tirsdag 10. mai 2016

Nr. 1479: Underlig klima!

Nr. 1479:
Underlig klima!
               
Allerede i 2007 viste jeg at denne såkalte klima forandring er ikke menneskeskapte, men naturlige svingninger som alltid har vært og kommer alltid til å være.

Bilde av Rasmus Hansson og Une Aina Bastholm fra de grønne som vi bare må håpe aldri får påvirke noen med sine sprøe ideer og meninger!

Rasmus Hansson spiser and til julemiddag. Men hvordan får han tak i and?

Hanson spiste en and som hadde levd et langt og godt liv, før den ble til julemiddagen hans. Det jeg lurer på er hvor man får tak i en gammel and? Er det forretninger som reklamerer for det? Har han reist rundt med diesel-SUV'en sin rundt til bondegårder for å be om den eldste de hadde? Eller tok han seg en tur ned til Akerselva midt på natta, med brød som lokkemiddel?

Personlig tror jeg han fikk lokket en godtroende and til seg med litt brød som han har klart å lokke til seg godtroende og villedet mennesker til å tro på et grønt prosjekt som er helt hinsides mål og mening!
  

Skrevet av Evangelist i kategori(er) Samfunn, Politikk 07. februar 2007 kl. 23:46 Send på epost Skriv ut Skriv en kommentar Facebook
Relaterte innlegg: Underlig, Kristendom og vitenskap - del 5, Bibeloversettelser, Enevald Flåten - Der Führer, 

Det er underlig å høre på denne klimadebatten. At den er styrt er ikke vanskelig å se. Vi i Norge er suverene når det gjelder miljø, vi er fremragende på den standarden vi har nå, på det meste. Hadde resten av verden hatt det samme, så kunne en oppfylt Kyoto-avtalen mange, mange ganger.


Vi trenger å stikke fingeren i jorda, alt det vi produserer i Norge, er det ingen i verden som gjør det bedre en oss!

Men det største problemet for oss her i Norge, det må være at resten av verden skal ta det samme ansvaret som oss. Eller skal vi med 4,6 millioner mennesker redde verdens 6 milliarder?

Det vi burde heller, var å spre vår kunnskap og kompetanse ut til Kina, India og ellers rundt i verden. Vi i Norge trenger den industrien vi har og ikke bygge ned, men heller opp og ekspandere!


 Innholdet i dette innlegget er bloggforfatterens eget åndsverk, og er ikke nødvendigvis Kristenblogg.no sin offisielle holdning til tematikken.


Kommentarer

24 kommentarer til innlegget “Underlig klima”


Jeg har jobbet 10 år i industrien. Derfor har jeg litt greie på dette.

Dessverre så ville Bondevik heller at Sosialistene skulle styre dette landet, enn at de borgerlige partiene skulle styre. Dette mener jeg er veldig negativt for Norge på alle områder; at det ikke er borgerlig regjering.

Jan KåreKommentar #7866, skrevet av Evangelist | 08. februar 2007 kl. 0:22Hjelpe meg…… Tenk om alle tenkte som deg. DA hadde vi vært SKIKKELIG ute å sykle. Heldigvis er det flere som tenker grønt og langsiktig, en folk som tenker kort. Du bør nok endre syn Jan Kåre, vist du ikke vil at dine barns barn skal svømme til jobb fordi Norge ligger under vann.

“Eller skal vi med 4,6 millioner mennesker redde verdens 6 milliarder?” Spør du. Mitt svar til det er JA. Vist de 6 milliarder menneskene som lever her på jorden hadde hatt like gode forutsetninger som Norge hadde det jo ikke vært noe problem! Men poenget er at VI har penger, ikke Nigeria eller Indre Mongolia.

Du fortsetter med “Vi trenger å stikke fingeren i jorda, alt det vi produserer i Norge, er det ingen i verden som gjør det bedre en oss!” Jepp og det er et poeng. Derfor må vi hjelpe andre. VI må være med å gjøre verden grønnere!

Det er på tide å se ut og IKKE være så forbaskede navlebeskuende! For det og bare det kan være med at Norge faktisk er med på å bidra med en være verden.

Pastor FrodeKommentar #7873, skrevet av Frode | 08. februar 2007 kl. 0:51Det er underleg at så få motforestillingar kjem fram i klimadebatten. klimaet har til alle tider våre skiftande. det kan provast, dette med forurining, og at det er årsaka er ikkje sandt.Kommentar #7874, skrevet av Lumen | 08. februar 2007 kl. 0:53Til Frode

Jeg skjønner godt at du ikke har satt deg inn i dette. Selvfølgelig skal vi bli bedre i Norge, men vi er allerede best. Det er de store landene, som ikke bryr seg.

Jeg har jobbet på et Aluminiumsverk i 10 år, forresten en meget god arbeidsplass. Der beitet kuene helt inn til verket vår. Nede i Kina, med tilsvarende verk, så var det brunnsvidd flere kilometer rundt. Nei, hva miljøbevegelsen og sosialistene sier i Norge, er rett og slett ikke sannt.

Sannheten er at vi i Norge må gjøre alt for å være et forbilde for resten av verden, og la det bli spredd over hele verden.Kommentar #7891, skrevet av Evangelist | 08. februar 2007 kl. 9:48Til leserne

Med sosialistene og miljøbevegelsen, så gjør de oss navlebeskuende.

Jeg har både lest, satt meg inn i dette, og vært litt rundt om i denne verden. Når en ikke er navlebeskuende, men sammenligner oss i Norge med resten av verden, så er vi virkelig gode her i Norge på miljø og HMS i industrien og ellers.

Norge er grønnt og vakkert, men det kan en ikke si om allle andre plasser i verden. Derfor må vi spre vår kunskap og kompetanse til resten av verden.

Ikke som det nå blir lagt opp til, at en skal bygge ned og kreve enda mer penger av industrien.Kommentar #7893, skrevet av Evangelist | 08. februar 2007 kl. 9:54Hvorfor engasjere seg om slike ting? Jeg tror at det er Gud som har vesignet oss her opp i steirøysa, der en kunne tro at ingen skulle bu.

Men på tross av våre klimatiske forhold, så har vi det utrolig godt. Skal enkelte krefter få styre dette landet fritt? Nei, jeg håper at det er de posetive kreftene som altid har makten i dette landet. At en skal bygge ned industrien og holde på slik SV og miljøbevegelsen gjør, er virkelg farlig for oss og de kommende genersjoner. Mister vi arbeidsplassene våre, så tar det lang tid å bygge dem opp igjen.
 Det er en kjemperisiko for Norge, hvis den utviklingen som er nå får fortsette. Vi trenger også å be om at vi i Norge får beholde arbeidsplassene våre, skal vi leve av til slutt av vi klipper håret på hverandre?

Vi trenger også etn borgerlig regjering i Norge og brennende og aktive kristne. Tenk bare på Hans Nilsen Hauge, han virket både i ånden og med hånden.
 Jan KKommentar #7903, skrevet av Evangelist | 08. februar 2007 kl. 11:02Jeg tror som Evangelist at debatten er styrt. I Norge er mediene i veldig stor grad dominert av sosialister, og det er nok disse som setter agendaen.

Motivet tror jeg først og fremst er å bruke dette som legitimasjon for å trekke inn kjøpekraft ved hjelp av avgifter. Det er sikkert derfor man fokuserer så mye på bileksos og “kraftmangel”. Det er her de virkelig store avgiftsmulighetene ligger.

Den røde regjeringen ønsker å øke det offentlige forbruket, men problemet er at dette også skaper oppheting av økonomien. Så hvis staten skal øke sitt forbruk ytteligere uten at skadevirkningene skal bli for store, så må det private forbruket strupes.

I tillegg blir nok miljøspørsmål brukt av noen for å danne en front mot politiske motstandere.

Selv tror jeg nok at man kan snakke om menneskeskapte klimapåvirkninger, men disse utgjør bare en mindre del av helhetsbildet. Og co2 utgjør bare en mindre del av dette igjen. Dette vet antagelig politikerne veldig godt.

Det er imiddlertid noe man skjelden hører noe om. Nemlig det som står i Bibelen om at “godt vær” er en Guds Velsignelse. Kanskje vi er i ferd med å miste den?Kommentar #7905, skrevet av Leser | 08. februar 2007 kl. 11:24Jan Kåre. Takk for din fordømmelse (Neo jeg ikke er uvant med) når du sier ” Jeg skjønner godt at du ikke har satt deg inn i dette ” Hva pokker vet du om det? Tydligvis ingenting, selv om jeg er uenig med deg kan du ikke si sligt. Det er en måte å argumentere på som ikke bare er uetisk og umoralsk. MEn faktisk ganske ukristen.

Pastor FrodeKommentar #7908, skrevet av Frode | 08. februar 2007 kl. 11:54Frode: kan du slutte å kalle deg “pastor” Frode? Du er jo ingen pastor.Kommentar #7909, skrevet av Andreas | 08. februar 2007 kl. 12:07Til Frode

Når du er så useriøs og ufinn som du er, så blir det ikke aktuelt å debattere med deg.

Jan KåreKommentar #7910, skrevet av Evangelist | 08. februar 2007 kl. 12:16Til Leser

Det du skriver, er akuratt som jeg skulle sakt det selv.

Jeg tror at den store stygge ulven i dette, er mange; men den største er sosialistene i Kina, værre en det går det vel knapt ann å bli.

Jeg har sett TV programmer der i fra og tidligere kollegere av meg har vært der. Selv i Norge for 150 år siden, var det ikke så ille som det er enkelte steder i Kina i dag.

Jan KåreKommentar #7911, skrevet av Evangelist | 08. februar 2007 kl. 12:19Andreas: Jo det er jeg. Vist du ringer forstanderen i “De syvende dags kristne” så vil han nok bekrefte min påstand

Jan Kåre: Nok en gang viser du at du ikke kan debattere. Husk det at du gikk til angrep først.

Pastor FrodeKommentar #7913, skrevet av Frode | 08. februar 2007 kl. 12:21Til Frode

Jeg har ikke gått til angrep, og hvis jeg gikk, så er det din ufine måte å si ting på, jeg siterer: Takk for din fordømmelse (Neo jeg ikke er uvant med) når du sier ” Jeg skjønner godt at du ikke har satt deg inn i dette ” Hva pokker vet du om det? Tydligvis ingenting, selv om jeg er uenig med deg kan du ikke si sligt. Det er en måte å argumentere på som ikke bare er uetisk og umoralsk. MEn faktisk ganske ukristen.

Dette er ikke bra, slik jeg ser det. At du er Pastor eller ikke bryr jeg meg ikke noe om. Jeg synes du er ufin.

Jan KåreKommentar #7914, skrevet av Evangelist | 08. februar 2007 kl. 12:48Jan Kåre: Jeg beklager. Ok? Vist jeg såret deg, så er jeg lei meg. Føler du deg personlig dømt av meg jeg beklager. “Jeg skjønner godt at du ikke har satt deg inn i dette ”. Skrev du, og det MÅ du jo jo være enig om at du faktisk ikke vet noe om? Eller?

Pastor FrodeKommentar #7916, skrevet av Frode | 08. februar 2007 kl. 12:57Til Frode

Når en debatt skal føres på et slikt lvamål som du legger opp til, jeg siterer:
” Hva pokker vet du om det? Tydligvis ingenting.

Slike uttalelser er ikke bra.

At du ikke har satt deg inn i denne problemstilingen, det vitner jo man det du skriver. Vi er i Norge er kjempeflike både på miljø og HMS og mange andre områder. Men det er de dessverre ikke ellers i verden. Det er der problemene ligger, ikke i Norge først og fremst, men i land som Kina, India, USA? og mange andre land.

Jan KåreKommentar #7917, skrevet av Evangelist | 08. februar 2007 kl. 13:02Generellt vil jeg si at man absolutt burde kunne leve med litt “friske” kommentarer på denne bloggen. Det er jo det som gjør den interessant. Så lenge det vi skriver er ærlig ment, og så lenge tilbakemeldingene har et budskap tror jeg det lærer oss selv å kjenne.

Men når kommentarene får preg av å være spam kan det ødelegge mye.

Jeg har ofte opplevd noe jeg nesten vil kalle kameraderiets diktatur, der alt skal være rundt og snillt. Det har jeg ingen sans for. Da har jeg større tro på den gamle vekkelseskulturen hvor man virkelig konfronterer hverandre med syndens makt
:D

Evangelist

Vi er nok enige om mye mer en det vi er uenige om :)Kommentar #7918, skrevet av Leser | 08. februar 2007 kl. 13:06Vist du FORASATT vil krangle så kan vi godt det. Jeg vil ikke det. Jeg hargt sorry og du vil tydligvis ikke ta den ynskyldningen. Det er litt trist.

Jeg har satt meg inn i situasjonen, og ja jeg vet hvor flinke vi i Norge er. Men som det rike landet vi er MÅ vi vise MER ansvar en andre. Det var mitt poeng.

Frode (Pastor eller ikke)Kommentar #7920, skrevet av Frode | 08. februar 2007 kl. 13:12Til Frode

Jeg har bare påpekt at du er krass, og det ønsker jeg å luke bort med en gang.

Jeg tar imot unnskyldingen NU.

Hva er det mer du vil si?

Jan KåreKommentar #7921, skrevet av Evangelist | 08. februar 2007 kl. 13:17Til Leser

Bare kom med det du vil si, både jeg og sikker andre lytter og lærer!

Jan KåreKommentar #7922, skrevet av Evangelist | 08. februar 2007 kl. 13:18Så Norge er best på dette ja? Selv om vi er et av verden mest oljeproduserende land? Vi slipper ut mer CO2 per innbygger enn de fleste andre land i verden! Heldigvis har vi profetiske stemmer som våger å stå fram, som den teologisk mkonservative biskopen Odd Bondevik og avisen Vårt Land, som i den senere tid har skrevet mye om dette.

Det er typisk for mange kristne å skylde alt på “sosialistene”, men hvis denne debatten er “styrt” er det i så fall av FNs klimapanel, sammensatt av forskere fra hele verden. De konkluderer med at det er over 90 % sikkert at klimaendringene er menneskeskapte. Det må også vi som kristne ta inn over oss, vi kan ikke bare stikke hodet ned i sanden eller Bibelen. Å ta vare på skaperverket er en kristen plikt. Jan Ranterud, som er teolog og ansatt på NLA, uttalte for en tid tilbake i Vårt Land at å ikke bry seg om miljøet er manglende bibeltroskap. Jeg er helt enig med ham. Å ikke gjøre alt vi kan for å ta vare på skaperverket er å spotte Gud!

Selvsagt er det land i verden som forurenser mer enn Norge, men det betyr ikke at ikke vi skal ta vår del av ansvaret, ikke minst for våre egne utslipp. Dersom vi ikke gjør det har vi ikke lenger noen rett til å kalle oss et “kristent land”.Kommentar #8254, skrevet av Rocke-D | 11. februar 2007 kl. 16:42Hvor i alle dager blir det av det varme klimaet?
 JEG VIL HA DET HIIIIIIIT, TIL VÅR INNKJØRSEL!
 Er nedpakka i snø til langt opp over ørene.
 Og jeg savner noe vesentlig: SOMMEREN!Kommentar #8259, skrevet av da_bear | 11. februar 2007 kl. 18:02da_bear:Jeg som er en bjørn og går i hi på vinteren,synes jo været vi har hatt i vinter har vært deilig.Liker ikke snø og kulde og glatte veier.Men skjønner jo at det ikke bør være slik.Men tenk så deilig med sommer hele året :-)Kommentar #8260, skrevet av Jone | 11. februar 2007 kl. 18:16Til Rocke-D

Hvorfor dikter du opp ting om mine uttalelser?

Jeg har aldri sakt at en ikke skal ta vare på miljøet, tvertimott!

Jan KKommentar #8292, skrevet av Evangelist | 11. februar 2007 kl. 23:15Her er den virkelige miljøfienden noe jeg har sakt i flere år, men Bjørnøy og Aftenposten vil holde det Norske folk nede i uvitenhet:

750.000 døde av forurensing
 Kinesiske myndigheter har holdt forurensingsdødsfall hemmelig fordi de frykter opptøyer.

Av NTB Publisert 04.07.2007 - 09:42 Oppdatert 04.07.2007 - 09:43 Tips en venn om denne saken Skriv ut denne siden Det var London-avisen Financial Times som tirsdag avslørte den oppsiktsvekkende historien.

Det var Kinas statlige miljødirektorat og Kinas helesedepartement som klarte å presse Verdensbanken til å redusere tallene for hvor mange som antas å dø hvert år på grunn av Kinas enorme forurensing.

En foreløpig rapport som fastslo tallet til 750.000, ble sirkulert etter å ha blitt avsluttet i fjor. Men i rapporten som ble offentliggjort nylig er tallet redusert til 460.000.

Kart fjernet

Kinesiske myndigheter fikk også fjernet et detaljert kart fra Verdensbankens rapport som viser hvilke deler av landet som har flest dødsfall på grunn av forurensning.

– Verdensbanken ble fortalt at disse opplysningene ikke kunne offentliggjøres. De var for sensitive og kunne skape sosial uro, sier en rådgiver i banken til avisen.

16 av de 20 mest forurensede byene i verden er i Kina, ifølge undersøkelser Verdensbanken har gjort.

Bekrefter

Verdensbanken bekreftet offisielt overfor nyhetsbyrået AFP at den publiserte rapporten «ikke omfattet noen spørsmål som fortsatt diskuteres».

En kinesisk ekspert, Guo Xiaomin, som ledet den kinesiske forskergruppen, sier til Financial Times at noe materiale er utelatt fra rapporten fordi det var tvil om metodene som var brukt. Men han sa også at opplysninger om for tidlig død «kunne forårsake misforståelser».

Guo var også bekymret for rapportens størrelse, 148 sider.

– Vi kunngjorde ikke disse tallene. Vi ville ikke gjøre rapporten for tjukk, sier han til den britiske avisen.

Kinas miljødirektorat og helsedepartement ville ikke kommentere henvendelser fra Financial Times om saken.Kommentar #25344, skrevet av Evangelist | 04. juli 2007 kl. 20:15


Ingen kommentarer: