor i nær sagt samtlige pinsekarismatiske sammenhenger.

Jan Hanvold sa, til helvete med alle som ikke godtar at jeg er gjengiftet!

http://jan-hanvolds-blogg-usminket.janchristensen.net/2018/08/nr-18-visjon-norge-er-en-andelig.html

https://blog.janchristensen.net/2015/04/nr-1100-jan-hanvold-pa-radio-1077-her-i.html

 

Illustrasjonsbilde                                 

 

Der omvendelse er erstattet med positiv bekjennelser.

Fordekt og ubibelsk nådeforkynnelse.

JESU BLOD «GJELDER UANSETT» HVIS EN GJØR GODE GJERNINGER.

EGENTLIG SAMME TRO SOM KATOLIKKENE.

Dette er blitt ståstedet for mange pinsevenner/karismatikere!

http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=Katolikere-og-karismatikere

 

For å forklare, så er dette med at Jesu Blod og Ånden løsrevet i fra Guds ord en kraftig villfarelse.

Det står i 2 Tess. 2. 10 Men alle som lar seg forføre til urett, skal bli utslettet fordi de ikke hadde kjærlighet til å ta imot sannheten så de kunne blitt reddet.

11 På grunn av dette skal Gud la en villfarelsens virksomhet komme over dem — og de skal tro løgnen!

12 Da skal han dømme alle som ikke ville tro på sannheten, men fant glede i det som var urett.

 

Kjærlighet til sannheten gjelder ikke for dessverre snart de fleste pinsevenner og karismatikere. Det er en masseforførelse vi er vitne til.

Jesus selv sier det så klart i Joh.e. 14. 21 Den som har mine bud og holder dem, han elsker meg. Og den som elsker meg, skal bli elsket av min Far. Og jeg skal elske ham, og jeg skal også gi meg til kjenne for ham.”

23 Jesus svarte og sa: “Den som elsker meg, holder mine ord, og da vil min Far elske ham. Og vi skal komme til ham og ta bosted hos ham.

24 Men den som ikke elsker meg, vil ikke holde mitt ord. Og de ord dere hører, er ikke mine, men min Fars, han som sendte meg.

25 Dette sier jeg til dere mens jeg er hos dere.

 

Her må vi stoppe opp. Det står så klart, ingen kan ta feil her vel?

«Den som har mine bud og holder dem, han elsker meg. Og den som elsker meg, skal bli elsket av min Far. Og jeg skal elske ham, og jeg skal også gi meg til kjenne for ham.»

 

Elsker vi Jesus, elsker vi Gud? Det viser seg i et rett liv. Akkurat det samme som Apostelen Peter skriver.

 

2 Pet. 1. Ved sin guddommelige kraft har han gitt oss alt til et liv i gudsfrykt og korrekt kunnskap om ham som kalte oss til sin herlighet og prakt.

Ved dette har vi fått det største og mest dyrebare løftet — det å få del i den guddommelige natur og å slippe den fordervelse som kommer av verdens begjær.

Nettopp på grunn av dette må dere la alle deres gjøremål bli styrt av deres tro med lovprisning og kunnskap.

Kunnskapen fører til måtehold, måtehold fører til utholdenhet og utholdenheten til gudsfrykt.

Gudsfrykten fører til omsorg for brødrene, og omsorgen for brødrene til kjærlighet.

For hvis dere har rikelig av dette, skal dere verken bli uvirksomme eller være uten frukter i deres korrekte kunnskap om Herren Jesus Kristus.

Den av dere som mangler dette, er blitt blind. Han har lukket øynene og glemt at han har fått renselse fra sine tidligere synder.

10 Derfor, brødre, skal dere med enda større iver befeste deres kall og utvelgelse. For hvis dere gjør dette, skal dere aldri mer snuble.

11 Slik skal dere være rikelig utstyrt til å komme inn i vår Herres og Redningsmanns Jesu Kristi tiders rike.

 

Her står det så klart og tydelig:

«Kunnskapen fører til måtehold, måtehold fører til utholdenhet og utholdenheten til gudsfrykt.»

 

Kristen tro er noe, fører til noe. Det er faktisk uten dette, så er vi ikke sanne troende og disipler. I ytterste konsekvens, så lever vi i et selvbedrag som menigheten i Laodikea gjorde det.

Som vi leser i Johannes Åpenbaring 3. 14 “Til budbringeren for menigheten i Laodikea skal du skrive: (Dette sier han som er Amen, det trofaste og sanne vitnet — Guds skaperverks begynnelse).

16 Derfor, fordi du er lunken og verken kald eller varm, skal jeg spy deg ut av min munn!

17 For du sier: Jeg er rik, jeg har i overflod, og jeg trenger ingenting. For du ser ikke at du er stakkarslig, ynkelig, fattig, blind og naken.

18 Jeg vil råde deg til at du kjøper gull av meg som er renset i ild, og en hvit kappe så du kan være påkledd for at du ikke skal blottlegge skammen av din nakenhet, og salve for dine øyne så du kan se.

19 Den som jeg elsker, irettesetter og oppdrar jeg. Vær derfor ivrig og vis anger!

20 For, se! — jeg står foran døren og banker på. Og om noen hører min røst og åpner opp døren for meg, vil jeg gå inn til ham og holde måltid med ham, og han med meg.

21 Den som seirer, vil jeg gi å sitte med meg på min trone, slik også jeg har seiret og satt meg med min Far på hans trone.

22 Den som har ører — lytt til hva ånden sier i menigheten!” (Slutten på Johannes’ første syn.)

 

Menigheten i Laodikea og menigheten i Norge er like som to dråper vann!

 

Da i særdeleshet den pinse/karismatiske del av kristenheten som godtar gjengifte over en lav sko! Det er helt, helt uhørt at dette er mulig av evangeliske troende å akseptere rett og slett det som bibelen beskriver så sterkt.

Gjengifte er faktisk hor sier skriften.

 

Som vi har sett åpner Bibelen for skilsmisse i to tilfeller. Men det er vanskelig å finne klare skriftord for at de fraskilte kan gifte seg igjen. Dette er spørsmålet er blitt mye diskutert. Vi siterer to bibelord som handler om skilsmisse og gjengifte.

 

- Han sier til dem: Den som skiller seg fra sin hustru og gifter seg med en annen, gjør seg skyldig i hor mot henne. Og dersom en kvinne skiller seg fra sin mann og gifter seg med en annen, så driver hun hor. Mark 10,11-12

 

- Til dem som er gift, har jeg dette bud, ikke fra meg selv, men fra Herren: En kvinne skal ikke skille seg fra sin mann. Men er hun skilt fra ham, skal hun enten fortsette å leve ugift eller forlike seg med mannen. Og en mann skal ikke skille seg fra sin hustru. 1 Kor 7,10-11

 

I disse to klare bibelavsnittene gis det ingen åpning for gjengifte for noen av partene. Fariseerne lærte at mannen kunne gifte seg på nytt, men Jesus og apostlene stiller mann og kvinne likt i dette spørsmålet. Nå lærer selvsagt Guds Ord at mann og kvinne kan inngå i et nytt ekteskap om ektefellen dør, men det er ingen åpning for gjengifte så lenge den første ektefellen er i live.

 

Mange som vil være tro mot Bibelen har sagt at det ikke er mulig for den som aktivt har brutt ekteskapet å få gifte seg igjen. Altså den som konkret drev hor og syndet mot Guds bud. Mens for den uskyldige part, den som ikke brøt ekteskapet, er det annerledes. De kan gifte seg på nytt. Det skriftordet som er tatt til inntekt for denne tankegangen er Matt 19,9 (og Matt 5,32 som har en ordlyd som ligner):

 

- Men jeg sier dere: Den som skiller seg fra sin hustru av noen annen grunn enn hor, og gifter seg med en annen, han driver hor. Og den som gifter seg med en fraskilt kvinne, han driver hor. Matt 19,9

 

De som forsvarer gjengifte for den uskyldige part betoner at setningsleddet - av noen annen grunn enn hor - er nevnt i samme åndedrag som skilsmisse og gjengifte. Og det skulle vise at gjengifte er tillatt for den som ikke aktivt har brutt ekteskapet. Mot det kan det innvendes at det er like mulig å knytte det omdiskuterte setningsleddet - av noen annen grunn enn hor - til skilsmissen og ikke til spørsmålet om gjengifte. Her står tolkningene mot hverandre. Men vi tror at det i dette tilfellet er viktig å følge regelen om, at de for oss klare skriftord skal tolke de for oss uklare ord. Følger vi denne regelen her, må vi si nei til alle former for gjengifte der den første ektefellen enda er i live.

 

Mange opplever nok Bibelens veiledning som hard og urimelig her. Men til dette må vi si: Bibelens restriktive linje i disse spørsmålene viser hvor alvorlig Gud ser på ekteskapet og hvor viktig det er å bevare det. Vår tid er ellers et slående bevis på hvor galt det går når mange ekteskap blir oppløste

 

Sluttkommentar:

 

Gjengifte er hor – synd. Men hvorfor er dette åpenbart mest utbredt blant pinsevenner og karismatikere? Ingen kristne grupperinger dette så utbredt, hvorfor?

Ja, det er ikke så enkelt å svare på dette. Men en grunn er uten tvil at det er lederskapet her som går foran med å skille og gifte seg.

Det er blitt Sodoma og Gomora i menigheten – spesielt blant lederskapet.

Det er blitt slik at dagens pinsevenner og karismatikere gir etter for det gamle falne håpløse menneske. Og ikke bare det. En sier at Jesus sier, Ånden sier og jeg vet ikke hva. Alle mener at det er fritt frem. Men hva sier Jesus? Hva sier Paulus? Hva sier skriften?

Gjengifte er ikke tillatt! Så enkelt, så klart!

 

 

 

 

Ingen kommentarer: