fredag 3. juni 2016

Nr. 1544: Enevald Flåten er han en «fri» mann nå når han er skilt? Eller gjelder ikke ekteskapsløfte for pinsevenner og karismatikere?

Nr. 1544:
Enevald Flåten er han en «fri» mann nå når han er skilt? Eller gjelder ikke ekteskapsløfte for pinsevenner og karismatikere?


Enevald Flåten har preket en del etter bruddet i Bergen i en Filippinsk menighet i Oslo. Det er Living Word Bible Center i Oslo der nok fristelser er stor for en mann som påstår han er like viril som en 20 åring.

Les her:
Illustrasjonsbilde av filippinsk dame som Flåten skal ha preket for, og andre ting skjer fort når en er som Flåten selv beskriver det: «Tror jeg lever mer som en 20, 30-åring både tankemessig, arbeidsmessig og energimessig, og ikke minst når det kommer til det visjonære.» Dette var Enevald Flåten sine egen ord, da kan det fort gå over styr på flere områder når en mann som er over seksti mener han egentlig er 20 år???????????


Det er en del som fjotter og ler av det jeg bringer til torgs. Andre overser det og mener det er sladder etc. Men alt dette er nonsens. 

Dette er livsviktige ting, sider ved livet som vi alle går igjennom mer eller mindre.

Den dagen vi giftet oss, så inngikk vi et løfte. For en troende er det noe langt mer enn dette. Vi gir også løfte til Gud om å stå ved vår ektefelle og både gode og onde dager, inntil døden skiller!

Nå har Enevald Flåten som kanskje Norges mest kjente predikant avgått fra dette løfte?!

Er han da fri til å gifte seg igjen som alle andre pinse og karismatiske forkynnere gjør når de blir skilt? Eller gjelder ikke Guds ord for disse? De alle er uskyldige og kan gifte seg på nytt?!

Hva sier Guds ord? Jeg mener helt bevist og bestemt at disse er like mye bundet til Guds ord som alle andre som troende. De kan ikke gifte seg på nytt!

Hvor kom læren inn om den såkalte «uskyldige» part? Dette var en «ny» lære. Den kom først etter og med reformasjonen.

Les om dette her:
Det ligger i selv DNA at Flåten skulle bli skilt, stå i med andre og til slutt gifte seg på nytt. Hvordan kan jeg si dette? Det er slik alle andre holder på, hvorfor skulle Enevald Flåten være «dårligere» og mer annerledes? Nei, han er som de alle andre. Lik og akkurat går på deres veier, den veien som bibelen omtaler som bred og mange går på den.

Matt. 7. 13 Gå inn gjennom den trange porten! For vid er porten og bred er veien som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. 14 Men trang er den porten og smal er den veien som fører til livet, og få er de som finner den.

Les ellers her om hva vi på den Himmelske blogg har om ekteskapet:
http://blog.janchristensen.net/2014/01/nr-745-en-mann-en-kvinne-en-pakt-ett.html
http://blog.janchristensen.net/2015/09/nr-1212-pastor-og-tv-grunder-jan.html

16 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du sette opp en liste over alle pastorer som har skilt seg? Kan være greit å få en oversikt over omfanget, men vennligst uten stygge karakteristikker. Det holder å si at disse er skilt: .......

Jan Kåre Christensen sa...

Takk for tipset, jeg begynte med dette for noen år siden.
Men det ble for mye å holde orden på, og jeg kommer til å slette mange artikkler om skilsmisse etter Jan Aage Torp er funnet skyldige i falske anklager imot meg og den Himmelske blogg.
Men her i denne artikkelen er det et forsøk på en liste som jeg laget for noen år siden. Men det er mange, mange flere dessverre enn dette i dag som er skilt, og nesten alle er også gjengiftet!

Se her: http://blog.janchristensen.net/2011/08/nr-162-hvorfor-vil-gamle-predikanter-ha.html

Anonym sa...

Det virker nesten som det er mer skilsmisser blant kristne enn andre. Det er bra at folk gjøres oppmerksom på det, men det må skrives på en seriøs måte uten å kalle dem psykopater og andre stygge ting. Du får støtte av mange dersom du holder deg til saken.

Jan Kåre Christensen sa...

Det er kun to-tre stykker jeg har kalt dette, synes du smører på!

Men greit, skal ta tipse ditt opp!

PowerShot-x sa...

Når ble han separert og skilt? begge datoer...

Jan Kåre Christensen sa...

Jeg følger ikke med pp alt.
Siste jeg hørte var at han er nå med i en filippinsk menighet med ei ny.
Ikke vet jeg, nå skiller og gifter seg forkynnere seg igjen som i sodoma og Gomorra.

PowerShot-x sa...

Men du vet ikke sånn ca dato?

PowerShot-x sa...

Vet du om hun filippinske er en kristen? Eller godt etablert kristen. Forstå meg rett. Altså vært det "en tid", eller "ny konvertert"?

Jan Kåre Christensen sa...

Flåten er en ulv i fåreklær, spør han selv.

Jan Kåre Christensen sa...

Det har skjedd det meste de 3 siste årene.
Men Flåten har vært korrupt hele sitt liv.
Det er bare nå ser vi fruktene av det liv han egentlig alltid har levd.

Anonym sa...

Du setter ditt liv i rakke ned og bakvakse andre Guds folk. Hva med ditt liv. Husk du skal også svare for hvert ett vondt ord du skriver.... Ulv i fåreklær minnes mer det det bedriver mot Guds. Enhver se til at en selv holder og består prøven..

Jan Kåre Christensen sa...

Dette er da ikke bakvaske, men å opplyse om hva Guds ord sier og som Flåten selv skriver, du vet åpenbart ikke hva du skriver!

JesusSaves sa...

du kan ikke bare si om han går på den brede eller smale veien.. det er kun Gud som vet. Uansett, så er han tilgitt om han har blitt frelst, og blitt født på ny ved Kristus. Hvorfor angripe hverandre så voldsomt? hvorfor ikke bare snakke rolig, og ha ordentlige diskusjoner istedenfor? Ja, kanskje han har Teologiske feil i sin tro, så da bør vi be for han, og hjelpe han på alle måter vi kan, ikke håne og gjøre narr av han, og det er det samme med andre folk. Ja, det kan være vanskelig å gjøre dette, fordi man er sint på noen som gjør grove feil , men vi forstår ikke hva Enevald kanskje sliter med både åndelig og fysisk, spesielt om han ikke er frelst, men jeg tror at han absolutt er frelst, men gjorde en grov feil, som kan skje, vi er fremdeles feilbare mennesker.

JesusSaves sa...

la oss være snille, ha rolige diskusjoner og be for han. Vet vi egentlig om han er frelst, om hva han sliter/ har slitt med både åndelig og fysisk? nei. Gud vet. Vi kan være sinte på Teologiske feil og hyklersk oppførsel hele dagen lang, men det gjør absolutt ingenting med selve problemet.

JesusSaves sa...

fg

Jan Kåre Christensen sa...

Det er ikke snakk om være snill, ikke være grei.
Her er det kanskje Norges mest kjente forkynner som sviktet så til de grader.
Endte i skilsmisse, og et påfølgende gjengifte.
For et elendig forbilde, en stor, stor tragedie for en Herrens tjener.
Her har også de rundt han sviktet, som åpenbart ikke evnet å ta seg av Enevald og hans familie!