onsdag 1. juni 2016

Nr. 1540: Jeg har ikke tro på den pinse/karismatiske bevegelse i det hele tatt når selve Guro og «apostel» Enevald Flåten er blitt skilt, da røk den siste «proppen»!

Nr. 1540:
Jeg har ikke tro på den pinse/karismatiske bevegelse i det hele tatt når selve Guro og «apostel» Enevald Flåten er blitt skilt, da røk den siste «proppen»!
  

NB! Jeg viste for 1 år siden at Enevald Flåten var blitt skilt. Da få høre at jeg at jeg sprer rykter er så langt bort fra sannheten det er mulig å komme!
Samt, jeg skriver kun og utelukkende om forkynnere og ledere.
Sammenligne den Himmelske blogg med SE og Hør er så langt borte fra virkeligheten som Østen er fra Vesten!

Og det er enkelte skriverier om hva Guro og annet som jeg ikke gidder egentlig å kommentere. For meg er en Guro en åndelig leder, som ikke har kontakt med den levende Gud og den oppstandne Jesus. Der passer dessverre dagens pinse/karismatiske forkynnere perfekt inn!
 
Bilde av Olga og Enevald Flåten som nå har gått hver til sitt, denne kristendommen gir jeg ingenting for der det hele er store ord og et liv i fornedrelse blir «enden»!
  Det er noe underlig over hele den pinse/karismatiske bevegelse. Når selve Guro og «apostel» Enevald Flåten er blitt skilt, da røk den siste «proppen»!

Vi som har fulgt med denne «svære» mannen skjønner nå at det er ikke en kjempe som har falt, men egentlig en bedrager og forfører!

Vi kan lese historier om Flåten fra sin «velmaktsdager» i Bergen og det er ikke småtterier. Her er en artikkel fra den nedrige avisen Norge i Dag:

Milde ord fra en levende hyrde

Ingen ser flere bli frelst i innvandrerarbeidet. Ingen planlegger så store skolesystem fra grunnskole til universitet. Ingen ser flere folk frelst på TV etter søndagsmøtene – Levende Ord er størst av alle menigheter i Norge. Ingen norsk menighet har større misjonsarbeid på flere kontinenter. Ingen er mer profilert i åndskampen på Israel og islam. Hvordan kan man ha så mange baller i luften – i Jesu navn?

En forklaring har et navn:
ENEVALD FLÅTEN, pastor i Levende Ord Bibelsenter, Bergen.

Røsten bærer gjennom storm fra vest. Budskapet går ut som havsprøyten under en orkan. Han står på som en brottsjø mot bratte berg. Meningene er klare som stjerner over svartstille hav. Det er slik vi er vant å se ham. Pastor Enevald Flåten.

– Heiiiiiii! Skal du intervjue meg?
– Jaaa.....

– Vi tar en time - gi meg to minutter. Skal bare finne et kontor!
 Like plutselig som dette prosjektilet av en mann kom fykende inn døren, like plutselig er han borte. To minutter senere går han og ostehornet inn for silkemyk landing på en rød sofa. Milde øyner titter imøtekommende på oss over kaffekoppen.

 Guttedrømmen

Enevald Flåten er pastor i Levende Ord - en menighet bestående av godt over 2000 sjeler. Var det dette han drømte om som gutt på pannekakeflate Jæren?

– Jeg drømte helt klart om å betjene mennesker - men ante ikke på hvilken måte eller til hvilken tid.
 Jeg oppholdt meg mye ute på åkrene, lekte for meg selv. Jeg så for meg kornet som mennesker; så for meg afrikanere, indere og hvite mennesker.... Disse skal jeg fortelle om Jesus, tenkte jeg.

Det var en merkelig blanding av drøm og lek. I dag står jeg midt i det jeg drømte om den gangen. Både her i Bergen og internasjonalt! Men han har hatt en vei å gå, pastoren, før han kom dit. Flåten forteller at han vokste opp i en flott familie på Jæren, men at moren var syk under hele oppveksten. I syv, åtteårsalderen begynte han å forstå alvoret i situasjonen, og skjønte at han når som helst kunne miste sin mor.

Frykten tok fra da av plass i livet hans, og kunne til tider være så sterk at den rett og slett lammet ham. Fra han var rundt ti år gammel førte denne situasjonen ham inn i en brytningsfase som til slutt kulminerte i at han ga opp Jesus. Alkoholen ble etter hvert hans venn i nøden, og fungerte som en slags angstdemper.

Vanskelige år

Ti svært vanskelige år fulgte. I denne perioden tok han jobber som snekker, murer, og annet praktisk arbeid. Han dro også flere turer til sjøs. Etter hvert begynte han å drømme om å bli arkitekt. Han var 24 år, gift med Olga, hadde en liten sønn, jobbet på dagtid og studerte på kveldstid. Livet var greit og fremtiden så lys ut. Men plutselig døde Enevalds mor, samt Olgas far og søster med korte mellomrom. Enevald forteller at det i denne fasen tvang seg frem ett spesielt spørsmål:

– Hva skjer egentlig etter døden? Det hadde nemlig gått opp for ekteparet at det faktisk ikke var noen selvfølge å bli så gammel som 80-90 år.

De tenkte mye på Jesus i denne tiden. Men det ble en veldig kontrast mellom den Jesus de leste om i bibelen og det de så av såkalt kristenliv der i bygden. Uten egentlig å vite hva det innebar, ropte de allikevel til Gud om at Han måtte frelse dem. De ble bønnhørt, og fikk oppleve en radikal frelse der Gud kom med hele pakka. Både med Sin kraft og med Sin helbredelse.

– Det kostet å stå frem i bygden den gangen, og det har i grunnen kostet hele veien. Men det er verdt prisen! Jeg kunne nok levd et helt OK liv, fått meg en god stilling og langt mer fritid, men jeg angrer ikke en dag! Det å være vitne til at et menneske bli frelst og gjenopprettet på alle plan kan ikke beskrives med ord.

Har roen

Jeg undrer meg over at pastoren med tusen jern i ilden sitter der så fredfull i sofakroken og svarer sindig på spørsmål. Jeg hadde forventet å måtte bruke diktafon, og selv da falle av i første sving.

– Jeg er rolig og avslappet som menneske. Studerer naturen, elsker havet, tar det med ro mellom slagene. Jeg har til og med humor! Før i livet var jeg veldig urolig og rastløs. Gud har gitt meg ro, fred og trygghet. Selv om Olga påstår jeg er to personer!

I og for seg ikke så underlig. Han er både pastor, bedriftsleder og arbeidsgiver.
 Her er mange roller som skal fylles. Ikke rart det kan gå litt radig til tider. Han forteller videre at han skifter gir når salvelsen kommer. Dette skjer svært ofte i det offentlige rom.

– Salvelsen forløser en helt spesiell type dynamikk og energi.
 Det er nok slik vi er mest vant til å se ham.

Dronningen
 
Vi undres over hvor og hvordan han traff henne han ynder å kalle livsledsagerske.
– Vi traff hverandre på en dansetilstelning i bygden. Det var Johnny-band som spilte, faren til Ole Lukkøye! Jeg var nettopp kommet hjem fra sjøen, hadde reist i to døgn og var mer eller mindre i bakrus fremdeles. Men en kamerat insisterte på at jeg måtte være med på dans.

Han hadde truffet verdens mest fantastiske skapning, og hun hadde en tvillingsøster.... Det var Olga! Vi fant umiddelbart tonen. Vi danset, pratet og koste oss i timevis. For første gang i livet hadde jeg funnet et menneske jeg virkelig trivdes sammen med. Hun var genuint interessert i meg som person! Og jeg i henne..... Turtelduene brukte masse tid på å bli kjent med hverandre i tiden som kom, bygget hus og giftet seg.

Kriser

Paret har hatt sine kriser, og har aldri gjort noen hemmelighet ut av det.
– En krise er ikke nødvendigvis et onde. En krise er hvis partene underveis begynner å se seg rundt etter enkle løsninger.

Begynner å se seg om etter utveier ut av et ekteskap. Istedenfor å kommunisere. Unnskyldninger er aldri vanskelige å finne; en klassiker er «vi passer ikke sammen». En må alltid spørre seg hva en hadde i utgangspunktet; hva det var som gjorde at en valgte den en valgte...Ut fra personlig erfaring kan jeg si at for hver krise man kommer seg igjennom stiger respekten for den andre parten.

Pastoren presiserer at han aldri kunne vært der han er i dag uten Olga ved sin side.
– Hun er for meg en gave fra Gud. Hun er gjerne ikke så synlig i menighetslivet, men det er ikke fordi hun ikke kunne ha vært det. Det er fordi hun ønsker det slik nå. Det er en tid for alt. Hun er som tatt rett ut fra Ordspråkene 31. Hun er Den Gode Kone, og hun får meg til å være et helt menneske.

Hun kritiserer meg ikke for det som burde vært annerledes, men får meg på forunderlig vis til å strekke meg etter det positive som ligger der uforløst i meg. Og til å kvitte meg med det negative. Hun er et varmt, ekte menneske som har en enorm visdom midt i sin skarphet.

Snill – og bestemt
 
Han mener han er en snill mann. Men definitivt en bestemt mann.
– En bestemt mann kan lett bli autoritær uten å ville det. Det er da viktig at kvinnen ikke lar seg kue, men at hun vet hvordan hun skal få i gang en positiv kommunikasjon. Det er helt utrolig hvilke samtaler Olga og jeg har hatt, og hva jeg har lært av henne!

Pastoren forteller videre at Olga har mange oppgaver i menigheten, men at hun først og fremst står ved hans side i tykt og tynt.
– Dernest er hun vertinne og representerer Levende Ord og meg for tilreisende både fra inn- og utland. Hun har en voldsom omsorg for at familiene i menigheten skal ha det godt, og hun tar seg også av konene til lederne i menigheten. Hun har jo vært ute en vinternatt før når det gjelder det å tåle presset og motstanden som følger med det å være gift med en som meg. Dette er veldig grunnleggende og verdifulle ting.

Det geniale midt oppe i det hele er at hun hver dag er fullt opptatt med å gjøre sin tjeneste for familien og menigheten med jentene ved sin side. Hun jobber samtidig som hun tar seg av barna. Til sist må nevnes at hun er veldig engasjert i forbønn. Hun er oppe før 0600 hver morgen og søker Gud. For familie og menighet, forteller pastoren med stjerner i øynene.

Mirakler på to ben

Enevald og Olga har en tenåringssønn, en voksen sønn, ett barnebarn, og har i forholdsvis moden alder også blitt foreldre til to små jenter. Så vidt jeg har fått nyss i var det noe mirakuløst involvert her også.

– Vi kunne i utgangspunktet ikke få barn. Noe som faktisk ikke ble oppdaget før Olga var gravid med vår eldste sønn. Selvmotsigelsen til tross, dette var tingenes tilstand den gang da. Og opplevdes som et voldsomt nederlag for dem begge. Olga vokste opp med 14 søsken, og de elsket barn begge to. Da de ble kristne, skjønte de imidlertid at Gud kunne gjøre mirakel.

– Vi fikk tro for at Han kunne gi oss barn, og Han talte helt konkret om at han ville gi oss en sønn og en datter. Vi begynte å vente på det første mirakelet.
 13 år passerte. Så talte Gud. Enevald satt intetanende i bilen da det skjedde; han fikk klar beskjed om at Olga ville bli gravid i løpet av måneden.
Ni måneder senere meldte Benjamin sin ankomst. Gleden var stor, men etter hvert undret de seg over hvor datteren ble av. Det gikk ni år til. Da var de kommet til et punkt hvor de nesten hadde gitt opp håpet. En kveld pratet de mye om dette - om at Enevald var blitt over 40 år, og at det muligens begynte å bli lovlig sent for familieforøkelse. Kvelden ble avsluttet med at de søkte Gud angående denne saken.

 Neste kveld klasket Benjamin hendene på Olgas mage og utbrøt: «Bli gravid – fort!» Litt senere talte Gud igjen til Enevald; Olga skulle bli gravid. Ni måneder senere fødte Olga Ann Elin. Tre år senere ble de velsignet med en ekstrabonus, Olga Emilie meldte sin ankomst!

– Hvis noen ønsker barn, finnes det lovnader fra Gud om at ingen skal trenge å være ufruktbar. Vi kan alltid be!

Familieliv

Enevald Flåten er som tidligere antydet en usedvanlig travel mann, og har hårreisende mange reisedøgn i året.

Hvordan får han tid til familieliv?

– Vi tar oss tid, og har kvalitetstid sammen. Jeg er muligens mer sammen med barna mine enn mange andre fedre. Vi sløser ikke bort tiden når vi er sammen; slår gjerne flere fluer i samme smekk.
 Kjører jeg Benjamin på skolen, sørger jeg alltid for å få pratet skikkelig med ham. Henter jeg ham fra en fritidsaktivitet, stikker vi gjerne innom Mac Donalds og tar en burger, mens vi likevel er underveis. Bare for å være sammen. En vil selvsagt alltid ønske seg mer tid - spesielt hvis man er sosialt anlagt...Skulle gjerne gått mer i kaffebesøk og pratet med folk...

Men for å få familielivet til å fungere, må det beinharde prioriteringer til. Når familien er sammen, bruker de tiden på hverandre.

– Vi er gjerne mindre sammen i samme rom enn mange andre familier, men når vi er sammen er vi sammen!

Vi møtes hjerte til hjerte. Jeg investerer hele min fritid i familien, og har ikke tid til f.eks. hobbyer. I en tid der det er snakk om å realisere seg selv, er det godt å leve for andre. Barna gir så enormt mye tilbake. Og jeg trenger faktisk ikke så mye tid til meg selv.

Når jeg er ute og reiser, ringer jeg alltid hjem uansett hvor jeg befinner meg. Slik er jeg til enhver tid oppdatert på hva som skjer i familien, og vi kan ha herlig fellesskap på tross av geografiske grenser.

Hjertet

Pastor Enevald Flåten har vært utsatt for uhorvelige mengder kritikk, beskyldninger og direkte injurierende påstander fra diverse hold i årenes løp. Opplever han at han har fått «renvasket» seg offentlig? At han har fått anledning til på skikkelig vis å forklare hva han egentlig har prøvd å si ved ymse anledninger?

– Nei. I dagens medieverden blir det umulig. Her legger man mer vekt på sensasjonen enn på sannheten.
> Når det har stormet som verst og løgnene har haglet, har hjemmet vært en frihetsplass. Da BA harselerte med meg som person i noe bortimot en uke for noen år tilbake, var det svært vanskelig følelsesmessig.

Men selv om jeg ikke har fått forklart meg eller vist hva jeg har i mitt hjerte, er jeg ikke bitter. Dessuten har vi jo en TV-kanal der de som er interessert i sannheten kan få den.

Han mener bestemt at den gjengse bergenser har skjønt at media til tider har gått for langt. Han konkluderer blant annet med at folk tross alt har sunt bondevett.

– Ellers er det utrolig viktig å ha en solid plattform hjemme, en vennskapsrelasjon med Gud, samt gode medarbeidere rundt seg på alle plan. Da kommer en seg igjennom hva som helst.

Hvert menneske verdifullt

– Hvert menneske er så utrolig verdifullt! Jeg kan preke for tusener, men er i utgangspunktet kun opptatt av den ene. Jeg ønsker, gjennom Guds Nåde, å yte maksimalt for den enkelte. Mitt høyeste ønske for mennesker i menigheten, er at alle skal kjenne seg verdifulle og elsket. Til tross for at en kan være svært forskjellige som mennesker, slår han fast at det finnes en plass og en oppgave for alle i menigheten.

– Jeg ønsker av hele mitt hjerte at alle skal få bli harmoniske mennesker og kjenne at de er seg; Guds original! Det er virkelig hele mitt hjerte... selve kjernen i det jeg jobber for hver dag. Og det at jeg kan få formidlet til den enkelte at jeg elsker vedkommende - uten at det blir klisjeer.....

Han tenker seg om et øyeblikk, og fortsetter:
– Jeg håper virkelig at den enkelte kan være stolt av sitt åndelige hjem i den grad at de kan ta med seg sine ufrelste venner hit. Jeg ønsker jo å være en far i hjemmet, skarp og mild - og det ville være for gale at folk ønsket far var gått og lagt seg når de tok vennene med hjem.....Skjønner? Det glimter til i lyseblå øyne. Humrer han?

Byen e Bergen

Vi bare må vite hvorfor familien Flåten har valgt å langtidsparkere i Bergen. Det kunne jo blitt så mye annet eksotisk.
– Jeg har jo alltid likt byen, men hadde ingen planer om å bo her! Eventyret startet da Gud på en spesiell måte talte om at Bergen var en viktig by for HAM.

Pastor Enevalds visjon er at den enkelte bergenser skal få evangeliet presentert på en så forståelig måte at samtlige vil måtte ta stilling for eller imot Jesus.
– Bergen skal bli en foregangsby; folk fra hele verden skal komme hit og få se en genuin vekkelse. Jeg ser for meg at Bergen virkelig skal få se Jesus. Tenk deg at titusenvis av bergensere – like fanatiske som når de heier på Brann – skal stå for Jesus og sannheten. Det er min drøm for Bergen.

Aldri pensjonist!

Åndshøvdingen har passert 50 år. Hvilke tanker gjør han seg rundt de neste 50?

– Tror jeg lever mer som en 20, 30-åring både tankemessig, arbeidsmessig og energimessig, og ikke minst når det kommer til det visjonære. En del 50-åringer har jo allerede «parkert» når de feirer den store dagen....

– Har litt vanskelig for å se for meg de neste 50 år, men de kommende 30 er linet opp. Jeg ønsker å være med og bygge opp Levende Ord menighet til å bli en livskraftig, sterk og mild menighet.

52-åringen snakker varmt og engasjert om sine planer om å reise opp et kristent universitet, samt en høyskole med en ny standard.
– Der skal det undervises i ren kunnskap som ikke er oppblandet med humanisme, men der pensum er tuftet på bibelsk grunnlag.

Pastoren ønsker å trene mennesker til å tjene Gud. Han har et sterkt ønske om å sende misjonærer fra Levende Ord til hele verden, samt en visjon om en verdensdekkende TV-kanal.

– Jeg vil jobbe for at hele min familie skal tjene Gud; ikke nødvendigvis som pastorer eller forkynnere. Men at de skal bruke sin utdannelse til å tjene Gud der de er. Og gjennom det, bidra med noe positivt tilbake til samfunnet.

Jeg vil lære dem til ikke å fokusere på å bli rike, men på å tjene Ham. Så vil Gud velsigne!

Sluttkommentar:

Matt. 7. 15 Ta dere i vare for de falske profetene! De kommer til dere i saueham, men innvendig er de glupske ulver. 16 På fruktene skal dere kjenne dem. Plukker man druer av tornebusker eller fiken av tistler? 17 Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt. 18 Et godt tre kan ikke gi dårlig frukt, og et dårlig tre kan ikke gi god frukt. 19 Hvert tre som ikke bærer god frukt, blir hugget ned og kastet på ilden. 20 Derfor skal dere kjenne dem på fruktene.

Jeg har fullt med i denne såkalte vekkelse nå i 35 år, og det er nedslående. Hvordan har det gått med alle disse?

Arnfinn Clementsen som profeterte i 1985 at 1 Millioner Nordmenn skulle bli frelst innen 10 år er nå KRF politiker.

Sverre Granlund som var selve «kanon» og som var Pastor på Oppdal Kristne Senter gikk av etter alkohol problemer.

Arvid Fosse som var Pastor både i Bergen og Skien med alle sine damer er ikke verd å kommentere.

Arne Bakken som var Pastor i Norges største menighet døde av overdose etter å ha giftet seg igjen. Denne historien er egentlig for trist å skrive mer om.

Jørn Øverby – mannen som drev Guds lam menighet er langt ute i periferien, og hans tidligere menighet er bare en håndfull mennesker igjen!

Hans Bratterud som drev Oslo Full evangeliske Kirke og radio og TV arbeid ut i fra denne menighet skriver på bøker og bibelverk i dag der hovedbudskapet er at menigheten skal gå igjennom den store trengsel og vi må forberede oss på dette. Stikk i strid med hva Guds ord sier og lærer!

Leif Jacobsen som drev menighet i Bergen, Filadelfia. Den menigheten kjørte jeg forbi etter nedleggelsen og konkursen. Det var en åpen dør rett inn fra gata og det hang lydutstyr for flere hundre tusen som hvem som helst kunne gå inn og forsyne seg. Noe jeg selvfølgelig ikke gjorde, men det var fritt frem. Det er dette som egentlig godtroende, forførte, snille og harmløse kristne gir penger til og støtter!

Skal jeg fortsette? Selvfølgelig kan jeg det, men legg merke til fruktene av denne pinse/karismatiske forkynnelse, den er elendig og dårligere enn dette kan det vel ikke bli? Dessverre, det hele er egentlig Babylon – skjøgekristendom!

Tror noen virkelige på denne kristendommen? Med dagens forkynnere og ledere? Vi leser om forførelse, villfarelse og falske profeter i tiden rett før Jesu gjenkomst. Hvem er dette, og hvem gjelder det?

Det er uten tvil dagens pinse/karismatiske kristne!

Relaterte linker:
http://blog.janchristensen.net/2016/05/nr-1494-jan-aage-torp-stephan.html

http://herescope.blogspot.no/2012/10/sacred-cows-and-stars.html?m=1
http://the-heavenly-blog.janchristensen.net/2014/12/no-827-is-it-allright-to-receive.html
http://www.deceptioninthechurch.com/Wagner-conference.htm
http://apprising.org/2011/10/27/an-unhealthy-update-on-c-peter-wagner-the-nefarious-narians/
http://www.spiritoferror.org/category/modern-apostles-and-prophets/c-peter-wagner-modern-apostles-and-prophets
https://mkayla.wordpress.com/2011/08/25/c-peter-wagner-in-his-own-defense/
https://www.youtube.com/watch?v=DdZIC-KzL7M
http://herescope.blogspot.no/2011/08/c-peter-wagner-spins-nar.html
http://the-heavenly-blog.janchristensen.net/2012/04/nr-284-pastors-and-preachers-who-are-re.html

14 kommentarer:

Jan Kåre Christensen sa...

Dette bekreftes også av Jesus selv når han sier: «Men når Menneskesønnen kommer, mon han da vil finne troen på jorden” Luk. 18,8.

Bibelen sier videre om tiden vi lever i:
«Du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider. For da vil menneskene være egoistiske, glade i penger, fare med skryt, være overmodige, snakke stygt om andre, være ulydige mot foreldre, utakknemlige, uten respekt for det hellige, ukjærlige og uforsonlige, fare med sladder, mangle selvbeherskelse, være rå, likegyldige for det gode, svikefulle, oppfarende, innbilske. De elsker lystene høyere enn Gud. I det ytre har de gudsfrykt, men de fornekter dens kraft» 2. Tim 3,1-5.

«For det skal komme en tid da folk ikke lenger kan tåle den sunne lære; men slik de finner det for godt, skal de ta seg lærere i mengdevis, for de vil ha det som klør i øret» 2.Tim. 4,3.

«Men trang er den port og smal er den vei som fører til livet, og få er de som finner den» Matt 7,14.

Birgir sa...

"ENEVALD FLÅTEN, pastor i Levende Ord Bibelsenter, Bergen."
Han VAR pastor.

Jan Kåre Christensen sa...

Ja, først avsatt som Pastor. Så går ekteskapet fyken, det er elendige frukter ut av denne type kristendom!

Anonym sa...

Ja når selveste Enevald Flåten og kona skilles, da gir jeg ikke fem øre for dem. Det var toppen på kransekaka. Selveste guruen i kristen Norge. For en skam og hvilket nederlag. Er dette å være tro inntil døden, i gode og onde dager......ja jeg bare spør.?

Jan Kåre Christensen sa...

Enevald kalte henne for dronning.
Så kom de onde dagene og andre var mer spennende!
Dette er totalt sykt!!!!!

Anonym sa...

Trist å høre en troende mann ha så mye fordømmelse. Vi skal velsigne og be for de som bommer på målet. Du må gjerne bedømme og få frem ting i lyset som ikke er bra, da kan vi kanskje lære noe om oss selv.
Med fare for at jeg blir stemplet for å være 'ukristelig' når jeg nevner Alf Prøysens sang 'Du ska få ein dag i mårå som rein å ubrukt står'så gjør jeg det alikevel. Han hadde skjønt nåden og den kraften nåden har.
Nåde over nåde!!
Hver dag!
Disse menneskene du nevner har vel like mye verdi nå som de hadde da de ble født.
GJØR SOM GUD, BLI MENNESKE ☺
Ta bort pekefingeren kjære venn , velsign heller og be om at de må få det godt. Kjærligheten skjuler et mangfold av synder. Les grunnteksten for synd: 'å bomme på målet' ..

Anonym sa...

Ps. Regner nok ikke med at svaret mitt blir lagt ut. Det passer nok ikke inn ☺ Ville bare minne deg på at Gud er kjærligher og elsker alle like mye uansett feil og mangler. Frelste og ufrelste . Takk og lov for det.
Angry preacher gives angry God . Det trenger vi vel ikke. ☺☺☺

Jan Kåre Christensen sa...

Så bibelens budskap gjelder ikke? At Gud frelser og løser oss, for at vi skal bære frukt, frukt som varer?????????

Jan Kåre Christensen sa...

Det er underlig med Jan Aage Torp, Jan Hanvold, Enevald Flåten og mange andre.
De var de første og verste til å fordømme de homosekuelle, men når de selv står i gjørma så skriker de om nåde!

Hvordan kan disse menneskene unngå fortapelsen?

Det må du bare ta innover deg, at Guds ord gjelder alle mennesker, også de som bekjenner Jesu navn men lever imot Guds ord!

PowerShot-x sa...

Jeg liker lite ditt ordvalg av grupper, hvor du karakterieser karismatikere, etc. Det kan godt være noen av disse opplever tragedier i sine liv. Men allikevel, gruppe navnene er likegyldig for Gud. Her gjelder bare mennesker og deres liv. Ikke tro at det er bare en spesiel gruppe som er spesielt ute å kjøre. Det finnes verre ting enn skilsmisse, men skrives lite om. Og det er denne menighet, altså oss alle som tror, det er skrevet; i de siste tider skal kjærligheten bli kald.

En annen ting. Du skriver at din tro på den og den gruppen er falt bort. Måtte din tro på bibelen ikke falle bort. For var du vitne til David og Batseba, og mange flere. Ja, hva ville du skrevet i lyset av de grove historier? Men allikevel, selv om det selvsagt ble en del vanskelightet for David i etterkant, som kunne vært unngått. Så blir da disse to menneskene en videreføring av Kristus slekt.

Ikke les dette i lys av legitimering, men en egen ransakelse.

Jan Kåre Christensen sa...

Gud har lagt på mitt hjerte å fokusere på gjengifte blant kristne.
Spesielt forkynnere.
Slik er det bare, liker du det ille så dropper du å klikke deg inn på den Himmelske blogg!
😀😁☺

Jan Kåre Christensen sa...

At jeg skriver og taler mer om pinsevenner og karismatiske kristne er vel ikke så underlig da det er der jeg har min bakgrunn som en kristen! 😁😀☺

Anonym sa...

Må vi akseptere at det er gjengifte blant kristne?

Jan Kåre Christensen sa...

Nei!
Men når lederne, hyrdene og Pastorene i pinsebevegelsen/karismatiske bevegelsen er mest hissige på å skille og gifte seg på nytt.
Da blir det også en utopi å følge skriftens lære!