søndag 30. august 2015

Nr. 1205: Det er svært vanskelig å være en forkynner, og være tro imot kallet og Guds ord!

Nr. 1205:
Det er svært vanskelig å være en forkynner, og være tro imot kallet og Guds ord!

Bilde av Bjarne Staalstrøm i fra Drammen.
 
 

Jeg har aldri betvilt på kallet og utrustningen for meg selv til å være en Ordets forkynner, selv om jeg mesteparten av mitt voksne liv ikke har vært en heltidsforkynner. Men hatt et vanlig sivilt arbeid. Dette har hatt og har sine fordeler og ulemper.

Første gang jeg husker jeg fikk stadfestelse på mitt forkynner kall!

Jeg har fått veldig mange andre stadfestelser, men dette var vel en av de første eller den første gang jeg fikk stadfestelse på at jeg hadde et forkynner kall. Å være en Ordets forkynner. Jeg var forholdsvis nyfrelst og nyåndsdøpt. Vitnet da i menigheten ut i fra Guds ord. Da ville den som var forkynner da i menigheten akkurat da ha en liten samtale med meg. Jeg gikk høflig bort, det var Bjarne Staalstrøm i fra Drammen. Han sa følgende fritt gjengitt: «unge mann du er nok en mann Gud vil bruke, jeg er overbevist at du har et kall til å forkynne!»

Jeg svarte noe slik: «Hvordan kan du mene dette?»

Han svarte noe slik: «Da du vitnet merket jeg du hadde et lys over og i Guds ord som ikke var fra deg selv, men du så hva som lå i teksten.»

Jeg svarte noe slikt tusen takk, dette var herlig og godt å høre.

Slik kunne jeg ha fortsatt, men samtidig. Det er veldig krevende og utfordrende å være en Ordets forkynner, ikke minst i dag der de liberale og verdslige strømninger innforbi kristenheten er så veldig store og sterke!

La meg gi noen eksempler.

Du er i en sammenheng, det være seg luthersk, frie evangelisk, pinse/karismatisk eller hva det nå er. Gud kommer deg nær, du får et nytt lys over ting du ikke ha hatt før. En ny sannhet i fra Guds ord. Du vet at tradisjonelt har de ikke godtatt dette innforbi denne bevegelse eller kirkesamfunn, hva da?

Du er forkynner i en sammenheng eller Forstander i en menighet!

Se for deg, du er imot gjengifte, du vet at Guds ord sier at i det nye testamente ikke åpner opp for dette. Du kommer til en menighet – du er helt ny der. Du blir møtt av Forstanderen der og han er får du vite er gjengiftet der. Gud har lagt det på ditt hjerte før du kom der å tale imot gjengifte, hva da?

Du har vært med i en bevegelse som ikke har godtatt kvinnelige eldste og forstandere.

Se for deg, du er vel etablert i en sammenheng. Far din var med der, hele slekta, du selv er en forkynner der. Så skjer det ting, nye mennesker kommer til. Gode men liberale, ikke med syn på hva Guds ord sier, men hva som kan vinne størst oppslutning.

Du opplever at du er blitt fremmed i din egen bevegelse, men hele slekta og omgangskretsen er med der. Hva gjør du da?

Sluttkommentar:

Folk skjønner eller vil ikke skjønne hvor vanskelig der er å stå i en kristen sammenheng og være en Ordets forkynner, ikke minst i dag!

En står mellom barken og veden. Og mange ganger er det nesten umulig å finne ut av hva som er rett, rent menneskelig sett. Men Guds ord oppmuntrer oss alle til å stå fast, og be Gud om visdom i slike situasjoner og sammenhenger.

Jakob 1. 5 Men dersom nogen av eder mangler visdom, da bede han Gud, han som gir alle villig og uten onde ord, og den skal gis ham. 6 Men han bede i tro, uten å tvile; for den som tviler, ligner havsbølgen, som drives og kastes av vinden. 7 For ikke må det menneske tro at han skal få noget av Herren, 8 slik en tvesinnet mann, ustø på alle sine veier.

Min klare oppfordring er heller å bryte alle bånd, stå for Gud, om en må stå alene. Alt ordner seg for den som går med Gud og stoler på Guds ord, det er min erfaring. Og det har millioner erfart før – og jeg er sikker på det vil være erfaring for alle som kommer også!
Relaterte linker:
http://blog.janchristensen.net/2011/07/nr-155-hvorfor-angriper-du-herrens.html
http://blog.janchristensen.net/2011/08/nr-178-gjengiftede-forkynnere.html
http://blog.janchristensen.net/2011/03/sprsmal-51-bre-frukt.html
http://blog.janchristensen.net/2011/03/sprsmal-53nadegavebruk-hva-vil-du-si-om.html
http://blog.janchristensen.net/2011/05/nr-138-hvem-var-bileam-og-hva-star-hans.html

2 kommentarer:

Birgir sa...

Men for deg, Jan Kåre, ser det ut til å være svært ENKELT å være UTRO mot kallet og Guds ord. Du som lyver, stjeler, setter fram falskt vitnesbyrd mot din neste, bruker FALSK identitet for å sverte din neste etc. etc.. Det verste er at du føler hjertets fryd og hjertets lettelse over å være FALSK.

Jan Kåre Christensen sa...

Du kan umulig vite hva som bor i mitt hjerte du vitner falskt! !!!!!