torsdag 7. april 2016

Nr. 1426: Kai Roger Tøtlandsmo og likesinnede har ikke skjønt hva kritikken av Jesus Revolution går ut på er at de som faller utenfor lider skibbrudd på sin tro!

Nr. 1426:
Kai Roger Tøtlandsmo og likesinnede har ikke skjønt hva kritikken av Jesus Revolution går ut på er at de som faller utenfor lider skibbrudd på sin tro!

Bilde av Jan Kåre Christensen, det er underlig å tenke på at det var drøssevis av personer som kom til meg i ungdommen og sa noenlunde følgende: «Hvem vil du velge, Jesus eller fotballen?». Eller slik: «Jesus sier du kan ikke tjene to Herren, enten Gud eller fotballen!» Eller slik: «Jan, vi vet du er flink å sparke fotball, men nå må du velge!» Slik er rekka endeløs, og sto det noe i avisa om meg, så fikk jeg høre ekstra mye. I dag er det nesten motsatt, alt er tillatt og lov. Men det er underlig, av alle de som fordømte meg for å sparke fotball, om det var vanlige medlemmer eller eldstebrødre, ikke en eneste har noen gang bedt meg om unnskyld. Slik er det også i dag, når jeg holder frem at gjengifte er synd. Og all den fordømmelsen, fra såkalt troende. Det vil vise at jeg hadde rett før som trente og holdt kroppen i form, at det var rett og det beste. Og i samsvar med skriften, og det vil vise seg at jeg også hadde rett angående skilsmisse og gjengifte. Om noen vil be om tilgivelse etterpå? Det forventer jeg ikke, men Gud er mye, mye større og velsigner meg og min familie på tross av alt. Og det i tredve gang, seksti gang og en hundre gang.

 

Når Kai Roger Tøtlandsmo har et debatt innlegg i avisen Dagen, så vitner det om en person med skylapper så store som et segl!
Selvfølgelig er det veldig mye godt med det meste, det er akkurat her forførelsen og de falske profeter operer.

Dette skriver Tøtlandsmo:
«Ja, jeg så ting som burde vært annerledes i Jesus Revolution,»
«For det første så jeg at den gode frukten var i stort flertall,»

Dette høres så forlokkende godt ut, de fleste, mange etc..
For det første, jeg tror at den virkelige sannheten er at de fleste ikke kommer videre med Herren i sitt kristenliv. Spesielt når de forlater Jesus Revolution.

Hva med Tøtlandsmo selv? Jeg var nyfrelst og far til Tøtlandsmo var ungdomsleder. Snakk om å være på feil plass. Han var opptatt med en ting for oss ungdommer, det var at vi som var fotball interesserte skulle slutte å spille med det resultatet at en i ungdomsflokken ble frafallen.
Da jeg var hjemme på Karmøy for noen år siden var sønn her aktiv fotball spiller.

Her ligger noe av grunnen for så mye mørke i kristenNorge. At hvis en har forulempet mennesker, ikke minst som leder og hyrde. Så må en be vedkommende om tilgivelse. Her hadde vi sunne interesser som vi skulle slutte med.

Fra en grøft til neste grøft!

Jeg ble advart i ungdomsmiljøet på Karmøy av flere mot å sparke fotball etc.
I dag er det tippet andre veien. Jeg lurer på hvor mange som har lidd skibbrudd på sin tro p.g.a. den behandlingen de har gjennom årens løp fått i kristne miljøer? Det kan umulig være få?
Apostelen Paulus sier:

1 Tim. 1. 19 idet du har tro og en god samvittighet; den har somme kastet fra sig og lidt skibbrudd på sin tro;

Gjennom så mange, ikke minst med den splitt og herske teknikken så mange såkalte kristne ledere omgir seg med. Så er det veldig mange, ikke minst unge og ubefestede sjeler som har lidd skibbrudd på sin tro.

Når en forkynnelse og en virksomhet virker på denne måten, da har en mislykkes! Det er dette egentlig flere av disse som har stått frem i det siste har påpekt.
Ikke minst Rut Helen Gjævert som har hatt et komplisert forhold til troen etter årene i Jesus Revolution. Hun er ikke den eneste. Det er dette debattens kjerneområde er, de som faller utenfor, og den nedlatende behandlingen som disse får.

Sluttkommentar:

Rut Helen Gjævert spurte egentlig ikke om mye etter fire år med å være Steffan Christiansen lydige disippel?
Hun ville kun ha en samtale, men hva fikk hun til svar? At det var en mørk sky over henne som denne Christiansen så, og at det var bedre med et bønnemøte enn samtale!

Her blir rekka lang, men Jesus talte m å forlate de nittini, og oppsøke den ene. Dette er vel totalt utelatt i kristen forkynnelse og praksis i dag? Ingen har ansvar for noe på denne måten?

Jesus sier det så klart:

Lukas 15. 3 Da talte han denne lignelse til dem: 4 Hvilket menneske iblandt eder som har hundre får og mister ett av dem, forlater ikke de ni og nitti i ørkenen og går efter det han har mistet, til han finner det?  5 Og når han har funnet det, legger han det på sine skuldrer med glede,  6 og når han kommer hjem, kaller han sine venner og granner sammen og sier til dem: Gled eder med mig, for jeg har funnet mitt får som jeg hadde mistet!  7 Jeg sier eder: Således skal det være glede i himmelen over én synder som omvender sig, mere enn over ni og nitti rettferdige som ikke trenger til omvendelse.

f.eks. vedkommende som ikke tålte å høre da jeg var ungdom for 30-35 år siden at det var synd å sparke fotball. Og kom inn i en nevrose vil jeg si, da han trodde blindt på slike sterke ungdomsledere og andre. Jeg for min del, jeg var allerede da såpass sterk og skjønte at dette var nonsens, men det var langt fra alle som gjorde det!

Slike personer skulle fått en unnskyldning, og en samtale! Som sagt, vi må legge fokus også på de som faller utenforbi, ikke bare alle som evner å tilpasse seg og som står med!


Relaterte linker: 

Ingen kommentarer: