fredag 17. september 2010

Nr. 9. Er det "synd" å snuse eller røyke? Er det "synd" å drikke et glass vin, eller litt øl?

Spørsmål 9:
Er det "synd" å snuse eller røyke? Er det "synd" å drikke et glass vin, eller litt øl?
John Yeshayahu

Svar:
Hei!
Jeg har egentlig aldri røyket, snuste eller drukket, bare prøvd det i ungdommen. Derfor blir det ikke bare selvopplevd men mine holdninger til dette jeg formidler.
Om ikke røyk er direkte synd så er det en last som igjen åpner opp for andre ting. Det var som ei sa til meg at problemene i ekteskapet begynte når mannen ble frimurer. Slik er det også med røyk, den fører også mye annet med seg.
Derfor er mitt råd, aldri begynn og røyk, og hvis du gjør det legg det av deg.
Det står i Guds ord at vi skal legge av oss det gamle menneske og ikle oss det nye. Derfor må også fokuset være, ikke bare tenk på å bli kvitt røyken men ha fokuset på Jesus, Guds ord, felleskapet og bønn. Bytt ut røyken med å søke Herren, det er mye bedre. Slik at Gud kan istandsette deg og du kan få nådegaver og andre gaver i funksjon i ditt liv.
Men disse spørsmålene er viktige og relevante for mange.
Jeg mener bibelen ikke taler utelukkende for total avhold men måtehold når det gjelder alkohol. Men en må være klar over at alkohol – ikke minst i Norge – er til anstøt for mange. Derfor må en også tenke slik, er dette til anstøt og vil dette jeg gjør. Selv om jeg kan gjøre det, vil det være til fall? Da skal en la være for å ikke føre andre til fall!
Videre liker jeg for min del ikke dette drikke presset som er blant ungdom, det burde og skulle en tatt opp så de kristne ungdommene kom fienden i forkjøpet.
Jeg er halv Danske og der jeg kommer i fra med den familie bakgrunnen drikker en jevnt og trutt hele uka igjennom.
Om en ikke drikker seg full så er 4-5 øl hver dag 28-35 øl i uka som ikke er uvanlig.
Nei dette er for meg en kraftig overdrivelse selv om det for tom Danske kristne er tillatt.
Jeg vet om kristne som har vært med i menighets sammenheng nedover i Europa der det var vanlig for kristne å gå ut å ta seg en øl eller vin etter og før møter.
Jeg vil ikke fordømme dem men frihet under ansvar hører også hjemme.
Vi har lov til alt men ikke alt bygger opp og gagner.
Hva er løsningen å komme i rett balanse på alle felt i livet?
Bli fylt av Ånden og legg av det gamle menneske og ikle deg det nye menneske.
La fokuset være Jesus om formiddagen, middagstid og kveldstid hele uka igjennom!

http://www.janchristensen.net/smyrna.php?side=betal-prisen-eller-la-hver
http://www.janchristensen.net/smyrna.php?side=betal-prisen-eller-la-hver

Ingen kommentarer: