torsdag 6. november 2014

Nr. 925: FRP har fornuftige løsninger, selv om de også gjør sine dumheter!

Nr. 925:
FRP har fornuftige løsninger, selv om de også gjør sine dumheter!

FRP og Høyre er nok den beste poltikken for Norge, men jeg er langt fra enig med dem i ett og alt!
 
Det er også underlig å se hvor lett AP og sosialistene vinner terreng. Etter min mening vil dette være en ulykke for Norge. Egentlig er det så pass mye av kommunistisk og rød tenking, der en vil produsere mennesker som på et samlebånd der alle er nøyaktig like. Der alle tenker og oppfører seg likt. Det er dypest sett sosialisme uten Gud.

Deres hat til Israel og støtte til Palestinerne er bare trist. Støre sa gjentatte ganger da han var Utenriksminister at han aldri ville støtte Israel økonomisk, kun palestinerne da Israel klarte seg selv, og var skyld i problemene til Palestin-Araberne.

For meg er ikke Børge Brende noe bedre, derfor er faktisk FRP og til dels KRF som en garantist at Norge fremdeles står ved Israels side som er for meg det aller viktigste kriteriet på hvilket parti jeg vil stemme på. Om de er for eller mot Israel, her kommer FRP best ut fulgt av KRF.

Bilde av Erna Solberg og Siv Jensen som nok ikke forsto helt hva hun gjorde når hun la frem sitt første statsbudsjett, som var nok den rette «medisin» for Norge.

Men dessverre, hun gikk nok for fort frem med sine synspunkter og ble nok tatt på «senga» av hva som betyr mest for nordmenn som har vært under sosialistisk styre stort sett etter 2. Verdenskrig. 


Derfor er det ikke så lett å rokke ved de «verdier» som sosialtiene har fått til at det nesten er like bra å gå på trygd som å jobbe for mange. At de blåblå prøver å gjøre noe med det vil ta tid for folk å innse at det er tvingende nødvendig. Ellers kan faktisk også de som lever på trygd på en eller annen måte risikere at de mister det de har krav på. Hvis pengebingen til AS Norge går tom, så vil faktisk ingen få noe, uansett hvor mye krav en har på det!
 
FRP vil senke skattene, det er bra. Men at de også vil senke alle andre velferdsgoder, her møter de massiv motstand!

Om vi liker det eller ikke, den dagen olja tar slutt her i Norge. Det må vi tenke på nå, ikke når det er for sent!

Vi i Norge har det fantastisk godt i det store og det hele! Men fremtiden, hva med den?

Tror dette med å være alt for raus med oss selv med alle de velferdsgodene vi har, det vil straffe seg i det lange løp. Men jeg er glad jeg ikke er politiker og skal ta den avgjørelsen.

Norge vil nok gå bra i mange år fremover. Men det å la mennesker få penger uten å jobbe og å skape noe. Det vil før eller siden straffe seg garantert!

Bompenger og veldig mange avgifter er unødvendige og urettferdige. Det er ingen grunn for at bompenger og annet skal fjernes da vi i Norge har råd til å bygge vei, jernbane og alt annet.

Vi bør bygge og satse i dag, i morgen vet vi ikke noe om. Kanskje er vi like fattige som de andre nasjonene?

Men fremfor alt, be for de som styrer og har ansvar. KRF og Venstre gjør mye rart når de krever at de rike skal betale enda mer skatt. Sannhetten er at uten rike mennesker og mennesker med kapital så hadde vi sett et mye vanskeligere arbeidsmarked. Det er de som skaper nye arbeidsplasser og holder hjulene opp og i gang!

Politikk er sammensatt, og dette med industrialisering og annet har også sine svakheter. Men styrken med industrialiseringen er at alt blir mer fordelt og en kan styre ting i den retningen som en vil og ønsker. Derfor er det om å gjøre at dette blir gjort på en best mulig måte. Men for all del, vi i Norge er privilegert og vi kan kose oss og ha det fortreffelig godt på det økonomisk. Mens andre går i motbakke. Men vi må være forsiktige men samtidige dyktige, eller så kan vi også havne i grøfta!

Sluttkommentar:
La meg gi et noen eksempler til slutt som viser at vi har det for «godt» i Norge. Jeg vet om mennesker ikke minst med den nye sykelønnsordningen at de tjener bedre med å være sykemeldt enn å jobbe. Jeg vet om de som har det bedre å gå på trygd enn å gå i jobb. Slik kunne jeg ha fortsatt. Det er virkelig mye for politikerne å gripe fatt i, og ta de rette valgene til det beste for oss alle, forhåpentligvis!

Relaterte linker: http://janchristensen.net/

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det er ingen som tjener mer ved å være sykmeldt. Man får likt som man hadde i lønn, begrenset oppad til 6 G. Deretter er det AAP og uføretrygd, som består av 66 % av lønn.
Maks uføretrygd, uansett antall barn, er kr. 337.000 pr år. De aller fleste kan få seg en jobb der de tjener mer enn dette, all den tid gjennomsnittsinntekten i Norge i dag, er kr. 491.000 pr år.

Jan Kåre Christensen sa...

Det stemmer ikke, hvis man f.eks. jobber litt overtid innimellom så blir dette lagt til. På jobben min sier de som er blitt sykemeldt av de får flere tusen ekstra. En sjåfør sa at han fikk utbetalt 26.000 vanligvis. Men etter han ble sykemeldt fikk han 30.000.

Hvis en går av med afp når en er 62 kan en både få lønn og afp hvis en jobber ekstra. Dette er ikke det verste egentlig da disse jobber. Det verste er når det ikke er penger lengre til å dekke alle velferdsgodene våre etc.

Jeg har ikke den fulle og hele oversikten (hvem har det?).

Men jeg tror ikke det Siv Jensen gjorde var så ille, men det er bare det vi er blitt et folk som krever og krever. Det er greit, men den dagen «kassa» er tom, hva da?

Tror vi i Norge gjør veldig klokt i å legge opp et løp der oljeinntekten blir utelatt, for før eller siden så er det ikke mer olje. Og hvem vet, kanskje verden ikke trenger olje mer? Jeg vet ikke, men vi er blitt alt for avhengig av oljeinntekten og kravmentaliteten med dette.

Dernest er det også av olja de høye lønningene i Norge kommer av, hvorfor snakke en så lite om det? Jeg husker godt at det var de som var ute i Nordsjøen å jobbet 14 dager og 14 dager på land. For det første så tjente de dobbelt så mye som andre ute i Nordsjøen og når de kom på land så jobbet de ekstra 14 dager da de hadde fri.
Det var klassekamerater av meg som ikke hadde fullført skolen neste som tjente 1 Mill. ikke rart at de andre begynte å skrike og ville ha samme lønn, eller noe i nærheten. Nei, det er ikke bare positivt med penger og olje når grådigheten følger med på lasset!


Birgir sa...

Den høyste utbetaling for å gå arbeidsledig er begrenset til ca. 22.000 brutto.

Jan Kåre Christensen sa...

Birgir du må skille mellom å være sykemeldt og arbeidsledig.

Og så er det slik i Norge at hvis en er arbeidsledig og ikke «tjener» nok så kommer sosial hjelpen inn (Nav-hjelpen som det heter nå).

De regnet ut hvor mye en som hadde 8 barn og leiet en sted og bo for seg og sin familien hvor mye han måttet hatt i inntekt for å kunne forsørge seg og sin familie. De fant ut at han måtte hatt 1 Mill. i inntekt, men NAV dekket det.

For min del så må alle få alt de har krav på etc.

Men jeg tror at hvis en ser på lønnsnivået etc. og alt annet her i Norge. Så er FRP sin «medisin» nok det beste?!

Senke skatter og avgifter, og håpe på at lønningene går ned. Og trygdeytelsene her i Norge samlet sett er alt for høye. Dette må de gjøre noe med. De prøver å redusere på antall og hvor mye rettigheter alle har. Jeg skjønner godt at de gjør dette hvis de er ansvarlige politikkere.

En kan bare la sosialistene få styre Norge for alltid, da blir vi kjørt i senk på alle områder. De vil flå vanlige folk, og dele det ut til Palestineren og Regnskogsbefolkningen. Det som blir igjen tar de enten selv eller gir det ut til trygdede og trengende.

Å kalle seg AP eller Arbeiderpartiet er vel bare en floskel? De er ikke for Arbeidere, men for enten de med høy inntekt eller ingen inntekt. Synes at Arbeiderpartiet burde ha byttet navn til å kalle seg enten partiet for de som vil kreve sine rettigheter eller for de som vil arbeide for verdier der Gud er utelatt. For meg er i hvert fall å kalle Arbeiderpartiet for Arbeiderpartiet en stor vits!


Anonym sa...

https://www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/Drive/Arbeidsforhold/Sykdom-og-skader/Hvordan-regnes-sykepengene-ut/

Her ser du hvordan sykelønn regnes, og at overtid IKKE regnes med. Dermed er det et FAKTUM at ingen får mer i sykelønn enn de har hatt i jobb. Du må ikke tro alt du hører fra folk. Min erfaring er at folk både mangler kunnskap og bløffer om en annen...

Når det gjelder vår avhengighet av oljeindustrien, så er jeg helt enig med deg. Vi har gjort oss altfor avhengig av denne, og burde hatt flere ben å stå på. Både Sverige og Danmark regnes å ha like god velferd som oss, uten de enorme oljeinntektene. Og ja; vi har blitt et land av egoister. Og det er jo nettopp grunnen til at vi har FRP; partiet for egoisme, grådighet og kynisme:-( Når det fra den fronten argumenteres med at vi ikke kan yte u-hjelp, da vi først "må hjelpe oss selv". Problemet er bare at endel av oss aldri får nok, "mye vil ha mer, og...."

Jan Kåre Christensen sa...

Er ikke enig med deg at FRP er et parti for egoister, tvert imot!
De største egoister finnes blant sosialistene.
Tenk bare på kommunistpartiet i Kina. De rikeste folka sitter i nasjonalforsamlingen der.

Det FRP legger vekt på som du åpenbart ikke skjønner er den personlige friheten står over staten og alt det som staten representerer.

I Norge blir staten stadigvek rikere og rikere, og bra er det hvis de bruker pengene fornuftig.

Jeg mener at oljefondet er egentlig feilslått bruk av pengene. De burde og skulle ha brukt pengene fremfor alt her i Norge på infrastruktur, bygget opp Norge gjennom forskning, utdannelse og på alle andre områder. Men hva må en forholde seg til, budsjetter og kutt etc.

Poltikk er selvfølgelig vanskelig da det er så mange hensyn å ta.

Men dette har også med mentalitet. Kommer en til USA og de aller fleste andre vestlige land, så vet de som kommer der at de må klare seg selv. I Norge så lærer de seg fort at de har rettigheter etc.

Sosialismen er også drepen for så mange ting.

Men å tro på Gud og Jesus, det gir livet mening og innhold, derfor skriver vi så lite om poltikk da det er først når Jesus kommer igjen for å opprette sitt Fredsrike at alt vil bli som det skal være!

Og når det gjelder velferdsgoder så tror jeg FRP er inne på det rette om vi liker det eller ikke, de er blitt for gode og samlet sett så er utbetalingen for store og det er alt for mange mennesker som benytter seg av de ordningene. Før eller siden vil det bli for mye, er redd for at hvis en ikke skjerper dette betraktelig inn så vil dette straffes seg også for de som har krav og trenger de ytelsene!

Jan Kåre Christensen sa...

Skjønner at du tror at FRP er for egoister, ja det er for at alle skal få lov å «boltre» seg slik de vil. For sosialistene er staten viktigere enn individet, for FRP er menneskene viktigere enn staten. Den personlige friheten står i sentrum, og som sagt, vi kan gjøre våre valg enten på den ene eller andre måten. Jeg er overbevist om at for oss kristne er FRP det beste valget, ikke minst for de som ikke tilhører statskirka.

FRP har også sine klare svakheter, men de har også sine klare styrke. De vil bruke penger her i Norge fremfor alle andre steder.

Børge Brende har nå svidd av så mye penger og sosialistene før det både på regnskog prosjekter, til gjenoppbygging av Gaza og sikker Fidel Castro og andre sosialister som nå er syke og svake støtter de? De har nå foreslått for noen år siden at han skulle få fredsprisen, for hva da? Å ruinerte et land? Nei, du må ikke tro på det som politikerne sier, men på hva de reel gjør!


Anonym sa...

Alle partiene på stortinget utenom FRP(og tildels H) ønsker en rettferdig fordelingspolitikk. Det gjør ikke FRP. De er kun opptatt av seg selv. Hver er "sin egen lykkes smed". Det har vi sett gjennom Carl I Hagens mange angrep på svake grupper; uføre(latsabber og unnasluntrere), alenemødre, nordlendinger osv.
En annen ting: Å hevde at man kan få sosialhjelp i tillegg til AAP, er som oftest feil. Dersom man etter husleie har mer enn satsen for livsopphold i sosialhjelpsordningen(som regel rundt 5-6 tusen i mnd, varierer fra kommune til kommune), så får man ikke sosialhjelp. Dermed kan vi slå fast at de aller fleste på AAP ikke får sosialhjelp!
Når det gjelder din forherligelse av Amerika, så syns jeg det er trivelig å være der, og det er mye med landet som facinerer meg. Men, den politiske styringen av landet har vært feil. Dert kan man blant annet se på den enorme statsgjelden; over 17 billioner kroner. Dette utgjør faktisk over 5.000.000 kroner for hver eneste amerikaner. Forskjellene er enorme, lite velferd og et skattesystem som rammer de svakeste til fordel for de med høye inntekter.
I tillegg har de den mildt sagt syke liberale våpenlovgivningen, der alle har rett til å bære våpen. Dette har resultert i en enorm kriminalitet, og de har 6 ganger flere mord enn oss i Skandinavia(målt i forhold til folketall). Så det er ikke alltid det funker med "frihet under ansvar":-)

Jan Kåre Christensen sa...

Jeg har aldri sagt at en kan få afp og sosial hjelp.
Hva tenker du om demokrati som styringsform?
Er det fullkommen styringsett?

Anonym sa...

Du skrev "arbeidsledig", og da får man AAP(arbeidsavklaringspenger). Det var det jeg skrev, og ikke afp, som er en forkortelse for avtalefestet pensjon.

Demokrati er selvsagt den beste styringsformen for et samfunn, men vi må ha visse kjøreregler, et politi og rettssystem og jeg mener også at mange andre oppgaver løses best og tryggest av det offentlige. Men, det er det selvsagt delte meninger om:-)

Jan Kåre Christensen sa...

Men demokrati har også sine store svakheter.
Obama ønsker nå f.eks. å dra de fattige opp slik at de kan få en skikkelig og god helse som alle andre.
Hvem må betale for den? Middelklassen og de rike. Det har gjort ham mektig upopulær.
Demokrati på sitt verste spør du meg.

Anonym sa...

Er det ille å ta fra de rike og gi til de fattige? Er det i god kristen ånd, å ikke hjelpe de svake?
FRP ønsker jo å kutte ut all bistand og u-hjelp. De unnskylder seg med at "pengene kommer jo ikke frem allikevel". Det er løgn! De har jo ellers svaret på ALT. Dersom de VIRKELIG VILLE hjelpe mennesker i u-land, hadde de selvsagt funnet en sikker kanalisering av midlene. FRP vil heller at vi skal få billigere bensin og brennevin, på bekostning av noen millioner av barneliv i Afrika. DET er sannheten om det egoistiske, pill råtne og onde fremskittspartiet:-(((

Jan Kåre Christensen sa...

Det er gjennom slike uttalelser du kommer med anonym at all diskusjon er og blir ufruktbar.

FRP står for like mye egoisme nok som de andre partiene, bare på en annen måte!

De vil nå senke utgiftsposten til staten slik at det skal lønne seg å jobbe og få til noe. Dette er for at de som har trygd på en eller annen måte fortsatt skal kunne motta sine stønader.

Men for all del, skal en følge sosialistene, så gir de mer og mer til toppene og de som ligger i «bunn».

Men for vanlige arbeidere som ligger i middelklassen, overser de. Ikke rart at Ap fosser frem da snart alle trygde, akademikere og andre som ikke er kroppsarbeidere og som står på trenger de lengre.

Og du skriver at demokratiet er så fortreffelig, det er det nok ikke alltid. Tenk, Hitler ble lovlig valgt, verre mann en det har vel aldri styrt et land? Nei, anonym, du må mene hva du vil, men å være så kvas og selvsikker som deg fører aldri frem!


Anonym sa...

Hva er alternativet til et demokrati? Det er et diktatur... Du taler med minst to tunger...
Det lønner seg å jobbe og få til noe. Vi har en forholdsvis lav skatt på lønnsinntekt i Norge.
Det samlede skattetrykket på bedriftene er det tredje laveste i Europa, og det 15. laveste i verden.
Og for ordens skyld: AP er ikke et sosialistisk parti, men et sosialdemokratisk. det er det enorme forskjeller på.

Jeg tror det beste for "folk flest", og for landet er en AP/sentrum regjering, med flertall i stortinget. Det sikrer velferdsstaten og fremtiden. Dersom frp fikk styre med flertall, ville landet blitt rasert, på nær sagt alle områder!

Jan Kåre Christensen sa...

Barac Obama prøver å innføre sosial demokratisk verdier i USA.
Det har gjort ham til USA minst populære president.
Hva er grunnen?

Frp får ikke gjennomført sin politikk ser det ut som? De vil ikke bli så upopulære som Obama.

Anonym sa...

Du rører litt rundt i det nå, Jan Kåre. FRP er ikke et sosialdemokratisk parti, og det er heller ikke det demokratiske partiet i Amerika. Demokratene i Amerika vil jeg si ligger omtrent der høyre er, eller sågar enda litt lenger til høyre.
Du har nok ikke rett i at Obama er den mest upopulære presidenten. George Bush jr, var definitivt en meget upopulær president, blant annet pga 2 dyre kriger, som stort sett ble foretatt på sviktende grunnlag. Han kjørte landets økonomi helt i grøfta, mest grunnet krigens økonomiske omkostninger, men også skattelette til de rike.
Det er svært lite i Obamas politikk som minner om sosialdemokrati:-)

Anonym sa...

PS! De tegnene som man må legge inn, er stort sett uleselige:-(((

Jan Kåre Christensen sa...

Anonym Obama ligger like langt nede i «popularitet» som Bush Jr. sa de på NRK, du svarer ikke på spørsmål men doserer kun ut hva du selv mener!