tirsdag 6. juli 2021

Nr. 2895: Forlik mellom meg og Unibuss – men det er fullt mulig å klage til Oslo Kommune og Arbeidstilsynet at det er feil å si opp en bussjåfør som kun har gjort den «feilen» å spille på kristen radio!

 Nr. 2895:

Forlik mellom meg og Unibuss – men det er fullt mulig å klage til Oslo Kommune og Arbeidstilsynet at det er feil å si opp en bussjåfør som kun har gjort den «feilen» å spille på kristen radio!

 

Her er rettsforliket mellom meg og Unibuss

 


Det er bare å skrive til Arbeidstilsynet, her:

 

https://www.arbeidstilsynet.no/

 

https://www.arbeidstilsynet.no/kontakt-oss/tips/

 

Eller Oslo Kommune, se her:

 

 postmottak@byr.oslo.kommune.no

Ved byrådsavdeling for miljø og samferdsel, eier av Oslo sporveier/Unibuss.

 

 

Dere kan f.eks. sende denne klagen?

 

 

Klage til Oslo Kommune                   Oslo 6/7. 2021

 Ved byrådsavdeling for miljø og samferdsel, eier av Oslo sporveier/Unibuss.

Klage til Oslo Kommune over deres busselskap Unibuss

 

Unibuss er heleid av Oslo Kommune gjennom Oslo Sporveier.

 

Unibuss skal ha en drøss med rettsaker til høsten over sjåfører som er urettmessig oppsagt.

 

Jeg selv ble oppsagt for å ha spilt på radio.

Nå inngikk jeg et forlik, men saken er like skremmende om ikke mer etterpå at Unibuss inngikk dette forliket.

 

Se for linker og vedlegg under.

 

Mvh

Jan Kåre Christensen

Krokstien 2 c

0672 Oslo

Telf: 99598070

 

https://blog.janchristensen.net/2021/01/nr-2815-avisenoslo-pa-saken-mellom-meg.html

 

https://www.aftenposten.no/oslo/i/x3x84Q/bussjaafoer-som-spilte-kristen-musikk-faar-ett-aars-sluttloenn?fbclid=IwAR3M9iGzbh7DVCNBoPeDSNR5warIsoDehHFQq3ST8NdvaYndG8mEUlDrFw4

 

https://www.extraavisen.no/jeg-synes-det-er-rart-a-miste-jobben-fordi-jeg-er-kristen/?fbclid=IwAR1XWEl_ao1gMMNbMghz8EvSXICnjKWCxTb5JdrpTobeCIYZdABsW-XITl4

 

https://www.h-avis.no/bussjafor-som-spilte-kristen-musikk-far-ett-ars-sluttlonn/s/5-62-1207856?fbclid=IwAR0DXoI7fhDf6kauuIlbgFYWDN43ybzu8i8LDLA-IpCX34JAPm-YsIUh568

 

https://www.ao.no/sok?query=jan+k%C3%A5re+christensen

 

https://www.sokelys.com/jan-kare-christensen-og-unibuss-inngikk-forlik-far-13-maneders-lonn-for-a-slutte-og-har-hatt-sin-siste-dag-pa-jobben/

 

https://www.nrk.no/nyheter/bussjafor-far-ett-ars-sluttlonn-1.15562918?fbclid=IwAR3FnlT90JAkTfHMax_IDhAJ0-_Qb6keRgcogKmfu6vh_24G1UfC_xD8PcA

 

https://www.facebook.com/messenger_media?thread_id=100002499371515&attachment_id=2261902823945825&message_id=mid.%24cAAAACH4WrrqAncjixV6bIORz2y9K

 

https://blog.janchristensen.net/2020/03/nr-2686-korset-seier-med-reportasje-og.html

 

https://blog.janchristensen.net/2020/02/nr-2670-na-er-det-diskrimineringsnemda.html

 

 

https://www.sokelys.com/fornoyd-med-omtalen-mange-medier-omtalte-christensens-oppsigelse-og-dealen-med-unibuss/

 

Fornøyd med omtalen -mange medier omtalte Christensens oppsigelse og dealen med Unibuss

 

Både NTB, NRK, Dagbladet, Dagen, Idag, Document, Resett, MSN, Haugesund avis,    og Extraavisen dekket oppsigelsen av blogger Jan Kåre Christensen fra Unibuss. Til Extraavisen sier Christensen dette; – Jeg mener det er veldig spesielt at man ikke skal kunne få velge å høre det man vil høre på. For meg er det helt surrealistisk at det skal være normalt å høre på P1 og andre riksdekkende radiokanaler når man ikke kan høre på en helt normal kristen radiokanal i et land med kristne verdier, sier Jan Kåre Christensen til Extraavisen.

På spørsmål om hvorfor Christensen tok sluttpakken på 473000 kroner svarer Jan Kåre dette;  – Jeg tok den beslutningen på grunn av økonomi og at jeg vil helst ikke lage bråk rundt denne saken, men i denne saken har jeg kjempet helt alene. Her burde folk vise sin vilje til å klage saken inn til Arbeidstilsynet for den oppførselen jeg har måttet oppleve. Diskrimineringsnemnda har også vært koblet inn.

Unibuss har tidligere sagt til Avisa Oslo at Christensen ikke har innrettet seg etter å ha fått flere klager for å spille høyt på radioanlegget, og at det er det som er grunnlaget til at han blir nå oppsagt.

Til Extraavisen sier Christensen at han ikke kjenner seg igjen i uttalelsen om at musikken har stått høyt.

– Volumet har stått på samme nivå som alle andre radiokanaler, så jeg har ikke hatt kanalen høyt som det fremkommer. Jeg synes godt at folk kan vise litt motstand selv om det er gjort et forlik. Det er litt rart med tanke på at jeg skal miste jobben fordi jeg er kristen.

Christensen sier at han har tro på å få en jobb som bussjåfør igjen, etter å ha sendt inn søknader.

– Jeg har fått et jobbtilbud, men har satt den på vent inn til videre siden jeg har lyst til å se om det er andre ledige stillinger innen bussnæringen i Oslo.

Til Avisa Oslo sier bystyrepolitiker Espen Andreas Hasle (KrF) at han blir bekymret når han hører at Christensen blir oppsagt fordi han hører på kristen radio.

– Vi kan ikke ha et samfunn hvor det å ha en tro er et problem. Jeg har en bekymring for at det i samfunnet blir stadig mer uglesett å utøve sin tro. Det å ha en tro er en ressurs for samfunnet. At det er synlig i offentligheten og folk er åpne om å dele det på en respektfull måte, er viktig for at vi kan leve godt sammen i et åpent samfunn. Jeg vil støtte alle som ønsker å utøve sin tro,” sa Espen Andreas Hasle til Avisa Oslo tidligere. Det faktum at Unibuss strakk seg såpass langt for å få til en avtale som gjorde at ikke det ble rettssak kan indikerere at Unibuss har hatt en svakere sak enn de selv har trodd.

For Christensen er Unibuss nå et tilbakelagt kapittel.

Ingen kommentarer: